شیائومی ۱۳ پرو در حقیقت بهترین پرچمدار این شرکت محسوب می‌شود که با تغییرات زیادی نسبت به گذشته وارد بازار شده است. با عرضه این دستگاه، ممکن است شیائومی بتواند برای اولین بار به معنای واقعی کلمه با سازندگان دیگر رقابت کند و بخشی از بازار دستگاه‌های پرچمدار را به خود اختصاص دهد. در سال گذشته با عرضه ۱۲S اولترا در چین، شیائومی خود را از بازار‌های جهانی محروم کرد و حالا با این دستگاه قصد دارد دوباره شانس خود را امتحان کند. Xiaomi 13 Pro برای بررسی در اختیار ماست پس با ما همراه باشید.

Xisomi 13Pro در مراسمی به همراه مدل پایه ۱۳ در چین عرضه شد. مدتی بعد این شرکت مراسمی را برای عرضه جهانی این دستگاه‌ها برگزار کرد و آن‌ها را سریعا وارد بازار‌های جهانی کرد. مدل پایه در حقیقت دستگاه پرچمداری محسوب می‌شود که از قیمت بهتری برخوردار است اما مشخصات آن کمی از مدل پرو ضعیف‌تر هستند. 

جعبه گشایی شیائومی 13 پرو
جعبه گشایی شیائومی ۱۳ پرو

جعبه شیائومی ۱۳ پرو یکی از بخش‌هایی است که این شرکت به آن توجه زیادی کرده است. این جعبه مشکی رنگ و نام دستگاه با رنگ نقره‌ای روی آن نوشته شده است. البته روی این جعبه یک لوگو قرمز رنگ‌ هم وجود دارد که به همکاری این شرکت با کمپانی لایکا اشاره می‌کند. در کنار جعبه، برخی از دستاورد‌های شیائومی نوشته شده که شامل برترین برند در هند و گواهی‌های خاص این شرکت می‌شود.

در پشت جعبه هم اشاره‌هایی به برخی از ویژگی‌های خاص دستگاه شده و با مطالعه آن‌ها متوجه می‌شوید که با یک دستگاه سرتاسر پرچمدار طرف هستید. پس از باز کردن جعبه با یک جعبه کوچک‌تر مواجه می‌شوید که شبیه به تمامی دستگاه‌های دیگر از این برند است. شیائومی در این جعبه دفترچه‌های راهنما، سوزن سیم‌کارت و قاب سیلیکونی شفاف را قرار داده که ویژگی بسیار خوبی محسوب می‌شود.

این قاب مثل تمامی دستگاه‌های دیگر این شرکت گزینه خوبی برای شروع استفاده محسوب می‌شود اما به شما پیشنهاد می‌کنیم در استفاده طولانی مدت، آن را با یک قاب محکم‌تر جایگزین کنید. در بخش پایین این جعبه خود دستگاه قرار گرفته که به کمک یک لایه پلاستیک محافظت می‌شود. در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری آداپتور شارژ ۱۲۰ واتی به همراه کابل آن هستیم. این کابل برای ولتاژهای ۶ آمپری ساخته شده و از کیفیت بالایی برخوردار است.

در کل می‌توان تجربه جعبه‌گشایی Xiaomi 13 Pro را یک سر و گردن بالاتر از دستگاه‌های پرچمدار دیگر دانست. زیرا این جعبه به صورت پیش‌فرض با یک قاب سیلیکونی و آداپتور شارژر همراه است. این دو، لوازمی هستند که در برند‌های دیگر باید برای آن‌ها هزینه جداگانه‌ای را پرداخت کنید.

طراحی دکمه های جانبی شیائومی 13 پرو
طراحی Xiaomi 13 Pro

در بررسی شیائومی ۱۲ پرو مشخص شد که این دستگاه بسیاری از مشکلات پرچمداران دیگر را حل کرده و طراحی بسیار خوبی دارد. همین موضوع باعث می‌شود ناخودآگاه از طراحی شیائومی ۱۳ پرو هم انتظارات بالایی داشته باشیم. بررسی ما نشان داد که این دستگاه در بخش طراحی، برخی از ویژگی‌های نسل قبلی خود را از دست داده و ویژگی‌های جدیدی را اضافه کرده است. 

اولین بخشی که در طراحی نظر شما را جلب می‌کند، قاب پشتی دستگاه است. این قاب در گذشته از پوشش مات برخوردار بود و در مقابل اثرانگشت مقاومت بالایی داشت. متاسفانه امسال شیائومی پوشش قاب ۱۳ پرو را به براق تغییر داده که باعث می‌شود این دستگاه تمامی اثرات انگشت را جذب کند. البته از طرف دیگر، حالا در این قاب به جای شیشه از سرامیک استفاده کرده که پیشرفت خوبی محسوب می‌شود و حس کیفیت دستگاه را بالاتر می‌برد. 

یکی دیگر از تغییرات بزرگ این دستگاه، ماژول دوربین آن است. این ماژول حالا از مستطیل به مربع تبدیل شده و اندازه آن به صورت چشمگیری بزرگ‌تر شده است. در گذشته با وجود استفاده از سنسور‌های ۵۰ مگاپیکسلی، اندازه لنز دوربین اصلی بزرگ تر بود و تفاوت زیادی با دو لنز دیگر داشت. اما در Xiaomi 13 Pro، فضای یکسانی برای تمامی لنز‌های وجود دارد و از یک شیشه یکپارچه برای پوشش آن‌ها استفاده شده است. 

این مربع به چهار قسمت تقسیم شده و سه قسمت آن با دوربین پر شده است. در بخش چهارم هم شاهد قرارگیری لوگوی لایکا و اطلاعات نوع لنز و سنسور دوربین هستیم. یکی از نکات جالب در مورد این ماژول، قرارگیری سنسور ۱ اینچی دوربین اصلی در کنار دوربین‌های دیگر است. در شیائومی ۱۲S اولترا، این سنسور با فاصله از دوربین‌های دیگر قرار گرفته بود و فضای خاصی به آن اختصاص داده شده بود. اما حالا تمامی دوربین‌ها در فاصله‌های یکسان از یکدیگر قرار دارند و طراحی آن‌ها بهتر شده است.

