ردمی 14C جدیدترین مدل اقتصادی شیائومی محسوب می‌شود که با وعده عملکرد معقول و امکانات جذاب، پا به‌عرصه رقابت گذاشته است؛ در این بررسی جامع، به‌تمامی نکات مثبت و منفی Redmi 14C می‌پردازیم.

در دنیای رقابتی گوشی‌های هوشمند، کمپانی‌های بزرگ استراتژی خاصی را برای جلب نظر کاربران و افزایش سهم بازار دنبال می‌کند. مثلا اپل با تمرکز روی تولید تعداد محدودی مدل در سال، به‌دنبال ارتقا کیفیت و نوآوری است و با همین تعداد اندک، بخش بزرگی از بازار را دردست می‌گیرند. پیروی از این استراتژی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به‌جای تولید انبوه مدل‌های مختلف، منابع مالی را صرف بهبود فناوری و طراحی مدل‌های فعلی کرده و تجربه‌ای منحصربه‌فرد و پیشرفته به کاربران ارائه دهند.

آنباکس ردمی 14سی

گوشی هوشمند ردمی 14C ازسوی فروشگاه Xiaomi Markazi برای بررسی دراختیار رسانه علاالدین قرار گرفته‌است.

ازطرف‌دیگر، سامسونگ و شیائومی، استراتژی «بمباران» را در پیش گرفته‌اند و گوشی‌هایی با طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها و ویژگی‌ها را روانه بازار می‌کنند. این رویکرد به آن‌ها کمک می‌کند تا نیازها و سلیقه‌های متنوع کاربران را برآورده کنند و با ارائه گزینه‌های فراوان، سهم بیشتری از بازار را کسب کنند. سامسونگ در حال حاضر پیشتاز این استراتژی است و با تولید مدل‌های متنوع در سری‌های مختلف، جایگاه خود را در بازار تثبیت کرده و به یکی از بازیگران اصلی این صنعت تبدیل شده است.

Redmi 14Cمشخصات سخت‌افزاری
ابعاد (میلی‌متر)8.2×77.8×171.9 
وزن (گرم)205
تکنولوژی نمایشگرIPS LCD, 120Hz, 450 nits (typ), 600 nits (HBM)
ابعاد نمایشگر6.88 اینچ
تراشهMediatek Helio G81 Ultra (12nm); Octa-core (2×2.0 GHz Cortex-A75 & 6×1.8 GHz Cortex-A55)
رم و حافظه128GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 4GB RAM, 256GB 8GB RAM; eMMC 5.1
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی با سنسور 28 میلی‌متری
سایر دوربین‌هاتشخیص عمق 2 مگاپیکسلی
حسگر کمکی 0.8 مگاپیکسلی
دوربین سلفی13 مگاپیکسلی
فیلم‌برداری1080p با نرخ 30 فریم‌برثانیه
ظرفیت باتری5160 میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ18 وات

سامسونگ و اپل به‌عنوان بزرگان صنعت موبایل همواره درحال رقابت هستند، اما شیائومی با رویکردی تهاجمی، قوانین بازی را تغییر داده است. غول فناوری چینی با عرضه بیش‌از 30 مدل گوشی در سال با برندهای شیائومی، ردمی و پوکو، تنوع بی‌نظیری ایجاد کرده و به‌رقیب جدی سامسونگ تبدیل شده است. استراتژی «بمباران نسخه‌های مختلف» به کاربران اجازه می‌دهد تا با بودجه و سلیقه‌‌های مختلف، گوشی مورد نظرشان را پیدا کنند.

شیائومی با ارائه گوشی‌ در رده‌های قیمتی مختلف و قابلیت‌های متنوع به نیاز کاربران پاسخ می‌دهد. البته استراتژی یادشده چالش‌های زیادی را نیز به‌همراه دارد. برای‌مثال، محو شدن مرز بین رده‌های مختلف گوشی‌ها، کمی باعث ایجاد سردرگمی شده‌است. در محصولات سامسونگ و اپل، تفاوت بین مدل‌های اقتصادی، میان‌رده و پرچم‌دار کاملا مشخص هستند، اما در سبد محصولات شیائومی این تمایز کم‌رنگ شده و کاربران برای خرید باید تحقیقات گسترده‌تری داشته باشند.

طراحی و کیفیت ساخت ردمی 14سی
طراحی و کیفیت ساخت Redmi 14C

درتاریخ آگوست 2024، شیائومی از گوشی جدید ردمی 14C رسما رونمایی کرد که تفاوت‌های زیادی با مدل‌های سال‌گذشته 13C به‌نمایش نمی‌گذارد! همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم، شیائومی به‌ بمباران مدل‌های مختلف با مشخصات فنی تقریبا یکسان علاقه‌ زیادی دارد؛ ازاین‌سو، انتخاب برای خرید گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربران کمی دشوار و طاقت‌فرسا می‌شود.

طراحی ردمی 14C شباهت زیادی به گوشی پرچم‌دار Oppo Find X7 Ultra دارد که البته باتوجه‌به سابقه شیائومی چندان تعجب‌برانگیز نیست. پیش‌از شروع نوشتن بررسی ردمی 14C، نگاهی به مدل‌های پیشین کردم و احساس کردم آن را باید نسخه‌ای به‌روز شده از گوشی‌های سال گذشته دانست. طراحی ماژول دوربین‌ها در این مدل نسبت‌به گذشته کمی جذاب‌تر شده، اما سخت‌افزار حرفی برای گفتن ندارد.

بدنه و فریم گوشی هوشمند ردمی 14C از پلاستیک ساخته شدند، حس ارزان‌قیمت بودن دستگاه از همان لحظه ابتدای به‌شما القا می‌شود. همچنین، طراحی تخت و بدون انحنا ردمی 14C مطابق با ترند طراحی گوشی‌های اخیر شیائومی است که در‌حا‌ل‌حاضر مورد پسند بسیاری از کاربران است.

طراحی و کیفیت ساخت ردمی 14سی

شیائومی ردمی 14C در چهار رنگ سبز، بنفش، مشکی و آبی عرضه شده که نسخه مشکی رنگ این گوشی که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفت. رنگی تکراری و کسل‌کننده که تقریبا در تمامی مدل‌های میان‌رده و اقتصادی ردمی و پوکو با پوشش یکسان استفاده می‌شود. شیائومی از شیشه برای ساخت پنل پشت ردمی 14C استفاده کرد، اما مدل سبز رنگ از چرم مصنوعی بهره می‌برد.

غول چینی در طراحی گوشی‌های اقتصادی گاهی ریسک‌پذیر عمل می‌کند و این موضوع می‌تواند به‌فروش بیشتر یا ناکامی منجر شود. در مدل ردمی 14C شاهد طراحی متفاوت و جسورانه‌ای هستیم. ماژول دوربین بزرگ برای دوربین‌های اصلی و تشخیص عمق روی پنل پشتی قرار گرفته‌اند و یک حلقه کوچک‌تر برای فلش LED کنار آن‌ها جای دارد.

اندازه و چیدمان ماژول دوربین به طراحان شیائومی اجازه داده تا در رنگ‌ Starry Blue، پنل پشتی را با سایه‌های رنگی متفاوت تزئین کنند. گرادیانت رنگی ظریف، جلوه‌ای پویا و جذاب به گوشی می‌بخشد و با انعکاس نور، زیبایی آن را دوچندان می‌کند. در گفتگو با همکارانم در رسانه علاالدین، همگی براین‌باور بودند که نسخه Starry Blue جذاب‌ترین رنگ این گوشی است.

شیائومی در طراحی ارگونومیک ردمی 14C نیز دقت زیادی به خرج داده است؛ مثلا چینش کلیدها، درگاه‌ها و سایر اجزا به گونه‌ای است که کاربر به‌راحتی به آن‌ها دسترسی دارد. کلیدهای تنظیم صدا و پاور در سمت راست فریم قرار دارند و حسگر اثرانگشت با کلید پاور ادغام شده و علاوه‌بر خاموش‌وروشن کردن دستگاه، برای باز کردن لاک‌اسکرین نیز استفاده می‌شود.

نمایشگر و اسپیکر ردمی 14سی
نمایشگر و اسپیکر ردمی 14C
نوع پنلPLS LCD
ابعاد نمایشگر6.7 اینچ
رزولوشن720×1640
تراکم پیکسلی260 پیکسل‌براینچ
نرخ به‌روزرسانی120 هرتز

نمایشگر نقش بسیار مهمی در تجربه کاربری ایفا می‌کند. اگرچه گوشی‌های اقتصادی معمولا به نمایشگرهای فوق‌العاده پیشرفته مجهز نیستند، اما تحلیل مشخصات فنی و عملکرد آن‌ها برای درک بهتر از قابلیت‌های گوشی ضروری است. کاربران ایرانی معمولا به‌دنبال گوشی‌های مقاوم هستند که بتوانند برای چند سال از آن استفاده کنند. بررسی‌ ما نشان می‌دهد که ردمی 14C می‌تواند نیازهای روزمره کاربران را برآورده کند، اما برای کاربران حرفه‌ای کافی نیست؛ در ادامه به بررسی جزئیات نمایشگر Redmi 14C می‌پردازیم.

شیائومی ردمی 14C به یک نمایشگر 6.88 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720×1640 پیکسل مجهز شده که برای رده گوشی‌های اقتصادی قابل قبول است، اما در‌مقایسه‌با گوشی‌های میان‌رده با رزولوشن 1080p وضوح کمتری دارد. نرخ به‌روزرسانی تصویر 120 هرتزی یکی از نقاط قوت این گوشی محسوب می‌شود که حرکات در بازی‌ها و پیمایش صفحه را بسیار روان می‌کند. همچنین، نرخ به‌روزرسانی متغیر است و بسته‌به نوع محتوا می‌تواند در مصرف باتری صرفه‌جویی کند.

نمایشگر ردمی 14سی

براساس بررسی صورت‌گرفته در رسانه علاالدین، حداکثر روشنایی نمایشگر 600 نیت (HBM) و روشنایی دستی 450 نیت است. میزان روشنایی دستی برای استفاده در محیط‌های داخلی کافی است، اما در زیرنور مستقیم آفتاب کمی دچار مشکل می‌شوید. نمایشگر ردمی 14C قادر به نمایش 16.7 میلیون رنگ است که برای یک پنل IPS استاندارد محسوب می‌شود؛ همچنین، این پنل از فضای رنگی DCI-P3 پشتیبانی می‌کند که به‌معنای نمایش طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها نسبت‌به فضای رنگی sRGB است.

نسبت تصویر 20.5:9 نمایشگر باعث شده تا گوشی فرم‌فاکتور بلندی داشته باشد و برای تماشای فیلم‌های سینمایی مناسب باشد. تراکم پیکسلی 263 پیکسل بر اینچ نیز با توجه به رزولوشن و اندازه نمایشگر قابل قبول است. با این حال، حاشیه‌های اطراف نمایشگر به خصوص در قسمت پایین (چانه) نسبتا ضخیم هستند که ممکن است برای برخی کاربران خوشایند نباشد.

از نظر نرم‌افزاری، نمایشگر ردمی 14C به فناوری Sunlight Display برای بهبود خوانایی در زیر نور خورشید و همچنین Reading Mode برای کاهش نور آبی و خستگی چشم مجهز شده است. نمایشگر دو گواهینامه TÜV Rheinland را برای کاهش نور آبی و جلوگیری از پرش تصویر دریافت کرده که نشان‌دهنده کیفیت آن درزمینه محافظت از چشم است.

نام گوشیحداکثر روشناییحداقل روشناییدمای رنگ
(کلوین)
گاماDELTA E RGBCMYDELTA E GRAYSCALE
ردمی 14C3252.267593.41.355.36
گلکسی A063063.578952.981.655.92
گلکسی A157281.966782.122.426.43
گلکسی A259651.867252.402.254.90
ردمی 135292.168492.672.365.77
ردمی نوت 1313212.465812.271.794.74

رسانه علاالدین برای تست نمایشگر از نرم‌افزار CalMan استفاده کرده‌است

گوشی اقتصادی ردمی 14C به کاربران امکان کنترل دقیق روی تنظیمات نمایشگر را می‌دهد؛ برای مثال، کاربران می‌توانند با فعال کردن گزینه Refresh Rate، به‌صورت دینامیک نرخ به‌روزرسانی 60 هرتز و 120 هرتز را تغییر دهند. ویژگی یادشده تعادل مناسبی بین تصویر و مصرف باتری ایجاد می‌کند.؛ به‌عنوان‌مثال، هنگام بازی می‌توان نرخ 120 هرتز و هنگام تماشای فیلم‌وسریال آن را روی 60 هرتز تنظیم کرد.

نمایشگر شیائومی ردمی 14C از دو پروفایل رنگی Vivid و Saturated پشتیبانی می‌کند؛ درحالت Vivid، این نمایشگر پوشش 99.7 درصدی از فضای رنگی sRGB و میانگین خطای 2.1 درصدی را ارائه می‌دهد که نشان‌دهنده دقت بالای آن در نمایش رنگ‌ها است. همچنین، حالت Saturated با اشباع کردن رنگ‌ها، تصاویری زنده‌تر و جذاب‌تر ایجاد می‌کند که برای تماشای فیلم و عکس مناسب است.

نمایشگر ردمی 14سی

علاوه‌براین، شیائومی در پروفایل Color Temperature با ارائه سه گزینه Natural و Warm به‌همراه Cold به کاربران اجازه می‌دهد تا دمای رنگ نمایشگر را مطابق با سلیقه و شرایط محیطی تنظیم کنند. حالت Natural در شرایط نوری معمولی مناسب است. حالت Warm با کاهش نور آبی، خستگی چشم را در محیط‌های کم‌نور کاهش می‌دهد و حالت Cold با افزایش نور آبی، خوانایی صفحه را در محیط‌های پرنور افزایش می‌دهد.

فناوری AdaptiveSync به‌صورت خودکار نرخ به‌روزرسانی تصویر را براساس محتوای درحال نمایش تنظیم می‌کند. تکنولوژی موردبحث باعث می‌شود هنگام تماشای فیلم یا انجام بازی، تصاویر با و وضوح بیشتری نمایش داده شوند و درعین‌حال مصرف باتری نیز بهینه شود.

ردمی 14C به یک بلندگوی تک کاناله (Mono) مجهز شده که لبه پایینی گوشی قرار دارد. باوجود این‌که بلندگو توان خروجی بالایی ندارد، اما کیفیت صدا قابل‌قبول ارزیابی می‌شود. صداها با وضوح مناسبی پخش می‌شوند و در فرکانس‌های بالا نیز اعوجاج (Distortion) چندان زیادی وجود ندارد. با‌این‌حال، در فرکانس‌های پایین کمی ضعف احساس می‌شود که البته در رده قیمتی اقتصادی امری طبیعی است.

نکته بسیار مثبت سیستم صوتی ردمی 14C، پشتیبانی از فناوری Hi-Res Audio است؛ این فناوری باعث می‌شود تا فایل‌های صوتی با کیفیت بالا و جزئیات بیشتری پخش شوند. همچنین، ردمی 14C از جک 3.5 میلی‌متری هدفون پشتیبانی می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد از هدفون‌های سیمی استفاده کنند. تنظیمات صدا گزینه‌های مختلفی را برای شخصی‌سازی تجربه صوتی ارائه می‌دهد؛ به‌عنوان‌مثال، کاربران می‌توانند با استفاده از اکولایزر (Equalizer)، فرکانس‌های مختلف را تنظیم کرده و صدای خروجی را مطابق با سلیقه‌شان تغییر دهند.

دوربین ردمی 14سی
سیستم دوربین Redmi 14C
دوربین اصلی50 مگاپیکسل ISOCELL (S5K)JN1
دوربین تشخیص عمق2 مگاپیکسلی
دوربین سلفی13 مگاپیکسلی GalaxyCore gc08a8

پیش‌از هرچیزی باید توجه داشت که گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی معمولا دوربین‌های قدرت‌مندی ندارند و برای عکاسی حرفه‌ای طراحی نشده‌اند. شیائومی ردمی 14C نیز از این قاعده مستثنی نیست. دراین بخش، با بررسی دقیق دوربین ردمی 14C، سعی می‌کنیم واقعیت عملکرد آن را فراتر از اعداد وارقام به شما نشان دهیم.

قلب تپنده سیستم دوربین ردمی 14C یک سنسور 50 مگاپیکسلی با فناوری ISOCELL ساخت سامسونگ است. این سنسور با اندازه 1/2.76 اینچ و پیکسل‌های 0.64 میکرومتری، در جذب نور و ثبت جزئیات با چالش‌ مواجه است. اندازه کوچک پیکسل‌ها باعث می‌شود تا در شرایط کم‌نور، نسبت سیگنال به نویز (SNR) کاهش یافته و نویز در تصاویر بیشتر شود. همچنین، ابعاد کوچک سنسور در محدود کردن گستره دینامیکی و توانایی دوربین در ثبت جزئیات در قسمت‌های تاریک و روشن تصویر نقش دارد.

دوربینحسگرلنزویژگی‌ها
دوربین واید50 مگاپیکسل
1/2.76 اینچ
پیکسل‌ 0.64 میکرومتری
فاصله‌کانونی 28 میلی‌متری
دیافراگم f/1.8
فوکوس خودکار تشخیص فاز
فیلم‌برداری 1080p با نرخ 30 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیکسل
دوربین تشخیص عمق2 مگاپیکسلدیافراگم f/2.4
دوربین سلفی13 مگاپیکسل
ابعاد 1/1.31 اینچ
پیکسل‌های 0.7 میکرومتری
فاصله‌کانونی 18 میلی‌متری
دیافراگم f/2.45
فیلم‌برداری 1080pبا نرخ 30 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیکسل

گشودگی دیافراگم f/1.8 به دوربین اجازه می‌دهد تا در‌مقایسه‌با دوربین‌هایی با دیافراگم کمتر، نور بیشتری را جذب کند. برخورداری از چنین ویژگی خوبی در شرایط نوری مناسب به‌ثبت تصاویر با کیفیت کمک می‌کند. بااین‌حال، نبود لرزشگیر اپتیکال (OIS) یکی از نقاط ضعف محسوب می‌شود. لرزشگیر اپتیکال با خنثی کردن لرزش‌های دست، تصاویر شارپ‌تر و با کیفیت بالاتر، خصوصا در شرایط کم‌نور و هنگام فیلمبرداری را به‌همراه دارد.

