پس از بررسی ردمی بادز ۴ لایت متوجه شدیم این دستگاه باوجود کیس شارژ نازک و مناسب، با ۲ مشکل بزرگ نداشتن سری سیلیکونی و کم‌بودن حجم و کیفیت صدا مواجه است.

طی سالیان اخیر و با حذف جک ۳.۵ میلی‌متری از هدفون‌ها، هندزفری‌های بی‌سیم محبوبیت بیشتری پیدا کرده و یافتن یک هندزفری مناسب، به اندازه انتخاب گوشی مهم است. دربازار فعلی هندزفری‌های بی‌سیم زیادی وجود دارند که در دامنه‌های قیمتی متفاوت عرضه شده‌اند. برخی از نمونه‌های بازار مثل ایرپادهای جدید اپل با قیمت‌های چند میلیون تومانی و پشتیبانی از قابلیت‌های پیشرفته مانند نویز کنسلینگ (ANC) تمامی نیازهای کاربر را فراهم می‌کنند، اما قیمت بالا بسیاری از کاربران را از خرید آنها منصرف می‌کند. به‌این ترتیب نمونه‌های ارزان‌تر با قابلیت‌های دیگر می‌توانند گزینه‌های بهتری محسوب شوند.

یکی از هندزفری‌های بی‌سیم محبوب بازار، ردمی بادز ۴ لایت نام دارد. این دستگاه یک هندزفری بی‌سیم اقتصادی است که با ظاهری زیبا و قیمت مناسب می‌تواند گزینه مناسبی برای بسیاری از کاربران باشد. بااین حال امروز قصد داریم ردمی بادز ۴ لایت را بررسی کرده تا علاوه‌بر درک نقاط قوت و ضعف ببینیم آیا واقعا ارزش خرید دارد یا نه.

طراحی Redmi Buds 4 Lite
طراحی Redmi Buds 4 Lite
ابعاد ایرباد۳۲.۲۴×۱۸.۲۲×۱۹.۶۳ mm
وزن ایرباد۳.۹۲g
ابعاد کیس۵۵.۶×۴۷.۳×۲۲.۲ mm
وزن کیس۳۵g
جنس بدنهپلاستیک

از نظر طراحی Redmi Buds 4 Lite امتیاز بسیار بالایی کسب می‌کند. کیس شارژ این دستگاه در ابعاد ۵۵.۶×۴۷.۳ و ضخامت ۲۲.۲ میلی‌متری بسیار کوچک است و به‌راحتی می‌تواند در جیب کاربر جا بگیرد. همچنین از نظر ظاهری طراحی زیبا و ساده‌ای داشته که کاربر را به‌خود جذب می‌کند. بااین حال هنگام استفاده از آن متوجه می‌شوید که کیس شارژ احساس ارزان بودن را به کاربر القا می‌کند و حس مقاومی به‌شما نمی‌دهد. البته استفاده از مواد اولیه سبک برای پایین آوردن وزن دستگاه است و مقاومت بالاتر، دستگاه را سنگین‌تر می‌کند.

Redmi Buds 4 Lite در ۳ رنگ سفید، مشکی و نارنجی عرضه شده که کیس هر ۳ مدل مات است. این مسئله کمک می‌کند پس از استفاده خط و خش کمتر روی کیس دیده شود و یک نکته مثبت است. البته خبری از رنگ نارنجی در بازار جهانی نیست و فقط ۲ مدل سفید و مشکی قابل خریداری هستند. در لبه پشتی بادز، درگاه تایپ سی قرار دارد. این درگاه برای شارژ کیس استفاده شده و شارژ بادزها، درون کیس انجام می‌شود. چراغ LED هم در لبه جلویی قرار گرفته که وضعیت درحال شارژ یا پر شدن باتری کیس را نشان می‌دهد.

