هرسال اشتیاق زیادی برای رسیدن نسل جدید گوشی‌های میان‌رده سامسونگ در دل کاربران وجود دارد؛ گلکسی A55 5G ازجمله محصولاتی به‌شمار می‌رود که با طراحی پریمیوم‌تر می‌تواند محبوبیت زیادی در ایران داشته باشد؛ ازاین‌سو قصد داریم بررسی آن‌را به‌صورت اختصاصی انجام دهیم.

در سال 2009 میلادی، اولین گوشی هوشمند سامسونگ تولید و روانه بازار شد، اما از موفقیت‌های لازم برای فروش در بازار جهانی برخوردار نشد. بااین‌حال، یک سال بعد، با عرضه اولین گوشی گلکسی به‌همراه صفحه‌نمایش بزرگ و باکیفیت AMOLED توانست توجه بسیاری از کاربران را جلب کند. درحقیقت، غول کره‌ای با رونمایی از تکنولوژی AMOLED که مخفف عبارت Matrix Organic Emitting Light Emitting Diode است، توانست برای همیشه تجربه کاربری را دست‌خوش تغییرات گسترده کند؛ درحقیقت لذت تماشای فیلم‌وسریال و اجرای بازی‌‌های موبایلی در گوشی‌های میان‌رده و پرچمدار سامسونگ به‌واسطه‌ پنل‌های AMOLED درمقایسه‌با سایر نمایشگرها بیشتر است.

همان‌طورکه می‌دانید، Galaxy S اولین گوشی هوشمند جهان به‌شمار می‌رفت که با صفحه‌نمایش Super AMOLED وارد بازار جهانی شد که به‌واسطه تکنولوژی پیشرفته از مصرف انرژی بسیار پایینی درمقایسه‌با سایر دستگاه‌ها برخوردار بود! همچنین، کیفیت تصویر با رزولوشن بهتر و رنگ‌های غنی‌تر به‌‌نمایش درمی‌آمد. همچنین، باید اشاره کنیم، Galaxy S سال 2010 با نمایشگر 4.0 اینچی معرفی شد که درمقایسه‌با گوشی‌های آیفون از صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و باکیفیت‌تر برخوردار بود! همین‌موضوع سبب شد سال 2011 اپل با رونمایی از آیفون 4 قابلیت‌های چشمگیری را به‌پرچمدارانش اضافه کند.

اکنون، سامسونگ با صفحه‌نمایش توسعه‌یافته Super AMOLED گوشی‌های میان‌رده سری گلکسی A را روانه بازار جهانی می‌کند که ازجمله دلایل مهم برای فروش بالا به‌شمار می‌رود! ازسوی‌دیگر، پرچمداران گلکسی S با نمایشگر Dynamic AMOLED 2X با پشتیبانی از گستره دینامیکی چشمگیر تولید می‌شوند که عموما رتبه اول را در آزمایش‌های معتبر جهانی کسب می‌کنند. در انجام اولین بررسی گوشی گلکسی A55 مشخص شد نمایشگر این دستگاه از رتبه اول را DxOMark بین گوشی‌های میان‌رده کسب کرده‌است. البته Galaxy A55 از قابلیت‌های سخت‌افزاری نسبتا خوبی به‌همراه سیستم دوربین سه‌گانه بهره‌ می‌برد که توانایی ثبت تصاویر قابل‌قبول را برای کاربران دارد.

جعبه‌گشایی گلکسی A55
جعبه‌گشایی گلکسی A55

طی سال‌های گذشته، کمپانی اپل به‌دلیل سیاست‌های زیرکانه توانست رکورد خوبی در فروش لوازم‌جانبی و گجت‌های پوشیدنی به‌دست آورد! به‌عنوان‌مثال، در سال 2020 میلادی، با معرفی سری آیفون 12 شارژر و دیگر متعلقات داخل‌جعبه مانند هندزفری سیمی حذف شد تا بسته‌بندی گوشی‌های آیفون کوچک‌تر شود. غول کوپرتینو برای سرپوش گذاشتن روی طمعش اعلام کرد برای کمک به‌داشتن محیط‌زیست پاک و کاهش زباله‌های الکترونیکی دست به‌چنین عملی زده‌است! رویکرد اپل با انتقادهای بسیار زیادی روبه‌رو شد، اما آنچه آمار نشان می‌دهد استقبال گرمی از سری آیفون 12 و نسل‌های بعدی شد.

پس‌از‌آن، کمپانی سامسونگ به‌تقلید از اپل اقدام به‌حذف شارژر و هدفون سیمی کرد تا بتواند رکورد فروش بیشتری را در بازار جهانی به‌ارمغان بیاورد. درحقیقت، غول کره‌ای به‌بهانه حذف زباله‌های الکترونیکی نظیر همتای آمریکایی توانست سری گلکسی S21 را در بازار جهانی بدون آداپتور شارژر و متعلقات داخل جعبه معرفی کند. همچنین، باید خاطرنشان کنیم، طرح موردبحث از سال 2022 نیز به‌گوشی‌های میان‌رده راه‌ یافت و تمامی مدل‌های نسل جدید مانند Galaxy A55 و Galaxy A35 بدون شارژر در بازار به‌فروش می‌رسند! اگر بخواهیم اولین فاکتور منفی را درخصوص گلکسی A55 دراین بررسی عنوان کنیم کمبود لوازم‌جانبی داخل جعبه محسوب می‌شود.

جعبه‌ گلکسی A55

سامسونگ جهت حذف شارژر و هدفون سیمی داخل جعبه عبارت «Galaxy for Planet» را ابداع کرد تا بتواند لوازم‌جانبی را حذف کند؛ برهمین‌اساس، کارشناسان و تحلیگلران بازار جهانی می‌گویند غول کره‌ای می‌خواهد برای دنیایی سبزتر و پاک‌سازی ضایعات الکترونیکی، پلاستیک را به‌طورکامل از بسته‌بندی و جعبه گوشی‌هایش تا سال 2025 میلادی حذف کند. باوجوداین، چنین حرکتی ازسوی سامسونگ و اپل کمک بزرگی به‌کسب درآمدهای میلیارد دلاری می‌کند؛ برای‌مثال، آمار‌های معتبر از موسسه‌‌های پژوهشی حکایت از کاهش هزینه 6.5 میلیارد دلاری اپل در تولید گوشی‌های آیفون بدون شارژر و هدفون دارد.

گلکسی A55 از سیم شارژر Type-C به Type-C با سوزن شیار سیم‌کارت بهره‌ می‌برد که نشان‌دهنده طمع کمپانی سامسونگ در عرضه لوازم‌جانبی به‌مشتریانش است؛ البته باید گفت کره‌ای‌ها چنین سیاست هوشمندانه‌ای را از رقیب آمریکایی یعنی اپل یاد گرفتند و ثابت‌کردند همواره در سیاست‌گذاری منتظر اپل و بازخوردهای آن در بازار جهانی هستند. همچنین، دفترچه راهنما داخل جعبه قرار دارد که شامل مشخصات سخت‌افزاری و نحوه تولید دستگاه می‌شود. برخلاف کمپانی چینی مانند شیائومی، آنر و اوپو، غول کره‌ای هیچ‌گاه از قاب سیلیکونی پشتیبانی نکرد و بازهم درمقایسه‌با رقبای چینی در ارائه پشتیبانی شکست می‌خورد. البته نباید فراموش کنیم اوپو و شیائومی قصد دارند طی سال‌های آینده پشتیبانی از شارژر را قطع کنند، چراکه تصور می‌کنند به‌محبوبیت و شناخت کامل در بازار جهانی رسیده‌اند.

طراحی A55
طراحی و کیفیت ساخت Galaxy A55

بانگاهی کلی به گلکسی A55 می‌توان گفت سازنده کره‌ای ظاهری مینیمال و مدرن را برای ساخت این گوشی هوشمند 20 میلیون تومانی درنظر گرفته‌است؛ به‌عبارتی‌ساده‌تر می‌توان گفت، Galaxy A55 الهام‌گرفته از پرچمداران گلکسی S23 و گلکسی S24 محسوب می‌شود که مهندسان سامسونگ به‌صورت کاملا حرفه‌ای توانستند الگوریتم‌های مختلف را کنار هم‌دیگر قرار دهند. همچنین، سامسونگ گلکسی A55 با چهار رنگ مشکی، لیمویی، آبی‌یخی و صورتی رنگین‌کمانی در بازار جهانی عرضه شد؛ در رسانه علاءالدین نسخه رنگین‌کمانی با کانفیگ 256|8 گیگابایتی مورد بررسی قرار گرفت که به‌نظر من و تمام بچه‌های گروه رنگی فوق‌العاده جذاب به‌شمار می‌رود، اما از نکات منفی آن می‌توان به‌جذب اثرانگشت اشاره کرد که با استفاده از قاب محافظ پوشانده می‌شود.

به‌محض آنباکسینگ سامسونگ گلکسی A55، به‌سادگی‌ می‌توان ظاهر مشابه آن‌‌را با خانواده گوشی‌های گلکسی S23، گلکسی S23 FE و گلکسی S24 متوجه شد! همچنین، Galaxy A55 ازنظر ظاهری به‌نسل پیشین یعنی گلکسی A54 شباهت‌های بسیار زیادی دارد! تنها تفاوت آن‌ها در فریم آلومینومی نهفته‌است که درکنار ماژول دوربین سه‌گانه و حاشیه‌های گردتر درمقایسه‌با گلکسی A54 تفاوت‌های ظاهری را به‌نمایش می‌گذارد. باتوجه‌به زبان طراحی پرچمداران و میان‌رده‌های سامسونگ شاید بتوان گفت این کمپانی بزرگ کره‌ای برنامه‌ای برای تغییر ظاهر گوشی‌هایش برای سال‌های پیش‌رو ندارد، اما به‌زودی باید تیم طراحی به‌فکر کاربران و احتمال دل‌زدگی آن‌‌ها بکند.

براساس آنچه پیش‌تر در متن بررسی Galaxy A55 گفتیم، سامسونگ علاقه‌ای به اعمال تغییرات در زبان طراحی ندارد، چراکه با استفاده از الگوها و پتنت‌های مشابه نسبت‌به سال‌های گذشته می‌تواند صرفه‌جویی لازم را در تولید گوشی‌های میان‌رده مانند گلکسی A55 داشته باشد. اگر یک‌سری تغییرات مانند فریم آلومینیومی دستگاه و پنل پشت را درنظر نگیریم؛ به‌روزرسانی گلکسی A55 درمقایسه‌با Galaxy A54 5G آن‌قدر ناچیز است که نمی‌توان به‌عنوان روش تبلیغاتی برای متقاعد کردن کاربران ازآن استفاده کرد؛ به‌خصوص زمانی‌که باید حداقل 17 میلیون تومان برای کانفیگ 128|8 گیگابایتی هزینه کنید.

طراحی A55

ماژول دوربین مانند گلکسی A4 خانواده گلکسی S23 به‌صورت عمودی سمت چپ دستگاه قرار گرفته که ظاهر نسبتا جذابی دارد؛ بااین‌حال، برآمدگی حسگرها باعث می‌شود نتوان به‌سادگی آن‌را روی میز یا سطوح صاف قرار داد. به‌دلیل پوشش ضعیف پنل پشت، اگر کاربران بدون‌ قاب از Galaxy A55 استفاده کنند، پس‌از مدت‌زمانی اندکی با خط‌وخش یا نقطه‌های ریزی مواجه می‌شوند که ناشی از حرکت‌های ناخواسته دستگاه روی سطوح مختلف به‌دلیل برآمدگی سیستم دوربین است. براساس بررسی ما در رسانه علاءالدین، صفحه‌نمایش Galaxy A55 برای آقایان مناسب و ارگونومیک است، اما بانوان هنگام استفاده با یک دست کمی مشکل خواهند داشت؛ همچنین، این گوشی هوشمند با 213 گرم وزن درمقایسه‌با نسل پیشین 11 گرم افزایش‌وزن را تجربه می‌کند که احتمالا به‌دلیل فریم آلومینیومی است.

درخصوص اندک قابلیت‌های گلکسی A55 5G باید بگوییم پنل پشت از شیشه با محافظ Gorilla Glass و صفحه‌نمایش به محافظ +Gorilla Glass Victus مجهز است که درمقایسه‌با پنل شیشه‌ای و پلاستیکی گلکسی A54 پیشرفت چشمگیری محسوب می‌شود. ازسوی‌دیگر، حاشیه‌ها و فریم گلکسی A55 از آلومینیوم برخوردار است که نسبت‌به محافظ پلاستیک فوق‌العاده مقاوم‌تر درمقابل خط‌وخش یا سقوط از ارتفاع عمل می‌کند. همچنین، باید خاطرنشان کنیم دکمه‌های پاور و تنظیم صدا برآمدگی کوچکی دارند که تحت‌عنوان Key Islands شناخته می‌شود؛ چنین طراحی برای تعدادی از کاربران جذاب و برای گروهی دیگر بسیار زمخت و ناموزن به‌شمار می‌رود.

ابعاد گوشی8.2 ×77.4×161.1
وزن گوشی213
استاندارد ضد آبIP67

کمپانی سامسونگ برای عرضه Galaxy A55 از چهار رنگ‌بندی با پسوند Awesome استفاده کرد که شامل مشکی، لیمویی و آبی‌یخی و یاسی می‌شود؛ رنگ چهارم یادآور گل یاس خواهد بود و به‌دلیل قابلیت انعکاس نور و نمایش هفت‌رنگ شباهتی‌ بسیار زیادی رنگین‌کمان دارد. در رسانه علاءالدین برای بررسی گلکسی A35 از یاسی (Lilac) با کانفیگ 256|8 گیگابایتی استفاده کردیم که طراحی و بافت براقی دارد. بچه‌های رسانه علاءالدین، به‌خصوص عکاس مجموعه، ساقی خونساری، می‌گویند هنگام عکاسی با گوشی‌های منعکس‌کننده نور مشکل زیادی دارد، چراکه تنظیم نور برای عکس‌برداری حرفه‌ای زمان زیادی می‌طلبد! همچنین، ازدیگر نکات بد ازنظر ساقی جذب بالای اثرانگشت است که سختی کار را بیشتر می‌کند.

سیم کارت A55

سامسونگ برای تولید گلکسی A55 5G از پنل 6.6 اینچی با فناوری Super AMOLED استفاده کرد از رزولوشن 1080×2340 پیکسل را به‌همراه نرخ به‌روزرسانی 120هرتزی پشتیانی می‌کند. نمایشگر دستگاه به‌صورت تخت طراحی شده که استحکام را مقابل ضربه‌ها و سقوط از ارتفاع بهبود می‌بخشد، اما فریم دور دستگاه حالت گردی دارند که ظاهری نسبتا جذاب و استانداری را به Galaxy A55 می‌بخشد. همچنین، غول کره‌ای برای افزایش مقاومت از آلومینیوم برای ساخت فریم استفاده کرد مقاومت نسبتا دو برابری را برای گلکسی A55 به‌ارمغان می‌آورد. سامسونگ از سنسور 32 مگاپیکسلی استفاده کرد که مانند سنت همیشگی در یک پانچ‌هول مرکزی بالای صفحه‌نمایش قرار می‌گیرد! عملکرد دوربین سلفی سامسونگ گلکسی A55 فوق‌العاده خیره‌کننده است که در ادامه بررسی به‌آن می‌پردازیم.

رنگ‌بندی گلکسی A55 5G، آن‌را به‌یکی از زیبا‌ترین میان‌رده‌های سامسونگ تبدیل می‌کند

حاشیه صفحه‌نمایش گلکسی A55 به‌قدری زیادی است که می‌تواند در نگاه اول شما را بهت‌زده و ناامید کند؛ به‌عبارتی‌دقیق‌تر، نسبت‌ نمایشگر به بدنه دستگاه به‌قدری زیادی است که برای گوشی میان‌رده با قیمت تقریبی 20 میلیون تومان قابل‌قبول نیست. طبق محاسبات ما در تیم رسانه علاءالدین، نسبت صفحه‌نمایش به بدنه در Galaxy A55 حدود 84.6 است که نمایانگر عملکرد ضعیف سامسونگ برای توسعه گوشی‌های میان‌رده محسوب می‌شود. درحال‌حاضر، شیائومی با معرفی دستگاه‌هایی مانند +Redmi Note 13 Pro ثابت کرد با همان بازه‌قیمتی نمایشگر منحنی با کمترین حاشیه را تولید می‌کند که ازنظر قابلیت‌های سخت‌افزاری نیز می‌تواند میان‌رده سامسونگ را شکست دهد.

علاوه‌براین، غول کر‌ه‌ای برای حفاظت از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران از حسگر اثرانگشت زیر صفحه‌نمایش استفاده کرد با فناوری نوری (Optical) عملکردی فوق‌العاده روانی را به‌نمایش می‌گذارد. همچنین، برخلاف عموم گوشی‌های چینی، نحوه قرارگیری سنسور اثرانگشت گوشی هوشمند گلکسی A55 مناسب است و کاربران هنگام استفاده ازآن برای بازکردن قفل گوشی دردسری نخواهند داشت. طبق نظر شخصی، تلاش‌های سامسونگ برای توسعه یک میان‌رده با ارزش بی‌نتیجه باقی‌مانده، اما این کاربران هستند که با خرید گلکسی A55 تعیین می‌کند غول کره‌ای در سال 2024 موفق بوده‌است یا باید روش تولید را تغییری اساسی دهد.

رنگبندیA55

هنگام بررسی Galaxy A55 متوجه شدیم این گوشی هوشمند از گواهی‌نامه IP67 بهره می‌برد که برای محافظت دربرابر گردوغبار و آب نسبتا مناسبی دارد. درواقع، گلکسی A55 سامسونگ می‌تواند با پشتیبانی ازاین استاندارد به‌مدت 30 دقیقه در عمق یک متری فشار آب را تحمل کند. پشتیبانی ازچنین استانداردی درمقایسه‌با گوشی‌های میان‌رده چینی مانند Poco X6 Pro یا Redmi Note 13 Pro فوق‌العاده بهتر است، چراکه گوشی‌های یادشده از گواهینامه IP54 برخوردار هستند که تنها مقابل پاشش آب یا قطرات باران مقاومت دارند؛ بنابراین، درصورت افتادن داخل استخر یا جوی آب دستگاه به‌طورکامل از کار می‌افتد.

وزن و ابعاد گوشی یکی از عوامل مهم برای خرید گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود که گروهی از کاربران اهمیت ویژه‌ای به‌آن می‌دهند! در بررسی مشخصات طراحی گلکسی A55 متوجه شدیم این دستگاه 11 گرم افزایش نسبت‌به گلکسی 54 به وزنی معادل 213 گرم رسیده‌است که سنگینی به‌خصوصی را روی دستگاه کاربران در طولانی‌مدت ایجاد می‌کند. ازسوی‌دیگر، ابعاد Galaxy A55 5G به 8.2 ×77.4  ×161.1  میلی‌متر می‌رسد؛ درحالی‌که Galaxy A54  از ابعادی معادل 8.2×.76.7×158.2 میلی‌متر بهره می‌برد که نشان می‌دهد ارتفاع دستگاه درمقایسه‌با سال گذشته حدود 3 میلی‌متر افزایش داشته‌است.

میکروفون و اسپیکرهای Galaxy A55 5G در حاشیه‌های بالا و پایین دستگاه قرار گرفته‌اند! برای‌مثال، این گوشی میان‌رده از بلندگو دوگانه استریو بهره می‌برد که شیار اصلی آن پایین دستگاه و شیار دوم بالای دستگاه قرار گرفته‌است! همچنین، ما دو میکروفون متقارن پایین گلکسی A55 مشاهده می‌کنیم که وظیفه اصلی ضبط صدا را برعهده دارند! همچنین، غول کره‌ای یک میکروفون بالای دستگاه قرار داده که برای بهبود تجربه کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما دو باند اصلی در پایین گلکسی A55 قرار دارند. مقایسه قرارگیری میکروفرون و اسپیکرهای A55 و A35 نشان می‌دهد سامسونگ در تولید خلاقیت به‌بن‌بست رسیده و طی چند سال گذشته گوشی‌های یکسانی‌ را روانه بازار کرده‌است.

اگر بخواهیم از نقطه قوت گلکسی A55 بگوییم باید به رنگ‌ها اشاره کنیم، چراکه جذابیت بصری و سرزندگی آن‌ها باعث می‌شود طیف وسیعی از کاربران بین گوشی‌های قدرت‌مند چینی و میان‌رده نسبتا گران‌قیمت کره‌ای، روی به‌خرید گلکسی A55 بیاورند. همچنین، برای من رنگ رنگین‌کمانی بسیار جذاب و طیف نوری فوق‌العاده‌ای را از زوایای مختلف روی پنل پشت به‌نمایش می‌گذاشت؛ ازطرف‌دیگر، هماهنگی در طراحی و رنگ می‌‌تواند کاربران سخت‌پسند مانند بانوان را راضی کند. بااین‌حال، کاربران در بازار ایران به‌دلیل محدودیت‌های مالی، نکات زیادی را مورد سنجش قرار می‌دهند که طراحی فقط یکی ازآن‌ها به‌شمار می‌رود.

صفحه‌نمایش Galaxy A55 5G
صفحه‌نمایش Galaxy A55 5G

شاید نمایشگر سامسونگ گلکسی A55 در نگاه اول باعث یاس‌وناامیدی شما شود، چراکه درمقایسه‌با گلکسی A54 تفاوت بسیار جزئی دارد که نمی‌توان اسم آن پیشرفت تکنولوژیکی دربخش صفحه‌نمایش گذاشت؛ بااین‌حال، بازهم جزء بهترین‌های بازار گوشی‌های میان‌رده سال 2024 محسوب می‌شود. Galaxy A55 از صفحه‌نمایش 6.6 اینچی با فناوری Super AMOLED استفاده می‌کند که رزولوشنی معادل 1080 ×2340  پیکسل و تراکم 390  پیکسل‌براینچ دارد؛ به‌عبارتی‌ساده‌تر باید بگوییم داشتن همین دو قابلیت کافیست تا شما تجربه دیداری ماورایی را هنگام بازی یا تماشای فیلم‌وسریال با یک گوشی هوشمند میان‌رده داشته باشید.

بنچمارک معتبر DxOMark با آزمایش‌های بسیار دقیق اعلام کرد حداکثر روشنایی گلکسی A55 به 1638 نیت می‌رسد که عددی قابل‌توجه نسبت‌به نسل‌های گذشته محسوب می‌شود؛ برای درک بهتر این‌موضوع، تیم متخصص DxOMark گفتند گلکسی A54 به 1344 نیت و گلکسی S23 پایه به 1600 نیت می‌رسیدند. درحقیقت، گلکسی A55 دقت رنگ بسیار بالایی حتی زیرنور مستقیم خورشید دارد و نمایش ویدئوهای HDR فوق‌العاده درخشان و عالی هستند که درمقابل رقبای چینی حرف زیادی برای گفتن دارد و به‌عنوان اولویت‌های کاربران هنگام خرید تبدیل خواهد شد.

نوع نمایشگرSuper AMOLED
ابعاد صفحه6.6 اینچ
رزولوشن1080×2340
تراکم پیکسلی390 پیکسل‌براینچ
نرخ به‌روزرسانی120 هرتزی

بررسی کیفیت نمایشگر گلکسی A55 می‌تواند فاکتوری بسیار حائز اهمیت برای کاربران هنگام خرید باشد؛ چراکه رزولوشن، فضا رنگی و دقت روی رنگ‌ها برای افراد حرفه‌ای هنگام بازی یا تماشای فیلم‌وسریال نقش اصلی را بازی می‌کند. باتوجه‌به مشخصات فنی Galaxy A55 5G باید اظهار کنیم تکنولوژی Super AMOLED اولین مولفه جهت تضمینی برای رنگ‌ولعابی جذاب خواهد بود! سامسونگ می‌گوید گلکسی A55 از سطح روشنایی خودکار 1500 نیتی cd/m² برای اجرای محتوای رسانه‌ای HDR برخوردار است؛ بررسی تیم ما در رسانه علاءالدین نشان می‌دهد سطح روشنایی هنگام نمایش ویدئو HDR به 1729 نیت و زیرنور خورشید به 1021 نیت می‌رسد که برای میان‌رده‌ای با قیمت تقریبی 20 میلیون تومان قابل‌قبول است.

Display Tester galaxy a55

با همراهی گروه فیلم‌برداری رسانه علاءالدین، جهت بررسی دقت رنگ صفحه‌نمایش 8 بیتی گلکسی Galaxy A55 5G از برنامه Display Tester استفاده کردیم که نشان داد گلکسی A55 در نمایش فضای رنگی و دقت رنگ‌ها تونایی بسیار بالایی دارد؛ این‌موضوع در نمایش رنگ مشکی بیشتر به‌چشم می‌آید. اگر قصد دارید پنل گوشی‌تان را آزمایش کنید، Display Tester می‌تواند با رابط کاربری آسان به‌عنوان انتخابی خوب باشد، چراکه قابلیت‌های مختلف نمایشگر گوشی را در ابعاد مختلف به کاربران نشان می‌دهد و دیگر نیاز به‌استفاده از ابزارهای مختلف نخواهد بود.

ازسوی‌دیگر، نمایشگر گلکسی A55 5G از نرخ‌ به‌روزرسانی 120 هرتزی بهره می‌برد که برای پیمایش صفحه هنگام وب‌گردی یا اجرای بازی‌های ویدئویی فوق‌العاده مناسب خواهد بود؛ همچنین پنل دستگاه از استاندارد +HDR10 پشتیبانی می‌کند که درمقایسه‌با گلکسی A54 تفاوتی را برای ما به‌نمایش نمی‌گذارد، اما وجود آن برای گوشی‌های سال 2024 امری ضروری به‌شمار می‌رود. همچنین قابلیت صفحه‌نمایش همیشه‌ روشن (Always-On Display) نیز به‌عنوان یکی از صفات برجسته‌ پنل گوشی‌های سامسونگ شناخته می‌شود که با پایین‌ آمدن نرخ به‌روزرسانی تا 1.2 در پنل Galaxy A55 نیت مصرف باتری را به‌کمترین حالت کاهش پیدا می‌کند و کاربران می‌توانند برخی ویجت‌ها را همیشه روی صفحه‌نمایش ببینند.

فناوری Super AMOLED توسط کمپانی سامسونگ برای ساخت گوشی‌های میان‌رده مورد استفاده قرار می‌گیرد تا کاربران بتوانند حتی با هزینه‌های پایین از محتوای با کیفیت لذت ببرند. اگر بخواهیم توضیحی متختصر درخصوص عملکرد پنل Super AMOLED بدهیم؛ باید گفت تکنولوژی AMOLED مخفف عبارت «Active Matrix Organic Light Emitting Diode» است که درمقایسه‌با نمایشگر OLED ویژگی‌‌های سخت‌افزاری بهینه‌تری دارد؛ درواقع، یک پنل AMOLED از پیکسل‌های OLED با نوارهای نازکی از ترانزیستور تشکیل می‌شود که جریان الکتریکی را سریع‌تر به‌سراسر نمایشگر منتقل می‌کند تا نرخ به‌روزرسانی نیز بهبود یابد.

اگر صادقانه رفتار کنیم، واژه ترکیبی Super AMOLED بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و سامسونگ برای فروش بیشتر ازآن بهره می‌برد؛ البته نباید فراموش کنیم تکنولوژی Super AMOLED نمایشگری را توصیف می‌کند که عملکرد لمسی آن به‌صورت یک‌پارچه خواهد بود که باعث باریک‌تر شدن صفحه‌نمایش و کاهش ضخامت دستگاه می‌شود! همچنین، هنگام استفاده از گوشی زیرنور خورشید صفحه‌نمایش عملکرد بهتری را به‌نمایش می‌گذارد و کاربران بدون‌مشکل قادر به‌استفاده از گلکسی A55 یا سایر گوشی‌های میان‌رده سامسونگ گلکسی خواهند بود.

نمایش فیلم گلکسی a55

سامسونگ می‌گوید Super AMOLED از طیف گسترده رنگی بهره می‌برد که با نسبت کنتراست 100000:1 می‌‌تواند عمق رنگ مشکی را با رزولوشن بی‌نظیر به‌نمایش بگذارد و عملکرد آن در نمایش محتوای رسانه‌ای HDR بسیار بهتر خواهد بود به‌شکلی که سطح روشنایی در بررسی رسانه علاءالدین به 1729 رسید که عددی حیرت‌آور محسوب می‌شود. غول کره‌ای برای اولین‌بار در سال 2020 برای تولید Galaxy S20 FE از تکنولوژی Super AMOLED استفاده کرد؛ پس‌ازآن، در سال 2021 میلادی Super AMOLED را برای گوشی‌های میان‌رده به‌کارگرفت که با استقبال کاربران روبه‌رو شد! هردو میان‌رده گلکسی A55 و گلکسی A35 از نمایشگر Super AMOLED برخوردار هستند، اما بررسی نشان می‌دهد Galaxy A55 پنلی پرجنت‌وجوش دارد و Galaxy A35 از یک پنل بی‌رمق بهره‌مند است که می‌تواند ناامیدی کاربران را به‌همراه داشته باشد.

براساس بررسی‌ تیم رسانه علاءالدین، گلکسی A55 قابلیت نمایش محتوای SDR را با متوسط بیشینه روشنایی 509 نیت دارد که برای گوشی میان‌رده فوق‌العاده چشمگیر به‌شمار می‌رود؛ البته باید خاطرنشان کنیم، کاربران می‌توانند برای محافظت از چشم قابلیت Extra Dim را از تنظیمات نمایشگر به‌صورت دستی فعال کنند. باتوجه‌به داده‌ها، سامسونگ پس‌از چندین‌سال کشمکش توانست صفحه‌نمایشی جذاب‌تر و رنگین‌تر از گوشی‌های میان‌رده چینی تولید کند! این‌موضوع در بنچمارک DxOMark نیز تایید شد تا کاربران بدانند پنل‌های 8 بیتی سامسونگ عملکرد بهتری درمقایسه‌با پنل‌های 10 بیتی و 12 بیتی شیائومی یا سایر برندهای چینی دارد.

Screen Mode galaxy a55

همان‌طورکه می‌دانید، گوشی‌های سامسونگ نسبت‌به گوشی‌های چینی از رابط کاربری ساده‌تری برخوردار هستند؛ همچنین، طیف وسیعی از قابلیت‌ها به‌‌صورت خودکار فعال هستند و دیگر نیازی نیست کاربران برای فعال‌سازی کوچک‌ترین موردی وارد هزارتوی تنظیمات دستگاه شوند. بااین‌حال، برخی کاربران حرفه‌ای علاقه‌ دارند که به‌صورت دستی نور و رنگ صفحه‌نمایش را تنظیم کنند تا به‌سبک‌وسیاق‌شان دربیاید. ازاین‌‌سو، با ورود به منوی تنظیمات و انتخاب Screen Mode، دو گزینه Natural و Vivid وجود دارد؛ با انتخاب گزینه Natural، نور پس‌زمینه روبه گرمی می‌رود که برای محافظت از چشم نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما با انتخاب گزینه Vivid یک محور نشان داده می‌شود که با استفاده ازآن کالیبره‌کردن دستی برای کاربران فراهم خواهد شد؛ درحقیقت، کاربران شدت دمای و رنگ را از حالت سرد به گرم تنظیم کرده تا به رنگ‌های دقیق‌تری مطابق سلیقه‌شان برسند.

علاوه‌براین، با کمی جست‌وجوی بیشتر می‌توانید گزینه Motion Smoothness را پیدا کنید که دو گزینه Standard و Adaptive برای تغییر نرخ به‌روزرسانی به‌نمایش می‌گذارد! گزینه اولیه یا استاندارد به‌حداکثر 60 هرتز می‌رسد که برای کاهش مصرف انرژی و ذخیره‌‌سازی باتری دستگاه مناسب است؛ اما گزینه تطبیق‌پذیر یا Adaptive تا 120 هرتز بالا می‌رود و تجربه کاربری روانی را دراختیارتان می‌گذارد. طی سال‌های گذشته، سامسونگ از نرخ به‌روزرسانی تطبیق‌پذیر برای ساخت گوشی‌های میان‌رده و پرچمدار استفاده‌کرده که تفاوت‌های کوچک، اما کاربردی بین آ‌ن‌ها وجود دارد. به‌عبارتی‌دقیق‌تر، پرچمداران از 1-120 تطبیق‌پذیر هستند، اما گوشی‌هایی مانند گلکسی A55 از 60 تا 120 متغیر خواهند بود.

Motion Smoothness galaxy a55

تنها تغییر صفحه‌نمایش Galaxy A55 اندازه 6.6 اینچی آن است

باتوجه‌به بررسی شخصی من با Galaxy A55 5G، نرخ به‌روزرسانی Adaptive زمانی به 60 هرتز می‌رسد که دستگاه درحالت بی‌حرکت و سکون قرار گرفته‌باشد یا روی قابلیت صفحه‌نمایش همیشه‌روشن (Always-on Display) تظیم شده‌باشد. بنابراین، درحالت‌های دیگر وب‌گردی و پخش ویدئویی جهت تظبیق‌پذیری کاربران نرخ به‌روزرسانی 90 تا 120 هرتزی را تجربه می‌کند؛ برخلاف گوشی‌های پرچمدار سری گلکسی S24 و سایر پرجمداران سامسونگ، گوشی‌های میان‌رده سری A از قابلیت Screen Resolution برخوردار نیستند و دستگاه به‌صورت خودکار روی حالت +FHD تنظیم می‌شود.

باتوجه‌به بررسی شخصی من با Galaxy A55 5G، نرخ به‌روزرسانی Adaptive زمانی به 60 هرتز می‌رسد که دستگاه درحالت بی‌حرکت و سکون قرار گرفته‌باشد یا روی قابلیت صفحه‌نمایش همیشه‌روشن (Always-on Display) تظیم شده‌باشد. بنابراین، درحالت‌های دیگر وب‌گردی و پخش ویدئویی جهت تظبیق‌پذیری کاربران نرخ به‌روزرسانی 90 تا 120 هرتزی را تجربه می‌کند؛ برخلاف گوشی‌های پرچمدار سری گلکسی S24 و سایر پرجمداران سامسونگ، گوشی‌های میان‌رده سری A از قابلیت Screen Resolution برخوردار نیستند و دستگاه به‌صورت خودکار روی حالت +FHD تنظیم می‌شود.

Always-on Display galaxy a55

کره‌ای‌ها برای استحکام صفحه‌نمایش گلکسی A55 از محافظ شیشه‌ای +Corning Gorilla Glass Victus استفاده کردند؛ البته هیچ‌گونه اشاره‌ای به محافظ پنل پشت دستگاه نشده؛ بنابراین در زمان نوشتن این بررسی هیچ‌گونه اطلاعاتی راجع‌به آن وجود ندارد. سال‌گذشته، سامسونگ برای ساخت گلکسی A34 و گلکسی A54 از محافظ Corning Gorilla Glass 5 استفاده کرد که مقاومت بسیار خوبی مقابل خط‌وخش، ضربه‌های ناگهانی یا سقوط از ارتفاع یک متری را به‌جای می‌گذاشت؛ بااین‌حال، تست‌های تازه روی گلکسی A55 نشان می‌دهد محافظ جدید +Victus تقریبا دو برابر نسل پیشین مقابل عوامل‌ یادشده مقاومت دارد.

اگر به‌یاد داشته باشید، سامسونگ هنگام معرفی گلکسی A55 و گلکسی A35 روی ویژگی Vision Booster مانور تبلیغاتی انجام داد، اما باید بدانید قابلیت یادشده در بیشتر گوشی‌های هوشمند گلکسی وجود دارد که با تقویت هوشمند نور، تمام اجزای مختلف تصویر را به‌خوبی قابل مشاهده می‌کند و از این طریق مشکل مشاهده واضح و کامل محتوا در محیط‌های پرنور را به‌طور کامل از بین می‌برد. همچنین، باید یادآور شویم Vision Booster علاوه‌بر پرچمداران سری S به جدیدترین گوشی‌های سری A گلکسی سامسونگ هم اضافه شده‌است. 

قابلیت Vision Booster در گوشی‌ گلکسی A55 به کمک تجزیه‌وتحلیل نمودارها، مقدار روشنایی و رنگ هر پیکسل را در صفحه‌نمایش بهبود می‌دهد تا مناطق تاریک روشن‌تر و رنگ‌ها غنی‌تر شوند. از‌سوی‌دیگر، ویژن بوستر نسبت کنتراست را به حداکثر می‌رساند تا رنگ‌ها حتی در زیرنور مستقیم خورشید یا سایر منابع نوری روشن و شاداب‌تر نمایان شوند! هنگامی‌که حالت Adaptive یا همان تطبیق‌پذیر فعال باشد، ویژگی موردبحث به‌صورت خودکار شروع به‌تجزیه‌وتحلیل می‌پردازد تا تجربه کاربری چشمگیرتری را در شرایط نوری مختلف به چشم کاربران القا کند. بنابراین زمانی‌که به محیط‌های خارجی می‌روید، احتمالا متوجه تغییر رنگ صفحه‌نمایش یا کیفیت آن خواهید شد که باید یادآوری کنیم فعالیت‌های خارج از منزل توسط Vision Booster برای شما ایجاد شده‌است؛ اگر ویژن بوستر شما را اذیت می‌کند، می‌توانید با ورود به‌بخش Display و جست‌وجوی گزینه Adaptive Brightness آن‌را غیر‌فعال کنید.

سامسونگ تولید نمایشگر 8 بیتی را ادامه می‌دهد

پنل 8 بیتی گلکسی A55 از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می‌کند که درمقایسه‌با صفحه‌نمایش‌های 10 بیتی و 12 بیتی رقبای چینی از تعداد رنگ‌های بسیار کمتری برخوردار است؛ بااین‌حال، باید گفت سرزندگی و شادابی رنگ‌ها در پنل‌های سامسونگ بیشتر از چینی‌ها خواهد بود. همچنین، کره‌ای‌ها از استاندارد Dolby Vision و +HDR10 تضمینی برای نمایش محتوای ویدئویی با کیفیت بسیار بالا پشتیبانی می‌کنند؛ گلکسی A55 برای کاهش آسیب به‌‌چشم از سیگنال‌های دیجیتال برای کنترل رنگ‌‌های RGB استفاده کرد، اما با فرکانس 250 هرتزی عملکرد بدی دارد! البته تمامی کمپانی‌های سازنده گوشی‌های هوشمند برای محصولات‌شان از چنین استانداری بهره می‌برند و نکته‌ای قابل‌تبلیغ به‌شمار نمی‌رود؛ به‌خصوص زمانی‌که از استاندارد جهانی کمی پایین‌تر باشد.

علاوه‌براین، مانند تمام گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پرچمدار در سال 2024 میلادی، سامسونگ از گواهی Widevine L1 DRM  را برای تولید این گوشی میان‌رده دریافت کرده‌است؛ براین‌اساس، جای تعجبی نیست که ویدئوها جزئیات خوبی با کیفیت مطلوب Full HD در گلکسی A55 دارند. همچنین، کمپانی کره‌ای سامسونگ برای غوطه‌ور کردن کاربران در تجربه‌ای بی‌نظیر از اسپیکرهای استریو دوگانه استفاده کرده که دربخش‌های بعدی بررسی تخصصی Galaxy A55 5G به‌صورت جامع به آن خواهیم پرداخت تا ببینیم عملکرد آن هنگام پخش صدای بم و فرکانس‌های زیر چگونه است.