شیائومی از فناوری Pixel Binning با الگوریتم Tetracell استفاده کرده که اطلاعات چهار پیکسل مجاور را با یک‌دیگر ترکیب می‌شوند تا یک «سوپر پیکسل» با اندازه بزرگ‌تر ایجاد شود. تکنولوژی تترا به دوربین کمک می‌کند تا در شرایط کم‌نور، نور بیشتری را جذب کند و نویز را کاهش دهد. بااین‌حال، این فناوری با کاهش رزولوشن تصویر همراه است و احتمالا در ثبت جزئیات ریز تاثیر منفی داشته باشد.

در زمینه پردازش تصویر، ردمی 14C از الگوریتم‌های مختلفی برای بهبود کیفیت عکس‌ها استفاده می‌کند. یکی از این الگوریتم‌ها، HDR است که با ترکیب چند فریم با نوردهی مختلف، گستره دینامیکی تصویر را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا جزئیات در قسمت‌های تاریک و روشن تصویر بهتر حفظ شوند. همچنین، این گوشی از الگوریتم کاهش نویز (Noise Reduction) برای کاهش نویز در عکس‌ها استفاده می‌کند. بااین‌حال، قدرت پردازشی محدود تراشه Helio G81 Ultra باعث می‌شود تا الگوریتم‌ها نتوانند به‌صورت کامل ظرفیت‌‌شان را به‌نمایش بگذارند.

عکاسی ردمی 14سی

در شرایط نوری مناسب، دوربین ردمی 14C می‌تواند تصاویر با کیفیت معقولی ثبت کند. رنگ‌ها در عکس‌ها معمولا دقیق هستند، اما جزئیات به‌صورت ایده‌آل حذف نمی‌شوند. ازطرف‌دیگر، در شرایط کم‌نور، عملکرد دوربین کاهش می‌یابد و نویز در عکس‌ها فوق‌العادع بیشتر می‌شود؛ همچنین، هنگام عکاسی از سوژه‌های متحرک، به دلیل نبود لرزش‌گیر اپتیکال، تصاویر بسیار تار و آب‌رنگی هستند.

سنسور عمق‌سنج 2 مگاپیکسلی در Redmi 14C نقش مکملی برای سنسور اصلی دارد و برای تشخیص عمق و ایجاد افکت بوکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.، عملکرد این سنسور چندان قابل‌توجه نیست و در تفکیک سوژه از پس‌زمینه دقت کافی ندارد؛ این موضوع باعث می‌شود که افکت بوکه در عکس‌های ثبت‌شده با گوشی ردمی 14C اغلب مصنوعی و غیرطبیعی به‌نظر برسد.

علاوه‌براین، هنگام بررسی Redmi 14C پی بردم که درزمینه دقت رنگ و تعادل رنگ سفید نیز با چالش‌های متعددی روبه‌رو است. در موارد مختلف هنگام عکاسی با ردمی 14C، رنگ‌ها در عکس‌ها با واقعیت مطابقت ندارند و به‌سمت تن‌های رنگی خاصی، مانند زرد یا آبی، متمایل شوند؛ این موضوع می‌تواند باعث کاهش جذابیت و طبیعی بودن تصاویر شود.

شیائومی ردمی 14C در تشخیص و بازتولید دقیق رنگ‌ها در تاریکی شب کاملا ناتوان است؛ این موضوع به‌دلیل محدودیت‌های سنسور تصویر و الگوریتم‌های پردازش تصویر رخ می‌دهد. ازاین‌سو، عکس‌ها در نور کم اغلب دارای رنگ‌های غیرطبیعی، متمایل به گرم و فاقد جذابیت هستند؛ این محدودیت به‌ویژه در عکاسی از مناظر شب و پرتره محیط‌های داخلی مشهود است.

سرعت و دقت فوکوس خودکار Redmi 14C در شرایط نوری ضعیف کاهش پیدا می‌کند و منجر به‌ثبت عکس‌های تار و خارج از فوکوس شود. به‌ویژه در عکاسی از سوژه‌های متحرک در نور کم، این مشکل بسیار آزاردهنده خواهد بود؛ این محدودیت به‌دلیل ناتوانی سیستم فوکوس خودکار در تشخیص دقیق سوژه در تاریکی شب است.

دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی در Redmi 14C از قابلیت نرم‌افزاری تحت‌عنوان «Soft Light Ring» بهره می‌برد که با شبیه‌سازی نور حلقه‌ای، سعی در بهبود کیفیت سلفی در شرایط نوری مختلف دارد. قابلیت یادشده در کنار گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4، تلاش می‌کند تا محدودیت‌های ذاتی سنسور در جذب نور در محیط‌های کم‌نور را جبران کند. هرچند هدف این راه‌کار نرم‌افزاری قابل تحسین است، اما میزان اثربخشی آن در نهایت به انتظارات کاربر و شرایط نوری محیط بستگی دارد.

سلفی ردمی 14سی
سلفی ردمی 14سی
سلفی ردمی 14سی
سلفی ردمی 14سی

در بخش نرم‌افزاری، شیائومی الگوریتم‌های Beauty را در ردمی 14C گنجانده که فراتر از شفاف‌سازی پوست عمل می‌کنند. الگوریتم‌ها مختلفی مانند تنظیم رنگ پوست، لاغری صورت و بزرگ کردن چشم‌ها وجود دارد که جذابیت‌های زیادی خواهد داشت. البته، استفاده بیش‌ازحد افکت‌ها منجر به ظاهر مصنوعی می‌شود. همچنین، حالت پرتره با استفاده از سنسور تشخیص عمق، بوکه ایجاد می‌کند که با تار کردن پس‌زمینه، سوژه را برجسته‌تر می‌کند؛ دقت و طبیعی بودن افکت به‌عواملی مانند پیچیدگی پس‌زمینه و فاصله‌ سوژه بستگی دارد.

