طی یک حرکت جذاب و متفکرانه، شیائومی از دو نسخه 4G و 5G برای نسخه Redmi Note 13 Pro استفاده کرد که مدل ابتدایی از طراحی زیبا و دوربین 200 مگاپیکسلی بهره می‌برد، اما درمقایسه‌با سایر نسخه‌ها تراشه ضعیف‌تری دارد؛ اکنون برای بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G همراه ما در رسانه علاءالدین باشید.

اگر نگاهی عمیق به‌وضعیت اقتصادی کشور داشته باشیم، می‌توان گفت بخش بزرگی از جامعه قدرت خرید گوشی‌‌های گران‌قیمت و پرچمدار را ندارد؛ بنابراین، کاربران برای رفع نیازهایشان روی به‌خرید گوشی‌های اقتصادی یا میان‌رده می‌آورند که بین بازه‌قیمتی 10 تا 20 میلیون به‌فروش می‌رسند. کمپانی چینی شیائومی، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان مطرح جهان به‌شمار می‌رود که با تولید گوشی‌های میان‌رده با مشخصات فوق‌العاده کاربردی شناخته می‌شود و جدیدترین محصولاتش شامل سری پوکو ایکس 6 و ردمی نوت 13 می‌شود. اکنون، قصد داریم با بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G نکات مثبت و منفی آن را برای شما موشکافی کنیم تا ببینیم نسل جدید میان‌رده ردمی با شبکه ارتباطی 4G ارزش خرید دارد یا آن‌که باید به‌سراغ سایر نسخه بروید.

Redmi Note 13 Pro 4G

هما‌ن‌طورکه می‌دانید، کمپانی شیائومی ردمی نوت 12 پرو را در دو نسخه 4G و 5G تولید کرد که ازنظر مشخصات سخت‌افزاری، طراحی و دوربین تفاوت‌های بسیار زیادی با یک‌دیگر داشتند. اکنون این سازنده چینی با حفظ سیاست‌های گذشته، این گوشی هوشمند 10 میلیون تومانی را به‌همراه تراشه ضعیف، رابط کاربری قدیمی، ضبط ویدئویی محدود و صفحه‌نمایش کم‌جان‌تر عرضه کند تا بتواند با کاهش قیمت بخش بزرگی از جامعه جهانی را با بودجه‌های بسیار محدود هدف قرار دهد. باوجوداین، ما انتظار داشتیم، شیائومی در ارائه نرم‌افزار خساست به‌خرج نداده و سری Redmi Note 13 را با سیستم‌عامل جدید HyperOS عرضه می‌کرد، اما این‌گونه نشد و کاربران باید با MIUI 14 روزگار سپری کنند.

درمقام‌مقایسه با ردمی نوت 12 پرو 4G، شیائومی تغییرات نسبتا مثبت و قابل‌توجهی را دربخش ردمی نوت ۱۳ پرو 4G طراحی ایجاد کرده تا کاربران برای خرید آن وسوسه شوند. به‌عنوان‌مثال، هنگام بررسی دستگاه دریافتیم، دستگاه از شیار microSD برای افزایش ارتقا حافظه ذخیره‌سازی، جک 3.5 میلی‌متری صدا و وزن بسیار سبکی برخوردار است که در طولانی‌مدت باعث خستگی کاربران نمی‌شود. همچنین، دوربین اصلی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G عملکرد قابل‌قبولی دارد، اما هنگام بزرگ‌نمایی جزئیات ازبین می‌رود که برای یک گوشی میان‌رده با تراشه قدیمی امری طبیعی به‌شمار می‌رود. درنهایت، باید اشاره کنیم، شیائومی برای کاهش قیمت نسبت‌به نسخه +Redmi Note 13 Pro مجبور به‌حذف برای قابلیت‌های کاربردی مانند استاندارد IP68 و نمایشگر منحنی 12 بیتی شد.

جعبه‌گشایی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G
جعبه‌گشایی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G

طی سال‌های کمپانی‌های شیائومی، ریلمی، اوپو و سایر سازندگان چینی برای جذب کاربران و فروش بیشتر در بازار جهانی، تمامی لوازم جانبی مهم را دراختیار خریداران قرار می‌دهند تا آن‌ها بدون‌نیاز به‌هزینه بیشتر از خریدی خوب و مطمئن بهره‌مند شوند. اکنون، گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۳ پرو 4G از چنین قاعده‌ای مستثنی نیست و شیائومی برای عرضه آن در بازار جهانی از یک جعبه سفید بزرگ با نوشته‌های طلایی‌رنگ استفاده کرده‌ که حاوی اطلاعات و نام دستگاه است.

گوشی هوشمند Redmi Note 13 Pro 4G حاوی لوازم جانبی ازجمله سوزن شیار سیم‌کارت، کابل USB با استاندارد 6A به‌همراه یک شارژر سریع سیمی 67 واتی است که ظرف‌ مدت‌زمان بسیار کوتاهی دستگاه را از صفر تا صد شارژ می‌کند. همچنین، دفترچه راهنما درون جعبه گوشی قرار داد که با مطالعه آن می‌توانید اطلاعات زیادی را درخصوص نحوه ساخت دستگاه و سایر جزئیات مرتبط‌با نسخه میان‌رده 10 میلیون تومانی خانواده Xiaomi Redmi Note به‌دست بیاورید.

قابلیت‌های جذاب داخل جعبه ردمی نوت ۱۳ پرو به‌همین‌جا ختم نمی‌شود؛ درواقع باید اشاره کنیم کمپانی شیائومی برای محافظت از بدنه دستگاه، یک قاب خاکستری رنگ را برای کاربران درنظر گرفته که طراحی ساده‌ای دارد؛ همچنین، جای دوربین به‌صورت مستطیلی‌شکل درآورده‌شده تا ماژول کاملا پیدا باشد. باوجود محتوایات داخل جعبه، باید بگوییم شما به‌هیچ‌ آیتم دیگری جزء یک گلس محافظ صفحه‌نمایش برای حفاظت از دستگاه مقابل خط‌وخش یا سقوط از ارتفاع نیاز نخواهید داشت. البته نمایشگر با Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود، اما شاید بهتر باشد اقدامات لازم را برای جلوگیری از بروز حوادث ناخواسته انجام دهید.

طراحی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G
طراحی و کیفیت ساخت Redmi Note 13 Pro 4G

باتوجه‌به نیازهای روز، سازندگان گوشی‌های هوشمند باید فرم‌فاکتور‌ بسیار جذابی را برای هرنسل محصولات‌‌شان ارائه دهند؛ بااین‌حال، شیائومی جهت کاهش یا ثابت نگه‌داشتن قیمت، اصولا از یک مدل طراحی برای ساخت گوشی‌هایش استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال، هنگام بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G متوجه شدیم ازهمان الگوی Poco M6 Pro 4G برخوردار است که می‌تواند باعث سرخوردگی و دل‌زدگی کاربران بشود؛ همچنین، باید اشاره کنیم به‌کاربردن طراحی مشابه یا یکسان باعث به‌اشتباه افتادن کاربران هنگام خرید می‌شود که آن‌زمان تمامی نگاه‌ها و انگشت اشاره به‌سمت شیائومی خواهد رفت، چراکه می‌بایست از ظاهری متفاوت‌تر برای معرفی میان‌رده‌های 10 میلیون‌ تومانی‌اش استفاده می‌کرد.

هنگام بررسی و جعبه‌گشایی گوشی میان‌رده Redmi Note 13 Pro 4G دریافتیم این نسخه درمقایسه‌با نسل پیشین شامل تغییراتی در طراحی پنل پشت و ماژول دوریین به‌همراه رنگ خاص آن دارد. به‌عبارتی‌ساده‌تر، سال‌گذشته از ماژول مستطیلی‌شکل عمودی برای دوربین استفاده شد، اما امسال شاهد هستیم پنل پشت با طراحی خاص به‌همراه دوربین‌های جداگانه عرضه‌شده که مورد توجه بسیاری از خریداران قرار خواهد گرفت. همچنین، ظاهر سنسورها با گذشته تفاوت بسیار زیادی دارد و دو لنز با ابعاد بزرگ به‌همراه یک لنز کوچک ماکرو درکنار فلش LED مشاهده می‌شود.

طراحی و کیفیت ساخت Redmi Note 13 Pro 4G

افزون‌براین، کمپانی شیائومی برای عرضه ردمی نوت ۱۳ پرو از سه‌ رنگ‌بندی استفاده کرد که شامل سبز، مشکی و بنفش ملایم (Lavender Purple) می‌شود؛ رنگ سوم یادآور گیاه اسطوخودوس خواهد بود و تقریبا شباهتی‌ بسیار زیادی به رنگ بنفش دارد، اما تناژ رنگی آن تفاوت‌های زیادی دارد که تنها نقاشان و رنگ‌شناسان می‌تواند دراین‌خصوص اظهارنظر کنند. در رسانه علاءالدین با همکاری شیائومی مرکزی، برای بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G از رنگ مشکی با کانفیگ 256|12 گیگابایتی استفاده کردیم که طراحی و بافت نسبتا براقی دارد. به‌نقل از بچه‌های گروه رسانه علاءالدین، ظاهر مشابه نسل‌ جدید میان‌رده‌های شیائومی بسیار دردساز و خسته‌کننده شده‌است و این‌موضوع می‌تواند در ادامه به‌ضررشان شود.

ابعاد گوشی۱۶۱.۱*۷۵*۸
وزن گوشی۱۸۸
جنس صفحهگوریلا گلس ۵
جنس صفحهپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضد آبIP54

سال‌گذشته، شیائومی برای تولید ردمی نوت ۱۲ پرو فورجی از پنل 6.67 اینچی AMOLED با فناوری 8 بیتی استفاده کرد که عملکرد نسبتا مناسب و قابل‌قبولی را به‌نمایش گذاشت. باوجوداین، امسال ردمی نوت ۱۳ پرو از صفحه‌نمایش تخت 6.67 اینچی با فناوری 10 بیتی و پشتیبانی از یک میلیارد رنگ بهره می‌برد که قدرت خاصی به دستگاه برای به‌نمایش درآوردن رنگ‌ها می‌دهد. همان‌طورکه می‌دانید، خانواده Redmi Note 13 از پنچ برادر تشکیل می‌شود که تنها نسخه پرو پلاس آن از نمایشگر منحنی برخوردار است که شباهت بسیار زیادی به Galaxy S23 Ultra دارد؛ بنابراین، اگر خواستار پنل‌های خمیده هستید به‌دنبال خرید ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس باشید، اما فراموش نکنید که قیمت‌ آن دوبرابر خواهد بود.

همان‌طورکه در تصاویر مختلف از مقاله بررسی تخصصی رسانه علاءالدین مشاهده می‌کنید، بدنه و فریم ردمی Redmi Note 13 Pro 4G از پلاستیک با روکش مات و براق ساخته‌شده و لبه‌های دستگاه ضخامت کافی برای حفظ ارگونومی و خوش‌دست بودن را حفظ کرده‌است. باوجود، پلاستیکی بودن بدنه و فریم ردمی نوت ۱۳ پرو، باید اشاره کنیم مقاومت مناسبی دربرابر سقوط از ارتفاع دارد، اما نباید انتظار استحکام بالا و قابل‌قیاس‌با پرچمدارانی مانند گلکسی S24 یا شیائومی 14 را ازاین گوشی 10 میلیون تومانی داشته باشید. سازنده چینی برای حفظ مقاومت صفحه‌نمایش دستگاه دربرابر خط‌وخش یا ضربه‌های ناگهانی از محافظ شیشه‌ای Gorilla Glass 5 استفاده‌کرده، اما پیشنهاد می‌کنیم به‌مقاومت آن اعتماد نداشته باشید و حتما گلس محافظ برای آن خریداری کنید.

