سری ۱۲ شیائومی برای اولین بار، Mi را از ابتدای اسم خود حذف کردند و حالا با نام xiaomi 12 شناخته می‌شوند. سری شیائومی ۱۲ شامل سه دستگاه شیائومی ۱۲، شیائومی ۱۲ پرو و شیائومی ۱۲X می‌شود که هرکدام برای رقابت با بخشی از بازار ساخته شده‌اند. تمام دستگاه‌های این سری ظاهر یکسانی دارند و فقط از نظر اندازه با یکدیگر تفاوت دارند. مدل پرو بالاترین مدل این سری است که بازار پرچمدار تمام عیار را هدف گرفته و می‌توان گفت که رقیب بسیار خوبی برای سری اس ۲۲ سامسونگ محسوب می‌شود. برای بررسی شیائومی ۱۲ پرو با ما همراه باشید.

آنباکس شیائومی ۱۲ پرو
جعبه گشایی شیائومی ۱۲ پرو

جعبه Xiaomi 12 Pro ظاهر ساده‌ای دارد و تنها نام دستگاه و عدد ۱۲ با رنگ طلایی روی آن دیده می‌شود. پس از بازکردن جعبه، جعبه کوچکتری وجود دارد که در آن دفترچه‌های گارانتی و راهنما به همراه قاب سیلیکونی شفاف وجود دارد.

در قسمت پایینی خود دستگاه را می‌بینیم که برخی از مشخصات خاص آن، روی پلاستیک محافظ پرینت شده‌اند. در آخرین بخش هم شارژر ۱۲۰ واتی به همراه کابل تایپ C وجود دارد. 

طراحی دکمه های کناری شیائومی ۱۲ پرو
طراحی Xiaomi 12 Pro
ابعاد گوشی۸.۲×۷۴.۶×۱۶۳.۶
وزن گوشی۲۰۴ گرم
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهآلومینیوم

شیائومی ۱۲ پرو بهترین پرچمدار شیائومی در سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود، برای همین باید انتظار زیادی از طراحی و کیفیت ساخت آن داشت. بدنه شیائومی ۱۲ پرو از گوریلا گلس ویکتوس در قاب پشتی و جلویی، و آلومینیوم در فریم تشکیل شده است. حین در دست گرفتن دستگاه، کیفیت آن را حس می‌کنید اما شیائومی در برخی قسمت‌ها کار‌های کوچکی انجام داده که حس کیفیت محصول را ببیشتر می‌کنند. 

در میان این ابتکارها، می‌توان به پوشش مات قاب پشتی اشاره کرد. جنس این پوشش شباهت زیادی به بقیه دستگاه‌های بازار ندارد و می‌توان گفت که بافت خاصی دارد. اثر انگشت روی قاب پشتی نمی‌ماند و حتی اگر هم موفق شدید اثری روی قاب به جا بگذارید، باید بدانید که پاک کردن این قاب بسیار ساده است و تمامی لکه‌ها به راحتی از روی آن پاک می‌شوند. لوگوی شیائومی به صورت شفاف روی گوریلا گلس پشتی حک شده و ظاهر جالبی به آن بخشیده است.

از دیگر مزیت‌‌های طراحی این گوشی می‌توان به فریم مات هم اشاره کرد. شرکت‌هایی مثل سامسونگ و اپل حتی اگر قاب پشتی را با پوشش مات تولید کنند، باز هم فریم براقی را در گوشی استفاده می‌کنند که به راحتی کثیف می‌شود. اما اینجا شیائومی از فریم آلومینیومی مات استفاده کرده که به زیبایی دستگاه می‌افزاید. اثر انگشت روی فریم هم نمی‌ماند و این باعث تمیز ماندن دستگاه برای مدت طولانی‌تری می‌شود.

در قسمت پایین فریم پورت تایپ C، شیار اسپیکر اول، درگاه سیم‌کارت و میکروفون اول وجود دارد. سمت راست فریم دکمه‌های ولوم و دکمه پاور وجود دارد، و سمت چپ فریم کاملا خالی است. اسپیکر و میکروفون دوم هم در کنار سنسور مادون قرمز در قسمت بالایی فریم قرار گرفته‌اند. همچنین در قسمت بالای فریم عبارت Sound By Harman/Kardon را می‌بینیم، به این معنا که اسپیکر‌های این دستگاه توسط شرکت هارمان کاردن برای پخش صدای بهتر تنظیم شده‌اند.

