شیائومی۱۲ ایکس، یک گوشی میان رده با زبان طراحی پرچم‌دار است که به تازگی شیائومی آن را روانه بازار کرده است. علاوه بر زبان طراحی، Xiaomi 12 X دارای یک صفحه نمایش پرچم‌دار نیز هست که ارزش خرید آن را بالاتر می‌برد. اما سؤال اصلی اینجا است که آیا این میان‌رده می‌تواند به عنوان یک قاتل پرچم‌دار حساب شود یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال بررسی شیائومی ۱۲ ایکس را تا انتها مطالعه کنید.


جعبه گشایی xiaomi 12x
آنباکس شیائومی ۱۲ ایکس

در بررسی شیائومی ۱۲ ایکس ما درون جعبه گوشی علاوه بر خود دستگاه شاهد، شارژر ۶۷ واتی و کابل انتقال داده USB Type A به USB Type C هستیم. علاوه بر این درون جعبه شیائومی ۱۲ ایکس ما شاهد سوزن خارج کردن سیم کارت، قاب ژله ای و دفترچه های راهنما و گارانتی محصول نیز هستیم.

کناره xiaomi 12x
طراحی Xiaomi 12X
ایعاد گوشی۱۵۲.۷×۶۹.۹×۸.۲
وزن گوشی۱۷۶
جنس صفحهگوریلا گلس ویکتوس (شیشه)
جنس قاب پشتیگوریلا گلس ۵ (شیشه)
فریمآلومینیوم

طراحی شیائومی ۱۲ ایکس درون دست فوق العاده است. در نگاه اولیه و درون دست، به شما احساس طراحی Galaxy S8 سامسونگ را می دهد. چرا که دارای لبه های منحنی است و این موضوع به همراه ابعاد خیلی مناسب آن، شیائومی ۱۲ ایکس را بسیار خوش دست و زیبا کرده است. نکته منفی این طراحی منحنی نیز، لیز خوردن دستگاه درون دست است که به مرور زمان به آن عادت می کنید.

شیائومی از فریم آلومینیومی و بدنه پشت شیشه ای در ساخت این میان رده خوش ساخت استفاده کرده است. شیشه پشت دستگاه از جنس گوریلا گلس ۵ است که مقاومت مناسبی در برابر ضربه و خط و خش دارد. همچنین شیائومی، این گوشی را در رنگ های خاکستری(Gray)، آبی(Blue) و بنفش(Purple) تولید کرده است و نسخه ای که ما برای بررسی در دست داریم نسخه خاکستری آن است.

نسخه خاکستری دستگاه رنگی مات دارد و از این رو با وجود شیشه ای بودن پنل پشتی دستگاه، در این رنگ کمتر جای اثر انگشت به روی بدنه پشتی دستگاه باقی می ماند. علاوه بر این ما در پشت دستگاه تنها شاهد ستاپ دوربین هستیم که دارای برآمدگی کوچکی است. این برامدگی لبه های غیر منحنی و خشکی دارد.

از این رو تنها نکته ای است که در دست گرفتن دستگاه می تواند شما را اذیت کند. چرا که برخورد لبه های بخش دوربین به انگشت کاربر در پشت دستگاه، کمی احساس تیز بودن لبه های بخش ستاپ دوربین را به کاربر القا می کند و این موضوع برای برخی کاربر ها خوشایند نیست اما به مرور به آن عادت خواهید کرد.

ما در لبه سمت راستی دستگه شاهد دکمه های کنترل کنند صدا و دکمه روشن-خاموش هستیم. در لبه سمت چپی نیز تنها خطوط آنتن را مشاهده می کنیم. در لبه بالایی شاهد میکروفون، خطوط آنتن، درگاه Infrared و یک اسپیکر استریو هستیم. طراحی محل اسپیکر ها به صورت موج است که زیبایی خاصی به دستگاه داده است.

علاوه بر این ما شاهد عبارت Sound by Harman Kardon در لبه بالایی دستگاه هستیم. در لبه پایینی نیز شاهد اسپیکر دوم استریو، خطوط آنتن، درگاه Type C، میکروفون مکالمه و شیار سیم کارت هستیم. شیار سیم کارت Xiaomi 12 X نیز از دو سیم کارت نانو به صورت همزمان پشتیبانی می کند و خبری از پشتیبانی از کارت حافظه درون شیائومی ۱۲ ایکس نیست.

در لبه بالایی صفحه نمایش و در مرکز آن ما شاهد دوربین سلفی هستیم که به صورت حفره ای در مرکز قسمت بالایی دستگاه قرار دارد. همچنین در بالای صفحه نمایش نیز شاهد شیار نازک اسپیکر مکالمه هستیم.

نکته جالب در طراحی قاب ژله ای درون جعبه دستگاه نیز، تمایز و نازک بودن محل خطوط آنتن شیائومی ۱۲X است تا گوشی آنتن دهی بهتری داشته باشد.

صفحه نمایش xiaomi 12x
صفحه نمایش شیائومی ۱۲X
نوع صفحهAMOLED
اندازه صفحه۶.۲۸
رزولوشن۱۰۸۰×۲۴۰۰
تراکم پیکسلی۴۱۹
سقف روشنایی۱۱۰۰
نرخ بروزرسانی۱۲۰
نسبت صفحه به بدنه۸۹.۲

شیائومی از یک صفحه نمایش ۶.۲۸ اینچی AMOLED با نرخ به روز رسانی ۱۲۰Hz استفاده می کنم. این پنل نرخ نمونه برداری تاچ ۴۸۰ هرتزی دارد و می توان نرخ به روز رسانی صفحه نمایش را روی دو گزینه خودکار و دستی قرار داد.

در حالت دستی می توانید نرخ به روز رسانی را روی دو حالت ۶۰ Hz و ۱۲۰ Hz به صورت ثابت تنظیم کنید. همچنین شما می توانید حالت Anti Flicker را درون تنظیمات دستگاه فعال کنید. اما با فعال سازی این قابلیت نرخ به روز رسانی صفحه نمایش به روی ۶۰Hz تنظیم می شود.

تجربه کار کردن با صفحه نمایش در حالت ۱۲۰ هرتزی بسیار روان است و این تجربه روان را درون بازی ها نرخ نمونه برداری تاچ بالا عالی تر هم می کند. صفحه نمایش Xiaomi 12X با پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوز پوشیده شده است. از این رو مقاومت خوبی در برابر ضربه و خط و خش دارد.

از نظر استاندارد های رنگی نیز صفحه نمایش شیائومی ۱۲ ایکس از دامنه رنگی های HDR10+ و DCI-P3 پشتیبانی می کند و شما درون تنظیمات صفحه نمایش می توانید رنگ ها را به روی سه حالت Original Color، Standard و Vivid تنظیم کنید.

همچنین شیائومی یک گزینه Advance Setting درون منو تنظیمات قرار داده است که با استفاده از آن می توانید میزان گاما، کنتراست و موارد دیگر را تغییر دهید. همچنین می توانید در این قیمت می توان حالت رنگی را روی دو گزینه P3 و sRGB تنظیم کنید یا دمای رنگ را تغییر بدهید. شیائومی گفته که صفحه نمایش شیائومی ۱۲X از ۶۸ میلیارد رنگ پشتیبانی می کند.

همچنین صفحه نمایش شیائومی ۱۲ ایکس امتیاز A+ را از مرجع DisplayMate کسب کرده است. در تست های ما نیز صفحه نمایش این دستگاه فوق العاده عالی عمل کرد. دامنه رنگ ها در این صفحه نمایش خیلی زیاد بود و عمق رنگ ها نیز کاملا مناسب است.

عمق رنگ مشکی نیز درون صفحه نمایش شیائومی ۱۲ X خیلی بالا است و تصاویر با کیفیت بالایی درون پنل نمایش داده می شوند. چرا که صفحه نمایش Xiaomi 12X رزولوشن ۲۴۰۰×۱۰۸۰ دارد و این روزلوشن تراکم پیکسلی ۴۱۹ ppi را به ارمغان می آورد. این تراکم پیکسلی بالا نیز کیفیت بالا و دقت بالای صفحه نمایش شیائومی ۱۲ ایکس را در پی دارد.

همچنین صفحه نمایش شیائومی ۱۲X روشنایی ۱۱۰۰ نیتی دارد. این میزان روشنایی بالا عملکرد عالی زیر نور خورشید دارد و به راحتی می توانید تصاویر و محتوا را در نور زیاد درون صفحه نمایش Xiaomi 12X مشاهده کنید.

در مجموع صفحه نمایش شیائومی ۱۲ ایکس فوق العاده است و به راحتی می توان آن را به عنوان صفحه نمایش یک پرچم دار حساب کرد. از این رو اگر به دنبال یک صفحه نمایش با کیفیت و فوق العاده در گوشی خود هستید، در خرید شیائومی ۱۲X شک نکنید!

دوربین xiaomi 12x
دوربین شیائومی ۱۲ ایکس
رزولوشن دوربین اصلی۵۰
رزولوشن دوربین اولتراواید۱۳
زرولوشن دوربین ماکرو۵
کیفیت فیلمبرداری۸K/24fps-4K/60fps
فیلمبرداری آهسته۱۰۸۰/۱۲۰/۲۴/۹۶۰fps

شیائومی ۱۲ ایکس از یک دوربین سه گانه استفاده می کند. دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم ۱.۹ به عنوان دوربین اصلی، دوربین اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۴ و پهنای دید ۱۲۳ درجه و دوربین تله فوتو ماکرو ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۴، این ستاپ سه گانه را تشکیل می دهند.

به طور کلی تجربه عکاسی و فیلم برداری با دوربین های Xiaomi 12 X یک تجربه فوق العاده است. چرا که دوربین های به کار رفته درون گوشی شیائومی ۱۲X عملکرد کاملا مناسبی دارند و رنگ های ثبت شده درون تصاویر خیلی به واقعیت نزدیک بودند و تصاویر از کیفیت بالایی برخوردار است. همچنین سرعت فوکوس دوربین نیز بالا است و به راحتی می توانید با آن کار کنید.

تجربه عکاسی با دوربین اصلی، تجربه خیلی خوبی بود. چرا که تصاویر با کیفیت بالا ثبت می شدند و بعد از زوم کردن شاهد کیفیت درون عکس و افت کیفیت خیلی کم درون تصاویر بودیم. همچنین درون این حالت نور ها درون عکس به درستی ثبت می شد و ما شاهد Over شدن نور درون تصاویر ثبت شده نبودیم.

تجربه عکاسی با لنز اولترا واید نیز کاملا مناسب بود. گرچه تصاویر اندکی از تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی شارپ تر بودند، اما کیفیت و سرعت فوکوس خوبی را شاهد بودیم. تجربه عکاسی با دوربین تله فوتو ماکرو نیز اندکی ضعیف بود.

چرا که اصلا نباید در تصاویر، انتظار عملکردی بدون نقص را داشته باشید. چرا که کیفیت خیلی بالایی را در این حالت شاهد نیستیم و سرعت فوکوس نیز اندکی پایین است. اما تمام این نکات با توجه به ۵ مگاپیکسلی بودن دوربین و ماکرو بودن آن قابل قبول است و تصاویر ماکرو ثبت شده با این لنز از کیفیت نسبتا خوبی برخوردار‌اند و در مقایسه با عکس های ماکرو ثبت شده یک میان رده، عملکرد خیلی بهتری را درون تصاویر شاهد هستیم.

تصاویر ثبت شده در حالت پرتره نیز از کیفیت خیلی خوبی برخوردار‌اند. شاید قبل از عکاسی و در حالت پیش نمایش تصویر اندکی لبه های سوژه تار نشود، اما بعد از ثبت تصاویر شاهد تشخیص درست لبه های تصاویر هستیم. علاوه بر کیفیت خوب، درون این حالت تصاویر اندکی شارپ تر نیز هستند.

علاوه بر این ما شاهد حالت های دیگری مانند حالت پاناروما، ویدئو کوتاه، اسلوموشن، حالت شب، تایم لپس، Dual Video نیز در رابط کاربری دوربین هستیم.

همچنین شاهد دو حالت Clone و Movie Effects نیز درون رابط کاربری هستیم که با استفاده از فیلتر هایی که این حالت ها در اختیار کاربر قرار می دهند می توان ویدیو های جذابی را ضبط کرد. از این رو این حالت ها خیلی مناسب بلاگرها و فیلم بردار های حرفه ای هستند تا با استفاده از آن محتوای ویدیویی جذاب و با کیفیت مناسب تولید کنند.

در بررسی شیائومی ۱۲ ایکس ما شاهد فیلم برداری روی حالت ۸K با ۲۴ فریم برثانیه و ۴K با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه هستیم. درون این حالت ها رنگ ها کاملا مناسب و نزدیک به واقعیت ثبت می شوند و با زوم کردن و فوکوس کردن کیفیت فیلم ها خیلی پایین نمی‌آید.

همچنین لرزشگیر دوربین هم عملکرد مناسبی داشت و ویدیو های ضبط شده لرزش کمی داشتند. علاوه بر این ما شاهد حالت فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰ و فریم ریت های ۹۶۰، ۲۴۰، ۱۲۰ و ۳۰ فریم بر ثانیه نیز هستیم. ویدیو های ضبط شده در این حالت اندکی تفاوت رنگی با حالت های ۴K و ۸K دارند و رنگ ها اندکی بی روح تر ثبت شدند.

علاوه بر این ما درون تنظیمات دوربین شاهد گزینه Customize نیز هستیم که درون آن می توانید صدای شات زدن دوربین را عوض کنید یا حالت های مختلف دوربین را تغییر بدهید. 

دوربین سلفی xiaomi 12x
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین۳۲
کیفیت فیلمبرداری۱۰۸۰/۶۰fps

شیائومی ۱۲ ایکس از یک دوربین واید ۳۲ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۵ برای دوربین سلفی خود استفاده می کند. تصاویر ثبت شده با این دوربین سلفی از کیفیت بالایی برخوردار است و کاملا شما را راضی می کند. به طوری که اگر بعد از عکاسی به روی تصاویر زوم کنید، کاملا شاهد جزئیات درون تصویر هستید و رنگ ها به خوبی درون تصاویر ثبت می شوند.

تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین سلفی نیز کیفیت خوبی دارد. اما اگر نور محیط کافی نباشد، اندکی کناره های سوژه تار می شود و دستگاه در تشخیص لبه های سوژه با اندکی خطا مواجه می شود.

تست سرعت حافظه شیائومی 12x
سخت افزار Xiaomi 12X
نام تراشهSnapdragon 870 5G
معماری تراشه۷
کانفیک‌های گوشی۱۲۸/۸-۲۵۶/۸-۲۵۶/۱۲
پشتیبانی از کارت حافظهندارد

تنها موردی که شاید شیائومی ۱۲ ایکس را ضعیف تر از یک پرچم دار کند، پردازنده آن است. شیائومی ۱۲X از پردازنده اسنپدراگون ۸۷۰ به همراه ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم استفاده می کند. گرچه نسخه جهانی شیائومی ۱۲X تنها با ۸ گیگابایت رم عرضه شده است. علاوه بر این شیائومی برای ۱۲ ایکس از دو نسخه حافظه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت استفاده کرده است که به همراه ۸ گیگابایت رم توان پردازشی خوبی به کاربر ارائه می کند.

شاید در نگاه اول، به دلیل پرچمدار نبودن این پردازنده، احساس قوی نبودن دستگاه به شما دست بدهد. اما در عمل شیائومی ۱۲ ایکس هیچ چیزی از یک پرچم دار کمتر ندارد. چرا که به روانی و بدون لگ می تواند انواع نرم افزار ها را با گرافیک بالا و بدون لگ اجرا کند.

از این رو در کار کردن با دستگاه اصلا احساس نمی کنید که قلب تپنده Xiaomi 12X یک پردازنده پرچم دار نیست. دمای دستگاه را نیز درون تست های خود در طی پردازش های سنگین اندازه گیری کردیم که ممکن است به دلیل فلزی بودن فریم دستگاه و شیشه پشت، بیشتر داغ بودن دستگاه را نسبت به یک گوشی با بدنه پلاستیکی احساس کنید.

شیائومی از یک تکنولوژی خنک کننده مناسب درون شیائومی ۱۲ ایکس استفاده کرده است. با استفاده از این تکنولوژی خنک کننده، دمای دستگاه در پردازش های سنگین و زمانی که دمای دستگاه بالا است به خوبی کنترل می شود و پس از گذشت مدتی کوتاه و کار نکردن با گوشی، دمای گوشی شیائومی ۱۲ ایکس به سرعت پایین می آید. از این رو از نظر دمای دستگاه و کار کردن با آن به مشکلی بر‌نخواهید خورد.