همچنین در این ماژول شاهد قرارگیری سنسور‌های فوکوس و فلاش دوگانه دوربین‌ هم هستیم. ماژول دوربین برجستگی قابل توجهی دارد و متاسفانه نمی‌توان آن را با استفاده از قاب حذف کرد. البته اندازه ماژول جلوی تکان خوردن آن روی میز را می‌گیرد ولی برجستگی آن، می‌تواند باعث ضعف در برابر ضربات شود. در بخش پایین این قاب هم شاهد قرارگیری لوگوی شیائومی به همراه استاندارد‌های دستگاه هستیم. 

البته شما می‌توانید دستگاه را با پوشش چرم مصنوعی هم تهیه کنید که بسیاری از مشکلات مدل سرامیکی را ندارد و وزن آن کمتر است. اما در نسخه‌های سرامیکی شما با یک بدنه بسیار براق روبه‌رو هستید که اثرانگشت را به خود جذب می‌کند و می‌تواند به راحتی از دست لیز بخورد. این قاب خمیدگی‌هایی را در اطراف خود دارد که طراحی آن را در سطح پرچمداران دیگر قرار می‌دهد و حس کیفیت را به کاربر منتقل می‌کند.

فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و مثل قاب پشتی از پوشش براق برخوردار است. رنگ فریم دستگاه هم با توجه به رنگ قاب پشتی متغیر است اما در تمامی رنگ‌ها، فریم به راحتی اثرانگشت را جذب می‌کند و کثیف می‌شود. در بخش پایین این فریم پورت یو اس بی C، میکروفون اول، جایگاه سیم‌کارت و شیار اسپیکر اول قرار گرفته است. شما می‌توانید در این جایگاه از دو سیم‌کارت استفاده کنید و متاسفانه جایی برای کارت حافظه در آن وجود ندارد.

شیار اسپیکر هم به شکل امواج صدا طراحی شده که به پرچمداران قبلی این شرکت شباهت دارد اما حالا دیگر برای تنظیم آن از شرکت هارمن کاردن استفاده نشده است. در بخش راست فریم هم دکمه پاور به همراه دکمه ولوم یکپارچه قرار گرفته که دسترسی به آن با یک دست آسان است. در بخش بالای فریم هم برای اولین بار شاهد قرارگیری دو میکروفون هستیم که برای ضبط صدای استریو استفاده می‌شوند. 

در این بخش همچنین سنسور مادون قرمز و یک حفره وجود دارد که ممکن است در نگاه اول ماهیت آن مشخص نباشد. اما در حقیقت این حفره برای بیشتر کردن جلوه استریو در بالای دستگاه قرار گرفته و صدای اسپیکر دوم را علاوه بر بالای صفحه نمایش، از بالای فریم هم پخش می‌کند. در بخش جلوی دستگاه هم یک صفحه نمایش خمیده قرار گرفته و به گونه‌‌ای طراحی شده که سطح تیزی بین آن و فریم وجود نداشته باشد.

در بخش بالای صفحه نمایش یک پانچ‌ هول برای دوربین سلفی قرار گرفته و در بخش بالای آن هم یک شیار نازک برای اسپیکر مکالمه وجود دارد. همچنین برای افزایش مقاومت صفحه نمایش، در آن از گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده است. در کل می‌توان طراحی این دستگاه را یک طراحی تماما پرچمدار دانست که تمامی بخش‌های آن، حس کیفیت را به کاربر منتقل می‌کنند. 

ابعاد گوشی۸.۴×۷۴.۶×۱۶۲.۹
وزن گوشی۲۱۰
جنس قاب پشتیسرامیک
جنس بدنهآلومینیوم
استاندارد ضد آب IP۶۸

همچنین می‌توان گفت که شیائومی ۱۳ پرو اولین دستگاه از این شرکت محسوب می‌شود که به صورت رسمی با گواهی IP68 وارد بازار می‌شود. این گواهی به دستگاه اجازه می‌دهد تا به مدت ۳۰ و عمق ۱.۳۰ متر در برابر آب مقاومت کند. شیائومی اعلام کرده که این دستگاه ضخامت ۸.۴ میلی‌متری و وزن ۲۲۹ گرمی دارد که با مدل اولترا از سال قبل برابر است. 

صفحه نمایش شیائومی 13 پرو
صفحه نمایش شیائومی ۱۳ پرو
نوع پنل LTPO AMOLED
اندازه صفحه۶.۷۳ اینچ
رزولوشن۱۴۴۰×۳۲۰۰
تراکم پیکسلی۵۲۲
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

شیائومی در سال گذشته از یک صفحه نمایش پرچمدار در مدل ۱۲ پرو استفاده کرد و همین موضوع در مدل ۱۳ پرو هم به وضوح قابل مشاهده است. صفحه نمایش اولد این دستگاه حدود ۹۰ درصد فضای جلویی را پر کرده و از رزولوشن ۱۴۴۰×۳۲۰۰ پیکسل برخوردار است. این پنل اندازه ۶.۷۳ اینچی دارد و در آن از تکنولوژی LTPO استفاده شده است. به این معنا که دستگاه می‌تواند به صورت هوشمند نرخ بروزرسانی خود را بین ۱ و ۱۲۰ هرتز تنظیم کند. 

این کار به Xiaomi 13 Pro اجازه می‌دهد تا در زمان استفاده سنگین بتواند با بالا بردن نرخ بروزرسانی، انیمیشن‌ها را روان‌تر کند و همچنین در حین انجام کار‌های سبک‌تر با کاهش نرخ بروزرسانی مصرف باتری را کاهش دهد. شیائومی در بخش کیفیت این پنل هم چیزی کم نگذاشته و عمق رنگ ۱۰ بیتی را به همراه استاندارد دالبی ویژن به آن اضافه کرده است.

اما یکی از بزرگ‌ترین تغییرات میان این دستگاه و نسل قبلی آن در بخش صفحه نمایش، سقف روشنایی آن محسوب می‌شود. این عدد در نسل جدید به ۱۹۰۰ نیت رسیده که در مقایسه با پرچمداران دیگر بسیار خوب محسوب می‌شود. تراکم ۵۲۲ پیکسل در هر اینچ این پنل ممکن است کمی نگران کننده به نظر برسد اما خبر خوب این است که شما می‌توانید رزولوشن دستگاه را به صورت دستی در تنظیمات تغییر دهید. 

اگر در این بخش رزولوشن QHD+ را انتخاب کنید، می‌توانید به دستگاه اجازه دهید تا در برخی مواقع این رزولوشن را برای کاهش مصرف باتری به FHD+ تغییر دهد. رنگ‌ها به خوبی در این پنل نمایش داده می‌شوند و تجربه استفاده از آن برای تماشای محتوای با کیفیت در میان بهترین دستگاه‌های بازار قرار می‌گیرد. نسبت ۲۰:۹ صفحه نمایش به شما اجازه می‌دهد تا تجربه فراگیری را در حین تماشای فیلم‌ها داشته باشید. در تنظیمات پیش‌فرض ممکن است رنگ‌ها کمی اشباع‌تر از حالت عادی به نظر برسند اما این موضوع با تغییر تنظیمات قابل حل است. همچنین استفاده از گواهی HDR10+ در این بخش می‌تواند محدوده دینامیکی تصاویر را بالاتر ببرد و روشنایی را در بخش‌های مختلف صفحه تنظیم کند.

این پنل در حین انجام کار‌های سریع‌تر مثل گیمینگ هم چیزی کم نمی‌گذارد. نرخ نمونه برداری لمس ۲۴۰ هرتزی به همراه نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی به دستگاه اجازه می‌دهد تا با سرعت زیادی متوجه لمس‌های شما شود و تغییرات را نمایش دهد. این ویژگی‌ها در حین بازی می‌تواند سرعت عمل شما را بالاتر ببرد و تجربه کاربری‌تان را بهتر کند. 

شما در تنظیمات صفحه نمایش می‌توانید نرخ بروزرسانی صفحه را بین دو حالت خودکار و ۶۰ هرتز تنظیم کنید. در حالت خودکار دستگاه می‌تواند بسته به نیاز شما نرخ بروزرسانی را تنظیم کند. همچنین در این بخش تنظیماتی وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید کیفیت تصاویر و ویدیو‌های پخش شده در دستگاه را با استفاده از پردازنده بهتر کنید. پس از بررسی شیائومی ۱۳ پرو باید گفت که تجربه استفاده از صفحه نمایش این دستگاه بسیار کامل است. ویژگی‌های زیادی وجود دارند که همگی در برخی از مواقع به کمک شما می‌آیند و تجربه استفاده از دستگاه را کامل‌تر می‌کنند. 

دوربین شیائومی 13 پرو
دوربین شیائومی ۱۳ پرو
رزولوشن دوربین‌ها۵۰.۳و۵۰و۵۰ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری ۸K@24fps (HDR), 4K@24/30/60fps
امکانات دوربین اصلیdual pixel PDAF, Laser AF, OIS

می‌توان گفت که پس از مدل شیائومی ۱۲S اولترا، انقلابی در سیستم دوربین پرچمدار‌های این شرکت صورت گرفت که آن‌ها را در رقابت نزدیکی با پرچمداران دیگر بازار قرار داد. یکی از این تغییرات بزرگ، استفاده از سنسور ۱ اینچی برای دوربین اصلی بود که به شیائومی ۱۳ اولترا هم رسیده است. در این دستگاه از سه دوربین استفاده شده که همگی رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارند اما از سنسور‌های متفاوتی در آن‌ها استفاده شده است. 

دوربین اصلی از یک سنسور ۱ اینچی استفاده می‌کند که در مدل اولترا هم استفاده شده بود. سنسور استفاده شده در این دستگاه در حقیقت همان IMX 989 سونی است که بزرگ‌ترین سنسور در دنیای موبایل محسوب می‌شود و از پیکسل‌هایی با اندازه ۱.۶µm استفاده می‌کند. البته همانطور که در تست‌های مدل اولترا مشخص شد، این سنسور واقعا اندازه ۱ اینچی ندارد و روش اندازه‌گیری آن کمی متفاوت است. روی سنسور اصلی یک لنز ۸ تکه قرار گرفته که توسط لایکا ساخته شده و از یک لرزش‌گیر اپتیکال بزرگ برخوردار است. 

البته دوربین‌های دیگر از دو سنسور متفاوت استفاده می‌کنند که توانایی‌های کمتری نسبت به سنسور سونی دارد. دوربین تله‌فوتو از سنسور S5K سامسونگ استفاده می‌کند که از فیلتر تتراسل هم برخوردار است. اندازه پیکسل‌های این سنسور حدود ۰.۶۴µm اعلام شده که با اختلاف از سنسور اصلی کوچک‌تر است. این دوربین از یک لنز ۷۵ میلی‌متری تله فوتو استفاده می‌کند که می‌تواند تا ۳.۲ برابر به صورت اپتیکال زوم کند. 

دوربین تله فوتو در این دستگاه از لرزشگیر اپتیکال استفاده می‌کند و می‌تواند در حین زوم‌های ۱۰برابر به بالا، دوربین را روی سوژه متمرکز کند. شیائومی همچنین اعلام کرده که این سنسور فاصله فوکوس بسیار کمی دارد و حتی می‌تواند روی اجسامی که در فاصله ۱۰ سانتی متری آن هم قرار دارند فوکوس کند. این ویژگی حالت سوپر ماکرو را به Xiaomi 13 Pro آورده که به کمک آن می‌توانید با دوربین تله‌فوتو به ثبت تصاویر نزدیک از اجسام بپردازید.

