اگر به‌دنبال خرید یک گوشی میان‌رده مانند گلکسی A25 سامسونگ هستید، توصیه می‌کنیم بررسی Poco M6 Pro را مطالعه کرده و این گوشی را به‌عنوان یک گزینه دیگر در بازه ۱۰-۱۲ میلیون تومان در نظر بگیرید.

شرکت پوکو به‌عنوان یکی از زیر برندهای شیائومی طرفداران زیادی در بازار جهانی دارد. این شرکت با عرضه گوشی‌های مقرون‌به صرفه توانسته هواداران زیادی در سراسر جهان پیدا کند و در بازار میان‌رده، سامسونگ را به چالش بکشد. چند هفته قبل گوشی میان‌رده گلکسی A25 معرفی شد تا سامسونگ نماینده جدید خود را در بازار عرضه کند. پس از آن شرکت پوکو هم از ۲ گوشی پوکو X6 Pro و M6 Pro رونمایی کرد که دومی در همان رده قیمتی قرار گرفته و می‌تواند در بازار عملکرد موفقی داشته باشد.

پس از باز کردن جعبه پوکو M6 Pro، با اولین مزیت این دستگاه نسبت‌به رقبا مواجه می‌شویم؛ درحقیقت شرکت‌های چینی برخلاف سامسونگ و اپل گوشی‌های خود را به‌همراه تمامی تجهیزات مورد نیاز عرضه می‌کنند. پوکو M6 Pro هم از این قاعده مستثنی نیست و در جعبه این دستگاه، آداپتور و سیم شارژ، قاب محافظ و سوزن سیم‌کارت درکنار دفترچه راهنما قرار دارد.

طراحی پوکو M6 Pro
طراحی پوکو M6 Pro

سال گذشته خبری از عرضه پوکو ام ۵ پرو نبود، بااین حال این دستگاه هیچ شباهتی به نسخه‌های قبلی از جمله M5s و M4 Pro ندارد. درمقایسه‌با سری قبلی و حتی پوکو M6 استاندارد، چهار گوشه نسخه پرو صاف‌تر شده و انحنا در بخش کوچکتری اتفاق افتاده تا گوشی ظاهر مستحکم‌تری داشته باشد. در ماژول دوربین، ۲ سنسور اصلی و اولترا واید در ۲ دایره برآمده بزرگ قرار گرفتند و دوربین ماکرو و فلش LED در ۲ دایره کوچک‌تر قرار دارند. اگرچه طراحی از دور زیبا به‌نظر می‌رسد، برآمدگی دوربین‌ها بسیار بیشتری از گوشی‌های دیگر است تا جایی که این برآمدگی آزار دهنده است و باعث می‌شود گوشی حتی با کمک قاب نتواند صاف روی میز قرار بگیرد.

بااین حال شاید این تنها ایراد طراحی پوکو M6 Pro باشد و در بقیه موارد، این دستگاه طراحی خوبی دارد. حاشیه نمایشگر نسبت‌به نسخه‌های استاندارد کم شده و علاوه‌بر آن طراحی حس خوبی به کاربر می‌دهد. همچنین دوربین سلفی در پانچ هول قرار گرفته و خبری از ناچ قطره‌ای نیست. اگرچه فریم پلاستیکی دستگاه کیفیت چندان بالایی ندارد، استفاده از قاب محافظ کیفیت بدنه را بی‌اهمیت می‌کند و جایی برای نگرانی وجود نخواهد داشت. از سوی دیگر این دستگاه به گوریلا گلس ۵ مجهز شده که برای مقایسه در A25 خبری از محافظ نمایشگر نیست.

M6 Pro

مشکل دیگر طراحی باز هم به ماژول دوربین برمی‌گردد. حتی در‌صورت استفاده از قاب هم این بخش پوشیده نمی‌شود و باتوجه به جنس پلاستیک شفاف آن، به‌راحتی جای اثر انگشت را به‌خود گرفته که با وجود دوربین‌های برآمده، تمیز کردن بین آنها هم چندان کار راحتی نیست. این دستگاه در ۳ رنگ مشکی، آبی تیره و بنفش روشن عرضه شده و خبری از رنگ سفید نیست. بااین حال رنگ‌های انتخاب شده ظاهر جذابی داشته و گزینه‌های خوبی برای خریدار عرضه شده است.

