سناتور آمریکایی نامه‌ای را به دادگستری ایالات متحده ارسال کرده و در آن هشدار داده که برخی دولت‌ها برای جاسوسی از مردم، اطلاعات کاربران را در سرورهای گوگل و اپل ردیابی می‌کنند.

با پیشرفت تکنولوژی، فناوری‌های مختلفی تولید شده که قابلیت‌های زیادی را در اختیار کاربران می‌گذارد، اما این مسئله یک مشکل بزرگ دارد. درحقیقت همان‌قدر که قابلیت‌ها کارآمد هستند، خطرات امنیتی و حریم خصوصی هم کاربران را تهدید می‌کنند. اگرچه شرکت‌ها تلاش خود را برای بالا بردن امنیت کاربران انجام می‌دهند، اما هکرها و افراد سودجو روش‌های جدیدی را برای نفوذ به سیستم‌های امنیتی پیدا می‌کنند. اما معضلات حریم خصوصی به اینجا ختم نمی‌شود. درحقیقت گزارش جدیدی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی دولت‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات کاربران از پوش نوتیفیکیشن (push notification) و ردیابی آنها در سرورهای گوگل و اپل استفاده می‌کنند.

پوش نوتیفیکیشن‌ها پیام‌های مبنی بر وب هستند که بدون توجه به مرورگر در صفحه گوشی ظاهر می‌شوند. این پیام‌ها می‌توانند حتی در صفحه قفل ظاهر شوند. اکنون ران وایدن، سناتور ایالات متحده در نامه‌ای به وزارت دادگستری آمریکا درباره نحوه درخواست مقامات خارجی از اپل و گوگل برای ردیابی گوشی‌های هوشمند صحبت کرد. در نامه وایدن آمده است: «ترافیکی که از برنامه‌هایی که پوش نوتیفیکیشن ارسال می‌کنند شرکت‌ها را در موقعیتی قرار می‌دهد و نظارت دولت‌ها را برنحوه استفاده کاربران از برنامه‌ها را آسان‌تر می‌کند.» علاوه‌بر آن، وی از وزارت دادگستری خواستار آن شد تا هرگونه سیاستی که می‌تواند مانع از بحث‌های عمومی درباره جاسوسی از پوش نوتیفیکیشن‌ها می‌شود را لغو یا اصلاح کند.

لو رفتن اطلاعات کاربران اپل

اپل برای پاسخ به این مسئله، بیانیه‌ای را به خبرگزاری رویترز ارسال کرد و سخنگوی این شرکت هم با نماینده رویترز درمورد این مسئله صحبت کرد و گفت با پیش آمدن این موضوع توسط وایدن، اکنون اپل می‌تواند شفافیت بیشتری با مردم درخصوص نظارت دولت‌ها بر آنها داشته باشد. در بیانیه اپل آمده است: «دولت فدرال ما را از اشتراک‌گذاری هرگونه اطلاعات منع کرده بود. اکنون که این مسئله عمومی شده است، ما گزارش‌های عمومی و شفاف خود را به‌روزرسانی می‌کنیم تا توضیحات بیشتری را در این خصوص به اطلاع مردم و کاربران‌مان برسانیم».

همچنین در نامه وایدن به یک «منبع ناشناس» اشاره شده که هنوز صحت این اطلاعات مشخص نشده است. البته در گزارش آمده است که سازمان‌های دولتی ایالات متحده آمریکا و بقیه دولت‌ها به‌دنبال جاسوسی داده‌های کاربران اپل و گوگل از طریق پوش نوتیفیکیشن‌ها بودند. بنابراین باید منتظر بمانیم تا مشخص شود واقعا دولت‌ها از کاربران گوشی‌ها جاسوسی می‌کنند یا خیر.

نظر شما چیست؟ آیا دولت‌های مختلف از این روش برای تحت نظر گرفتن کاربران استفاده می‌کنند؟ نظرات خود را با ما در بخش کامنت‌ها به اشتراک بگذارید.

اخبار مرتبط: