به لطف بنچمارک گیکبنچ، شاهد لو رفتن تراشه آنر 300 پرو و مشخصات آن هستیم که ظاهراً نسخه ضعیفشده Snapdragon 8 Gen 3 خواهد بود.
سری آنر 300 قرار است در تاریخ 2 دسامبر (12 آذر) معرفی و به بازار بیایند. باتوجه به نزدیک شدن به تاریخ انتشار، شرکت آنر از ظاهر نسخه اولترا رونمایی کرده و چندی پیش نیز تصاویری از نسخه عادی این سری به بیرون درز کرده بود. حال ظاهراً آنر 300 پرو در بنچمارک گیکبنچ ظاهر شده و اطلاعات جالب و غیرمنتظرهای از تراشه این گوشی، یعنی Snapdragon 8 Gen 3 به ما میدهد که تراشه پرچمدار کوالکام در سال جاری بود.
تراشه آنر 300 پرو از یک ابرهسته X4 با سرعت کلاک 3.05 گیگاهرتز، پنج هسته بزرگ A720 با سرعت کلاک 2.96 گیگاهرتز و دو هسته متوسط A520 با سرعت کلاک 2.04 گیگاهرتز بهره میبرد. نسخه اصلی تراشه Snapdragon 8 Gen 3 در سال گذشته از یک هسته X4 با سرعت کلاک 3.3 گیگاهرتز، سه هسته A720 با سرعت کلاک 3.2 گیگاهرتز، دو هسته A720 با سرعت کلاک 3.0 گیگاهرتز و دو هسته A520 با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز استفاده میکرد. خوشبختانه قطعه گرافیک در هر دو مدل تراشه یکسان بوده و مدل Adreno 750 است.
باتوجه به نتایج منتشرشده، تمامی هستههای تراشهای که در آنر 300 پرو به کار رفته، در مقایسه با مدل اصلی که در سال جاری بر روی اکثر مدلهای پرچمدار استفاده شده بود، از سرعت کلاک پایینتری برخوردار هستند. در نظر داشته باشید که تراشه Snapdragon 8 Gen 3، یک قطعه پرچمدار محسوب شده و در سال گذشته نیز به راحتی از پس سنگینترین فعالیتها و جدیدترین بازیها برمیآمد.
از طرف دیگر، گوشی آنر 300 پرو نیز یک مدل میانرده خواهد بود پس ممکن است سیستم خنککنندگی این گوشی در حد مدلهای پرچمدار سال گذشته نباشد. داشتن خنککنندگی مناسب نیز امری ضروری برای دستیابی به سرعت کلاک بالاست. پس به نظر میرسد شرکت آنر هستههای این پردازنده را دانگرید کرده تا تعادل مناسبی میان قدرت پردازشی و دمای دستگاه ایجاد کند و از داغ شدن آن جلوگیری شود.
به غیر از تراشه آنر 300 پرو، اطلاعات دیگری نیز در مورد این گوشی در دست داریم. نسخه اولیه آن حافظه رمی برابر با 16 گیگابایت داشته و سیستمعامل اندروید 15 شرکت گوگل نیز بر روی آن نصب شده است. در بنچمارک گیکبنچ میبینیم که نمره آن در بخش پردازش تک هستهای برابر با 2141 و در بخش پردازش چندهستهای نیز برابر با 6813 است.
مدل شیائومی 14 پرو که پرچمدار شیائومی بوده و آن نیز از تراشه Snapdragon 8 Gen 3 استفاده میکند موفق شد در بخش پردازش تک هستهای امتیاز 2066 و در بخش پردازش چندهستهای نیز امتیاز 6556 را به صورت میانگین به دست آورد. حداکثر امتیازات کسبشده این مدل در بخش تک هستهای به 2300 و در بخش چندهستهای نیز به 6900 رسیده است.
قابل ذکر است که در استفاده روزمره و دنیای عادی، تا حد زیادی بعید است که پردازندهها به بالاترین سرعت کلاک خود دست یابند. گیکبنچ برای بررسی و نمرهدهی به عملکرد پردازندهها، سرعت کلاک را در محیطی کنترل شده، تا بالاترین سطح میرساند اما در استفاده روزمره یک کاربر معمولی، بعید است شاهد تفاوتی از لحاظ قدرت پردازشی در مدل اصلی با مدل دانگرید شده باشیم که سرعت کلاک کمتری دارد.
پس چنین تفاوتهایی بیشتر آماری بوده و تغییر زیادی در واقعیت به دنبال ندارد. پس میتوانیم بگوییم که تراشه دانگریدشده Snapdragon 8 Gen 3 که در این مدل به کار رفته، تفاوت چندانی از لحاظ قدرتپردازشی با سایر مدلها نخواهد داشت. حتی ممکن است بهتر از نسخه اصلی نیز ظاهر شده و تبدیل به مدلی شود که مصرف باتری کمتر، گرمای پایدار و عملکردی راضیکننده دارد و در عین ارائه قدرت پردازشی فوقالعاده، مشکلات داغکردن را نیز برای کاربر به دنبال ندارد.