سخت‌افزار ردمی 14سی
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک ردمی 14C

شیائومی با عرضه‌ Redmi 14C گامی دیگر در جهت تامین نیاز کاربرانی برداشته که به‌دنبال یک گوشی با قیمت مناسب برای مصارف روزمره هستند؛ این گوشی با تمرکز روی ارائه تجربه‌ کاربری روان و بدون مشکل در انجام فعالیت‌های روزمره مانند وب‌گردی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و برقراری تماس، سعی در جذب کاربرانی دارد که به‌دنبال پرداخت هزینه‌ زیاد برای ویژگی‌های پیشرفته و قدرت پردازشی بالا نیستند.

مشخصات سخت‌افزاری نشان می‌دهد که شیائومی از تراشه‌ Mediatek Helio G81 Ultra استفاده کرده که درمقایسه‌با تراشه‌های مورد استفاده در گوشی‌های میان‌رده قدرت چندانی ندارد، اما برای اجرای روان اکثر برنامه‌ها و بازی‌های سبک کافی است. تراشه مدیاتک با مصرف انرژی بهینه، به‌افزایش عمر باتری نیز کمک می‌کند. شیائومی ردمی 14C در نسخه‌های 4 تا 8 گیگابایت حافظه رم عرضه می‌شود که کاربران هدف مختلفی دارد؛ بررسی و ارزیابی شخصی آن‌است‌که برای کاربران با مصارف شخصی سبک حتی نسخه 4 گیگاباینی آن پاسخگو خواهد بود.

مشخصات فنیMediatek Helio G81 UltraMediaTek Helio G81
معماریARMv8.2-AARMv8.2-A
لیتوگرافی12 نانومتری TSMC12 نانومتری TSMC
هسته‌ میانی6 هسته‌ 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A556 هسته‌ 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55
هسته اصلی2 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A752 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A75
کش L3 پردازنده مرکزی2 مگابایت2 مگابایت
DRAMLPDDR4X
فرکانس 1800 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 13.41گیگابایت‌برثانیه
LPDDR4X
فرکانس 1800 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 13.41گیگابایت‌برثانیه
پردازنده گرافیکیARM Mali-G52 MC2ARM Mali-G52 MP2
ضبط ویدئوH.264, H.265 2K30H.264, H.265 2K30
پخش ویدئوH.264, H.265, VP9H.264, H.265, VP9

باید توجه داشت که ردمی 14C در برخی موارد با محدودیت‌ مواجه است و نباید برای مصارف حرفه‌ای به‌دنبال آن رفت. به‌عنوان‌مثال، در بخش‌های پیشین بررسیRedmi 14C گفتیم که تنها یک حسگر اصلی دارد که در شرایط نوری ضعیف عملکرد مطلوبی ندارد و کیفیت صفحه‌نمایش آن نیز درمقایسه‌با گوشی‌های میان‌رده چندان چشم‌گیر نیست؛ همچنین، Redmi 14C فاقد برخی از ویژگی‌های پیشرفته مانند پشتیبانی از شبکه‌ ارتباطی 5G و NFC است.

شیائومی ردمی 14C به عنوان یک گوشی هوشمند اقتصادی، از تراشه‌ Mediatek Helio G81 Ultra بهره می‌برد که با وجود قیمت مناسب، عملکرد عقولی را در بخش‌های مختلف ارائه می‌دهد. تراشه مدیاتک برپایه لیتوگرافی 12 نانومتری FinFET کمپانی TSMC تولید شده که درمقایسه‌با لیتوگرافی‌های پیشرفته‌تر 7 نانومتری یا 5 نانومتری مصرف انرژی بالاتری دارد، اما همچنان برای مصارف عادی کاملا قابل‌قبول است.

تراشه Helio G81 Ultra از یک پردازنده‌ هشت هسته‌ای با معماری big.LITTLE و میکرومعماری DynamIQ بهره می‌برد که شامل دو هسته‌ Cortex-A75 با حداکثر فرکانس 2.0 گیگاهرتزی برای انجام وظایف سنگین و شش هسته‌ Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتزی برای انجام وظایف سبک و بهینه‌سازی مصرف انرژی است. هسته‌ها با استفاده از مجموعه‌ دستورات ARMv8.2-A و پشتیبانی از فناوری‌های پیشرفته مانند NEON و Crypto Engine، عملکرد کارآمدی را در برنامه‌ها و بازی‌ها ارائه می‌دهند.

پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G52 MC2 با برخورداری از معماری Bifrost نسل دوم از APIهای گرافیکی مدرن مانند Vulkan و OpenGL ES 3.2، پشتیبانی می‌کند که تجربه‌ گیمینگ مناسبی را برای کاربران فراهم خواهد کرد. پردازنده‌ گرافیکی باوجود این‌که در رده پردازنده‌های گرافیکی میان‌رده قرار نمی‌گیرد، اما برای اجرای بازی‌های محبوب مانند Call of Duty Mobile و Wild Rift با تنظیمات گرافیکی متوسط کافی است.

همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم، ردمی 14C در نسخه‌های مختلفی با 4، 6 و 8 گیگابایت حافظه‌ رم با فناوری LPDDR4X عرضه می‌شود. نوع حافظه با پهنای باند 32 بیت و فرکانس 1800 مگاهرتزی، سرعت انتقال داده مناسبی را برای اجرای روان برنامه‌ها و بازی‌ها فراهم می‌کند. همچنین، Redmi 14C در کانفیگ‌های مختلفی با 128 و 256 گیگابایت حافظه‌ی داخلی eMMC 5.1 عرضه می‌شود. اگرچه eMMC 5.1 درمقایسه‌با حافظه‌های UFS 2.2 یا UFS 3.1 سرعت کمتری دارد، اما برای ذخیره‌سازی اطلاعات و نصب برنامه‌ها کافی است.

مدل گوشینرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
Redmi 14C320.1250.379.980.4
Redmi 13315.5246.653.631.8
Redmi Note 13 Pro 4G۴۰۱.۶۳۲۱.۶۳۱۸۷.۴۵۱۶۳.۲
Poco M6 Pro۳۷۱.۵۳۱۸.۷۱۸۴.۰۱۶۶.۹
Redmi Note 13۳۷۷.۱۳۲۵.۰۱۷۹.۴۱۶۱.۰
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

شیائومی از یک ورقه‌ گرافیتی برای انتقال گرما از تراشه به بدنه‌ گوشی استفاده می‌کند که عملکرد چشم‌گیری نداشته و هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا انجام پردازش‌های فشرده، دمای گوشی افزایش می‌یابد. این موضوع نشان می‌دهد که سیستم خنک‌کننده‌ Redmi 14C برای مدیریت گرما در شرایط پرفشار کافی نیست و باعث کاهش عملکرد گوشی در طولانی مدت می‌شود.

تراشه‌ Helio G81 Ultra با استفاده از معماری 12 نانومتری، مصرف انرژی نسبتا کمی دارد، اما نسبت‌به تراشه‌های جدیدتر، مصرف انرژی این پردازنده بیشتر است. مصرف انرژی بالا در کنار بهینه‌سازی نرم‌افزاری نه‌چندان مطلوب Redmi 14C، باعث می‌شود تا عمر باتری این گوشی درمقایسه‌با برخی از رقبای هم‌قیمت کوتاه‌تر باشد.  همچنین، ناگفته نماند که گوشی‌های اندرویدی پس‌از دریافت به‌روزرسانی‌های اصلی بازدهی کمتری نسبت‌به‌قبل خواهند داشت که باعث کاهش تجربه کاربری از سال دوم یا سوم می‌شود.

گوشی هوشمند Redmi 14C با تراشه‌ مودم 4G یک‌پارچه، زیرساخت ارتباطی را برای کاربران فراهم می‌کند با فناوری‌های بهینه‌سازی مانند HyperEngine و Networking Engine، سعی در ارائه تجربه‌ کاربری مطلوب درزمینه بازی و اتصال به شبکه دارد؛ در ادامه به بررسی عمیق‌تر این زیرساخت و عملکرد مودم ردمی 14C می‌پردازیم.

تراشه‌ Helio G81 Ultra از یک مودم 4G LTE با پشتیبانی از Cat-7 بهره می‌برد که با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته مانند 4×4 MIMO و 256-QAM، سرعت دانلود تا 300 مگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود تا 150 مگابیت‌برثانیه را فراهم می‌کند. همچنین، پشتیبانی از HPUE (High Power User Equipment) باعث بهبود پوشش و کیفیت سیگنال در مناطق خارج از بوشش می‌شود.

علاوه‌براین، Helio G81 Ultra از نسل اول فناوری HyperEngine بهره می‌برد که مجموعه‌ای از بهینه‌سازی‌ها را برای بهبود عملکرد بازی و کاهش تاخیر ارائه می‌دهد. فناوری یادشده با مدیریت هوشمند منابع سیستم، مانند CPU، GPU و حافظه، تخصیص بهینه‌ آن‌ها را برای اجرای روان بازی‌ها تضمین می‌کند. همچنین، با بهبود پایداری اتصال به شبکه و کاهش تاخیر در بازی‌های آنلاین، تجربه بازی روان را برای کاربران فراهم می‌کند.

تجربه گیمینگ ردمی 14سی

دربخش بررسی دوربین Redmi 14C اشاره کردیم که دستگاه از پردازنده‌ سیگنال تصویر (ISP) امکان پردازش تصاویر را فراهم می‌کند. ISP با پشتیبانی از سنسورهای حداکثر 108 مگاپیکسلی امکان ثبت تصاویر با جزئیات بیشتر و نویز کمتر را فراهم می‌کند. همچنین، این ISP با پشتیبانی از فناوری‌های پیشرفته مانند HDR و AI camera، امکان ثبت تصاویر با کیفیت بالاتر در شرایط نوری مختلف را فراهم می‌کند. البته بررسی و تجربه شخصی من با ردمی 14C می‌گوید که سازنده چینی از توان پردازنده استفاده نکرده‌است.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Asphalt 9: LegendsHigh31 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatLow24 فریم‌برثانیه
Call of Duty WarzoneLow20 فریم‌برثانیه
Call of Duty MobileHigh28 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteHigh23 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsHigh49 فریم‌برثانیه
Wild RiftUltra62 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بررسی ردمی 14C، عملکرد گرافیکی و پایداری حرارتی این گوشی هوشمند اقتصادی با استفاده از روش‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده بررسی نشان می‌دهد که Redmi 14C در اجرای بازی‌های سنگین با تنظیمات گرافیکی بالا محدودیت‌های زیادی دارد و برای داشتن تجربه‌ی بازی مطلوب، کاهش تنظیمات گرافیکی و مدیریت حرارت ضروری است.

برای سنجش توانایی Redmi 14C در اجرای بازی‌های سنگین، عناوینی مانند Call of Duty Mobile و Devil may Cry: Peak of Combat با بالاترین تنظیمات گرافیکی موجود اجرا شدند. در طول اجرای بازی‌ها، پارامترهای مختلفی مانند فریم‌ریت، دمای گوشی و میزان مصرف باتری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که Redmi 14C قادر به اجرای روان این بازی‌ها با تنظیمات گرافیکی پایین است، اما در تنظیمات گرافیکی Moderate با افت فریم و لگ مواجه می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، در بازی Call of Duty Mobile با تنظیمات گرافیکی بالا، میانگین فریم‌ به حدود 25 فریم‌برثانیه محدود شد و در برخی صحنه‌های جنگی و پرجزئیات، افت فریم قابل‌توجهی مشاهده شد. همچنین، در طول اجرای هردو بازی‌، دمای گوشی به‌صورت چشم‌گیری افزایش یافت که می‌تواند در دراز مدت روی عمر قطعات سخت‌افزاری تاثیر منفی بگذارد.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6 CPUGeekBench 6 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.1Wild LifeWild Life ExtremeGFXBench / Car ChaseSpeedometer 2.0JetStream 2.0
Redmi 14C409
1365
1240
1321
278301262145885547148765.245
Redmi 13410
1386
1089
1127
2671603126877815194
Redmi Note 13 Pro 4G۷۳۴
۱۹۸۶
۱۲۸۱
۱۲۸۱
۳۸۳۶۶۶۴۳۱۷۴۳۱۲۴۱۱۲۱۰۱۳
Poco M6 Pro۷۳۳
۱۹۹۰
۱۲۸۴
۱۲۷۹
۳۸۶۸۶۶۴۲۸۶۵۹۱۲۳۳۱۲۲۴۱۴
Redmi Note 13۴۷۸
۱۵۹۲
۱۰۰۹
۱۱۶۱
۳۲۶۹۸۹۴۰۱۵۸۷۱۱۵۸۹۸۷۱۱
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

