شرکت اسپاتیفای به‌دلیل درخواست کمیسیون ۳۰ درصدی اپ استور از اپل شکایت کرده و اتحادیه اروپا به‌دلیل نقض قوانین بازارهای دیجیتال و ساخت انحصار قصد دارد اپل را ۵۰۰ میلیون یورو جریمه کند.

طی سال گذشته اتحادیه اروپا با تکیه‌بر قانون جدید بازارهای دیجیتال به مقابله‌با ابرشرکت‌ها و ایجاد انحصار پرداخت. اگرچه در این زمینه شرکت‌های متعددی با جریمه‌های نهاد اروپایی مواجه شدند، شاید هیچ شرکتی به‌اندازه اپل مجبور به تغییر سیاست‌های خود نشد. مثلا چند ماه قبل سری آیفون ۱۵ با درگاه تایپ سی راهی بازار شد که به‌خاطر فشار‌های اتحادیه اروپا بود. همچنین قرار است حداکثر تا ۱۷ اسفند ماه نسخه دیگری از اپ استور در دسترس کاربران اروپایی قرار بگیرد که قابلیت سایدلودینگ را در اختیار کاربران گذاشته و کاربران می‌توانند بدون نیاز به اپ استور برنامه نصب کنند.

سال ۲۰۱۹ و قبل از تاسیس قانون بازارهای دیجیتال، شرکت اسپاتیفای از اپل شکایت کرد و اکنون اتحادیه اروپا می‌خواهد با استفاده از قدرت و اختیاراتش جلوی اپل و انحصار آن بایستد. درحقیقت ۵ سال قبل اسپاتیفای مدعی شده بود که به‌دلیل کارمزد ۳۰ درصدی اپ استور مجبور شده مبلغ اشتراک خود را بالا ببرد و از اپل موزیک گران‌تر شده است. درنتیجه اپل رقابت را محدود کرده تا بتواند در زمینه سرویس‌های پخش موسیقی انحصار ایجاد کند و مردم را به استفاده از اپل موزیک مجبور کند. دنیل اک، مدیرعامل اسپاتیفای در این زمینه گفت که اپل هم بازیکن است و هم داور و رقابت عادلانه‌ای وجود ندارد.

براساس گزارش فایننشال تایمز، پنج نفر از افراد متخصص با دانش درباره این پرونده معتقدند که سازمان نظارت بر ضد انحصار در اوائل ماه مارس (اسفند) اپل را جریمه خواهد کرد. علاوه‌بر جریمه نقدی به‌دلیل زیرپا گذاشتن قوانین بازارهای دیجیتال، اپل دیگر نمی‌تواند سرویس‌های دیگر پخش موسیقی را از توصیه به مشتریان برای خرید اشتراک در محل دیگر برای پرداخت کمتر منع کند. درحقیقت با پرداخت درون اپ استور، اپل مبلغی را به‌عنوان حق کمیسیون دریافت می‌کند که اکنون از ۳۰ به ۱۸ درصد کاهش یافته است. بااین حال اتحادیه اروپا اپل را مجبور کرده تا درگاه‌های پرداخت دیگر را هم به پلتفرم خود اضافه کند.

هانا اسمیت، سخنگوی اپل در پاسخ به بازگشت خبر شکایت اسپاتیفای گفت که اپ استور صرفا به سرویس اپل موزیک کمک کرده تا به بزرگ‌ترین پلتفرم پخش موسیقی در جهان تبدیل شود و امیدوار است اتحادیه اروپا به تحقیقات خود درباره این شکایت بی‌ارزش پایان دهد. بااین حال اپل برای این که بتواند به فروش محصولاتش در اروپا ادامه دهد مجبور شد قوانین بازارهای دیجیتال را بپذیرد و برای همین احتمالا درنهایت ۵۰۰ میلیون یورو معادل ۵۳۸ میلیون دلار جریمه خواهد شد. البته نباید فراموش کرد که این مبلغ برای غول کوپرتینویی مشکل بزرگی ایجاد نمی‌کند، زیرا اپل توانست در سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ درآمد ۳۳.۹ میلیارد دلاری کسب کند.

اخبار مرتبط:

AMA