تجربه بازی شیائومی ۱۲ ایکس

تجربه گیمینگ Xiaomi 12 X به لطف صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و نرخ نمونه برداری تاچ ۴۸۰ Hz یک تجربه عالی و کاملا روان است. ما با راحتی و به روانی توانستیم انواع بازی ها و به خصوص بازی های سنگین را با فریم ریت و گرافیک بالا به روی شیائومی ۱۲ ایکس اجرا کنیم و عملکرد بدون نقصی را از دستگاه دریافت کنیم.

برای مثال بازی Asphalt 9 با گرافیک خیلی بالا و بدون هیچ لگی روی شیائومی ۱۲ ایکس اجرا شد و صفحه نمایش دستگاه فریم ریتی حدود ۵۸ الی ۶۰ فریم را خروجی داد. درون بازی LeagOfLegends نیز بازی با گرافیک و فریم ریت بالا اجرا شد و ما لگی در اجرای بازی مشاهده نکردیم.

ما شاهد فریم ریت متوسط و حدودی ۶۰ الی ۶۱ فریم در اجرای این بازی بودیم. بازی سنگین بعدی که ما روی این دستگاه اجرا کردیم، بازی Call of Duty Mobile بود که ما درون منو تنظیمات بازی شاهد گزینه های Low-Medium-High-VeryHigh برای گرافیک بازی و گزینه های Low-Medium-High-VeryHigh-Max برای فریم ریت درون بازی بودیم و امکان انتخاب گرافیک VeryHigh و فریم ریت Max به صورت همزمان درون بازی وجود داشت.

ما با این تنظیمات بالای گرافیکی و فریم ریت بالا توانستیم هم درون حالت ‌MultiPlayer و هم درون حالت BattleRoyale با گرافیک بالا و بدون لگ بازی را اجرا کنیم و فریم ریت نمایشی صفحه نمایش نیز ۶۰ فریم بر ثانیه بود. درون بازی Mortal Kombat نیز بازی به روانی و با گرافیک بالا اجرا شد و فریم ریت صفحه نمایش نیز ۱۲۰ فریم بر ثانیه بود.

در زمان بازی کردن نیز اسپیکر ها خوب شیائومی ۱۲ X تجربه بازی عالی تر را به شما ارائه می دهند و به دلیل وجود اسپیکر ها در یک سمت، در زمان بازی می توانید دستگاه را بر عکس درون دست خود بگیرید تا دست های شما جلوی محل خروجی صدا را نگیرد و صدای بهتری دریافت کنید.

اما تنها در این حالت اندکی ممکن است برآمدگی دوربین درحین بازی کردن دست چپ شما را اذیت کند، که به مرور به آن عادت می کند. دمای دستگاه نیز در زمان بازی کردن به حدود ۳۸ درجه سانتی گراد می رسد که به دلیل فلزی بودن دستگاه، افزایش دما را سریع احساس می کنید. اما چون ۱۲ ایکس سیستم خنک کنندگی مناسبی دارد، به سرعت دمای دستگاه پایین می آید و دما در حین بازی کنترل می‌شود.

بنچمارک x12
بنچمارک‌های شیائومی ۱۲X
آن تو تو۶۷۰۳۵۴
تک هسته‌ای۹۸۰
چند هسته‌ای۳۲۴۳
درصد پایداری۹۹.۳

شیائومی ۱۲ X درون بنچمارک ها نیز عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشت. شاید ما شاهد امتیاز های بنچمارک یک پرچم دار نبودیم و امتیاز ها از امتیاز های تراشه Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 پایین تر بود. اما همچنان امتیاز های بالایی محسوب می شود.

ما در ورژن ۹.۲.۱ بنچمارک Antutu توانستیم امتیاز ۶۷۰۳۵۴ را در مجموع و امتیاز ۱۸۲۳۵۳ را در بخش CPU و امتیاز ۲۳۹۶۴۷ را در بخش GPU کسب کردیم.ما در ورژن ۹.۱.۳ بنچمارک Antutu 3DBench نیز به اعداد خوب درون تصویر در اجرای بنچ مارک رسیدیم که در زیر این نتایج را مشاهده می کنید.

ورژن ۵.۴.۴ بنچمارک Geekbench نیز امتیاز ۹۸۰ را در بخش تک هسته ای و امتیاز ۳۲۴۳ را در بخش چند هسته ای تست CPU دریافت کردیم. در تست Compute و با متد OpenCL نیز امتیاز ۳۵۴۷ را دریافت کردیم.