ابعاد گوشی۱۶۱.۱*۷۵*۸
وزن گوشی۱۷۹
جنس صفحهگوریلا گلس ۵
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضد آبIP۵۴

پوکو M6 Pro گواهی IP54 را برای مقاومت در برابر گرد و خاک و پاشش قطرات به‌دست آورده است که در گلکسی A25 وجود ندارد. اگرچه در ظاهر مقاومت در برابر پاشش قطرات ثبت شده، اما نباید روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد و فقط برای استفاده گوشی زیر بارش باران طراحی شده است. با ضخامت ۸ ملیی‌متری و وزن ۱۷۹ گرمی، این دستگاه به‌خوبی در دست کاربر قرار می‌گیرد و از این نظر مشکلی ندارد. درمجموع، طراحی گوشی قابل تحسین است، اما برآمدگی ماژول دوربین آنقدر زیاد است که می‌تواند نمره کلی بخش طراحی را تا حد زیادی پایین آورد.

صفحه‌نمایش Poco M6 Pro
صفحه‌نمایش Poco M6 Pro

Poco M6 Pro از نظر طراحی جای زیادی برای بهبود دارد و می‌توان گفت از برخی لحاظ گلکسی A25 عملکرد بهتری دارد. بااین حال در بخش نمایشگر نماینده پوکو برتری کامل دارد و گزینه بهتری برای خرید به‌حساب می‌آید. این دستگاه به نمایشگر ۶.۶۷ اینچی AMOLED مجهز شده است که از کیفیت +FullHD و روشنایی خودکار ۱۳۰۰ نیتی بهره می‌برد. همچنین این دستگاه به اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده که در گوشی‌های با رنج قیمت بین میان‌رده و اقتصادی (حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان) کمتر پیدا می‌شود.

نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۲۴۰۰×۱۰۸۰
تراکم پیکسلی۳۹۵
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

در عمل، روشنایی خودکار ۱۳۰۰ نیتی باعث شده این دستگاه زیر نور خورشید عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و تقریبا تمام جزئیات در صفحه قابل مشاهده هستند. همچنین بابهره از نمایشگر AMOLED، کیفیت نمایش رنگ‌ها بسیار خوب است و برای بازی و مشاهده فیلم کاملا مناسب است. این نمایشگر از رزولوشن ۲۴۰۰×۱۰۸۰ با نسبت ۲۰:۹ و تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ بهره می‌برد که باتوجه به ابعاد ۱۶۱.۱×۷۵ میلی‌متری، حدود ۸۹ درصد پنل جلویی را پوشش می‌دهد.

پس از بررسی Poco M6 Pro متوجه شدیم این دستگاه علاوه‌بر نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی اعلام شده، این دستگاه به‌صورت پیش‌فرض روی حالتی تنظیم شده که در‌صورت نیاز به ۶۰ فریم هرتز کاهش پیدا می‌کند. البته گزینه قفل شدن روی ۶۰ فریم هم در تنظیمات قرار دارد که می‌تواند برای صرفه‌جویی در مصرف باتری مورد استفاده قرار بگیرد.

دوربین پوکو ام ۶ پرو
دوربین پوکو ام ۶ پرو
رزولوشن دوربین‌ها۶۴و۸و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری۱۰۸۰p@30/60fps
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS

در بخش دوربین، پوکو ام ۶ پرو به دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی ۱/۲.۰ اینچی با دریچه دیافراگم f/1.8، فاصله کانونی ۲۵ میلی‌متری، فوکوس خودکار و ابعاد پیکسلی ۰.۷ میکرومتری مجهز شده است. اگرچه درحال حاضر سنسورهای یک اینچی در بازار گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند، اما این سنسورها فقط برای پرچمداران هستند و استفاده از این سنسور، معقول است. از نظر عملکرد، دوربین اصلی تصاویر خوبی ثبت می‌کند، اما این دوربین در بخش نور کمی مشکل داشته و حتی هنگام استفاده از قابلیت HDR هم، نمی‌تواند به‌خوبی تمام بخش‌های روشن و تیره تصویر را به‌خوبی نمایش دهد.

هنگام استفاده از حالت نایت مود، پوکو ام ۶ پرو توانست به‌خوبی نور شمع را نمایش دهد و اطراف آن هاله بیش از حد روشنی ایجاد نشد. بااین حال بوکه بسیار بدی از رد نور ایجاد شد و حتی درکنار کتاب سبز رنگ درون تصویر هم هاله‌ای از آن به‌نمایش درآد. از سوی دیگر، نویز تصویر حذف نشده و قابل مشاهده بود. بنابراین حالت شب هم عملکرد چندان جالبی ندارد.