طی سال‌های‌ گذشته، بسیاری از کمپانی‌های سازنده گوشی‌های هوشمند از گواهی‌نامه استاندارد IP برای مقاومت دستگاه‌هایشان مقابل فشار آب و گردوغبار استفاده کردند که با رضایت گسترده کاربران مواجه شد. هم‌اکنون، گوشی‌های میان‌رده و مقرون‌به‌صرفه مانند سری Poco X6 Pro و Poco M6 Pro از گواهی IP54 برخوردار هستند که مقاومت بسیار پایین درمقابل آب را نشان می‌دهد؛ شیائومی درحدتوان برای کاهش‌قیمت از طراحی و کیفیت ساخت در ردمی نوت ۱۳ پرو کاست و از گواهی IP54 برای آن استفاده کرد که باعث ارزش‌خرید دستگاه درمقایسه‌با سایر نسخه‌های هم‌خانواده می‌شود.

بااین‌حال، باید نکات مثبت طراحی و کیفیت ساخت Redmi Note 13 Pro 4G پشتیبانی از حسگر اثرانگشت با فناوری اپتیکال (نوری) است که هنگام بررسی طراحی و کیفیت ساخت با آن برخورد کردم؛ این‌قابلیت منحصربه‌فرد باعث افزایش امنیت دستگاه و نگهداری اطلاعات شخصی کاربران می‌شود. همچنین، باید اشاره کنیم شیائومی و سامسونگ ازآن در گوشی‌های پرچمدار و پرچمدار اقتصادی استفاده می‌کند، اما حضور چنین فناوری جذابی در نسل میان‌رده Redmi Note 13 می‌تواند به‌فال نیک گرفته شود، چراکه غول چینی قصد دارد با دریافت 10 میلیون تومان قابلیت‌های جزئی، اما کلیدی را به‌همراه مشخصات سخت‌افزار بهینه به‌کاربران عرضه کند. کیفیت و فناوری حسگر بسیار پیشرفته است و هیچ‌گونه ضعف عملکردی هنگام استفاده مشاهده نمی‌شود؛ بااین‌حال، حسگر اپتیکال مانند Poco X6 Pro و Vivo X100 Pro پایین‌تر از سطح استاندارد طراحی ‌شده‌ که عادت‌کردن به‌آن کمی وقت‌گیر خواهد بود.

مخلص‌کلام، طراحی ردمی نوت ۱۳ پرو و کیفیت ساخت آن مورد قبول قرار می‌گیرد، اما فریم و بدنه پلاستیکی آن به‌همراه جذب اثرانگشت بالا روی پنل پشت و صفحه‌نمایش دستگاه می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف Redmi Note 13 Pro 4G شناخته شود. برهمین‌اساس، پیشنها می کنیم برای حفظ ظاهر و تمیزی دستگاه از قاب‌های محافظ استاندارد و با کیفیت مناسب استفاده کنید تا اثرانگشتی را روی گوشی شاهد نباشید. ضعف دوم خانواده Redmi Note به‌اضافه ردمی نوت ۱۳ پرو، دوربین‌های بزرگ و برآمده به‌شمار می‌رود که باعث ناهمواری و لق‌لق‌کردن گوشی روی سطوح صاف می‌شود. بااین‌حال، نباید فراموش کنیم پرچمداران بزرگ سال 2024 مانند شیائومی 14 اولترا، آیفون 15 پرو مکس یا گلکسی S24 اولترا با سنسورهای برآمده از چنین نقصی برخوردار هستند، اما بدون‌شک همین نقص به‌اصطلاح بزرگ از شاخصه‌های زیبایی بین کاربران شناخته می‌شوند.

صفحه‌نمایش ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی

بررسی گوشی‌های میان‌رده و پرفروش بازار ایران مانند ردمی نوت ۱۳ پرو 4G نیازمند ساختاری تخصصی و موشکافانه است، چراکه کاربران پیش‌ازخرید می‌خواهند نکات مختلف را با سایر برندها یا هم‌خانواده این محصولات از یک برند مقایسه کنند تا بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. به‌عنوان یک کاربر، می‌توان بگویم هنگام خرید مشخصات سخت‌افزاری دستگاه را از جوانب مختلف مقایسه می‌کنم تا بتوانم دستگاه برای 2 یا 3 سال آینده از ارتقا بی‌نیاز شوم. نمایشگر ردمی نوت ۱۳ پرو دومین مولفه بسیار مهم به‌شمار می‌رود که در ادامه سیرتاپیاز آن را بررسی می‌کنیم؛ پس‌اگر حوصله‌تان سرنمی‌رود با بررسی صفحه‌نمایش Redmi Note 13 Pro 4G با رسانه علاءالدین همراه باشید.

نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۲۴۰۰*۱۰۸۰
تراکم پیکسلی۳۹۵
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

پیش‌ازشروع، باید یادآور شویم شیائومی برای تولید خانواده Redmi Note 13 از پنل 6.67 اینچی استفاده کرد که در نسخه‌های پایه و ردمی نوت ۱۳ پرو با شبکه ارتباطی 4G از پنل 10 بیتی استفاده شد، اما در مدل‌های Redmi Note 13 Pro و +Redmi Note 13 Pro به‌دلیل به‌کارگیری صفحه‌نمایش 12 بیتی رنگ‌ولعاب تصاویر بسیار جذاب‌تر و متفاوت‌تر خواهد بود. شیائومی می‌گوید این گوشی میان‌رده از پنل AMOLED  با سطح روشنایی خودکار 1300 نیتی cd/m² در بالاترین حالت بهره می‌برد! در بررسی رسانه علاءالدین بیشینه روشنایی هنگام مشاهده محتوای SD به 450 نیت رسید، اما این رقم در زمان پخش محتوای HD به 1041 نیت رسید؛ سپس، زیرنور خورشید مورد بررسی قرار گرفت که با 1321 نیت عملکردی فوق‌ا‌لعاده را برای دستگاه 10 میلیون تومانی شیائومی به‌نمایش می‌گذارد.

علاوه‌براین، باید اشاره کنیم تست‌های بیشتر ما روی صفحه‌نمایش نشان می‌دهد پایین‌ترین نرخ روشنایی دستگاه به 2.1 نیت می‌رسد که در محیط‌های بسیار تاریک یا ذخیره‌سازی شارژ باتری برای کاربران مفید خواهد بود. ردمی نوت ۱۳ پرو با رزولوشن 1080×2400 پیکسل به‌همراه تراکم 395 پیکسل‌براینچ همراه می‌شود که تضمینی برای کیفیت هنگام اجرای بازی‌های موبایلی یا تماشای فیلم‌وسریال خواهد بود. با همراهی عماد موسویان، فیلم‌بردار و ادیتور رسانه علاءالدین، به‌ بررسی دقت رنگ نمایشگر 10 بیتی Redmi Note 13 Pro 4G نشستیم و از برنامه Display Tester برای اجرای آزمایش استفاده کردیم! عماد گفت دقت این دستگاه هنگام نمایش رنگ‌ها تنها در رنگ سفید مشکل دارد و تمایل به‌رنگ خاکستری دارد که برای یک گوشی 10 میلیون تومانی خوب به‌نظر می‌رسد.

باتوجه‌به بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس، تمام خانواده گوشی‌های Redmi Note 13 از پنل‌های تخت برخوردار هستند و تنها نسخه‌ یادشده از پنل منحنی بهره می‌برد که یادآور طراحی منحصر‌به‌فرد سامسونگ گلکسی S23 اولترا است. بااین‌حال، باید به‌یاد داشته باشید که صفحه‌نمایش‌های منحی از مقاومت کمتری درمقایسه‌با پنل‌های تخت برخوردار هستند! بنابراین، اگر استحکام و مقاوت در اولویت‌های خریدتان قرار دارد، نسخه‌های ردمی نوت 13 و ردمی نوت 13 پرو برای شما بسیار مناسب‌تر از مدل پرو پلاس خواهد بود. به‌صورت‌کلی، باید اظهار کنیم گوشی‌های میان‌رده شیائومی ردمی نوت عملکرد مناسبی نسبت‌به قیمت‌شان دارند که آن‌ها را به‌گزینه‌ای مناسب تبدیل می‌کند.

علاوه‌براین، نسبت‌تصویر ردمی نوت ۱۳ پرو با پشتیبانی از شبکه ارتباطی 4G معادل 20:9 است؛ بنابراین در طول بررسی ما هنگام اجرای بازی و تماشای فیلم‌و‌سریال گستره میدان دید کاملا استانداردی را شاهد بودیم که بدون‌شک مورد رضایت کاربران قرار می‌گیرد. همچنین، نسبت نمایشگر به‌بدنه دستگاه 88.9 درصد است که درمقایسه‌با پنل ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس حاشیه‌های بیشتری دارد، اما این‌موضوع نمی‌تواند ارزش‌خرید Redmi Note 13 Pro 4G را کم کند، چراکه تجربه کاربری تقریبا تمام‌صفحه را احساس خواهید کرد. باتوجه‌به مشخصات سخت‌افزاری صفحه‌نمایش، می‌توان گفت رنگ‌ولعاب و تعادل رنگ‌ به‌خوبی اجرا می‌شود و کاربران به‌راحتی می‌توانند آن را به‌ سلیقه خودشان تنظیم کنند.

در ادامه بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G باید خاطرنشان کنیم برخی قابلیت‌های پیش‌فرض و همیشگی را داریم که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به‌نمایشگر همیشه روشن (Always-on Display) اشاره کرد که ویژگی نمایش ویجت‌های مهم مانند آب‌وهوا یا ساعت را دارد. کمپانی شیائومی برای کاهش مصرف باتری، بهینه‌سازی جذابی را برای خانواده Redmi Note 13 استفاده کرده که به‌واسطه‌آن زمانی کاربران گوشی را داخل جیب‌شان قرار می‌دهد نمایشگر کاملا خاموش می‌شود. همچنین، حالت Reading Mode برای این دستگاه درنظر گرفته‌شده که میزان آسیب به‌چشم را در بلند‌مدت کاهش می‌دهد؛ ازسوی‌دیگر، شیائومی از گستره رنگی DCI-P3 با مقیاس صددرصدی برای ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی پشتیبانی می‌کند که نسبت‌به بسیاری از گوشی‌های میان‌رده قابلیتی فوق‌العاده به‌شمار می‌رود.

باتوجه‌به بررسی ما دربخش نمایشگر، باید خاطرنشان کنیم ردمی نوت ۱۳ پرو 4G با پنل 10 بیتی و پشتیبانی از یک میلیارد رنگ از بهترین صفحه‌نمایش‌های موجود در بازار بهره می‌برد که تضمینی برای نمایش محتوای ویدئویی با کیفیت بسیار بالا است. همچنین، شیائومی جهت کاهش آسیب به‌چشم کاربران از سیگنال‌های دیجیتال برای کنترل رنگ‌‌های RGB با فرکانس 1960 استفاده کرد؛ البته تمامی کمپانی‌های سازنده گوشی‌های هوشمند برای محصولات‌شان از چنین استانداری بهره می‌برند و نکته‌ای قابل‌تبلیغ به‌شمار نمی‌رود. متاسفانه، هیچ‌گونه پشتیبانی از استاندارد +HDR10 یا Dolby Vision برای بهبود کیفیت تصاویر و ویدئوها دراین صفحه‌نمایش وجود ندارد.

هنگام پخش ویدئو، تمامی جزئیات تصویر به‌خوبی به‌نمایش درمی‌آیند و تقریبا نکته غیرقابل‌قبولی در آن وجود ندارد. برگه مشخصات سخت‌افزاری ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی نشان می‌دهد شیائومی گواهی Widevine L1 DRM  را برای تولید این گوشی دریافت کرده‌است؛ بنابراین، جای تعجبی نیست که ویدئوها جزئیات فوق‌العاده‌ با کیفیت مطلوب Full HD دارند. همچنین، کمپانی چینی شیائومی برای غوطه‌ور کردن کاربران در تجربه‌ای بی‌نظیر از بلندگوهای استریو دوگانه (Dual Stereo) استفاده کرده که دربخش‌های بعدی بررسی تخصصی Redmi Note 13 Pro 4G به‌صورت جامع به آن می‌پردازیم.

