گوشی میانرده ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با دوربین 200 مگاپیکسلی و مشخصات سختافزاری متوسط وارد بازار ایران شد؛ اکنون در رسانه علاءالدین همراه ما باشید تا نکات مثبت و منفی +Redmi Note 13 Pro را مورد بررسی موشکافانه قرار دهیم.
پیشازشروع باید بگوییم سری Redmi Note ازجمله محصولات میانرده با کیفیت تقریبا مناسب در دنیای گوشیهای هوشمند محسوب میشود که در بازار ایران طرفداران بسیار زیادی دارد، زیرا بازهقیمتی آنها بستهبه مدل و کانفیگ بین 10 تا 20 میلیون تومان است که ارزشخرید آن را برای اقشار کم درآمد یا متوسط جامعه بالا میبرد. اکنون، در بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس قصد داریم به ویژگیها و مزایای این گوشی بپردازیم تا ببینیم نسل جدید میانردههای شیائومی درمقایسهبا سایر میانردههای محبوب بازار مانند سامسونگ گلکسی A54، گوگل پیکسل 6a یا Poco X6 Pro ارزش خرید دارد یا کاربران باید پولشان را صرفخرید گوشی دیگری بکنند.
باتوجهبه نسل پیشین، یعنی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، تقریبا میتوان تغییرات چشمگیر و مثبتی در نسل جدید دیده نمیشود؛ بهعنوانمثال، گوشی هوشمند +Redmi Note 13 Pro ازنظر نرمافزاری بههیچعنوان عملکرد خوبی ندارد و بدونشک طیف وسیعی از کاربران پساز دیدن آن ناامید میشوند. برای آگاهی بیشتر باید اشاره کنیم سری ردمی نوت ۱۳ در ژانویه 2024 مصادفبا دیماه سال 1402 وارد بازار جهانی شد، اما از سیستمعامل اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 برخوردار است که نشاندهنده ضعفی بزرگ بهشمار میرود، چراکه گوگل در سهماههچهارم سال 2023 از اندروید 14 رونمایی کرد و شیائومی نیز در همانزمان سیستمعامل HyperOS را برپایه اندروید پرده برداشت.
باوجوداین، چندین تغییر بسیار مثبت و قابلتوجه وجود دارد که میتواند بسیار از کاربران را برای خرید ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس ترغیب کند. برایمثال، در بررسی اولیه دستگاه متوجه شدیم، این گوشی میانرده از سنسور سلفی زیرصفحهنمایش، نمایشگر منحنی با فناوری AMOLED و استاندارد IP68 بهره میبرد که درمقابل گردوغبار و فشار آب مقاومت بسیار بالایی را همسان با پرچمداران سال 2024 بهنمایش میگذارد. البته باید اشاره کنیم، کمپانی شیائومی برای گنجاندن همین ویژگیها هزینه بیشتری را درمقایسهبا سالهای پیشین میگیرد؛ اگر بهیاد داشته باشید، سری Redmi Note بهعنوان گوشیهای خوشقیمت و اقتصادی در بازار معرفی میشدند، اما اکنون اینموضوع بهخاطرهها پیوسته است.
همانطورکه میدانید، کمپانیهای شیائومی، ریلمی، اوپو و سایر سازندگان چینی برای جذب کاربران و فروش بیشتر در بازار جهانی، تمامی لوازم جانبی مهم را دراختیار خریداران قرار میدهند تا آنها بدوننیاز بههزینه بیشتر از خریدی خوب و مطمئن بهرهمند شوند. اکنون، گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از چنین قاعدهای مستثنی نیست و شیائومی برای عرضه آن در بازار جهانی از یک جعبه سفید بزرگ با نوشتههای طلاییرنگ استفاده کرده که حاوی اطلاعات و نام دستگاه است.
گوشی هوشمند +Redmi Note 13 Pro حاوی لوازم جانبی ازجمله سوزن شیار سیمکارت، کابل USB با استاندارد 6A بههمراه یک شارژر 120 واتی با فناوری GaN است که ظرف مدتزمان بسیار کوتاهی دستگاه را از صفر تا صد شارژ میکند. همچنین، دفترچه راهنما درون جعبه دستگاه قرار داد که با مطالعه آن میتوانید اطلاعات زیادی را درخصوص نحوه ساخت دستگاه و سایر جزئیات مرتبطبا جدیدترین و پیشرفتهترین نسخه خانواده Redmi Note بهدست بیاورید.
ویژگیهای جذاب داخل جعبه ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بههمینجا ختم نمیشود! کمپانی شیائومی برای محافظت از بدنه دستگاه، یک قاب مشکی رنگ را برای کاربران درنظر گرفته که طراحی مینیمال و سادهای دارد؛ همچنین، این قاب سیلیکونی محافظ حفره بزرگی دارد که برای سیستم دوربین تعبیه شدهاست. باوجود محتوایات داخل جعبه، باید بگوییم شما بههیچ آیتم دیگری جزء یک گلس محافظ صفحهنمایش برای حفاظت از دستگاه مقابل خطوخش یا سقوط از ارتفاع نیاز نخواهید داشت.
طراحی و ارگونومی گوشیهای هوشمند فاکتور فوقالعاده برای کاربران محسوب میشود، چراکه قرار است چندینسال آن دستگاه را بهعنوان همراه همیشگی در خانه و محلکار کنارشان داشته باشند. برهمیناساس، زبان طراحی، زیبایی و کیفیت ساخت از اهمیت بسیار بالایی بهره میبرد و سازندگان باید در مراحل ساخت بهآن توجه داشته باشند. بااینحال، چینیها برای کاهش قیمت گوشیهای هوشمندشان از یک فاکتور و طراحی برای چندین نسل استفاده میکنند که باعث خستگی و دلزدگی کاربران میشود، اما شیائومی بهعنوان برترین و بزرگترین کمپانی چینی در عرصه تولید گوشیهای هوشمند تقریبا هرسال سری ردمی نوت را با چندین تغییر معرفی میکند.
هنگام بررسی و آنباکسینگ گوشی میانرده +Redmi Note 13 Pro دریافتیم این نسخه درمقایسهبا نسل پیشین شامل تغییراتی در طراحی پنل پشت و ماژول دوریین بههمراه رنگ خاص آن دارد. بهعبارتیدقیقتر، سالگذشته از ماژول مربعیشکل برای دوربین استفاده شد، اما امسال شاهد هستیم پنل پشت با رنگی بسیار خاص بههمراه دوربینهای جداگانه عرضهشده که میتواند مورد توجه بسیاری از خریداران بهخصوص قشر جوان قرار بگیرد. ازسویدیگر، ظاهر سنسورها با گذشته تفاوتی ندارد و دو لنز با ابعاد بزرگ و یک لنز کوچک بههمراه فلش LED دیده میشود.
علاوهبراین، کمپانی شیائومی برای عرضه +Redmi Note 13 Pro از سه رنگبندی استفاده کرد که شامل سفید، مشکی و بنفش کمرنگ (Aurora Purple) میشود؛ رنگ سوم یادآور شفق قطبی خواهد بود و تقریبا هیچگونه شباهتیبه بنفشی که ما تصور میکنیم دراین رنگ خاص دیده نمیشود. در رسانه علاءالدین با همکاری شیائومی مرکزی، برای بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از رنگ بنفش کمرنگ با کانفیگ 512|12 گیگابایتی استفاده کردیم که طراحی مات و بافتی چندرنگ را در پنل پشت شاهد هستیم. بهنقل از بچههای گروه رسانه علاءالدین، رنگ این نسخه درمقایسهبا سال گذشته یا حتی برادران کوچکترش زشتتر است، اما من شخصا عقیده دارم رنگ آن یک سنتشکنی برای گوشیهای تمام سفید یا مشکی بهشمار میرود.
تفاوت بزرگ ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با نسخه سالگذشته صفحهنمایش منحنی سهبعدی آن بهشمار میرود که بهشکل زیبا و ظریفی طراحی شدهاست. همچنین، حاشیهها و لبههای پنل پشت و جلو دستگاه بهصورت منحنی ساختهشده که ظاهری زیبا و منحصربهفرد را بهدستگاه هدیه میدهد. پساز بررسی و خواندن نظرات صدها کاربر در شبکههای اجتماعی مانند X و اینستاگرام، بهاین نتیجه رسیدم که افراد بسیاری بهدلیل وجه تمایز در صفحهنمایش نسبتبه نسخه استاندارد و پرو برای خرید +Redmi Note 13 Pro اقدام میکنند؛ بنابراین، اگر شما جزء علاقهمندان بهنمایشگر تخت هستید باید بهفکر تهیه نسخه پایه یا پرو باشید.
ابعاد گوشی | ۱۶۱.۴*۷۴.۲*۸.۹ |
وزن گوشی | ۱۹۹ |
جنس صفحه | Gorilla Glass Victus |
جنس قاب پشتی | ششه |
استاندارد ضد آب | IP۶۸ |
همانطورکه در تصاویر مختلف از مقاله بررسی تخصصی رسانه علاءالدین مشاهده میکنید، بدنه و فریم ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با ترکیبی از آلومینیوم و پلاستیک با روکش مات ساختهشده و لبههای دستگاه ضخامت کافی برای حفظ ارگونومی و خوشدست بودن را حفظ کردهاست. همچنین، کمپانی شیائومی در زمان معرفی سری Redmi Note 13 گفت فریم میانی دستگاه را با آلومینیوم تقویت کرده تا دربرابر سقوط از ارتفاع مقاومت بهتری داشته، اما نباید انتظار استحکام فوقالعاده و قابلقیاسبا پرچمدارانی مانند گلکسی S24 یا شیائومی 14 را ازاین گوشی داشته باشید. سازنده چینی برای حفظ مقاومت پنل دستگاه دربرابر خطوخش یا ضربههای ناگهانی از محافظ شیشهای Gorilla Glass Victus بهرهبرده، اما پیشنهاد میکنیم به مقاومت آن اعتماد 100 درصد نداشته باشید و حتما گلس محافظ نمایشگر برای آن خریداری کنید.