ما درون تست TensorFlowLite ورژن ۰.۵.۰ بنچ مارک GeekBench ML نیز امتیاز ۳۶۲ را در بخش CPU، امتیاز ۱۱۲۰ را در بخش GPU و امتیاز ۶۶۷ را در بخش NNAPI کسب کردیم.

برای بررسی میزان پایداری دستگاه در عملکرد سنگین و طولانی مدت نیز ما تست Extreme Stress Test بنچمارک ۳DMark را به روی شیائومی ۱۲ ایکس اجرا کردیم و به درصد پایداری ۹۹.۳ درصد رسیدیم که برای یک تراشه قوی از کوالکام عدد فوق العاده مناسبی است و این درصد بالا به لطف تکنولوژی خنک کننده قوی این دستگاه، رقم خورده است.

همچنین دما در طول اجرای بنچ مارک نیز به ۴۵.۴ درجه در قسمت بالا و روی دستگاه رسید. قسمت پشتی دستگاه نیز دمای ۴۳.۳ درجه سانتی گرادی را تجربه کرد. بیشترین میزان دما نیز درون لوپ ۲۰ که لوپ آخر نیز هست، تجربه شد و در ابتدای بنچمارک و لوپ ۵ نیز روی دستگاه دمای ۳۵ درجه ای و پشت دستگاه نیز دمای ۳۷.۵ درجه ای را ثبت کرد.

درون استرس تست بنچمارک Antutu ورژن ۹.۲.۱ اما کمی داستان متفاوت بود. در این تست ما دمای ۴۳.۱ درجه سانتی گرادی را اندازه گیری کردیم اما به دلیل بالا رفتن دمای دستگاه تا ۴۵ درجه، اجرای بنچ مارک متوقف شد. گرچه می توان این موضوع را با توجه به سایر نتایج خوب بنچمارک این دستگاه نادیده گرفت.

برای تست سرعت حافظه نیز ما بنچمارک CrossPlatformDiskTest را سه مرتبه به روی شیائومی ۱۲ ایکس اجرا کردیم و به اعداد درون تصویر زیر رسیدیم که سرعت نوشتن اطلاعات حدود ۴۸۱.۹ MB/s و سرعت خواندن اطلاعات حدود ۸۲۷.۵۵ MB/s را ثبت کرد. این اعداد واقعا مناسب است و از این نظر نیز Xiaomi 12X امتیاز مورد قبولی کسب می کند.

سخت افزار Xiaomi 12X در یک کلام

در یک کلام شیائومی ۱۲ ایکس کاملا برای گیمینگ و استفاده های سنگین مناسب است و این موضوع که تراشه آن یک پردازنده پرچمدار نیست، شما را در انتخاب این محصول نباید به تردید بیندازد. چرا که صفحه نمایش، اسپیکر و طراحی خوب می تواند یک تجربه گیمینگ فوق العاده را به شما بدهد.

سنسور ها

شیائومی ۱۲ ایکس انواع سنسور های مورد نیاز درون یک دستگاه را درون خود جای داده است. برای مثال ما شاهد سنسور های شتاب سنج، ژیروسکوپ، تشخیص نور، قطب نما و سنسور IR درون دستگاه هستیم. همچنین Xiaomi 12 X از WiFi نسل ۶ و دوکاناله پشتیبانی می کند.

همچنین ما درون دستگاه شاهد بلوتوث ۵.۱ نیز هستیم. نکته مثبتی که شیائومی درون این دستگاه هم از آن استفاده کرده است و این سنسور را حذف نکرده است، سنسور IR است که با استفاده از آن می توانید از گوشی شیائومی ۱۲X به عنوان کنترل دستگاه خود استفاده کنید. ما در تست های خود نیز این قابلیت را تست کردیم و عملکرد مناسبی از آن دریافت کردیم.

اسپیکر شیائومی 12X
اسپیکر
تعداد۲
جلوهاستریو
جک هدفونندارد

شیائومی از یک جفت اسپیکر استریو برای ۱۲X استفاده کرده است. شکل این اسپیکر ها به صورت موج طراحی شده و مکان قرار گیری آن نیز کاملا مناسب است. اسپیکر های Xiaomi 12X توسط ‌Harman Kardon تنظیم شده است و از کیفیت صدای ۲۴ bit و ۱۹۲ KHz پشتیبانی می کند.

کیفیت صدای اسپیکر های شیائومی ۱۲ ایکس فوق العاده است. شما به راحتی می توانی صدای با حجم بالا و کیفیت بالا را گوش دهید. همچنین اسپیکر های شیائومی ۱۲X به راحتی جزئیات صدا را پخش می کنند و تجربه خوبی در بازی ها را به شما می دهند.

میزان صدای اسپکر ها نیز هم در درصد صدای پایین و هم در درصد صدای بالا، بسیار مناسب است و به راحتی از ۰ تا ۱۰۰ صدا را می توان کنترل کرد. علاوه بر این شیائومی ۱۲ ایکس از صدای DolbyAtmos نیز پشتیبانی می کند. کیفیت صدا در این حالت نیز عالی است.

با فعال کردن این حالت صدا به صورت مناسبی تقویت می شود و عملکرد خیلی خوبی دارد و با فعال کردن آن تجربه بهتری را می توانید داشته باشید. همچنین زمان پخش فیلم ها درون فایل منیجر، یک منو پیشنهادی برای DolbyAtmos به کاربر ارائه می شود که با استفاده از آن می توان صدای بازیگر های درون فیلم را تا ۳ مرحله تقویت کرد.

همچنین در صورت متصل بودن هندزفری به دستگاه نیز درون این منو می توانید تا ۳ مرحله صدای استریو را تقویت کنید. در مجموع اسپیکر های Xiaomi 12X یکی از نقاط مثبت این گوشی حساب می شود و اسپیکر های آن تجربه ای مشابه تجربه اسپیکر های یک پرچم دار را به شما می دهند که هیچ چیزی از اسپیکر های یک پرچم دار کمتر ندارد.

رابط کاربری Xiaomi 12X
نام و نسخه رابط کاربریMIUI 13
نسخه اندروید۱۱
سال‌های آپدیت

گوشی شیائومی ۱۲ ایکس با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 13 روانه بازار شده است و ما پس از جعبه گشایی توانستیم ورژن رابط کاربری دستگاه را به نسخه ۱۳.۰.۵ به روز رسانی کنیم.

عملکرد رابط کاربری شیائومی ۱۲X نیز بسیار روان و بدون لگ است و شما به راحتی می توانید با دستگاه کار کنید. همچنین ما سایر ویژگی هایی که درون سایر گوشی های با MIUI 13 را در این دستگاه شاهد هستیم. برای مثال ۳۰ مانده به خاموش شدن دستگاه، رابط کاربری پیغامی مبنی بر خاموش شدن به ما داد و یا شاهد حالت Turbo Game درون رابط کاربری هستیم.

امنیت
تشخیص اثرانگشتدارد
تشخیص چهره دو بعدیدارد

Xiaomi 12X برای تشخیص هویت علاوه بر رمز عبور و الگو، از اثر انگشت و تشخیص چهره نیز استفاده می کند. سنسور تشخیص اثر انگشت شیائومی ۱۲ ایکس زیر صفحه نمایش است و از نوع Optical است و سرعت تشخیص خیلی سریعی دارد.

به طوری که اصلا اپتیکال بودن سنسور را احساس نمی کنید و سرعت تشخیص اثر انگشت Xiaomi 12X خیلی به سرعت بالای تشخیص اثر انگشت سنسور های اولترا سونیک نزدیک است. محل قرار گیری سنسور هم شاید در نگاه اول اندکی پایین به نظر بیاید، اما به راحتی زمانی که گوشی در یک دست شما است، به آن دسترسی دارید.

همچنین سرعت تشخیص چهره درون شیائومی ۱۲ ایکس نیز خیلی بالا است و به سرعت چهره کاربر را تشخیص می دهد. اما طبیعی است که دقت کمتری از سایر روش های احراز هویت کاربر دارد.

باتری و شارژدهی شیائومی ۱۲ ایکس
حجم۴۵۰۰
سرعت شارژ سیمی۶۷
شارژر در جعبهدراد

شیائومی از یک باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی درون گوشی ۱۲X استفاده کرده است و از تکنولوژی شارژ ۶۷ واتی با سیم پشتیبانی می کند. Xiaomi 12X همچنین از Quick Charge 4 و Power Delivery 3.0 پشتیبانی می کند.