پنل AMOLED گوشی میان‌رده ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی از نرخ به‌روزرسانی 120 هرتزی پشتیبانی می‌کند که قابلیت فعال‌سازی درحالت 60 هرتزی نیز برای آن به‌صورت دستی وجود دارد. بااین‌حال، شیائومی آن را روی حالت خودکار (Automatic Switching Behaviour) قرار داده تا درشرایط مختلف بتواند نرخ به‌روزرسانی را با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی باتری دستگاه کاهش دهد. به‌عنوان‌مثال، بررسی رسانه علاءالدین نشان می‌دهد Redmi Note 13 Pro 4G درحالت سکون یا ایستا از نرخ به‌روزرسانی 30 هرتزی بهره می‌برد که به 60، 90 تا 120 هرتز افزایش پیدا می‌کند. البته آزمایش ما به‌صورت دقیق می‌گوید نرخ به‌روزرسانی 30 هرتزی تنها درحالت Always-on Display فعال می‌شود که آن ده ثانیه دوام دارد.

از دیگر قابلیت‌های چشم‌نواز و فوق‌العاده پنل 10 بیتی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی می‌توان به‌استفاده از سینگال‌های دیجیتال جهت کنترل شدت نور رنگ‌های RGB اشاره کرد که با فرکانس 1920 هرتزی همراه می‌شود؛ این‌قابلیت باعث کاهش چشم‌درد، فشار چشم و سردردهای احتمالی می‌شود در محیط‌های کم‌نور یا تاریکی مطلق می‌شود. همچنین، نرخ نمونه‌برداری لمسی دستگاه در حالت Game Mode به 2160 هرتز می‌رسد که به‌گفته شیائومی عملکرد به‌سزایی هنگام اجرای بازی‌ها می‌گذارد، اما شخصا با فعال‌سازی آن تفاوتی را در بازی‌هایی مانند Call of Duty Mobile احساس نکردم.

همان‌طورکه گفتیم، پنل 10 بیتی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی از یک میلیارد رنگ RGB پشتیبانی می‌کند! بررسی‌های نشان می‌دهد نمایشگر این نسخه با پوشش 99.5 درصدی فضای رنگی sRGB قدرت بسیار بالایی دارد. در تعریف سیستم RGB، باید اشاره کنیم حداقل 256 سایه در هریک از کانال‌های رنگی وجود دارد؛ بنابراین، در سیستم نمایشگر 10 بیتی عدد 2 را به‌توان 12 ضرب می‌کنیم که حاصل آن 1024 خواهد شد، ازاین‌رو، هریک از کانال‌های رنگ آبی، سبز، و قرمز شامل 1024 سایه رنگی خواهد شد. پس می‌توان گفت پنل 10 بیتی ردمی نوت ۱۳ پرو دقیقا 1,073,741,824 رنگ تولید می‌کند که عمل ریاضی آن 1024×1024×1024 است. شاید برای شما سوال شود چگونه صفحه‌نمایش 8 بیتی گلکسی S24 اولترا با پشتیبانی از 16 میلیون رنگ کیفیت بهتری نسبت‌به خانواده Redmi Note 13 دارد! خب، برای پاسخ به‌این سوال باید بگوییم سامسونگ به‌دلیل پشتیبانی از بهترین نمایشگر‌ها می‌توان کیفیت رنگ را به‌بهترین نحو نشان دهد، اما پنل‌های 10 بیتی و 12 بیتی شیائومی تنها از رنگ‌های بیشتری برخوردار هستند.

دوربین Redmi Note 13 Pro 4G
سیستم دوربین Redmi Note 13 Pro 4G

همان‌طورکه می‌دانید، گوشی‌های میان‌رده اصولا سیستم دوربین مناسبی برای ثبت جزئیات ریز ندارند و تنها برای رفع نیازهای روزمره ساخته می‌شوند؛ اما کمپانی شیائومی علاقه بسیاری به‌تولید گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه با مشخصات سخت‌افزاری بهینه دارد تا بتواند به‌واسطه‌آن فروش بیشتری را در بازار جهانی داشته باشد. اکنون، قصد داریم با بررسی سیستم دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو 4G به‌شما نشان دهیم کیفیت دوربین این دستگاه درمقایسه‌با هم‌رده‌هایش کیفیت قابل‌قبولی دارد؛ بااین‌حال، توصیه می‌کنیم روی عملکرد کلی آن به‌عنوان یک گوشی با سنسور 200 مگاپیکسلی واقعی درنظر نگیرید. پیش‌ازشروع باید خاطرنشان کنیم حجم مطالب دراین بخش بسیار بالا است؛ بنابراین اگر علاقه‌ای به‌تست موشکافانه دوربین ندارید، می‌توانید با پیمایش به‌سمت پایین نکات کلیدی مشخصات فنی، تجربه گیمینگ و بنچمارک‌ها را مطالعه کنید.

رزولوشن دوربین‌ها۲۰۰و۸و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30/60fps
امکانات دوربین اصلیmulti-directional PDAF, OIS

باتوجه‌به برگه مشخصات دوربین، باید اشاره کنیم Redmi Note 13 Pro 4G از سه لنز متفاوت بهره می‌برد که تنها سنسور اصلی 200 مگاپیکسلی آن می‌تواند در فراوانی نور عکس‌های مناسبی بگیرد؛ در بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس نیز اظهار کردیم تنها دوربین اصلی مورد رضایت کاربران قرار می‌گیرد و سایر سنسورها تنها برای خالی‌نبودن عریضه درکنار لنز 200 مگاپیسکلی حضور دارند. شیائومی از حسگر ISOCELL HP3 با ابعادی معادل 1/1.4 اینچ و پیکسل‌هایی به‌ضلع 0.56 میکرومتر استفاده می‌کند که قابلیت عکس‌برداری با کیفیت نسبتا مناسب را دارد؛ دراین‌جا باید بگوییم هردو دوربین 200 مگاپیکسلی ردمی نوت ۱۳ پرو و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس یکسان هستند، اما به‌دلیل قدرت پردازنده و بلوک پردازشی تصویر، سیستم دوربین تصاویری با کیفیت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهد؛ همچنین، این سنسور از فاصله‌کانونی ۲۳ میلی‌متری به‌همراه گشودگی دیافراگم f/1.65، لرزش‌گیر اپتیکال و سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد.

هنگام بررسی دوربین‌های اولترا واید و ماکرو ردمی نوت ۱۳ پرو 4G متوجه شدیم به‌هیچ‌عنوان عملکرد مناسبی ندارند؛ برهمین‌اساس، به‌کاربران توصیه می‌کنیم در شرایط کم‌نور یا تاریکی شب حسابی روی آن‌ها باز نکنند. دوربین اولترا واید از یک حسگر 8 مگاپیکسلی OV08D10 برخوردار است که توسط کمپانی آمریکایی OmniVision تولید شده‌ که با گستردگی 120 درجه میدان دید، گشودگی دیافراگم f/2.2 و فاصله‌کانونی ۱۵ میلی‌متری می‌تواند تصاویر معمولی را برای کاربران به‌ثبت برساند. همچنین، ابعاد این حسگر 1/4.4 اینچ و پیکسل‌های آن 1.0 میکرومتر است که درمقایسه‌با دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی Poco M6 Pro عملکرد تقریبا یکسانی را به‌نمایش می‌گذارند.

علاوه‌براین، دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو Redmi Note 13 Pro 4G از لنز OV02B بهره می‌برد که با گشودگی دیافراگم f/2.4 قادر به‌ثبت عکس‌های قابل‌قبول با گستره دینامیکی بالا و رنگ‌های زنده خواهد بود. همچنین پنل جلو ردمی نوت ۱۳ پرو یک سنسور 16 مگاپیکسلی Quad-Bayer را نشان می‌دهد که با ابعاد 1/3 اینچی و پیکسل‌های به‌ضلع 1.0 میکرومتر به‌همراه گشودگی دیافراگم f/2.4 قادر به ثبت تصاویر باکیفیت است. هنکام بررسی دوربین سلفی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G با عماد موسویان، فیلم‌بردار و ادیتور رسانه علاءالدین، به‌این نتیجه رسیدیم شناسایی رنگ‌ پس‌زمینه و پوست صورت به‌خوبی انجام می‌شود که خبر خوبی برای افراد علاقه‌مند به‌عکاسی است.

دقیقا مانند +Redmi Note 13 Pro، دوربین اصلی این نسخه به‌صورت پیش‌فرض از فناوری Pixel Binning یا همان‌ ترکیب پیکسل 16 به 1 استفاده می‌کند که تصاویری با رزولوشن 12.5 میلیون پیکسلی را ثبت می‌کند؛ بنابراین، رابط کاربری دوربین با استفاده از هوش مصنوعی کراپی ساده انجام می‌دهد تا بتواند عکس‌های نهایی را با رزولوشن 12 مگاپیکسلی تحویل کاربران بدهد. باتوجه‌به تمامی عکس‌هایی که ساقی خونساری، عکاس رسانه علاءالدین، در فراوانی نور خورشید و محیط استودیویی برای ما گرفت به‌راحتی می‌توان گفت جزئیات سوژه‌ها، کنتراست و رنگ‌ها کاملا دقیق هستند. بااین‌حال، تصاویری که من در محیط بیرونی ثبت کردم به‌وضوح نشان می‌دهد حتی دوربین اصلی با نویز شدید و گستره دینامیکی ضعیفی همراه است که می‌تواند کاربران را آزار دهد، اما شاید افراد عادی حتی متوجه چنین جزئیاتی نشوند.

باتوجه‌به بررسی من و ساقی، دوربین اصلی Redmi Note 13 Pro 4G درحالت زوم عملکرد نسبتا ضعیفی دارد و تصاویر آن درمقایسه‌با میان‌رده‌های سامسونگ چنگی به‌دل نمی‌زند. به‌عنوان‌مثال، تصاویر درحالت بزرگ‌نمایی 2 برابری تقریبا قابل‌قبول هستند، اما زمانی‌که حسگر را روی حالت بزرگ‌نمایی 4 برابری تنظیم می‌کنید جزئیات و کیفیت سوژه را ازدست می‌دهید. بنابراین، اگر قصد دارید از سوژه‌های دور عکس بگیرید؛ پیشنهاد می‌کنیم به‌جای زوم به‌آن نزدیک‌تر شوید تا بتوانید با‌حالت عادی یا بزرگ‌نمایی 2 برابری عکس بگیرید تا کیفیت عکس مورد دلخوا‌ه‌تان باشد. به‌طورکلی، باید اشاره کنیم، کمپانی شیائومی عملکرد خوبی در سیستم دوربین گوشی‌های میان‌رده ندارد و بیشتر روی سخت‌افزار تمرکز می‌کند.

همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم، حالت بزرگ‌نمایی 4 برابری حرفی برای گفتن ندارد و شدت نویز درآن‌ها قابل‌بیان نیست؛ به‌عبارتی‌ساده‌تر، عکس‌ها درمقایسه‌با بزرگ‌نمایی 2 برابری برش‌خورده به‌نظر می‌رسند که درکنار جزئیات کم و ظاهری کاملا مصنوعی تقریبا احساس ناامیدی را به‌کاربران القا می‌کند. همچنین، باید اشاره کنیم، شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو از حسگر تله‌فوتو برخوردار نیست و حالت زوم سیستم دوربین به‌صورت دیجیتال پوشش داده می‌شود که تنها کیفیت قابل‌قبولی را در زوم 2 برابری به‌نمایش می‌گذارد، اما هیچ‌یک از آن‌ها قابل‌قیاس‌با حالت استاندارد دوربین اصلی نیستند؛ پس ‌همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم برای رسیدن به‌کیفیتی دلخواه به‌جای زوم به سوژه‌ها موردنظر نزدیک شوید و عکس‌هایتان را بگیرید.

در بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس به‌صورت کامل سیستم دوربین را بررسی کردیم و گفتیم این دستگاه از یک حالت 200 مکاپیکسلی بهره می‌برد که می‌تواند با حداکثر توان و کیفیت حسگر ISOCELL HP3 بهترین تصاویر را در فراوانی نور یا تاریکی شب برای کاربران بگیرد. بااین‌حال، همان حسگر 200 میلیون پیکسلی در ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی نمی‌تواند جزئیات خوبی را به‌کاربران ارائه کند. برای رسیدن به‌نتایج دقیق‌تر، با ساقی به تست حالت 200 میلیون پیکسلی پرداختیم که نتایج مناسبی را دریافت نکردیم و باید درکمال ناامیدی بگوییم رزولوشن، دقت رنگ، جزئیات و دقت رنگ به‌هیچ‌عنوان قابل‌مقایسه‌با نسخه پرو پلاس نیست؛ بنابراین، اگر حساب ویژه‌ای روی Redmi Note 13 Pro 4G و دوربین 200 مگاپیکسلی‌اش باز کرده‌اید، باید بگوییم وقت خودتان را تلف می‌کنید.

در ادامه بررسی دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو 4G، با ساقی سنسور اولترا واید را امتحان کردیم که تقریبا نظر یکسانی داشتیم. دوربین اولترا واید این گوشی دقت رنگ، کنتراست و گستره دینامیکی عکس‌ها را به‌همراه تصحیح اعوجاج در شرایط فراوانی نور به‌خوبی انجام می‌دهد. به‌نظر ما دوربین OV08D10 جزئیات را به‌خوبی تفکیک می‌کند، اما پردازشگر تصویر مشکلی اساسی در شناسایی حاشیه‌های عکس‌ها دارد؛ این‌موضوع تا حدودی در +Redmi Note 13 Pro دیده‌شد، ولی دراین‌حد نبود. همچنین، برخلاف نسخه پرو پلاس، تراشه MediaTek Helio G99 Ultra قدرت پردازشی چندانی ندارد و نمی‌تواند با پشتیبانی نرم‌افزاری کمکی به‌بهبود تصاویر در Redmi Note 13 Pro 4G بکند.

دوربین اصلی Redmi Note 13 Pro 4G

سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی قابلیت‌های کاملا ابتدایی دارد و فوکوس آن روی سوژه‌ها در تاریکی شب به‌سختی انجام می‌شود یا حتی می‌توان گفت تلاش‌های شما برای فوکوس روی سوژه غیرممکن خواهد بود؛ شخصا تلاش‌هایم برای فوکوس روی سوژه با سنسور OV02B بی‌نتیجه باقی ماند و از ثبت تصویری قابل‌قبول در شب صرف‌نظر کردم! بااین‌حال، مانند همیشه، ساقی در شرایط استودیویی با تجهیزات رسانه علاءالدین روی سوژه‌ها فوکوس کرده و عکس‌هایی با کنتراست خوب و دقت رنگی بسیار مطلوب به‌ثبت رساند که برای یک حسگر 2 مگاپیکسلی کوچک فراتر از انتظارات‌مان ظاهر شده‌است.

ابتدای بررسی سیستم دوربین گفتیم Redmi Note 13 Pro 4G از سنسور 16 مگاپیکسلی Quad-Bayer استفاده می‌کند که با استفاده از تکنیک ترکیب پیکسلی 4 به 1 می‌تواند عکس‌های جذاب چهار میلیون پیکسلی تحویل دهد. البته باید اشاره کنیم، کمی فوکوس روی صورت سخت است، اما اگر بتوانید با تلاش روی صورت‌تان فوکوس کنید، بدون‌شک قادر به‌ثبت عکس‌های خوش‌ رنگ‌ولعابی خواهید بود که گستره دینامیکی و نوردهی در شرایط محیطی پر نور عالی عمل خواهند کرد. عماد، ساقی و من دربخش سیستم دوربین تقریبا تنها به حسگر سلفی 16 مگاپیکسلی ابراز امیداری می‌کنیم و باقاطعیت می‌گوییم این گوشی 10 میلیون تومانی برای عکس‌های سلفی عملکرد مناسبی دارد.

رزولوشن دوربین۱۶ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30/60fps

همان‌طورکه پیش‌تر گفتیم، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با لنز Quad-Bayer استفاده می‌کند که با فناوری ترکیب پیکسلی ۴ به ۱ درنهایت قادر به‌دریافت عکس‌های خوش‌ رنگ‌ولعاب ۴ میلیون پیکسلی در اپلیکیشن دوربین‌تان هستید. باتوجه‌به تصاویر نهایی سنسور سلفی +Redmi Note 13 Pro، می‌توان گفت نمایش رنگ‌ها، نوردهی و گستره دینامیکی در فراوانی نور عالی عمل می‌کند، اما در تاریکی شب یا محیط‌های کم‌نور نیز ناامید نخواهید شد.

عملکرد دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو 4G در تاریکی شب

همان‌طورکه می‌دانید، تقریبا تمام گوشی‌های میان‌رده و پرچمدار شیائومی از عکاسی شبانه (Night Mode) پشتیبانی می‌کند و ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی ازچنین قاعده‌ای مستثنی نیست؛ شما برای تصاویر بهتر در تاریکی شب یا شرایط نوری بسیار کم قادر هستید با سوئیچ کردن ازحالت Photo Mode روی Night Mode تصاویری باکیفیت‌تر ثبت کنید، اما نباید انتظار عکس‌هایی با جزئیات دقیق و رنگین داشته باشید. برای درک بهتر شما، دوحالت اصلی را مورد بررسی قرار دادیم تا با مشاهده عکس‌ها بدانید دوربین گوشی‌ آینده احتمالی شما چه‌قدرتی در تاریکی شب دارد. به‌عنوان‌مثال، سنسور اصلی نوردهی خوبی را در عکس به‌کمک حالت نایت‌مود به‌نمایش می‌گذارد، اما هنگامی‌که روی حالت عادی سوئیچ می‌کنید، تصاویری با نویز شدید و تکفیک نوری بسیار ضعیف دریافت می‌کنید.

باتوجه‌به عکس‌های Night Mode باید اشاره کرد عکس‌های دوربین 200 میلیون پیکسلی ردمی نوت ۱۳ پرو عملکرد مناسبی درمقایسه‌با نسخه پرو پلاس ندارد؛ باوجوداینکه هردو گوشی از یک مدل حسگر بهره می‌برند و می‌بایست روی کاغذ عملکرد یکسانی داشته باشند، اما درعمل می‌بینیم تصاویر ضعیف و وضوح آن‌ها چنگی به‌دل نمی‌زند. اگر به‌تکفیکی نوری لامپ‌ها توجه داشته باشید، ما کاملا ظاهر بد و ازهم‌گسیخته نور را مشاهده می‌کنیم که نشان از ضعف دوربین Redmi Note 13 Pro 4G دارد. به‌طورکلی، به‌نظر من جزئیات، گستره دینامیکی، اشباع رنگ مناسب نیست؛ همچنین، برای گرفتن عکسی دلخواه، باید بارها از زوایا مختلف عکس بگیرید تا بتوانید عکسی مناسب با جزئیات بالا داشته باشید.

طی بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G در رسانه علاءالدین، متوجه شدیم این گوشی هوشمند میان‌رده 10 میلیون تومانی تنها از بزرگ‌نمایی دو برابری درحالت Night Mode بهره می‌برد که خروجی مناسبی ندارد. به‌عبارتی‌دقیق‌تر، پیشنهاد می‌کنیم گرفتن عکس‌ را در تاریکی شب با این گوشی فراموش کنید؛ مگرآنکه از تجهیزات مناسبی مانند پایه دوربین داشته باشید که بتوانید دستگاه را درحالت سکون قرار دهید تا خروجی قدری بهتر و وضوح آن بیشتر شود. درواقع، آنچه پس‌از ثبت عکس‌ها دریافتیم می‌کنیم کراپی ساده با خروجی فوق‌العاده ضعیف از حالت استاندارد با زوم یک برابری است؛ بدین‌‌معنا که کیفیت و گستره دینامیکی کمتر می‌شود. به‌دلیل بلوک پردازشی سست‌عنصری که در ردمی نوت ۱۳ پرو وجود دارد، حالت ۲۰۰ میلیون پیکسلی نیز واقعا عملکرد ضعیفی دارد و عکس‌های دلنشین نیستند، همچنین خبری از بزرگ‌نمایی یا افزایش‌مقیاس نیست!

همان‌طورکه گفتیم، به‌خاطر نبود حسگر تله‌فوتو شما بزرگ‌نمایی اپتیکال نخواهید داشت؛ بنابراین تمامی زوم‌های دو برابری و چهار برابری در سنسور اصلی به‌صورت دیجیتال هستند. حالت Night Mode، به‌صورت پیش‌فرض بزرگ‌نمایی 2 برابری به‌شما نشان می‌دهد، اما قصد دارید زوم بیشتری داشته باشید می‌توانید به‌شکل دستی این کار انجام دهید تا به‌سوژه نزدیک‌تر شوید. بااین‌حال، پیشنهاد می‌کنیم چنین کاری را انجام ندهید، چراکه خروجی عکس‌های شما بسیار بی‌کیفیت و نور کم خواهد بود که عملا آن را غیرکاربردی می‌کند. تصاویر شب در سنسور اولترا واید و ماکرو حتی با فعال‌سازی نایت‌مود ضعیف و دل‌پذیر نیستند، اما شما می‌توانید برای ثبت تصاویر استفاده کنید. دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی در تاریکی شب فوکوس‌کشی خوبی روی سوژه‌ها ندارد و تلاش‌های من برای فوکوس روی گل‌های باغچه بی‌نتیجه ماند.

فیلم‌برداری Redmi Note 13 Pro 4G
فیلم‌برداری Redmi Note 13 Pro 4G

اکنون به‌ بررسی کیفیت فیلم‌برداری دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو 4G می‌رسیم که اهمیت ویژه برای کاربران دارد، چراکه لحظات بسیاری مهمی را درطول مسیر زندگی و سفرهایشان با گوشی‌ ثبت می‌کنند؛ بنابراین، کیفیت ویدئوها باید مطلوب و مناسب باشد. همچنین، شخصا هنگام خرید جزئیات دوربین به‌خصوص کیفیت فیلم‌برداری و پشتیبانی انکودهای آن را چک می‌کنم تا مطمئن شوم دستگاه موردنظر برایم مناسب است یا باید به‌دنبال گزینه‌های دیگری باشم. در بررسی ردمی Redmi Note 13 Pro 4G متوجه شدیم درمقایسه‌با برادر بزرگ‌ترش یعنی نسخه پرو پلاس تفاوت‌های بسیار زیادی دارد که در ادامه مسیر به‌شما خواهم گفت؛ پس با رسانه علاءالدین دراین‌بخش همراه باشید.

باتوجه‌به برگه مشخصات سخت‌افزاری، دوربین 200 مگاپیکسلی شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی از کیفیت فیلم‌برداری 1080p با نرخ 60 و 30 فریم‌برثانیه پشتیبانی می‌کند که جزئیات نسبتا مطلوبی را در فراوانی نور ثبت می‌کند، اما بازهم قابل‌قیاس با نسخه پرو پلاس نیست. همچنین، حداکثر کیفیت فیلم‌برداری دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید محدود به 720p با نرخ 30 فریم‌برثانیه است که ثابت می‌کند نسخه 4G گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو عملا در سیستم دوربین بسیار ضعیف‌تر از نسخه 5G است. به‌هرحال، ما انتظاری از گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه شیائومی در بازه‌قیمتی 10 تا 15 میلیون تومان نداریم، چراکه سازنده چینی باید برخی قابلیت‌های ثانویه و غیرضروری را کاهش دهد تا قیمت نهایی را درکمترین حالت ارائه کند.

همان‌طورکه گفتیم، این دستگاه در بهترین شرایط رزولوشن 1080 با نرخ 60 فریم‌برثانیه را به‌شما ارائه می‌کند و خبری از کیفیت 4K نیست که خبری بسیار شوکه‌کننده برای کاربران خواهد بود! بررسی و گشت‌گذار ما در نرم‌افزار دوربین نشان داد ردمی نوت ۱۳ پرو 4G تمام فایل‌های ویدئویی از دوربین اصلی و اولترا واید را با انکود h.264 با سرعت 20 مگابیت‌برثانیه و صدای استریو 48 کیلوهرتز AAC درقالب فرمت MP4 ضبط می‌کند. ازآنجایی‌که انکود h.264 بسیار سنگین و حجیم است؛ شیائومی انکود h.265 برای ذخیره‌سازی فضای بیشتر دراختیار کاربران قرار داده که خبری خوب درمیان آشفتگی سیستم دوربین این گوشی به‌شمار می‌رود.

در بررسی‌ فیلم‌بداری دوربین اصلی Redmi Note 13 Pro 4G، عماد عقیده داشت سنسور 200 مگاپیکسلی با رزولوشن 1080p قابلیت نمایش رنگ‌های واقعی، کنتراست و گستره دینامیکی بالا را ندارد و نویز در ویدئوها موج می‌زند. برهمین‌اساس، ما عقیده داریم ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی دستگاهی کم‌ارزش برای کاربران محسوب می‌شود! بنابراین اگر علاقه‌مند به عکاسی و فیلم‌برداری هستید، به‌سراغ نسخه ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با قیمت 20 میلیون تومان بروید. البته ناگفته نماند که گوشی‌های بهتری در بازار وجود دارند، اما به‌قول انگلیسی زبان‌ها «What you pay, What you get»! بنابراین کیفیتی که شما ازاین گوشی دریافت می‌کنید درحد دستگاه با قابلیت 10 میلیون تومان در بازار ایران است.

فرصت بسیار کوتاهی برای بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G داشتم، اما چند ساعتی به‌‌تست کیفیت دوربین درحالت فیلم‌برداری پرداخته و در شرایط مختلف نوری آن را آزمون‌وخطا کردم. کیفیت ویدئوهای 1080p برای افراد عادی مطلوب هستند، اما باید گفت گستره دینامیکی پایین و سایه‌های ناموزن به‌شکل بدی به‌چشم می‌خورند! درحقیقت می‌توان گفت مانند سایر گوشی‌های میان‌رده نویز بالایی دارد که تجربه کاربری را مانند برادرش Poco M6 Pro کاهش می‌دهد. درحالت بزرگ‌نمایی ۲ برابری، جزئیات و کیفیت ویدئوها نصف می‌شود؛ پس، بهتر است به‌جای زوم به‌سوژه مورد نظرتان نزدیک‌تر شوید تا کیفیت ویدئو خراب‌تر ازآنچه پیش‌تر گفتیم نشود.

علاوه‌‌براین، ویدئوهای 720p سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی جزئیات زیادی را به‌نمایش نمی‌گذارد، اما گستره دینامیکی هنگام فراوانی نور مورد رضایت است! در تاریکی شب دوربین اولترا واید ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی عملکرد دلنشینی ندارد و به‌هیچ‌عنوان استاندارهای لازم را ندارد و به‌کاربران پیشنهاد می‌کنیم ازآن استفاده نکنند! در محیط‌های کم‌نور رزولوشن ۷۲۰p اصلا کاربردی ندارد و تقریبا شما یک صفحه سیاه مقابل چشمان‌تان می‌بینید؛ بنابراین از الان به‌شما می‌گوییم در تاریکی شب فقط از سنسور اصلی با کیفیت 1080p با رزولوشن 30 فریم‌برثانیه استفاده کنید تا بتوانید ویدئوهای نسبتا مطلوبی تهیه کنید.

دوربین اصلی و اولترا واید Redmi Note 13 Pro 4G از لرزش‌گیر بهره می‌برد که تنها درحالت Pro Mode فعال می‌شود و تقریبا عملکرد مطلوبی را برای کاربران به‌نمایش می‌گذارد؛ به‌عنوان‌مثال، هنگام فیلم‌برداری درحال راه‌رفتن یا دویدن، دوربین یک پرش زیادی دارد که باعث از کاهش شدید کیفیت تصویر می‌شود و جزئیات فیلم ازحالت استاندارد خارج می‌شود. دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی نیز همانند حسگر اصلی تنها از کیفیت 1080p پشتیبانی می‌کند که جزئیات آن رضایت‌بخش و نویز درون ویدئو تقریبا پایین است. گستره دینامیکی دلنشین و رنگ پوست افراد از سطح قابل‌قبولی دارد، اما نباید انتظارات بالایی داشته باشید.

سخت افزار ردمی نوت ۱۳ پرو 4G
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی

همان‌طورکه می‌دانید کمپانی چینی شیائومی در بازه‌قیمتی مختلف گوشی‌های متفاوتی را ارائه می‌دهد تا تمام کاربران با بودجه‌های متفاوت از 5 میلیون تومان تا 60 میلیون تومان بتوانند آن‌ها را مطابق نیازهایشان خریداری کنند. اکنون، سازنده چینی برای کاربران با مصارف عادی، ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی را طراحی و تولید کرده که با قیمت پایه 10 تا 11 میلیون تومان در بازار ایران به‌فروش می‌رسد. اگر شما جزء افراد کم‌درآمد با محدودیت‌های مالی هستید، شیائومی به‌شما ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی را پیشنهاد می‌کند که با تراشه مدیاتک هلیو G99 اولترا به‌همراه کانفیگ پایه 256|8 عملکرد نسبتا روانی در اجرای بازی‌های موبایلی و وب‌گردی دارد.

نام تراشههلیو G99 اولترا
تعداد هسته ها۸
معماری تراشهmicroSDXC

در رسانه علاءالدین ما به‌بررسی تخصصی Redmi Note 13 Pro 4G می‌پردازیم تا به‌شما قابلیت‌های سخت‌افزاری این دستگاه مقرو‌ن‌‌به‌صرفه را نشان دهیم. همان‌طورکه دربخش‌های پیشین متذکر شدیم، شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو در نسخه 4G از پردازنده سیلیکونی مدیاتک Helio G99 Ultra بهره می‌برد که درمقایسه‌با نسل گذشته یعنی ردمی نوت ۱۲ پرو فورجی پیشرفت‌های زیادی داشته، اما فرسنگ‌ها از مدل 5G یا پرو پلاس عقب‌تر است؛ برهمین‌اساس، اگر قدرت پردازشی در اولویت‌های شما قرار دارد پیشنهاد می‌کنیم به‌خرید این مدل فکر نکنید، چراکه قدرت برطرف‌کردن نیازهای شما را نخواهد داشت. درواقع، Redmi Note 13 Pro 4G تنها دستگاهی برای رفع نیازهای روزمره و عکس‌برداری به‌شمار می‌رود که آن‌هم چنگی به‌دل نمی‌زند؛ اما این‌موضوع بیشتر شخصی است و کاربران می‌توانند دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند.

مشخصات فنیMediatek Helio G99 UltraMediaTek Helio G99
معماریARMv8.2-AARMv8.2-A
لیتوگرافی6 نانومتری FinFET6 نانومتری FinFET
هسته‌ میانی6 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A556 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55
هسته اصلی2 هسته‌ 2.2 گیگاهرتزی Cortex-A762 هسته‌ 2.2 گیگاهرتزی Cortex-A76
کش L3 پردازنده مرکزی2 مگابایت2 مگابایت
پهنای پاند17.1 گیگابایت‌برثانیه17.1 گیگابایت‌برثانیه
پردازنده گرافیکیARM Mali-G57 MC2ARM Mali-G57 MP2
ضبط ویدئوH.264, H.265 2K30H.264, H.265 2K30
پخش ویدئوH.264, H.265, VP9H.264, H.265, VP9

طی سال‌های گذشته، کمپانی‌های سازنده گوشی هوشمند به‌دلیل جوی کاملا رقابتی از سخت‌افزارهای کاربردی استفاده می‌کنند تا بتوانند کاربران بیشتری برای خرید نسل جدید گوشی‌هایشان وسوسه کنند. بااین‌حال، گاهی اوقات شیائومی برای طراحی برخی دستگا‌ه‌های مقرون‌به‌صرفه از سخت‌افزارهای نسبتا ضعیفی استفاده می‌کند که تنها برای افراد عادی کاربرد دارد! به‌عنوان‌مثال، تراشه مدیاتک Helio G99 Ultra ازجمله پردازنده‌هایی محسوب می‌شود که عملکرد ضعیفی دارد و تنها با نگاهی اجمالی به‌مشخصات آن می‌توان گفت نسخه‌ای به‌روزرسانی‌شده از Helio G96 است که تنها لیتوگرافی آن از 12 نانومتر به 6 نانومتر افزایش پیدا کرده‌است.

باتو‌جه‌به مشخصات سخت‌افزاری تراشه سیلیکونی مدیاتک Helio G99 Ultra باید گفت معماری لیتوگرافی 6 نانومتری TSMC کمک زیادی به‌افزایش سرعت پردازشی درمقایسه‌با نسل‌های گذشته می‌کند، اما مصرف انرژی همچنان نسبت‌به سایر پردازنده‌های نسل جدید بسیار بالاتر است. ازسوی‌دیگر، باید اشاره کنیم کلاستربندی هسته‌های پردازشی نشان می‌دهد مدیاتک از دو هسته Cortex-A76 با کلاک‌اسپید 2.2 گیگاهرتزی و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی برپایه معماری ARMv8 استفاده کرده‌است. همچنین، پردازنده گرافیکی ARM Mali-G57 MC2 تجربه گیمینگ نسبتا متعادلی را دراختیار کاربران می‌گذارد، اما نباید انتظارات بالایی از داشت و اصولا سطح گرافیکی باید روی حالت Medium باشد تا فریم‌ریت مناسبی دریافت کرد.

Redmi Note 13 Pro 4G gaming experience

ازآنجایی‌که تراشه مدیاتک Helio G99 Ultra پردازنده‌ای کم‌توان به‌شمار می‌رود نباید برای اجرای بازی‌های موبایلی در بازه‌های زمانی طولانی‌مدت استفاده شود، چراکه باعث افزایش دما و آسیب به‌اجزای داخلی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی می‌شود. پس، به‌یاد داشته باشید دستگاهی که دردستان شما قرار دارد میان‌رده اقتصادی با ویژگی‌های سخت‌افزاری محدود است که نباید توقع بالایی ازآن داشت و دربهترین حالت باید روی سطح گرافیکی Medium بازی کنید؛ همچنین، اگر قصد دارید 24 ساعته روی گوشی‌تان بازی کنید، ما به‌شما پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ Xiaomi Poco X6 Pro بروید که با تراشه دایمنسیتی 8300 اولترا قادر به‌اجرای بازی‌ها با بالاترین سطح گرافیکی بدون افزایش دما خواهد بود؛ برای خواندن بررسی پوکو ایکس 6 پرو اینجا کلیک کلیک کنید.

علاوه‌براین، باید ذکر کنیم کمپانی شیائومی برای Redmi Note 13 Pro 4G از حداقل 8 گیگابایت و حداکثر 12 گیگابایت حافظه رم با فرکانس 2133  مگاهرتزی و فناوری LPDDR4X بهره می‌برد که درکنار حافظه ذخیره‌سازی 128 گیگابایتی تا 512 گیگابایتی با تکنولوژی UFS 2.2 می‌تواند عملکرد نسبتا خوبی را به‌نمایش بگذارد. دراین بررسی، ما از کانفیگ 256|8 گیگابایتی برای تست و بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G استفاده کردیم که سرعت و خوانش اطلاعات آن درمقایسه‌با سایر میان‌رده‌ها نسبتا پایین‌تر است، چراکه تعدادی ازآن‌ها به UFS 4.0 و UFS 3.1 مجهز هستند که سرعت بیشتری برای خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات دارند.

مدل گوشینرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
Redmi Note 13 Pro 4G401.6321.63187.45163.2
Poco M6 Pro371.5318.7184.0166.9
Redmi Note 13377.1325.0179.4161.0
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

سری Redmi Note 13 از سیستم‌های خنک‌کننده قدرت‌مندی بهره می‌برند، اما نسخه پرو پلاس به‌عنوان پدر خانواده از بهترین و بزرگ‌ترین خنک‌کننده با ابعادی معادل 4000 میلی‌مترمربع برخوردار است که درکنار پوشش گرافیتی عظیم 11000 میلی‌متر‌مربعی اجازه افزایش دما را نمی‌دهد. ازسوی‌دیگر، طبق روال عادی بررسی در رسانه علاءالدین، نگاهی به‌جزئیات خنک‌کننده ردمی نوت ۱۳ پرو 4G انداختیم و دریافتیم این دستگاه از یک خنک‌کننده کوچک 2000 میلی‌مترمربعی با پوشش گرافیتی دارد که درمقایسه‌با مدل پرو پلاس حرفی برای گفتن ندارد. هنگام اجرای بازی‌های سنگین مانند Call of Duty Mobile یا NBA Infinite دمای دستگاه رفته‌رفته بیشتر می‌شود، اما در سایر بازی‌های معمولی‌تر مانند Wild Rift چنین موضوعی مشاهده نشد.

ازسوی‌دیگر، باید خاطرنشان کنیم سایر فعالیت‌های روزمره مانند وب‌گردی یا مکالمه‌های تصویری باعث افزایش دمای ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی نمی‌شود، اما باید حواس‌تان به باتری باشد، چراکه بهینه‌سازی مصرف انرژی دراین گوشی درمقایسه‌با نسخه پرو پلاس یا حتی مدل 5G بسیار پایین‌تر است و به‌صورت بالقوه شارژدهی خیلی‌ کمتری دارد. برهمین‌اساس، باید در مدیریت باتری حسابی وقت بگذارید! همچنین، ناگفته نماند که گوشی‌های اندرویدی پس‌از دریافت به‌روزرسانی‌های اصلی بازدهی کمتری نسبت‌به‌قبل خواهند داشت و همین‌موضوع باعث می‌شود شما قابلیت‌های روزهای نخستین را تجربه نکنید.

Memory Extension

در ادامه بررسی Redmi Note 13 Pro 4G باید اشاره به قابلیت‌ جذاب Memory Extension بکنیم که برای کاربران علاقه‌مند به بازی‌های موبایلی طراحی و توسعه یافته‌است. همان‌طورکه در تصویر مشاهده می‌کنید، کمپانی چینی شیائومی برای افزایش سرعت و پردازش این گوشی حداکثر 8 گیگابایت حافظه مجازی ارائه می‌دهد که نسبت‌به ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس مقدار کمتری دارد، اما همین 8 گیگابایت برای نیازهای کاربران کافی خواهد بود. درحال‌حاضر، خانواده Redmi Note 12 فروش بسیار بالایی در کشورمان دارد، اما توجه داشته باشید که نسل جدید Redmi Note 13 قابلیت‌های سخت‌افزاری و سیستم دوربین بهتری را دراختیار کاربران قرار می‌دهد؛ بنابراین اگر تصمیم به‌خرید دارید نسل پیشین را فراموش کرده و به‌روزترین گوشی‌های ردمی از زیربرند شیائومی را خریداری کنید.

دوباره قصد داریم به‌قابلیت‌های جامانده از تراشه Helio G99 Ultra بپردازیم، چراکه این نسل پردازنده‌های مدیاتک بسیار پرحاشیه هستند و عملا دل بسیاری از کاربران به‌دلیل قابلیت‌های پایین آن‌ها با سازنده تایوانی صاف نمی‌شود. تراشه Helio G99 Ultra از نسل دوم موتور مدیریت منابع هوشمند پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) تحتو‌عنوان MediaTek HyperEngine 2.0 lite برخوردار است که برای بهبود عملکرد روان و بهبود باتری استفاده شده‌است. همچنین، مدیاتک هلیو G99 Ultra از موتور دیگری به‌نام Networking Engine بهره می‌برد برای کاهش پینگ و اجرای بازی‌های آنلاین بدون تاخیر کاربرد دارد، اما به‌شما اطمینان می‌دهیم این پردازنده 4G آن‌گونه تبلیغ می‌کند عملکرد چشم‌نوازی را به‌نمایش نمی‌گذارد.

Memory Extension

در روند بررسی Redmi Note 13 Pro 4G اشاره کردیم این گوشی هوشمند از یک دوربین 200 مگاپیکسلی سامسونگ ISOCELL HP3 مانند برادران بزرگ‌ترش برخوردار است، اما نکته‌ای بسیار ظریف و ناراحت‌کننده‌ وجود دارد! اگر بخش سیستم دوربین را مطالعه کرده‌باشید، به‌دفعات گفتیم کیفیت دوربین 200 مگاپیکسلی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی درمقابل +Redmi Note 13 Pro حرفی برای گفتن دارد و جزئیات در سناریوهای مختلف ازدست می‌رود؛ برای توضیح این مسئله باید بگوییم همه‌چیز به‌ قلب تپنده گوشی یعنی تراشه Helio G99 Ultra برمی‌گردد که تنها از یک دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی یا دوربین 16 مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند؛ ازاین‌سو، باید بگوییم نصف قابلیت‌های حسگر 200 میلیون پیکسلی سامسونگ غیرفعال است؛ همچنین، پشتیبانی‌نکردن از کیفیت 4K دقیقا به‌خاطر کمبودهای پردازنده مدیاتک است که دربخش‌های مختلف به‌چشم می‌خورد.

هما‌ن‌طورکه می‌دانید، شبکه ارتباطی 5G در بسیاری از کشورهای جهان اول راه‌اندازی‌شده تا کاربران بتواند با سرعت بیشتری درکنار پایداری فوق‌العاده از تماشای فیلم‌وسریال یا بازی‌های موبایلی آنلاین با پینگ پایین لذت ببرند. بااین‌حال، کمپانی تایوانی مدیاتک برای پوشش کشورهای درحال توسعه مانند ایران از تراشه مودم 4G استفاده کرده که سرعت دانلود 400 مگابیت‌برثانیه و آپلود 150 مگابیت‌برثانیه (Cat-13 4G LTE-A) را پشتیبانی می‌کند؛ البته یادآوری می‌کنیم در کشورهایی مانند ایران هیچ‌گاه چنین سرعتی را تجربه نخواهید کرد. همچنین، مدیاتک می‌گوید تراشه Helio G99 Ultra از ویژگی‌های بسیار ممتاز مانند eMBMS ،256QAM ،4×4 MIMO به‌همراه HPUE برخوردار است که میانگین سرعت را تضمین خواهد کرد.

اکنون، مهم‌ترین بخش سخت‌افزاری یعنی اجرای بازی‌های موبایلی فرا می‌رسد که اولویت بسیاری از کاربران در اوقات فراغت و گیمرهای حرفه‌ای در بازی‌های آنلاین محسوب می‌شود. رسانه علاءالدین برای سنجش قدرت پردازنده گرافیکی گوشی‌هایی که وارد مجموعه می‌شوند از معیارهای روز دنیا درکنار برترین عناوین بازی‌ها در سال‌های اخیر استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل کند دستگاه درحال بررسی قدرت کافی دارد. اکنون، برای تست ردمی نوت ۱۳ پرو 4G تعدادی بازی‌های معروف مانند Call of Duty Mobile و Asphalt 9: Legend را به‌همراه Devil May Cry: Peak of Combat و NBA Infinite را با بالاترین حد گرافیکی اجاره کردیم، اما دما گوشی پس‌از گذشته حدود 30 دقیقه افزایش یافت و افت فریم شدیدی همراه‌با لگ مشاهده شد. برای درک‌ بهتر این‌موضوع باید بگوییم NBA Infinite با کیفیت Very High و نرخ 27 فریم‌برثانیه اجرا شد، اما پس‌از حدود 15 دقیقه دمای ردمی نوت ۱۳ پرو به 41 درجه رسید که باعث کاهش فریم‌ریت به‌زیر 20 شد.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Genshin ImpactLow30 فریم‌برثانیه
Asphalt 9: LegendsVery High28 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatHighest Quality24 فریم‌برثانیه
Call of Duty MobileUltra31 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteVery High27 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsUltra56 فریم‌برثانیه
Wild RiftUltra69 فریم‌برثانیه
Arena Breakout: Realistic FPSVery High24 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

باتوجه‌به جدول بالا، باید اشاره کنیم Redmi Note 13 Pro 4G در اجرای بازی‌های موبایلی سنگین و گرافیکی عملکرد دلنشین و دل‌پذیری ندارد. درحقیقت، پس‌از 30 تا 45 دقیقه دستگاه داغ می‌شود که تجربه گیمینگ را به‌طرز شدیدی کاهش می‌دهد! بااین‌حال، تنظیمات گرافیک را روی حالت Medium یا Low تنظیم کنید به‌راحتی می‌توانید ساعت‌ها بازی کرده و لذت ببرید. همچنین، به‌دلیل وضعیت اسفناک اینترنت در ایران و پشتیبانی ضعیف بسیاری از اپراتورهای سرویس‌دهنده شاید بهتر باشد تنظیمات گرافیکی را در کمترین حالت قرار دهید تا بتوانید با پینگ بالای اینترنت راحت‌تر دست‌وپنجه نرم کنید.کمپانی شیائومی از برنامه GameTurbo به‌صورت پیش‌فرض برای گوشی‌هایش استفاده می‌کند که قابلیت بهبود تجربه گیمینگ و اجرای بازی‌ها با فریم‌ریت بالاتر دارد؛ همچنین، گزینه‌ای به‌نام Performance وجود دارد که به‌صورت خودکار گرافیک بازی را تنظیم می‌کند، بنابراین نباید استفاده ازآن را فراموش کنید.

علاوه‌براین، تمام گوشی‌های هوشمندی که وارد رسانه علاءالدین می‌شود با معیارها و بنچمارک‌های روز دنیا مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند تا توان پردازشی و گرافیکی آن برای ما روشن شود. درحال‌حاضر، Redmi Note 13 Pro 4G در چندین بنچمارک مختلف مانند Geekbench 6.2.2 و AnTuTu 9.5.6 به‌همراه 3DMark مورد آزمایش‌های مختلف قرار گرفت که در ادامه به‌صورت جداگانه درخصوص آن‌ها صحبت می‌کنیم. پیش‌ازشروع باید اشاره کنیم پردازنده MediaTek Helio G99 Ultra برای بردار ناتنی این گوشی یعنی Poco M6 Pro مورد استفاده گرفت که امتیازهای چندان جذابی را دریافت نکرد، اما من برای تجربه شخصی دوباره بنچمارک‌های استاندارد را اجرا کردم که با امتیازهای نسبتا متفاوت، اما نزدیک روبه‌رو شدم؛ همچنین، برای رقابت‌ از پوکو ام 6 پرو درکنار ردمی نوت ۱۳ استفاده کردم که پیش‌ازاین بررسی آن‌ها توسط علیرضا فریدونی انجام شده‌است که برای خواندن آن‌ها می‌توانید اینجا و اینجا کلیک کنید.

همان‌طورکه می‌دانید، بنچمارک 3DMark از برترین و مهم‌ترین معیارهای سنجش قدرت گرافیکی گوشی‌های هوشمند به‌شمار می‌رود؛ برهمین‌اساس، شروع به‌اجرای نسخه ۳D Mark Wildlife Extreme Stress Test روی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی کردیم. برای اطلاعات بیشتر، باید اشاره کنیم این بنچمارک شامل 20 مرحله رندر با رزولوشن 4K است که ظرف مدت‌زمان 20 دقیقه انجام می‌شود؛ پس‌از اتمام رندها، سیستم پایداری 99.1 درصدی را به‌نمایش گذاشت که نشان‌گر پایداری دستگاه است، اما Redmi Note 13 Pro 4G به‌دلیل پشتیبانی‌نکردن از فناوری رهگیری پرتوی (Ray Tracing) نسخه Solar Bay را اجرا نمی‌کند و به‌ناچار ازآن صرف‌نظر کردیم. همچنین، در نسخه Wild Life Unlimited با امتیاز 1210 توانست میانگین فریم‌‌ریت 4 تا 10 را ثبت کند! اطلاعات بنچمارک به‌ما می‌گوید این گوشی به‌راحتی ازپس این نسخه برآمده و دمایش را بین 30 تا 31 حفظ کرده‌است.

بنچمارک ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی

علاوه‌براین، در تست Wild Life Stress Test به‌مدت 20 دقیقه ردمی نوت ۱۳ پرو 4G عملکرد بهتری را به‌نمایش گذاشت و پایداری آن 99.4 درصدی را مشاهده می‌کنیم! اما پایداری تنها موضوعی نیست که ما به‌آن توجه نشان می‌دهیم. به‌عنوان‌مثال، اگر به‌نمودار خطی دراین نسخه توجه داشته باشید، به‌راحتی می‌بینید که این گوشی 10 میلیون تومانی در حفظ شارژ باتری و دما عملکرد بهتری داشته‌است. چنین چیزی در Wildlife Extreme Stress Test دیده نشد و میانگین فریم‌ریت زیر یک بود که بیان‌گر توان ضعیف ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی در اجرای بازی‌های بسیار سنگین یا فایل‌های 4K است.

در ادامه بررسی تخصصی Redmi Note 13 Pro 4G، ما سایر بنچمارک‌های مهم نظیر Geekbench 6.2.2 را اجرا کردیم که به‌امتیاز 734 در تست تک هسته‌ای و امتیاز 1986 در تست چند هسته‌ای رسیدیم که نشانگر عملکرد ضعیف دستگاه دارد. باتوجه‌به امتیازهای قبلی 733 و 1990 گوشی Poco M6 Pro می‌توان ارزیابی‌های ما کاملا درست است و هردو گوشی از قابلیت پردازشی کاملا یکسانی برخوردار هستند. بااین‌حال، زمانی‌که به Redmi Note 13 4G می‌رسیم موضوع کمی متفاوت‌‌تر می‌شود، چراکه تراشه اسنپدراگون 685 با لیتوگرافی 6 نانومتری TSMC عملا قدرت بسیار پایین‌تری درمقایسه‌با دو دستگاه شیائومی دارد. ازسوی‌دیگر، ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی در تست GPU بنچمارک گیک‌بنچ 6.2.2 آزمایش شد که در دو آزمایش OpenCL و Vulkan امتیاز یکسان 1281 را برای ما به‌نمایش گذاشت.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6 CPUGeekBench 6 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.1۳DMark Wild Life۳DMark Wild Life UnlimitedGFXBench Aztec Ruins 1440p/ Vulkan
Redmi Note 13 Pro 4G734
1986
1281
1281
3836664317431241121013
Poco M6 Pro733
1990
1284
1279
3868664286591233122414
Redmi Note 13 478
1592
1009
1161
326989401587115898711
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

در ادامه پروسه اجرای بنچمارک‌های مختلف، به HTML5 یا زبان نشانه‌گذاری ابرمتنی می‌رسیم که عاملی بسیار مهم برای وب‌گردی محسوب می‌شود! یعنی ارائه و ساختار محتوای اینترنی در شبکه وب‌ جهانی به‌همین‌ عامل بستگی دارد. ازآنجایی‌که کاربران بسیار زیادی اوقات فراغت‌شان را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند یا هرلحظه برای دانستن مطلب به غول جست‌وجوگر گوگل سرمی‌زنند؛ ما تصمیم گرفتیم از بنچمارک آنلاین Speedometer 2.0 استفاده کنیم که معیار بسیار خوبی برای سرعت‌سنجی مرورگر محسوب می‌شود. برای اجرای این تست مدت‌زمان کوتاهی لازم است که طی آن 480 صفحه‌ وب مورد پردازش قرار می‌گیرد و درپایان امتیاز 62.9 را برای ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی به‌نمایش گذاشت. ازسوی‌دیگر، ما بررسی دقیق‌تر از بنچمارک AnTuTu کمک گرفتیم که با کسب امتیاز 39832 نشان داد این گوشی عملکرد مناسبی در وب‌گردی دارد.

Redmi Note 13 Pro 4G hardware

هنگامی صحبت از پایداری عملکرد تحت‌بار پردازشی می‌شود؛ می‌دانیم که نباید از تراشه‌ گوشی‌های هوشمند انتظار معجزه داشته باشیم، چراکه سازندگان پردازنده فرکانس هسته‌ پردازشی اصلی را محدود می‌کنند تا بار حرارت بیش‌ازاندازه داخل دستگاه موجب انفجار باتری یا آتش‌سوزی نشود. باتوجه‌به تست گلوگاه حرارتی CPU Throttling   تراشه هشت هسته‌ای MediaTek Helio G99 Ultra نیز از چنین قاعده‌ای مستثنی نیست، اما توانست پس‌از افت 2 تا 3 درصدی پایداری خودش را به‌مدت 25 دقیقه با 25 رشته پردازشی حفظ کند. این‌موضوع تنها خبر خوب برای کاربران Redmi Note 13 Pro 4G به‌شمار می‌رود، چراکه پایداری گوشی آن‌ها در تست گلوگاه حرارتی درمقایسه‌با سایر گوشی‌های هم‌رده بیشتر است.

نرم‌افزار و رابط کاربری Redmi Note 13 Pro 4G
نرم‌افزار و رابط کاربری Redmi Note 13 Pro 4G

پیش‌ازشروع بررسی رابط کاربری و نرم‌افزار گوشی هوشمند Redmi Note 13 Pro 4G، باید یادآور شویم طیف وسیعی از کاربران طرفدار گوشی‌های هوشمند از برندهای خاصی مانند سامسونگ و اپل به‌دلیل جذابیت‌های نرم‌افزاری و محیط کاربری هستند.

نام ونسخه رابط کاربریMIUI ۱۴
نسخه اندریود۱۳

کمپانی چینی مانند شیائومی تلاش می‌کنند با طرح‌های جدید و بهینه‌سازی‌ رابط کاربری زیبا و کاربردی را توسعه دهند تا خریداران بیشتری در بازار جهانی جذب شود. به‌عنوان‌مثال، شیائومی پس‌از مدت‌ها کارکردن با MIUI آن را کنار گذاشت و با معرفی سیستم‌عامل HyperOS برپایه اندروید شروع به ارائه قابلیت‌‌های بیشتر، سرعت بالاتر و گزینه‌های شخصی‌سازی کرد که علاقه‌مندان را جذب ویژگی‌های بصری محصولاتش کند. بااین‌حال، خانواده Redmi Note 13 ازاین موضوع بی‌بهره هستند و با اندروید 13 درکنار MIUI 14 روانه بازار شدند؛ البته سازنده چینی می‌گوید تا نیمه‌دوم سال 2024 میلادی آپدیت HyperOS برای این نسل عرضه می‌شود.

باتوجه‌به بررسی‌های ما در رسانه علاءالدین، سیستم‌عامل HyperOS با MIUI تفاوت‌های چندانی ازنظر ظاهری ندارد. به‌عبارتی‌دقیق‌تر، شما هیچ‌گونه تغییری را احساس نمی‌کنید! اما پس‌از کارکردن با آن شاهد چندین تغییر کوچک ظاهری در Control Center و سایر بخش‌ها خواهید شد. رابط کاربری شیائومی نواقص بسیار زیادی دارد که برای بسیاری کاربران خسته‌کننده خواهد بود؛ به‌عنوان‌مثال، با بازکردن تعداد زیادی از برنامه‌ها مانند Music تبلیغی به‌شما نشان داده خواهد شد که شاید برای‌تان خوشایند نباشد، اما این‌موضوع منبع درآمدی برای شیائومی و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها به‌شمار می‌رود که سازنده چینی نمی‌تواند به‌این سادگی‌های ازآن چشم‌پوشی کند.

Home screen

براساس گزارش‌ها در شبکه‌های مجازی و رسانه‌های معتبر فعال در حوزه تکنولوژی، خانواده Redmi Note 13 تا نیمه‌دوم سال 2024 میلادی آپدیت نرم‌افزاری HyperOS را دریافت می‌کنند تا مشابه سایر میان‌رده‌های جدید مانند Poco F5 Pro و Poco X6 Pro به‌شکل ظاهری یکسانی دست پیدا کنند. البته فراموش نکنید، سیستم‌عامل حدید شیائومی از فایل غیرضروری (bloatware) زیادی برخوردار است که حجم زیادی از دستگاه را اشغال می‌کند، اما خوشبختانه شما اجازه پاک‌سازی دستگاه‌تان را دارید و درصورت حذف فایل‌ها مشکلی برای گوشی ایجاد نخواهد شد.

علاوه‌براین، شما می‌توانید از App Drawer استفاده کنید تا برنامه‌ها پس‌از کشیدن صفحه‌ به‌سمت بالا برای شما به‌نمایش درآیند؛ همچنین، هنگام انتخاب حالت موردبحث قادر به‌تنظیم نور و شفافیت صفحه‌نمایش خواهید بود که نکته بسیار مثبت و کلیدی به‌شمار می‌رود. ازسوی‌دیگر، گزینه App Suggestions دردسترس قرار دارد که به‌صورت خودکار فعال است، اما کاربران می‌توانند آن را غیرفعال کنند تا گزینه‌های پیشنهادی سیستم‌عامل Redmi Note 13 Pro 4G باعث آزار آن‌ها نشود. رابط کاربری MIUI طرح‌های جدید و جذابی را برای صفحه قفل ارائه می‌دهد که هریک ازآن‌ها از طراحی و پس‌زمینه منحصربه‌فردی بهره می‌برند.

درنهایت، شیائومی می‌گوید ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از سه به‌روزرسانی سیستم‌عامل اختصاصی این کمپانی پشتیبانی خواهد کرد؛ بنابراین، شما می‌توانید اندروید 16یا همان HyperOS 3 را روی دستگاه‌تان دریافت کنید؛ علاوه‌براین، ارائه آپدیت امنیتی تا یک‌سال پس‌از سیستم‌عامل ادامه خواهد داشت. باتوجه‌به قیمت دستگاه و مقایسه‌با سایر گوشی‌های میان‌رده سامسونگ، باید گفت شیائومی عملکرد ضعیفی دربخش نرم‌افزاری دارد و شاید مهم‌ترین دلیل فروش پایین آن در بازار جهانی همین‌موضوع باشد؛ ازاین‌سو، غول چینی باید روند پشتیبانی از سیستم‌عامل را ارتقا دهد تا کاربران بیشتری برای خرید گوشی‌هایش وسوسه شوند.

باتری و سرعت شارژ ردمی نوت ۱۳ پرو 4G
باتری و سرعت شارژ ردمی نوت ۱۳ پرو 4G

شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی مانند برادرانش با ظرفیت باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی عرضه می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد ساعت‌ها با یک‌بار شارژ ازآن استفاده کنند. همچنین، سازنده چینی از شارژر سیمی سریع 67 واتی HyperCharge داخل جعبه پشتیبانی می‌کند که مورد رضایت میلیون‌ها کاربر قرار دارد، اما خبری از شارژ بی‌سیم نیست! البته این‌موضوع چندان تعجب‌برانگیز نخواهد بود، چراکه عاملی مهم جهت کاهش قیمت به‌شمار می‌رود. برای بررسی عملکرد باتری ردمی نوت ۱۳ پرو 4G، حدود 2 ساعت بازی ویدئویی‌ Asphalt 9: Legends را با نرخ به‌روزرسانی 60 هرتزی اجرا کردیم که میزان شارژ دستگاه از 100 درصد به 56 درصد کاهش یافت؛ این‌موضوع نشان می‌دهد نسخه Redmi Note 13 Pro 4G عملکرد قابل‌قبولی در شارژدهی هنگام اجرای بازی‌ها ندارد.

optimized charger

علاوه‌براین برای مشاهده نهایتِ توان شارژدهی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی، بازی جدید NBA Infinite را به‌مدت 180دقیقه دیگر اجرا کردیم؛ پس‌از اجرای بی‌وقفه، شارژ دستگاه از 56 به 4 درصد رسید که نشان می‌دهد میان‌رده شیائومی عملکرد ضعیفی دارد و اساسا برای بازی‌کردن ساخته نشده‌است. همچنین، برگه مشخصات فنی نشان می‌دهد شیائومی از کابل درجه یک با نشان‌اختصاری 6A پشتیبانی می‌کند؛ از قابلیت‌های کلیدی آن می‌تواند مقاومت و فرم خوب آن اشاره کرد که به‌هیچ‌عنوان گره نمی‌خورد و برای راحتی خریداران طراحی شده‌است؛ طول این کابل به یک متر می‌رسد تا کاربران هنگام شارژ به‌مشکل برنخورند.

حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۶۷
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

اگر از کاربران گوشی‌های شیائومی باشید، احتمالا با حالت Boost Charge آشنایی کامل دارید و می‌دانید که شیائومی طی چندسال‌گذشته برای راحتی کاربران سرعت شارژ محصولاتش را به‌طرز شگفت‌انگیزی افزایش داده‌است. همچنین، به‌تازگی حالت Speed Up Charging دردسترس قرار گرفت که به‌شما اجازه می‌دهد از نهایت قدرت شارژرهای شیائومی از 33 وات تا 120 به‌راحتی استفاده کنید، اما باید درنظر داشته باشید نهایت توان شارژر باعث افزایش دمای دستگاه و آسیب به‌آن خواهد شد؛ بنابراین، کمپانی شیائومی آن را به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال کرده، اما شما می‌توانید ازطریق منوی تنظیمات آن را فعال کنید، اما تنها زمانی کار می‌کند که صفحه‌نمایش دستگاه کاملا خاموش باشد.

شارژر

باتوجه‌به بررسی‌ و آزمایش‌های ما رسانه علاءالدین، شما تنها با فعال‌سازی حالت Speed Up Charging می‌توانید به‌ظرفیت 67 واتی برسید؛ درغیراین‌صورت، دستگاه روی 25 وات یا 33 وات محدود می‌شود تا طول‌عمر باتری لیتیوم یونی Redmi Note 13 Pro 4G افزایش یابد. درطول بررسی، حالت مورد بحث را فعال کردم و دستگاه از صفر درصد شروع به‌شارژ مجدد کرد! واقعا می‌توان گفت شیائومی در عرضه شارژرهای پرقدرت بی‌نظیر عمل می‌کند، چراکه ما تنها پس‌از گذشت 5 دقیقه به شارژ 16 درصد رسیدیم! سپس، با گذشت 10 دقیقه به شارژ 31 درصدی و با‌ سپری‌شدن 20 دقیقه به شارژ 53 درصدی رسیدیم. درنهایت ظرف مدت‌زمان 49 دقیقه به شارژ 100 درصدی رسیدیم این‌موضوع نشان می‌دهد شیائومی در تیزرهای تبلیغاتی درخصوص شارژ صفر تا صدی دروغ نگفته است.

مدل گوشیRedmi Note 13 Pro 4GRedmi Note 13 Pro+ 5GPoco M6 ProRedmi Note 13 4G
5 دقیقه16 درصد40 درصد15 درصد10 درصد
10دقیقه31 درصد60 درصد31 درصد20 درصد
20 دقیقه53 درصد100 درصد53 درصد37 درصد
30 دقیقه75 درصد76 درصد52 درصد
60 دقیقه92 درصد
شارژ کامل49 دقیقه21 دقیقه48 دقیقه75 دقیقه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاءالدین انجام شده‌است

کمپانی شیائومی می‌گوید درصورت کاربری عادی، ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی تقریبا 40 ساعت شارژدهی خواهد داشت که درمقایسه‌با سایر میان‌رده‌های موجود در بازار ارزش‌خرید پایین‌تری دارد، اما همچنان گزینه‌ای مطلوب برای کاربران با بودجه محدود حساب می‌شود. همچنین، برای بررسی بهتر شارژدهی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی از بنچمارک PCMark 3.0 کمک گرافتیم که تا حداکثر توان این گوشی را مشاهده می‌کنیم؛ این میان‌رده 10 میلیون تومانی شیائومی با سطح روشنایی 1000 نیتی توانست تست باتری را به‌مدت 6 ساعت و 29 دقیقه با پایداری عالی و بدون افزایش دما بگذراند. چنین عملکردی نشان می‌دهد کاربران به‌راحتی می‌توانند مدت‌زمان زیادی را باخیال راحت و بدون نگرانی از افت سلامت باتری ازآن استفاده کنند.

اسپیکر Redmi Note 13 Pro 4G
اسپیکر Redmi Note 13 Pro 4G

کمی هم درباره اسپیکرهای استریوی نماینده‌ میانی چینی‌ها در خانواده بزرگ Redmi Note 13 صحبت کنیم! بلندگوها شاخصه‌ای بسیار مهم برای تماشای فیلم‌وسریال یا اجرای بازی‌ها محسوب می‌شود. باتوجه‌به برگه مشخصات سخت‌افزاری، شیائومی برای ساخت این گوشی هوشمند از بنلدگوی استریوی استفاده کرده که عملکرد خوبی را به‌نمایش می‌گذارد؛ اولین اسپیکر بالای دستگاه قرار گرفته که با دو خورجی صدا جهت شنیدن مکالمات تلفنی تعبیته شده‌است. طبق نظر من، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از بلندگوی یکسانی استفاده می‌کند و صدای خروجی آن‌ در سطح مناسبی ارزیابی می‌شود.

هنگام پخش موسیقی صدایی شفاف به‌گوش می‌رسد؛ تقریبا صدایی که کیفیتش را حتی در بالاترین حجم نیز حفظ می‌کند. گذشته ازاین شیائومی با تعبیه‌ نرم‌افزاری فناوری Dolby Atmos در گوشی‌های میان‌رده‌اش، به‌تولید صدایی فراگیر هنگام تماشای محتوای ویدیویی کمک می‌کند. همچنین، باید اشاره کنیم شیائومی موفق‌شده تا بالانس قابل‌قبولی را میان دو بلندگوی بالا و پایین ایجاد کند و با دردست‌گرفتن افقی دستگاه به‌سختی متوجه تفاوت حجم خروجی صدا خواهید شد. ازسوی‌دیگر، کف دست کاربران بلندگوها را مسدود نمی‌کند و هنگام انجام بازی یا تماشای فیلم‌وسریال مشکلی ایجاد نمی‌شود. اگر گزینه Dolby Atmos را خاموش کنید کمی از بالانس صدا کم می‌شود، اما برای همه کاربران قابل درک نخواهد بود.

بزرگ‌ترین مشکلی که به‌نظر من درباره‌ی بلندگوی گوشی‌های شیائومی وجود دارد، بیس نسبتا ضعیف آن است. درچنین شرایطی صدای خروجی کمی بی‌جان و بی‌رمق به‌نظر می‌رسد. فعال‌کردن فناوری Dolby Atmos می‌تواند به‌بهبود جزئی شرایط کمک کند؛ اما این‌موضوع درخصوص هر نوع محتوای شنیداری صدق نمی‌کند. برخلاف نسخه پرو پلاس، ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی از جک 3.5 میلی‌متری صدا بهره می‌برد؛ ازاین‌رو، اگر قصد دارید تجربه شنیداری خوبی هنگام اجرای بازی‌ها داشته باشید، باید از هندزفری بلوتوثی استفاده کنید. درحال‌حاضر، Samsung Galaxy Buds FE  از بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین بادزهای استاندارد موجود در بازار ایران محسوب می‌شود که قیمتی معادل 3 تا 3.5 میلیون تومان دارد.

جمع‌بندی بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی

شیائومی به‌عنوان برندی محبوب در کشورهای آسیایی درکنار گوشی‌های پرچمدار و میان‌رده 5G، سری گوشی‌های میان‌رده و مقرون‌به‌صرفه را با شبکه ارتباطی 4G تولید می‌کند تا بتواند میلیون‌ها کاربر را در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، پاکستان، افغانستان، هند و سایر کشورها خشنود کند. گوشی هوشمند Redmi Note 13 Pro 4G در بازه قیمتی 10 تا 15 میلیون تومان عملکرد نسبتا خوبی را به‌همراه دوربین 200 مگاپیکسلی به‌نمایش می‌گذارد، اما فقدان پردازنده 5G باعث می‌شود ارزش‌خرید آن کمتر شود. البته ناگفته نماند که شیائومی از نسخه 5G رونمایی کرده که از تراشه کوالکام اسنپدراگون 7s نسل 2 بهره می‌برد که قدرت رایانشی و گرافیکی آن‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارند.

البته باید خاطرنشان کنیم، شیائومی گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تری با همین مشخصات سخت‌افزاری تحت‌عنوان Poco M6 Pro دارد که در بازه‌قیمتی 8 تا 9.5 میلیون تومان قرار دارد! تنها تفاوت بزرگ آن‌ها فقدان سنسور 200 مگاپیکسلی ISOCELL HP3 محسوب می‌شود؛ به‌عبارتی‌دقیق‌تر، گوشی پوکو M6 پرو از دوربین سه‌گانه 2+8+64 بهره می‌برد که تقریبا تجربه عکاسی و فیلم‌برداری را با مشکل مواجه می‌کند، اما توجه داشته باشید که قیمت آن تقریبا 3 تا 5 میلیون تومان ارزان‌تر از Redmi Note 13 Pro 4G است؛ بنابراین کاربران پس‌از نگاه‌کردن به‌جیب‌شان می‌توانند یک گزیته را انتخاب کنند.

 Redmi Note 13 Pro 5G

علاوه‌براین، اگر تمایل به پرداخت مبالغ بیشتری دارید، می‌توانید به‌سمت Redmi Note 13 Pro 5G بروید که کانفیگ 512|12 گیگابایتی آن در بازار ایران به‌قیمت 15.5 تا 16 میلیون تومان به‌فروش می‌رسد؛ این مدل‌ قابلیت‌های بیشتری دربخش صفحه‌نمایش و سخت‌افزاری دارد که می‌تواند مورد توجه شما قرار بگیرد. همچنین، مهم‌ترین مولفه آن پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G است که احتمالا طی ماه‌های آینده برخی از اپراتورهای ایرانی آن را پشتیبانی می‌کنند. چندی‌پیش، نمایشگاه الکامپ  برگزار شد که برخی از اپراتور به‌صورت رسمی شبکه ارتباطی 5G را با سرعت بسیار بالا آزمایش کردند؛ بااین‌حال، چند ماهی طول می‌کشد تا این فناوری ارزشمند برای مصارف شخصی فعال شود.

درپایان، اگر قصد هزینه‌کردن بین 17 تا 18 میلیون را دارید بدون‌شک به‌شما پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ Poco X6 Pro بروید که با تراشه Dimensity 8300 Ultra نمایش خارق‌العاده‌ای را برای شما اجرا می‌کند. شخصا هنگام بررسی این گوشی از قابلیت‌های سخت‌افزاری آن شگفت‌زده شدم و بدون‌شک از گزینه‌های برای خرید گوشی میان‌رده خواهد بود. البته ناگفته نماند، سامسونگ برای رقابت‌با همین گوشی از Galaxy A54 با 12 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی UFS 2.2 رونمایی کرد که می‌تواند ارزش‌خرید بالاتری داشته باشد، اما بازهم به‌نظر من پوکو X6 پرو در رقابت سخت‌افزاری جدیدرین میان‌رده سامسونگ را شکست می‌دهد.

بررسی مرتبط:

اگر به گوشی‌های برند گوگل نیز علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ ال؛ تجربه ناب هوش مصنوعی را از اینجا مطالعه کنید.