درکنار آن، ۲ سنسور اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی قرار گرفته است. دوربین اولترا واید، کیفیت چندان بالایی نداشته و تصاویر ثبت شده نویز بسیار زیادی دارند. دوربین ماکرو هم چندان قابل توجه نیست و توصیه می‌کنیم به سراغ آن نروید. بااین حال در مجموع، اگر بخواهید در محیط داخل خانه و محیط‌های با نور معمولی از دوربین اصلی استفاده کنید، از عملکرد آن شگفت‌زده خواهید شد. پس از بررسی پوکو ام ۶ پرو، عکاس مجموعه علاالدین هم معتقد بود که دوربین اصلی از نظر عکاسی عملکرد خوبی دارد، البته در این رنج قیمتی نباید انتظار چندان بالایی از هر دستگاهی داشت.

فیلم‌برداری پوکو M6 Pro
فیلم‌برداری پوکو M6 Pro

در بخش ویدیو، خبر یاز فیلم‌برداری با کیفیت ۴K نیست و پوکو M6 Pro فقط می‌تواند با ۲ نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی فیلم‌برداری کند. بااین حال توجه به این نکته ضروری است که حتی در‌صورت پشتیبانی از کیفیت ۴K، محصول نهایی کیفیت چندان بالایی نخواهد داشت چراکه پردازنده‌های گوشی‌ها در این رنج قیمتی چندان قدرتمند نیستند. علاوه‌بر آن نمایشگر گوشی‌های فعلی توانایی پخش فیلم با رزولوشن ۴K را ندارند و نمایشگرها ۴K کمیاب و گران هستند. بنابراین نبود کیفیت ۴K آسیب چندانی به تجربه فیلم‌برداری نمی‌زند.

پس از بررسی، درعمل نتایج شبیه‌به بخش عکاسی هستند؛ دوربین اصلی با پشتیبانی از لرزش‌گیر اپتیکال در محیط‌های با نور متوسط عملکرد بسیار خوبی دارد و می‌تواند فیلم‌های خوبی ضبط کند، اما اگر نور زیاد یا کم باشد نتیجه نهایی مطلوب نیست. البته نباید فراموش کرد که از نظر رنگ عملکرد بسیار خوبی داشته و فقط برخی اوقات نمی‌تواند وایت‌بالانس را دقیق تنظیم کند.

دوربین سلفی پوکو ام ۶ پرو
دوربین سلفی پوکو ام ۶ پرو

پوکو ام ۶ پرو به دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.5 مجهز شده است. این دوربین نتایج خوبی در عکاسی دارد و نتایج ثبت شده کیفیت نسبتا بالایی دارند. البته این دوربین هم مدیریت نور چندان خوبی نداشته و در محیط‌های پرنور تصاویر خوب ثبت نمی‌شوند. همچنین میزان قابل توجهی نویز در تصاویر وجود دارد، البته نسبت‌به قیمت و مدل‌های مشابه عملکرد آن راضی‌کننده است.

رزولوشن دوربین۱۶ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری۱۰۸۰p@30/60fps

این دوربین امکان ضبط ویدیو با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی و نرخ ۳۰ و ۳۰ فریم بر ثانیه‌ای را دارد که مشابه دوربین اصلی است. بااین وجود مانند عکاسی، نویز قابل توجهی در ویدیوهای دوربین سلفی وجود دارد. البته هنگام استفاده از سرویس‌های تماس تصویری، عملکرد دوربین قابل قبول است.

سخت‌افزار Poco M6 Pro
سخت‌افزار Poco M6 Pro
نام تراشههلیو G99
تعداد هسته ها۸
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

از نظر سخت‌افزاری، Poco M6 Pro به تراشه ۸ هسته‌ای هلیو G99 اولترا مجهز شده است. این تراشه از ۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-A76 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 مجهز شده که درکنار آن، پردازنده گرافیکی Mali-G57 قرار گرفته است. این پردازنده با معماری ۶ نانومتری تولید شده که در این دامنه قیمتی قابل قبول است. همچنین این تراشه به پردازنده گرافیکی Mali-G57 مجهز شده است. برای مقایسه، گلکسی A25 در این زمینه برتری قابل توجهی داشته و تراشه ۵ نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰ با پردازنده گرافیکی Mali-G68 از هر جهت عملکرد بهتری نسبت‌به نماینده پوکو دارد.

درکنار این تراشه، ۲ گزینه ۸ و ۱۲ گیگابایتی برای حافظه رم وجود دارد. این حافظه ظرفیت بیشتری نسبت‌به نمونه سامسونگ دارد. همچنین پس از بررسی نسخه ۱۲ گیگابایتی Poco M6 Pro مشخص شد که قابلیت استفاده از رم مجازی با گزینه‌های ۴، ۶، ۸ و ۱۲ گیگابایتی وجود دارد که باتوجه به حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی، حتی استفاده از گزینه نهایی ۱۲ گیگابایتی هم مشکلی برای اربران ایجاد نخواهد کرد.