طی سالهای گذشته، بسیاری از سازندگان گوشیهای هوشمند از استاندارد IP برای مقاومت محصولاتشان دربرابر فشار آب و گردوغبار استفاده کردند که با رضایت گسترده کاربران مواجه شد. درحالحاضر، گوشیهای میانرده خوشقیمت مانند سری Poco X6 و Poco M6 از گواهی IP54 برخوردار هستند که مقاومت بسیار پایین درمقابل آب را نشان میدهد؛ ازسویدیگر، در بررسی +Redmi Note 12 Pro گفتیم این دستگاه از گواهی IP53 استفاده میکند و تنها مقابل پاشش قطرات آب و باران مقاومت میکند. بااینحال، امسال شیائومی برای ساخت ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از استاندارد IP68 بهره برد و آن را درکنار پرچمدارانی همچون گلکسی S24 اولترا و شیائومی 14 اولترا قرار میدهد.
هنگام بررسی طراحی و کیفیت ساخت +Redmi Note 13 Pro بهنکته جذاب و ظریف برخورد کردم که برای من بسیار قابلتوجه بود! کمپانی شیائومی در ساخت ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از حسگر اثرانگشت نوری زیرنمایشگر جهت احراز هویت و امنیت استفاده کرد که تنها در گوشیهای پرچمدار یافت میشود. کیفیت و فناوری حسگر بسیار بالاست و هیچگونه ضعف عملکردی هنگام استفاده مشاهده نمیشود؛ بنابراین، کاربران بهراحتی و بدون کوچکترین مشکلی میتوانند ازآن برای افزایش سطح امنیتی گوشیهایشان بهرهمند شوند. بااینحال، حسگر اپتیکال مانند Poco X6 Pro و Vivo X100 Pro پایینتر از سطح استاندارد طراحی شده که عادتکردن بهآن کمی زمانبر خواهد بود.
طراحی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس و کیفیت ساخت قابلقبول است، اما تنها نقطه ضعف آن جذب اثرانگشت روی پنل پشت و حتی صفحهنمایش است. ازاینسو، کاربران باید برای حفظ پاکیزگی ظاهری از بهترین قابها و گلسهای محافظ استفاده کنند تا اثرانشگتی روی دستگاه مشاهده نشود. ضعف دیگری که در طراحی مشاهده میشود برآمدگی دوربینهای آناستکه باعث ناهمواری و لقخوردن دستگاه هنگام گذاشتن روی سطوح صاف خواهد شد! البته چنین مشکلی را سایر گوشیهای هوشمند مانند پرچمداران سری آیفون 14 و 15 نیز دارند. درنهایت، ازنظر من این گوشی طراحی مناسبی دارد و از بهترین گوشیهای میانرده دراین بخش محسوب میشود، اما بحث طراحی کاملا شخصی است و انتخاب یک گوشی زیبا بهعهده کاربران خواهد بود.
بررسی نمایشگر ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس میتواند دومین نکته بااهمیت برای کاربران هنگام خرید باشد، چراکه تمامی نسخههای Redmi Note 13 از پنل 6.67 اینچی بهره میبرند، اما باید بهیاد داشته باشیم فناوری ساخت و رنگولعاب تصاویر در نسخه Redmi Note 13 Pro و +Redmi Note 13 Pro بسیار متفاوتتر از سایر مدلها خواهد بود. بهعنوانمثال، شیائومی میگوید این گوشی میانرده از پنل AMOLED با سطح روشنایی خودکار 1800 نیتی cd/m² برای اجرای محتوای HDR بهره میبرد! ازسویدیگر، بررسی ما در رسانه علاءالدین میگوید سطح روشنایی هنگام نمایش ویدئو HDR به 1681 نیت و زیرنور خورشید به 1945 نیت میرسد که برای میانردهای با قیمت 20 میلیون عالی محسوب میشود.
نوع پنل | امولد |
اندازه صفحه | ۶.۶۷ اینچ |
رزولوشن | ۱۲۲۰*۲۷۱۲ |
تراکم پیکسلی | 446 |
نرخ به روز رسانی | ۱۲۰ هرتز |
در ادامه اجرای تستها روی پنل دستگاه دریافتیم پایینترین سطح روشنایی دستگاه به 2.2 نیت میرسد که برای استفاده در محیطهای تاریک یا خرید زمان بیشتر برای روشنماندن دستگاه در شرایط اضطراری مناسب است. همچنین، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از رزولوشنی معادل 1220×2712 پیکسل بههمراه تراکم 446 پیکسلبراینچ (PPI) برخوردار است که تضمینی برای کیفیت بالا هنگام اجرای بازیهای موبایلی و تماشای فیلموسریال محسوب میشود. با همراهی عماد موسویان، فیلمبردار و ادیتور رسانه علاءالدین، جهت بررسی دقت رنگ صفحهنمایش 12 بیتی +Redmi Note 13 Pro از برنامه Display Tester استفاده کردیم و دریافتیم این گوشی میانرده 20 میلیون تومانی در نمایش رنگ زرد و سفید کمی مشکل دارد و هالههایی تیرهرنگ در اطراف پنل دیده میشود.
همانطورکه پیشتر در متن بررسی اشاره کردیم، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس تنها نسخه ازاین نسل محسوب میشود که از نمایشگری با طراحی منحنی استفاده میکند؛ درحقیقت، پنل دستگاه از انحنای 25 درجه برخوردار است که درمقایسهبا گلکسی S23 اولترا کیفیت بیشتری را هنگام استفاده بهنمایش میگذارد! بهعبارتیدقیقتر، زمانیکه درحال استفاده و اجرای برنامهها هستید، صفحهنمایش منحنی +Redmi Note 13 Pro باعث لمس یا پیمایش تصادفی نمیشود؛ بهصورتکلی، افرادیکه علاقه زیادی بهنمایشگرهای منحنی دارد از عملکرد این گوشی میانرده راضی خواهند بود.
علاوهبراین، نسبتتصویر ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس 20:9 است؛ بنابراین در طول بررسی ما هنگام اجرای بازی و تماشای فیلموسریال گستره میدان دید کاملا استانداردی داشتیم. همچنین، نسبت صفحهنمایش به بدنه دستگاه 89.7 درصد است که درمقایسهبا پنل گلکسی S24 اولترا حاشیههای کمتری دارد و همینموضوع میتواند مزیت بزرگی برای خرید توسط کاربران باشد، چراکه تجربه کاربری تقریبا تمامصفحه را احساس خواهند کرد. باتوجهبه مشخصات سختافزاری نمایشگر، میتوان گفت رنگولعاب و تعادل رنگها بهخوبی اجرا میشود و حتی کاربران قادر هستند آن را مطابق سبکوسیاقشان تنظیم کنند.
ازسویدیگر، برخی قابلیتهای پیشفرض و همیشگی را داریم که از مهمترین آنها میتوان بهنمایشگر همیشه روشن (Always-on Display) اشاره کرد که قابلیت نمایش ویجتهای حیاتی مانند آبوهوا یا ساعت را دارد. شیائومی برای کاهش مصرف باتری بهینهسازی جذابی را برای +Redmi Note 13 Pro استفاده کرده که بهواسطهآن زمانی کاربران گوشی را داخل جیبشان قرار میدهد نمایشگر کاملا خاموش میشود. همچنین، حالت Reading Mode اختصاصی برای این دستگاه درنظر گرفتهشده که میزان آسیب بهچشم را در بلندمدت کاهش میدهد؛ ناگفته نماند شیائومی از گستره رنگی DCI-P3 با مقیاس صددرصدی برای ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس پشتیبانی میکند که درمقایسهبا بسیاری از گوشیهای میانرده قابلیتی فوقالعاده بهشمار میرود.
باتوجهبه بررسی ما دربخش صفحهنمایش، باید خاطرنشان کنیم ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با پنل 12 بیتی و 68 میلیارد رنگ از بهترین پنلهای موجود در بازار بهره میبرد که با پشتیبانی از استاندارد Dolby Vision و +HDR10 تضمینی برای نمایش محتوای ویدئویی با کیفیت بسیار بالا است. همچنین، شیائومی جهت کاهش آسیب بهچشم کاربران از سیگنالهای دیجیتال برای کنترل رنگهای RGB با فرکانس 1960 استفاده کرد؛ البته تمامی کمپانیهای سازنده گوشیهای هوشمند برای محصولاتشان از چنین استانداری بهره میبرند و نکتهای قابلتبلیغ بهشمار نمیرود.
هنگام پخش ویدئو، تمامی جزئیات بهخوبی بهنمایش درمیآیند و تقریبا نکته غیرقابلقبولی در آن وجود ندارد. برگه مشخصات سختافزاری این گوشی نشان میدهد شیائومی گواهی Widevine L1 DRM را برای تولید +Redmi Note 13 Pro دریافت کردهاست؛ بنابراین، جای تعجبی نیست که ویدئوها جزئیات فوقالعاده با کیفیت مطلوب Full HD دارند. همچنین، کمپانی چینی شیائومی برای غوطهور کردن کاربران در تجربهای بینظیر از بلندگوهای استریو دوگانه استفاده کرده که دربخشهای بعدی بررسی تخصصی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بهصورت جامع به آن میپردازیم.
در تعریف سیستم RGB، باید اشاره کنیم حداقل 256 سایه در هریک از کانالهای رنگی وجود دارد؛ بنابراین، در سیستم نمایشگر 12 بیتی شما عدد 2 را بهتوان 12 ضرب میکنید که حاصل آن 4096 خواهد شد، ازاینرو، هریک از کانالهای رنگ آبی، سبز، و قرمز شامل 4096 سایه رنگی خواهد شد. پس میتوان گفت پنل 12 بیتی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس دقیقا 68,719,476,736 رنگ تولید میکند که عملیات ریاضی آن 4096×4096×4096 است. شاید برای شما سوال شود چگونه صفحهنمایش 8 بیتی گلکسی S24 اولترا با پشتیبانی از 16 میلیون رنگ کیفیت بهتری نسبتبه +Redmi Note 13 Pro دارد! خب، برای پاسخ بهاین سوال باید بگوییم سامسونگ بهدلیل پشتیبانی از بهترین نمایشگرها میتوان کیفیت رنگ را بهبهترین نحو نشان دهد، اما پنلهای 12 بیتی شیائومی تنها از رنگهای بیشتری برخوردار هستند، اما کیفیت رنگ در آنها مشابه پرچمداران سامسونگ نیست!
پنل AMOLED گوشی میانرده ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از نرخ بهروزرسانی 120 هرتزی پشتیبانی میکند که قابلیت فعالسازی درحالت 60 هرتزی نیز برای آن بهصورت دستی وجود دارد. بااینحال، شیائومی آن را روی حالت خودکار (Automatic Switching) قرار داده تا درشرایط مختلف بتواند نرخ بهروزرسانی را با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی باتری دستگاه کاهش دهد. بهعنوانمثال، بررسی رسانه علاءالدین میگوید +Redmi Note 13 Pro درحالت سکون یا ایستا از نرخ بهروزرسانی 30 هرتزی بهره میبرد که به 60، 90 تا 120 هرتز افزایش پیدا میکند.
در قسمتهای پیشین شاخصههای مهمی نظیر نمایشگر و طراحی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس را بررسی کردیم و گفتیم این دستگاه میانرده مزایا و معایب زیادی دراین بخشها دارد؛ اکنون قصد داریم در ادامه مقاله بهصورت تخصصی سیستم دوربین +Redmi Note 13 Pro را بررسی کنیم و نشان دهیم دوربین آن از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار هستند. پیشازشروع باید یادآور شویم حجم مطلب بسیار زیاد است؛ بنابراین اگر علاقهای به تست دقیق دوربین ندارید، میتوانید با پیمایش بهسمت پایین نکات کلیدی مشخصات سختافزاری، تجربه گیمینگ و بنچمارکها را مطالعه کنید.
رزولوشن دوربینها | ۲۰۰و۸و۲ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@24/30fps, 1080p@30/60/120fps |
امکانات دوربین اصلی | multi-directional PDAF, OIS |
شیائومی برای توسعه دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از سه لنز متفاوت استفاده کرد که تنها سنسور واید 200 مگاپیکسلی آن برای کاربران جذاب خواهد بود؛ بهعبارتی سادهتر، دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی که در بطن این گوشی میانرده وجود دارد جُورکش سایر حسگرها خواهد بود. سازنده چینی از ماژول ISOCELL HP3 سامسونگ با ابعاد 1/1.4 اینچ و پیکسلهایی بهضلع 0.56 میکرومتر استفاده کرد که قابلیت ثبت تصاویر را باکیفیت فوقالعاده بالا دارد. همچنین، این سنسور از فاصلهکانونی 23 میلیمتری بههمراه گشودگی دیافراگم f/1.65، لرزشگیر اپتیکال و سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره میبرد
دوربینهای کمکی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس ضعیف و عملکرد مناسبی ندارند؛ برایناساس، نباید در شرایط کمنور یا تاریکی شب حسابی روی آنها باز کرد. سنسور اولترا واید از یک لنز 8 مگاپیکسلی سونی IMX336 برخوردار است که با گستردگی 112 درجه میدان دید، گشودگی دیافراگم f/2.2 و فاصلهکانونی 15 میلیمتری میتواند تصاویر معمولی را برای کاربران بهثبت برساند. همچنین، ابعاد این حسگر 1/4.4 اینچ و پیکسلهای آن 1.2 میکرومتر است که درمقایسهبا دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی Poco X6 Pro نمایش بهتری خواهد داشت، اما درکل نباید انتظار زیادی ازآن داشته باشید.
علاوهبراین، دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از لنز OV02B تولید کمپانی آمریکایی OmniVision بهره میبرد که با گشودگی دیافراگم f/2.4 قادر بهثبت تصاویری قابلقبول با گستره دینامیکی بالا و رنگهای زنده خواهد بود. بااینحال، بهعنوان شخصی که سالها از گوشیهای شیائومی استفاده کرده، میتوانم بگویم شیائومی عملکرد خوبی در بخش سیستم دوربین گوشیهای میانرده و اقتصادی ندارد، اما ازنظر سختافزاری و باتری حرفهای زیادی در دنیای گوشیهای هوشمند دارد. همچنین پنل جلو +Redmi Note 13 Pro یک سنسور 16 مگاپیکسلی Quad-Bayer را نشان میدهد که با ابعاد 1/3.06 اینچی و فاصلهکانونی 24 میلیمتری بههمراه گشودگی دیافراگم f/2.4 قادر به ثبت تصاویر باکیفیت است.
دوربین اصلی بهصورت پیشفرض از فناوری Pixel Binning یا همان ترکیب پیکسل 16 به 1 استفاده میکند که تصاویری با رزولوشن 12.5 مگاپیکسلی را ثبت میکند؛ بنابراین، رابط کاربری دوربین با استفاده از هوش مصنوعی یک کراپ ساده انجام میدهد تا بتواند عکسهای نهایی را با رزولوشن 12 میلیون پیکسلی تحویل کاربران بدهد. باتوجهبه تمامی عکسهایی که ساقی خونساری، عکاس رسانه علاءالدین، در فراوانی نور خورشید و محیط استودیویی برای ما گرفت بهراحتی میتوان گفت جزئیات سوژهها مشخص، کنتراست و رنگها کاملا دقیق هستند. بااینحال، گستره دینامیکی تصاویر چنگی بهدل نمیزند، اما همگی قابلقبول هستند و کاربران عادی شاید در سناریوهای مختلف متوجه آن نشوند.
باتوجهبه بررسی من و ساقی، دوربین اصلی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس درحالت زوم عملکرد مناسبی ندارد و عکسهای آن درمقایسهبا میانردههای سامسونگ مورد رضایت قرار نمیگیرد. بهعنوانمثال، تصاویر بهظاهر کمجزئیات و رنگ تصاویر ناخوشایند هستند. اگرچه شیائومی میتواند از لنزهای قدرتمندتری برای میانرده 20 میلیون تومانی خودش استفاده کند، اما بهنظر میرسد دراین برههزمانی به سنسور کوچک ISOCELL HP3 سامسونگ برای ثبت عکسها بسنده کرده و بهبود مشخصات سختافزاری دوربین اصلی سری Redmi Note را بهسالهای بعدی موکول کردهاست.
البته باید خاطرنشان کنیم، عکسها درحالت زوم 2 برابری جزئیات بسیار خوب و قابلقبولی دارد؛ بهعبارتیسادهتر، دقت رنگها و کنتراست بهخوبی عکسهای با حالت پیشفرض یک برابری هستند و کاربران شاید متوجه تغییرات حالتهای مختلف بزرگنمایی 1 و 2 برابری نشوند. باوجوداین، هنگامیکه بیشنر بزرگنمایی میکنیم، ظاهر عکسها مصنوعی و نویز در تصاویر بیشتر میشود. بنابراین، پیشنهاد میکنیم برای حفظ کیفیت بیشتر 2 برابر روی سوژهها زوم نکنید؛ همچنین، اینموضوع در تاریکی شب نمایانتر میشود و نباید بههیچعنوان از بزرگنمایی 4 برابری استفاده کنید.
حالت بزرگنمایی 4 برابری حرفی برای گفتن ندارد که بههیچعنوان تصاویر و شدت نویز در آنها قابل توصیف نیست. درحقیقت، تصاویر نسبتبه بزرگنمایی 2 برابری برشخورده بهنظر میرسد که بههمراه جزئیات ضعیف و ظاهری کاملا تصنعی کاربران را ناامید میکند. همچنین، باید اشاره کنیم بزرگنمایی 4 برابری +Redmi Note 13 Pro دیجیتال است که طبیعتا درمقایسهبا حالت استاندارد سنسور اصلی قابلقیاس نیست و بهشدت کیفیت پایینی در موقعیتهای گوناگون دارد. پس همانطورکه پیشتر گفتیم برای رسیدن بهکیفیتی دلخواه بهجای زوم به سوژهها نزدیک شوید و عکسهایتان را بگیرید.
افزونبر موارد گفتهشده درخصوص دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی، باید اشاره کنیم برنامه دوربین یک حالت اختصاصی با رزولوشن 200 میلیون پیکسلی دارند که ازحالت زوم برخوردار نیست، اما بهشما اجازه میدهد از حداکثر کیفیت و توان سنسور ISOCELL HP3 سامسونگ برای گرفتن بهترین تصاویر در فراوانی نور یا تاریکی شب بهرهمند شوید. هنگامیکه با ساقی جزئیات عکسهای 200 مگاپیکسلی را مورد بررسی قرار میدادیم واقعا از عملکرد و دقت رنگها شگفتزده شدیم، چراکه گوشیهای میانرده اساسا چنین تصاویری را بهنمایش نمیگذارند، اما شیائومی با این گوشی 20 میلیون تومانی بهکاربران فرصت لذت از عکسهای با کیفیت را میدهد که میتواند مناسب افراد علاقهمند بهعکاسی با بودجه محدود باشد.
در ادامه مشخصات دوربین +Redmi Note 13 Pro، با ساقی به بررسی سنسور اولترا واید پرداختیم و نظرهای ضدونقیضی را با یکدیگر بهاشتراک گذاشتیم! بهنظر من دقت رنگ، کنتراست و گستره دینامیکی عکسها در دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی رضایتبخش نیستند، اما ساقی میگوید دوربین سونی IMX336 این دستگاه بهخوبی جزئیات را تفکیک میکند و دقت رنگ با کنتراست تصاویر مطلوب هستند. بهطورکلی لنزهای اولترا واید شیائومی بهدلیل پشتیبانی نرمافزاری و بلوک پردازشی 14 بیتی Imagiq 765 تصاویر قابلقبولی را برای کاربران بهنمایش میگذارند.
دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی عملکردی کاملا ابتدایی دارد و قابلیت فوکوس آن روی سوژهها در تاریکی شب بهسختی انجام میشود یا حتی میتوان گفت اینموضوع کاملا غیرممکن بهنظر میرسد؛ شخصا تلاش کردم در یک شب زمستانی و برفی روی قسمتی از بوته باغچه فوکوس کنم که سنسور OV02B این اجازه را نداد! بااینحال، ساقی توانست در شرایط استودیویی با تجهیزات رسانه علاءالدین روی سوژهها فوکوس کرده و عکسهایی با کنتراست خوب و گستره دینامیکی بسیار مطلوب ثبت کند که برای یک لنز 2 مگاپیکسلی فراتر از انتظار ظاهر شدهاست.
همانطورکه پیشتر گفتیم، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی با لنز Quad-Bayer استفاده میکند که با فناوری ترکیب پیکسلی 4 به 1 درنهایت قادر بهدریافت عکسهای خوش رنگولعاب 4 میلیون پیکسلی در اپلیکیشن دوربینتان هستید. باتوجهبه تصاویر نهایی سنسور سلفی +Redmi Note 13 Pro، میتوان گفت نمایش رنگها، نوردهی و گستره دینامیکی در فراوانی نور عالی عمل میکند، اما در تاریکی شب یا محیطهای کمنور نیز ناامید نخواهید شد.
دوربین گوشی میانرده شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از عکاسی شبانه (Night Mode) پشتیبانی میکند که بهصورت دستی در اپلیکیشن دوربین فعال میشود؛ همچنین، در بررسی +Redmi Note 13 Pro دو حالت نرمال و شب را مورد آزمایش کردیم تا کاربران بتوانند تفاوتهای کیفیت عکسها را در تاریکی شب مشاهده کنند. سنسور اصلی نوردهی خوبی را در نواحی مختلف بهنمایش میگذارد و نویز تصاویر بهطرز شگفتانگیزی کم هستند که میتواند باعث خرسندی کاربران بشود؛ بنابراین، اگر علاقهمند به عکاسی در تاریکی شب هستید و بودجه شما برای خرید پرچمداران پایین است، احتمالا ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس برای شما گزینهای مناسب باشد.
باتوجهبه عکسهای Night Mode که من و ساقی با دوربین 200 میلیون پیکسلی این گوشی میانرده گرفتیم، باید اشاره کنم تصاویر بهشدت خیرهکننده و جذاب هستند. بهعبارتی ساده و پویاتر، اگر به تفکیک نور ساختمانها توجه کنید، بهراحتی میتوانید شاهد افزایش عملکرد این سنسور با بین حالتهای Photo Mode و Night Mode باشید. بهنظر من جزئیات تصاویر بسیار واضح، غنی و بدون نویز هستند؛ همچنین، گستره دینامیکی بالا و اشباع رنگ دلخواه دوستداران عکاسی خواهد بود. بااینحال، باید اشاره کنم گاهی اوقات باید چندین بار از زوایا مختلف عکس بگیرید تا بتوانید نور و رنگ را بهشکل دلپذیری تنظیم کنید.
درحالت بزرگنمایی 2 برابری حالت Night Mode، میتوان گفت جزئیات و نور تصاویر از بین میرود؛ درحقیقت، آنچه پساز ثبت عکسها دریافتیم میکنیم یک کراپ ساده با خروجی نسبتا قابلقبول از حالت استاندارد با زوم یک برابری است؛ بدینمفهوم که کیفیت و گستره دینامیکی نصف میشود و مورد دلخواه کاربران نخواهد بود. حالت 200 میلیون پیکسلی نیز واقعا عملکرد شگفتانگیزی دارد و بهشما اجازه میدهد جزئیات واضحی را ثبت کنید، اما دیگر خبری از بزرگنمایی یا افزایشمقیاس نیست! بنابراین اگر میخواهید سوژهها نزدیکتان باشند، باید خودتان پیشقدیم شوید و بهجلو بروید تا جزئیات بیشتر شود.
عکاسی با بزرگنمایی 4 برابری درحالت Night Mode عملا غیرممکن است، چراکه جزئیات ضعیف و نویز در عکسها بهشدت بالا میرود. تصاویر اولترا واید قابلقبول بهنظر میرسند، اما جزئیات پایین و حتی با فعالسازی حالت نایت مود همچنان کمنور و نویزدار هستند. سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو نیز بههیچوجه در دنیای واقعی و تاریکی شب فوکوس خوبی ندارد؛ پیشتر اشاره کردم تلاشهای برای بزرگ نمایی روی بوته باغچه بینتیجه ماند و عکسهایی که گرفتم مطلوب و رضایتبخش نیستند.
در ادامه بررسی گوشی میانرده +Redmi Note 13 Pro نگاهی به قابلیتها و ویژگیهای بخش فیلمبرداری داشتیم، چراکه برای کاربران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بهعنوانمثال، شخصا اولویتهایم برای خرید یک گوشی هوشمند قدرت سختافزاری و کیفیت ضبط ویدئویی است؛ بنابراین پیشاز خرید تلاش میکنیم اطلاعات کافی دراینخصوص راجعبه گوشیهای موردنظرم بهدست آورم. هنگام بررسی دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس متوجه شدم شیائومی تغییری درمقایسهبا سالگذشته برای فیلمبرداری بهوجود نیاوردهاست.
براساس آزمایشهای ما در رسانه علاءالدین، دوربین اصلی 200 میلیون پیکسلی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از کیفیت فیلمبرداری 4K با نرخ 24 و 30 فریمبرثانیه برخوردار است که جزئیات مطلوبی را بهتصویر میکشد. همچنین، حداکثر کیفیت فیلمبرداری با دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید 1080p با نرخ 30 فریمبرثانیه خواهد بود و دوربین ماکرو نیز از کیفیت 720p با نرخ 30 فریمبرثانیه برخوردار میشود تا ثابت شود +Redmi Note 13 Pro توان بالایی در فیلمبرداری ندارد. ازآنجاییکه ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از رزولوشن 4K با حداکثر 30 فریمریت همراه شد، ما انتظار داشتیم در نسل جدید شیائومی آن را به 60 فریمبرثانیه ارتقا دهد! بااینحال، سازنده چینی با گاهی اوقات طرفداران را ناامید میکند.
هنگام فیلمبرداری لرزشگیر الکترونیکی بهصورت خودکار همیشه فعال است، اما سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو ازآن بهره نمیبرد! بنابراین اگر قصد ضبط ویدئو از سوژههای نزدیک را دارید، باید دوربین درحالت سکون قرار دهید تا قابلیت فوکوس فعال شود؛ درغیراینصورت شما نمیتوانید تصویری واضح از سوژههایتان داشته باشید. همچنین، باید اشاره کنیم، صدای ویدئوها بهصورت استریو با نرخ 256 کیلوبیتبرثانیه انجام میشود تا برای کاربران کاملا واضح و قابل تشخیص باشد.
در بررسی دوربین اصلی +Redmi Note 13 Pro، من و ساقی صبحتهای زیادی داشتیم و تقریبا همعقیده بودیم! سنسور 200 مگاپیکسلی با رزولوشن 4K قابلیت نمایش رنگهای واقعی، کنتراست و گستره دینامیکی بالا را بههمراه نویز فوقالعاده پایین در شرایط فراوانی نور فراهم میکند. برهمیناساس، ما عقیده داریم ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس دستگاهی خوشقیمت برای عاشقان دوربین فیلمبرداری و عکاسی محسوب میشود! البته ناگفته نماند که گوشیهای بهتری در بازار وجود دارند، اما از قدیم گفتن «هرچهقدر پول بدی، همانقدر آش میخوری»! بنابراین کیفیتی که شما ازاین گوشی دریافت میکنید درحد محصولی 20 میلیون تومانی در بازار ایران است.
در مدتزمان کوتاهی که فرصت داشتم ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس را بررسی کنم، چند ساعتی بهتست کیفیت دوربین درحالت فیلمبرداری پرداختم و در شرایط مختلف نوری آن را آزمونوخطا کردم. کیفیت ویدئوهای 4K در تاریکی شب و محیطهای کمنور بسیار مطلوب هستند! درحقیقت میتوان گفت گستره دینامیکی بالا و جزئیات واضح بهنظر میرسند، اما مانند سایر گوشیهای میانرده نویز بالایی دارد که آنچنان مهم نیست. درحالت بزرگنمایی 2 برابری، جزئیات و کیفیت ویدئوها نصف میشود؛ ازاینرو، بهتر است بهجای زوم بهسوژه مورد نظرتان نزدیکتر شوید تا ویدئویی مطلوبتر را ثبت کنید.
علاوهبراین، ویدئوهای 1080p سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی جزئیات زیادی را بهنمایش نمیگذارد، اما گستره دینامیکی هنگام فراوانی نور بسیار خوشایند و مورد رضایت است! در تاریکی شب دوربین اولترا واید ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس روان عمل میکند؛ بااینحال، بههیچعنوان استاندارهای لازم را ندارد و بهکاربران پیشنهاد میکنیم ازآن استفاده کنند! در محیطهای کمنور رزولوشن 720p اصلا کاربردی ندارد و تقریبا شما یک صفحه سیاه مقابل چشمانتان میبینید؛ بنابراین از الان بهشما میگوییم در تاریکی شب فقط از سنسور اصلی با کیفیت 4K استفاده کنید.
