بلک شارک یا کوسه سیاه، اسم عجیب گوشی های سری گیمینگ شیائومی است و شیائومی سال ۲۰۲۱ از نسل چهارم این گوشی ها رونمایی کرد. شیائومی بلک شارک 4 اسم دقیق این دستگاه گیمینگ است. گوشی های گیمینگ برای خیلی از کاربر ها جذاب است. چرا که در کنار سخت افزار بسیار قدرتمند آن ها، ما می توانیم امکانات بسیار خوبی را دریافت کنیم که بازی کردن با دستگاه را برای ما بسیار راحت تر می کند. امکاناتی مانند وجود دکمه های مخصوص گیم یا حالت های مخصوص گیمینگ که در رابط کاربری گوشی قرار داده شده است. ما در ادامه این متن به بررسی شیائومی بلک شارک ۴ می پردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

جعبه گشایی شیائومی بلک شارک ۴

جعبه گوشی Black Shark 4 از طراحی زیبا و خاصی بهره می برد. این دستگاه بر خلاف سایر گوشی های موجود در بازار که جعبه ساده ای دارند، بسته بندی زیبا با طراح های خاص دارد. طرح هایی که در آن رنگ سبز لوگو بلک شارک نیز دیده می شود.

پس از جعبه گشایی محصول ما درون جعبه به جز خود دستگاه شاهد شارژر، سیم شارژ و انتقال داده، قاب محافظ (که دارای بریدگی هایی زیبایی است)، دفترچه راهنما، استیکر های بلک شارک، کارت مشخصات دستگاه و سوزن سیم کارت هستیم. در مجموع بسته بندی بلک شارک ۴ کامل است و تنها عدم وجود هندزفری درون جعبه این گوشی گیمینگ به چشم می خورد.

طراحی دکمه-Xiaomi Black-Shark 4
طراحی بلک شارک ۴
ابعاد گوشی163.8×76.4×9.9
وزن گوشی210g
جنس صفحهشیشه
جنس بدنهپلاستیک

بلک شارک ۴ طراحی فوق العاده ای دارد. شاید در نگاه اول و بار اول که گوشی را در دست خود بگیرید، احساس نازک نبودن گوشی به شما دست بدهد. اما با گذشت زمان به آن عادت می کنید. این زخامت زیاد دستگاه با توجه به گیمینگ بودن Black Shark 4 کاملا توجیح پذیر است. اما در مقابل بلک شارک ۴ ویژگی های مثبت زیادی در طراحی خود دارد.

مهم ترین ویژگی که طی بررسی شیائومی بلک شارک ۴ به آن برخوردیم استفاده از دو Trigger در لبه سمت راست دستگاه است. این تریگر ها با استفاده از دو دکمه کشویی از جایگاه خود بیرون می آیند و می توانید در زمان بازی کردن از آن ها استفاده کنید. جای گیری این دکمه ها کاملا مناسب است و در استفاده روزمره هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی کند. همچنین زمان بازی کردن با دستگاه نیز تریگر ها دقیقا سر جای مطلوب خودشان هستند و می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.

در لبه سمت چپ هم شما شاهد دکمه تنظیم صدا هستید. اما جای گیری این دکمه نیز کاملا هوشمندانه است. چرا که کمی از محل همیشگی خود که در سایر گوشی ها شاهد هستیم، پایین تر است و به مرکز گوشی نزدیک تر است. این موضوع باعث می شود تا در زمان گیمینگ، دکمه های صدا شما را اذیت نکنند تا ناخواسته از آن ها استفاده نکنید. از طرف مقابل مکان دکمه های تنظیم صدا به اندازه ای هم پایین نیست که در استفاده عادی شما را اذیت کنند.

در بالای دکمه های تنظیم صدا نیز ما شاهد شیار سیم کارت بلک شارک ۴ هستیم. این دستگاه از دو سیم کارت نانو به صورت همزمان پشتیبانی می کند اما خبری از کارت حافظه مجزا نیست. اما با توجه به وجود دو نسخه ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی نیاز کاربران را پوشش می دهد. گرچه با توجه به گیمینگ بودن این دستگاه ها توقع وجود نسخه های با حافظه بالاتر منطقی به نظر می آید، اما احتمالا شیائومی خواسته است تا قیمت دستگاه را بهینه نگه دارد.

در لبه سمت پایینی Black Shark 4 هم ما شاهد میکروفون، جک ۳.۵ میلیمتری صدا، و اسپیکر استریو هستیم که جفت دیگر آن را می توان در بله بالایی دستگاه پیدا کرد. در لبه بالایی همچنین شاهد میکروفن دوم نیز هستیم. طراحی بدنه پشتی دستگاه نیز به زیبایی صورت گرفته است. به طوری که ما در مرکز دستگاه شاهد لوگو بلک شارک هستیم و عبارت بلک شارک به صورت عمودی در زیر آن قرار دارد. همچنین ما شاهد طراح هایی زیبایی مانند حرف X در پشت دستگاه هستیم که با تابش نور کمی تغییر می کنند.

ماژول دوربین بلک شارک ۴ نیز به صورت شش ضلعی کشیده طراحی شده است که در کنار طراحی دیگر بخش های دستگاه، زیبایی بلک شارک را کامل می کند. جنس بدنه پشتی Black Shark 4 از پلاستیک است. اما اصلا احساس ارزان بودن یا مرغوب نبودن به شما دست نمی دهد. فریم دور گوشی نیز از آلومینیوم با کیفیت ساخته شده است. روی دستگاه نیز ما شاهد ماژول دوربین سلفی به صورت حفره ای در مرکز و بالای صفحه نمایش هستیم. این ماژول کمترین حاشیه ممکن را دارد تا در تجربه گیمینگ مزاحم شما نباشد. در بالای دوربین سلفی نیز ما شاهد اسپیکر مکالمه دستگاه هستیم. 

صفحه-نمایش-Xiaomi-Black-Shark-4
صفحه نمایش
نوع پنلSuper AMOLED
اندازه صفحه6.67 اینچ
رزولوشن1080×2400
تراکم پیکسلی395 ppi
سقف روشنایی1300 نیت
نرخ بروزرسانی144Hz
نسبت صفحه به بدنه85.8

شیائومی برای بلک شارک ۴ از یک پنل سوپر امولد استفاده کرده است. عملکرد این پنل ۶.۶۷ اینچی که نرخ تازه سازی 144Hz نیز دارد، در یک کلام عالی است. این پنل از دامنه رنگی HDR10+ پشتیبانی می کند و 395ppi تراکم پیکسلی دارد. این به آن معنی است که ما با یک صفحه نمایش بی عیب و نقص طرف هستیم. نسبت صفحه نمایش به سطح روی گوشی نیز ۸۵.۸ درصد است. 

همان طور که ما در بررسی شیائومی بلک شارک ۴ به ‌آن رسیدیم، دامنه رنگی و تفکیک رنگ در این پنل عالی است و رنگ ها کاملا زنده به نظر می آیند. همچنین عمق رنگ مشکی نیز در صفحه نمایش Black Shark 4 خیلی زیاد است. به قدری که دیگر حاله سفید رنگ را در زمان نمایش رنگ مشکی شاهد نیستیم. تراکم پیکسلی بالای این صفحه نمایش نیز آن را برای گیمینگ و تماشای هرچه بهتر محتوای ویدیویی همراهی می کند.  

اما مهم ترین بخش صفحه نمایش بلک شارک که آن را نسبت به بقیه رقبای خود در بازار متفاوت می کند، صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی آن است. شاید تاکنون ما تجربه صفحه نمایش های ۱۲۰ هرتزی زیادی را داشته باشیم. اما درون بلک شارک کمی داستان متفاوت است. چرا که این ۱۴۴ هرتز بودن صفحه نمایش کاملا در کار کردن با دستگاه قابل مشاهده است و در دادن دستورات به صفحه نمایش شما احساس سرعت بالا و روان بودن بیش از حد می کنید. طبیعی است که این موضوع در اجرای بازی ها نیز به خوبی خود را به نمایش می گذارد و تجربه عالی گیمینگ را به ارمغان دارد. 

موضوع بعدی درباره صفحه نمایش Xiaomi Black Shark 4 حداکثر میزان روشنایی ۱۳۰۰ نیتی آن است. ما نیز در تست های خود این موضوع را بررسی کردیم. شما به راحتی می توانید در محیط های با نور زیاد و زیر نور خورشید با آن کار کنید. البته طبیعی است که در زیر نور مستقیم خورشید مشاهده محتوای صفحه نمایش کمی مشکل است اما در نور روز عملکرد بلک شارک ۴ کاملا مطلوب است.

در نهایت شیائومی در رابط کاربری خود امکان تنظیم دمای رنگ را در بخش تنظیمات قرار داده است. همچنین شما می توانید گزینه نمایشگر همیشه روشن را از منو تنظیمات فعال کنید و آن را شخصی سازی کنید. در بخش صفحه نمایش در منو تنظیمات گوشی نیز می توانید قابلیت anti flicker را فعال کنید یا میزان نرخ تازه سازی را روی سه حالت  Ultimate، Ultrahigh و Standard تنظیم کنید. این حالت ها به ترتیب ۱۴۴، ۹۰ و ۶۰ هرتز نرخ تازه سازی به شما می دهند.

دوربین Xiaomi Black Shark 4
دوربین شیائومی بلک شارک ۴
رزولوشن دوربین اصلی48MP
رزولوشن دوربین اولتراواید8MP
رزولوشن دوربین ماکرو2MP
کیفیت فیلمبرداری4K/60fps
فیلمبرداری آهسته1080/240/960fps

بلک شارک ۴ از یک ستاپ سه گانه برای دوربین های پشتی خود استفاده می کند. سه دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی، اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۵ مگاپیکسلی دوربین های پشتی این دستگاه را تشکیل می دهند. دیافراگم این دوربین ها نیز به ترتیب ۱.۸، ۲.۲ و ۲.۴ است. همچنین دوربین اولترا واید این دستگاه می تواند تصاویر با پهنای دید ۱۲۰ درجه را ثبت کند. 

تجربه عکاسی با دوربین Black Shark 4 تجربه ای کاملا مطلوب است. دامنه رنگی و کیفیت عکس های ثبت شده با دوربین این دستگاه کاملا مناسب است و به خصوص در نور روز می تواند شما را راضی نگه دارد. اما در نور شب عکس ها کمی دارای نویز می شوند و گاهی اوقات جزئیات به خوبی ثبت نمی شوند. این موضوع با توجه به گیمینگ بودن دستگاه و اینکه شیائومی تمرکز خود را به روی سخت افزار قوی برای تولید این دستگاه ها گذاشته است، توجیه پذیر است. از این رو اگر دنبال دوربین خوب با این رنج قیمتی هستید می توانید به دنبال رقبای این دستگاه بروید.

گرچه در نور روز و مناسب تصاویر از کیفیت خوبی برخوردار اند و اصلا لازم نیست شما سراغ دستگاه دیگری بروید. اما عملکرد لنز اولترا واید و ماکرو به خوبی لنز اصلی نیست. لنز اولترا واید عملکرد قابل قبول دارد اما تفکیک رنگ ها در تصاویر ثبت شده با این لنز از دوربین اصلی کمی پایین تر است. دوربین ماکرو هم به خوبی می تواند از فاصله نزدیک به روی اجسام فوکوس کند اما با توجه به مگاپیکسل پایین آن برخی تصاویر ثبت شده با این دوربین کمی تار یا نامطلوب به نظر می رسند. 

رابط کاربری دوربین بلک شارک ۴ نیز کاملا مناسب است. شما در این رابط کاربری می توانید تصاویر پرتره یا پاناروما را ثبت کنید. کیفیت تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین این دستگاه کاملا مناسب است. گوشه های تصویر به خوبی تار می شوند. همچنین شما می توانید به صورت نرم افزاری دیافراگم را در این تصاویر تغییر دهید تا میزان تار بودن پشت سوژه خود را تغییر دهید. همچنین در رابط کاربری دوربین شاهد حالت تصویر برداری شب برای دوربین اصلی، Slow motion، VLOG، Shart video و حالت استفاده از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی نیز هستیم.

رابط کاربری دوربین بلک شارک ۴ حالت حرفه ای عکاسی نیز دارد که با استفاده از آن می توانید تصاویر خوبی ثبت کنید و به روی بخش های مختلف دوربین کنترل داشته باشید. همچنین شما می توانید در این حالت نوع لنز خود را انتخاب کنید که با استفاده از کدام دوربین ها عکس ها ثبت شود. 

شما همچنین در رابط کاربری دوربین حالت استفاده از HDR و AI را نیز شاهد هستید. با توجه به تست هایی که ما به روی دوربین این دستگاه انجام دادیم، این حالت ها تاثیر زیادی در عکاسی یا فیلم برداری ندارند و تنها کمی رنگ تصاویر را پر رنگ تر می کند و در برخی حالت ها ممکن است تجربه عکاسی یا فیلم برداری بهتری به شما بدهد.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی در نور شب به شرط وجود نور کافی قابل قبول است. اما زمانی که نور محیط کم می شود، کم کم باید منتظر دیدن نویز در عکس ها باشیم و از آن جایی که این دستگاه گیمینگ است، این موضوع تا حد مناسبی توجیح پذیر است. حالت تصویر برداری شب نیز تنها به روی دوربین پشت کار می کند و درون دوربین سلفی حالت تصویر برداری شب وجود ندارد. عملکرد این حالت نیز کاملا عادی است و تصاویر ثبت شده با این حالت در مقایسه با تصاویر ثبت شده در حالت عادی تفاوت زیادی ندارند.

فیلم برداری و اسلوموشن

دوربین اصلی Black Shark 4 می تواند تا کیفیت 4K  و ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. کیفیت فیلم های ثبت شده با این گوشی نیز با توجه به گیمینگ بودن آن کاملا مناسب است. به خصوص اگر در حالت 4K  فیلم برداری کنید. اما اگر بخواهید با حالت 1080 فیلم برداری کنید، کمی ثبت جزئیات در فیلم کاهش می یابد. Black Shark 4 همچنین می تواند ویدیو های اسلوموشن باکیفیت 1080 و فریم ریت های ۱۲۰، ۲۴۰ و ۹۶۰ را ثبت کند که تجربه فوق العاده ای است.

گرچه در ویدیو های اسلوموشن با فریم ریت ۹۶۰ فریم کمی احساس اضافه شدن فریم به شما دست می دهد که از کیفیت ویدیو می کاهد. در حالت های با فریم ریت ۱۲۰ و ۲۴۰ گوشی به صورت هوشمند بخش سریع را کند می کند و شما می توانید به صورت دستی بعد از ذخیره ویدیو این بخش را تغییر دهید. اما متاسفانه در حالت اسلوموشن با فریم ریت ۹۶۰ در یک چهارم پایانی، ویدیو کند می شود و در تنظیمات نیز نمی توانید زمان آن را تغییر دهید.

فیلم های ضبط شده با دوربین بلک شارک ۴ در نور روز از کیفیت مناسبی برخوردار است. اما این فیلم ها در شب دارای نویز هستند. 

دوربین سلفی Xiaomi Black Shark 4
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین سلفی20
کیفیت فیلمبرداری1080/30fps

بلک شارک ۴ از دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۰ استفاده می کند. تصاویر و فیلم های ضبط شده با این دوربین نیز مانند دوربین اصلی در نور روز قابل قبول و خوب اند. اما در شب باید منتظر نویز در عکس ها و فیلم های خود باشید. حالت پرتره سلفی نیز اندکی خطا دارد و بر خلاف دوربین اصلی گاهی اوقات در شناسایی اطراف سوژه با مشکل مواجه می شود.

نکته جالب این دوربین آن است که حالت عکاسی شب برای این دوربین تعریف نشده است و زمانی که روی حالت عکاسی شب می روید، تنها می توانید با دوربین اصلی تصاویر را ثبت کنید. گرچه عملکرد این قابلیت نیز تاثیر زیادی در عکس های خروجی ندارد. 

سخت افزار-Xiaomi-Black Shark-4
سخت افزار شیائومی بلک شارک ۴
نام تراشهSnapdragon 870 5G
معماری تراشه7nm
کانفیگ‌های گوشی128/6-128/8-128/12-256/8-256/12
پشتیبانی از کارت حافظهندارد

شیائومی بلک شارک ۴ از پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸۷۰ 5G استفاده می کند. این پردازنده به همراه ۶،۸ یا ۱۲ گیگابایت رم عملکرد کامل روانی را از دستگاه ارائه می دهد. همچنین شیائومی این دستگاه را با دو نسخه حافظه ۱۲۸ ۲۵۶ گیگابایتی عرضه کرده که از نوع UFS 3.1 است. شاید به نظر برسد که با توجه به عدم وجود اسنپدراگون ۸۸۸ در پرچم دار ۲۰۲۱ ما نباید شاهد عملکرد خوبی باشیم. اما با توجه به گیمینگ بودن این دستگاه، این موضوع کاملا اشتباه است.

نسخه ای که ما در دست داریم، نسخه با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه آن است. این نسخه توانست در تست های ما عملکرد کاملا مطلوبی کسب کند. به طوری که ما توانستیم بازی های سنگینی مانند کالاف دیوتی موبایل و آسفالت ۹ را به روانی تمام به روی این دستگاه ها اجرا کنیم. بلک شارک ۴ توانست با بالاترین کیفیت و بدون کوچک ترین لگ از پس همه این بازی ها به آسانی بر بیاید.

برای مثال Black Shark 4 روی کالاف دیوتی موبایل توانست روی گرافیک Very High و فریم ریت Max عملکرد فوق العاده و روانی داشته باشد. همچنین گزینه فریم ریت Ultra نیز موجود است که در صورت فعال کردن آن در حالت MP بازی می توانید با گرافیک Medium بازی کنید. اما با این تفاوت که عدد فریم ریت نمایش داده شده به جای ۶۰ فریم تا ۹۰ فریم نیز بالا می رود و این موضوع به معنی تجربه گیمینگ عالی است.

علاوه بر این بلک شارک ۴ در بنچ مارک ها نیز عملکرد کاملا مطلوبی را کسب کرد. این دستگاه در بنچ مارک Antutu V9.2.1 توانست امتیاز بالای ۷۰۸۰۳۸ را کسب کند که عدد خیلی بالایی است. در تست های سه بعدی این بنچ مارک نیست این دستگاه با فریم ریت بالا توانست محتوا را نمایش دهد. بلک شارک ۴ در بنچ مارک Geekbench 5.4.1 نیز توانست در بخش تک هسته ای امتیاز ۱۰۲۲ و در بخش چند هسته ای امتیاز ۳۴۰۱ را کسب کند.

ما برای بررسی پایداری عملکرد این گوشی نیز استرس تست Antutu را به روی Black Shark 4 اجرا کردیم و توانست تا حدود ۲۰ دقیقه دوام بیاورد و بعد از آن دمای دستگاه از ۴۵ درجه بیشتر شده و استرس تست متوقف شد. همچنین در Wild Life Extreme Stress Test بنچ مارک 3DMark  که تست خیلی سنگینی به شمار می رود، Black Shark 4 توانست درصد پایداری ۹۹.۴ را کسب کند. همه این اعداد نمایانگر عملکرد عالی این گوشی در بخش گیمینگ است و بلک شارک ۴ بدون هیچ محدودیتی می تواند از پس سنگین ترین بازی های بر بیاید.

اسپیکر-Xiaomi-Black-Shark-4
اسپیکر
جلوهاستریو
تعداد2
جک هدفوندارد

طی بررسی شیائومی بلک شارک ۴ دیدیم که اسپیکر های استریو دارد. با توجه به گیمینگ بودن این گوشی، اسپیکر های بلک شارک ۴ از کیفیت صدای بالایی دارند. همچنین این اسپیکر ها حجم صدای زیادی را نیز پخش می کنند. باند های Black Shark 4 از کیفیت صدای Hi-Ress پشتیبانی می کند. همچنین این اسپیکر ها می توانند صدای 24bit/192kHz را نیز پخش کنند. تجربه استفاده از این اسپیکر ها نیز به خصوص در گیم خیلی شیرین است. چرا که صدای زیاد و با کیفیت استریو خارج شده از گوشی تجربه گیمینگ را عالی تر می کند.