سیستم دوربین گلکسی A55 5G
سیستم دوربین گلکسی A55 5G

در قسمت‌های پیشین شاخصه‌های مهمی نظیر نمایشگر و کیفیت ساخت گلکسی A55 5G را بررسی کردیم و گفتیم این دستگاه میان‌رده مزایا و معایبی دراین بخش‌ها دارد؛ اکنون قصد داریم در ادامه مقاله به‌صورت تخصصی سیستم دوربین Galaxy A55 5G را بررسی کنیم و نشان دهیم دوربین آن از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار است. پیش‌ازشروع باید یادآور شویم قسمت دوربین شامل چندین بخش می‌شود که ازنظر حجمی کمی طولانی و سنگین خواهد بود؛ بنابراین اگر علاقه‌ای به تست دقیق دوربین ندارید، می‌توانید با پیمایش به‌سمت پایین نکات کلیدی مشخصات سخت‌افزاری، تجربه گیمینگ و بنچمارک‌های گلکسی A55 را مطالعه کنید.

همان‌طورکه پیش‌بینی می‌کردیم، سامسونگ برای طراحی و ساخت ماژول دوربین گلکسی A35 از تکنیک سال‌های پیشین استفاده کرد؛ به‌این‌معنی‌که سیستم دوربین سه‌گانه همیشگی با ترکیب خطی عمودی می‌تواند عکس‌های فوق‌العاده خوبی را ثبت کند! درمقام‌مقایسه، حسگرهای واید، اولتراواید و ماکرو گلکسی A55 تفاوتی با گلکسی A54 ندارند؛ بنابراین، شما نباید انتظار هیچ‌گونه بهبودی ازنظر سخت‌افزاری داشته باشید؛ بااین‌حال، بهینه‌سازی سیستم دوربین و رابط‌کاربری One UI 6.1 می‌تواند دربخش‌های مختلف کمک شایانی به‌کاربران در ثبت تصاویر باکیفیت‌تر نسبت‌به نسل پیشین کند.

ماتریس سنسور اصلی از رزولوشن 50 مگاپیکسلی برخوردار بوده که مجهز به سونی IMX906 با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8، ابعادی معادل 1/1.56 اینچ، فاصله‌کانونی 25 میلی‌متری به‌همراه لرزش‌گیر اپتیکال و سیستم خودکار تشخیص فاز PDAF است! این حسگر به‌دلیل برخورداری از پیکسل‌هایی به‌ضلع 1.0 میکرومتر بهره می‌برد که توانایی عکس‌برداری را باکیفیت فوق‌العاده بالا دارد. درحقیقت، باید خاطرنشان کنیم کمپانی سامسونگ ازاین سنسور به‌عنوان اهرمی برای جبران سایر حسگرهای معمولی اولتراواید و ماکرو گلکسی A55 استفاده کرد؛ چراکه سنسور سونی IMX906 قابلیت ضبط ویدئویی 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه را دارد.

دوربین واید50 مگاپیکسل
دوربین اولتراواید12 مگاپیکسل
دوربین سلفی32 مگاپیکسل
دوربین ماکرو5 مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
امکانات دورینلرزش‌گیر اپتیکال

باوجود فقدان به‌روزرسانی سخت‌افزاری دوربین گلکسی A55 درمقایسه‌با گلکسی A54، دوربین‌های کمکی عملکرد نسبتا مناسبی دارند؛ براین‌اساس، در شرایط کم‌نور یا تاریکی شب می‌توانید تا حدودی روی آن‌ها حساب باز کنید. سنسور اولتراواید از یک لنز 12 مگاپیکسلی سونی IMX258 برخوردار است که با گستردگی 123 درجه میدان دید، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 و فاصله‌کانونی 15 میلی‌متری می‌تواند تصاویر معمولی را برای کاربران به‌ثبت برساند. همچنین، ابعاد این حسگر 1/3.06 اینچ و پیکسل‌های آن 1.12 میکرومتر است که درمقایسه‌با دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی Galaxy A35 و Poco X6 Pro نمایش بهتری خواهد داشت، اما درکل نباید انتظار زیادی ازآن داشته باشید.

علاوه‌براین، دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو Galaxy A55 با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4 و پیکسل‌هایی به‌ضلع 1.12 میکرومتر قادر به‌ثبت تصاویری قابل‌قبول، اما با گستره دینامیکی و عمق رنگ پایین خواهد بود. براساس نظر شخصی و تجربه کاربری با گلکسی A55، می‌توانم بگویم سامسونگ عملکرد خوبی در بخش سیستم دوربین گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی ندارد، اما ازنظر سخت‌افزاری و باتری می‌تواند با شیائومی در دنیای گوشی‌های هوشمند رقابت کند. همچنین پنل جلو Galaxy A55 5G از یک سنسور 32 مگاپیکسلی سونی IMX616 را بهره می‌برد که با ابعاد 1/2.74 اینچی به‌همراه پیکسل‌هایی به‌ضلع 0.8میکرومتری و فاصله‌کانونی 22 میلی‌متری درکنار گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 قادر به ثبت تصاویر باکیفیت است.

دوربین اصلی به‌صورت پیش‌فرض از فناوری ترکیب پیکسل 4 به 1 (Pixel Binning) استفاده می‌کند که تصاویری با رزولوشن 12 مگاپیکسلی را ثبت می‌کند. اگر اهل ریاضی و حساب‌وکتاب باشید، احتمالا پیش خودتان فکر می‌کنید 50 تقسیم‌بر 12 به‌عبارتی می‌شود 12.5؛ ازاین‌رو، رابط کاربری برنامه دوربین با استفاده از هوش مصنوعی یک کراپ ساده انجام می‌دهد تا بتواند عکس‌های نهایی را با رزولوشن 12 میلیون پیکسلی تحویل کاربران بدهد. ازنظر تخصصی، تصویر به‌جای 3060×4080 پیکسل با ابعاد 3000×4000 پیکسل به‌نمایش‌ درمی‌آید. ازسوی‌دیگر، حالت 50 مگاپیکسلی یا به‌اصطلاح Hi-Res با رزولوشن 6120×8160 پیکسل به‌نمایش درمی‌آید.

باتوجه‌به تمامی عکس‌هایی که ساقی خونساری، عکاس رسانه علاءالدین، در فراوانی نور خورشید و محیط استودیویی برای ما گرفت به‌راحتی می‌توان گفت جزئیات سوژه‌ها مشخص، کنتراست، گستره دینامیگی و رنگ‌ها کاملا دقیق هستند و تصاویر شارپ مصنوعی ندارند. بااین‌حال، کیفیت عکس در لبه‌های تصویر (Acutance) تقریبا پایین است، اما به‌طورکلی خروجی عکس‌ها آبرومندانه هستند و کاربران عادی شاید در سناریو‌های مختلف متوجه آن نشوند. هما‌ن‌طورکه پیش‌تر گفتیم، مشخصات سخت‌افزاری دوربین Galaxy A55 و Galaxy A54 فرقی با یک‌دیگر ندارند؛ بنابراین، تفاوت کیفیت عکس‌ها به‌دلیل تغییرات در الگوریتم‌های سنسورها و پردازنده سیگنال تصویر اگزینوس 1480 است.

بررسی من و ساقی، دوربین اصلی گلکسی A55 درحالت بزرگ‌نمایی 2 برابری یا حتی 3 برابری عملکرد مناسبی دارد و عکس‌های آن درمقایسه‌با میان‌رده‌های موجود در بازار به‌خصوص نسل‌های پیشین مورد رضایت قرار می‌گیرد. اگرچه سامسونگ می‌توانست از حسگر‌های قدرت‌مندتری برای میان‌رده گران‌قیمتش استفاده کند، اما به‌نظر می‌رسد درشرایط فعلی تنها روی عملکرد تراشه اگزینوس 1480 و پردازنده سینگال تصاویر حساب بازکرده‌اند. در ادامه بحث حالت بزرگ‌نمایی باید اضافه کنیم با افزایش زوم دیجیتال عکس‌ها آب‌رنگی و سافت می‌شوند که به‌هیچ‌عنوان قابل‌استفاده نخواهند بود.

عکس‌ها درحالت زوم 2 برابری جزئیات بسیار خوب و قابل‌قبولی دارد؛ بدین‌مفهوم‌که دقت رنگ‌ها و کنتراست به‌خوبی عکس‌های با حالت پیش‌فرض یک برابری هستند و کاربران شاید متوجه تغییرات حالت‌های مختلف بزرگ‌‌نمایی یک و دو برابری نشوند. باوجوداین، هنگامی‌که بیشتر زوم می‌کنیم، ظاهر عکس‌ها مصنوعی و نویز در تصاویر بیشتر می‌شود. ازاین‌سو، پیشنهاد می‌کنیم برای حفظ کیفیت بیشتر 3 برابر روی سوژه‌ها زوم نکنید؛ همچنین، این‌موضوع در تاریکی شب نمایان‌تر می‌شود و نباید به‌هیچ‌عنوان از بزرگ‌نمایی 5 برابری یا فراترازآن استفاده کنید.

همان‌‌گونه‌که خاطرنشان کردیم حالت بزرگ‌نمایی 4 برابری گلکسی Galaxy A55 در دوربین اصلی حرفی برای گفتن ندارد , به‌هیچ‌عنوان شدت نویز در آن‌ها قابل‌توصیف نیست. درحقیقت، تصاویر نسبت‌به بزرگ‌نمایی 2 برابری برش‌خورده به‌نظر می‌رسد که به‌همراه جزئیات ضعیف و ظاهری کاملا تصنعی کاربران را ناامید می‌کند. همچنین، باید اشاره کنیم بزرگ‌نمایی این گوشی هوشمند دیجیتال است که طبیعتا درمقایسه‌با حالت استاندارد قابل‌قیاس نیست و به‌شدت کیفیت پایینی در موقعیت‌های گوناگون دارد. پس ‌همان‌طورکه پیش‌تر گفتیم برای رسیدن به‌کیفیتی دلخواه به‌جای زوم به سوژه‌ها نزدیک شوید و عکس‌هایتان را بگیرید. ازسوی‌دیگر، حالت زوم 10 برابری را آزمایش کردیم که به‌دلیل نویز شدید و آب‌رنگی‌ شدن عکس‌ها از ادامه‌کار صرف‌نظر کردیم.

برنامه دوربین از حالت Hi-Res با رزولوشن 50 میلیون پیکسلی برای سنسور واید پشتیبانی می‌کند که ازحالت زوم برخوردار نیست، اما می‌توان از حداکثر کیفیت و توان حسگر سونی IMX906 برای گرفتن بهترین تصاویر استفاده کرد. در بررسی و مشاهدات عینی ما روی گلکسی A55 جزئیات و فضای رنگی چشمگیر است. ساقی می‌گوید عملکرد و دقت رنگ‌ها عالی است، اما بازهم کاربران می‌توانند در بازه‌قیمتی 20 میلیون تومان روی به‌خرید +Realme 12 Pro بیاورند که با سیستم دوربین فوق‌العاده قدرت‌مند و تله‌فوتو پریسکوپ آن‌ها را شگفت‌زده کند؛ همچنین، این دستگاه از 512 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی و 12 گیگابایت حافظه رم برخوردار است.

به‌صورت‌کلی، دوربین اصلی عملکرد مناسبی در فراوانی نورد، اما در محیط‌های کم‌نور نیز می‌تواند عکس‌های آبرومندانه برای کاربران بگیرد. آنچه در تصاویر مشاهده می‌کنید، به‌شما می‌‌گوید جزئیات سوژه‌ها دقیق و سطح نویز کاملا کنترل‌شده است! باوجوداین، بررسی شخصی من می‌گوید گلکسی A55 هنگام برخورد با گل‌وگیاه یا رنگ‌های سبز تمایل زیادی به اشباع‌رنگی دارد! حتی در برخی موارد اکسپوژر تصاویر کم (Under Exposed) می‌شود‌ که نشان‌دهنده عملکرد متوسط گوشی است. همچنین، باید خاطرنشان کنیم گستره دینامیکی معمولی است و نباید منتظر شناسایی دقیق سایه‌روشن عکس‌‌ها ازسوی‌ Galaxy A55 5G باشید.

هنگام بررسی سنسور اولتراواید 12 میلیون پیکسلی گلکسی A55 متوجه جزئیات مشابه عکس‌ها با نسل پیشین بودم! درحقیقت، دقت رنگ و کنتراست عکس‌ها در دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی رضایت‌بخش هستند؛ همچنین، ساقی تایید کرد سنسور سونی IMX258 به‌خوبی جزئیات را تفکیک می‌کند و کنتراست تصاویر مطلوب هستند، اما خبری از فوکوس خودکار یا سایر قابلیت‌های عکاسی نیست. به‌طور‌کلی حسگر اولتراواید گلکسی A55 به‌دلیل پشتیبانی نرم‌افزاری و بلوک پردازشی سه‌گانه 14 بیتی تصاویر قابل‌قبولی را برای کاربران به‌نمایش می‌گذارد.