دوربین اصلی و اولترا واید +Redmi Note 13 Pro از لرزشگیر خودکار بهره میبرد که همیشه درحالت فعال قرار دارد و تقریبا عملکرد قابلقبولی را برای کاربران بهنمایش میگذارد؛ بهعنوانمثال، هنگام فیلمبرداری درحال راهرفتن یا دویدن، دوربین یک پرش جزئی دارد که باعث از کاهش تقریبی کیفیت تصویر میشود، اما بازهم جزئیات بسیار قابلقبول و استاندارد هستند. دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی نیز تنها از کیفیت 1080p پشتیبانی میکند که جزئیات آن رضایتبخش و نویز درون ویدئو تقریبا پایین است. اگرچه گستره دینامیکی پایینتر از سطح استاندارد قرار دارد، اما سوژهها بهخوبی نمایش داده میشوند.
کمپانی شیائومی تقریبا برای هربخش گوشیهای هوشمندی با مشخصات سختافزاری متفاوتی ارائه میدهد تا کاربران بتوانند با سبکوسیاق و نیازهای اولیه خودشان دستگاهی را انتخاب کنند؛ بهعنوانمثال، Poco X6 Pro ازجمله گوشیهای مخصوص بازی بود که چندیپیش بررسی کردم. باتوجهبه آنچه گفتیم، افرادیکه علاقهمند بهاجرای بازیهای موبایلی هستند، اما محدودیت مالی دارند، بهراحتی میتوانند با پرداخت 16 تا 17 میلیون تومان از پوکو ایکس ۶ پرو با کانفیگ 512|12 گیگابایتی برخوردار شوند؛ حتی نسخه 256 گیگابایتی هم توسط شیائومی پشتیبانی میشوند که قیمت ارزانتری دارد.
ازسویدیگر، سری Redmi Note برای اجرای بازیهای موبایلی با گرافیک بالا مناسب نیستند! چراکه شیائومی برای توسعه آنها اصولا از تراشههای قدرتمندی استفاده نمیکند. برایمثال، سالگذشته، ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس با تراشه مدیاتک دایمنسیتی 1080 معرفی شد که عملکرد متوسط را بهنمایش میگذارد؛ همچنین، زمانیکه یک سال بهعقبتر بازمیگردیم، بهیاد میآوریم که +Redmi Note 11 Pro با پردازنده دایمنسیتی 920 وارد بازار جهانی شد و تنها دستگاهی اقتصادی برای برآوردهکردن نیازهای روزانه شناخته میشد. اکنون، شیائومی با ساخت +Redmi Note 13 Pro بهکاربران اعلام کرد قصد دارد روی بهتولید دستگاهی میانرده مناسب عکاسی بیاورد.
مشخصات فنی | MediaTek Dimensity 7200 Ultra | MediaTek Dimensity 8200 Ultra |
معماری | ARMv9 (64-bit) | ARMv8.2-A (64-bit) |
لیتوگرافی | 4 نانومتری با فناوری N4 | 4 نانومتری با فناوری N4P |
هسته میانی | 6 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A510 | 4 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55 |
هسته اصلی | 2 هسته 2.8 گیگاهرتزی Cortex-A715 | 1 هسته 3.1 گیگاهرتزی Cortex-A78 3 هسته 3.0 گیگاهرتزی Cortex-A78 |
کش L3 پردازنده مرکزی | 4 مگابایت | 8 مگابایت |
پهنای پاند | 51.2 گیگابایتبرثانیه | 51.2 گیگابایتبرثانیه |
پردازنده گرافیکی | ARM Mali-G610 MC4 | ARM Mali-G615 MC6 |
کلاک بیس پردازنده گرافیکی | 400 مگاهرتز | 600 مگاهرتز |
کلاک اسپید پردازنده گرافیکی | 550 مگاهرتز | 950 مگاهرتز |
شتابدهنده هوش مصنوعی | MediaTek APU 650 | MediaTek APU 580 |
بلوک پردازشی | MediaTek Imagiq 765 | MediaTek Imagiq 785 |
ضبط ویدئو | H.264, HEVC 4K30 | H.264, HEVC 4K60 |
پخش ویدئو | H.264, H.265, VP9 | H.264, HEVC, VP9, AV1 |
نام تراشه | دایمنسیتی ۷۲۰۰ اولترا |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۴ |
باتوجهبه نیازهای بازار جهانی در سال 2024 میلادی، شیائومی تغییرات اساسی را دربخش سختافزاری ایجاد کرد؛ در بررسی مشخصات سختافزاری پردازنده دایمنسیتی 7200 اولترا با معماری لیتوگرافی 4 نانومتری TSMC دیده میشود که کمک شایانی به بهبود عملکرد پردازشی و کاهش مصرف انرژی میشود. این تراشه سیلیکونی از دو هسته Cortex-A715 با کلاک اسپید 2.8 گیگاهرتزی و شش هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی برپایه معماری Arm-v9 برخوردار میشود؛ همچنین، پردازنده گرافیکی Mali-G610 MC4 خواهد بود که تجربه گیمینگ متعادل و خوبی را دراختیار کاربران قرار میدهد.
هنگام اجرای بازیهای موبایلی، باید بهیاد داشته باشید دستگاهی میانرده با قابلیتهای محدود را در دست دارید! بنابراین، نباید برای بازیکردن از تمام توان دستگاه استفاده کنید؛ بهعبارتیسادهتر، حالت گرافیک و فریمریت را روی Medium تنظیم کنید تا هنگام بازی تجربهای روانتر و پویاتر داشته باشید. ازآنجاییکه دایمنسیتی 7200 اولترا برای اولینبار در ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس استفاده شد، ما هیچ دستگاهی را برای مقایسه مستقیم با این گوشی هوشمند سراغ نداریم! بااینحال، قصد داریم چند مقایسه کوتاه با میانردههای مشابه انجام دهیم تا حداکثر توان پردازشی شیائومی +Redmi Note 13 Pro برای شما روشن شود.
علاوهبراین، باید خاطرنشان کنیم شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از حداقل 8 گیگابایت و حداکثر 16 گیگابایت حافظه رم با فرکانس 3200 مگاهرتزی و فناوری LPDDR5 بهره میبرد که درکنار حافظه ذخیرهسازی 256 گیگابایتی و 512 گیگابایتی با تکنولوژی UFS 3.1 میتواند عملکرد نسبتا خوبی را بهنمایش بگذارد. دراین بررسی، ما از کانفیگ 512|12 گیگابایتی برای تست روی دستگاه +Redmi Note 13 Pro استفاده کردیم که سرعت و خوانش اطلاعات آن درمقایسهبا سایر میانرده نسبتا پایینتر بود، چراکه تعدادی ازآنها به UFS 4.0 مجهز هستند که سرعت بیشتری برای خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات دارند.
مدل گوشی | نرخ خواندن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ خواندن تصادفی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن تصادفی (مگابایتبرثانیه) |
+Redmi Note 13 Pro | 731.81 | 663.43 | 256.23 | 191.67 |
Galaxy S23 FE | 1634.7 | 999.5 | 517.5 | 478.8 |
Xiaomi 13T Pro | 3112.3 | 2345.1 | 361.83 | 378.65 |
Poco F5 Pro | 1890.4 | 1310.2 | 424.33 | 311.57 |
گوشی هوشمند +Redmi Note 13 Pro بهعنوان یک میانرده از سیستم خنککننده قدرتمند بهره میبرد که ابعادی بهبزرگی 4000 میلیمترمربع دارد؛ همچنین، یک پوشش گرافیتی عظیم بهابعاد 11000 میلیمترمربع در دستگاه وجود دارد که بههیچعنوان اجازه افزایش دمای داخلی را نمیدهد. برهمیناساس، کاربران همواره هنگام اجرای بازیهای ویدئویی مانند Genshin Impact یا Call of Duty دمای مطلوبی را شاهد خواهند بود؛ البته اینموضوع زمان مکالمههای تصویری یا وبگردی هم صدق میکند. بااینحال، قدرت پردازشی دستگاه پایین بوده و شما نمیتوانید تجربه گیمینگ Poco X6 Pro را دراین دستگاه احساس کنید.
علاوهبراین، باید اشاره کنیم شیائومی برای کاربرانی که علاقهمند بهاجرای بازیهای موبایلی هستند، قابلیت Memory Extension را پشتیبانی میکند تا آنها بتوانند با استفاده از حداکثر 12 گیگابایت حافظه رم مجازی سرعت مسنجمتر و روانتری را هنگام بازیکردن شاهد باشند. باتوجه به بررسی من، گوشی هوشمند +Redmi Note 13 Pro سریعترین دستگاه در حانواده جدید ردمی نوت محسوب میشود که درمقایسهبا Realme 12 Pro و +Realme 12 Pro عملکرد نسبتا بهتری را بهنمایش میگذارد. اگر بین خرید این گوشی هوشمند خانواده ریلمی ۱۲ پرو و پرو پلاس شک دارید؛ باید بگوییم بدونشک ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس قابلیتهای بیشتری را برای شما بهارمغان میآورد.
تراشه مدیاتک داینمسیتی 7200 اولترا برای اجرای بازیها از فناوری MediaTek HyperEngine 5.0 پشتیبانی میکند که وظیفه آن بهینهسازی عملکرد پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی است، چراکه هرلحظه و میلیثانیه برای کاربران اهمیت بسیار بالایی دارد. همچنین، در نسل پنجم، گیمرها از شبکه ارتباطی 5G و Wi-Fi 6E برخوردار هستند که تعادل را در شبکههای هوشمند برقرار میکند؛ این فناوری قابلیت افزایش فریمبرثانیه (FPS) و کاهش مصرف انرژی را هنکام اجرای بازی دارد که کمک بزرگی به گوشی میان رده شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس در طولانیمدت خواهد کرد.
