شاید برای شما سؤال باشد که آیا در سال ۲۰۲۳ میلادی، هنوز هم افرادی هستند که سراغ گوشیهای دکمهای بروند؟ در پاسخ باید گفت که بله. بازار این گوشیها هنوز هم پر طرفدار است و باز هم Nokia یکی از بازیگران اصلی این بازار است و هنوز هم این شرکتایدههای جدیدی در تولید گوشیهای دکمهای دارد. در ادامه به بررسی نوکیا 5710 ExpressAudio که درون خود هدفون بیسیم نوکیا را جای داده است، میپردازیم.
آنباکس نوکیا 5710 ExpressAudio
پس از جعبه گشایی این دستگاه شما درون آن میتوانید علاوه بر خود گوشی، باتری، دفترچه راهنما، شارژر و هدفونهای بیسیم درون گوشی را مشاهده کنید و مانند گوشیهای هوشمند خبری از قاب محافظ و سایر لوازم جانبی درون جعبه این گوشی نیست.
طراحی
پس از در دست گرفتن این دستگاه احساس عجیبی به شما منتقل میشود. چرا که هم ابعاد دستگاه در نگاه اول بزرگتر از تصور شما است و در واقعیت نیز همین طور است. این ابعاد بزرگ به دلیل قرار گرفتن هندزفریهای بیسیم درون دستگاه است. در مقابل وزن کم نوکیا ۵۷۱۰ نیز شما را شگفتزده خواهد کرد. چرا که تا کنون بیشتر گوشیهای بزرگی که در دست گرفتهاید، وزن بیشتری داشتهاند و به دلیل باتری کم حجم و بدنه پلاستیکی، دیگر خبری از احساس سنگینی درون دست نیست.
نوکیا وزن این گوشی را ۱۲۹.۱ گرم اعلام کرده است. ما در اندازهگیریهای خود نیز وزن گوشی به همراه هدفون بیسیم را ۱۳۰.۳ گرم اندازهگیری کردیم. وزن دستگاه بدون هدفون بیسیم ۱۲۳.۷ گرم و وزن بادزها به صورت جداگانه نیز حدود ۳.۴ گرم بود. البته این وزن در مقایسه با سایر گوشیها دکمهای زیاد است. اما با توجه به قرار گرفتن هندزفریها درون دستگاه و ابعاد بزرگ ۱۳۸ در ۵۷ میلیمتری نوکیا ۵۷۱۰، این وزن کاملاً طبیعی است.
نوکیا ۵۷۱۰ همچنین ضخامت ۱۶ میلیمتری دارد که اندکی این میزان زیاد است. اما باز هم با توجه به طراحی خاص این گوشی، این عدد کاملاً طبیعی است.
نوکیا برای قرار گرفتن هدفون بیسیم خود درون دستگاه، قسمت بالایی بدنه پشتی را انتخاب کرده است و طراحی کاملاً مناسبی برای کیس شارژ درون دستگاه داشت است. چرا که بادزها به راحتی و با استفاده از مگنت درون گوشی، به Nokia 5710 ExpressAudio متصل میشود. علاوه بر این طراحی درب کیس شارژ درون گوشی نیز فوقالعاده است و با استفاده از مگنتهای به کار رفته درون بدنه پشتی، به راحتی درب کیس شارژ باز یا بسته میشود.
به جز هدفون بیسیم، قابلیت دیگری که در استفاده روزانه از این دستگاه میتوان خیلی مفید باشد، طراحی دکمههای کنترلی در کنار دستگاه و در دو طرف صفحه نمایش است. به طوری که نوکیا در سمت راست گوشی دکمههای کنترل موزیک در حال پخش (دکمه موزیک قبل و بعد و دکمه متوقف کردن یا پخش موزیک) را قرار داده است. علاوه بر این در سمت چپ دستگاه نیز دکمه کم و یا زیاد کردن میزان صدای گوشی قرار داده شده است. از این رو اگر از این دستگاه به عنوان یک پخشکننده موزیک به طور جدا استفاده کنید، این دکمهها در استفاده روزانه خیلی میتوانند به شما کمک کنند.
نوکیا در پشت دستگاه یک دوربین ۰.۳ مگاپیکسلی و یک فلش LED را قرار داده است. همچنین شما میتوانید در بالای دوربین و قسمت پایین دستگاه شاهد دو اسپیکر این گوشی باشید.
