شیائومی امسال گوشی‌های متعددی راهی بازار کرد که بسیاری از آنها در بخش دستگاه‌های میان‌رده و بالا‌رده قرار می‌گیرند که ۱۳ تی یکی از آنها است. در ادامه با بررسی شیائومی 13T می‌پردازیم.

سال 2023 را می‌توان سالی چشمگیر برای سری Xiaomi 13T دانست زیرا حالا این نسل بیش از همیشه به دستگاه‌های پرچمدار نزدیک شده است. البته همچنان می‌توان مدل پرو و پایه این سری را قاتل پرچمدار دانست اما حقیقت این است که این دستگاه‌ها با افزایش قیمت اندکی نسبت به گذشته، حالا تجربه کامل یک دستگاه گران‌قیمت را به کاربر منتقل می‌کنند.

آنباکس شیائومی 13T

جعبه گشایی شیائومی ۱۳ تی

مثل تمامی دستگاه‌های شیائومی، Xiaomi 13 T هم از جعبه کاملی برخوردار است که تمامی لوازم مورد نیاز کاربر را در اختیار او می‌گذارد. پس از جعبه‌ گشایی ۱۳ تی با یک جعبه کوچک‌تر روبه‌رو می‌شوید که قاب سیلیکونی و دفترچه‌های راهنما را در خود جای داده است. در بخشش پایین آن خود دستگاه قرار گرفته که با یک پوشش پلاستیکی از آن محافظت می‌شود.

در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری یک آداپتور شارژ 67 واتی به همراه کابل شارژ آن هستیم. این موضوع احتمالا برای کاربران این شرکت عادی به نظر می‌رسد اما نکته مثبت آن است که برای خرید شارژر در دستگاه‌های سامسونگ و اپل، باید هزینه جداگانه‌ای را برای قاب محافظ یا آداپتور شارژ پرداخت کنید.

طراحی شیائومی 13T

طراحی Xiaomi 13T

زبان طراحی شیائومی ۱۳ تی نسبت به تمامی دستگاه‌های قبلی تغییر کرده و طراحی آن حالا تا حد زیادی روی دوربین تمرکز دارد. روی قاب پشتی این دستگاه شاهد قرارگیری یک ماژول دوربین مربعی شکل هستیم که سه دوربین را به همراه فلش و سنسور فوکوس در خود جای داده است. یکی از اولین نکاتی که در مورد این ماژول متوجه می‌شوید، اندازه بزرگ آن است.

حاشیه‌های دو طرف این ماژول کمی زاویه دارند که ظاهرا فقط برای بهتر کردن جلوه دستگاه به وجود آمده‌اند. دو لنز دوربین در این ماژول برآمدگی کوچکی دارند که آن‌ها را در برابر ضربه آسیب‌پذیرتر می‌کند. همچنین باید گفت که برآمدگی کلی دوربین‌های دستگاه نسبتا زیاد است که استفاده از شیائومی 13T را روی سطوح صاف تقریبا غیر ممکن می‌کند.

قاب پشتی در دو مدل چرم مصنوعی و شیشه‌ای عرضه می‌شود که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. برای مدل شیشه‌ای باید گفت که یکی از بزرگ‌ترین ایراد‌های آن، جذب اثر‌انگشت است. قاب پشتی این دستگاه اثر‌انگشت را به صورت کامل نگه می‌دارد و کثیف شدن آن تنها چند ثانیه طول می‌کشد. البته باید گفت که تمیز کردن این قاب نسبتا آسان است اما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا برای جلوگیری از این مشکل، از قاب محافظ استفاده کنید. همچنین برای محافظت از این قاب از شیشه خاصی استفاده نشده که آن را در برابر ضربات آسیب‌پذیر‌تر می‌کند.

حاشیه‌های قاب پشتی از تمامی جهت‌ها خمیده هستند که حس در دست گرفتن دستگاه را بهتر می‌کند. متاسفانه فریم دستگاه از پلاستیک ساخته شده اما در این بخش از پوشش مات استفاده شده که تا‌حدودی مانع جذب اثر‌انگشت می‌شود. البته توجه داشته باشید که به دلیل جنس فریم، ایجاد خط و خش روی آن بسیار آسان است و باید برای آن از قاب استفاده کنید.

پورت یو‌اس‌بی C، شیار اسپیکر اول، میکروفون اول و شیار سیم‌کارت در بخش پایین فریم قرار گرفته‌اند اما سمت چپ این فریم کاملا خالیست. دکمه‌های پاور و ولوم در سمت راست فریم قرار گرفته‌اند و در بخش بالای این فریم، شاهد قرارگیری دو میکروفون، فرستنده مادون قرمز و یک حفره برای اسپیکر دوم هستیم. استفاده از حفره در این بخش نشان می‌دهد که شیائومی تنها سعی داشته تا صدای اسپیکر مکالمه را از بخش بالای فریم خارج کند و در این بخش از اسپیکر دوم استفاده نشده است.

ابعاد گوشی۸.۵×۷۵.۷×۱۶۲.۲
وزن گوشی۱۹۳
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضد آبIP۶۸

در بخش جلوی دستگاه از یک صفحه نمایش تماما تخت استفاده شده که حاشیه‌های آن نسبت به نسل قبلی کاهش یافته است. در بخش بالای صفحه یک شیار کوچک هم برای اسپیکر مکالمه قرار گرفته است. ضخامت شیائومی 13T حالا به 8.5 میلی‌متر رسیده و وزن آن هم به 193 گرم کاهش یافته است. برخلاف گذشته، دستگاه امسال به صورت رسمی از گواهی IP68 برخوردار است که مقاومت آن در برابر آب و خاک را تا عمق 1.5 متر نشان می‌دهد.

صفحه نمایش شیائومی 13T

صفحه نمایش شیائومی 13T

نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۱۲۲۰×۲۷۱۲
تراکم پیکسلی۴۴۶
نرخ به روز رسانی۱۴۴ هرتز

در بخش جلوی دستگاه از یک پنل 6.67 اینچی امولد استفاده شده که از نظر اندازه و رزولوشن تفاوتی با پنل شیائومی 12T ندارد. اما از طرف دیگر، در بخش روشنایی این پنل تغییرات بسیار بزرگی رخ داده که سقف توان آن را از 900 به 2600 نیت رسانده است. این تغییر به حدی بزرگ است که شیائومی ۱۳ تی را در میان بهترین پرچمداران بازار قرار می‌دهد. 

همانطور که انتظار می‌رفت، استفاده از دستگاه در محیط‌های پر‌نور بسیار آسان است زیرا تمامی موارد موجود در صفحه به راحتی دیده می‌شود. این پنل همچنان نسبت تصویر 20:9 و رزولوشن 1220×2712 پیکسلی خود را حفظ کرده که می‌تواند تمامی اجزای تصاویر را به خوبی و با وضوح کامل نمایش دهد. این پنل از استاندارد HDR10+ برخوردار است و می‌تواند 68 میلیارد رنگ را نمایش دهد.

در میان دیگر تغییرات ایجاد شده می‌توان به نرخ بروزرسانی تصویر اشاره کرد که حالا به 144 هرتز رسیده است. البته این نرخ تطبیق‌پذیر نیست ولی دستگاه می‌تواند تاحدودی آن را مدیریت کند. ویژگی چشمگیر در این بخش، نرخ نمونه‌برداری لمس 480 هرتزی است که می‌تواند به سرعت لمس شما را تشخیص داده و به آن پاسخ دهد. 

برای محافظت بیشتر از این پنل، روی آن با گوریلا گلس 5 پوشانده شده که مقاومت قابل قبولی دارد. با وجود کم بودن قیمت دستگاه، می‌توان صفحه شیائومی ۱۳ تی را در حد یک دستگاه پرچمدار دانست که فقط در بخش رزولوشن کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند. 

دوربین شیائومی 13T

دوربین Xiaomi 13T

رزولوشن دوربین‌ها۵۰و۵۰و۱۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری 4K@30fps (HDR10+), 1080p@30/60/120fps
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS

شیائومی سعی کرده تا این دستگاه را در  میان بهترین گوشی‌ها برای عکاسی قرار دهد و می‌توان گفت که تقریبا به این هدف دست یافته است. رزولوشن دوربین اصلی در ۱۳ تی از 108 به 50 مگاپیکسل کاهش یافته که می‌تواند در نگاه اول کمی ناامید کننده باشد اما در این مورد زود قضاوت نکنید. رزولوشن دوربین اولترا‌واید هم حالا از 8 به 12 مگاپیکسل رسیده است.

