اتحادیه اروپا در حال تصویب قانون جدیدی است که بر اساس آن باتری تمامی گوشیهای هوشمند باید قابل تعویض شوند.
در گذشتهای نهچندان دور، تمام گوشیها از باتریهای قابل تعویض بهره میبردند و کاربران قادر بودند با باز کردن قاب پشت دستگاه باتری را بیرون آورده و آن را با باتری جدیدی جایگزین کنند. اما با گذشت زمان این ویژگی قدیمی و کارآمد با گوشیهای هوشمند و باتریهای غیرقابل تعویض جایگزین شد.
اما روز گذشته، پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قانون جدیدی به نفع مصرفکنندگان قصد دارد ویژگی قدیمی را بازگرداند؛ بنابراین انتظار میرود در آینده نزدیک تمامی سازندگان گوشیهای هوشمند موظف شوند تا محصولات خود را با باتریهای قابل تعویض روانه بازار اروپا کنند. در غیراین صورت، از فروش در این بازار که سهم قابل توجهی از محصولات در آن بهفروش میرسد، منع خواهند شد.
این تصمیم روز گذشته تقریبا به اتفاق آرا در پارلمان اروپا پذیرفته شد. بهطور دقیقتر، این تصمیمی است که استفاده از مواد چسبنده در اجزا باتری گوشیها را ممنوع میکند و کاربر به این شکل دیگر نیازی به استفاده از ابزارهای خاص برای تعویض باتری یا مراجعه به مراکز تعمیر گوشیهای هوشمند نخواهد داشت.
تصویب این طرح نهتنها به کاربران کمک میکند، بلکه در بهبود محیط زیست میتواند تاثیرات فزایندهای داشته باشد. البته لازم به ذکر است که اجرایی شدن طرح مذکور از سوی کمپانیهای سازنده گوشیهای هوشمند میتواند زمانبر باشد، چراکه ساخت یک گوشی با باتری قابل تعویض با طراحی دستگاههای امروزی مغایرت دارد.
از آنجایی که تنها اتحادیه اروپا چنین قانونی را وضع میکند، سوال ما این است که سازندگان چه زمانی به آن پاسخ خواهند داد؟ بازگشت فناوری تولید دستگاههای هوشمند به ۱۰ سال قبل میتواند برای بسیاری از کمپانی قابل قبول نباشد.
به هر حال تولیدکنندگان تا سال ۲۰۲۷ فرصت دارند تا برنامهها و امکانات تولیدی خود را با این تصمیم تطبیق دهند. طراحان ۴ سال فرصت دارند تا گوشیهایی را با استانداردهای امروزی با باتری قابل تعویض طراحی کنند؛ اما باید دید در این مدتزمان تعیین شده کمپانیها قادر هستند با چالش جدید از طرف اتحادیه اروپا مقابله کنند یا خیر.
اگر بخواهیم فرضیهای را تصور کنیم، میتوانیم بگوییم که سازندگان مفهوم جدیدی از باتریهای قابل تعویض را ابداع کنند. برای مثال، در گذشته گوشیها تنها از یک شیار سیمکارت برخوردار بودند، اما اکنون گوشیهای هوشمند از دو شیار سیمکارت بههمراه شیار میکرو اس دی بهرهمندند.
در انتها، بعید میدانیم که سازندگان تولید گوشیهای هوشمند با باتری غیرقابل تعویض را تنها مختص اتحادیه اروپا کنند، چراکه برآورده کردن الزامات و چندین خط تولیدی میتواند هزینههای گزافی را برای آنها داشته باشد.
اخبار مرتبط: اجبار اپل برای استفاده از USB-C از سوی اتحادیه اروپا