دوربین اولترا‌واید هم رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارد و از همان سنسور دوربین تله‌فوتو استفاده می‌کند. اما در این دوربین از یک لنز ۱۴ میلی‌متری استفاده شده که زاویه دید ۱۱۵ درجه‌ای دارد. این دوربین از قابلیت فوکوس خودکار برخوردار است و می‌تواند در فاصله نزدیکی روی اجسام فوکوس کند. البته برنامه دوربین این کار را به صورت خودکار انجام می‌دهد و با نزدیک شدن به سوژه، دوربین را به اولترا‌واید تغییر می‌دهد.

نکته اینجاست که تمامی این سنسور‌ها توسط شرکت لایکا تنظیم شده‌اند و با استاندارد‌های رنگی این شرکت هماهنگ هستند. به همین دلیل در زمان شروع به کار با دوربین از شما سوال پرسیده می‌شود تا بین دو حالت Leica Authentic و Leica Vibrant یکی را برای عکس‌برداری انتخاب کنید. 

در بررسی Xiaomi 13Pro ما از حالت Vibrant استفاده کردیم و نتایج با کیفیتی را دریافت کردیم اما اگر شما از تنظیمات رنگی این حالت راضی نیستید، می‌توانید از حالت Authentic استفاده کنید که رنگ‌ها را کمی گرم‌تر می‌کند. البته همکاری با شرکت لایکا فقط به بخش نرم‌افزاری ختم نشده و این شرکت در بخش سخت‌افزاری هم تغییراتی را ایجاد کرده است.

تمامی لنز‌ها توسط لایکا ساخته شده‌اند و زمان زیادی روی پوشش آن‌ها صرف شده است. طبق گفته‌های شیائومی و لایکا، ساعت‌های زیادی صرف بهبود این لنز‌ها شده و از تکنولوژی‌هایی در مقیاس نانو برای کودینگ آن‌ها بهره برده شده است.

از سخت‌افزار دوربین که بگذریم، برنامه دوربین هم ویژگی‌های بسیار زیادی دارد. اولین تفاوت میان این برنامه و دستگاه‌های دیگر شیائومی، رنگ آن است. شیائومی در این دستگاه از رنگ قرمز در تمامی بخش‌ها استفاده کرده که احتمالا به همکاری این شرکت با کمپانی لایکا اشاره دارد. علاوه بر آن، ویژگی‌ها و امکانات زیادی در این برنامه وجود دارد که در دیگر گوشی‌های این شرکت دیده نمی‌شود. 

در برنامه دوربین شما می‌توانید بین حالت‌های مختلف یکی را انتخاب کنید و یا حتی تنظیمات مورد نظر خودتان را هم روی آن اعمال کنید. در میان ویژگی‌های عادی می‌توان به حالت پرو، حالت عکس، حالت فیلم، حالت اسکن مدارک، حالت پرتره، حالت ۵۰ مگاپیکسلی و حالت شب اشاره کرد. اما موضوع به همینجا ختم نمی‌شود.

شیائومی بخش دیگری را هم به نام More در برنامه دوربین قرار داده که ویژگی‌های بیشتر را در آن‌جا جمع‌ کرده است. این ویژگی‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و از حالت‌های کلون با هوش مصنوعی گرفته تا حالت عکس‌برداری از ماه، متغیر هستند. هرکدام از این حالت‌ها می‌توانند در موقعیت‌های خاص، بسیار کاربردی باشند اما مهم‌تر از همه آن‌ها، تجربه استفاده عادی از برنامه دوربین است.

در بررسی شیائومی ۱۳ پرو شاهد هیچ‌گونه لگ یا کندی در برنامه دوربین نبودیم و تمامی کار‌ها به سرعت اجرا شد. البته اگر بخواهیم در مورد این برنامه واقع‌بین باشیم، باید گفت که بسیاری از ویژگی‌ها در بخش‌های مختلفی از برنامه دوربین و تنظیمات آن قرار گرفته‌اند. همین موضوع باعث می‌شود پیدا کردن آن‌ها کمی دشوار، یا زمان‌بر باشد.

کیفیت تصاویر دوربین اصلی بسیار عالیست. این دوربین به لطف سنسور و سخت‌افزار قدرتمند می‌تواند تصاویری را ثبت کند که در دنیای موبایل بسیار کم‌نظیر هستند. تصاویر ثبت شده توسط شیائومی ۱۳ پرو از محدوده دینامیکی بسیار بالایی برخوردارند و کیفیت آن‌ها بسیار بالاست. البته باید گفت که برنامه دوربین به صورت پیش‌فرض پیکسل‌ها را با نسبت ۴ به ۱ ترکیب می‌کند و تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی را به شما تحویل می‌دهد.

این موضوع اصلا باعث کاهش کیفیت این تصاویر نمی‌شود و نتایج آن همچنان بسیار عالی هستند. تصاویر ثبت شده محدوده دینامیکی بسیار بالایی دارند و حتی اگر دوربین را مستقیم به سمت خورشید بگیرید، باز هم در تصاویر ثبت شده رنگ‌ها به خوبی نمایش داده می‌شوند و بخش تاریکی در تصاویر وجود ندارد.

رنگ‌های این تصاویر هم ممکن است کمی اشباع به نظر برسند اما در کل می‌توان آن‌ها را بسیار طبیعی دانست. سرعت فوکوس در حین عکس‌برداری بسیار بالاست و شما حتی می‌توانید از سوژه‌های درحال حرکت هم به راحتی و با وضوح کامل عکس بگیرید. اگر قصد دارید تنظیمات بیشتری را در برنامه دوربین کنترل کنید، می‌توانید وارد حالت پرو شوید و به کمک آن تمام بخش‌های دوربین را به صورت دستی تنظیم کنید.

به علت استفاده از سنسور‌های یکسان در دوربین اولترا‌واید و دوربین تله‌فوتو، نتایج ثبت شده توسط این دو دوربین‌ هم شباهت زیادی به دوربین اصلی دارد و در حین جابجا شدن بین لنز‌ها، تغییر رنگ اساسی را مشاهده نمی‌کنید. تصاویر دوربین تله‌فوتو از وضوح بالایی برخوردارند و می‌توان استفاده از این لنز را برای ثبت تصاویر پرتره پیشنهاد کرد. 

در دوربین اولترا‌واید هم با وجود زاویه دید گسترده، جلوه چشم ماهی کمی در تصاویر وجود دارد و نرم‌افزار دستگاه تلاش می‌کند تا به صورت کامل این موضوع را برطرف کند. تصاویری که با حالت ماکرو این لنز هم ثبت می‌شوند از جزئیات بالایی برخوردارند و رنگ‌ها در آن‌ها هیچ تفاوتی با عکس‌های عادی ندارد.

با کمتر شدن نور، در تصاویر دوربین اصلی تفاوت خاصی دیده نمی‌شود. اندازه بزرگ سنسور دوربین اصلی به آن اجازه می دهد تا نور زیادی را جذب کند و با وجود کم بودن نور محیط، همچنان تصاویر خوبی را ثبت کند. اگر در شرایط نوری خیلی ضعیفی برنامه دوربین را باز کنید، دستگاه به صورت خودکار وارد حالت نایت مود می‌شود و زمان مورد نیاز برای ثبت عکس را تنظیم می‌کند.

تصاویر ثبت شده در نور کم جزو بهترین‌های بازار محسوب می‌شوند. این تصاویر از محدوده دینامیکی بسیار بالایی برخوردارند و منابع نوری به خوبی در آن‌ها مدیریت می‌شود. رنگ‌ها در این تصاویر بسیار به واقعیت نزدیک هستند و مشکلات بسیاری از پرچمداران دیگر بازار در آن‌ها دیده نمی‌شود. حتی سایه‌ها هم در این تصاویر به خوبی ثبت می‌شود و جزئیات آن از بین نمی‌رود.

جالب است بدانید که این موضوع در دوربین تله‌فوتو هم وجود دارد. محدوده دینامیکی تصاویر این دوربین بالاست و جزئیات بالایی در آن دیده می‌شود. با وجود استفاده از سنسور یکسان، تصاویر دوربین اولترا واید نویز کم و غلظت رنگی بالایی دارند. در کل، می‌توان این دوربین را یکی از بهترین‌ اولترا‌واید‌های بازار در ثبت تصاویر شب دانست. 

شیائومی ۱۳ پرو روی بخش پرتره تمرکز زیادی داشته و حالت‌های مختلفی را در این بخش ارائه می‌کند. در حالت عادی، تصاویر پرتره با دوربین تله‌فوتو و لنز ۷۵ میلی‌متری ثبت می‌شوند. تصاویر در این حالت بسیار به واقعیت نزدیک هستند و تغییر نرم‌افزاری خاصی در آن‌ها دیده نمی‌شود. در چند حالت دیگر از لنز‌های متفاوتی استفاده می‌شود که هرکدام افکت مخصوص به خود را دارند. در میان این حالت‌ها می‌توان به لنز ۳۵ میلی‌متری با تصاویر سیاه و سفید، لنز ۵۰ میلی‌متری با افکت بوکه، لنز ۷۵ میلی‌متری پرتره بدون افکت و لنز ۹۰ میلی‌متری با فوکوس Soft اشاره کرد.

توجه شیائومی و لایکا به تصویر‌برداری با ۱۳ پرو بسیار زیاد بوده اما این موضوع باعث ضعف بخش فیلم‌برداری آن نشده است. در حقیقت، فیلم‌های ثبت شده با این دستگاه ممکن است حتی از پرچمداران دیگر هم بهتر به نظر برسند. یکی از جذاب‌ترین نکات در مورد این سیستم دوربین، توانایی هر‌سه لنز برای ثبت ویدیو با رزولوشن ۴k و نرخ ۶۰ فریم در ثانیه است که به شما آزادی عمل بسیار زیادی می‌دهد. 

البته قابلیت فیلم‌برداری با رزولوشن ۸K و نرخ ۲۴ فریم هم در این دستگاه وجود دارد اما در این حالت شما فقط به دوربین اصلی محدود خواهید بود. فیلم‌ها در حالت عادی با کدک h.264 ثبت می‌شوند اما مثل دستگاه‌های دیگر شیائومی، شما می‌توانید برای کاهش فضای ویدیو‌ها کدک آن‌ها را به h.265 تغییر دهید.

ویدیو‌های ۸K در این دوربین نسبت به دستگاه‌های دیگر از سطح جزئیات بالاتری برخوردارند و نویز آن‌ها کمی کاهش یافته است. البته کیفیت این ویدیو‌ها در حد دوربین‌های حرفه‌ای نیست و حجم آن‌ها بیش از حد بالاست. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم در عوض از حالت ۴K با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه استفاده کنید. 

می‌توان این ویدیو‌ها را جزو بهترین‌های دنیای موبایل دانست. در این حالت کیفیت تصاویر بسیار بالاست و رنگ‌ها غلظت فوق‌العاده‌ای دارند. همچنین، محدوده دینامیکی آن‌ها به شما اجازه می‌دهد تا در هر شرایط نوری بهترین نتایج را دریافت کنید و شاهد روشنایی بیش از حد یا تاریکی بخش‌هایی از تصویر نباشید. یکی از مهم‌ترین نکات در این ویدیو‌ها، عملکرد لرزش‌گیر است.

در حین فیلم‌برداری، لرزش‌گیر اپتیکال این دستگاه عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند تا حد زیادی تصاویر را روان کند. این عملکرد خوب به دلیل اندازه بزرگ لرزش‌گیر و پردازش‌های انجام شده به وجود می‌آید و می‌تواند ویدیو‌های شما را بسیار حرفه‌ای جلوه دهد. همچنین اگر حس می‌کنید عملکرد آن برای شما کافی نیست، می‌توانید از حالت‌های نرم‌افزاری استفاده کنید که کمی شما را محدود‌تر می‌کنند.

در این حالت‌ها، دستگاه بخشی از سنسور را انتخاب می‌کند و به کمک نرم‌افزار و سخت‌افزار، این بخش را در مرکز تصویر نگه می‌دارد و لرزش‌ها را از بین می‌برد. استفاده از این حالت رزولوشن تصویر را به ۱۰۸۰ با نرخ فریم ۳۰ فریم در ثانیه می‌رساند که ممکن است چندان چشمگیر نباشد. در بررسی شیائومی ۱۳ پرو، ما هیچ مشکلی با لرزش‌گیر این دستگاه در حالت عادی نداشتیم و ویدیو‌های ثبت شده توسط آن، بسیار عالی محسوب می‌شدند. 

با کمتر شدن نور، کیفیت این ویدیو‌ها تغییر چندانی نمی‌کند و همچنان سطح جزئیات در آن بالا می‌ماند. نویز در ویدیو‌های شب هم بسیار کم است و سنسور بزرگ دوربین، نور زیادی را به خود جذب می‌کند. البته حالت نایت مود هم برای ویدیو‌های ۴K با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه وجود دارد که می‌تواند محدوده دینامیکی دوربین را افزایش دهد و غلظت رنگ‌ها را بیشتر کند. زوم دو برابری دوربین اصلی در حین ثبت ویدیو، دیگر بدون افت کیفیت نیست و کاهش رزولوشن در آن قابل مشاهده است.

در این دوربین حالت اسلوموشن هم وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد با رزولوشن‌های ۱۰۸۰ و ۷۲۰ فیلم‌برداری کنید. در این حالت شما می‌توانید نرخ فریم را بین ۱۲۰، ۲۴۰، ۴۸۰، ۹۶۰ و ۱۹۲۰ فریم در ثانیه تنظیم کنید که بسیار عالی محسوب می‌شود. با این حالت شما می‌توانید با توجه به سوژه و سرعت آن، نرخ فریم را انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید. ویدیو‌های ثبت شده در این حالت از کیفیت بالایی برخوردارند و رنگ‌ها هم به خوبی در آن‌ها نمایش داده می‌شود.

دو دوربین تله فوتو و اولترا واید هم به دلیل استفاده از سنسور‌های قدرتمند، ویدیو‌های ۴K بسیار خوبی را ثبت می‌کنند. جزئیات در این ویدیو‌ها بالاست و رنگ‌ها هم به خوبی در آن‌ها نمایش داده می‌شود. با این وجود که دو دوربین تله فوتو و اولترا واید بیشتر تحت تاثیر نور کم قرار می‌گیرند، اما همچنان نتایج آن‌ها در نور کم بسیار خوب است و نویز کمی در آن‌ها دیده می‌شود. 

البته بنا به دلایل نامعلومی، دوربین اولترا‌واید در نمایش رنگ‌ها و تنظیم غلظت آن‌ها کمی ضعیف‌تر از دوربین تله‌فوتو عمل می‌کند. البته این تغییر چندان هم محسوس نیست و برای مشاهده آن، باید هردو تصویر را در کنار هم قرار دهید. 

در پایان بررسی دوربین شیائومی ۱۳ پرو باید بگوییم که سیستم این دوربین تماما پرچمدار است و هیچ کم و کاستی در آن دیده نمی‌شود. تمامی سنسور‌ها کیفیت بسیار بالایی دارند و به جزئیات آن‌ها دقت زیادی شده است. همچنین ویژگی‌های زیادی در برنامه دوربین وجود دارد که می‌توانند در بسیاری از مواقع به شما کمک زیادی کنند.

دوربین سلفی شیائومی 13 پرو
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین۳۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری۱۰۸۰p@30fps

دوربین سلفی این دستگاه نسبت به شیائومی ۱۲S اولترا هیچ تغییر خاصی نداشته و می‌توان گفت که دقیقا از همان سنسور استفاده شده است. این سنسور رزولوشن ۳۲ مگاپیکسلی دارد و اندازه پیکسل‌های آن هم ۰.۷µm اعلام شده اما به دلیل قدیمی بودن سنسور، ممکن است نتایج دلخواهتان را از آن دریافت نکنید. 

متاسفانه این سنسور پیکسل‌ها را ترکیب نمی‌کند و دائما تصاویر را با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسلی ثبت می‌کند که می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد. محل قرارگیری این دوربین نسبت به گذشته تغییری نکرده و همچنان اندازه آن بسیار کوچک است. تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی از کیفیت مناسبی برخوردارند و می‌توانند جلوه طبیعی تصاویر را حفظ کنند.

محدوده دینامیکی تصاویر این دوربین خوب است و منابع نوری در آن به خوبی مدیریت می‌شوند. برنامه دوربین در بخش سلفی هم ویژگی‌هایی را جای داده که می‌توانند به شما در ثبت تصاویر خلاقانه کمک کنند. یکی از این ویژگی‌ها، Teleprompter است که عملکرد آن شباهتی به برنامه‌های تلویزیونی دارد. در این بخش شما می‌توانید متن ویدیوتان را وارد دستگاه کنید و در حین ثبت ویدیو آن را بخوانید.

متاسفانه در این دوربین خبری از فیلم‌برداری با رزولوشن ۴K نیست و شما به رزولوشن‌های ۱۰۸۰ و ۷۲۰ با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه محدود هستید. ویدیو‌های ثبت شده با دوربین سلفی کیفیت خوبی دارند اما نمی‌توان عملکرد آن‌ها را با پرچمداران دیگر بازار مقایسه کرد. محدوده دینامیکی این ویدیو‌ها مناسب است و بخش‌های روشن و تاریک تصویر در آن‌ها به خوبی مدیریت می‌شوند.

رابط کاربری شیائومی 13 پرو
سخت‌افزار Xiaomi 13 Pro
نام تراشهاسنپدراگون ۸ نسل ۲
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتری

همانطور که از یک دستگاه پرچمدار انتظار می‌رود، شیائومی ۱۳ پرو از آخرین نسل تراشه‌های اسنپدراگون استفاده می‌کند. شیائومی در این دستگاه از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده کرده که نسبت به گذشته، بهبود‌هایی در زمینه مصرف انرژی و کنترل دما داشته است. این تراشه از آرایش جدیدی برای هسته‌ها استفاده کرده و سقف فرکانس آن‌ هم به ۳.۲ گیگاهرتز رسیده است. عملکرد پردازشی این تراشه ۳۵ درصد و مصرف انرژی آن هم ۴۰ درصد بهبود یافته است. 

در این تراشه همچنین از گرافیک Adreno 740 استفاده می‌شود که توانایی ری تریسینگ را هم دارد. طبق اعداد اعلام شده توسط کوالکام، عملکرد گرافیکی تراشه حدود ۲۵ درصد در عملکرد و ۴۵ درصد در مصرف انرژی بهبود یافته است. شیائومی برای بالاتر بردن سرعت دستگاه، در آن از ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5X و ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه UFS 4.0 استفاده کرده است. همچنین به کمک منو Memory Extension شما می‌توانید رم دستگاه را تا سقف ۷ گیگابایت افزایش دهید و اندازه کلی آن را به ۱۹ گیگابایت برسانید که بسیار چشمگیر است.

در حال حاضر این تراشه از نظر قدرت پردازشی و گرافیک، قوی‌ترین پردازنده موبایل محسوب می‌شود و این موضوع به وضوح در تست‌ها قابل مشاهده است. 

تجربه گیمینگ شیائومی ۱۳ پرو

همانطور که در بخش سخت‌افزار گفته شد، شیائومی ۱۳ پرو از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده می‌کند و همین موضوع انتظارات ما را از آن بالا می‌برد. البته باید گفت که این دستگاه در هیچ‌کدام از بازی‌های موبایل شما را ناامید نمی‌کند. تراشه به تنهایی قدرت مورد نیاز برای اجرای تمامی بازی‌ها روی بالاترین تنظیمات را فراهم می‌کند اما بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آن می‌توانند تجربه شما را چند مرحله بهتر کنند.

در تست‌های ما، این دستگاه توانست بازی کال آف دیوتی موبایل را با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه روی بالاترین تنظیمات ممکن اجرا کند. سرعت واکنش دستگاه به لمس‌ها و حرکات بسیار بالاست و می‌تواند به سرعت به لمس‌های شما پاسخ دهد. این نرخ برای بازی آسفالت ۹ به ۶۰ فریم در ثانیه رسید که کمی عجیب بود اما همچنان گرافیک بازی در بالاترین حالت ممکن قرار داشت و افت فریمی در آن وجود نداشت. 

در هنگام ورود به بازی، دستگاه به صورت خودکار منویی را برای شما باز می‌کند که به کمک آن می‌توانید قابلیت‌ها را بهتر مدیریت کنید. در منو Game Turbo همچنین یک گزینه برای حالت Performance که عملکرد دستگاه را افزایش می‌دهد وجود دارد. با فعال کردن این گزینه شما می‌توانید سخت‌افزار Xiaomi 13Pro را روی بازی متمرکز کنید و حافظه رم آن را به این کار اختصاص دهید. 

در حالت پرفورمنس دستگاه می‌تواند نرخ فریم بازی را قبل و بعد از فعال کردن این گزینه به شما نشان دهد که گاهی اوقات، تفاوت آن‌ها بسیار زیاد است. نکته دیگری که در مورد بازی با این دستگاه وجود دارد، پایداری عملکرد آن است. در تجربه کاربری ما حتی پس از گذشت زمانی طولانی در بازی کال آف دیوتی، دستگاه اصلا داغ نشد و فقط قسمت بالایی قاب پشتی آن، کمی گرم شد. این موضوع نشان می‌دهد که شیائومی توانسته به خوبی گرمای پردازنده را مدیریت کند.

بنچمارک شیائومی 13 پرو
بنچمارک‌ شیائومی ۱۳ پرو

پایداری عملکرد شیائومی ۱۳ پرو در بنچ‌مارک‌های مختلف هم دیده می‌شود. این دستگاه توانست در استرس تست آن‌توتو به امتیاز ۹۸.۵ درصد برسد که نشان می‌دهد گرما و قدرت پردازنده در آن به خوبی مدیریت می‌شود. این تست متشکل از ۲۰ رندر با رزولوشن ۴K است که به توانایی زیادی از نظر سخت‌افزاری نیاز دارد. 

شیائومی ۱۳ پرو همچنین توانست در تست آن‌توتو به امتیاز ۱۲۶۳۰۰۰ دست پیدا کند که در حد پرچمداران دیگر بازار محسوب می‌شود. همچنین این تراشه در بنچ‌مارک گیک‌بنچ، امتیاز ۱۱۳۴ را در بخش تک هسته‌ای و ۴۱۷۶ را در بخش چند هسته‌ای کسب کرد. این موضوع نشان می‌دهد که شیائومی ۱۳ پرو از قدرت پردازشی بالایی برخوردار است و می‌تواند آن را در طول زمان حفظ کند.

اسپیکر شیائومی 13 پرو
اسپیکر

در Xiaomi 13 Pro از سیستم اسپیکر استریو استفاده شده که یکی از آن‌ها در پایین فریم و دیگری هم در بخش بالای فریم قرار گرفته است. لازم به ذکر است که از اسپیکر دوم به عنوان اسپیکر مکالمه هم استفاده می‌شود و خروجی دیگری هم در بالای آن قرار گرفته تا حجم صدا را بیشتر کند. 