در قسمت جلویی نوکیا ۵۷۱۰ نیز مانند طراحی سایر گوشیهای دکمهای، میتوانید دکمههای کنترلی را در قسمت پایین و صفحه نمایش را در قسمت بالایی مشاهده کنید. در بالای صفحه نمایش دستگاه نیز اسپیکر مکالمه قرار دارد.
مکان قرارگیری درگاه شارژ نیز در لبه پایینی است. نوکیا برای این گوشی از درگاه شارژ Micro-USB استفاده کرده است وای کاش شاهد درگاه جدیدتری مانند USB Type-C در این گوشی بودیم.
Nokia 5710 EspressAudio در دو رنگ سفید قرمز (White) و مشکی قرمز (Black) تولید و روانه بازار شده است. نسخهای که ما برای بررسی در اختیار داریم نسخه با رنگ سفید و قرمز رنگ این گوشی است.
صفحه نمایش
نوکیا مانند سایر گوشیهای رقیب خود در این دستگاه از یک صفحه نمایش ۲.۴ اینچی TFT استفاده کرده است که نسبت تصویر ۴: ۳ دارد. همچنین این پنل دارای رزولوشن ۳۲۰*۲۴۰ پیکسل و تراکم پیکسلی 167ppi است.
میزان روشنایی صفحه نمایش نوکیا ۵۷۱۰ در نور درون اتاق کاملاً مناسب است و نمایش محتوای صفحه نمایش به خوبی انجام میشود. اما در محیطهای با نور خیلی زیاد و زیر نور مستقیم آفتاب، نمایش محتوای صفحه نمایش اندکی مشکل است.
دوربین
نوکیا 5710 ExpressAudio با یک دوربین ۰.۳ مگاپیکسلی در پشت خود عرضه شده است. طبیعی است که اصلاً نمیتوان از این دوربین انتظار ثبت تصاویر با کیفیت و قابل قبول داشت. بلکه تنها دوربین نوکیا ۵۷۱۰ میتواند لحظات شما را به صورت عکس و ویدیو ثبت کند.
سختافزار
نوکیا این گوشی را با پردازنده ۲۲ نانومتری Unisoc T107 عرضه کرده است. این پردازنده به همراه ۴۸ مگابایت حافظه رم، سختافزار این گوشی را تشکیل میدهد. عملکرد سختافزار این گوشی با توجه به سبک بودن رابط کاربری و سیستم عامل دستگاه کاملاً روان و بدون لگ است. البته ممکن است در برخی پردازشها اندکی با باگ مواجه شوید.
علاوه بر این نوکیا برای افزایش حافظه ذخیرهسازی گوشی، امکان استفاده از کارت حافظه جانبی micro-SD را تا ۳۲ گیگابایت قرار داده است. از این رو به راحتی میتوانید انواع فایلهای صوتی را درون کارت حافظه جانبی خود بریزید و آنها را با نوکیا ۵۷۱۰ پخش کنید.
نوکیا این گوشی را با قابلیت پشتیبانی از شبکه 4G عرضه کرده است. که امکان دریافت اینترنت سریع را به کاربران میدهد. اما در مقابل مانند سایر رقبا، خبری از هات اسپات درون این گوشی نیست.
دکمهها
عملکرد دکمههای به روی گوشی درون نوکیا ۵۷۱۰ کاملاً مناسب است و دکمهها به روانی عملکرد خود را انجام میدهند. همچنین با استفاده از نور زیر پنل دکمهها درون محیطهای با روشنایی کم نیز به راحتی میتوانید دکمههای گوشی را پیدا کنید.
رابط کاربری
Nokia 5710 XpressAudio با سیستم عامل جاوا و رابط کاربری S30+ عرضه شده است. از این رو به راحتی نمیتوان انواع نرمافزارها را به روی این دستگاه نصب کرد. اما خوشبختانه درون رابط کاربری این گوشی شاهد نرمافزارهای مختلفی هستیم.
نوکیا بازی قدیمی مار را درون این گوشی قرار داده است. البته این بازی با گرافیک بیشتر و طراحی دوباره عرضه شده است. همچنین درون منو این گوشی شاهد بازیهای مختلف دیگری نیز هستیم که برای استفاده از آنها باید بازی را بخرید. علاوه بر این درون منو گوشی میتوانید از نرمافزارهای مفید دیگری مانند نرمافزار آکسفورد و فیسبوک استفاده کنید.
نوکیا همچنین درون رابط کاربری خود بخشی را برای اتصال هدفون بیسیم به گوشی تدارک دیده است که با استفاده از آن میتوانید بادزها را به دستگاه متصل کنید.
علاوه بر این حضور رادیو درون رابط کاربری نوکیا ۵۷۱۰، یکی از نقاط مثبت این گوشی است. چرا که Nokia 5710 میتواند به راحتی و بدون اتصال وسیله جانبی و با کیفیت خوب شبکههای رادیویی را دریافت کند.
صدا و اسپیکر
همان طور که در نام این گوشی آمده است، نوکیا تمرکز خود در طراحی این گوشی را به روی صدا آن قرار داده است. همان طور که در طراحی نیز اشاره کردیم، نوکیا ۵۷۱۰ دارای دو اسپیکر در پشت خود است.
در کمال تعجب صدای پخش شده از اسپیکرهای این دستگاه حجم زیادی دارد. این حجم صدا به قدری بالا است که در نگاه اول شگفتزده خواهید شده. چرا که توقع همچین حجم صدایی را از یک گوشی دکمهای ندارید.
علاوه بر این صدای خارج شده از اسپیکرها از کیفیت مناسبی برخوردار است. البته طبیعی است که کیفیت صدای خارج شده کاملاً بینقص نیست و مانند صدای خارج شده از گوشیهای پرچم دار نیست. اما اصلاً نمیتوان گفت که کیفیت صدای اسپیکرهای این گوشی پایین است.
هدفون بیسیم
اما سؤال اصلی درباره این دستگاه اینجا است که هدفونهای بیسیم این گوشی واقعاً تا چه میزان ارزش خرید نوکیا ۵۷۱۰ را بالا میبرند و کیفیت مناسبی دارند؟ در پاسخ باید گفت که صدای پخش شده از هدفونهای بیسیم این گوشی واقعاً مناسب است. به طوری که به راحتی میتواند انتظارات اولیه شما را برآورده کند. صدای پخش شده از هدفونها دارای جزئیات خوبی است. حجم صدای پخش شده نیز زیاد و مناسب است. اما اگر اهل گوش دادن آهنگهای با بیس زیاد هستید و صداهای با بیس بالا را زیاد گوش میکنید، متوجه کم بودن اندک بیس هدفونها خواهید شد. این افت بیس به معنی بیکیفیت بودن هدفونهای بیسیم نوکیا نیست و به راحتی میتوان گفت که بادزهای نوکیا ۵۷۱۰ در حد یک هدفون بیسیم با کیفیت در رنج قیمتی حدود ۱ میلیون تومان است و بیشتر از انتظار شما از یک گوشی دکمهای ظاهر خواهد شد.
البته به دلیل استفاده گوشی از بلوتوث نسخه ۵، ممکن است اندکی زمان اتصال هدفون بیسیم به خود گوشی زمان بر باشد. اما اگر بخواهید این هدفون بیسیم را به یک دستگاه دیگر متصل کنید، زمان اتصال شما کمتر خواهد بود.
کیفیت صدای میکروفون این هدفون بیسیم نیز مناسب است و در محیطهای با نویز کم این بادزها به راحتی میتوانند صدای شما را منتقل کنند. البته در محیطهای شلوغ طبیعی است که شاهد نویز در صدای ضبط شده باشیم. اما این میزان به قدری نیست که مکالمه شما را غیر ممکن کند. مگر نویز صدای محیط خیلی زیاد باشد.
باتری دهی و شارژ
نوکیا ۵۷۱۰ از یک باتری ۱۴۵۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکند که این حجم باتری در مقایسه با سایر گوشیهای دکمهای بیشتر است. البته با توجه به وجود کیس شارژ هدفون بیسیم درون گوشی، باتری دهی نوکیا ۵۷۱۰ مناسب است و باتری این گوشی به راحتی میتواند چند روز استفاده متوسط شما از دستگاه و هدفون بیسیم درون آن را پاسخ گو باشد.
جمعبندی
در مجموع نوکیا ExpressAudio 5710 با رنج قیمتی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، یک انتخاب مناسب برای کسانی است به دنبال یک گوشی دوم دکمهای با کیفیت و یک هدفون بیسیم میان رده مناسب هستند. همچنین اگر از رادیو هم استفاده میکنید یا اهل گوش دادن موزیک با گوشی خود هستید، این دستگاه یکی از بهترین انتخابها برای شما است. در غیر این صورت میتوانید سراغ گوشیهای دکمهای با کیفیت و قیمت کمتر بروید.
نظر شما درباره Nokia 5710 XpressAudio چیست؟ آیا شما حاضر به خرید این دستگاه به عنوان گوشی دوم هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.