در طول مسیر بررسی +Redmi Note 13 Pro بهشما گفتیم این گوشی میانرده از سنسور 200 مگاپیکسلی سامسونگ ISOCELL HP3 بهره میبرد. بااینحال، همه ما میدانیم، تمامی قابلیتهای یک گوشی هوشمند بستگی به پردازنده اصلی آن دارد که چهویژگیهایی را پشتیبانی میکند! بهعنوانمثال، تراشه دایمنسیتی 7200 اولترا از بلوک پردازشی 14 بیتی MediaTek Imagiq 765 برخوردار است که دوربینهای 200 مگاپیکسلی برای حماسهسازی در گوشیهای میانرده حمایت میکند. همچنین، ویدئو 4K HDR یا دو دوربین با کیفیت Full HD پشتیبانی میشود که فوکوس خودکار و سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز از قابلیتهای آن بهشمار میرود. مدیاتک میگوید برای عکاسی در شب یا محیطهای کمنور از کاهش نویز حرکتی (MCNR) استفاده میشود که روند عکاسی در شب را بهبود میبخشد.
برای درک قدرت و عملکرد +Redmi Note 13 Pro، بازیهای جدید و گرافیک بالایی مانند Devil May Cry: Peak of Combat و Asphalt 9: Legend را بههمراه Call of Duty Mobile مورد بررسی قرار دادیم که نتایج آن بسیار خیرهکننده هستند. برایمثال، تمامی بازیهای یادشده بههمراه چند عنوان دیگر با بالاترین سطح گرافیکی مورد آزمایش قرار گرفتند، اما پساز مدتی بهدلیل ضعف پردازنده گرافیکی با افت فریم شدیدو لگ همراه شدند. بهعنوانمثال، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس توانست بازی Devil May Cry: Peak of Combat را کیفیت Very High با نرخ 40 فریمبرثانیه اجرا کند؛ اما پساز گذشت 45 دقیقه فریمریت دستگاه به 27 تا 32 فریمبرثانیه رسید؛ همچنین، نرخ نمونهبرداری لمسی 240 هرتزی این دستگاه، گاهی اوقات هنگام اجرای بازیها میتواند باعث آزار کاربران شود.
بازی | تنظیمات گرافیک | نرخ تصویر |
---|---|---|
Genshin Impact | Ultra | 41 فریمبرثانیه |
Asphalt 9: Legends | Very High | 37 فریمبرثانیه |
Devil May Cry: Peak of Combat | Very High | 40 فریمبرثانیه |
World Tanks of Blitz | Ultra | 90 فریمبرثانیه |
Call of Duty Mobile | Ultra | 42 فریمبرثانیه |
NBA Infinite | Ultra | 37 فریمبرثانیه |
Shadowgun Legends | Ultra | 72 فریمبرثانیه |
Wild Rift | Ultra | 86 فریمبرثانیه |
در تجربه بازی با ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس باید بگوییم این گوشی بهطور مداوم عملکرد مناسبی ندارد، یعنی پساز دو ساعت دمای دستگاه افزایش پیدا میکند که برای بیشتر گوشیهای هوشمند میانرده یا حتی پرچمدار طبیعی است. ازنظر تیم بررسی رسانه علاءالدین، +Redmi Note 13 Pro نمیتواند انتخاب خوبی برای خریداران برای اجرای بازیها باشد، چراکه عملکرد پردازنده دایمنسیتی 7200 اولترا درمقایسهبا سایر تراشههای گیمینگ مانند Dimensity 8300 Ultra ضعیفتر است. کمپانی شیائومی از برنامه پیشفرض GameTurbo برای گوشیهایش استفاده میکند که قابلیت بهبود تجربه گیمینگ و اجرای بازیها با فریمریت بالاتر دارد؛ همچنین، گزینهای بهنام Performance وجود دارد که بهصورت خودکار گرافیک بازی را تنظیم میکند، بنابراین نباید استفاده ازآن را فراموش کنید.
تمام گوشیهای هوشمندی که وارد رسانه علاءالدین میشوند با معیارهای مخصوص مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند تا سطح عملکرد آن برای کاربران روشن شود؛ اکنون ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس در گیکبنچ 6 و آنتوتو 9 بههمراه چند پلتفرم بنچمارک دیگر تست شد که امتیازهای قابلقبولی را بهنمایش گذاشت. همانطورکه پیشتر گفتیم، +Redmi Note 13 Pro اولین گوشی هوشمندی محسوب میشود که به پردازنده دایمنسیتی 7200 اولترا مجهز میشود؛ درهمینراستا، ما نتوانستیم مقایسه مستقیمی با سایر گوشیهای موجود در بازار انجام دهیم؛ باوجوداین، در رقابتبا Galaxy A54 و Motorola Edge 40 عملکرد نسبتا خوبی را بهنمایش میگذارد.
مدل گوشی/ بنچمارک | GeekBench 6 CPU | GeekBench 6 GPU | AnTuTu 9.5.6 | AnTuTu 10.2.1 | 3DMark Wild Life | 3DMark Wild Life Unlimited | GFXBench Aztec Ruins 1440p/ Vulkan |
+Redmi Note 13 Pro | 1143 2700 | 3119 3310 | 635351 | 802456 | 4258 | 1213 | 22 |
Galaxy A54 | 1002 2780 | 3007 3016 | 514102 | 774345 | 2819 | 769 | 19 |
Motorala Edge 40 | 1105 3542 | 3542 3658 | 686754 | 852687 | 4496 | 1237 | 31 |
طبق معیارهای رسانه علاءالدین، بنچمارک 3D Mark Wildlife Extreme Stress Test را روی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس اجرا کردیم تا قدرت سختافزاری و پایداری آن را مورد سنجش قرار بدهیم؛ همانطورکه میدانید، این آزمایش شامل 20 مرحله رندر با رزولوشن 4K است که طی مدتزمان 20 دقیقه انجام میشود. پساز اتمام رندرها، بنچمارک 3DMark برای ما پایداری 99.6 درصدی را بهنمایش گذاشت که نشانگر پایداری دستگاه هنگام اجرای بازیهای موبایلی یا رندر برنامههای ویرایش ویدئویی است. متاسفانه، تراشه دایمنسیتی 7200 اولترا از بنچمارک Solar Bay پشتیبانی نمیکند؛ بنابراین مجبور شدیم ازآن صرفنظر کنیم.
در ادامه بررسی تخصصی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس، سایر بنچمارکهای مهم ازجمله Geekbench 6 را اجرا کردیم که این دستگاه توانست با کسب امتیاز 1143 در تست تک هستهای و 2700 در تست چند هستهای عملکرد متوسط را بهنمایش بگذارد. همچنین، باتوجهبه نمرات کسبشده میتوان گفت +Redmi Note 13 Pro دربخش تک هستهای قدرت بیشتری از رقبایش دارد، اما در تست چند هستهای تقریبا حرفی برای گفتن مقابل موتورولا اج 40 برای گفتن ندارد. سایر بنچمارکها مانند AnTuTu 9 و AnTuTu 10 نشان میدهد ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بین دو گوشی رقیب قرار میگیرد؛ یعنی میانرده 20 میلیون تومانی شیائومی عملکرد بهتری از میانرده سامسونگ دارد، اما Motorola Edge 40 با تراشه دایمنسیتی 8020 توانست امتیازهای بهتری کسب کند.
تجربه وبگردی از مهمترین عوامل برای کاربران محسوب میشود، چراکه ما زمان بسیاری زیادی از اوقات فراغتمان را در شبکههای اجتماعی و موتور جستوجوی گوگل سپری میکنیم؛ برهمیناساس بنچمارک Speedometer 2.0 معیار بسیار مناسبی برای سرعتسنجی مرورگر وب گوشیهای هوشمند بهشمار میرود! در رسانه علاءالدین، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس مورد آزمایش قرار گرفت که با کسب امتیاز 96.3 نشان داد عملکرد نسبتا مناسبی دارد. سپس، گلکسی A54 با امتیاز 72.8 و موتورولا Edge 40 با کسب امتیاز 102 توانستند درکنار میانرده نسل جدید شیائومی قرار بگیرند.
هنگامی صحبت از پایداری عملکرد تحتبار پردازشی میشود؛ میدانیم که نباید از تراشه گوشیهای هوشمند انتظار معجزه داشته باشیم، چراکه سازندگان پردازنده فرکانس هسته پردازشی اصلی را محدود میکنند تا بار حرارت بیشازاندازه داخل دستگاه موجب انفجار باتری یا آتشسوزی نشود. باتوجهبه تست گلوگاه حرارتی CPU Throttling تراشه هشت هستهای دایمنسیتی 7200 اولترا نیز از چنین قاعدهای مستثنی نیست، اما توانست پساز افت 15 درصدی پایداری خودش را بهمدت 25 دقیقه با 20 رشته پردازشی حفظ کند.
نام ونسخه رابط کاربری | HyperOS |
نسخه اندریود | ۱۳ |
شاید بررسی بخش نرمافزار و رابط کاربری گوشیهای هوشمند از مهیجترین و پرطرفدارترین قسمتهایی بهشمار رود که کاربران پیشاز خرید دستگاه بهآن توجه ویژهای دارد و تماموکمال آن را میخوانند. بااینحال، من قصد دارم بررسی نرمافزار سیستمعامل و رابط کاربری ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس را بسیار کوتاه بنویسم، چراکه مطلب جدیدی برای نوشتن نیست. گوشی میانرده +Redmi Note 13 Pro بهصورت پیشفرض اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 را اجرا میکند که در بیشتر گوشیهای قدیمی شیائومی از سال 2023 بهقبل موجود است. اما باید خاطرنشان کنیم، شیائومی در پایان سال 2023 از سیستمعامل HyperOS برپایه اندروید با قابلیتهای امنیتی و شخصیسازی بیشتر رونمایی کرد که تمامی گوشیهای نسل جدید مانند Poco X6 نیز ازآن برخوردار هستند، اما خانواده Redmi Note 13 با ظاهر قدیمی وارد میدان شدهاست.