تجربه گیمینگ پوکو ام ۶ پرو
تجربه گیمینگ پوکو ام ۶ پرو

برخلاف انتظار، پس از بررسی پوکو ام ۶ پرو مشخص شد که این گوشی باوجود تراشه نسبتا ضعیف، عملکرد خوبی در اجرای بازی‌های ویدیویی دارد. با این دستگاه بازی‌های مختلف را اجرا کردیم و در تمامی آنها نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ فریم بر ثانیه بدون لگ اجرا شد. این دستگاه توانست سطح خوبی از جزئیات را در بازی آسفالت ۹ و براول استارز ارائه دهد و در تمامی مدت هیچ افت فریمی وجود نداشت.

این گوشی توانست بازی Call of Duty Mobile را روی تنظیمات گرافیکی متوسط (medium) و نرخ فریم بالا (high) معادل ۹۰ فریم بر ثانیه اجرا کند و نه‌تنها تصویر بدون لگ نمایش داده می‌شد، بلکه پس از مدت طولانی دستگاه داغ نشد. اگرچه خبری از تنظیمات گرافیکی بالا نیست، روی حالت متوسط هم تجربه بازی خوبی برای کاربر فراهم می‌کند.

بنچ‌مارک Poco M6 Pro
بنچ‌مارک Poco M6 Pro

برای بررسی بهتر Poco M6 Pro، بنچ‌مارک های مختلفی را با این دستگاه اجرا کردیم که بتوانیم عملکرد پردازنده را به‌دقت بسنجیم. این دستگاه در بنچ‌مارک آن‌توتو امتیاز ۳۸۷۰۰۰ را کسب کرد که اکنون برای دستگاه در این بازه قیمت منطقی است. البته همان‌طور که در بخش سخت‌افزار اشاره شد، گلکسی A25 سامسونگ عملکرد بهتری دارد و امتیاز ۴۴۰۰۰۰ را کسب کرد. این دستگاه در گیک‌بنچ هم توانست امتیاز ۷۳۳ را در بخش تک هسته‌ای و ۱۹۹۰ را در بخش چند هسته‌ای کسب کند، البته همان‌طور که اشاره شد این امتیاز برای نسخه با حافظه رم ۱۲ گیگابایتی است.

معمولا در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی به‌دلیل قدرت پردازش پایین، دستگاه‌ها داغ نمی‌شوند و به‌همین دلیل پایداری عملکرد بهتری نسبت‌به پرچمداران دارند. این مسئله درباره Poco M6 Pro هم صادق است و این دستگاه توانست در تست استرس ۳D Mark امتیاز ۹۹.۱ درصد را کسب کند. درحقیقت این دستگاه در طول این تست سنگین تنها ۳ درجه داغ شد تا دمای آن از ۳۰ به ۳۳ درجه سانتی‌گراد برسد.

اسپیکر پوکو M6 Pro
اسپیکر پوکو M6 Pro

پس از بررسی اسپیکر Poco M6 Pro مشخص شد که سیستم استریو از کیفیت بالایی بهره می‌برد. این دستگاه از یک اسپیکر در لبه پایینی فریم و اسپیکر بالای دستگاه که هنگام مکالمه استفاده می‌شود برای ارائه صدای استریو بهره می‌برد. در هنگام آزمایش، تا صدای ۸۰ درصد کاملا شفاف بود و تفکیک خوبی داشت. با بالا بردن حجم صدا به ۱۰۰ درصد کمی صدای وز وز شنیده می‌شد، اما نه‌تنها صدای وز چندان قابل توجه نبود بلکه حجم صدا در ۸۰ درصد هم بسیار زیاد است و نیازی به تنظیم آن روی ۱۰۰ درصد نیست.

همچنین خوشبختانه این دستگاه به جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری مجهز شده، البته این درگاه در بخش بالای فریم قرار دارد و ممکن است محل قرارگیری آن برای برخی از کاربران آزاردهنده باشد.