برای ارزیابی و بررسی دقیق‌تر عملکرد گرافیکی ردمی 14C، از بنچمارک‌های معروف و استاندارد مانند 3DMark و GFXBench استفاده شد. در آزمون 3DMark Wild Life، گوشی Redmi 14C امتیاز 885 را کسب کرد که نشان دهنده‌ عملکرد متوسط این گوشی درزمینه رندر گرافیک سه‌بعدی است. در بنچمارک GFXBench نیز 14C در آزمون‌های مختلف مانند Manhattan 3.1 و Car Chase عملکرد قابل‌قبولی را از خود نشان داد، اما درمقایسه‌با گوشی‌های میان‌رده با اختلاف قابل‌توجهی عقب ماند.

امتیاز گیک بنچ 6 تک هسته ردمی 14سی
امتیاز گیک بنچ 6 چند هسته ردمی 14سی

در ارزیابی عملکرد گرافیکی یک گوشی هوشمند، پایداری عملکرد آن در طول زمان نکته بسیار مهمی به‌شمار می‌رود. برای سنجش این موضوع در Redmi 14C، از آزمون 3DMark Wild Life Stress Test استفاده شد؛ این آزمون با اجرای متوالی رندرینگ گرافیکی سنگین به‌مدت 20 دقیقه، پایداری عملکرد گرافیکی گوشی را مورد سنجش قرار می‌دهد. Redmi 14C در این آزمون توانست پایداری 90 درصدی را به‌دست آورد که نشان‌دهنده‌ پایداری خوب عملکرد گرافیکی این گوشی در شرایط فشرده است.

ردمی 14C به‌صورت پیش‌فرض از برنامه Game Turbo شیائومی بهره می‌برد؛ این قابلیت با بهینه‌سازی عملکرد سیستم و مدیریت منابع، تجربه‌ گیمینگ روان‌تری را برای کاربران فراهم می‌کند. همچنین، این گوشی از گزینه‌ Performance پشتیبانی می‌کند که با افزایش فرکانس CPU و GPU، عملکرد گوشی را در هنگام اجرای بازی‌ها بهبود می‌بخشد؛ بااین‌حال، استفاده از این گزینه می‌تواند باعث افزایش مصرف باتری و حرارت گوشی شود.

رابط کاربری ردمی 14سی
رابط کاربری و نرم‌افزار Redmi 14C

گوشی اقتصادی Redmi 14C به‌صورت پیش‌فرض با سیستم‌عامل HyperOS به بازار عرضه شده که نسخه‌ جدید و بهبودیافته‌ رابط کاربری MIUI محسوب می‌شود. سیستم‌‌عامل HyperOS با هدف ارائه تجربه‌ کاربری بهتر، سریع‌تر و شخصی‌سازی شده‌تر طراحی شده و از بهینه‌سازی‌های مختلفی برای افزایش کارایی و کاهش مصرف منابع سخت‌افزاری بهره می‌برد. در این بخش به بررسی فنی HyperOS در ردمی 14C و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

HyperOS برپایه‌ سیستم‌عامل اندروید 14ساخته شده و از معماری ماژولار بهره می‌برد؛ این معماری به شیائومی اجازه می‌دهد تا به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را سریع‌تر و با انعطاف بیشتری ارائه دهد و همچنین امکان شخصی‌سازی بیشتری را برای کاربران فراهم کند. HyperOS از موتور جدیدی برای رندر رابط کاربری استفاده می‌کند که باعث افزایش سرعت و روان‌تر شدن انیمیشن‌ها می‌شود. همچنین، HyperOS از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی مصرف باتری و مدیریت منابع سخت‌افزاری استفاده می‌کند.

رابط کاربری ردمی 14سی

سیستم‌عامل هایپر او اس شامل بهینه‌سازی‌های مختلفی برای افزایش کارایی و کاهش مصرف منابع سخت‌افزاری است. به‌عنوان‌مثال، HyperOS از فناوری فشرده‌سازی حافظه برای کاهش میزان فضای اشغال‌شده توسط برنامه‌ها استفاده می‌کند. همچنین، HyperOS با مدیریت هوشمند برنامه‌های درحال اجرا در پس‌زمینه، مصرف باتری را کاهش می‌دهد. HyperOS از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی عملکرد گوشی هنگام اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین استفاده می‌کند.

نسخه جدید رابط کاربری شیائومی از طراحی جدید و مدرن‌تری برای آیکون‌ها و منوها استفاده می‌کند. همچنین، کنترل سنتر در HyperOS بازطراحی شده و دسترسی آسان‌تری به‌تنظیمات مختلف گوشی را فراهم می‌کند. علاوه‌بر‌این، HyperOS شامل ویژگی‌های جدیدی مانند قابلیت ضبط صفحه‌نمایش با صدا، حالت تمرکز برای کاهش حواس‌پرتی و قابلیت تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی است.

باوجود تمام بهینه‌سازی‌ها و ویژگی‌های جدید HyperOS، ردمی 14C به‌دلیل محدودیت در منابع سخت‌افزاری، قادر به‌استفاده کامل از قابلیت‌های این سیستم‌عامل نیست. برای‌مثال، برخی از انیمیشن‌ها و افکت‌های گرافیکی در Redmi 14C با کندی و لگ مواجه هستند؛ همچنین، برخی از ویژگی‌های جدید HyperOS مانند قابلیت تشخیص چهره غیرفعال هستند.

باتری ردمی 14سی
باتری و سرعت شارژ ردمی 14C

شیائومی از باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5160 میلی‌آمپرساعت برای Redmi 14C استفاده کرده که پایداری انرژی مطلوبی را برای کاربران ارائه می‌دهد. دراین بخش به بررسی فنی باتری ردمی 14C و عملکرد آن در شرایط مختلف می‌پردازیم و فناوری‌های مورد استفاده برای بهینه‌سازی مصرف انرژی را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

همان‌طورکه گفتیم، باتری مورد استفاده در Redmi 14C از نوع لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5160 میلی‌آمپرساعت و ولتاژ نامی 3.85 ولت است؛ این باتری با بهره‌مندی از فناوری‌های جدید ساخت باتری، چگالی انرژی بالایی را ارائه می‌دهد و درعین‌حال ابعاد و وزن کمی دارد. باتری Redmi 14C به‌صورت یک‌پارچه در داخل گوشی قرار گرفته و قابل تعویض توسط کاربر نیست.

محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدئو (دقیقه:ساعت)کاربری روزمره (دقیقه:ساعت)
Redmi 14C6.88 اینچ، 720×1640 پیکسل، 120 هرتز5160 میلی‌آمپرساعت15:2611:43
POCO F6 Pro6.67 اینچ، 3200×1440 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت16:1211:37
POCO F66.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت16:2912:56
POCO X6 Pro6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت13:2811:45
Redmi Note 13 Pro Plus6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت11:4910:23
Realme 12 Pro Plus6.67 اینچ، 2412×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت16:4214:19
Galaxy A556.6 اینچ، 2400×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت19:1714:05
Galaxy A356.6 اینچ، 2340×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت14:3911:42
Redmi Note 13 Pro 4G6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت11:2709:34

برای ارزیابی و بررسی عملکرد باتری Redmi 14C در شرایط مختلف، آزمون‌ استاندارد باتری مانند PCMark مورد استفاده قرار گرفتند. در آزمون PCMark Work 3.0 که شامل فعالیت‌های مختلفی مانند وب‌گردی، ویدئو، و ویرایش متن است، Redmi 14C توانست 11 ساعت و 34 دقیقه دوام بیاورد کند که نشان‌دهنده‌ عمر باتری خوب این گوشی در روزمره است.

باتری ردمی 14سی
باتری ردمی 14سی

سیستم‌عامل HyperOS شامل بهینه‌سازی‌های مختلفی برای کاهش مصرف باتری است؛ برای‌مثال، با استفاده از حالت Doze و App Standby، فعالیت برنامه‌های درحال اجرا در پس‌زمینه محدود شده و مصرف باتری کاهش می‌یابد. همچنین، HyperOS از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای یادگیری الگوهای استفاده‌ی کاربر و بهینه‌سازی مصرف باتری براساس آن استفاده می‌کند.

مدل گوشیRedmi 14CRedmi 13Redmi Note 13 Pro 4GRedmi Note 13 Pro+ 5GPoco M6 ProRedmi Note 13 4G
۵ دقیقه7 درصد8 درصد۱۶ درصد۴۰ درصد۱۵ درصد۱۰ درصد
۱۰دقیقه14 درصد16 درصد۳۱ درصد۶۰ درصد۳۱ درصد۲۰ درصد
۲۰ دقیقه25 درصد28 درصد۵۳ درصد۱۰۰ درصد۵۳ درصد۳۷ درصد
۳۰ دقیقه50 درصد50 درصد۷۵ درصد❌۷۶ درصد۵۲ درصد
۶۰ دقیقه77 درصد89 درصد❌❌❌۹۲ درصد
شارژ کامل81 دقیقه72 دقیقه۴۹ دقیقه۲۱ دقیقه۴۸ دقیقه۷۵ دقیقه

گوشی اقتصادی Redmi 14C از فناوری شارژ سریع 33 واتی پشتیبانی می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد تا در زمان کوتاهی باتری گوشی خود را شارژ کنند. در آزمون انجام شده، باتری Redmi 14C ظرف مدت‌زمان 30 دقیقه از صفر تا 50 درصد شارژ شد و شارژ کامل آن حدود 81 دقیقه طول کشید. شیائومی از پروتکل شارژ سریع Qualcomm Quick Charge 3.0 پشتیبانی می‌کند و با استفاده از شارژر مناسب، می‌توان باتری گوشی را با سرعت بالاتری شارژ کرد.

مقایسه و جمع‌بندی ردمی 14سی
جمع‌بندی بررسی Redmi 14C

باتوجه به بررسی انجام‌شده روی ردمی 14C، می‌توان گفت این گوشی اقتصادی گزینه‌ای مناسب برای انجام کارهای روزمره است. صفحه‌نمایش بزرگ 6.88 اینچی با نرخ به‌روزرسانی 120 هرتزی، تجربه‌ بصری روانی را هنگام وب‌گردی، تماشای ویدئو و استفاده از شبکه‌های اجتماعی فراهم می‌کند. تراشه‌ Helio G85 با وجود اینکه برای اجرای بازی‌ها مناسب نیست، اما برای استفاده‌های روزمره عملکرد قابل قبولی دارد.

دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی Redmi 14C در نور روز عکس‌های معقولی ثبت می‌کند، اما در شرایط نوری ضعیف عملکرد ضعیفی دارد. دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی نیز برای تماس‌های تصویری و سلفی‌های ساده مناسب است. درمقایسه‌با نسل گذشته یعنی Redmi 13C یا Galaxy A14 سامسونگ گزینه جذاب‌تری به‌نظر می‌رسد.

در نهایت، انتخاب Redmi 14C به‌نیازها و اولویت‌های شما بستگی دارد. اگر به‌دنبال یک گوشی اقتصادی با صفحه‌نمایش بزرگ، باتری با دوام، و عملکرد قابل‌قبول برای روزمره هستید، شیائومی Redmi 14C می‌تواند گزینه‌ مناسبی برای شما باشد. اما اگر به‌دنبال کیفیت دوربین بالا یا ویژگی‌های پیشرفته‌تر هستید، بهتر است به سراغ گزینه‌های دیگری بروید.