براساس بررسی من و همکارانم در رسانه علاءالدین، میتوان گفت سیستمعامل HyperOS با MIUI تفاوتهای چندانی ندارد! درحقیقت، شما در مراحل ابتدایی هیچگونه تغییری را حس نمیکنید. چندیپیش محمدرضا موذن، از نویسندگان و پشتیبان فنی سایت علاءالدین، گوشی هوشمند Poco F5 را خریداری کرد که در مرحله ابتدایی MIUI 14 را اجرا میکرد، اما پساز گذشت یکماه آپدیت نرمافزاری HyperOS برای او فعال شد که بعد از دانلود و نصب هیچگونه تغییری را بهعنوان کاربر اولشخص احساس نکرد. بنابراین، صبحت ما آناستکه منطقی نیست شیائومی برای پیشرفتهترین خانواده سری Redmi Note پوسته HyperOS را عرضه نکند.
بااینحال، غول چینی تصمیم خودش را گرفته و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14 بهره میبرد؛ حتی من پساز آنباکس دستگاه، سریعا وارد بخش Software Update شدم تا بتوانم جدیدترین نسخه را دانلود کنم، اما پساز نصب رابط کاربری به MIUI 14.0.5 بهرروزرسانی شد که هیچگونه تغییر خاصی در آن مشاهده نشد. اگرچه اینموضوع نقطه ضعفی برای +Redmi Note 13 Pro محسوب میشود، اما کاربران بدونشک با محیط کاربری قدیمی آشنا هستند و راحتتر میتوانند بهگزینههای مخفی و توسعهدهندگان دست پیدا کنند.
باتوجهبه گزارشها در شبکههای مجازی و رسانههای معتبر فعال در حوزه تکنولوژی، بهنظر میرسد خانواده Redmi Note تا نیمهدوم سال 2024 میلادی آپدیت نرمافزاری HyperOS را دریافت میکنند تا مشابه سایر میانردههای جدید مانند Poco F5 Pro و Poco X6 Pro بهشکل ظاهری یکسانی دست پیدا کنند. البته فراموش نکنید، سیستمعامل حدید شیائومی از فایل غیرضروری (bloatware) زیادی برخوردار است که حجم زیادی از دستگاه را اشغال میکند، اما خوشبختانه شما اجازه پاکسازی دستگاهتان را دارید و درصورت حذف فایلها مشکلی برای گوشی ایجاد نمیشود.
درنهایت، شیائومی میگوید ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از سه بهروزرسانی سیستمعامل اندروید پشتیبانی خواهد کرد؛ بنابراین، شما میتوانید اندروید 16 یا HyperOS 3 روی دستگاهتان دریافت کنید؛ همچنین، ارائه آپدیت امنیتی تا یکسال پساز سیستمعامل ادامه خواهد داشت. باتوجهبه قیمت دستگاه و مقایسهبا سایر گوشیهای میانرده سامسونگ، باید گفت شیائومی عملکرد ضعیفی دربخش نرمافزاری دارد و شاید مهمترین دلیل فروش پایین آن در بازار جهانی بهشمار رود؛ ازاینسو، غول چینی باید روند پشتیبانی از سیستمعامل را افزایش دهد تا کاربران بیشتری برای خرید محصولاتش ترغیب شوند.
حجم | ۵۰۰۰ |
سرعت شارژ سیمی | ۱۲۰ |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل |
همانند نسل پیشین، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با همان ظرفیت 5000 میلیآمپرساعتی عرضه میشود که کاربران میتوانند ساعتها با یکبار شارژ ازآن استفاده کنند. همچنین، سازنده چینی از شارژر سیمی سریع 120 واتی HyperCharge با فناوری GaN داخل جعبه پشتیبانی میکند که مورد رضایت میلیونها کاربر قرار میگیرد، اما خبری از شارژ بیسیم نیست! البته اینموضوع چندان تعجببرانگیز نخواهد بود، چراکه فاکتوری مهم جهت کاهش قیمت بهشمار میرود. برای بررسی عملکرد باتری +Redmi Note 13 Pro، حدود 3 ساعت بازی ویدئویی Call of Duty Mobile را با نرخ بهروزرسانی 120 هرتزی اجرا کردیم که میزان شارژ دستگاه از 100 درصد به 61 درصد رسید؛ بنابراین بهوضوح میتوان شارژدهی مناسب این گوشی را دید.
علاوهبراین برای مشاهده نهایتِ توان شارژدهی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس، تصمیم گرفتیم بازی Devil May Cry: Peak of Combat را بهمدت 3 ساعت اجرا کنیم؛ پساز اجرای بیوقفه، شارژ دستگاه از 61 به 7 درصد رسید که نشان میدهد میانرده شیائومی عملکرد نسبتا خوبی برای اجرای بازیهای و شارژدهی دارد. همچنین، برگه مشخصات فنی نشان میدهد شیائومی از کابل درجه یک با نشاناختصاری 6A پشتیبانی میکند؛ از ویژگیهای کلیدی آن میتواند استحکام و فرم خوب آن اشاره کرد که بههیچعنوان گره نمیخورد و برای راحتی خریداران طراحی شدهاست؛ همچنین، طول این کابل به یک متر میرسد تا کاربران هنگام استفاده بهمشکل برنخورند.
اگر از کاربران گوشیهای شیائومی باشید، احتمالا با حالت Boost Charge آشنایی کامل دارید و میدانید که شیائومی طی چندسالگذشته برای راحتی کاربران سرعت شارژ محصولاتش را بهطرز شگفتانگیزی افزایش دادهاست. برای توضیح بیشتر باید بگوییم حالت Boost Charge بهشما اجازه میدهد از نهایت قدرت شارژر که 120 است بهراحتی استفاده کنید، اما باید درنظر داشته باشید 120 وات میتواند باعث افزایش دمای دستگاه و آسیب بهآن بشود؛ بنابراین، کمپانی شیائومی آن را بهصورت پیشفرض غیرفعال کرده، اما شما میتوانید ازطریق منوی تنظیمات آن را فعال کنید، اما تنها زمانی کار میکند که صفحهنمایش دستگاه کاملا خاموش باشد.
افزونبراین، رابط کاربری MIUI 14 از قابلیتی تحتعنوان Speed Up Charging پشتیبانی میکند که دقیقا همانکار Boost Charge را انجام میدهد و در تمامی گوشیهای خانواده Redmi Note 13 توسط کمپانی شیائومی فعال شدهاست. در مدتزمان کوتاهی برای بررسی داشتم نتوانستم این قابلیت را مورد آزمایش قرار دهم، اما شما میتوانید پساز خرید گوشی میانرده ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس آن را امتحان کرده و تجربیاتتان را با ما بهاشتراک بگذارید. حضور دو ویژگی یکسان تنها موردی بود که برای من بسیار عجیب بود، اما اساسا چینیها کارهای عجیبوغریب کم نمیکنند.
مدل گوشی | Redmi Note 13 Pro 4G | Redmi Note 13 Pro+ 5G | Galaxy A54 | Pixel 7a |
---|---|---|---|---|
5 دقیقه | 16 درصد | 40 درصد | 5 درصد | 9 درصد |
10 دقیقه | 31 درصد | 60 درصد | 10 درصد | 17 درصد |
20 دقیقه | 53 درصد | 100 درصد | 19 درصد | 31 درصد |
30 دقیقه | 75 درصد | ❌ | 29 درصد | 43 درصد |
60 دقیقه | ❌ | ❌ | 57 درصد | 78 درصد |
شارژ کامل | 49 دقیقه | 21 دقیقه | 120 دقیقه | 90 دقیقه |
همانطورکه پیشتر گفتیم، شما تنها با فعالسازی حالت Boost Charge میتواند بهظرفیت 120 واتی برسید؛ درغیراینصورت، دستگاه روی 60 وات یا 80 وات محدود میشود تا طولعمر باتری لیتیوم یونی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس افزایش یابد. درطول بررسی، حالت Boost Charge را فعال کردم و دستگاه از صفر درصد شروع بهشارژ مجدد کرد! واقعا میتوان گفت شیائومی در عرضه شارژرهای پرقدرت بینظیر عمل میکند، چراکه ما تنها پساز گذشت 4 دقیقه به شارژ 37 درصد رسیدیم! سپس، با گذشت 15 دقیقه به شارژ 79 درصدی و نهایتا با سپریشدن 21 دقیقه به شارژ 100 درصدی رسیدیم. اینموضوع نشان میدهد شیائومی در تیزرهای تبلیغاتی درخصوص شارژ صفر تا صدی ظرف مدتزمان 19 دقیقه دروغ نگفته است.
درصورت کاربری عادی، +Redmi Note 13 Pro تقریبا 50 ساعت شارژدهی خواهد داشت که بیانگر بهینهسازی و ارزشخرید این دستگاه درمقایسهبا سایر میانردههای موجود در بازار است. همچنین، برای بررسی بهتر شارژدهی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بهسراغ بنچمارک PCMark 3.0 رفتیم که تا حداکثر توان را مشاهده میکنیم؛ این میانرده 20 میلیون تومانی با سطح روشنایی 1000 نیتی توانست تست باتری را بهمدت 7 ساعت و 35 دقیقه با پایداری عالی و بدون افزایش دما تاب بیاورد. چنین عملکردی نشان میدهد کاربران بهراحتی میتوانند ساعتها با یکبار شارژ از ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس استفاده کنند.
در ادامه بررسی +Redmi Note 13 Pro، بهسمت اسپیکرهای دستگاه میرویم که مولفهای بسیار حیاتی برای تماشای فیلموسریال یا اجرای بازیها محسوب میشود. باتوجهبه برگه مشخصات سختافزاری، شیائومی برای ساخت این گوشی هوشمند از بنلدگوی استریوی استفاده کرده که عملکرد خوبی را بهنمایش میگذارد؛ اولین اسپیکر بالای دستگاه قرار گرفته که با هدف شنیدن مکالمات تلفنی تعبیته شدهاست. طبق نظر من، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از بلندگوی یکسانی استفاده میکند و صدای خروجی آن در سطح مناسبی ارزیابی میشود.
هنگام پخش موسیقی صدایی شفاف بهگوش میرسد؛ تقریبا صدایی که کیفیتش را حتی در بالاترین حجم نیز حفظ میکند. گذشته ازاین شیائومی با تعبیه نرمافزاری فناوری Dolby Atmos در گوشیهای میانردهاش، بهتولید صدایی فراگیر هنگام تماشای محتوای ویدیویی کمک میکند. همچنین، باید اشاره کنیم شیائومی موفقشده تا بالانس قابلقبولی را میان دو بلندگوی بالا و پایین ایجاد کند و با دردستگرفتن افقی دستگاه بهسختی متوجه تفاوت حجم خروجی صدا خواهید شد. ازسویدیگر، کف دست کاربران بلندگوها را مسدود نمیکند و هنگام انجام بازی یا تماشای فیلموسریال مشکلی ایجاد نمیشود.
تنها مشکلی که بهنظر من دربارهی بلندگوی گوشیهای شیائومی وجود دارد، بیس نسبتا ضعیف آن است. درچنین شرایطی صدای خروجی کمی بیجان و بیرمق بهنظر میرسد. فعالکردن فناوری Dolby Atmos میتواند بهبهبود جزئی شرایط کمک کند؛ اما اینموضوع درخصوص هر نوع محتوای شنیداری صدق نمیکند. متاسفانه، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از جک 3.5 میلیمتری صدا برخوردار نیست؛ برهمیناساس، اگر قصد دارید تجربه شنیداری خوبی هنگام اجرای بازیها داشته باشید، باید از هندزفری بلوتوثی استفاده کنید. درحالحاضر، Samsung Galaxy Buds FE از بهترین و مقرونبهصرفهترین بادزهای موجود در بازار ایران محسوب میشود که قیمتی معادل 3 تا 3.5 میلیون تومان دارد.
شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس یکی از جذابترین گوشیهای میانرده با قیمت 18 تا 20 میلیون تومان در بازار ایران محسوب میشود که با طراحی نسبتا مقاوم، صفحهنمایش AMOLED، سرعت شارژ سریع 120 واتی GaN، سنسور 200 مگاپیکسلی و پشتیبانی از استاندارد IP68 ارزشخرید خودش را حفظ میکند. بنابراین، تیم رسانه علاءالدین، به افرادی که علاقهمند بهداشتن یک گوشی میانرده برای عکاسی هستند و قصد پرداخت هزینه اضافی را ندارند؛ +Redmi Note 13 Pro را گزینهای فوقالعاده مناسب میبیند. بااینحال، گلکسی A54 نیز میتواند برای کاربران انتخابی مناسب در بازهقیمتی 15 میلیون تومان باشد، اما ازنظر پردازشی و قابلیتهای دوربین ضعیفتر از ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس است.
ازسویدیگر، +Redmi Note 13 Pro از صفحهنمایش خارقالعاده 12 بیتی با پشتیبانی از 68 میلیارد رنگ بهره میبرد که قادر بهنمایش فیلموسریال یا بازیهای ویدئویی با بهترین رنگولعاب است. همچنین، شارژر سریع سیمی 120 واتی HyperCharge میتواند ظرف مدتزمان 20 دقیقه ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس را از صفر تا صد شارژ کند که مزیت بزرگی برای کاربران بهشمار میرود، چراکه در سال 2024 میلادی کمتر کسی صبروحوصله ساعتها گوشینشینی برای شارژ مجدد گوشی هوشمندش را دارد . بهطورکلی، شیائومی و زیربرندهای این کمپانی چینی تمام لوازم جانبی ازجمله قاب سیلیکونی، شارژر و سوزن شیار سیمکارت را داخل جعبه بهکاربران عرضه میکنند که نقطه قوتی برای فروش بیشتر بهشمار میرود.
باتوجهبه آخرین نکات در بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس، باید اشاره کنیم میزان شارژدهی دستگاه کمی ناامیدکننده بهنظر میرسد و انتظار میرود شیائومی در آپدیتهای بعدی بهبهینهسازی مصرف انرژی باتری نگاه ویژهای داشته باشد. دوربین اولترا واید و ماکرو عملکرد خوبی ندارند و در بخش سیستم دوربین بهصورت جامع معایت آنها پرداختیم. بااینحال، دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی بهجای آنها عملکرد منحصربهفردی را بهنمایش میگذارد تا کاربران هنگام استفاده ازآن خرسند شوند.
بررسی مرتبط:
حیف که کیفیت دوربین و به طور کلی گوشی افت میکنه در دراز مدت. در سطح خوب و بالایی تحلیل و بررسی این گوشی رو به صورت کاربردی انجام داده بودید. سپاس فراوان.
از نظر من که ارزش خرید نداره
دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی که اندازش نیم اینچم نیست یا پیکسلش ۰.۵۶ میکرومتره به چه دردی میخوره؟
گوشی های شیاومی مثل قبل ارزش خرید ندارن ، چونکه گرونتر سامسونگ شدنو الان سامسونگهای با امکانات مشابه ارزونتر پیدا میشن
حرف شما کامل درست نیست! همین ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی و کانفیگ ۱۲|۵۱۲ تو بازار ایران ۲۲ میلیون قیمتشه! شارژر داخل جعبهاش تقریبا ۱۲۰۰ قیمنش هست!
از همه مهمتر پردازنده دایمنسیتی ۷۲۰۰ اولترا هستش که درمقایسهبا پردازندههای اگزینوس سامسونگ خیلی بهتر و با کیفیتتره.
درصورتیکه سامسونگ تو گلکسی A54 بهشما در بهترین حالت کانفیگ ۸|۲۵۶ میده بهقیمت ۱۵.۵ میلیون که شارژ نداره و باید براش بخرید.
ارزش خرید نداره واقعا همش تبلیغات، اما نمیدونم چی به شما میرسه انقد تبلیغ میکنید برای برند چینی همش پلاستیکه با یه دوربین مزخرف که تکنولوژیش واسه چند سال پیش سامسونگه
ما تبلیغ نمیکنیم! فقط از خوبیهای گوشی رو برای کاربران توضیح میدیم و در آخر شما هستید که انتخاب میکنید.
چرا هر سایتی یه زمانی رو میگه برای شارژ شدن؟ اونایی که مقالههای خارجی رو ترجمه میکنن همشون نوشتن ۱۹ دقیقه
بعضیام نوشتن ۲۵ تا ۳۰ دقیقه!!
من دو روزه این گوشیو خریدم روز اول از صفر تا صد تایم گرفتم که دیدم تو ۳۵دقیقه شارژ شد!!!
دیشبم از ۸ درصد گذاشتم شارژ و ۲۷ دقیقه طول کشید تا برسه به ۱۰۰ درصد!!
گفتیم که باید Speed Up Charging رو فعال کنید تا گوشیتون با حداکثر توان شارژ بشه تو ۱۹ الی ۲۰ دقیقه شارژ میشه!
اما اگر فعال نکرده نباشید شارژ دستگاه روی ۶۰ وات محدود میشه که دراونصورت مدتزمان بیشتری طول میکشه تا گوشی شارژ بشه.
توجه هم داشته باشید که گوشیتون روی حالت ۱۲۰ واتی داغ میکنه و ما توصیه میکنیم از همون حالت پیشفرض استفاده کنید و بذارید توی همون ۳۰ تا ۴۰ دقیقه از صفر تا صد شارژ بشه.
اصلا خوب نیست من خریدم راضی نیستم
سلام خوبی من نوت ۱۳پروپلاس فایوجی گلوبال دارم واقعا از گوشی راضی هستم
من خریدم خیلی راضیم
و قیمتشم حدود ۱۱میلیون هست
کی گفته خوب نیست
عالی هست
قیمت ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس از ۱۹ میلیون شروع میشه! فکر میکنم شما ردمی نوت ۱۳ پرو فورجی رو خریدید.
سلام
من این مدل رو خریدم عالیه .
از همه نظر راضی هستم .
فقط یه سوال :
وقتی برا شارژ سریع Boost رو میرنم ۳۰ دقیقه حدودا شارژ میشه و اینکه وقتی تیک Boost رو نمیزنم هم ۳۰ دقیقه شارژ میکنه .
Speed Up Charging هم میزنم باز ۳۰ دقیقه شارژ میکنه .
اصلا هیچ فرقی نمیکنند .
سلام،
برای این گوشی شما درجالت Boost ظرف مدتزمان ۲۱-۲۲ شارژ بشه یه سری موارد رو باید رعایت کنید!
۱. تمامی برنامههای پسزمینه که باز هستن باید بسته باشن
۲. اینترنت Mobile Data/Wi-Fi خاموش کنید
۳. آپدیت نرمافزاری سیستم رو چک کنید که بهروز باشه
حتی گوشی خاموش باشه میتوته روی سرعت شارژ ازنظر زمانی ۲ تا ۳ دقیقه تاثیر بذاره،
خدایی ارزش خریدش بالاس
من تازه خریدم خیلی هم راضیم.
همه چیزش خوبه خدایی
حتی میتونی باهاش بهترین بازیارو بازی کنی اما یکم زود داغ میکنه. فقط نتونستم اون Speed up charging پیدا کنم که گفتین
برای استفاده از این قابلیت وارد بخش Battery تو تنظیمات دستگاه بشید؛ سپس روی گزینه Additional Features کلید کرده و Speed up Charging رو فعال کنید.
خیلی خوبه سایت شما داره با سرعت زیادی پیشرفت میکنه. من تقریبا تو تمام سایت های تکنولوژی ایرانی گشت میزنم و به نظرم پیشرفت خوبی داشته سایت شما تا اینجای کار و بررسی های کاملی ارائه میدین.
گوشی خیلی خوبیه من یه ماهه خریدم ازش راضیم و مشکلی نداره واقعا از نظر سخت افزار
بابت پولی که میدیم گوشی خیلی خوبی میگیریم.