قابهایی که برای گوشیهایمان انتخاب میکنیم، هم کار محافظت از بدنه دستگاه را به عهده دارند و هم مانع کثیف شدن گوشی میشوند اما برای تمیز کردن قاب گوشی چه باید کرد؟
گوشیهای موبایل ابزاری هستند که به دلیل نوع کاربردشان به سرعت آلودگیهای محیط را جذب میکنند و جای شک وجود ندارد که بر سلامت انسان نیز تاثیرگذار هستند. به دلیل اهمیت این موضوع ما در علاالدین به جوانب مختلف آن پرداختهایم.
چرا قاب گوشی کثیف میشود؟
برای نحوه تمیز کردن قاب گوشی ابتدا به این سوال میپردازیم که چه عواملی باعث میشود که قاب گوشیها به سرعت کثیف شوند.
- مسلما بسته به نوع مشاغل، نحوه استفاده از گوشی و محیطی که افراد در آن بهسر میبرند یکی از مهمترین دلایل کثیف شدن قاب آن است. یک مکانیک را در نظر بگیرید که مدام با موادی سر و کار دارد که به سرعت دستهایش سیاه میشود و بدیهی است که برای استفاده از گوشی شستشوی لحظه به لحظه دستها دشوار است. اما در مقابل کسی که در یک محیط تمیز و استرلیزه مانند آزمایشگاه کار میکند کمتر در معرض آلودگی دستها و بهتبع آن قاب گوشیاش قرار دارد.
- محیط هم تاثیر زیادی در آلوده شدن گوشیها دارد. بهطور مثال افرادی که در آشپزخانه کار میکنند بهدلیل اینکه چربیها و بخار ناشی از مواد غذایی در فضا آزاد میشود ممکن است زودتر قاب گوشیشان کثیف شود.
- دمای هوا عامل مهم و تاثیرگذاری بر این مساله است و نسبت مستقیم با تغییر رنگ قاب گوشی دارد. به این دلیل که پلاستیک بهکار رفته در بدنه قاب، نسبت به گرما حساس است و به تدریج کدر میشود. براین اساس اگر در مناطق گرم زندگی میکنید بعد از مدتی متوجه کدر شدن قاب گوشی خواهید شد.
- با توجه به این واقعیت که آلودگی هوا در کثیف شدن تمام اجسام موثر است میتوان از آن بهعنوان عامل مهم تاثیرگذار در کثیف شدن قاب گوشی نام برد.
- مواد اسیدی هم پس از تماس با قاب باعث تغییر رنگ آن میشوند.
- شاید کمی برایتان عجیب باشد اما هنگام تمیز کردن قاب گوشی در نظر داشته باشید که بعضی از مواد شوینده هم میتوانند به دلیل ساختار شیمیایی خود، باعث کدر شدن رنگ گوشی شوند.
چرا قابهای شیشهای و شفاف، زرد میشود؟
زرد شدن قابهای شیشهای بسیار شایع است اما آیا تا بهحال فکر کردهاید که چرا این اتفاق رخ میدهد؟ چند دلیل عمده را میتوان برای زرد شدن قابهای شفاف ذکر کرد که به اختصار ذکر میکنیم.
- اشعه UV یا اشعه فرابنفش خورشید: این اشعه با طول موج کوتاهی که دارد هنگام برخورد با قاب شیشهای باعث تخریب پیوندهای پلاستیکی میشود و رنگ آن را تغییر میدهد.
- گرما: حرارت یا گرما عامل دیگری است که باعث زرد شدن قاب شفاف میشود.
- عرق بدن انسان: فرآیند تعریق کف دست نیز بر زرد شدن قاب گوشی موثر است.
نحوه تمیز کردن قاب ژلهای و شفاف
چندین راهحل برای خلاص شدن از شر زردی قاب وجود دارد اما توجه داشته باشید که تمام روشهایی که برای تمیز کردن قاب گوشی بیان میشود تنها برای از بین بردن لایههای چربی و لکههای ناشی از مواد و عوامل خارجی که به آن میچسبند کارایی دارد و در صورتیکه گرما یا اشعه فرابنفش عامل زردی قاب باشند راهحلی وجود ندارد.
الکل
ابتدا الکل 75 درصد تهیه کنید سپس با یک پارچه تمیز یا پنبه آغشته به الکل روی قاب بکشید. با این روش لایه چربی روی قاب از بین میرود و رنگ قاب شفاف میشود.
آب و صابون
ابتدا یک محلول آب و صابون تهیه کنید و بعد قاب گوشی را در آن قرار دهید. بعد از اینکه قاب در محلول به اندازه کافی خیسانده شد میتوانید بهوسیله یک مسواک سطح آن را مالش دهید تا لکهها از بین بروند. همچنین میتوانید به جای محلول آب و صابون از محلول آب و مایع ظرفشویی نیز استفاده کنید.
آب و وایتکس
ظرفی از آب و وایتکس تهیه کنید و بعد قاب گوشی را در آن قرار دهید تا خیس بخورد، بعد از آن میتوانید قاب را از محلول بیرون آورده و با یک پارچه تمیز آن را خشک کنید.
جوش شیرین
کمی پودر جوش شیرین را روی قاب بپاشید و بعد با یک مسواک مربوط، سطح آن را مالش دهید و سپس با یک پارچه تمیز آن را خشک کنید. این راهکار هم برای از بین بردن سطوح چربی و لکهها مفید است.
نحوه تمیز کردن قاب سیلیکونی
علاوه بر روشهایی که برای تمیز کردن قاب ژلهای عنوان کردیم چند روش دیگر برای تمیز کردن قاب گوشی از جنس سیلیکون وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
خمیردندان
مقداری خمیردندان را روی قاب گوشی بمالید و بعد با یک مسواک مرطوب یا اسفنج روی قاب بکشید، اغلب لکهها از این طریق از بین میروند.
سرکه
راه تمیز کردن قاب گوشی با استفاده از سرکه به اینصورت است که دو فنجان سرکه را با آب مخلوط کرده و قاب را در آن قرار میدهید تا به اندازه کافی خیس بخورد. سپس با یک مسواک روی قاب بکشید تا لکهها از بین بروند.
آبلیمو
این راهکار مشابه استفاده از مخلوط آب و سرکه است با این تفاوت که به جای سرکه از آب لیمو استفاده میشود.
توجه کنید که همانند روشهای ذکر شده برای قابهای ژلهای، نمیتوان انتظار از بین رفتن زردی و کدری قاب را در مواردی که تغییر رنگ به دلیل فعل و انفعلات شیمیایی در بافت قاب رخ داده داشته باشیم.