پوکو ایکس ۴ پرو که در کنار پوکو ام ۴ پرو معرفی شد، به تازگی وارد کشور شده و قرار است جایگزین مدل ایکس ۳ پرو شود. نظرات زیادی راجع به این گوشی وجود دارد زیرا برخی از اجزای آن نه تنها پیشرفت نکرده، بلکه پسرفت هم کرده اند. شیائومی در ساخت پوکو X4 پرو سعی کرده تا تمام موارد لازم را با در نظر داشتن قیمت به گوشی اضافه کند، اما در این میان به برخی موارد اهمیت بیشتری داده است. در بررسی Poco X4 Pro با ما همراه باشید.


آنباکس گوشی-POCO-X4 GT
آنباکس Xiaomi Poco X4 Pro

در بررسی Poco X4 Pro جعبه گوشی طراحی ساده و در عین حال جذابی دارد. قسمت بالایی جعبه مشکی رنگ و قسمت پایین آن زرد رنگ است. روی قسمت بالایی جعبه و کناره های آن، اسم گوشی با رنگ زرد به چشم می‌خورد.

پس از باز کردن در جعبه، با یک بسته مقوایی زرد رنگ روبه‌رو می‌شوید که دفترچه‌های راهنمای گوشی به همراه یک قاب شفاف در آن وجود دارد. برخلاف بیشتر شرکت‌های بازار، جنس قاب این گوشی خوب است و مقاومت بالایی دارد اما ممکن است جای گذاری گوشی در آن برای بار اول کمی سخت باشد.

در قسمت پایینی این جعبه،‌ خود دستگاه وجود دارد که برخی از ویژگی های خاص آن روی روکش پلاستیکی نوشته شده است. در آخرین بخش هم آداپتور ۶۷ واتی به همراه کابل شارژر تایپ سی دیده می‌شود.

طراحی دکمه POCO-X4-GT
طراحی پوکو X4 پرو
ابعاد گوشی۱۶۴.۲×۷۶.۱×۸.۱
وزن گوشی۲۰۵
جنس صفحهگوریلا گلس ۵ (شیشه)
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضد آبIP53

صفحه نمایش Xiaomi Poco X4 Pro با گوریلا گلس ۵ پوشیده شده و فریم آن از جنس پلاستیک است. قاب پشتی گوشی هم از نوعی پلاستیک ساخته شده که شباهت بسیار زیادی به شیشه دارد. تمامی قسمت های این گوشی اثر انگشت را به راحتی جذب می‌کنند اما در عوض پاک کردن آنها بسیار ساده است. شرکت شیائومی با الهام گرفتن از سری آیفون ۱۲ و ۱۳، سعی کرده تا تمامی لبه های گوشی را به صورت تخت طراحی کند.

فریم پلاستیکی دستگاه کیفیت قابل قبولی دارد اما به راحتی خش می‌افتد و بهتر است که از قاب برای آن استفاده کنید. در قسمت پایین فریم شیار سیم کارت، پورت یو اس بی تایپ سی، میکروفون اول و اسپیکر اول وجود دارد. در شیار سیم کارت این دستگاه می توانید از دو سیم کارت به صورت همزمان یا از یک سیم کارت به همراه کارت حافظه اس دی استفاده کنید.

در سمت راست فریم دکمه ولوم و دکمه پاور وجود دارد که با حسگر اثر انگشت یکپارچه شده است. دسترسی به دکمه پاور با یک دست آسان است اما این موضوع در مورد دکمه های ولوم صدق نمی‌کند و دکمه بالا بردن صدا کمی دور از دسترس است. سمت چپ فریم خالی است و در قسمت بالای فریم جک ۳.۵ میلی متری هدفون، اسپیکر دوم، میکروفون دوم و حسگر مادون قرمز وجود دارد.

قاب پشتی Poco X4 Pro از پلاستیک ساخته شده اما شباهت زیادی به شیشه دارد. یکی از نکاتی که ظاهر این قسمت را بهتر کرده، خطوطی است که با تغییر جهت تابش نور روی قاب پشتی دیده می‌شوند و جلوه زیبایی دارند. در قسمت پایینی قاب پشتی عبارت ۵G و برخی از استاندارد های گوشی دیده می‌شود. قسمت بالایی قاب هم تقریبا به صورت کامل توسط ماژول دوربین این گوشی پر شده که کمی شبیه به مدل Mi 11 Ultra است.