این سیستم اسپیکر جلوه استریو خوبی دارد و صدا به خوبی در آن تقسیم می‌شود. البته اسپیکر پایین فریم بیس بیشتری دارد اما این تفاوت چندان زیاد نیست. کیفیت صدا در این اسپیکر‌ها بسیار بالاست و شفافیت بسیار زیادی در آن‌ها وجود دارد. همچنین در بالاترین ولوم‌ها، حجم صدای اسپیکر بسیار بالا می‌رود و کیفیت صدای آن کاهش نمی‌یابد.

این سیستم اسپیکر از گواهی دالبی اتموس هم برخوردار است که می‌تواند صدا را بسته به فعالیت شما تنظیم کند و تجربه فراگیرتری را به کاربر ارائه دهد. برخلاف نسل‌های قبلی، دیگر شاهد تنظیم اسپیکر‌ها توسط شرکتی مثل هارمن کاردن نیستیم و شیائومی مسئولیت تنظیم آن‌ها را برعهده گرفته است.

نرم‌افزار و ویژگی‌ها
نام ونسخه رابط کاربریMIUI 14
نسخه اندریود۱۳

شیائومی ۱۳ پرو با MIUI 14 بر‌پایه اندروید ۱۳ عرضه می‌شود که آخرین نسخه از نرم‌‌افزار‌های این شرکت به حساب می‌آید. همانطور که در پرچمداران دیگر شیائومی دیدیم، این رابط کاربری قابلیت‌های زیادی را در خود جای داده که در بخش‌های مختلف تنظیمات قرار دارند و می‌توانند تجربه کاربری را بهتر کنند. 

در نسخه جدید می‌یو‌آی، انیمیشن‌ها سبک‌تر شده‌اند و سرعت کلی سیستم بالاتر رفته است. البته ظاهر سیستم‌عامل عمدتا دست نخورده باقی مانده و تغییر خاصی در آن دیده نمی‌شود. باید گفت که در حین کار با این سیستم عامل ممکن است احساس کنید تغییری نسبت به گذشته ایجاد نشده اما در حقیقت شیائومی سعی کرده تا به جای اضافه کردن قابلیت‌های متفاوت، روی بهتر کار کردن گزینه‌های موجود تمرکز کند.

برای باز کردن دستگاه می‌توانید از پین و الگو یا حسگر اثرانگشت استفاده کنید. این حسگر از نوع اپتیکال است و در زیر صفحه نمایش قرار دارد. سرعت حسگر اثرانگشت بالاست و در طول استفاده ما، به ندرت مشکلی با آن وجود داشت. جالب است بدانید که شیائومی به شما اجازه می‌دهد تا ضربان قلبتان را هم از طریق این سنسور اندازه بگیرید که ویژگی جالبی محسوب می‌شود. با توجه به اینکه حسگر‌های اپتیکال با استفاده از نور، اثرانگشت را شناسایی می‌کنند، شیائومی برای این دستگاه از چند انیمیشن برای باز کردن دستگاه استفاده کرده که جلوه ظاهری آن را بهتر کرده است.

شارژ شیائومی 13 پرو
باتری Xiaomi 13 Pro
حجم۴۸۲۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۱۲۰ وات
سرعت شارژ بی‌سیم۵۰ وات
شارژ معکوس بی‌سیم۱۰ وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

شیائومی ۱۳ پرو از یک باتری ۴۸۲۰ میلی‌آمپری استفاده می‌کند که ممکن است در مقایسه با پرچمداران دیگر، کمی کوچک به نظر برسد. این باتری از دو سلول مجزا تشکیل شده تا بتواند با توان ۱۲۰ وات شارژ شود. زمان مورد نیاز برای شارژ کامل این دستگاه با روشن کردن گزینه‌های مورد نیاز در تنظیمات، حدود ۲۳ دقیقه بود که بسیار چشمگیر است. در این زمان پشت دستگاه کمی گرم شد اما این موضوع اصلا آزار دهنده نبود و مشکلی را به وجود نیاورد.

در بررسی شیائومی ۱۳ پرو متوجه شدیم که عمر باتری این دستگاه بسیار خوب است. در صورت استفاده عادی شما می‌توانید روی شارژدهی این دستگاه تا ۲ روز هم حساب کنید اما در صورت استفاده سنگین ممکن است تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشید. 

برخی از کار‌ها و برنامه‌های به خصوص، ممکن است شارژ دستگاه را به سرعت تمام کنند که می‌تواند کمی آزار دهنده باشد. اما در نظر داشتن زمان ۲۳ دقیقه‌ای برای شارژ کامل دستگاه، ممکن است کمی این موضوع را بهتر کند. شیائومی ۱۳ پرو همچنین می‌تواند با توان ۵۰ وات به صورت بی‌سیم شارژ شود که برای آن شما باید پد شارژ را به صورت جداگانه تهیه کنید. 

جمع‌بندی

شیائومی ۱۳ پرو یکی از آخرین و بهترین پرچمداران شیائومی محسوب می‌شود که از سخت‌افزاری فوق‌العاده استفاده می‌کند و می‌تواند پرچمداران شرکت‌های دیگر را به چالش بکشد. در این دستگاه از قطعات پرچمداران دیگر هم استفاده شده که به آن کمک می‌کند تا تمامی مزایای آن‌ها را یکجا جمع کند.
در بررسی Xiaomi 13Pro مشخص شد که این دستگاه در تمامی بخش‌ها عملکردی فوق‌العاده دارد و به راحتی می‌تواند تمامی نیاز‌های یک کاربر حرفه‌ای را برآورده کند. در مقایسه با پرچمداران شرکت‌هایی مثل سامسونگ، شیائومی ۱۳ پرو با دست پر وارد بازار شده و سعی دارد تا سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد اما باید دید که کاربران بین این دستگاه و پرچمداران شرکت‌های دیگر، کدام یک را انتخاب می‌کنند.

آیا شما با در نظر گرفتن قیمت این دستگاه، آن را به پرچمداران شرکت‌هایی مثل سامسونگ ترجیح می‌دهید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.