به نقل از خبرگزاری رویترز براساس حکم دادگاه عالی اسپانیا، در این کشور اروپایی هم بهدلیل شکایت سازمانهای رسانهای بهطور موقت دستور فیلتر تلگرام اجرا و این پلتفرم از دسترس کاربران خارج شده است.
برایناساس چهار گروه رسانهای Atresmedia, Mediaset, Egeda و Movistar که از رسانههای اصلی کشور اسپانیا محسوب میشوند شکایتی مبنی بر انتشار و آپلود محتواهای تولیدشده توسط آنها از سوی کاربران تلگرام که بدون اجازه صورت میگرفته را مطرح کردند و پس از بررسی، رای دادگاه عالی اسپانیا به مسدودشدن موقتی این پلیکیشن انجامید. قاضی «سانتیاگو پدراس» با این رای اقدام احتیاطی را در این زمینه انجام داده و با دستور فیلتر تلگرام در این کشور حالا اسپانیا نیز به جمع کشورهایی پیوست که این پلتفرم محبوب را از دسترس کاربران خارج کردهاند.
اما در روز دوشنبه یعنی به فاصله 3 روز بعد از آنکه قاضی پدراس بهطور موقت دستور فیلتر تلگرام را در دادگاه عالی اسپانیا صادر کرده بود این حکم را به دلیل آن که منتظر تحقیق پلیس درمورد تاثیر فیلترینگ این اپلیکیشن بر زندگی کاربران است معلق اعلام کرد. مسئولان تلگرام تا این لحظه در مقابل رسانههایی که مدعی نقض قانون کپی رایت و استفاده و اشتراکگذاری بدون مجوز محتواهای تولیدیشان توسط کاربران بودهاند عکسالعملی نشان ندادهاند و این عامل باعث شده بود تا دادگاه عالی اسپانیا طی حکمی در روز جمعه با مسدود شدن موقتی پلتفرم مذکور موافقت کند. اما با واکنش انجمن مصرفکنندگان اسپانیا در خصوص تاثیرگذاری این اقدام بر روند زندگی کاربران در این کشور و گوشزد کردن این اتفاق قاضی سانتیاگو پدراس نیز حکم صادره را به حالت تعلیق درآورد و درعوض از پلیس اسپانیا خواست تا تحقیقاتی را در این زمینه شروع کند. گفتنی است منطقهای که قاضی دادگاه عالی اسپانیا اطلاعات هویتی کاربرانی که مظنون به نقض قانون کپی رایت هستند را خواسته بود ویرجین آیلند نام دارد که تحت حاکمیت خارجی دولت انگلستان در دریای کارائیب است و مسئولان این منطقه از همکاری با قاضی و افشای اطلاعات این افراد سر باز زدهاند.
لازم به ذکر است که پیش از این تلگرام در 16 کشور دیگر از جمله ایران، روسیه، اندونزی، هنگ کنگ، هند، عراق، پاکستان، جمهوری چک، آلمان، کوبا، چین، بلاروس، بحرین، آذربایجان، برزیل و تایلند مسدود شده بود. اما هرکدام از کشورهای نامبرده دلایل خاص خودشان را برای مسدود کردن این اپلیکیشن داشتهاند. بهعنوان مثال دلیل فیلتر تلگرام در بسیاری از کشورها بهخاطر مسائل مختلفی عنوان شد، اما مهمترین دلیل آن طرح ارز دیجیتال بود.
فیلترینگ تلگرام در عراق را مسائل مربوط به امنیت ملی و همچنین درز اطلاعات شخصی و دادههای رسمی بیان کردند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید چرا تلگرام در کشور مبدأ خودش یعنی روسیه نیز مسدودی شده است. آنچه دلیل فیلترینگ اپلیکیشن تلگرام در کشور روسیه اعلام شد وقوع حملات تروریستی در آنجا و سایر کشورهای منطقه و استفاده عاملان اقدامهای تروریستی از تلگرام برای برنامهریزی و تبادل اطلاعات بود که ابتدا با تهدیداتی مانند مسدود شدن و پرداخت جریمههای سنگین مواجه شد اما همچنان مسئولان این پلتفرم از همکاری امتناع کرده و درنهایت با تصمیم مقامات روسیه دستور فیلترینگ اجرا شد.
در چین هم تلگرام ابزاری ضد دولت برای ارسال پیامهای رمزنگاری شده بین فعالان حقوق بشر اعلام شد و در اندونزی تهدیدات امنیتی و استفاده داعش از این ابزار برای حملات تروریستی منجر به قطع ارتباط کاربران این کشور با تلگرام شده است.