سنسور ها

بلک شارک ۴ از وایفای ۶ و بلوتوث ۵.۲ پشتیبانی می کند. همچنین وایفای این دستگاه از دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی نیز پشتیبانی می کند که برای یک گوشی گیمینگ عالی است. شیائومی در این دستگاه از سنسور های شتاب سنج، قطب نما، مجاورت، ژیروسکوپ و فشار سنج استفاده کرده است که آن را از همه نظر بی ایراد می کند.

رابط کاربری
نام و نسخه رابط کاربریJoy UI 12.5
نسخه اندروید11
سال‌های آپدیت

Black Shark 4 با اندروید ۱۱ و رابط کاربری Joy UI 12.5 عرضه شده است. شاید تاکنون اسم این رابط کاربری شیائومی را نشنیده باشید. اما این رابط کاربری مخصوص گوشی های سری بلک شارک است. شیائومی انصافا طراحی این رابط کاربری را به بهترین شکل ممکن انجام داده است. چرا که در آن ویژگی های مخصوص گیمینگ را قرار داده است.

Joy UI شیائومی از نظر ظاهر مانند رابط کاربری MIUI شیائومی است. اما برخی ویژگی های گیمینگ آن را از دیگر رابط کاربری ها متمایز می کند. همچنین طراحی منو تنظیمات در آن کمی متفاوت است و شما می توانید از طریق منو تنظیمات تم دستگاه خود را به طور کلی تغییر دهید. رابط کاربری Joy UI با توجه به سخت افزار قوی گوشی های بلک شارک به روانی به روی این دستگاه ها اجرا می شود. 

شیائومی در این رابط کاربری بخشی به نام Shark Space قرار داده است. شما با استفاده از این بخش می توانید به بازی های دسترسی داشته باشید و تجربه ای مانند Google Play Games دارد. اما خیلی زیبا تر و بهینه تر شده است. زمانی که وارد بازی ها می شوید نیز می توانید از بالا سمت راست دستگاه منو مخصوص گیم را اجرا کنید. شیائومی در این منو قابلیت های زیادی قرار داده است.

شما در این بخش می توانید محل لمس Triggers ها را درون بازی تعیین کنید. همچنین در این منو می توانید قدرت سخت افزاری گوشی را تعیین کنید. برای مثال سخت افزار گوشی با چه توانی کار کند، صفحه نمایش با چه نرخ تازه سازی ای تصویر بدهد و کلی تنظیمات دیگر را نیز می توانید در این منو مشاهده کنید. همچنین در این منو می توانید عملکرد بخش های مختلف دستگاه مانند شبکه و قدرت آنتن، عملکرد پردازنده، باتری را مشاهده و تحلیل کنید.

قابلیت های این منو به این موارد تمام نمی شود. بلکه با استفاده از آن می توانید گزینه عدم پاسخ به تماس ها یا پیامک ها را روشن کنید. یا رم دستگاه خود را خالی کنید و در صورت لزوم لوازم جانبی مخصوص این گوشی را کنترل کنید. لوازمی مانند فن، گیم پد و کیبورد بخشی از این لوازم جانبی مخصوص بلک شارک 4 هستند. در این منو قابلیت MobaLine نیز وجود دارد. شما با استفاده از این قابلیت هدف گیر شخصی خود را با امکان شخصی سازی به بازی اضافه کنید.

همچنین در یک نمایشگر جداگانه که با شفافیت کم به روی صفحه وجود دارد. شما می توانید اطلاعاتی مانند فرکانس پردازنده، میزان قدرت گرفته شده از باتری، دمای گوشی و فریم ریت را مشاهده کنید که همه این موارد از منو تنظیمات دستگاه قابل شخصی سازی هستند. قابلیت جالب دیگر در منو بالای دستگاه شیائومی AntiMistouch است که با روشن کردن آن دکمه ها کنترل کنند گوشی مانند دکمه خانه از تا زمان خاموش کردن این گزینه از کار می افتند تا تجربه بازی بهتری داشته باشید.

یکی از زیبا ترین بخش های پنل گیمینگ بالای صفحه بلک شارک، قابلیت Macro است. شما با استفاده از این بخش می توانید یک سری دستورات را به صورت پشت هم ضبط کنید و با فشردن شرتکات دستورات آن را اجرا کنید! این موضوع برای گیمر ها فوق العاده است و تجربه بازی را چندین برابر لذت بخش تر می کند.

همچنین شما می توانید تریگر های دستگاه را تنظیم کنید تا با دو بار فشردن آن ها در حالت قفل بودن دستگاه عملکرد خاصی اجرا شود. برای مثال شما می توانید با دو بار فشردن تریگر بالایی در حالت قفل و خاموش بودن صفحه، بخش فیلم برداری دوربین خود را اجرا کنید. 

شیائومی یک منو دسترسی سریع دیگر نیز برای این دستگاه در نظر گرفته است که با استفاده از آن می توانید کار های زیادی مانند اسکن کردن QR Code یا اجرای نرم افزار ها در پنجره ای کوچک را به روی صفحه را انجام دهید.

امنیت و تشخیص هویت

شیائومی از اثر انگشت ادغام شده با دکمه پاور برای باز کردن قفل دستگاه استفاده می کند. این حسگر عملکرد خیلی سریع و دقیقی دارد و به سرعت می تواند قفل دستگاه را باز کند. همچنین شما می توانید با استفاده از تشخیص چهره و به سرعت قفل دستگاه را باز کنید. ما در تست ها توانستیم با استفاده از باز کردن قفل با چهره، با ماسک و عینک های مختلف قفل دستگاه را باز کنیم. از این رو نباید خیلی از نظر امن بودن روی آن حساب باز کرد.

باتری و شارژ ‌Black Shark 4
حجم4500mAh
سرعت شارژ سیمی120W
شارژر در جعبهدارد

شیائومی برای بلک شارک 4 از یک باتری ۴۵۰۰ میلی آمپری استفاده کرده است. این باتری طبق ادعای شیائومی در ۱۷ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ می شود. ما در تست های خود نیز به عددی نزدیک عدد شیائومی رسیدیم. بلک شارک ۴ توانست در ۲۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه از صفر تا صد شارژ شود که خیلی خوب است.

نکته جالب توجه درباره این سرعت شارژ ۱۲۰ واتی این است که شارژر درون جعبه تنها ۶۷ وات است اما با این سرعت می تواند دستگاه را شارژ کند. با توجه به این مکانیزم شارژ قوی، دیگر نباید زیاد نگران باتری دهی دستگاه باشیم. چرا که به راحتی چندین ساعت بازی سنگین را پاسخ می دهد و تنها در چند دقیقه از صفر تا صد شارژ می شود. اما در استفاده عادی بلک شارک 4 به راحتی می تواند استفاده یک روز عادی شما را پاسخ گو باشد.

جمع بندی و ارزش خرید

در بررسی شیائومی بلک شارک ۴ مشاهده کردیم که یک دستگاه گیمینگ فوق العاده است که از هر نظر مخصوص گیم طراحی شده است. پس اگر شما هم خیلی با گوشی خود بازی های سنگین را اجرا می کنید، در خرید این دستگاه شک نکنید. اما اگر دوربین برای شما خیلی مهم است یا طراحی نازک و سبک بودن گوشی برای شما اهمیت دارد، خرید این گوشی را به شما پیشنهاد نمی کنیم. گرچه برای استفاده عادی از نظر دوربین مناسب است. در نهایت بلک شارک 4 یک دستگاه گیمینگ فوق العاده با برچسب قیمتی حدود ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که ارزش خرید خیلی بالایی دارد. 

نظر شما درباره بررسی شیائومی بلک شارک ۴ چیست؟ آیا این دستگاه را جزو گزینه های خرید خود می آورید؟

بررسی: اگر به گوشی‌های شیائومی علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی شیائومی ۱۲ ایکس را نیز مطالعه کنید.