ماژول دوربین اندازه بزرگی دارد اما فقط حدود یک سوم آن به وسیله دوربین‌ها پر شده و بقیه فضای آن کاملا خالی است. این ماژول دو دوربین اولتراواید و ماکرو، همراه فلش ال ای دی را به صورت پکپارچه در خود دارد و فقط لنز دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی کمی برجستگی دارد. این برجستگی کمی شبیه به دوربین های S22 Ultra است و گرد وخاک را به خود جذب می‌کند. در سمت دیگر این ماژول نام پوکو با فونت درشت و عبارت ۱۰۸MP نوشته شده است. بزرگ بودن این ماژول باعث شده که لرزش گوشی روی سطح صاف به حداقل خود برسد.

کیفیت پوکو X4 پرو نسبت به رقبای خود خوب است و در هنگام استفاده از آن حس ارزان بودن مواد سازنده را نداشتیم. از موارد آزار دهنده نسبت به طراحی آن می توان به جذب زیاد اثر انگشت و آسیب پذیر بودن فریم اشاره کرد. قاب شفافی هم که در جعبه گوشی عرضه می‌شود اثر انگشت را به خود جذب می‌کند و به کمک آن نمی‌توان مشکل را حل کرد.

صفحه نمایش Poco X4 Pro
نوع پنلSuper AMOLED
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۱۰۸۰×۲۴۰۰
تراکم پیکسلی۳۹۵ ppi
سقف روشنایی۱۲۰۰ nits
نرخ بروزرسانی۱۲۰Hz
نسبت صفحه به بدنه۸۶

اندازه صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی Poco X4 Pro نسبت به نسل قبلی خود تغییری نکرده اما نسبت صفحه نمایش به بدنه آن دو درصد افزایش پیدا کرده و به عدد ۸۶ درصد رسیده است. یکی از بزرگترین تغییرات صفحه نمایش نسبت به نسل قبلی، ارتقا آن از ال سی دی به امولد است که کنتراست و دقت رنگ ها را افزایش داده است.

نرخ بروزرسانی این گوشی مثل نسل قبلی ۱۲۰ هرتز باقی مانده و با نرخ نمونه برداری لمس ۳۶۰ هرتزی همراه شده که نتیجه آن عملکرد روان و بدون لگ در تمام قسمت های سیستم است. سقف روشنایی صفحه از ۴۵۰ نیت به ۱۲۰۰ نیت به صورت خودکار یا ۷۰۰ نیت به صورت دستی رسیده که پیشرفت چشمگیری محسوب می‌شود.

این پنل از استاندارد خاصی برخوردار نیست اما کیفیت رنگ‌ها در آن بسیار خوب است و جزییات نسبتا بالایی دارد. پنل این دستگاه رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ را دارد. شما در تنظیمات می توانید تنظیمات رنگی را بین ۳ حالت تطبیقی، اشباع شده و شخصی سازی شده انتخاب کنید.

در تجربه کاربری ما تمامی قسمت‌های سیستم بدون لگ و به صورت روان قابل استفاده بود اما به دلیل میان رده بودن تراشه این گوشی، نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی در اکثر بازی‌ها استفاده نمی‌شد. نرخ نمونه برداری لمس در حین بازی نقش بسیار مهمی داشت و باعث سریعتر شدن عکس العمل دستگاه می شد.

دوربین POCO-X4-GT
دوربین Poco X4 Pro
رزولوشن دوربین اصلی۱۰۸MP
رزولوشن دوربین اولتراواید۸MP
رزولوشن دوربین ماکرو۲MP
کیفیت فیلمبرداری۱۰۸۰/۳۰fps

در ماژول بزرگ این دستگاه ۳ دوربین به همراه فلش ال ای دی وجود دارد که شامل سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز زاویه باز و سنسور ۲ مگاپیکسلی ماکرو می‌شود. پیکسل‌های دوربین اصلی در حالت عادی با نسبت ۹ به ۱ ترکیب می‌شوند و عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی را به شما تحویل می‌دهند. در صورت نیاز می‌‌توانید حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی را فعال کنید تا با رزولوشن کامل سنسور عکس بگیرید.

تنها تفاوت عکس‌های ۱۰۸ مگاپیکسلی با عکس‌های عادی، جزییات بیشتر آن در حین زوم کردن است اما این نوع عکس‌ها حدود ۵ برابر حجم بیشتری از حالت عادی دارند. پیشنهاد ما این است که تنها در روز‌های آفتابی از این حالت استفاده کنید زیرا هرچقدر نور محیط کمتر شود، نویز تصاویر این دوربین بیشتر می‌شوند.

دوربین اولترا واید Xiaomi Poco X4 Pro با زوم ۰.۶ عکس می‌گیرد و در صورت روشن کردن گزینه تصحیح در تنظیمات این دوربین برخلاف دوربین‌های زاویه باز در این بازه قیمتی، جلوه چشم ماهی ندارد. به این معنا که در هنگام عکس گرفتن با دوربین اولترا واید، حاشیه‌های تصاویر کشیده نمی شوند و در عکس‌های آن بدون نیاز به ویرایش قابل استفاده است.

این ماژول از دوربین تله فوتو برخوردار نیست اما به دلیل رزولوشن بالای سنسور اصلی، می توانید تا ۲ برابر تقریبا بدون افت کیفیت زوم کنید. همچنین امکان عکس برداری با حالت HDR و بهینه سازی تصاویر با هوش مصنوعی وجود دارد.

به طور عمده دوربین‌های ماکرو فقط برای بالا بردن تعداد دوربین‌های دستگاه استفاده می‌شوند و کاربرد خاصی ندارند. دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو این گوشی هم تقریبا شامل این مورد می‌شود اما برخلاف گوشی‌های دیگر، تصاویر خروجی از آن رنگ‌های خوبی دارند ولی به دلیل پایین بودن رزولوشنشان،‌ تقریبا قابل استفاده نیستند.

فیلم برداری Poco X4 Pro هم در دو رزولوشن اچ دی و فول اچ دی با نرخ ۳۰ فریم قابل استفاده است و به طور کلی، فیلم برداری با این گوشی کیفیت قابل قبولی دارد. محدود بودن گزینه‌های نرخ فیلم‌ برداری به ۳۰ فریم، ممکن است کمی آزار دهنده باشد و باعث ایجاد لگ در ویدیو‌ها شود. سرعت فوکوس و رنگ‌ها در فیلم برداری قابل قبول هستند و در شرایط خوب نوری شما را ناامید نخواهند کرد.

فیلم برداری این گوشی هم از نکاتی است که نسبت به نسل قبلی کمی پسرفت کرده زیرا پوکو ایکس ۳ پرو توانایی فیلم برداری با رزولوشن ۴K با نرخ ۳۰ فریم، رزولوشن فول اچ دی با نرخ ۳۰/۶۰/۱۲۰/۲۴۰ فریم را نیز داشت. از حالت‌های دیگر دوربین می‌توان به حرفه‌ای (برای کنترل دستی حین عکس برداری)،‌ پرتره، شب، ۱۰۸ مگاپیکسلی، ویدیو کوتاه، پانوراما، عکس برداری از اسناد، اسلوموشن، تایم لپس، ویدیو دوگانه و Long Exposure اشاره کرد.

به طور کلی عکس برداری با دوربین اصلی کیفیت خوبی را در شرایط نوری مختلف ارائه می‌‌دهد ولی با کم شدن نور عملکرد آن کاهش می‌یابد. استفاده از حالت شب در نور خیلی کم،‌ تاثیر زیادی ندارد ولی می‌تواند کمبود نور را تا حدودی جبران کند.

کیفیت ویدیوها در نور روز قابل قبول است ولی با تاریک‌تر شدن فضا،‌ نویز افزایش می‌یابد. تصاویر پرتره این گوشی کیفیت مناسبی دارند و سوژه را به خوبی از پس زمینه جدا می‌کنند اما دستگاه ممکن است در این فرایند گاهی دچار خطا شود و قسمت‌های دیگر را واضح کند.

سخت افزار پوکو X4 پرو
نام تراشهSnapdragon 695 5G
معماری تراشه۶nm
کانفیگ‌های گوشی۶۴/۶-۱۲۸/۶-۱۲۸/۸-۲۵۶/۶-۲۵۶/۸
پشتیبانی از کارت حافظهدارد

بعد از معرفی Poco X4 Pro، انتقاد‌های زیادی نسبت به سخت افزار این گوشی صورت گرفت زیرا در ظاهر سخت افزار این گوشی نسبت به نسل قبل نه تنها پیشرفت نکرده، بلکه پسرفت هم کرده است. پوکو ایکس ۳ پرو از اسنپدراگون ۸۶۰ استفاده می‌کرد که در حقیقت نسخه ارتقا یافته مدل ۸۵۵ بود اما، پوکو ایکس ۴ پرو از پردازنده میان‌رده اسنپدراگون ۶۹۵ استفاده می‌کند که عملکرد ضعیف‌تری دارد.

البته لازم به ذکر است که پردازنده این گوشی حالا از ارتباطات نسل پنجم پشتیبانی می‌کند و بر پایه مهندسی مدرن ۶ نانومتری ساخته شده است. این موضوع باعث می‌شود تا مصرف باتری این گوشی نسبت به نسل قبلی کمتر شود.

پوکو ایکس ۴ پرو در بنچمارک آن توتو امتیاز ۳۹۵۰۰۰ را به دست آورد که تفاوت پردازنده با نسل قبلی خود (پوکو ایکس ۳ پرو با امتیاز ۵۵۰ هزار) را به وضوح نشان می‌دهد. این گوشی در بنچمارک گیک بنچ هم امتیاز ۶۸۷ در بخش تک هسته‌ای و ۲۰۷۵ را در بخش چند هسته‌ای به دست آورد.

علی‌رغم ضعیف‌تر شدن پردازنده نسبت به نسل قبل، عملکرد این پردازنده خوب است و کمبود قدرتی در Poco X4 Pro دیده نمی‌شود. در استرس تست Wild Life Extreme 3D Mark پوکو ایکس ۴ پرو موفق به دریافت ۹۸.۹ درصد پایداری شد که واقعا چشمگیر است.

این پایداری عملکرد در بازی‌های سنگین مثل کال آف دیوتی موبایل به وضوح قابل رویت است زیرا پس از مدت‌های طولانی بازی، فقط پشت دستگاه بسیار کم گرم می‌شود و عملکرد آن کاهشی ندارد. البته در نظر داشته باشید که پردازنده به دلیل توان محدود، تنظیمات برخی از بازی‌ها را محدود می‌کند و شما نمی‌توانید بازی را در بالاترین تنظیمات گرافیکی و بالاترین فریم ریت اجرا کنید.

استفاده از پردازنده میان رده باعث شده که فریم ریت پوکو ایکس ۴ پرو در بازی‌های سنگین از سقف ۶۰ فریم بالاتر نرود و ۱۲۰ فریم فقط در منو‌ها و برنامه‌های سبک قابل مشاهده باشد. بازی کردن برای مدت‌های طولانی با این گوشی بسیار راحت است و هیچ مشکلی در هیچ بخش آن وجود ندارد. این گوشی با دو نسخه رم ۶ و ۸ عرضه می‌شود و ما پیشنهاد می‌کنیم که برای بهبود عملکرد نسخه ۸ گیگابایتی را تهیه کنید.

اسپیکر POCO-X4-GT
اسپیکر
جلوهاستریو
تعداد اسپیکر۲
جک هدفوندارد

Poco X4 Pro از اسپیکر استریو در بالا و پایین دستگاه استفاده می‌کند که برخلاف گوشی‌های این بازه قیمتی، هرکدام بریدگی مخصوص به خود را دارند. حجم صدای اسپیکر بالاست و در بالاترین ولوم حتی در فضاهای باز هم می‌تونید صدای آن را بشنوید. کیفیت صدا ممکن است در ولوم‌های بالاتر کمی کم شود ولی تفاوت آن خیلی قابل رویت نیست.

این سیستم اسپیکر از گواهی Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند که با فعال کردن آن می‌توانید صدا را فراگیر‌تر و تجربه صوتی خود را در حین فیلم دیدن یا گوش کردن به موسیقی بهتر کنید.

رابط کاربری
نام و نسخه رابط کاربریMIUI 13 Poco
نسخه اندروید۱۱
سال‌های آپدیت

پوکو X4 Pro از رابط کاربری پوکو یعنی MIUI 13 استفاده می‌کند که فرق زیادی با گوشی‌های دیگر شیائومی ندارد. یکی از مشکلات پوکو در این بخش، نرم افزار نسخه پوکو است که به صورت پیش‌فرض تبلیغاتی را در خود دارد. خوشبختانه می‌توانید این تبلیغات را به صورت دستی در تنظیمات خاموش کنید. این نسخه از رابط کاربری شیائومی، امکان شخصی سازی بیشتر بخش‌های سیستم را دارد و به دلیل طراحی مناسب،‌ پیدا کردن گزینه‌های مورد نظر در رابط بسیار ساده است.

برای باز کردن پوکو X4 پرو هم می‌توانید از حسگر اثر انگشت یکپارچه با دکمه پاور یا سیستم تشخیص چهره با استفاده از دوربین استفاده کنید. حسگر اثر انگشت این گوشی سرعت بالایی دارد اما اگر درست آن را تنظیم نکنید، ممکن است مجبور باشید چند بار امتحان کنید تا بتوانید Poco X4 Pro خود را باز کنید.

شارژ- POCO-X4-GT
باتری و شارژر Poco X4 Pro
حجم۵۰۰۰ mAh
سرعت شارژ سیمی۶۷W
شارژر در جعبهدارد

Poco X4 Pro از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری استفاده می‌کند که نسبت به نسل قبلی ۱۶۰ میلی آمپر از ظرفیت آن کم شده است اما در عوض سرعت شارژ آن از ۳۳ وات به ۶۷ وات رسیده است. در تجربه کاربری ما باتری این گوشی عمر خوبی داشت و به راحتی یک روز عادی و نیمه سنگین را پاسخگو بود.

شما در تنظیمات باتری امکان انتخاب سه پروفایل ذخیره نیرو، متعادل و عملکرد بالا را دارید که می‌توانید بسته به نیاز خود آن را تنظیم کنید. در تنظیمات باتری همچنین می‌توانید از گزینه‌های مختلفی برای ذخیره نیرو استفاده کنید که عمر باتری شما را افزایش می‌دهند.

در تنظیمات پوکو X4 Pro هم می‌توانید مدت زمانی که گوشی شما به شارژر متصل بوده و دمای آن را نیز کنترل کنید. به گفته شرکت شیائومی این گوشی در ۴۱ دقیقه به ۱۰۰ درصد شارژ می‌رسد اما در تست ما این کار حدود ۴۸ دقیقه طول کشید.

در عوض می‌توان گفت که سرعت شارژ گوشی تا ۶۰ یا حتی ۷۰ درصد بسیار بالاست و بعد از آن برای افزایش سلامت باتری شروع به کم شدن می‌کند. این ویژگی به شما اجازه می‌دهد که در حین عجله گوشی خود را برای مدت کوتاهی به شارژ بزنید و میزان شارژ قابل قبولی را دریافت کنید.

در صورت کم شدن شارژ، این گوشی دو قابلیت ذخیره نیرو و ذخیره نیرو اولترا را دارد که می‌تواند عمر چند درصد شارژ باقی مانده شما را افزایش دهد. البته دقت داشته باشید که در حالت اولترا تعداد برنامه‌های قابل استفاده کم می‌شود ولی در عوض عمر باتری به شکل چشمگیری زیاد می‌شود.

جمع بندی

Poco X4 Pro یک میان رده خوش قیمت است که مانند نسل قبلی خود، ارزش خرید نسبتا بالایی دارد. این گوشی ممکن است در برخی قسمت‌ها کمی از پوکو ایکس ۳ پرو ضعیف‌تر عمل کند، اما در عوض امکانات و ویژگی‌های کاربردی به آن اضافه شده که تجربه استفاده شما از گوشی را بهتر می‌کند. این امکانات کاربردی شامل صفحه نمایش امولد و سرعت شارژ بیشتر و… می‌شود. این گوشی در زمینه فیلم برداری و توان پردازشی کمی ضعیف‌تر از نسل قبلی عمل می‌کند اما این ایرادات به کمک اصلاحات جزیی در سخت افزار و نرم افزار قابل چشم پوشی هستند.

در این بازه قیمتی دستگاه‌های زیادی نیستند که صفحه نمایش بزرگ امولد با نرخ بروزرسانی بالا به همراه اسپیکر استریو را در اختیار کاربران بگذارند. از این رو اگر می‌خواهید از گوشی خود برای سرگرمی (بازی، گوش کردن به موسیقی و…) استفاده کنید و در کنار آن عمر باتری و نسل پنجم ارتباطات موبایل برای شما اهمیت دارد، این گوشی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بررسی: اگر به گوشی‌های پوکو علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی Poco F4 GT را نیز مطالعه کنید.