برخلاف گوشی‌های میان‌رده چینی یا حتی گلکسی A54 و گلکسی A35، حسگر ماکرو 5 مگاپیکسلی عملکردی کاملا جذاب و قابل‌قبول دارد! اگر به‌عکس‌های ساقی دقت کنیم، به‌راحتی متوجه فوکوس‌کشی سنسور روی سوژه‌ها در فراوانی نور روز یا محیط استودیویی می‌شویم. البته، به‌دلیل فقدان قابلیت‌های عکاسی مانند لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) یا تشخیص فاز، باید تلاش بسیار زیادی داشته باشید، چراکه لرزش دستان می‌تواند باعث تغییر رزولوشن و جزئیات شود! عکاس ما نیز در شرایط استودیویی با تجهیزاتی مانند سه‌پایه روی سوژه‌ها فوکوس کرده و عکس‌هایی با کنتراست خوب و گستره دینامیکی مطلوب ثبت کرد.

هنگام بررسی Galaxy A55 5G متوجه شدیم دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی  سونی IMX616 با استفاده از تکنیک 4 به 1 قدرت فوق‌العاده بالایی در ثبت جزئیات در شرایط فراوانی نور یا حتی تاریکی شب دارد که درمقایسه‌با میان‌رده‌های موجود در بازار می‌توان عملکرد خیره‌کننده‌ای دارد. باتوجه‌به عکس‌ها می‌توان گفت نمایش رنگ‌ها، نورسنجی، گستره دینامیکی و تعادل رنگ سفید در فراوانی نور و حتی تاریکی شب فوق‌العاده عالی عمل می‌کند؛ بدین‌مفهوم‌که کاربران به‌راحتی قادر به‌تشخیص جزئیات خواهند بود؛ همچنین، سامسونگ برای بهبود عکس‌ها از قابلیت Fixed Focused استفاده‌ کرده‌است.

اگر بخواهیم براساس تصاویر گرفته‌شده از دوربین گلکسی A55 5G به سیستم دوربین امتیازی بدهیم، تیم رسانه علاءالدین نمره 6.5 از 10 را به‌این گوشی می‌دهد، چراکه در شرایط مختلف توانست نیازهای اولیه کاربران را برآورده کند. اگر دلایل مهم کسر امتیاز گلکسی A55 را توضیح دهیم، باید به‌ضعف شدید آن هنگام دوربری و جداسازی سوژه در پس‌زمینه اشاره کنیم! عکس‌های ساقی به‌وضوح نشان می‌دهد گلکسی A55 نمی‌تواند نور را مدیریت کند؛ ازاین‌سو، نوشته‌ها و جزئیات کاملا درهم‌آمیخته می‌شوند. ازسوی‌دیگر، گستره دینامیکی دوربین اولتراواید چنگی به‌دل نمی‌زند و به‌سختی مدیریت رنگ و نور را انجام می‌دهد.

عملکرد دوربین Galaxy A55 در تاریکی شب

پس‌از بررسی دوربین گلکسی A55 5G در نور روز و محیط‌‌های پرنور، می‌بایست قابلیت‌های آن‌را در تاریکی شب مورد آزمایش‌های مختلف قرار دهیم. میان‌رده گران‌قیمت سامسونگ برای عکاسی شبانه به‌قابلیت Night Mode مجهز است که به‌صورت دستی با کلیک روی گزینه «More» و انتخاب گزینه «Night» فعال می‌شود. برای نشان‌دادن توانایی‌های Galaxy A55 در محیط‌های کم‌نور از حالت‌های استاندارد و شب استفاده کردیم تا کاربران به‌وضوح تفاوت‌های کیفیت و نورسنجی دستگاه‌ را متوجه شوند. اگر بخواهیم به‌صورت خلاصه بگوییم، گلکسی A55 نورسنجی نسبتا معقولی دارد و نویز تصاویر نسبت‌به بردار کوچک‌ترش یعنی گلکسی A35 بسیار پایین‌تر است؛ به‌این‌معنی‌که شما قادر به عکاسی آبرومندانه هستید.

باتوجه‌به عکس‌های Night Mode که با دوربین 50 میلیون پیکسلی گلکسی A55 در فضای باز گرفتم، باید اشاره کنم تصاویر به‌شکل قابل‌قبولی خیره‌کننده هستند. به‌عبارتی‌ پویاتر، اگر به تفکیک نور توجه کنید، به‌راحتی می‌توانید شاهد افزایش عملکرد این سنسور بین حالت‌های Photo Mode و Night Mode باشید. به‌نظر من جزئیات تصاویر معقول، غنی و نویز تقریبا کمی دارند؛ همچنین، گستره دینامیکی بالا و اشباع رنگی می‌تواند کاربران را در سناریوهای مختلف راضی کند. باوجوداین، گاهی اوقات باید چندین بار از زوایا مختلف عکس بگیرید تا بتوانید نور و رنگ را به‌شکل دل‌پذیری با سبک‌وسیاق خودتان دربیاورید.

همان‌طورکه پیش‌تر در بررسی گلکسی A55 از توانایی Night Mode صحبت کردیم، اشاره کردیم این دستگاه خروجی مناسبی دارد، اما درمقایسه‌با نور روز حرفی برای گفتن ندارد. بدین‌مفهوم‌که عکس‌های شبانه را با تجهیزات استودیویی مانند سه‌پایه دوربین بگیرید می‌توان به‌بهترین شکل‌ممکن ثبت کرد. درحالت بزرگ‌نمایی دو برابری Photo Mode، گلکسی A55 5G عملکرد رضایت‌بخشی ندارد و نویز در مناطق کم‌نور به‌شدت زیاد است که پیشنهاد ما آن‌است‌که از تست آن صرف‌نظر کنید. همچنین، تراشه اگزینوس 1480 از بلوک پردازشی با عمق 14بیتی بهره می‌برد که وظیفه پردازش تصاویر و ویرایش آن‌ها را با الگوریتم‌های هوش مصنوعی برعهده دارد؛ آنچه در عکس‌های Galaxy A55 مشاهده می‌کنیم نشان‌دهنده عملکرد نسبتا خوب تراشه اگزنوس 1480 است.

درحالت بزرگ‌نمایی 3 برابری Night Mode، می‌توان گفت ساز ناسازگاری دوربین کوک می‌شود؛ گاهی اوقات رزولوشن و گستره دینامیکی معقول است، اما برخی مواقع سنسور از فوکوس خارج‌شده و جزئیات به‌طورکلی ازبین می‌رود. بااین‌حال، باید اشاره کنیم عملکرد کلی آن درمقایسه‌با بزرگ‌نمایی 2 برابری فوق‌العاده بهتر و کنتراست تصویر رنگ‌های سرزنده‌تری را به‌نمایش می‌گذارد؛ درصورتی‌که چنین‌چیزی با زوم 3 برابری وجود ندارد! براین‌اساس، اگر قصد دارید کیفیت عکس‌هایتان خوب باشد باید موارد یادشده را به‌خوبی اجرا کنید تا کیفیت عکس‌ها مطلوب باشد.

فیلم‌برداری گلکسی A55
فیلم‌برداری گلکسی A55

طی سال‌های‌گذشته، کمپانی سامسونگ برای بخش فیلم‌برداری از کیفیت 4K برای گوشی‌های میان‌رده استفاده کرد که می‌توانست درمقایسه‌با سایر کمپانی‌های چینی مزیتی بزرگ محسوب شود، اما اکنون بیشتر سازندگان گوشی‌های هوشمند مانند، شیائومی، ردمی، پوکو و اوپو از کیفیت 4K با فریم‌ریت‌های مختلف پشتیبانی می‌کنند. بااین‌حال، عملکرد هریک ازآن‌ها متفاوت است؛ گلکسی A55 به‌عنوان یک میان‌رده قدرت‌مند وارد بازار شد که از 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند که ویدئوهاییبا کیفیت خوب و نویز پایین می‌گیرد؛ در ادامه با بررسی کیفیت فیلم‌برداری Galaxy A55 5G با رسانه علاءالدین همراه باشید.

سامسونگ اظهار می‌کند ضبط ویدئویی 4k با فرمت h.264 و h.265/HEVC کدگذاری می‌شود؛ همچنین، باصرف‌نظر از فرمت کدگذاری، صدا به‌صورت استریو با بیت‌ریت 256 کیلوبیت‌برثانیه ضبط خواهد شد. نکته بسیار مهم درخصوص کدگذاری فایل‌های 4K با کدک h.265 HEVC حجم پایین‌تر و کیفیت بالا آن‌ است؛ بااین‌حال، فرمت موردبحث در پلتفرم‌های کمتری درمقایسه‌با h.264 پشتیبانی می‌شوند. برای توضیح این‌موضوع باید یادآور شویم بیشتر فیلم‌وسریال‌هایی که ما از اینترنت دانلود می‌کنیم با کدک h.264 کدگذاری شده‌اند که با بیشتر نمایشگر‌ها و دستگاه‌ها سازگاری دارد.

فیلم‌های 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه به‌واسطه رنگ‌های شارپ، کنتراست بالا، جزئیات شفاف و گستره دینامیکی بالا جذاب به‌نظر می‌رسند! بررسی ما نشان می‌دهد سامسونگ برای افزایش جذابیت‌های بصری از هوش مصنوعی برای شارپ کردن رنگ‌ها استفاده می‌کند که هنگام مواجه با طبیعت و رنگ‌های سبز بیشتر به‌چشم می‌خورد. همچنین، باید اعتراف کنیم لرزش‌گیر الکتریکی گلکسی A55 از برترین قابلیت‌ها برای دوربین 4K در رنج قیمتی 20 میلیون تومان در بازار جهانی به‌شمار می‌رود که عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد.

علاوه‌براین، بررسی و گشت‌گذار ما در نرم‌افزار دوربین نشان داد Galaxy A55 5G تمام فایل‌های ویدئویی 4K حسگر واید را با انکود h.264 و بیت‌ریت 53 مگابیت‌برثانیه و صدای استریو 48 کیلوهرتز AAC درقالب فرمت MP4 ضبط می‌کند. ازآنجایی‌که انکود h.264 بسیار سنگین است؛ سامسونگ انکود h.265 برای ذخیره‌سازی فضای بیشتر دردسترس کاربران قرار داده که ویژگی خوبی برای ما به‌شمار می‌رود. ازسوی‌دیگر، رزولوشن 1080p از بیت‌ریت 24 مگابیت‌برثانیه پشتیبانی می‌کند که فوق‌العاده خواهد بود.

در رسانه علاءالدین، بچه‌های گروه تلاش می‌کنند تا بهترین بازخورد کاربری را از گوشی‌های هوشمند نسل جدید داشته باشند؛ ازاین‌سو، بررسی دستگاه‌ها ازجمله گلکسی A55 به‌بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. پیش‌ازاین، قابلیت‌های فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه را در روشنایی روز بررسی کردیم، اما اکنون یک بررسی کوتاه از عملکرد آن در تاریکی شب خواهیم داشت؛ با فعال‌سازی Night Mode می‌توان گفت گستره دینامیکی و اشباع رنگی حتی در سایه‌ها به‌خوبی تفکیک می‌شود؛ البته در برخی سناریوها اکسپوژر زیادی دریافت می‌کنیم که نشان‌دهنده افزایش نور توسط دستگاه است. ازسوی‌دیگر، هنگامی‌که دوربین را روی زوم 2 برابری قرار می‌دهید؛ تنها کیفیت 1080p خواهید داشت که درمقایسه‌با حالت استاندارد 4K حرفی برای گفتن ندارد.

علاوه‌‌براین، حسگر اولتراواید 12مگاپیکسلی جزئیات خوبی را با کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم‌برثانیه به‌نمایش می‌گذارد و گستره دینامیکی هنگام فراوانی نور عملکرد مناسبی دارد! در تاریکی شب دوربین اولتراواید سامسونگ گلکسی A55 5G رضایت‌بخش نیست! در محیط‌های کم‌نور سنسور اولترواید کاربردی کمی دارد و تقریبا شما یک صفحه‌ای بی‌روح با نویز نسبتا بالا را مقابل چشم‌هایتان می‌بینید؛ بنابراین باید بگوییم در تاریکی شب تنها از دوربین اصلی با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم‌برثانیه استفاده کنید تا بتوانید ویدئوهای معقولی را ضبط کنید.

گلکسی A55 5G از لرزش‌گیر بهره می‌برد که تنها درحالت Pro Video فعال می‌شود و تقریبا عملکرد بسیار مطلوبی را برای کاربران به‌نمایش می‌گذارد؛ به‌عنوان‌مثال، هنگام راه‌رفتن یا دویدن، دوربین گوشی‌های میان‌رده پرش زیادی دارد که باعث از افت شدید کیفیت تصویر می‌شود و جزئیات فیلم ازحالت اولیه و استاندارد خارج می‌شود. بااین‌حال، Galaxy A55 به‌دلیل برخورداری از لرزش‌گیر اپتیکال قادر به‌کنترل حرکت دست خواهد بود که بهبود کیفیت ویدئو‌ها کمک شایانی می‌کند. همچنین، Pro Mode برای کمک به‌ فوکوس‌کشی روی سوژه‌ها دردسترس قرار دارد که با استفاده ازآن می‌توان بدون‌ دردسر فوکوس کرد.