Redmi Buds 4 Lite

اگرچه کیس شارژ Redmi Buds 4 Lite طراحی زیبا و مناسبی دارد، طراحی بادزها با یک مشکل بزرگ مواجه است. حتی اگر بادزها گواهی IP54 برای مقاومت دربرابر گرد و خاک و پاشش قطرات را کسب کرده باشد و کیس هیچ گواهی IP نداشته باشد، از نظر راحتی و استفاده از دستگاه، طراحی اهمیت بسیار بالایی دارد. بادزهای این دستگاه به سری سیلیکونی مجهز نشده‌اند و این موضوع باعث می‌شود در گوش همه افراد به‌راحتی جا نگیرد. همچنین این مسئله موارد دیگری را هم تحت تاثیر قرار داده که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ازسوی دیگر هر بادز ۳.۹۲ گرم وزن داشته و بسیار سبک است. این مسئله باعث می‌شود هنگام استفاده از Redmi Buds 4 Lite به کاربر احساس سنگینی و خستگی دست ندهد. همچنین از نظر ظاهری طراحی ساده‌ای دارند که آنها را برای استفاده روزمره به گزینه مناسبی تبدیل می‌کند. علاوه‌بر آن نوار لمسی در پشت بادز قرار گرفته که می‌تواند هنگام خارج کردن بادز از محفظه یا گوش به‌اشتباه لمس شده و آهنگ را پخش یا پخش آن را متوقف کند. فارغ از تمامی نکات دیگر طراحی، اگر این بادز برای گوش شما بزرگ یا کوچک باشد، تمامی نکات مثبت اهمیت خود را از دست می‌دهند و این هندزفری گزینه مناسبی نخواهد بود.

کیفیت صدای ردمی بادز ۴ لایت
کیفیت صدای ردمی بادز ۴ لایت

شرکت ردمی در بادز ۴ لایت از درایوهای ۱۲ میلی‌متری استفاده کرده که درمقایسه‌با درایوهای ۶.۵ میلی‌متری گلکسی بادز FE بهتر به‌نظر می‌رسند. بااین حال پس از بررسی ردمی بادز ۴ لایت متوجه شدیم این هندزفری چه از نظر کیفیت و چه از نظر حجم صدا گزینه ضعیفی محسوب می‌شود. براین اساس بادز ۴ لایت نمی‌تواند صدای زیادی تولید کند و درهنگام استفاده عادی باید از حدود ۸۰ درصد توان آن استفاده کنید. علاوه‌بر آن به‌دلیل نبود سری سیلیکونی صدای اطراف به‌صورت واضح شنیده شده و تقریبا تغییری احساس نمی‌شود. این مسئله می‌تواند در محیط‌های شلوغ خودش را نشان بدهد تا درکنار حجم صدا پایین، استفاده از این هندزفری در محیط‌های شلوغ از کیفیت مورد نظر بی‌بهره باشد.

صدای ردمی بادز ۴ لایت

حتی اگر مشکل کمبود صدا در محیط شلوغ آزاردهنده نباشد، کیفیت صدای تولید شده چندان بالا نیست. درحقیقت صدای تولید شده بسیار سطحی است و باس مناسبی ندارد. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر دنبال یک هندزفری اقتصادی با کیفیت صوتی مناسب هستید، دنبال ردمی بادز ۴ لایت نباشید. بااین حال میکروفون این دستگاه یک نکته مثبت دارد. درحقیقت این دستگاه به هوش مصنوعی مجهز شده که حدود ۷۵ درصد صدای پس‌زمینه را هنگام مکالمه در محیط‌های شلوغ حذف کرده تا صدای کاربر با کیفیت مناسبی به‌گوش مخاطب برسد. بااین حال خبری از برنامه جداگانه در گوشی برای نترل و مشاهده درصد شارژ نبوده و کاربران می‌توانند از تنظیمات بلوتوث دستگاه درصد شارژ آن را مشاهده کنند.