باتری و سرعت شارژ پوکو ام ۶ پرو
باتری و سرعت شارژ پوکو ام ۶ پرو
حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۶۷
شارژر در جعبهآداپتور و سیم شارژ

همان‌طور که در ابتدا به آن اشاره شد، یکی از نقاط قوت گوشی‌های چینی باتری و به‌ویژه سرعت شارژ آنهاست. نه‌تنها درون جعبه پوکو ام ۶ پرو، آداپتور و سیم شارژ قرار دارد، بلکه سرعت شارژ آنها با حتی پرچمداران سامسونگ و اپل قابل مقایسه نیست. این دستگاه از ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ ۶۷ واتی تغذیه می‌کند. درنتیجه پس از بررسی متوجه شدیم پوکو ام ۶ پرو تنها پس از ۴۵ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ شارژ می‌شود. برای مقایسه، گلکسی S24 اولترا از شارژ ۴۵ واتی و آیفون ۱۵ پرو مکس از شارژ ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کنند.

درصورت استفاده سبک از پوکو ام ۶ پرو، این دستگاه حدودا ۲ تا ۳ روز دوام می‌آورد که در استفاده سنگین به یک روز و نیم افزایش پیدا می‌کند. بنابراین حتی پس از گذر زمان و کاهش سلامت باتری بیشتر کاربارن می‌توانند حداقل یک روز بدون نیاز به شارژ از این دستگاه بهره ببرند. یادآوری می‌شود با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تراشه‌های جدید با معماری کوچک‌تر، مصرف انرژی کاهش یافته و طول عمر باتری بدون تغییر آن افزایش می‌یابد.

رابط کاربری و قابلیت‌های Poco M6 Pro
رابط کاربری و قابلیت‌های Poco M6 Pro
نام ونسخه رابط کاربری MIUI 14
نسخه اندریود۱۴

گوشی Poco M6 Pro به رابط کاربری MIUI 14 برپایه اندروید ۱۳ مجهز شده که یک نکته منفی به‌حساب می‌آید، زیرا ماه‌ها از معرفی اندروید ۱۴ و سیستم‌عامل اختصاصی HyperOS 1.0 برهمین پایه می‌گذرد. بااین حال پوکو از سیستم‌عامل قدیمی روی این دستگاه استفاده کرده است. همچنین خبری از ۴ یا ۵ سال پشتیبانی سیستم‌عامل نیست و فقط قرار است تا ۲ نسخه آپدیت اصلی برای آن عرضه شود. بنابراین باتوجه به‌اینکه اولین نسخه همان HyperOS است، فقط یک آپدیت اصلی دیگر برای کاربران عرضه خواهد شد.

همچنین یک‌سال پس از آن پشتیبانی امنیتی وجود دارد تا عملا پس از ۳ سال گوشی شما دیگر آپدیت نشود. بنابراین از نظر پشتیبانی نمونه‌های سامسونگ و گوگل گزینه‌های بهتری محسوب می‌شوند. از دیگر نکات رابط کاربری، احساسی است که کاربر هنگام استفاده از آن دریافت می‌کند. به‌شخصه رابط کاربری One UI سامسونگ را ترجیح می‌دهم، اما باید در نظر داشت که این دستگاه هنوز HyperOS را دریافت نکرده است.

یکی از قابلیت‌های جالبی که در بیشتر گوشی‌های شیائومی، ردمی و پوکو با پشتیبانی از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر وجود دارد، امکان اندازه‌گیری ضربان قلب است. اگرچه این قابلیت شاید بیش از چند بار برای آزمایش استفاده نشود، پشتیبانی از آن قطعا افزونه خوبی است. بااین حال رابط کاربری Poco M6 Pro نکات بیشتری ندارد و باز هم تاکید می‌کنیم که یک بخش سلیقه‌ای است.

 بررسی پوکو ام ۶ پرو
جمع‌بندی بررسی پوکو ام ۶ پرو

در بررسی Poco M6 Pro مشخص شد که این دستگاه می‌هواند گزینه خوبی برای انتخاب خریداران باشد. اگرچه در این بازه قیمتی گزینه‌های دیگری هم وجود دارند، این گوشی هم نقاط قوت و ضعف مشخصی داشته که آن را به گزینه خوبی برای برخی از مشتریان تبدیل می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم هنگام خرید گوشی میان‌رده-اقتصادی در این بازه قیمتی، پوکو ام ۶ پرو را فراموش نکنید. بااین حال به‌صورت کلی، نمونه‌های مشابه با پردازنده قدرتمندتر و پشتیبانی سیستم‌عامل بهتر در بازار وجود دارند که می‌توانند گزینه‌های بهتری برای خرید باشند.

نظر شما درباره بررسی Poco M6 Pro چیست؟ آیا علاقه‌ای به خریداری آن دارید یا گزینه‌های دیگر بازار را ترجیح می‌دهید؟ نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مطلب مرتبط: بررسی سامسونگ Galaxy A25؛ ارتقا کوچک برای میان‌رده پرطرفدار