فهرست مطالب

اتحادیه موبایل: برای خرید عجله نکنید؛ کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی در راه است؟

برای خرید گوشی در ایران عجله نکنید

اشتراک گذاری:

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان تلفن همراه تهران از احتمال کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی خبر داده و از مردم خواسته است برای خرید عجله نکنند. این پیش‌بینی پس از آغاز دوباره ثبت سفارش تلفن همراه مطرح می‌شود؛ فرایندی که به‌دلیل محدودیت‌ها و اولویت‌بندی‌های ارزی چند ماه متوقف مانده بود.

براساس گزارش‌های منتشرشده، در مرحله نخست فقط ثبت سفارش گوشی‌های کمتر از ۴۰۰ یورو امکان‌پذیر است. ارز موردنیاز این واردات نیز باید از محل صادرات خود واردکننده یا صادرکنندگان دیگر تأمین شود.

چرا احتمال کاهش قیمت موبایل مطرح شده است؟

بازگشایی ثبت سفارش می‌تواند موجودی گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده را افزایش دهد. افزایش عرضه، رقابت واردکنندگان را بیشتر می‌کند و شرکت‌هایی که برای تأمین نقدینگی به فروش سریع‌تر کالا نیاز دارند، ممکن است حاشیه سود خود را کاهش دهند.

رئیس اتحادیه پیش‌بینی کرده است ورود محموله‌های جدید طی یک تا دو هفته آینده، بازار موبایل ایران را به ثبات بیشتری برساند. این بازه زمانی با وعده عرضه ارزان‌تر یکسان نیست؛ رسیدن کالا به بازار می‌تواند نوسان و کمبود را کمتر کند، اما افت محسوس قیمت به نرخ ارز، هزینه ترخیص، تعرفه گمرکی، رجیستری موبایل و رفتار فروشندگان وابسته خواهد بود.

کاربران می‌توانند پیش از هر تصمیمی، تغییرات لیست قیمت روز گوشی را در چند روز متوالی بررسی کنند. کاهش قیمت فقط زمانی واقعی است که در چند فروشگاه معتبر و برای کالای دارای موجودی مشاهده شود.

آیا قیمت گوشی واقعاً ۳۰ درصد ارزان می‌شود؟

رقم ۲۰ تا ۳۰ درصد یک پیش‌بینی صنفی است، نه کاهش قطعی برای تمام مدل‌ها. ازآنجاکه مجوز فعلی ثبت سفارش به گوشی زیر ۴۰۰ یورو محدود شده، مدل‌های اقتصادی و میان‌رده زودتر از پرچمداران تحت‌تأثیر افزایش عرضه قرار می‌گیرند. وضعیت گوشی‌های گران‌تر همچنان به مقررات واردات، منابع ارزی و هزینه‌های قانونی وابسته است.

اتحادیه همچنین خواستار بازنگری دولت در هزینه‌های گمرکی و رجیستری شده است. طبق این اظهارات، اگر چنین اصلاحی انجام شود، کالا ممکن است ظرف یک تا دو ماه با قیمت مناسب‌تری به مصرف‌کننده برسد. برای درک سهم این هزینه‌ها در قیمت نهایی، مطلب کاهش هزینه رجیستری آیفون ۱۳ پرو مکس نمونه روشنی از تأثیر تعرفه و رجیستری بر بازار است.

مقایسه شرایط فعلی بازار با سناریوی کاهش قیمت

عامل بازارشرایط فعلیسناریوی مورد انتظار
ثبت سفارشپس از وقفه چندماهه از سر گرفته شدهادامه ثبت سفارش و افزایش تدریجی واردات
محدوده مجاز وارداتمدل‌های کمتر از ۴۰۰ یوروتمرکز بر گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده
موجودی بازارکمبود بعضی مدل‌ها و کاهش رقابتورود محموله‌های جدید طی یک تا دو هفته
حاشیه سود واردکنندهتحت‌تأثیر کمبود و هزینه تأمین ارزاحتمال کاهش برای فروش سریع‌تر کالا
هزینه گمرک و رجیسترییکی از عوامل افزایش قیمت نهاییکاهش احتمالی در صورت تصمیم دولت
میزان افت قیمتهنوز مشخص و قطعی نیستپیش‌بینی صنفی ۲۰ تا ۳۰ درصد
زمان اثرگذاریبازار در مرحله انتظار قرار داردثبات اولیه طی دو هفته؛ قیمت بهتر احتمالاً طی یک تا دو ماه

الان گوشی بخریم یا منتظر بمانیم؟

اگر خرید فوری نیست، منطقی است یک تا دو هفته برای مشخص‌شدن اثر محموله‌های جدید صبر کنید. خریداران گوشی‌های میان‌رده می‌توانند گزینه‌های موجود در راهنمای بهترین گوشی تا ۳۵ میلیون تومان را زیر نظر بگیرند و قیمت‌ها را دوباره مقایسه کنند.

تعویق خرید نیز تضمین نمی‌کند که همه مدل‌ها ارزان شوند؛ افزایش نرخ ارز می‌تواند اثر رشد عرضه را خنثی کند. بنابراین به‌جای انتظار نامحدود، یک بازه کوتاه برای رصد موجودی و قیمت تعیین کنید.

اتحادیه درباره گوشی‌های تقلبی یا فاقد ارزش واقعی نیز هشدار داده است. قیمت غیرعادی پایین نباید تنها معیار خرید گوشی باشد. شناسه IMEI، فعال‌بودن رجیستری، اعتبار گارانتی و جواز فروشنده را بررسی کنید و در صورت بروز مشکل از راهنمای شکایت از فروشندگان موبایل کمک بگیرید.

Related Articles

مــقالات مشـابه

Comments

نظرات کاربران