علاوه‌براین، حالت Super Steady تنها با دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی Galaxy A55 5G قابلیت فعال‌سازی دارد که رزولوشن آن به 1080p محدود می‌شود. بااین‌حال، Super Steady باعث کاهش میدان دید دوربین می‌شود، اما ویدئو ضبط‌شده با استفاده از آن، به‌طرز چشم‌نوازی روان‌تر و لرزش کمتری خواهد داشت. همچنین قابلیت یادشده به‌ نرخ 30 فریم‌برثانیه محدود می‌شود! ازطرف‌دیگر، لرزش‌گیر الکتریکی (EIS) میدان دید وسیع‌تری را دراختیار کاربران بدون محدودیت فریم‌ریت قرار می‌دهد، اما کیفیت پایین‌تر و لرزش بیشتری در ویدئوها شاهد خواهیم بود.

دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی نیز مانند حسگر اصلی از کیفیت 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند که جزئیات آن رضایت‌بخش و نویز ویدئو بسیار پایین است. گستره دینامیکی دل‌پذیر و رنگ پوست افراد از سطح قابل‌قبولی برخوردار خواهد بود؛ به‌همین‌دلیل کاربران می‌توانند انتظار زیادی ازآن هنگام فیلم‌برداری داشته باشند، چراکه لرزش‌گیر اپتیکال برای بهبود کیفیت تصاویر وارد عمل می‌شود! همچنین، سامسونگ از رزولوشن 1080p با نرخ 30 و 60 فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند که جزئیات در فراوانی نور روز بسیار قابل‌قبول خواهد بود و کاربران می‌توانند روی آن حساب باز کنند.

سخت افزار گلکسی A55 5G
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک Galaxy A55

براساس نظرسنجی‌ها و گزارش‌ها، به‌نظر می‌رسد مشخصات سخت‌افزاری پس‌از سیستم دوربین از مهم‌ترین فاکتورها هنگام خرید برای کاربران محسوب می‌شود، چراکه تمام ویژگی‌های یادشده تاکنون به قدرت پردازنده بستگی دارد. بنابراین، نوع تراشه و فرکانس هسته‌های پردازشی آن به‌همراه فن خنک‌کننده از اهمین بسیار بالایی برخوردار است. گوشی میان‌رده Galaxy A55 به‌دلیل بهینه‌سازی سخت‌افزاری در تراشه سیلیکونی اگزینوس 1480 می‌تواند ساعت‌ها بدون کوچک‌ترین مشکلی بازی‌های موبایلی یا وب‌گردی را پشتیبانی می‌کند! البته درمقایسه‌با گوشی‌های پرچمدار اقتصادی عملکرد ضعیف‌تری دارد، اما نسبت‌به قابلیت‌ گوشی‌های میان‌رده سامسونگ، یک‌ سروگردن از نسل‌های پیشین قدرت‌مندتر است و پاسخگوی نیازهای کاربران درزمینه‌های مختلف خواهد بود.

در بررسی Galaxy A55 5G به‌صورت ویژه درخصوص کیفیت ساخت آن صحبت کردیم که نشان می‌دهد تمرکز غول کره‌ای روی بهبود بدنه دستگاه است؛ ازاین‌رو، اولین گوشی میان‌رده با فریم آلومینومی معرفی شد تا نگاه اولیه به گلکسی A55 حس Galaxy S23 FE را به‌شما بدهد. بااین‌حال، تراشه اختصاصی اگزینوس 1480 قابلیت‌های سخت‌افزاری نسبتا خوبی دارد که برای کاربران عادی چشمگیر خواهد بود؛ همچنین، امتیاز‌های بنچمارک آن درمقایسه‌با پردازنده‌های میان‌رده کوالکام اسنپدراگون بسیار بیشتر است که نشان‌دهنده بهینه‌سازی‌های سامسونگ برای عملکرد روان گلکسی A55 تا چندین سال خواهد بود.

مشخصات فنیExynos 1380Exynos 1480
معماریARMv8.2-A (64-bit)ARMv8.2-A (64-bit)
لیتوگرافی5 نانومتری با فناوری FinFET4 نانومتری با فناوری FinFET
هسته‌ میانی4 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A554 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55
هسته اصلی4 هسته‌ 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A784 هسته‌ 2.75 گیگاهرتزی Cortex-A78
کش L3 پردازنده مرکزی4 مگابایت4 مگابایت
پهنای پاند51.2 گیگابایت‌برثانیه51.2 گیگابایت‌برثانیه
پردازنده گرافیکیARM Mali-G68 MP5Xclipse 530
کلاک بیس پردازنده گرافیکی600 مگاهرتز900 مگاهرتز
کلاک اسپید پردازنده گرافیکی950 مگاهرتز1300 مگاهرتز
ضبط ویدئوH.264, HEVC 4K30H.264, HEVC 4K30
پخش ویدئوH.264, H.265, VP8 ,VP9H.264, H.265, VP8 ,VP9

همان‌طورکه می‌دانید، گلکسی A54 5G با پردازنده سیلیکونی اگزینوس 1380 با لیتوگرافی 5 نانومتری به‌همراه پردازنده گرافیکی ARM Mali-G68 MP5 عملکرد نسبتا خوبی را به‌نمایش گذاشت! در بررسی سال گذشته این‌ دستگاه از مزایا و معایب پردازشی آن سخن گفتیم که نشان می‌داد دستگاه تقریبا خوبی برای کاربران عادی به‌شمار می‌رود! اکنون در رسانه علاءالدین به بررسی تخصصی سخت‌افزاری Galaxy A55 5G می‌پردازیم تا بیبینیم نسل جدید میان‌رده‌های سامسونگ برای کدام‌ دسته از کاربران مناسب خواهد بود. اگر قدرت پردازشی برای شما در اولویت قرار دارد، شاید در بازه‌قیمتی 15 تا 20 میلیون گوشی‌های مناسب‌تری مانند POCO X6 Pro یا +Redmi 13 Pro انتخاب مناسب‌تری باشد.

در یک‌دهه گذشته، غول‌های تکنولوژی به‌دلیل جوی کاملا رقابتی از سخت‌افزارهای قدرت‌مند و کاربردی استفاده می‌کنند تا بتوانند کاربران بیشتری را برای خرید نسل جدید محصولات‌شان وسوسه کنند. سامسونگ برای کاهش هزینه‌های تولید، گوشی‌های میان‌رده و مدل‌های پایه پرچمدارانش را با تراشه‌های اختصاصی اگزینوس تولید می‌کند تا میزان درآمد سوددهی را به‌شکل چشمگیری بهبود بخشد! باتوجه‌به نتایج بنچمارک‌ها، به‌نظر می‌رسد پردازنده‌های سیلیکونی اگزینوس عملکرد نسبتا خوبی دارند و هنگام پردازش‌های سنگین با افزایش دمای روبه‌رو نمی‌شوند؛ البته چنین موضوعی به سیستم خنک‌کننده نیز بستگی دارد. درحال‌حاضر، گلکسی A55 با پشتیبانی از تراشه Exynos 2500 توانست نمایش تقریبا معقولی را نشان دهد که فراتر از انتظارات بود.

تراشه سلیکونی اگزینوس 1480 از لیتوگرافی 4 نانومتری سامسونگ کمک زیادی به‌افزایش سرعت پردازشی درمقایسه‌با نسل‌ گذشته می‌کند و مصرف انرژی به‌لطف هسته‌های کم‌مصرف پایین‌تر از سایر پردازنده‌ها است. ازسوی‌دیگر، کلاستربندی هسته‌های پردازشی نشان می‌دهد غول کره‌ای از چهار هسته Cortex-A78 با کلاک‌اسپید 2.75 گیگاهرتزی و چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی برپایه معماری ARMv8.2-A استفاده کرده‌است. پردازنده گرافیکی Xclipse 530 تجربه گیمینگ نسبتا متعادلی را دراختیار کاربران می‌گذارد؛ هنگام بررسی Galaxy A55 توانستم بیشتر بازی‌های معیار رسانه علاءالدین را که از جدیدترین عناوین هستند را به‌راحتی با سطح گرافیکی Medium یا High با فریم‌ریت تقریبا معقولی اجرا کنم.

سامسونگ می‌گوید پردازنده گرافیکی Xclipse 530 از پنج هسته با فرکانس 1300 مگاهرتزی بهره می‌برد که با معماری Titan RDNA 2 حدود 53 درصد از پردازنده گرافیکی مجتمع اگزینوس 1380 قدرت‌مندتر است؛ به‌این‌معنی‌که تقریبا عملکرد گرافیکی معقولی را هنگام اجرای بازی‌های موبایلی خواهیم داشت! طبق ادعاهای سامسونگ، اگزینوس 1480 تجربه جدیدی از تجربه گیمینگ را برپایه فناوری واقعیت افزوده دراختیار کاربران می‌گذارد، اما باید توجه داشته باشید که چنین ادعایی را برای اگزینوس 1380 داشت که در انتها دیدیم چنین موردی مشاهده نشد. ازطرف‌دیگر، بررسی بازی‌ها و تجربه کاربری شخصی ما در رسانه علاءالدین نتایج متفاوتی را به‌نمایش می‌گذارد؛ یعنی زمانی‌که آن‌را درکنار POCO X6 Pro یا Redmi Note 13 Pro Plus قرار می‌دهیم امتیازهای جالبی را مشاهده نمی‌کنیم؛ درصورتی‌که گوشی‌های چینی با سخت‌افزار قدرت‌مندتر از قیمت کمتری برخوردار است.

علاوه‌براین، باید یادآور شویم کمپانی سامسونگ برای Galaxy A55 5G از حداقل 8 گیگابایت و حداکثر 12 گیگابایت حافظه رم با فرکانس 3200 مگاهرتزی و فناوری LPDDR5 بهره می‌برد که درکنار حافظه ذخیره‌سازی 128 گیگابایتی تا 256 گیگابایتی با تکنولوژی UFS 3.1 می‌تواند عملکرد نسبتا خوبی را به‌نمایش بگذارد. دراین بررسی، ما از کانفیگ 256|8گیگابایتی برای تست و بررسی سامسونگ گلکسی A55 5G استفاده کردیم که سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات آن درمقایسه‌با گوشی‌های پرچمدار نسبتا پایین‌تر است، چراکه آن‌ها به حافظه ذخیره‌سازی با تکنولوژی UFS 4.0 مجهز هستند. همچنین، سامسونگ برای افزایش حافظه ذخیره‌سازی از شیار microSDXC  استفاده کرد که تا 1024گیگابایت قابل افزایش است.

گلکسی A55 از معدود میان‌رده‌ها با پشتیبانی از شیار microSDXC برای اقزایش حافظه ذخیره‌سازی محسوب می‌شود

مدل گوشینرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
گلکسی A551219621340.4270
ریلمی 12 پرو پلاس۶۸۷.۸۶۳۸۴.۲۴۲۶۷.۱۲۲۱۳.۸
گلکسی A35۵۲۹.۴۳۳۳۰.۷۶۲۰۲.۵۶۱۹۷.۵
گلکسی A25۵۲۳.۳۴۹۶.۹۱۹۶.۴۱۴۴.۷
پوکو X6 پرو۹۴۷.۵۲۶۰۹.۶۹۳۴۹.۸۲۵۶.۷
ردمی نوت 13 فورجی۴۰۱.۶۳۲۱.۶۳۱۸۷.۴۵۱۶۳.۲
ردمی نوت 13 پرو پلاس۷۳۱.۸۱۶۶۳.۴۳۲۵۶.۲۳۱۹۱.۶۷
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

گوشی‌ گلکسی A55 از سیستم‌های خنک‌کننده قدرت‌مندی بهره می‌برند که درمقایسه‌با نسل‌های پشین حدود 70 درصد بزرگ‌تر شده‌است. ازسوی‌دیگر، مطابق روال استاندارد بررسی در رسانه علاءالدین، نگاهی به‌جزئیات خنک‌کننده گلکسی A55 5G انداختیم و متوجه شدیم این دستگاه از یک خنک‌کننده 2500 میلی‌مترمربعی با پوشش گرافیتی بهره‌مند است که نسبت‌به مدل‌های پرچمدار اقتصادی یا میان‌رده‌های شیائومی حرفی برای گفتن ندارد. هنگام اجرای بازی‌های گرافیکی مانند Devil May Cry یا NBA Infinite دمای دستگاه به‌صورتی تدریجی بیشتر می‌شود؛ البته این‌موضوع در بازی‌های نسبتا سبک‌تر به‌سختی مشاهده می‌شود، مگرآنکه سطح گرافیکی را روی بالاترین حالت تنظیم کنید.

RAM Plus galaxy a55

علاوه‌براین، گلکسی A55 از قابلیت جذاب RAM Plus برخوردار است که همانند بردار کوچک‌ترش گلکسی A35 به 8 گیگابایت حافظه رم مجاری مجهز است؛ البته این‌مقدار درمقایسه‌با میان‌رده‌های چینی کمتر خواهد بود، اما به‌کاربران کمک می‌کند سرعت پردازشی و روان دستگاه کمی بیشتر شود. ازطرف‌دیگر، باید اشاره کنیم برای افزایش RAM Plus باید 8 گیگابایت از ظرفیت حافظه ذخیره‌سازی دستگاه‌تان را دراختیار سیستم قرار دهید. ازاین‌سو، اگر گوشی شما نسخه 128 گیگابایتی باشد به 120 گیگابایت می‌رسد که در آینده می‌تواند هنگام ذخیره‌سازی محتوای رسانه‌ای دردسرساز شود. درحال‌حاضر، گلکسی A35 و گلکسی A55 فروش بسیار بالایی در بازار جهانی دارند؛ قیمت آن‌ها نسبت‌به سال پیش 100 دلار ارزان‌تر بود، اما سامسونگ به‌دلیل استقبال گسترده کاربران قیمت آن را حدود 80 دلار دیگر کاهش داد تا افراد بیشتری برای خرید آن‌ها اقدام کنند!

هنگام رونمایی از تراشه هشت هسته‌ای Exynos 1480، سامسونگ گفت برای توسعه و بهبود تجربه کاربری از موتور هوش مصنوعی و شتاب‌دهنده استفاده کرد که حدود 4.9 تریلیون عملیات را در ثانیه پشتیبانی می‌کند. با قابلیت‌های هوش مصنوعی آفلاین در تراشه اگزینوس 1480، ویژگی‌های گلکسی A55 5G بهینه‌تر می‌شود؛ اگر بخواهیم به‌طورکلی درخصوص قابلیت‌های سخت‌افزاری Galaxy A55 با پردازنده اگزینوس 1480 نظری کلی بدهیم، باید گفت نسبت‌به نسل پیشین قدرت‌مندتر، اما از رقبای چینی بسیار ضعیف‌تر است. اگر به سال‌های گذشته نگاه کنیم، به‌راحتی می‌توان گفت سامسونگ به‌دلیل نام پرآوازه‌اش توانسته درکنار چینی‌ها مقاومت کند.

پردازنده‌های اگزینوس سامسونگ بسیار پرحاشیه هستند و به‌خا‌طر افزایش دمای بیش‌ازاندازه کاربران علاقه چندانی به آن ندارند. اگزینوس 1480 هوش مصنوعی برای بهبود عکس‌برداری و فیلم‌برداری بهره می‌برد که می‌تواند یک سنسور 200 مگاپیکسلی را پشتیبانی کند، اما سامسونگ تنها از یک حسگر 50 مگاپیکسلی برای ساخت Galaxy A55 استفاده کرد. همچنین، پردازنده اگزینوس 1480 از تراشه مودم 5G اختصاصی  بهره می‌برد که سرعت دانلود آن 5100 گیگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود آن 1280 گیگابیت‌برثانیه خواهد بود که برای اجرای بازی‌های آنلاین یا دانلود فیلم‌وسریال با کیفیت عالی کاربرد دارد؛ البته سرعت یادشده در بستگی به اپراتورهای محلی کشور مقصد دارد.

باید خاطرنشان کنیم شبکه ارتباطی 5G در بسیاری از کشورهای جهان اول راه‌اندازی‌شده تا کاربران بتواند با سرعت بیشتری درکنار پایداری فوق‌العاده از تماشای فیلم‌وسریال یا بازی‌های موبایلی آنلاین با پینگ پایین لذت ببرند. درحالی‌که کمپانی سامسونگ برای ساخت گلکسی A35 از تراشه مودم 5G استفاده کرده، اما سامسونگ دستگاه‌هایش را در ایران به‌صورت قفل‌شده ارسال می‌کند و تنها شبکه ارتباطی 4G در آن‌ها پشتیبانی می‌شود! اکنون باید اشاره کنیم پردازنده اگزینوس 1480 از سیستم 4G با شناسه Cat-18 4G LTE-A پشتیبانی می‌کند.

تست بازی a55

در رسانه علاءالدین، چندین بازی محبوب مانند Devil May Cry: Peak of Combat و Real Racing را به‌همراه Call of Duty Mobile و NBA Infinite  را با گلکسی A55 5G مورد بررسی قرار دادیم که نتایج آن قابل‌قبول هستند. البته به‌دلیل ضعف سیستم خنک‌کننده و پردازنده گرافیکی مجتمع با افت فریم نسبی روبه‌رو شدیم. هنگام تست گیمینگ، ابتدا Call of Duty Mobile را به‌مدت 90 دقیقه با رزولوشن High با نرخ 60 فریم‌برثانیه بی‌وقفه اجرا کردم؛ افت عملکرد چشمگیری دراین نسخه مشاهده نشد و فریم‌ریت تنها از 60 به 51 رسید که برای دستگاهی میان‌رده مانند Galaxy A55 تقریبا امری عادی به‌نظر می‌رسد.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Genshin ImpactHigh25 فریم‌برثانیه
Asphalt 9: LegendsVery High32 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatSuper High35 فریم‌برثانیه
Call of Duty MobileHigh60 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteVery High41 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsUltra98 فریم‌برثانیه
Wild RiftUltra112 فریم‌برثانیه
Arena Breakout: Realistic FPSVery High41 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

پس‌از بررسی کامل Galaxy A55 با اجرای بازی‌های مختلفی که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، باید گفت این دستگاه 20 میلیون تومانی عملکرد نسبتا معقول در اجرای بازی‌های موبایلی خواهد داشت. بنابراین، برای جلوگیری ازهرگونه مشکل باید سطح گرافیکی را روی Medium تنظیم کنید! درصورت اجرای عناوین برتر در گوگل‌پلی، گلکسی A55 تقریبا پس‌از 45 تا 60 دقیقه با افزایش دمای نسبتا چشمگیری مواجه می‌شود. کمپانی سامسونگ از برنامه Gaming Hub به‌صورت پیش‌فرض برای گوشی‌هایش استفاده می‌کند که قابلیت بهبود تجربه گیمینگ و اجرای بازی‌ها با فریم‌ریت بالاتر دارد؛ داخل اپلیکیشن گزینه‌ای به‌نام Game Booster وجود دارد که به‌صورت خودکار گرافیک بازی را تنظیم می‌کند، بنابراین نباید استفاده ازآن را فراموش کنید.

a55 game

با تکامل قابلیت‌های Game Launcher غول کره‌ای از Gaming Hub برای گوشی‌های پرچمدار و میان‌رده گلکسی رونمایی کرد که به‌صورت ویژه‌ای می‌تواند تجربه گیمینگ را بهبود بخشد. سامسونگ در سال 2022 میلادی از Gaming Hub به‌عنوان پلتفرمی جذاب با ویژگی‌های فراوان برای اجرای بازی‌های ویدئویی موبایل و تحت‌‌وب رونمایی کرد که حتی قابلیت همگام‌سازی این برنامه برای کنسول‌های نسل نهم Xbox Series وجود دارد. همچنین، کاربران می‌توانند از Samsung Gaming Hub در نمایشگرهای بزرگ‌تر مانند تلویزیون، مانیتور و پروژکتورهای نسل دوم FreeStyle استفاده کنند.

Gaming Hub

علاوه‌بر اجرای بازی‌ها برای تست قدرت گرافیکی گوشی‌های هوشمند، در رسانه علاءالدین از بنچمارک‌های معتبر جهت بررسی و ارزیابی استفاده می‌شود تا توان پردازشی آن‌ها برای مشخص شود. برای گلکسی A55 5G مانند تمام بررسی‌های گذشته از معیارهایی مانند Geekbench 6.2.2 و AnTuTu 9.5.6 به‌همراه 3DMark بهره بردیم که نتایج نسبتا خوبی را به‌نمایش گذاشت. اگر بخواهیم با یک جمله عملکرد سخت‌افزاری Galaxy A55 را برای شما عیان کنیم باید گفت از POCO X6 Pro و Redmi Note 13 Pro 5G ضعیف‌تر، اما از +Realme 12 Pro کمی قدرت‌مندتر است؛ در ادامه به‌صورت جزئی به بررسی سخت‌افزاری و فنی گلکسی A55 5G می‌پردازیم تا به‌شما نشان دهیم تازه‌ترین میان‌رده سامسونگ برخلاف تصورات‌تان نسخه‌ای تکراری از نسل پیشین به‌شمار می‌رود.

بنچمارک گلکسی a55

برای شروع از بنچمارک Geekbench 6.2.2 استفاده کردیم که به امتیاز 1152 در تست تک هسته‌ای و امتیاز 3373 در تست چند هسته‌ای رسیدیم که نشانگر عملکرد مطلوب دستگاه خواهد بود. باتوجه‌به امتیازهای قبلی 1002 و 2780 Galaxy A54 می‌توان گفت ارزیابی‌های ما کاملا درست است و هردو گوشی ازنظر ویژگی‌های سخت‌افزاری شامل ارتقا بسیار ناچیزی هستند. همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم، تراشه Exynos 1480 از لیتوگرافی 4 نانومتری با فناوری FinFET بهره می‌بقرد که باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود؛ ازاین‌سو، گلکسی A55 درمقایسه‌با گلکسی A54 شارژدهی بیشتری خواهد داشت. ازسوی‌دیگر، Galaxy A55 5G در تست GPU بنچمارک گیک‌بنچ 6.2.2 آزمایش شد که در دو آزمایش OpenCL و Vulkan به‌ترتیب به‌امتیاز 4012 و 4122 رسید که توصیف‌کننده قدرت خوب پردازنده گرافیکی مجتمع نسبت‌به اگزینوس 1380 است.

علاوه‌براین، بنچمارک 3DMark را آزمایش کردیم که به‌عنوان یکی از قدرت‌مندترین و برترین معیارهای جهانی جهت ارزیابی گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پرچمدار محسوب می‌شود. ابتدا نسخه 3D Mark Wildlife Stress Test را اجرا کردیم؛ این بنچمارک شامل 20 مرحله رندر با رزولوشن 4K می‌شو که ظرف مدت‌زمان 20 دقیقه انجام می‌شود؛ درپایان سطح پایداری 95.9 ارزیابی شد و بهترین مرحله با امتیاز 3999 و پایین‌ترین میانگین امتیاز در مراحل 3835 بود که نشان‌دهنده سطح پایداری Galaxy A55 در اجرای بازی‌ها محسوب می‌شود. تراشه اگزینوس 1480 به‌دلیل پشتیبانی‌نکردن از تکنولوژی ری‌تریسینگ نسخه Solar Bay را اجرا نمی‌کند و اجبارا ازآن صرف‌نظر کردیم؛ همچنین، در Wild Life Extreme Unlimited با امتیاز 1029 توانست میانگین فریم‌‌ریت 6.16 را ثبت کند.

benchmark galaxy a55

در ادامه بررسی گلکسی A55 5G، تست Wild Life EXtreme Stress Test را به‌مدت 20 دقیقه اجرا کردیم که عملکرد بهتری را به‌نمایش گذاشت و پایداری آن به 99.0 درصد رسید! بااین‌حال، پایداری تنها موضوعی نیست که ما به‌آن توجه نشان می‌دهیم. به‌عنوان‌مثال، اگر به‌نمودار خطی دراین نسخه توجه داشته باشید، به‌راحتی می‌بینید که این گوشی 20 میلیون تومانی در حفظ فریم‌ریت عملکرد بهتری داشته‌است. بالاترین امتیاز مرحله 988 و پایین‌ترین امتیاز آن 978 برآورد شد؛ دمای دستگاه در مدت‌زمان 20 دقیقه از 33 درجه به 36 درجه رسید که پایداری معقول گلکسی A55 است. فریم‌ریت این گوشی نیز از 4 تا 10 متغیر بود و شارژ باتری 38 درصد به 31 درصد رسید.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6.2.2 CPUGeekBench 6.2.2 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.23DMark Wild Life Extreme3DMark Wild Life Extreme UnlimitedGFXBench Aztec Ruins 4K/ Vulkan
گلکسی A551152
3373
4012
4122
62794182165894510298.0
گلکسی A35990
2879
3025
3026
5159997655968127975.9
گلکسی A541002
2780
3012
3018
5141025197848068015.6
Poco X6 Pro1241
4133
4248
4914
99794013031192149157323
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

پس‌از اجرای بنچمارک‌ها جهت بررسی توانایی پردازشی و گرافیکی گلکسی A55، قصد داریم سرعت تجربه وب‌گردی را مورد سنجش قرار دهیم؛ HTML5 یا زبان نشانه‌گذاری ابرمتنی عاملی بسیار مهم به‌شمار می‌رود که ساختار محتوای اینترنتی را در شبکه وب جهانی مدیریت می‌کند. کاربران اوقات فراغت‌شان را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند یا درحال جست‌وجوی مطالب گوگل هستند؛ براین‌اساس، از بنچمارک آنلاین Speedometer 2.0 استفاده می‌کنیم که معیار خوبی برای سرعت‌سنجی مرورگر گوشی‌های کاربران به‌شمار می‌رود! در تست موردبحث به‌امتیاز 86.8 برای Galaxy A55 5G رسیدیم؛ همچنین، Speedometer 3.0 و AnTuTu امتیاز 4.26 و 56659 به‌نمایش گذاشتند که بیانگر عملکرد قابل‌قبول جدیدترین میان‌رده سامسونگ است.