یکی از نکات قوت ردمی بادز ۴ لایت، پشتیبانی از بلوتوث ۵.۳ و قابلیت اتصال سریع گوگل است. همچنین ردمی این دستگاه را به حالت تاخیر کم یا «Low Latency» مجهز کرده است. برای فعال‌سازی این حالت باید ۲ انگشت خود را به‌صورت همزمان به‌مدت ۱.۵ ثانیه روی پنل لمسی پشت بادز قرار دهید تا حالت «Low Latency» فعال یا غیرفعال شود. این قابلیت از بلوتوث ۵.۳ استفاده می‌کند تا صدا با تاخیر کمی پخش شود و تجربه گیمینگ کاربر بهبود یابد. به‌این ترتیب تاخیر تا ۰.۰۶ ثانیه کاهش یافته و تقریبا تاخیری قابل حس نخواهد بود.

باتری Redmi Buds 4 Lite
باتری ردمی بادز ۴ لایت
باتری ایرباد۳۵mAh
باتری کیس۳۲۰mAh

کیس شارژ Redmi Buds 4 Lite به باتری ۳۲۰ میلی‌آمپر ساعتی و هرکدام از بادزها به باتری ۳۵ میلی‌آمپر ساعتی مجهز شده‌اند. به‌این ترتیب پس از یک‌بار استفاده، کاربر می‌تواند هر کدام از بادزها را تا ۳ بار شارژ کند. شارژ کامل بادزها ۱۲۰ دقیقه و شارژ کامل کیس شارژ ۹۰ دقیقه طول می‌کشد، البته درحالی که بادزها داخل کیس قرار نداشته باشند. به‌دلیل استفاده از باتری نسبتا کوچک، هرکدام از بادزها با یکبار شارژ تا ۵ ساعت کار می‌کند که بااحتساب کیس شارژ به ۲۰ ساعت می‌رسد.

اگرچه اعداد اعلام شده ادعای شرکت ردمی هستند، اما در بررسی عملی Redmi Buds 4 Lite متوجه شدیم به‌دلیل نیاز به استفاده از حجم صدای بالا، شارژ دستگاه کمی زودتر خالی شده و حدود ۴ ساعت و ربع دوام می‌آورد. به‌این ترتیب طول عمر دستگاه بااحتساب کیس شارژ حدودا ۱۸ ساعت خواهد بود. البته به‌دلیل طول عمر کوتاه‌تر باتری گوشی معمولا میزان شارژ کیس اهمیت چندانی ندارد، اما طول عمر ۴ ساعت و نیم بااحتساب شارژ ۲ ساعته می‌تواند کمی آزاردهنده باشد. به‌ویژه که نمونه‌های جدیدتر به شارژهای سریع مجهز شده و مثلا ردمی بادز ۵ می‌تواند با ۱۰ دقیقه شارژ تا ۲ ساعت کار کند.

جمع‌بندی بررسی ردمی بادز ۴ لایت
جمع‌بندی بررسی ردمی بادز ۴ لایت

بررسی ردمی بادز ۴ لایت نشان داد این هندفری یک گزینه بی‌سیم اقتصادی است که قابلیت‌های زیادی ندارد. این دستگاه به‌دلیل قیمت حدود ۶۰۰ هزار تومانی در بازار ایران (درزمان نوشتن این مقاله) می‌تواند یکی از گزینه‌های ترغیب‌کننده به‌نظر برسد، اما نبود سری سیلیکونی درکنار کیفیت و حجم صدای پایین باعث می‌شود گزینه‌های بهتری هم برای کاربران وجود داشته باشد. مثلا ۲ هندزفری QCY T19 و هایلو X1 Neo شیائومی در این بازه قیمتی گزینه‌های محبوبی هستند و می‌توانند انتخاب شما باشند. بااین حال نباید نقاط مثبت بادز ۴ لایت مانند کیس شارژ با ضخامت بسیار پایین را فراموش کرد.

مقاله مرتبط: بررسی هدفون بی‌سیم هایلو X1 Neo