اما یکی از مهم‌ترین تغییرات در بخش دوربین، به دوربین تله‌فوتو مربوط می‌شود. در نسل قبلی از این دوربین استفاده نشده بود اما حالا شیائومی یک سنسور 50 مگاپیکسلی را به عکس‌برداری تله‌فوتو اختصاص داده که با یک لنز زوم دو برابری همراه شده است. در این سیستم دوربین فقط لنز اصلی از لرزشگیر اپتیکال برخوردار است که در این بازه قیمتی چندان عجیب به حساب نمی‌آید.

نکته اصلی اینجاست که تمامی لنز‌های این سیستم دوربین توسط شرکت لایکا تنظیم شده‌اند تا کیفیت بهتری داشته باشند. همکاری این دو شرکت فقط به بخش سخت‌افزاری محدود نشده و اثرات آن در بخش نرم‌افزاری هم قابل مشاهده است. همین موضوع باعث شده تا شیائومی کیفیت دوربین سری ۱۳ تی را با دستگاه‌های پرچمدار مقایسه کند. 

بیایید بررسی دوربین شیائومی 13T را از از دوربین اصلی شروع کنیم. با وجود کاهش چشمگیر رزولوشن، سنسور این دوربین به شکل قابل توجهی افزایش یافته که در توانایی آن در جذب نور را به شدت افزایش می‌دهد. این موضوع در تصاویر روز ۱۳ تی به وضوح قابل مشاهده است. تصاویر ثبت شده با دوربین این دستگاه کیفیت بسیار خوبی دارند و می‌توانند جزئیات را به خوبی نمایش دهند. 

در مورد رنگ‌های ثبت شده توسط این دوربین نمی‌توان به صورت قطعی اظهار نظر کرد زیرا هنگامی که برای اولین بار برنامه دوربین را باز می‌کنید، دستگاه از شما درخواست می‌کند که بین دو حالت Leica Vibrant و Leica Authentic یکی را انتخاب کنید. این دو حالت در حقیقت تنظیمات رنگی دوربین هستند که مورد اول، رنگ‌ها را بسیار زنده نشان می‌دهد اما حالت دوم، کنتراست تصاویر را کمی افزایش می‌دهد.

انتخاب بین این دو حالت به سلیقه شما بستگی دارد اما ما در بررسی رنگ‌های زنده را انتخاب کردیم. در این حالت مشکل خاصی در تصاویر وجود ندارد اما ممکن است گاهی اوقات شاهد افزایش غلظت رنگ‌ها باشید. حالت Authentic هم در بسیاری از موارد، تصاویر بسیار خوبی را ثبت می‌کند که غلظت رنگ‌های آن کمتر است اما می‌توان آن‌ها را به واقعیت نزدیک‌تر دانست. 

تصاویر این دوربین به صورت پیش‌فرض با رزولوشن 12.5 مگاپیکسلی ثبت می‌شوند که حاصل ترکیب 4 به 1 پیکسل‌های دوربین است. این کار به سنسور اجازه می‌دهد تا اطلاعات رنگی و نوری چهار سنسور را در یک سنسور قرار دهد و نتیجه آن، بهبود نوردهی، کاهش نویز و بهبود غلظت رنگ‌ها است. البته قابلیت عکس‌برداری با رزولوشن 50 مگاپیکسلی هم در برنامه دوربین وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد از توانایی کامل سنسور استفاده کنید. 

برخلاف برخی دستگاه‌های دیگر در این بازه قیمتی، تصاویر ثبت شده با رزولوشن کامل در این دستگاه از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند و جزئیات آن‌ها تا‌حدودی افزایش می‌یابد. البته باید گفت که نویز کمی در این حالت بیشتر می‌شود اما این تغییر بسیار کم است و فقط در بخش‌های تاریک تصویر به چشم می‌خورد. 

با کاهش نور محیط، حالت شب به صورت خودکار فعال می‌شود که زمان ثبت تصاویر را افزایش می‌دهد. زمان انتخابی توسط برنامه دوربین به میزان نور محیط بستگی دارد اما شما می‌توانید این حالت را به صورت دستی خاموش کنید یا از حالت شب اختصاصی در برنامه دوربین استفاده کنید. به دلیل استفاده از سنسور بزرگ‌تر در دوربین این دستگاه، تصاویر ثبت شده با این دستگاه در نور کم از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند.

سطح جزئیات در این تصاویر بالاست و غلظت رنگ‌ها در آن‌ها به خوبی حفظ می‌شود. محدوده دینامیکی تصاویر بسیار چشمگیر است و به لطف نرم‌افزار و سخت‌افزار دستگاه، نویز کمی در آن‌ها وجود دارد. با خاموش کردن این حالت تصاویر به واقعیت نزدیک‌تر می‌شوند اما سطح نویز آن‌ها کمی بیشتر می‌شود. البته نباید از این دستگاه انتظار عملکرد یک پرچمدار را داشته باشیم.

دوربین اولترا‌واید در این دستگاه پیشرفت قابل قبولی داشته اما در بخش طراحی، توجه زیادی به آن نشده است. این دوربین در بخش پایین فلش قرار گرفته و لنز آن به صورت یکپارچه با ماژول طراحی شده است. سنسور این دوربین در حقیقت رزولوشن 13 مگاپیکسلی دارد اما نرم‌افزار‌های حذف جلوه چشم ماهی، بخش‌هایی از آن را حذف می‌کنند و در پایان تصاویر 12 مگاپیکسلی را به شما ارائه می‌دهند. 

با وجود افزایش رزولوشن دوربین نسبت به گذشته، کیفیت تصاویر آن تغییر چندانی نداشته و این موضوع کمی ناامید کننده است. البته باید گفت که تصاویر دوربین نسبت به گذشته بهتر شده‌اند اما همچنان ایراداتی در آن‌ها وجود دارد. برای مثال می‌توان به کاهش غلظت رنگ‌ها نسبت به دوربین اصلی یا افزایش چشمگیر نویز اشاره کرد. 

نرم‌افزار دستگاه برای حل این مشکلات کمی تصاویر را تغییر می‌دهد که بخش عمده‌ای از مشکل را حل می‌کند. اما این بهبود‌ها در صورت کاهش نور محیط به سرعت از بین می‌روند. محدوده دینامیکی این دوربین از سنسور اصلی کمتر است و منابع نوری گاهی اوقات در آن به خوبی مدیریت نمی‌شود.

استفاده از این دوربین در نور کم اصلا توصیه نمی‌شود. تصاویر ثبت شده در شب با دوربین اولترا‌واید نور بسیار کمی دارند و سطح جزئیات آن‌ها پایین است. حالت شب برای این دوربین هم وجود دارد اما نمی‌توان از آن انتظار زیادی داشت. در کل باید گفت که استفاده از دوربین اولترا‌واید در نور کمتر نمی‌تواند نتایج چشمگیری را در اختیار شما بگذارد اما ممکن است گاهی اوقات شاهد ثبت تصاویر قابل قبولی توسط آن باشیم.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های ماژول جدید، استفاده از دوربین تله‌فوتو است که در نسل‌های قبلی شاهد آن نبودیم. با وجود یکسان بودن رزولوشن این سنسور و سنسور اصلی، تصاویر ثبت شده نشان می‌دهند که نمی‌توان از این دو دوربین انتظار یکسانی داشت. تصاویر ثبت شده با دوربین تله‌فوتو از جزئیات کمتری برخوردارند و رنگ‌های ثبت شده توسط آن‌ها با دوربین اصلی تفاوت دارد.

این تفاوت کیفیت به دلیل استفاده از سنسور متفاوت رخ داده که تا‌حدودی طبیعی به حساب می‌آید. سنسور به کار رفته در این دوربین به صورت قابل توجهی از سنسور اصلی کوچک‌تر است. تصاویر ثبت شده با این دوربین در نور روز از کیفیت بالایی برخوردارند و در آن‌ها سطح قابل قبولی از جزئیات وجود دارد. نکته جالب در مورد این دوربین حساسیت‌ آن به نور است. 

حین عکس برداری در نور روز حتی ممکن است متوجه تفاوت این دوربین با دوربین اصلی نشوید اما به محض تاریک‌تر شدن محیط، نتایج بسیار تغییر می‌کنند. نتایج خروجی در نور کم به سرعت غلظت رنگ‌ها را تغییر می‌دهند و جزئیات تصاویر را کاهش می‌دهند. با کاهش بیشتر نور، دستگاه به صورت خودکار از دوربین اصلی استفاده می‌کند و تصاویر آن را به صورت دیجیتالی بزرگ می‌کند.

اما شما می‌توانید انتخاب دستگاه را کنار بگذارید و با دوربین تله‌فوتو در شب عکس‌برداری کنید. در این حالت، نویز زیادی در تصاویر وجود دارد و غلظت رنگ‌ها کمتر می‌شود. البته امکان استفاده از حالت شب برای این دوربین هم وجود دارد که می‌تواند نویز را تا حد زیادی از بین ببرد. نتایج به دست آمده در شب با دوربین تله‌فوتو را نمی‌توان در حد دوربین اصلی دانست اما باید گفت که عملکرد این دوربین چندان هم بد نیست و استفاده از آن در اکثر مواقع نتایج خوبی را به همراه دارد. 

فیلم‌برداری با شیائومی ۱۳ تی

فیلم‌برداری در Xiaomi 13T ویژگی خاصی ندارد اما نمی‌توان آن را ضعیف‌تر از رقابت دانست. دوربین اصلی این دستگاه می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری کند در صورتی که مدل پرو حتی می‌تواند با رزولوشن 8K هم فیلم‌برداری کند. ویدیو‌های ثبت شده با این رزولوشن جزئیات زیادی دارند و رنگ‌ها را به خوبی نشان می‌دهند. 

این رزولوشن برای دو دوربین دیگر هم در دسترس است اما همانطور که در بخش تصویر‌برداری مشخص شد، عملکرد آن‌ها در حد دوربین اصلی نیست. اگر قصد دارید بین این دو دوربین یکی را برای فیلم‌برداری با رزولوشن 4K انتخاب کنید، به شما استفاده از دوربین تله‌فوتو را پیشنهاد می‌کنیم. ویدیو‌های این دوربین کیفیت بالایی دارند و جزئیات زیادی در آن‌ها به چشم می‌خورد. از نظر غلظت رنگ‌ها، این دوربین بیشترین شباهت را به دوربین اصلی دارد. 

ویدیو‌های دوربین اولترا‌واید هم کیفیت قابل قبولی دارند اما سطح جزئیات در آن‌ها کمی از دو دوربین دیگر کمتر است. البته توجه داشته باشید که فقط دوربین اصلی از لرزشگیر اپتیکال برخوردار است و نبودن این ویژگی در دو دوربین دیگر، نتایج آن‌ها را کمی ناپایدار می‌کند.

لرزشگیر اپتیکال در حین ثبت ویدیو عملکرد خوبی دارد و می‌توان تکان‌های ناشی از لرزش دست یا راه رفتن را به خوبی خنثی کند. اگر نمی‌خواهید ویدیو‌هایی با این حجم را ثبت کنید، می‌توانید از حالت 1080 بهره ببرید که به شما امکان فیلم‌برداری با نرخ 30 و 60 فریم در ثانیه را می‌دهد. 

دوربین سلفی شیائومی 13T

دوربین سلفی

رزولوشن دوربین۲۰ مگاپیکسلی
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps, HDR10+

در پانچ هول بالای صفحه نمایش از یک دوربین 20 مگاپیکسلی استفاده شده که هیچ تفاوتی با مدل به کار رفته در شیائومی 12T ندارد. این دوربین حتی در مدل پرو هم وجود دارد اما عملکرد آن تعریفی ندارد. در حالت عادی، پیکسل‌های این دوربین باید با نسبت 4 به 1 ترکیب شوند اما این کار انجام نمی‌شود و همه تصاویر با رزولوشن کامل 20 مگاپیکسلی ثبت می‌شود.

بررسی شیائومی 13T نشان داد که دوربین سلفی این دستگاه توانایی نسبتا محدودی دارد و نمی‌توان از آن انتظار زیادی داشت. رنگ‌ها در این دوربین تقریبا به واقعیت نزدیک هستند ولی نمی‌توان از محدوده دینامیکی این تصاویر انتظار زیادی داشت زیرا در بسیاری از موارد، منابع نوری به خوبی مدیریت نمی‌شوند. 

سخت‌افزار شیائومی ۱۳ تی

در Xiaomi 13 T از تراشه دیمنسیتی 8200 اولترا استفاده شده که نمی‌توان آن را یک تراشه پرچمدار دانست. البته این موضوع نباید شما را ناامید کند زیرا توانایی این تراشه برای انجام تمامی کار‌ها کافیست. دیمنسیتی 8200 اولترا بر‌پایه معماری 4 نانومتری ساخته شده که به آن اجازه می‌دهد تا مصرف انرژی را به صورت چشمگیری کاهش دهد. 

نام تراشهدیمنسیتی۸۲۰۰ اولترا
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتری

فرکانس قوی‌ترین هسته این تراشه به 3.1 گیگاهرتز می‌رسد که برای انجام پردازش‌های سنگین به کار گرفته می‌شود. نکته خوب اینجاست که 3 هسته دیگر با فرکانس 3 گیگاهرتزی و 4 هسته با فرکانس 2 گیگاهرتزی هم در این پردازنده وجود دارند که می‌توانند در مواقع لزوم، بسیار در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند. در کنار این تراشه از 256 گیگابایت حافظه UFS 3.1 استفاده شده که امکان تغییر آن وجود ندارد.

شما می‌توانید برای این دستگاه بین دو گزینه رم 8 و 12 گیگابایتی یکی را انتخاب کنید اما این موضوع تاثیر چندانی روی عملکرد دستگاه ندارد. برای خنک کردن سخت‌افزار دستگاه هم از یک صفحه 5000 میلی‌متر مربع استفاده شده که در آن ترکیبی از مس و گرافیت وجود دارد. در اینجا باید اشاره کرد که بسیاری از دستگاه‌های دیگر در همین بازه قیمتی از تراشه‌های پرچمداری استفاده می‌کنند که توانایی‌های بیشتری دارد.

تست بازی شیائومی 13T

تجربه گیمینگ شیائومی 13T

عملکرد شیائومی ۱۳ تی در بخش گیمینگ بسیار خوب است. این دستگاه به لطف قدرت پردازنده خود می‌تواند انواع بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کند و نرخ فریم خوبی را به کاربر ارائه دهد. برای امتحان کردن این موضوع بازی کال آف دیوتی موبایل را روی دستگاه نصب کردیم و بازی به ما اجازه تا آن را با تنظیمات گرافیکی Very High و تنظیمات فریم Max اجرا کنیم. در این حالت نرخ فریم تا 80 هم بالا رفت اما گاهی اوقات شاهد کاهش آن به 75 فریم در ثانیه بودیم.

این موضوع در مورد بازی آسفالت 9 هم صادق است. آسفالت در شیائومی ۱۳ تی با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا شد و جزئیات محیط و سطح گرافیک بازی هم مناسب بود. در حین بازی برای مدت‌های طولانی، دمای پردازنده کمی بالا رفت و بدنه دستگاه کمی گرم شد. اما این گرما بیش از حد نبود و در استفاده راحت از دستگاه تداخلی ایجاد نمی‌کرد.

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای بهبود تجربه گیمینگ در این دستگاه، بخش Game Turbo است. منو این بخش پس از تشخیص ورود به بازی فعال می‌شود و تنظیمات مختلفی را در اختیار شما می‌گذارد. به کمک این گزینه‌ها شما می‌توانید کار‌های مختلفی را انجام دهید که در گوشی‌های شیائومی طبیعی به حساب می‌آید. اما ویژگی مهمی که فقط در دستگاه‌های پرچمدار این شرکت به چشم می‌خورد، قسمت Performance است.

با فعال کردن این گزینه، دستگاه به صورت خودکار تنظیمات سخت‌افزاری را مدیریت می‌کند تا تجربه گیمینگ شما را بهتر کند. یکی از واضح‌ترین تغییرات این بخش، افزایش چشمگیر نرخ فریم است. پس از فعال کردن این گزینه، دو عنوان قبل و بعد را مشاهده می‌کنید که تاثیر فعال‌سازی حالت عملکرد بالا را به وضوح به شما نشان می‌دهد.

علاوه بر این، برنامه گیم توربو هم به صورت پیش‌فرض در دستگاه وجود دارد که به شما تنظیمات مختلفی را در مورد عملکرد دستگاه ارائه می‌دهد. در تنظیمات این بخش شما می‌توانید اولویت‌های بازی را بین کیفیت تصویر، نرخ فریم بالا و عملکرد کلی انتخاب کنید و حتی واکنش دستگاه به انواع لمس‌ها را تنظیم کنید.

بنچمارک های شیائومی 13T

بنچ‌مارک‌های Xiaomi 13T

ضعف‌های تراشه استفاده شده در شیائومی ۱۳ تی، در بخش بنچمارک‌ها به وضوح دیده می‌شود. این دستگاه توانست در بنچ‌مارک آن‌تو‌تو به امتیاز 818000 دست پیدا کند که می‌توان آن را قابل قبول دانست اما در این بازه قیمتی، گوشی‌های دیگر وجود دارند که امتیاز آن‌ها به 1 میلیون هم می‌رسد. البته لازم به ذکر است که دمای دستگاه در حین اجرای بنچمارک تفاوت زیادی با اجرای بازی ندارد که می‌تواند عملکرد بالای سیستم خنک کننده را نشان دهد.

تراشه دیمنسیتی 8200 اولترا در بنچ‌مارک گیک‌بنچ به امتیاز 1113 در بخش تک‌ هسته‌ای و امتیاز 3623 در بخش چند هسته‌ای دست پیدا کرد. با وجود عدم استفاده از حافظه نسل 4 در مدل پایه، امتیاز 80000 حافظه نشان می‌دهد که سرعت آن بسیار خوب است. اما در پایان باید در مورد پایداری عملکرد این دستگاه صحبت کرد که کمی دور از انتظار بود.

تراشه‌های دیمنستی عموما از مشکل تولید گرمای بیش از حد رنج می‌برند که در حین انجام پردازش‌های سنگین می‌تواند عملکرد دستگاه را کاهش دهد. در استرس تست 3D Mark، ۱۳ تی توانست به امتیاز پایداری 90.5 درصدی دست پیدا کند. این امتیاز فوق‌العاده به حساب نمی‌آید اما نشان می‌دهد که در حین استفاده سنگین از دستگاه قرار نیست شاهد افت عملکرد آن باشید.

نرم‌افزار و ویژگی‌های شیائومی 13T

نام ونسخه رابط کاربریMIUI 14
نسخه اندریود13

در آخرین نسل از دستگاه‌های قاتل پرچمدار شیائومی، از رابط کاربری MIUI 14 استفاده شده که بر‌پایه اندروید 13 تولید شده است. این نسخه در حقیقت آخرین نسل از رابط‌های شیائومی به حساب می‌آید که قرار است به زودی با رابط کاربری بعدی این شرکت جایگزین شود. 

در این نسل از رابط‌های شیائومی تمرکز زیادی روی افزایش هماهنگی سخت‌افزار و نرم‌افزار وجود داشته که باعث افزایش سرعت و کاهش مصرف انرژی آن‌ها شده است. به لطف تراشه قدرتمند و نرخ بروزرسانی 144 هرتزی صفحه نمایش، تمامی بخش‌های سیستم با سرعت بالایی اجرا می‌شوند و هیچ‌گونه لگ و کندی در آن‌ها به چشم نمی‌خورد.

از نظر ویژگی باید گفت که شیائومی ۱۳ تی تفاوت خاصی با دیگر دستگاه‌های این شرکت ندارد. البته ویژگی‌های جالبی مثل قابلیت افزایش رم و تشخیص ضربان قلب با استفاده از حسگر اثر‌انگشت در آن وجود دارد. رابط کاربری شیائومی گزینه‌های شخصی‌سازی قابل قبولی دارد که احتمالا در نسل‌های بعدی بیشتر خواهند شد.

برای باز کردن دستگاه شما می‌توانید از روش‌های قدیمی به همراه حسگر اثر‌انگشت یا تشخیص چهره استفاده کنید. حسگر اثر‌انگشت دستگاه از نوع اپتیکال بوده و در پایین صفحه نمایش قرار گرفته است. در صورت تنظیم درست انگشت‌تان، سرعت حسگر بسیار بالاست و می‌تواند به سرعت دستگاه را باز کند. به دلیل استفاده نکردن از سخت‌افزار تشخیص چهره، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای افزایش امنیت دستگاه‌تان از این قابلیت استفاده نکنید.

باتری شیائومی 13T

باتری و سرعت شارژ Xiaomi 13T

حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ سیمی۶۷ واتی
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

برای تامین انرژی این میان‌رده قدرتمند از یک سلول باتری 5000 میلی‌آمپری استفاده شده که نسبت به گذشته تغییر خاصی نداشته است. این باتری می‌تواند انرژی مورد نیاز دستگاه را برای حدود دو روز استفاده عادی تامین کند. ویژگی‌های ذخیره نیرو و قابلیت‌های سخت‌افزاری دستگاه هم به شما اجازه می‌دهند تا در صورت نیاز، شارژ باتری را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنید.

شارژدهی این دستگاه در حین استفاده سنگین، حدودا یک روز است اما تمام کردن شارژ آن در یک روز کار نسبتا سختی به حساب می‌آید. در صورت تمام شدن شارژ دستگاه، شما می‌توانید آن را به کمک آداپتور موجود در جعبه شارژ کنید. این آداپتور توان 67 واتی دارد که می‌تواند شارژ دستگاه را در حدود 43 دقیقه از صفر به صد درصد برساند. 

نکته جالب اینجاست که در شیائومی ۱۲ تی از یک شارژر 120 واتی استفاده شده بود که می‌توانست شارژ کامل را در کمتر از 20 دقیقه انجام دهد. این آداپتور حالا فقط به مدل پرو محدود شده و حذف آن از مدل پایه کمی عجیب است. با این وجود، می‌توان بخش باتری شیائومی ۱۳ تی را نسبتا کامل دانست زیرا هیچ نگرانی از بابت شارژدهی یا سرعت شارژ آن وجود ندارد.

اسپیکر شیائومی 13T

اسپیکر‌ها

در شیائومی ۱۳ تی از سیستم اسپیکر استریو استفاده شده که در این بازه قیمتی عادی است. اسپیکر اول در بخش پایین فریم قرار گرفته و یک خروجی اختصاصی برای آن در نظر گرفته شده است. اسپیکر دوم در این سیستم در حقیقت همان اسپیکر مکالمه است که برخلاف نسل‌های قبلی، خروجی جداگانه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است.

در عوض، شیائومی در این بخش از یک حفره استفاده کرده که صدای اسپیکر را از بخش بالای فریم خارج می‌کند. تقسیم صدا در این دستگاه قابل قبول است اما در حین استفاده، متوجه می‌شوید که صدای اسپیکر اول از اسپیکر دوم بیشتر است. علاوه بر این، خروج صدای اسپیکر مکالمه از بالای فریم باعث پخش شدن صدا در حین مکالمه می‌شود که کمی آزار دهنده است.

با این وجود صدای پخش شده توسط این دستگاه فراگیری خوبی دارد و حجم آن هم بسیار خوب است. تفکیک صدا در اسپیکر به خوبی انجام می‌شود ولی بیس آن نسبتا کم است. شیائومی این دستگاه را به استاندارد Dolby Atmos مجهز کرده که می‌تواند تجربه کاربر را ارتقا دهد.

جمع‌بندی بررسی شیائومی 13T

شیائومی 13T آخرین نسل از دستگاه‌های قاتل پرچمدار شیائومی به‌شمار می‌رود که مثل سال‌های گذشته در کنار یک مدل پرو به بازار عرضه می‌شود. شیائومی برای ترغیب کاربران به خریداری مدل پرو، ویژگی‌های بیشتری را به آن اضافه کرده و حتی برخی ویژگی‌ها را از مدل پایه حذف کرده است. به همین دلیل اگر به دنبال دست‌یابی به این ویژگی‌ها هستید می‌توانید به سراغ مدل پرو بروید.

با این وجود، بررسی شیائومی ۱۳ تی نشان داد که این دستگاه همچنان در میان برترین دستگاه‌های میان‌رده قرار می‌گیرد و می‌تواند نیاز‌های کاربر را به راحتی رفع کند. البته مزایا و معایبی هم در آن وجود دارند که قبل از خرید باید به آن‌ها دقت کنید. برای مثال، دستگاه‌های دیگری وجود دارند که کیفیت ساخت آن‌ها بالاتر باشد یا پردازنده آن‌ها توانایی بیشتری داشته باشد.

یکی از رقبای خوب این دستگاه، ناتینگ فون ۲ است که از طراحی چشمگیری برخوردار است و سخت‌افزار آن هم عملکرد بهتری را به نمایش می‌گذارد.

نظر شما در مورد بررسی شیائومی 13T چیست؟ آیا این دستگاه می‌تواند با رقبای خود در این بازه قیمتی رقابت کند؟ نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:

بررسی شیائومی پوکو F5 پرو؛ پرچمدار اقتصادی

بررسی شیائومی ۱۳ پرو