بهزودی گوشی تاشو سامسونگ بهنام گلکسی زد فولد ۵ معرفی میشود، اما افشاگریهای اخیر نشان داد گوشی نسل پنجمی غول کرهای دربرابر تاشوهای نسل اول و دوم سایر کمپانیها از ضعفهای فراوانی برخوردار است.
اگر از علاقهمندان حوزه فناوری و صنعت گوشیهای هوشمند باشید میدانید که شرکت سامسونگ طیف وسیعی از دستگاههای اقتصادی، میانرده و پرچمدار را تولید و روانه بازار جهانی میکند؛ اما این کمپانی پیشرو در صنعت فناوریهای هوشمند در سال ۲۰۱۹ تصمیم گرفت سبد محصولات را گسترش داده و گوشی تاشوی گلکسی زد فولد ۱ توسط این کمپانی تولید شد.
همانطور که میدانید سامسونگ بهزودی نسل پنجم این گوشی تاشو بههمراه گلکسی زد فلیپ ۵، سری گلکسی واچ ۶، سری گلکسی تب اس ۹ و هندزفری بلوتوثی گلکسی بادز ۲ رونمایی میکند. اما نکتهای که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم این است که دستگاههای تاشو سامسونگ مشکلات فراوانی در بخش نمایشگر دارند و پس از گذشت ۴ نسل نتوانسته آن را بهبود بخشد. چندی پیش این شرکت از فناوری لولای قطرهای رونمایی کرد و با انتشار تیزرهای رسمی نشان داد قصد دارد در ساخت گلکسی زد فولد ۵ و گلکسی زد فلیپ ۵ از آن استفاده کند؛ براساس ادعاهای غول کرهای لولای قطرهای میتواند حدود ۳۰ درصد فرورفتگی و چین میانی صفحهنمایش را بهبود بخشد، ولی در افشاگریهای اخیر خلاف آن بهاثبات رسید.
در سالهای اخیر، سامسونگ پادشاه بیرقیب صنعت گوشیهای تاشو محسوب میشد، اما بهتازگی کمپانیهای گوگل، وان پلاس و هواوی به این صنعت پیوسته و قصد دارند با ارائه یک گوشی تاشو با مشخصات سختافزاری پیشرفته و زبان طراحی منحصربهفرد با پادشاه این عرصه به رقابت بپردازند. سامسونگ در ارائه بهروزرسانیهای سختافزاری و نرمافزاری برای گوشیهای تاشو گلکسی زد فولد ۵ و گلکسی زد فلیپ ۵ بهشدت کند عمل میکند که میتواند به نقطه ضعف بزرگی تبدیل شود، اما برخی تحلیلگران براینباورند که این موضوع میتواند دلایل متعددی داشته باشد و در آینده به نقطهی قوت آنها بدل شود.
اگر فرورفتگی و چین نمایشگر را کنار بگذاریم، میتوانیم بگوییم سامسونگ از اشتباه خود در تولید گوشیهای تاشو سری اول تا چهارم درسهای زیادی گرفته و قصد دارد مشکلات را رفع کند تا یکی از بهترین گوشیهای تاشو بازار در سال ۲۰۲۳ روانه بازار شود. علاوهبر دوام صفحهنمایش، سازنده کرهای روی ظرافت و زیبایی طراحی گوشی نیز متمرکز شده است.
رقابت سازندگان برای ساخت بهترین گوشی تاشو سال ۲۰۲۳
کمپانی گوگل در مراسم آی یو از گوشی تاشو پیکسل فولد رونمایی کرد که بهگفته برخی خبرگزاریها و تحلیلگران میتوانست به یکی سرسختترین رقبای سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو تبدیل شود؛ برخی حتی فراتر رفته و اظهار کردند گوگل میتواند با اولین نسل تاشو خود پادشاه جدید تاشوهای جهان لقب بگیرد. حالا سوالیکه در نظر کاربران شکل میگیرد آن است که چرا تحلیلگران و متخصصان بدون درنظر گرفتن احتمالات چنین فرضیهای را مطرح کردند؟ پاسخ این سوال در زبان طراحی و مشخصات سختافزاری این گوشی نهفته است.
اما هفته گذشته، یکی از تحلیلگران توتیوبری معروف بهنام زک نلسون با انجام چند ازمایش نشان داد که گوگل از ساختار ضعیف و ناپایداری برای طراحی حاشیههای پیکسل فولد استفاده کرده که باعث شد دستگاه در تستهای استقامتی دوامی نداشته باشد و درهم بشکند.علاوهبراین، رون آمادئو، تحلیلگر و نوسیده مجله علم و فناوری آرس تکنیکا، اظهار کرد در زمان بررسی پیکسل فود به نقصهای نگرانکنندهتری برخورده است که مربوط به نمایشگر اولد این گوشی تاشو میشود که بهراحتی میتواند منجر به شکسته شدن پنل شود.
بهطور خلاصه، علیرغم تلاشهای گوگل برای طراحی پیکسل فولد باید گفت که این محصول نشان میدهد کمپانی یادشده از تجربیات کافی دراینزمینه برخوردار نیست و نتوانسته محصولی قابلتوجه عرضه کند. اگر نگاهی دقیق به آن داشته باشیم متوجه میشویم که پیکسل فولد حاشیههای تقریبا زیادی دارد که نسبت صفحه نمایش به قاب گوشی را کاهش میدهد. گوگل از لولای قدیمی بهره میبرد که سامسونگ در نسخههای قبلتر از آن استفاده میکرد؛ همچنین محافظ صفحه پلاستیکی بهجای محافظ شیشهای در آن بهکاررفته که نور خورشید را بهشدت منعکس میکند و میتوان گفت کارایی گوشی زیر نور مستقیم خورشید عملا غیرممکن میشود.
همانطورکه گفته شد پیکسل فولد درمقایسه با گلکسی زد فولد ۴ و گلکسی زد فولد ۵ درحالت بسته ظاهر زیبا و بدون شکافی دارد، اما درباره گوشیهای تاشو مشخصات سختافزاری و مواد بهکار گرفته شده در طراحی صفحهنمایش حرف اول را میزند. براساس رندرها و تصاویر واقعیکه از گلکسی زد فولد ۵ تاکنون منتشر شده میتوان دید که شکاف میان نمایشگرها از بین رفته، اما فرورفتگی و چین صفحهنمایش همچنان سرجای خود باقیمانده است.
از سوی دیگر، اولین نسل گوشی تاشو کمپانی چینی وان پلاس را داریم که پس چندین مرتبه تغییر نام، قرار است بهزودی با نام وان پلاس اوپن وارد بازار جهانی شود. رندرهای فاش شده از این دستگاه هوشمند نشان میدهد وان پلاس از بهترین قطعات برای ساخت اولین تاشو این شرکت استفاده میکند تا بتواند نامی برای خود در بازار گوشیهای تاشو بهدست آورد. علاوهبراین، آنر مجیک V2 که بهتازگی معرفی شده از دیگر رقبای جدی سامسونگ بهشمار میرود و میتواند چالشهای زیادی را سرراه غول کرهای قرار دهد؛ یادآوری میشود این گوشی بهدلایل تنشهای سیاسی در کشور ایالات متحده عرضه نخواهد شد.
باوجود معایب و مزایای پیکسل فولد و وان پلاس، یکی از نگرانیهای اصلی درباره این گوشیها نبود کیفیت مناسب برای بهروزرسانیهای بهموقع یا نبود دانش کافی شرکتهای مذکور برای رفع مشکلات احتمالی است؛ کمپانی سامسونگ پیش از پنج سال سابقه در دنیای تاشوها دارد که پس از آموزشوخطا و شکستهای متعدد توانست بهعنوان پادشاه تاشوها لقب بگیرد.
افزونبراین، گلکسی زد فولد از نرمافزارهای بهتری برخوردار است که برتری خاصی درمقابل سایر رقبای موجود در بازار به آن میدهد. گوگل پیکسل و وان پلاس اوپن از مشخصات فنی بسیار خوبی برخوردار هستند، اما هنوز هم گلکسی زد فولد ۵ با تمامی ضعفهایش در رتبه نخست جای دارد و کسی نمی تواند تا سالآینده جایگاه این شرکت را تصاحب کند. همچنین لازم میدانیم ذکر کنیم وان پلاس توسط شرکت «BBK» اداره میشود که از سرمایه، تخصص و تجربه کافی برای ساخت گوشیهای قاتل پرچمدار تاشو مانند اوپو فاید N2 بهرهمند است
گلکسی زد فولد ۵ قابل اعتمادترین تاشوی ۲۰۲۳
درحالحاضر، گوشیهای تاشو در مرحله تحقیقوتوسعه قرار دارند و بهنظر میرسد سازندگان بزرگ کاربران را بهعنوان مرجعی برای آزمونوخطا قرار داده و میخواهند با بهرهگیری از بازخوردهای متفاوت از سوی مصرفکنندگان اشکالات فنی در ساخت را برطرف کنند. اگر قصد خرید گوشی تاشو دارید بهترین گزینه برای شما گلکسی ز فولد ۴ یا ۵ خواهد بود که کمترین میزان نقصهای فنی بهرهمند است.
در سال ۲۰۲۳، کاربران نباید از صنعت نوظهور گوشیهای تاشو انتظاراتی زیادی داشته باشند، چراکه سامسونگ حتی نتوانسته در دو ساله گذشته زبان طراحی تاشوها را عوض کند؛ همچنین لولای قطرهای باعث میشود تا صفحهنمایش بدون شکاف درحالت بسته دیدگان بسیاری را بهخود جلب کند.
در آخر، کارشناسان و تحلیلگران براینباورند سامسونگ از ضعفهای بسیاری در ارائه بهروزرسانیهای سختافزاری و نرمافزاری دارد و انتشار آنها با روند بسیار کندی پیش میرود و همین موضوع میتواند در آیندهای نزدیک باعث ایجاد زنگ خطری برای تولید گوشی گلکسی زد فولد ۵ و نسلهای آینده شود. همچنین براساس رندرها و تصاویر فاش شده، ضعفهای گلکسی زد فولد ۵ میتواند باعث دردسرهای زیادی برای شرکت سامسونگ شود.
Array
خدا رحم کنه به اونایی که پیکسل فولد میخوان بخرن. اینطور که معلومه از سامسونگم بدتره.