وزن این دستگاه ۲۰۵ گرم است که در نگاه اول ممکن است زیاد به نظر برسد، اما در تجربه کاربری ما خوش دست بودن و طراحی خوب Xiaomi 12 Pro باعث شد که وزن آن دیگر به چشم نیاید. ماژول دوربین ظاهری مستطیل شکل دارد و در سمت چپ قاب پشتی قرار گرفته است. ظاهر این ماژول ساده است اما از نکات آن می‌توان به بیرون زدگی لنز دوربین اصلی اشاره کرد.

صفحه نمایش شیائومی ۱۲ پرو
صفحه نمایش شیائومی ۱۲ پرو
نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۷۳ اینچ
رزولوشن۱۴۰۰×۳۲۰۰
تراکم پیکسلی۵۲۱ppi
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

حین در دست گرفتن دستگاه، یکی از اولین نکاتی که توجه شما را جلب می‌کند، صفحه نمایش Xiaomi 12 Pro است. حدود ۹۰ درصد فضای جلوی دستگاه توسط صفحه نمایش ۶.۷۳ اینچی امولد پر شده که از هر دو طرف به سمت فریم خم شده است. این صفحه نمایش رزولوشن ۱۴۰۰×۳۲۰۰ دارد که به معنای وجود ۵۲۱ پیکسل در هر اینچ است.

کیفیت صفحه نمایش بسیار خوب است و به دلیل تراکم پیکسلی بالا، جزییات به خوبی در آن قابل مشاهده هستند. شما در تنظیمات امکان انتخاب بین دو حالت فول اچ دی و QHD را دارید و می‌توانید به گوشی اجازه دهید تا به صورت هوشمند، رزولوشن بهتر را برای شما انتخاب کند تا بتوانید در مصرف باتری صرفه جویی کنید. 

همانطور که انتظار می‌رفت، این دستگاه از نرخ بروزرسانی بالا پشتیبانی می‌کند. اما شیائومی برای رقابت با پرچمداران دیگر، تنها به این موضوع بسنده نکرده و از پنل LTPO در این دستگاه استفاده کرده است. این ارتقا به دستگاه اجازه می‌دهد تا به صورت هوشمند و بسته به نیاز کاربر، نرخ بروزرسانی را از ۱ تا ۱۲۰ هرتز تنظیم کند. در این حالت شما به صورت همزمان می‌توانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و انیمیشن‌ها را در روان‌ترین حالت ممکن ببینید.

تجربه استفاده از صفحه نمایش را می‌توان تقریبا بی‌نقص دانست و این موضوع باعث رقابت تنگاتنگ این دستگاه با پرچمداران گران‌تر بازار می‌شود. نرخ بروزرسانی و رزولوشن بالای این صفحه نمایش باعث می‌شود تا انجام تمامی کارهای روزمره اعم از گیمینگ تا فیلم دیدن در این دستگاه به بهترین نحو انجام شود.

نسبت تصویر ۲۰:۹ این دستگاه باعث می‌شود که فیلم‌های سینمایی تقریبا تمام مساحت صفحه را پر کنند و در عین حال، در بازی‌ها زاویه دید گسترده‌تری داشته باشید. نرخ نمونه برداری لمس در حین بازی به ۴۸۰ هرتز نیز می‌رسد که باعث می‌شود دستگاه بتواند با سرعت زیادی به لمس‌های شما پاسخ دهد و در نتیجه سرعت عمل شما را بالا ببرد.

نور صفحه نمایش می‌تواند به صورت دستی تا ۱۰۰۰ نیت و به صورت خودکار تا ۱۵۰۰ نیت افزایش یابد. این موضوع باعث می‌شود که صفحه در تمامی شرایط نوری کاملا قابل مشاهده باشد و استفاده از آن راحت باشد. حداقل روشنایی صفحه نمایش نیز به شدت کم است که باعث آزار کمتر چشم در محیط‌های تاریک‌تر می‌شود.

