مدیرعامل گوگل پلی درست یک روز پس از هشدار مدیر امنیتی اپل گفت کاربران اندرویدی نباید برنامه خارج از گوگل پلی را دانلود و نصب کنند تا حریم خصوصی آنها حفظ شود.
چند روز قبل و پس از فشارهای مداوم اتحادیه اروپا، شرکت اپل اعلام کرد بهزودی قابلیت دانلود برنامه خارج از اپ استور یا به اصطلاح sideloading (سایدلودینگ) را برای آیفونهای کاربران اروپایی فعال میکند. درحقیقت اکنون امکان نصب برنامه خارج از اپ استور به صورت رایگان وجود ندارد و کاربران باید از اپ استور استفاده کنند، اما تا چند ماه دیگر این قابلیت برای کاربران اروپایی فعال میشود. یکی از مشکلاتی که این قابلیت برای اپل ایجاد میکند، ضرر سنگین مالی است. اپل با کمیسیون بالای اپ استور که در برخی موارد تا ۳۰ درصد هم میرسد، درصورتی که کاربران خارج از اپ استور برنامه نصب کنند یا پرداخت مرتبط با برنامه انجام دهند اپل بخش بزرگی از درآمدش را از دست میدهد.
دیروز مدیر بخش امنیتی اپل در مصاحبه خود با The Independent درباره مشکلات بزرگ دانلود برنامه خارج از اپ استور برای کاربران صحبت کرد. او گفت که با این کار امنیت دستگاه به میزان قابل توجهی پایین میآید و حریم خصوصی کاربر به خطر میافتد. همچنین گفت که اپل بارها برای حفاظت از حریم خصوصی کاربرانش جلوی دولتهای مختلف قرار گرفته است و در این زمینه از هیچ تلاشی دست نمیکشد. همچنین مدیر اجرایی اپل قابلیت سایدلودینگ را بهعنوان بزرگترین دوست مجرمان سایبری معرفی کرده بود، اما گفت اپل چارهای جز همکاری با اتحادیه اروپا ندارد.
اما سیستمعامل اندروید بهصورت پیشفرض از قابلیت سایدلودینگ برای دانلود و نصب برنامه خارج از گوگل پلی پشتیبانی میکند. البته افراد زیادی معتقدند باوجود اینکه امکان نصب برنامه خارج از پلتفرم وجود دارد، نباید کاربران از آن بهره ببرند تا از حریم خصوصی خود محافظت کنند. امروز ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل طی دادگاه آمریکا علیه گوگل گفت کاربران اندرویدی بههیچ وجه نباید از منابع غیرمعتبر برنامه دانلود و نصب کنند. او گفت: «ما نمیخواهیم به کاربران اجازه دهیم تا گوشی خود را بهصورت کامل درمعرض خطر قرار دهند. درصورت نصب بدافزار امنیت کاربر در معرض خطر قرار میگیرد و میتواند تمامی اطلاعات شخصی و بانکی فرد بهسرقت برود.»
این مسئله همان چیزی است که مدیر امنیتی اپل و دیگر افراد وارد در این حوزه مدعی هستند. البته باید گفت که ضرر بزرگ مالی هم میتواند یکی از دلائل اصلی تاکید شرکتها بر حفظ حریم خصوصی کاربر باشد. حتی درصورتی که کاربران اندرویدی تمام برنامههای مورد نظر خود را از گوگل پلی نصب کنند، باز هم احتمال نفوذ بدافزار وجود دارد، مثلا چند روز قبل گزارشی مبنی بر نصب بیش از ۶۰۰ میلیون بدافزار توسط کاربران از گوگل پلی منتشر شد که نشان میدهد این پلتفرمها هم باوجود تلاش زیاد، امنیت کامل ندارند.
نظر شما چیست؟ آیا ادعای گوگل و اپل واقعا برای حفظ حریم خصوصی کاربران است یا فقط ابرشرکتها برای کسب درآمد بیشتر از این بهانهها استفاده میکنند؟ نظراتتان را با ما در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
اخبار مرتبط: