گزارش‌ها نشان می‌دهد استارلینک 21 ماهواره را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد که شامل ۶ ماهواره Direct-to-Cell می‌شود و به‌راحتی می‌تواند اینترنت استارلینک را برای گوشی‌های هوشمند به‌ارمغان می‌آورد.

براساس آخرین اخبار، صبح روز چهارشنبه، استارلینک با موفقیت توانست 21 ماهواره را از مجتمع فضایی 4 شرقی واندنبر در کالیفرنیا به‌مدار زمین پرتاب کند که شامل ۶ ماهواره Direct-to-Cell می‌شود که توانایی ارائه اینترنت به گوشی‌های هوشمند را بدون‌نیاز به شبکه‌های اپراتوری خواهد داشت. کارشناسان براین‌باورند این‌موضوع می‌تواند طی روزهای آینده تغییرات اساسی را در دنیای اینترنت ایجاد کند؛ در ادامه به‌جزئیات بیشتری از این خبر می‌پردازیم.

برای درک بهتر باید اشاره کنیم ماهواره‌های Direct-to-Cell کمپانی استارلینک مودم‌های فوق‌پیشرفته‌ای محسوب می‌شوند که به‌جای برج یا دکل‌های دیتا گوشی‌های هوشمند در ایستگاه‌های فضایی عمل خواهند کرد. درحقیقت، پروژه استارلینک با این ماهواره‌ها سرویس‌دهی به‌مناطق خارج از محدوده اپراتورهای محلی در تمامی کشورهای جهان است. درحال‌حاضر، تمامی اپراتورهای تلفن همراه با یک‌دیگر برای سرویس‌دهی اینترنتی در جهان همکاری می‌کنند تا کاربران هنگام سفر نیازی به‌خرید سیم‌کارت کشور مقصد را نداشته باشند. اکنون، گزارش‌ها نشان می‌دهد تمامی اپراتور به‌زودی روند همکاری را استارلینک را آغاز می‌کنند تا بتوانند مشتریان‌شان از بهترین سرویس‌ها بهره‌مند سازند.

 starlink

باوجوداین، کاربران ایرانی شرایط متفاوتی را درمقایسه‌با سایر کشورهای دنیا تجربه می‌کنند؛ درواقع، تنش‌ها میان ایالات متحده آمریکا و ایران باعث تصویب تحریم‌های زیادی علیه کشورمان شد که دسترسی شهروندان را به تمامی خدمات جهانی محدود کرده است. ازآنجایی‌که سرویس ماهواره Direct-to-Cell هزینه‌های اشتراکی دارد، کاربران ایرانی به‌صورت مستقیم قادر به پرداخت هیچ‌گونه هزینه‌ای نیستند؛ البته توجه داشته باشیم که درصورت همکاری اپراتورهای محلی مانند ایرانسل، همراه اول و رایتل می‌توان گفت شرایط برای خرید اشتراک مهیا خواهد شد، اما هزینه‌های بدون‌شک کمرشکن خواهد بود.

طبق آمار رسمی SpaceX، درحال‌حاضر، بسیاری از اپراتورها قصد همکاری با ارائه‌دهندگان سرویس اینترنت Direct-to-Cell را دارند تا بتوانند کاربران بیشتری را جذب کنند؛ از مهم‌ترین اپراتورهای محلی در جهان می‌توان به T-Mobile در ایالات متحده، Rogers در کانادا، KDDI در ژاپن، Optus در استرالیا، One NZ در نیوزلند، Salt در سوئیس و Entel در شیلی اشاره کرد؛ انتظار می‌رود در روزهای آینده شمار اپراتورهای متقاضی با افزایش چشمگیری روبه‌رو شود.

علاوه‌براین، اسپیس‌ایکس در سال 2023 میلادی روزهای پرحادثه‌ای را تجربه کرد که از مهم‌ترین آن می‌توان به دو انفجار پرواز آزمایشی موشک استارشیپ اشاره کرد؛ خاطرنشان می‌کنیم این موشک قدرت‌مندترین ساخته دست بشر است. همچنین، SpaceX تحت مدیریت ایلان ماسک توانست پیشرفت‌های زیادی داشته باشد و تمامی خدمه را به‌همراه محموله‌های موردنیاز به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد؛ درحالی‌که رقیب آن‌ها، بوئینگ هنوز نتوانسته اولین ماموریتش را به‌سرانجام برساند.

درحال‌حاضر، کمپانی اسپیس‌ایکس به‌صورت ویژه تلاش می‌کند تا بتواند ماهواره‌های استارلینک را در مدار زمین تمرکز کند؛ آمار نشان می‌دهد 5000 ماهواره فعال در مدار قرار دارد که اینترنت را با تاخیر نسبتا کم با حداکثر سرعت ۷ مگابیت ارائه می‌دهد. به‌نظر می‌رسد در ماه‌های آینده تعداد ماهواره بیشتر شود تا استارلینگ Direct-to-Cell به بزرگ‌ترین شبکه اینترنت جهان تبدیل شود. درصورت انتشار اخبار تازه‌تر درخصوص این ماهواره‌ها آن را در سریع‌ترین زمان ممکن به‌اشتراک می‌گذاریم.

اخبار مرتبط: