اگر به‌دنبال یک تبلت خوش‌قیمت برای انجام کار‌های روزمره هستید، ردمی‌پد گزینه مناسبی است. با بررسی Redmi Pad SE همراه باشید که یکی از بهترین تبلت‌های اقتصادی بازار به‌شمار می‌رود.

امروزه تعداد زیادی از کاربران قصد دارند لپ‌تاپ خود را با یک تبلت جایگزین کنند. خرید یک تبلت می‌تواند کار‌ها را آسان‌تر کند و برنامه‌های محبوب‌تان را در یک نمایشگر بزرگ‌تر نمایش دهد. البته بسیاری از افراد علاقه‌ای به پرداخت هزینه هنگفتی برای خرید آیپد‌های اپل یا سامسونگ ندارند و به دنبال گزینه‌های ارزان‌تری هستند. حالا در این مقاله قرار است به بررسی Redmi Pad SE بپردازیم که یک تازه وارد در دنیای تبلت‌های اقتصادی به حساب می‌آید.

آنباکسینگ ردمی پد اس ای
آنباکسینگ ردمی پد اس ای

ردمی پد اس ای در یک جعبه سفید رنگ عرضه می‌شود که روی آن تصویر صفحه نمایش دستگاه به چشم می‌خورد. پس از باز کردن جعبه با خود دستگاه روبه‌رو می‌شوید و در بخش پایین آن هم آداپتور شارژ به همراه کابل و سوزن سیم‌کارت وجود دارد. در کل باید گفت که جعبه این دستگاه ساده است و ویژگی خاصی ندارد. با این وجود، ردمی همچنان برخلاف برخی شرکت‌ها، شارژ را در جعبه عرضه می‌کند و نیازی به پرداخت هزینه جداگانه برای آن نیست.

طراحی Redmi Pad SE
طراحی Redmi Pad SE

با وجود اقتصادی بودن قیمت پد اس ای، ردمی در طراحی آن از متریال مرغوبی استفاده کرده که ظاهر دستگاه را جذاب‌تر می‌کنند. قاب پشتی و فریم دستگاه به‌صورت یکپارچه از آلومینیوم ساخته شده که یادآور آیپد‌های اپل است. کیفیت این بخش بالاست که نکته مثبتی برای دستگاه به‌شمار می‌رود اما دقت داشته باشید که به دلیل استفاده از آلومینیوم با پوشش مات، ایجاد خط و خش روی آن با اشیا تیز آسان است و پیشنهاد می‌کنیم که برای آن از قاب محافظ استفاده کنید.

روی قاب پشتی دستگاه تنها ماژول دوربین به همراه لوگو ردمی به چشم می‌خورد. ماژول دوربین برجستگی کمی دارد و بخش زیادی از آن خالی است. این موضوع نشان می‌دهد که ردمی تلاش کرده تا دوربین 8 مگاپیکسلی این دستگاه را بیش از اندازه بزرگ کند و ظاهر قاب پشتی بهتر به‌نظر برسد. حاشیه‌های قاب خمیدگی کمی دارند که در دست گرفتن دستگاه را آسان‌تر می‌کند. 

بخش پایین فریم دو اسپیکر، پورت یو‌اس‌بی C و جک 3.5 میلی‌متری هدفون را در خود جای داده است. حضور جک هدفون برای بسیاری از کاربران خوشحال کننده است زیرا نیاز به آداپتور برای استفاده از هدفون را از بین می‌برد. اسپیکر‌های پایین فریم اندازه بزرگی دارند و پوشاندن آن‌ها در حین استفاده غیرممکن است. 

عکس طراحی Redmi Pad SE

دکمه‌های ولوم و شیار کارت میکرو اس دی به همراه یک میکروفون در سمت راست فریم قرار گرفته‌اند. بخش چپ فریم کاملا خالیست و در بخش بالای دستگاه هم شاهد قرارگیری دکمه پاور و دو شیار دیگر برای اسپیکر‌ها هستیم. بخش‌های زیادی از بدنه ردمی پد اس‌ای شباهت زیادی به طراحی آیپد‌ پرو و گلکسی تب‌های سامسونگ دارد که با توجه به قیمت دستگاه، بسیار ویژگی جذابی است.

در بخش جلوی دستگاه هم از یک صفحه نمایش تخت استفاده شده که محافظ خاصی ندارد. دوربین سلفی در لبه سمت راست دستگاه قرار گرفته تا برقراری تماس‌های ویدیویی و کنفرانس را آسان‌تر کند. لبه‌های صفحه نمایش نسبتا بزرگ است اما نمی‌توان آن را یک ایراد دانست زیرا در حین استفاده از تبلت باید دستتان را روی صفحه نمایش قرار دهید و اگر حاشیه‌های آن بیش از حد کوچک باشد، در حین استفاده با لمس‌های ناخواسته متعددی روبه‌رو خواهید شد.

ابعاد تبلت7.4*167.1*255.5
وزن تبلت478 گرم
جنس قاب پشتیآلومینیوم
جنس بدنهآلومینیوم

این تبلت ضخامت 7.4 میلی‌متری و وزن 478 گرمی دارد که در مقایسه با تبلت‌های دیگر در این بازه قیمتی چندان بد نیست. البته مثل تمامی تبلت‌های دیگر، احتمال خم شدن بدنه این دستگاه هم وجود دارد و بهتر است در حین استفاده به این موضوع دقت کنید. در بررسی Redmi Pad SE مشخص شد که این تبلت با وجود برخورداری از قیمت اقتصادی، کیفیت ساخت بالا و طراحی جذابی دارد.

صفحه نمایش ردمی پد اس ای
صفحه نمایش ردمی پد اس ای
نوع پنلال‌سی‌دی
اندازه صفحه11 اینچ
رزولوشن1200*1920
تراکم پیکسلی207ppi
نرخ به روز رسانی90 هرتز

در بخش جلوی Redmi Pad SE از یک صفحه نمایش 11 اینچی ال‌سی‌دی استفاده شده که رزولوشن 1200×1920 پیکسلی دارد. این پنل حدود 81.4 درصد بخش جلوی دستگاه را پر کرده که با تبلت‌های گران‌تر هم تفاوتی ندارد. نسبت تصویر این پنل 16:10 اعلام شده که باعث می‌شود عرض آن کمی بیشتر از حالت عادی باشد.

ردمی برای این پنل گواهی کاهش نور آبی را دریافت کرده که پد اس‌ای را به یک دستگاه جذاب برای مطالعه و استفاده طولانی مدت تبدیل می‌کند. روشنایی این پنل تا 400 نیت بالا می‌رود که عدد چندان چشمگیری نیست اما نمی‌توان از یک تبلت اقتصادی انتظار بالایی داشت. به دلیل استفاده از پنل IPS، کنتراست تصویر 1500:1 اعلام شده که می‌توان آن را قابل قبول دانست.

نکته جالب توجه در صفحه نمایش این دستگاه، نرخ بروزرسانی 90 هرتزی آن است. حضور این قابلیت در یک دستگاه اقتصادی بسیار خوب است اما همانطور که انتظار می‌رفت، این نرخ تطبیق‌پذیر نیست و باید عدد مورد نظرتان را بین دو گزینه 60 و 90 هرتزی انتخاب کنید. این تبلت از استاندارد رنگی خاصی برخوردار نیست اما با این وجود، رنگ‌ها در پنل آن به خوبی نمایش داده می‌شوند و جزئیات تصاویر بالاست.

دوربین Redmi Pad SE
دوربین Redmi Pad SE
رزولوشن دوربین8 مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30fps
امکانات دوربین اصلیAF

مثل همیشه نمی‌توان از دوربین یک تبلت اقتصادی انتظار زیادی داشت اما با این وجود، ردمی از یک دوربین 8 مگاپیکسلی برای این دستگاه استفاده کرده که می‌تواند به اسکن کردن مدارک یا ثبت تصاویر و ویدیو‌های عادی کمک کند. این دوربین می‌تواند تصاویر قابل قبولی را ثبت کند اما انتظاری از آن در بخش جزئیات یا رنگ‌ها وجود ندارد.

سنسور این دوربین اندازه کوچکی دارد و به همین دلیل نمی‌توان انتظار خاصی از آن در بخش محدوده دینامیکی یا عملکرد خوب در نور کم داشت. تصاویر ثبت شده نویز نسبتا زیادی دارند و رنگ‌ها در آن‌ها کمی بی‌روح ثبت می‌شوند. ثبت ویدیو در این دوربین با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه انجام می‌شود که نتایج آن چندان خوب نیست.

ویدیو‌های ثبت شده نویز بالایی دارند و جزئیات در آن‌ها کم است. در حالت عادی استفاده از دوربین برای ثبت تصویر و ویدیو نتیجه خوبی را به همراه ندارد و بهتر است که از آن‌ها فقط در مواقع ضروری یا برای اسکن مدارک استفاده کنید.

دوربین سلفی Redmi Pad SE
دوربین سلفی Redmi Pad SE
رزولوشن دوربین5 مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps

در بخش جلوی دستگاه یک دوربین 5 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر و ویدیو‌های سلفی قرار گرفته است. البته این دوربین در لبه سمت راست صفحه نمایش قرار گرفته تا استفاده از آن برای تماس‌های ویدیویی یا کنفرانس آسان‌تر باشد. از نظر کیفیت، دوربین سلفی این دستگاه تفاوت خاصی با دوربین اصلی ندارد اما نکته مهم این است که در این دوربین از یک لنز اولترا‌واید استفاده شده است. 

تصاویر و ویدیو‌های ثبت شده با دوربین سلفی ردمی پد اس ای کیفیت چندانی ندارند و نویز زیادی در آن‌ها وجود دارد. البته باید گفت که این دوربین می‌تواند نیاز کاربر برای تماس‌های ویدیویی را رفع کند اما نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت. این دوربین هم می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه را ثبت کند. 

سخت‌افزار ردمی پد اس ای
سخت‌افزار ردمی پد اس ای
نام تراشهاسنپدراگون 680 4g
تعداد هسته ها8
معماری تراشه6 نانومتر

برای انجام پردازش‌های این دستگاه از تراشه اسنپدراگون 680 4G استفاده شده که بر‌پایه معماری 6 نانومتری ساخته شده است. این تراشه از 8 هسته پردازشی استفاده می‌کند و می‌تواند نیاز کاربر را تقریبا به صورت کامل رفع کند. این تراشه برای اولین بار در سال 2021 استفاده شد اما استفاده از آن در یک تبلت اقتصادی چندان هم بد نیست. 

اسنپدراگون 680 برای انجام پردازش‌ها از چیپ آدرنو 610 استفاده می‌کند. همچنین ردمی سه گزینه با رم‌های 4، 6 یا 8 گیگابایتی را برای این دستگاه ارائه کرده و می‌توانید بسته به نیاز خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید. پد اس ای تنها در یک مدل با حافظه 128 گیگابایتی عرضه می‌شود اما امکان افزایش آن با کارت حافظه هم وجود دارد. باید گفت که برخلاف نام تراشه، امکان استفاده از سیم‌کارت در این دستگاه وجود ندارد. 

تجربه گیمینگ Redmi Pad SE
تجربه گیمینگ Redmi Pad SE

در بخش پردازنده مشخص شد که نمی‌توان از این تراشه انتظار چندانی داشت. البته این موضوع به معنای کم بودن عملکرد آن نیست زیرا اسنپدراگون 680 می‌تواند بازی‌های سنگین را به راحتی اجرا کند و نرخ فریم خوبی را تحویل دهد. برای تست این تراشه از بازی کال آف دیوتی موبایل و آسفالت 9 استفاده کردیم و می‌توان گفت که نتایج آن‌ها خوب بود.

بازی کال آف دیوتی موبایل روی ردمی پد اس ای با تنظیمات گرافیکی Very High و تنظیمات فریم Medium توانست به صورت پیوسته نرخ 60 فریم در ثانیه را به ما ارائه دهد. البته باید گفت که سطح جزئیات محیط در این بازی کمی کم بود اما نمی‌توان آن را مشکل بزرگی دانست زیرا تاثیر آن روی تجربه گیمینگ زیاد نیست.

در بازی آسفالت 9 هم شاهد دریافت نرخ 60 فریم در ثانیه بودیم اما جزئیات محیط در آن چندان بالا نبود. از طرف دیگر باید گفت که عملکرد دستگاه حتی در مدت‌های طولانی هم پایدار است و دمای آن بالا نمی‌رود.

بنچ‌مارک‌های ردمی پد اس ای
بنچ‌مارک‌های ردمی پد اس ای

پایداری ردمی پد اس ای در بخش بنچمارک‌ها به وضوح دیده می‌شود. این دستگاه توانست در بنچمارک آن‌تو‌تو به امتیاز 269000 دست پیدا کند که در حد یک دستگاه میان رده اندرویدی است. اما نکته قابل توجه این است که دمای دستگاه در طول این تست تنها 0.5 درجه افزایش یافت و بدنه آن حتی گرم نشد.

در استرس تست 3D Mark هم پد اس ای به امتیاز 98 درصد دست پیدا کرد که بسیار عالیست اما دوباره در این تست هم دمای دستگاه تنها 2 درجه افزایش یافت. البته این موضوع پایین بودن عملکرد پردازنده را جبران نمی‌کند. اسنپدراگون 680 در تست گیک‌بنچ به امتیاز 397 در بخش تک هسته‌ای و امتیاز 1470 در بخش چند هسته‌ای رسید. 

تست حافظه هم امتیاز 15000 را به دستگاه داد که نشان می‌دهد در پد اس ای از یک حافظه عادی و ارزان‌ قیمت استفاده شده است. در کل پردازنده این دستگاه را می‌توان متناسب با قیمت آن دانست اما پایداری کامل عملکرد نکته بسیار مهمی به حساب می‌آید که حتی در برخی از دستگاه‌های پرچمدار هم دیده نمی‌شود.

اسپیکر ردمی پد اس ای
اسپیکر ردمی پد اس ای

یکی از بخش‌هایی که در این دستگاه بسیار روی آن تاکید شده، اسپیکر است. در بررسی Redmi Pad SE مشخص شد که 4 اسپیکر این دستگاه می‌توانند تجربه فوق‌العاده را برای کاربران به وجود بیاورند. اسپیکر‌های استفاده شده در این دستگاه از گواهی دالبی اتموس برخوردار هستند که فراگیری صدای آن‌ها را حتی از قبل هم بیشتر می‌کند.

در بالا و پایین بدنه دستگاه از 4 اسپیکر استفاده شده تا چه در حالت استفاده عمودی و چه در حالت استفاده افقی، عملکرد سیستم صوتی بدون تغییر باقی بماند. حجم صدای این اسپیکر‌ها بالاست و حتی در ولوم‌های بالاتر هم نویزی در آن‌ها به گوش نمی‌رسد. تفکیک صدا در این اسپیکر‌ها به خوبی انجام می‌شود و حتی در ولوم‌های کمتر هم جلوه بیس وجود دارد.

رابط کاربری و ویژگی‌های Redmi Pad SE
رابط کاربری و ویژگی‌های Redmi Pad SE
نام ونسخه رابط کاربری MIUI 14
نسخه اندروید13

در بخش رابط کاربری ردمی پد اس ای از MIUI 14 استفاده شده که بر‌پایه اندروید 13 ساخته شده است. این رابط شباهت بسیار زیادی به دستگاه‌های شیائومی دارد اما ویژگی‌های جذابی به آن اضافه شده است. برای مثال می‌توان به نوار برنامه‌ها اشاره کرد که در بخش پایین صفحه نمایش قرار گرفته‌اند. این بخش شباهت زیادی به آیپد‌های اپل دارد اما نکته مثبت اینجاست که شیائومی توانسته این ویژگی را بدون عیب و نقص به دستگاه اضافه کند.

در هر‌کدام از بخش‌های دستگاه می‌توانید این نوار را روی صفحه بیاورید و به کمک آن بین برنامه‌های پرکاربردتان جابجا شوید یا حتی دو برنامه را به صورت همزمان باز کنید. این ویژگی اجازه می‌دهد تا از صفحه نمایش بزرگ دستگاه به خوبی استفاده کنید و حتی کار‌هایتان را به صورت همزمان انجام دهید. 

شیائومی عدد خاصی را برای آپدیت‌های این تبلت ارائه نکرده و مشخص نیست که ردمی پد اس ای تا چه زمانی به صورت نرم‌افزاری پشتیبانی خواهد شد. در هر صورت، رابط کاربری این دستگاه را می‌توان مشابه یک دستگاه عادی شیائومی دانست با این تفاوت که عملکرد‌های آن برای صفحه نمایش بزرگ‌تر بهینه سازی شده‌اند و ویژگی‌های جذابی هم به آن اضافه شده است.

برای باز کردن دستگاه به همان روش‌های قدیمی مثل الگو و پسورد محدود هستید زیرا ردمی در این مدل از حسگر اثر‌انگشت استفاده نکرده است. این موضوع در مقایسه با برخی رقبا می‌توانند کمی ناامید کننده باشد اما نمی‌توان آن را یک ایراد بزرگ دانست. 

باتری و سرعت شارژ ردمی پد اس ای
باتری و سرعت شارژ ردمی پد اس ای
حجم8000 میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی18 وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

برای تامین انرژی دستگاه از یک باتری 8000 میلی‌آمپری استفاده شده که می تواند به راحتی پاسخگو نیاز‌های کاربران باشد. این باتری می‌تواند انرژی مورد نیاز برای دو تا سه روز استفاده عادی را تامین کند که برای کاربران عادی خبر بسیار خوبی به حساب می‌آید. حتی اگر از دستگاه‌تان استفاده سنگینی داشته باشید، احتمال کمی وجود دارد که شارژ آن تا قبل از پایان روز تمام شود.

با وجود شارژدهی عالی دستگاه، می‌توانید ویژگی‌هایی را در نرم‌افزار آن فعال کنید تا عمر باتری از این حالت هم بیشتر شود. از طرف دیگر، بخش سرعت شارژ دستگاه چندان عملکرد خوبی ندارد. این دستگاه به کمک آداپتور 10 واتی موجود در جعبه شارژ می‌شود که توان آن برای یک باتری 8000 میلی‌آمپری بسیار کم است. از این رو، شارژ کامل دستگاه حتی ممکن است تا 3 ساعت هم طول بکشد.

 بررسی Redmi Pad SE
جمع بندی بررسی Redmi Pad SE

بررسی Redmi Pad SE نشان داد که این دستگاه در حقیقت یک راه‌حل اقتصادی برای افرادی به‌حساب می‌آید که قصد خرید یک تبلت مناسب برای کار‌های روزمره را دارند. ردمی پد اس ای طراحی جذابی دارد و در ساخت آن از متریال مرغوبی استفاده شده است. از طرف دیگر، تجربه ارائه شده به واسطه صفحه نمایش و سیستم اسپیکر قدرتمند، آن را به گزینه بسیار خوبی برای استفاده از محتوای تصویری تبدیل می‌کند.

پردازنده دستگاه قدرت مناسبی دارد و می‌تواند پاسخگو بخش عمده‌ای از نیاز‌های کاربران باشد و باتری 8000 میلی‌آمپرساعتی هم می‌تواند انرژٰی مورد نیاز تبلت را برای چند روز تامین کند. اما در میان نکات منفی این بررسی هم می‌توان به کیفیت پایین سیستم دوربین، کم بودن توان پردازنده در مقایسه با برخی از رقبا و توان بسیار کم شارژر اشاره کرد.

نظرتان در مورد بررسی Redmi Pad SE چیست؟ آیا این دستگاه می‌تواند با محصولات اقتصادی سامسونگ رقابت کند؟ نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط: بررسی Samsung Tab S8