در پایان بررسی شیائومی ۱۲ پرو می‌توان گفت که تجربه کاربری صفحه نمایش با بهترین و گران‌ترین پرچمداران شرکت‌های دیگر برابری می‌کند و هیچ کوتاهی در آن دیده نمی‌شود. این پنل از دیسپلی میت امتیاز +A را دریافت کرد و شما در اولین لحظات استفاده از دستگاه، دلیل آن را می‌فهمید.

دوربین شیائومی ۱۲ پرو
دوربین شیائومی ۱۲ پرو

ماژول دوربین ظاهر نسبتا ساده‌ای دارد و در سمت چپ قاب پشتی قرار گرفته است. دوربین‌ها به صورت عمودی در بالای یکدیگر قرار گرفته‌اند، اما نکته‌ای که در اولین نگاه توجه شما را جلب خواهد کرد لنز اصلی است. اندازه این لنز به صورت چشمگیری با دو لنز دیگر فرق دارد و حتی این دوربین برآمدگی کمی نیز دارد. شاید فکر کنید که شیائومی در اینجا تمام تمرکز خود را روی دوربین اصلی گذاشته، اما خیلی سریع تصمیم نگیرید.

رزولوشن دوربین‌ه اصلی۵۰و۵۰و۵۰ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری ۸K@24fps (HDR), 4K@30/60fps (HDR10+)
امکانات دوربین اصلیdual pixel PDAF, OIS

در حقیقت هر سه دوربین واید، اولترا واید و تله فوتو این دستگاه رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارند که در حالت عادی پیکسل‌هایشان با هم ترکیب می‌شوند و پیکسل‌های بزرگ‌تری می‌سازند. تجربه عکاسی با شیائومی ۱۲ پرو همان‌طور که انتظار می‌رفت واقعا خوب است و ایراد‌های آن بسیار کوچک و جزئی هستند.

از دوربین اصلی شروع کنیم. کیفیت عکاسی با دوربین اصلی خیلی خوب است و شیائومی در اینجا توانسته اعتدال را در مورد اندازه و کیفیت عکس رعایت کند. سرعت عکس گرفتن بسیار بالاست که این موضوع حاصل همکاری سنسور و تراشه قدرتمند این دستگاه می‌باشد. عکس‌هایی که در شرایط نوری مناسب گرفته می‌شود، تقریبا بی‌نقص هستند. رنگ‌ها در این تصاویر عالی هستند و محدوده دینامیکی گسترده باعث می‌شود تا تمامی قسمت‌های تصویر به صورت کامل ثبت شوند و تفاوتی میان نور‌ بخش‌های مختلف وجود نداشته باشد.

مثل تمامی دوربین‌های دیگر، کیفیت تصاویر این دوربین هم در نور کم افت می‌کند اما به کمک سنسور بزرگ و هوش مصنوعی دستگاه می‌توانید روی عکس‌های شب ۱۲ پرو حساب کنید. تصاویری که در نور کم گرفته می‌شوند نویز کمی دارند ولی از طرف دیگر، رنگ‌ها در این تصاویر کمی بی‌روح‌تر هستند و نمی‌توان انتظار دقت زیادی را از آن‌ها داشت. 

با دوربین اصلی می‌توانید با کیفیت‌های ۱۰۸۰، ۴K، ۸K و ۷۲۰ فیلم‌برداری کنید. فیلم‌برداری و خنثی کردن لرزش‌های دست در این گوشی به خوبی انجام می‌شوند و این کیفیت در ویدیو ۴K با نرخ ۶۰ فریم به اوج خود می‌رسد. ویدیو‌ها در این حالت لرزش بسیار کم و جزییات زیادی دارند که می‌تواند خیال شما را از بابت ثبت لحظات با جزییات بالا راحت کند. فیلم برداری در رزولوشن‌های ۷۲۰ و ۱۰۸۰ هم لرزش‌گیری خوبی دارند اما کیفیت آن‌ها به نسبت حالت ۴K کمتر است و حجم کمتری را اشغال می‌کنند.

دوربین تله فوتو این دستگاه نیز رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارد و می‌تواند به صورت اپتیکال تا ۲ برابر زوم کند. کیفیت تصاویر در این دوربین هم بسیار خوب است و برخلاف دیگر گوشی‌های بازار، تفاوت رنگ‌ها میان این سنسور و سنسور اصلی بسیار کم است. این موضوعات برای دوربین اولترا واید هم صدق می‌کند و تصاویر خروجی این دوربین هم با کیفیت و کاملا قابل استفاده هستند.

به دلیل یکسان بودن رزولوشن تمامی دوربین‌ها، موضوعاتی وجود دارد که برای هرسه لنز صدق می‌کند. شما می‌توانید در هر سه دوربین با حالت ۵۰ مگاپیکسلی عکس‌هایی با کیفیت کامل و بدون ترکیب کامل بگیرید. برخلاف پرچمداران دیگر، تمامی دوربین‌های این دستگاه توانایی ضبط در تمامی کیفیت‌ها را دارند و دیگر نیاز نیست برای ضبط فیلم‌های با کیفیت قید دوربین‌هایی با رزولوشن کمتر را بزنید. رنگ‌ها در تمامی دوربین‌ها بسیار به هم نزدیک هستند و تفاوت واضحی در آن‌ها دیده نمی‌شود که باعث بهتر شدن تصاویر خروجی از هر سه دوربین می‌شود.

مثل تمامی گوشی‌های شیائومی، در Xiaomi 12 Pro هم حالات متعددی برای بهتر کردن تصاویر و ویدیو‌های ثبت شده با دوربین وجود دارد که می‌توانند واقعا کمک زیادی به جلوه‌های تصاویر کنند. تمامی این ویژگی‌ها در قسمت More قابل دسترسی هستند و برخی از آن‌ها نیاز به دانلود دارند.

دوربین سلفی شیائومی ۱۲ پرو
رزولوشن دوربین۳۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری۱۰۸۰p@30/60fps, 720p@120fps, HDR10+

دوربین سلفی ۱۲ پرو رزولوشن ۳۲ مگاپیکسلی دارد و می‌تواند در شرایط نوری خوب، عکس‌های بسیار با کیفیتی را ضبط کند. اما کیفیت دوربین سلفی شبیه به دوربین‌های پشت نیست زیرا این دوربین با وجود رزولوشن بالا، توانایی ضبط ویدیو ۴K را ندارد که کمی ناامید کننده است. از نکات دیگر دوربین سلفی می‌توان به کم شدن کیفیت تصاویر در حالت پرتره اشاره کرد. 

برنامه های شیائومی ۱۲ پرو
سخت افزار Xiaomi 12 Pro
نام تراشهاسنپدراگون ۸ نسل ۱
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتر

تا این بخش بررسی شیائومی ۱۲ پرو این گوشی یک پرچمدار تمام عیار بود و خبر خوب این است که این مشخصات چشمگیر به همین‌جا ختم نمی‌شوند. در ساخت این دستگاه از بهترین قطعات بازار استفاده شده که شامل تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و سریع‌ترین نسخه رم و حافظه داخلی می‌شود. نتیجه استفاده از این سخت‌افزار قدرتمند در تمامی بخش‌های گوشی قابل مشاهده است و افت نرخ فریم به ندرت اتفاق می‌افتد.

آخرین نسخه از تراشه‌های کوالکام به راحتی از پس عملکرد‌های سنگین مثل بازی‌های حجیم یا رندر گیری فایل‌های بزرگ برمی‌آید و اپ‌ها را با سرعت بالایی باز می‌کند. معمولا این تراشه در دستگاه‌های دیگر به داغ کردن بیش از حد معروف است ولی شیائومی برای حل کردن این موضوع فکر‌هایی با خود کرده است. در این دستگاه از یک خنک کننده مسی بزرگ و ۳ لایه گرافیت استفاده شده و نتیجه آن، عملکردی پایدار در حین بازی و استفاده سنگین برای مدت‌های طولانی‌تر است.

نتایج بنچمارک شیائومی ۱۲ پرو

این دستگاه در بنچ‌مارک‌های مختلف عملکرد چشمگیری داشت ولی یکی از موضوعات قابل توجه، امتیاز کم این دستگاه در استرس تست ۳D مارک بود. طبق این تست،‌ عملکرد دستگاه در ۲۰ بار رندر گیری تصاویر ۴K حدود ۵۵ درصد افت کرد که بسیار ناامید کننده است. در نظر داشته باشید که این تست رندر بسیار سنگینی را به صورت پشت سر هم اجرا می‌کند و نشان دهنده عملکرد واقعی دستگاه نیست زیرا در اکثر مواقع شما به صورت کامل از پردازنده استفاده نمی‌کنید و در این صورت پایداری دستگاه کاملا قابل قبول است.

به دلیل استفاده از اخرین نسخه تراشه‌های اسنپدراگون، تنظیمات گرافیکی بازی‌ها به صورت کامل در دسترس است و اگر بخواهید می‌توانید تنظیمات را روی بالاترین حالت ممکن تنظیم کنید. در تجربه گیمینگ ما با بازی‌ها مختلف و تنظیمات گرافیکی بالا، عملکرد دستگاه بسیار عالی بود و لگی در آن دیده نشد. برای مثال بازی Call of Duty Mobile در بالاترین تنظیمات گرافیک و فریم، به صورت مداوم با نرخ ۶۰ فریم اجرا شد و هیچ افت فریمی در آن وجود نداشت.

در مورد بخش سخت‌افزار می‌توان گفت که تجربه استفاده از این دستگاه هیچ چیزی از پرچمداران شرکت‌های دیگر کم ندارد. نرخ بروزرسانی صفحه ۱۲۰ هرتزی، نرخ نمونه برداری لمس ۴۸۰ هرتزی، تراشه پرچمدار کوالکام به همراه سریعترین نسخه رم و حافظه باعث شده تا لگ و کندی در هیچ بخشی از دستگاه وجود نداشته باشد و استفاده از دستگاه حس یک پرچمدار تمام عیار را بدهد.

اسپیکر شیائومی ۱۲ پرو
ا‌سپیکر

این دستگاه از ۴ اسپیکر در بالا و پایین فریم استفاده می‌کند که به کمک همدیگر، جلوه استریو را با استاندارد دالبی اتموس به وجود می‌آورند. تقسیم صدا تقریبا به صورت بی نقص انجام می‌شود و تفاوتی در حجم صدای خروجی از بالا و پایین دستگاه وجود ندارد. حجم صدای اسپیکر خوب است و تفاوت بالاترین با پایین‌ترین ولوم آن بسیار زیاد است.

با توجه به قسمت بالای صفحه متوجه می‌شویم که شرکت هارمان کاردن اسپیکر‌های این دستگاه را برای بهبود کیفیت تنظیم کرده است. صدا در بالاترین حد ولوم کمی نویز دارد و بیس آن خیلی چشمگیر نیست اما در کل می‌توان آن را در حد رقبایش حساب کرد.

شیائومی ۱۲ز پرو در شارژ
باتری شیائومی ۱۲ پرو
حجم۴۶۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۱۲۰ وات
سرعت شارژ بی‌سیم۵۰ وات
شارژ معکوس بی‌سیم۱۰ وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

شیائومی ۱۲ پرو از باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده می‌کند که ممکن است کمی کوچک‌تر از رقبایش باشد، اما شیائومی برای جبران این کمبود کار‌هایی را انجام داده است. درون جعبه این دستگاه آداپتوری ۲۰۰ گرمی وجود دارد که می‌تواند دستگاه را در حدود ۲۴ دقیقه از ۰ به ۱۰۰ درصد برساند. یعنی کمبود ظرفیت این باتری با سرعت شارژ بالا جبران شده است که می‌تواند خبر خوبی باشد.

شارژدهی باتری به لطف نرخ بروزرسانی متغیر صفحه نمایش و بهینه سازی‌های نرم‌افزاری خوب است و به راحتی می‌تواند پاسخ‌گوی یک روز استفاده عادی باشد. در صورت استفاده سنگین ممکن است قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشید اما در آن صورت می‌توانید از شارژر ۱۲۰ واتی این دستگاه استفاده کنید و دستگاه خود را با سرعت بالایی دوباره شارژ کنید.

همچنین شما می‌توانید با توان ۵۰ وات، دستگاه را به صورت بی‌سیم شارژ کنید که در این صورت شارژ کامل حدود ۴۲ دقیقه طول می‌کشد. قابلیت شارژ معکوس به صورت وایرلس هم در شیائومی ۱۲ پرو وجود دارد که می‌تواند دستگاه‌های دیگر را با توان ۱۰ وات شارژ کند. استفاده از این حالت برای شارژ کردن گوشی‌های دیگر پیشنهاد نمی‌شود اما می‌توانید روی آن برای شارژ کردن ساعت یا هندزفریتان در شرایط اضطراری حساب کنید.

لازم به ذکر است که شیائومی برای افزایش عمر طولانی مدت باتری این گوشی تدابیری اندیشیده که شامل محافظ‌های فیزیکی باتری، محافظ‌های مسیر شارژ و بهینه سازی‌های نرم‌افزاری می‌شود. از این رو خیال شما می‌تواند بابت عملکرد طولانی مدت باتری راحت باشد اما باز هم نمی‌توان عملکرد خوب آن‌ها را تضمین کرد،‌ برای همین باید منتظر نظرات خریداران پس از استفاده طولانی مدت باشیم.

رابط کاربری شیائومی ۱۲ پرو
رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریMIUI 13
نسخه اندروید۱۲

این دستگاه از آخرین نسخه رابط کاربری شیائومی، یعنی MIUI 13 استفاده می‌کند. ویژگی‌های نرم‌افزاری در این نسخه بسیار زیاد هستند و شما توانایی شخصی سازی بخش‌های زیادی از رابط کاربری را دارید. به لطف سخت‌افزار قدرتمند، هیچ لگی در سیستم دیده نمی‌شد و همه انیمیشن‌ها به صورت روان اجرا می‌شدند. نرخ نمونه برداری لمس در استفاده از رابط کاربری نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند و باعث می‌شود دستگاه سریع‌تر به لمس‌های شما پاسخ بدهد.

ویژگی خاصی در نرم افزار این دستگاه وجود نداشت و تقریبا می‌توان گفت که ویژگی‌های MIUI بین تمامی دستگاه‌های شیائومی مشترک است و تفاوت اصلی در سرعت پاسخ‌دهی آن‌ها است. در کل مشکل خاصی با نرم‌افزار این دستگاه وجود نداشت و اگر می‌خواهید جزییات بیشتری در مورد این رابط کاربری بدانید، می‌توانید ویدیو بررسی MIUI 13 را از طریق یوتیوب یا آپارات ببینید.

جمع‌بندی

می‌توان شیائومی ۱۲ پرو را رقیبی بسیار جدی برای پرچمداران دیگر شرکت‌ها دانست زیرا این دستگاه تقریبا تمامی امکانات آن‌ها را با قیمت کمتری ارائه می‌دهد. در تمامی بخش‌ها این محصول حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ایراد‌های آن بسیار کوچک و جزیی هستند، برای همین اگر می‌خواهید در رنج قیمتی ۲۵ میلیون تومان به خرید گوشی بپردازید، می‌توان گفت که یکی از بهترین انتخاب‌های شما شیائومی ۱۲ پرو است.

اما بیشتر افرادی که به دنبال خرید گوشی با این قیمت هستند، انتظار دارند که دستگاهشان از برند سامسونگ یا اپل باشد و صرف این مبلغ برای خرید گوشی شیائومی برای آن‌ها کمی دور از ذهن به نظر می‌رسد. اگر شما قصد داشتید این مبلغ را برای خرید تلفن همراه هزینه کنید، ترجیح می‌دادید که دستگاه شما از چه برندی باشد؟ لطفا نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به محصولات شیائومی علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی شیائومی Mi Earbuds 2 Pro را نیز مطالعه کنید.