در سال گذشته پرفروش ترین گوشی‌های بازار در رنج قیمتی ۱۰ میلیون تومان به بازار عرضه شدند. این موضوع باعث شد که شرکت‌هایی مثل سامسونگ و شیائومی برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار، گوشی‌های بیشتر با ارزش خرید بالاتری را با این قیمت تولید کنند. حالا ریلمی هم وارد این بازار شده و به تازگی مدل ریلمی جی تی مستر ادیشن را راهی بازار کرده است. در این مقاله به نقد و بررسی Realme GT Master می‌پردازیم.

طراحی ریلمی جی تی مستر
ابعاد گوشی159.2×73.5×8mm
وزن گوشی174
جنس صفحهشیشه
جنس بدنهپلاستیک

قبل از هرچیز باید به سراغ بدنه جی تی مستر برویم. فریم و قاب پشتی این گوشی از پلاستیک ساخته شده‌اند اما اجازه ندهید واژه پلاستیک تصورتان را نسبت به کیفیت این گوشی خراب کند. فریم این گوشی اصلا حس پلاستیک ندارد و حتی ممکن است آن را با آلومینیوم هم اشتباه بگیرید.

تنها مشکل فریم این گوشی، حساس بودن آن نسبت به اشیا تیز است که ممکن است روی آن خط و خش بیندازند. در قسمت پایین فریم جک ۳.۵ هدفون، میکروفون اول، اسپیکر مونو و پورت یو اس بی سی به چشم می‌خورد. دکمه پاور سمت راست، دکمه‌های ولوم در سمت چپ و میکروفون دوم هم در قسمت بالایی فریم قرار دارد.

قاب پشتی نیز از پلاستیک ساخته شده و کیفیت آن متوسط است. پنل پشتی به راحتی اثر انگشت را جذب می‌کند ولی به سختی می‌توانید آن را تمیز کنید و تمیز نگه‌دارید. پشت گوشی را به راحتی می‌توان خش کرد و پیشنهاد ما این است که از قاب استفاده کنید.

ماژول مستطیل شکل پشت گوشی، سه دوربین به همراه یک فلش ال‌ای‌دی را در خود جا داده و در سمت چپ گوشی قرار گرفته است.
این گوشی با چهار رنگ سفید، مشکی، ابی گرادیانت و خاکستری عرضه می‌شود. ریلمی نسخه خاکستری را سویت کیس دیزاین نامیده که طراحی خاصی دارد. پشت این مدل از چرم مصنوعی ساخته شده که باعث افزایش جزیی ضخامت و وزن می‌شود ولی در عوض جذب اثر انگشت و نیاز به قاب را از بین می‌برد.

صفحه نمایش ریلمی GT Master
نوع پنلSuper AMOLED
اندازه صفحه6.43 اینچ
رزولوشن1080×2400
تراکم پیکسلی409ppi
سقف روشنایی1000 نیت
نرخ بروزرسانی120Hz
نسبت صفحه به بدنه85.3

۸۵ درصد پنل جلوی گوشی را صفحه نمایش ۶.۴۳ اینچی پر کرده که نسبت به رقبای خود چیزی کم ندارد. سقف روشنایی این صفحه نمایش ۱۰۰۰ نیت اعلام شده و در تمامی شرایط نوری کاملا قابل استفاده است. ریلمی در مورد نوع محافظت صفحه نمایش اطلاعاتی منتشر نکرده است.

ریفرش ریت این صفحه نمایش همانند باقی رقبا ۱۲۰ هرتز است و شما امکان انتخاب بین ۳ گزینه را دارید: ۶۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و خودکار. در دو حالت اول ریفرش صفحه نمایش روی عدد انتخابی قفل می‌شود ولی در حالت خودکار، گوشی به صورت هوشمند تصمیم گرفته و ریفرش مناسب را انتخاب می‌کند.

بررسی Realme GT Master نشان داد که صفحه نمایش این گوشی با تراکم پیکسلی ۴۰۹ پیکسل در هر اینچ، کیفیت بالایی دارد و می‌توانید از آن برای دیدن فیلم‌های با کیفیت استفاده کنید. در تجربه چند روزه ما صفحه نمایش با سرعت زیاد و با ریفرش بالا به تمامی لمس‌ها پاسخ داد و مشکل خاصی در آن وجود نداشت.

باید توجه داشته باشید که این صفحه نمایش HDR نیست و از محدوده دینامیکی بالا پشتیبانی نمیکند. با این وجود می‌توان گفت که صفحه نمایش این گوشی اصلا شما را ناامید نخواهد کرد.

دوربین-Realme-GT-Master
دوربین و عکس‌برداری Realme GT Master
رزولوشن دوربین اصلی64MP
رزولوشن دوربین اولتراواید8MP
رزولوشن دوربین ماکرو2MP
کیفیت فیلمبرداری4K/30fps

در قسمت پشتی ریلمی جی تی مستر سه ماژول دوربین قرار گرفته که شامل سنسور ۶۴ مگاپیکسلی با لنز واید، سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و سنسور ۲ مگاپیکسلی ماکرو میشود. عکس های سنسور اصلی به صورت پیش‌فرض با نسبت ۴ به ۱ ترکیب میشوند و در نهایت فایل های ۱۶ مگاپیکسلی را به شما تحویل میدهند.

کیفیت عکس ها در حالت عادی خیلی خوب هستند و جزییات زیادی دارند. عکس‌های سنسور اصلی کیفیت خوبی دارند ولی گاهی اوقات غلظت رنگ و وضوح تصاویر به صورت غیر طبیعی نشان داده می‌شوند. این موضوع باعث مشکل خاصی نمی‌شود ولی اگر به دنبال عکس‌های کاملا طبیعی باشید، شاید نتوانید روی دوربین این گوشی حساب کنید.

با وجود نبودن دوربین تله فوتو، زوم دو برابر این گوشی تقریبا هیچ افت کیفیتی ندارد و عکس‌های واضحی را به شما تحویل میدهد. کیفیت این زوم حتی میتواند با برخی دوربین‌های تله فوتو دو برابری نیز رقابت کند.

در بررسی Realme GT Master مشخص شد که کیفیت دوربین اولترا واید خیلی چشمگیر نیست و محدوده دینامیکی کمتری نسبت به سنسور اصلی دارد. تصاویر این دوربین وضوح خوبی دارند ولی نمی‌توان از سنسور ۸ مگاپیکسلی انتظار زیادی داشت. در کل اگر در شرایط نوری مناسبی هستید، می‌توانید روی عکس‌های این دوربین حساب کنید.

کیفیت عکس در طول شب به صورت چشمگیری افت می کند. عکس‌ها در نور کم نویز زیادی دارند ولی رنگ‌ها تغییر خاصی نمی‌کنند. حالت شب تغییر زیادی در عکس‌ها ایجاد می‌کند، در این حالت کیفیت عکس‌ها افزایش یافته و نویز تصاویر کاهش می‌یابد.

دوربین اولترا واید هم داستان مشابهی دارد، عکس‌های این دوربین در حالت عادی نور خیلی کمی دارند و قسمت‌های روشن تصویر نور بیش‌ از حدی دارند. کیفیت کلی عکس های این دوربین هم در حالت شب بیشتر می‌شود و نویز تصاویر به صورت چشمگیری کاهش می‌یابد.

از دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو هم اصلا نمیتوانید انتظار خاصی داشته باشید. محدوده فوکوس ثابت این دوربین، عکس گرفتن با آن را کمی سخت‌تر می‌کند. رنگ ها در این دوربین غلظت کمی دارند و گاهی اوقات بهتر است که به جای استفاده از دوربین ماکرو، در عکس‌های سنسور اصلی به صورت دستی زوم کنید.

در قسمت بالایی صفحه نمایش هول پانچ کوچکی وجود دارد که دوربینی ۳۲ مگاپیکسلی را در خود جای داده است. عکس‌های این دوربین وضوح و محدوده دینامیکی بالایی دارند و می‌توان عکس‌های آن را با بهترین گوشی‌های رقیب مقایسه کرد.

حالت پرتره این دوربین دقت نسبتا بالایی دارد و می‌تواند تقریبا بدون نقص شما را از پس زمینه جدا کند. با این وجود، گاهی اوقات نرم‌افزار در تشخیص مو یا وسایل همراهتان اشتباه می‌کند و آن‌هارا نیز تار می‌کند.
ویژگی‌های اسلوموشن، فیلم‌برداری همزمان دوربین پشت و جلو، حالت عکس برداری از آسمان شب، تایم لپس، حرفه‌ای، پانوراما، حالت شب، پرتره، ماکرو و عکس برداری از خیابان هم در برنامه اصلی دوربین وجود دارند.

فیلم برداری ریلمی GT مستر

دوربین اصلی توانایی ضبط ویدیو با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم در ثانیه را دارد ولی ویدیو ها در این تنظیمات، کیفیت زیادی ندارند و جزییات تصاویر به صورت غیر عادی زیاد می‌شوند که باعث غیرطبیعی به نظر امدن ویدیو می‌شود. دوربین اولترا واید هم می‌تواند با کیفیت ۱۰۸۰ و با نرخ ۳۰ فریم فیلمبرداری کند ولی این سنسور جزییات کمتر و غلظت رنگ کمتری نسبت به سنسور اصلی دارد.

دوربین اصلی لرزشگیر اپتیکال ندارد ولی می‌توانید از دو حالت لرزشگیر نرم‌افزاری استفاده کنید. حالت اول اولترا استدی نام دارد و ویدیوهایی با کیفیت ۱۰۸۰ و نرخ ۶۰ فریم ضبط می‌کند که لرزش کمی دارند و تقریبا می‌توان روی این حالت به اندازه لرزشگیر اپتیکال حساب باز کرد.

حالت دوم اولترا استدی مکس نام دارد که شبیه به حالت سوپر استدی سامسونگ عمل میکند، در این حالت کیفیت ویدیو و غلظت رنگ‌ها کاهش پیدا می کند ولی لرزش تصاویر تقریبا به صورت کامل خنثی می‌شود .
در حالت ثابت می‌توان انتظار ویدیوهای نسبتا با کیفیتی را از این گوشی داشت ولی اگر بخواهید در حین حرکت فیلم بگیرید، نبود لرزشگیر اپتیکال میتواند کمی تاثیر روی ویدیو‌های شما بگذارد.

سخت-افزار-Realme-GT-Master
سخت افزار و تست گیم GT Master
نام تراشهSnapdragon 778G 5G
معماری تراشه6nm
کانفیگ‌های گوشی128/6-128/8-256/8
پشتیبانی از کارت حافظهندارد

سخت افزار جی تی مستر نسبت به رقبای خود چیزی کم ندارد ولی ویژگی‌های خاص این مدل باعث بهتر عمل کردن این گوشی نسبت به برخی رقبایش می‌شود. جی تی مستر از اسنپدراگون ۷۷۸ که بر پایه مهندسی ۶ نانومتری ساخته شده، به عنوان پردازنده استفاده می‌کند.

این پردازنده علاوه بر عملکرد خوبش، بسیار کم مصرف است که باعث افزایش عمر باتری می‌شود. گلکسی ای ۵۲ اس 5G سامسونگ هم از چیپ یکسانی استفاده می‌کند ولی به دلیل گرم شدن بیشتر پردازنده، عملکرد ضعیف‌تری نسبت به جی تی مستر دارد.

اینجا باید به نقطه قوت این گوشی اشاره کنیم. یکی از نقاط قوت جی تی مستر، عملکرد خوب و پایدار این گوشی است. در جی تی مستر از یک سیستم خنک کننده ۳ لایه استفاده شده که باعث می‌شود پردازنده برای مدت طولانی بدون کم شدن عملکرد کار کند.

مستر در بنچمارک‌های مختلف امتیاز‌های خوبی را به دست آورد که آن را با بقیه گوشی‌های این دسته در یک رده قرار می‌دهد. نکته اینجاست که جی تی مستر برخلاف بیشتر رقیبانش، این عملکرد را در تست‌های طولانی‌تر نیز حفظ کرد.

جی تی مستر در استرس تست وایلد لایف به عدد فوق العاده ۹۹ درصد پایداری رسید، به این معنا که عملکرد این گوشی در ۴۰ دقیقه فشار کامل روی پردازنده فقط ۱ درصد افت کرد. عملکرد این پردازنده در بازی‌های سنگین هم بسیار خوب است و می‌تواند آن‌ها را با بالاترین تنظیمات برای مدت‌های طولانی اجرا کند.

Realme GT Master به ۸ گیگابایت رم مجهز شده ولی در صورت آزاد بودن فضای داخلی گوشی می‌توانید ۳،۲ یا ۵ گیگ از حافظه را به رم اختصاص دهید تا برنامه‌های کم اهمیت تر به این بخش منتقل شوند و فضای اصلی رم برای کار های ضروری باز بماند.

این گوشی برای امنیت بیشتر به حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر صفحه نمایش مجهز شده که سرعت مطلوبی دارد. دقت این سنسور اپتیکال بالاست ولی محل قرار گیری آن نسبت به بعضی گوشی‌های دیگر، کمی پایین‌تر است اما با گذشت به آن عادت خواهید کرد. یکی از مشکلات این سنسور، عملکرد ضعیف آن در هنگام خاموش بودن صفحه نمایش است. گاهی اوقات برای استفاده از آن باید صفحه نمایش را روشن کرد.

گزینه بازگشایی قفل با چهره هم در تنظیمات دیده می‌شود که تنها به یک عکس از شما نیاز دارد. سرعت این روش هم بسیار بالاست، به حدی که گاهی اوقات حتی صفحه قفل را هم نمی‌بینید. اما از آن‌ جایی که این روش با ماسک هم کار می‌کند، می‌توان نتیجه گرفت که امنیت زیادی ندارد.

اسپیکر -Realme-GT-Master
اسپیکر
جلوهمونو
تعداد1
جک هدفوندارد

این گوشی برخلاف بیشتر رقبای خود، اسپیکر استریو ندارد و اسپیکر پایین فریم صدا را به صورت مونو پخش می‌کند. کیفیت و حجم صدای این اسپیکر نسبتا زیاد است ولی از نقطه ضعف‌هایش می‌توان به پوشانده شدن راحت اسپیکر با دست در حین دیدن فیلم یا بازی اشاره کرد. به دلیل مونو بودن اسپیکر GT Master، پخش صدا از دو طرف گوشی در حالت افقی برابر نیست و صدا فقط از یک سمت گوشی شنیده می‌رسد.

رابط کاربری
نام و نسخه رابط کاربریRealme UI 2
نسخه اندروید11
سال‌های آپدیت

ریلمی جی تی مستر به صورت پیش فرض با رابط کاربری ریلمی یو آی ۲ بر پایه اندروید ۱۱ عرضه می‌شود. این رابط قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی دارد و در بخش تنظیمات می‌توانید رنگ و ظاهر همه قسمت‌ها را تغییر دهید. از ویژگی‌های خاص این نرم افزار می‌توان به تغییر شکل ساعت، آیکون‌ها، حالت‌های مختلف صفحه نمایش، منو های دستیار و فضای گیم اشاره کرد. این رابط به صورت کلی ظاهر ساده‌ای دارد ولی در صورت نیاز می‌توانید قسمت‌های زیادی را شخصی سازی کنید.

شارژ-Realme-GT-Master
باتری ریلمی جی تی مستر
حجم4300 mAh
سرعت شارژ سیمی65W
شارژر در جعبهدارد

باتری این گوشی ۴۳۰۰ میلی امپر ظرفیت دارد که ممکن است کم به نظر بیاید، ولی به لطف پردازنده کم مصرف و بهینه سازی های نرم افزاری، عمر زیادی دارد. ممکن است این باتری از بعضی گوشی‌ها با باتری بزرگتر نیز، عمر بیشتری داشته باشد.

نکته اصلی راجع به باتری این گوشی، شارژر ۶۵ واتی آن است که در جعبه گوشی عرضه می‌شود. جی تی مستر با این شارژر میتواند در ۳۳ دقیقه از صفر به صد درصد شارژ برسد که تا حد زیادی خیال شما را نسبت به باتری راحت می‌کند.

توجه داشته باشید که این سرعت اداپتور فقط برای خود گوشی قابل استفاده است و گوشی های دیگر را با سرعت ۱۰ وات شارژ می‌کند.

جمع بندی

ریلمی جی تی مستر ادیشن گوشی تازه وارد به بازار است که به علت فروش بالای این بخش قیمتی، وارد رقابت سختی با شرکت‌های بزرگتر شده است. ریلمی در ساخت این گوشی سعی کرده تا به جای بالا بردن بیهوده اعداد، عملکرد قطعات مختلف را بهتر و پایدار‌تر کند تا بتواند وارد رقابت شود.

در بخش بدنه برای کم کردن هزینه ساخت و وزن، از پلاستیک استفاده شده است ولی کیفیت بالایی دارد و نمی‌توان آن‌ را با گوشی‌های پلاستیکی دیگر مقایسه کرد. صفحه نمایش ۶.۴۳ اینچی این گوشی عملکرد خوبی در سرعت عمل و کیفیت دارد و روشنایی خوب آن باعث بهبود تجربه استفاده از گوشی در شرایط مختلف می‌شود.

دوربین اصلی این گوشی در برابر رقبا حرف هایی برای گفتن دارد و در شرایط مطلوب جزو بهترین ها در این قیمت است اما روی دو دوربین دیگر خیلی نمیتوانید حساب کنید. فیلم‌برداری با این گوشی کیفیت مناسبی دارد ولی اگر در حین حرکت فیلم بگیرید ممکن است کمی لرزش را وارد فیلم کند.

سخت افزار جی تی مستر نسبت به بقیه گوشی‌های این رده ویژگی خاصی ندارد اما به علت پایداری بالای عملکرد می‌توان در اجرای بازی‌های سنگین برای مدت طولانی، روی آن حساب زیادی باز کرد.

رابط کاربری GT Master ساده است و تا حدودی حس اندروید خام را به شما می‌دهد اما هرزمان که به گزینه‌های بیشتری برای شخصی سازی گوشی نیاز داشتید، می‌توانید در تنظیمات تمامی موارد را تغییر دهید و با سلیقه خود ظاهری جدید را به گوشی ببخشید.

باتری ریلمی جی تی مستر ظرفیت نسبتا کمی دارد اما پردازنده کم مصرف و شارژ سریع این باتری خیال شما را بابت شارژ راحت می‌کند. می‌توانید برای مدت‌های طولانی با گوشی کار کنید و بالاخره زمانی که شارژ گوشی کم شد، آن را به مدت نیم ساعت به شارژ بزنید و دوباره باتری را پرکنید.

حالا انتخاب با خودتان است، که به کدام بخش از گوشی اهمیت بیشتری می‌دهید، سخت افزار، باتری، صفحه نمایش، دوربین یا عملکرد. اگر یکی از این بخش‌ها برای شما اهمیت بیشتری دارد، احتمالا رقبای Realme GT Master برای شما انتخاب بهتری هستند. اما اگر به دنبال یک گوشی هستید که همه این گزینه‌ها را یکجا جمع کرده و عملکرد پردازنده خوبی هم داشته باشد، می‌توانید روی جی تی مستر حساب باز کنید.

نظر خود را درباره بررسی Realme GT Master با ما در میان بگذارید.

بررسی: اگر به گوشی‌های نوکیا نیز علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی نوکیا 5710 ExpressAudio را از اینجا مطالعه کنید.