ما در تست های شارژ خود توانستیم این دستگاه را با استفاده از شارژ ۶۷ واتی موجود درون جعبه گوشی در حدود ۱۶ دقیقه از ۰ تا ۵۰ درصد شارژ کنیم. همچنین ما توانستیم این دستگاه را در حدود ۴۴ دقیقه از صفر تا صد درصد شارژ کنیم که کاملا مناسب است.

در حین شارژ نیز دمای دستگاه حدود ۳۶ الی ۳۷ درجه سانتی گراد بود اما در گرم ترین حالت اندازه گیری شده به ۳۸.۸ درجه سانتی گراد رسید.

از نظر باتری دهی نیز ما در مدت زمان یک ساعت بازی های Asphalt 9، Call of Duty Mobile، Mortal Kombat و Leag of Legends را به روی شیائومی ۱۲ ایکس اجرا کردیم و در این مدت شارژ دستگاه ۱۷ درصد کاهش یافت و از ۸۳ به ۶۷ درصد رسید.

ما در زمان اجرای بازی فریم ریت صفحه نمایش را درون تنظیمات دستگاه به روی حالت ۱۲۰ Hz تنظیم کردیم و میزان صدای دستگاه نیز در حین اجرای بازی نسبتا زیاد بود. این موارد شارژ دهی باتری ۴۵۰۰ میلی آمپری Xiaomi 12X را معقول تر می کند. با این حساب حدود ۵ ساعت و حتی بیشتر می توانید استفاده سنگین از دستگاه داشته باشید و Xiaomi 12X به راحتی استفاده یک روز شما را پاسخ گو خواهد بود.

همچنین ما شبیه سایر دستگاه هایی که MIUI 13 به روی آن ها نصب است شاهد سه حالت Performance، ‌Balanced و Save Battery را شاهد هستیم. علاوه بر این حالت Ultra Battery Save را نیز درون رابط کاربری دستگاه شاهد هستیم که طبق گفته دستگاه به میزان چشم گیری می تواند باتری دهی شما را افزایش دهد.

برای بررسی بیشتر این موضوع ما جدول میزان باتری دهی اعلامی دستگاه درون حالت های مختلف و در سطح شارژ ۲۳ درصد را در ذیل آورده ایم. در مجموع باتری Xiaomi 12X می تواند استفاده ترکیبی شما را پاسخ گو باشد و باتری نسبتا مناسبی دارد. همچنین با استفاده از سرعت شارژ ۶۷ واتی به سرعت می توانید دستگاه خود را شارژ کنید.

اما اگر باتری دهی و سرعت شارژ خیلی برای شما اهمیت دارد می تواند سراغ رقبای گوشی Xiaomi 12X نیز بروید. رقبایی مانند Xiaomi 11T Pro که شارژر ۱۲۰ واتی و باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری دارند، می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

جمع بندی

اگر پردازنده شیائومی ۱۲X را در نظر نگیریم، به راحتی می توان این دستگاه را یک پرچم دار حساب کرد. چرا که درون آن شاهد طراحی، صفحه نمایش و دوربین یک پرچم دار هستیم. از نظر عملکرد سخت افزاری نیز شیائومی ۱۲ ایکس به راحتی می توانید از پس تمام پردازش های سنگین شما بدون لگ بر بیاید.

از این رو اگر دنبال نام پردازنده پرچم دار نیستید، در خرید شیائومی ۱۲X شک نکنید. اما اگر به دنبال پردازنده بهتر یا شارژ خیلی سریع تر هستید، می توانید به سراغ رقبای شیائومی ۱۲X، مانند Samsung Galaxy S21 FE یا Xiaomi 11T Pro بروید. اما در یک کلام، طراحی زیبا و خوش دست بودن این دستگاه نظر شما را نسبت به خرید آن موافق تر خواهد کرد. قیمت شیائومی ۱۲X نیز در خرداد ماه ۱۴۰۱ حدود ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و با توجه به نسخه های مختلف آن اندکی تفاوت دارد.

نظر شما درباره ارزش خرید شیائومی ۱۲ ایکس چیست؟ به نظر شما Xiaomi 12X با وجود پردازنده قوی اما غیر پرچمدار تا چه میزان می تواند جایگاه خود را در بازار کسب کند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به گوشی‌های شیائومی علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی شیائومی ۱۲ پرو را نیز مطالعه کنید.