نرم‌افزار و رابط کاربری Galaxy A55 5G
نرم‌افزار و رابط کاربری Galaxy A55 5G

گلکسی A55 مانند پرچمداران سری گلکسی S24 و گلکسی زد فولد 5 به‌صورت پیش‌فرض از رابط کاربری One UI 6.1 برپایه اندروید 14 بهره می‌برد که ویژگی‌های نرم‌افزاری کاملا به‌روز را پشتیبانی می‌کند. البته بااین تفاوت که میان‌رده 20 میلیون تومانی سامسونگ از قابلیت‌های منحصر‌به‌فرد هوش مصنوعی برخوردار نیست؛ بنابراین، اگر به‌دنبال هوش مصنوعی هستید، باید به‌دنبال خرید پرچمداران کره‌ای باشید. همچنین، سامسونگ به‌مدت چهار سال آپدیت نرم‌افزاری سیستم‌عامل و پنچ سال به‌روزرسانی‌های امنیتی را ارائه می‌کند که درمقایسه‌با گوشی‌های میان‌رده POCO و Redmi طرفداران بیشتری را به‌سوی گوشی‌های Galaxy A Series جذب می‌کند.

علاوه‌براین، سامسونگ گلکسی A55 قابلیت دیگری را از پرچمدران سری Galaxy Z و Galaxy S برای پشتیبانی از حریم خصوصی کاربران قرض می‌گیرد که به‌نام لایه فوق امنیتی Knox شناخته می‌شود! فناوری موردبحث از چندین لایه بهره می‌برد که مقابل حملات مخرب، احراز هویت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دربخش‌های مختلفی مانند Samsung Pass و Secure Folder استفاده می‌شود که به‌صورت Biometrics و Security در قسمت تنظیمات دردسترس قرار دارد. در یک جمله باید گفت Samsung Knox حریم شخصی شما را مقابل هکرها محافظت می‌کند و درصورت لزوم آن‌ها را از بین می‌برد.

گوشی‌های هوشمند همواره پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر از سال‌های گذشته می‌شوند؛ براین‌اساس، باید سیستم‌های امنیتی داخلی را بهبود پیدا کنند تا حریم شخصی و اطلاعاتی کاربران حفظ شود. البته آمار نشان می‌دهد سرقت اطلاعاتی از دستگاه افراد عادی آن‌چنان رایج نیست، اما برخی افراد یا سازمان‌های سودجو هستند که می‌توانند با ورود به سیستم، تمامی اطلاعات موجود در گوشی یا تبلت‌ها را سرقت کنند. سامسونگ ناکس روشی عالی برای پنهان کردن پرونده‌ها و پوشه‌ها از کسانی است که شاید گاهی به گوشی دسترسی داشته باشند؛ بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم ازآن بهره‌مندشوید تا اطلاعات شما به‌خطر نی‌افتد.

گلکسی A55 اولین گوشی سامسونگ محسوب می‌شود که از قابلیت به‌روزرسانی بی‌وقفه یا Seamless Update پشتیبانی خواهد کرد. اگر از کاربران اندرویدی باشید، تقریبا با نحوه عملکرد قابلیت Seamless Updates در گلکسی A55 آشنایی خواهید داشت، اما برای افرادی که ازاین ویژگی بی‌اطلاع هستند باید بگوییم دو پنل دراختیارتان قرار داده می‌شود که یک پنل برای نحوه دانلود و نصب برنامه‌ها یا آپدیت‌ها اختصاص داده شده‌است و پنل دیگری درخصوص اصالت برنامه یا تایید آن صحبت می‌کند! به‌طورکلی باید گفت شما با استفاده از Seamless Updates دیگر نیازی به طی کردن مراحل سخت‌ به‌روزرسانی نخواهید بود.

سرعت شارژ گلکسی A55
باتری و سرعت شارژ گلکسی A55

ظرفیت باتری و سرعت شارژ گوشی‌های هوشمند از دغدغه‌های کاربران به‌شمار می‌رود، چراکه بسیاری از کاربران به‌صورت روزمره مدت‌زمان زیادی را با گوشی‌هایشان کار می‌کنند؛ ازاین‌سو، شارژدهی امری حیاتی خواهد بود. گلکسی A55 مانند نسل پیشین از ظرفیت باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد که به‌کمک تراشه Exynos 1480 می‌تواند مصرف انرژی را کمی کاهش دهد، اما باید به‌یاد داشته باشیم که بزرگ‌تر شدن 0.2 اینچی نمایشگر میزان مصرف باتری را افزایش می‌دهد. البته در بررسی ما چنین چیزی مشهود نبود و تنها در طولانی‌مدت با کمتر شدن طول‌عمر باتری این‌موضوع قابل درک خواهد بود.

سامسونگ از شارژ سیمی سریع 25 واتی پشتیبانی می‌کند که درمقایسه‌با رقبای هم‌قیمت از ارزش‌خرید کمتری برخوردار است؛ همچنین، میان‌رده جدید سامسونگ از شارژر داخل جعبه پشتیبانی نمی‌کند و شما باید به‌صورت جداگانه آن را خریداری کنید و از شارژر بی‌سیم نیز خبری نخواهد بود. البته این‌موضوع چندان تعجب‌برانگیز نخواهد بود، چراکه فاکتوری مهم برای کاهش قیمت به‌شمار می‌رود. برای بررسی عملکرد باتری Galaxy A55 5G، حدود 150 دقیقه بازی ویدئویی‌ Real Racing 3 را با نرخ به‌روزرسانی 60 هرتزی اجرا کردیم که میزان شارژ دستگاه از 100 درصد به 61 درصد رسید؛ اجرای چنین آزمایش می‌تواند بهینه‌سازی مصرف انرژی را به‌نمایش بگذارد.

مدل گوشیگلکسی A55 5Gگلکسی A35 5GRedmi Note 13 Pro+ 5Gگلکسی A34 5Gگلکسی A54 5GRedmi Note 13 4G
۵ دقیقه15 درصد12 درصد40 درصد9 درصد18 درصد10 درصد
۱۰دقیقه22 درصد20 درصد60 درصد17 درصد25 درصد20 درصد
۲۰ دقیقه37 درصد34 درصد99 درصد30 درصد39 درصد37 درصد
۳۰ دقیقه54 درصد51 درصد48 درصد57 درصد52 درصد
۶۰ دقیقه96 درصد79 درصد77 درصد98 درصد92 درصد
شارژ کامل64 دقیقه81 دقیقه21 دقیقه83 دقیقه64 دقیقه75 دقیقه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

بررسی گلکسی A55 هنگام کاربری سنگین و اجرای بازی‌های موبایلی نشان می‌دهد این گوشی حدودا 14 ساعت شارژدهی خواهد داشت که نشان‌دهنده بهینه‌سازی تراشه Exynos 1480 سامسونگ است. ازسوی‌دیگر، برای درک بهتر از میزان شارژدهی گوشی هوشمند Galaxy A55 5G به‌سراغ بنچمارک PCMark 3.0 رفتیم که بهترین نوع عملکرد را آن‌جا شاهد خوایه بود؛ درواقع، این گوشی میان‌رده با سطح روشنایی 1500 نیتی توانست تست باتری را به‌مدت 12 ساعت و 49 دقیقه با پایداری عالی و بدون افزایش دما دوام بیاورد. به‌طورکلی، عملکرد گلکسی A55 دربخش باتری می‌تواند رضایت کاربران را جلب کند!

اسپیکر گلکسی A55
اسپیکر Galaxy A55

در ادامه بررسی گلکسی A55 5G، به‌سراغ اسپیکرهای دستگاه می‌رویم که برای تماشای فیلم‌وسریال یا اجرای بازی‌ها نقش اساسی ایفا می‌کند. کمپانی سامسونگ برای ساخت این گوشی هوشمند از بنلدگوی دوگانه استریوی استفاده کرده که عملکرد خوبی را به‌نمایش می‌گذارد؛ اولین اسپیکر بالای دستگاه قرار گرفته که با هدف شنیدن مکالمات تلفنی تعبیته شده‌است. طبق نظر من دراین بررسی ، Galaxy A55 از بلندگوی یکسانی نسبت‌به نسل پیشین برخوردار است که هنگام افزایش میزان صدا، فرکانس‌های زیر عملکرد رضایت‌بخشی ندارد.

اسپیکر Galaxy A55

زمان پخش موسیقی صدایی تقریبا شفاف به‌گوش می‌رسد و دستگاه کیفیتش را تا حجم 85 یا 90 درصد حفظ می‌کند. گذشته ازاین سامسونگ با پشتیبانی از فناوری Dolby Atmos  در گلکسی A55، به‌تولید صدایی فراگیر هنگام تماشای محتوای ویدیویی کمک می‌کند. به‌طورکلی، اگر قصد داشته باشید برای تماشای فیلم‌‌وسریال یا آهنگ گوش‌کردن به‌جای هدفون از بلندگوهای Galaxy A55 استفاده کنید با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد، اما حس فراگیری را تجربه نمی‌کنید.

گوشی‌های میان‌رده نسل جدید از جک ۳.۵ میلی‌متری صدا برخوردار نیستند و گلکسی A55 ازاین‌موضوع مستثنی نخواهد بود؛ ازاین‌رو، اگر قصد دارید تجربه شنیداری خوبی هنگام اجرای بازی‌ها داشته باشید، باید از هندزفری بلوتوثی یا همان بادز استفاده کنید. درحال‌حاضر، Samsung Galaxy Buds FE از بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین بادزهای موجود در بازار ایران محسوب می‌شود که قیمتی معادل 2.5 میلیون تومان دارد. ازطرف‌دیگر، Redmi Buds 5 می‌تواند با قیمت 1.7 میلیون تومان به‌عنوان محصولی خوش‌ساخت و رقیب Galaxy Buds FE مورد توجه کاربران قرار بگیرد. اگر به‌دنبال محصولی مقرون‌به‌صرفه هستید، Redmi Buds 4 Lite با قیمت تقریبی 700 هزار تومان انتخاب معقولی به‌شمار می‌رود.

سامسونگ گلکسی A55
جمع‌بندی گلکسی A55

در ابتدای بررسی گلکسی A55 ادعا کردیم این میان‌رده از رقابتی‌ترین گوشی‌ها در بازار ایران خواهد شد، چراکه کاربران ایرانی علاقه زیادی به سامسونگ دارند. زبان طراحی حس‌وحال پریمیوم‌تری درمقایسه‌با گذشته دارد، اما طول‌عمر باتری، تراشه و سیستم دوربین شاید انتظارات را برآورده نکند؛ بنابراین، باید منتظر واکنش کاربران در یک سال آینده تا زمان معرفی نسل بعدی باشیم.

باتوجه‌به قیمت بالای گلکسی A55، می‌توانید روی گزینه‌های دیگر مانند Galaxy A54 یا POCO X6 Pro حساب باز کنید؛ البته نباید فراموش کرد نسخه جدید میان‌رده سامسونگ از فریم آلومینومی استفاده می‌کند که نسبت‌به میان‌رده‌های موجود در بازار کیفیت ساخت بالاتری دارد. ازنظر کیفیت دوربین، ریلمی 12 پرو پلاس و ردمی نوت 13 پرو پلاس عملرد بهتری را به‌نمایش می‌گذارند که به‌همراه 12 گیگابایت حافظه رم و حداکثر 512 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی سرعت بیشتری خواهند داشت.

اگر بخواهیم، گلکسی A55 را با نسخه‌های دیگر سامسونگ مقایسه کنیم، باید گفت با Galaxy S23 FE قیمت مشابهی دارد که از ارزش‌خرید آن به‌شدت می‌کاهد. درواقع باید گفت، گلکسی S23 FE با برخورداری از تراشه اگزینوس 2200/اسنپدراگون 8 نسل 1 و قابلیت‌های سخت‌افزاری مانند سنسور تله‌فوتو از میدان رقابت سربلند بیرون می‌آید. همچنین، پشتیبانی از شارژ معکوس، شارژ بی‌سیم و Samsung DeX بیان می‌کند گلکسی S23 FE به‌مراتب گوشی بسیار بهتری درمقایسه‌با گلکسی A55 محسوب می‌شود که دراین مقاله جامع به بررسی آن پرداختیم.

جمع‌بندی گلکسی A55

علاوه‌براین، شیائومی 13T با تراشه دایمنسیتی 8200 اولترا و دوربین سه‌گانه پرچمدار از ارزش‌خرید فوق‌العاده بالاتری درمقایسه‌با گلکسی A55 برخوردار است که پیشنهاد می‌کنیم کاربران ابتدا به‌این گزینه‌ها فکر کنند. شیائومی 13T با پشتیبانی از صفحه‌نمایش 12 بیتی، حافظه ذخیره‌سازی 512 گیگابایتی و شارژ سریع سیمی 67 واتی جزو برترین گوشی‌های پرچمدار اقتصادی است که باید فهرست انتخابی کاربران هنگام خرید قرار بگیرد.

درحال‌حاضر، تنها نقطه قوت گلکسی A55 برخورداری از صفحه‌نمایش Super AMOLED و زبان طراحی جذاب است که می‌تواند رقبایش را شکست دهد! همچنین، Galaxy A55 به‌صورت پیش‌فرض رابط کاربری One UI 6.1 را برپایه اندروید 14 اجرا می‌کند که به‌گفته سامسونگ 4 سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل و 5 سال آپدیت امنیتی را دریافت خواهد کرد. به‌طورکلی، گلکسی A55 می‌تواند گوشی بسیار خوبی باشد، اما قیمت آن تردید‌های زیادی ایجاد می‌کند.