یکی از ویژگیهای شناخته شده شرکت پوکو، ساخت گوشیهایی است که نسبت به قیمت خود ارزش خرید بالایی دارند. این شرکت توانسته با این استراتژی، جایگاه خوبی را در بازار گوشیهای میانرده به دست بیاورد. در این مقاله میخواهیم به بررسی Poco M5s بپردازیم که قرار است جایگزین مدل M4 شود.
جعبه این محصول در رنگ زرد پوکو عرضه میشود و روی قسمت جلوی آن شاهد نام Poco M5s به رنگ مشکی هستیم. این نام در دو طرف جعبه هم وجود دارد و در قسمت پایین آن هم برخی از اطلاعات دستگاه به چشم میخورد. پس از بازکردن در جعبه، دستگاه را میبینیم که در قسمت پایین آن جعبه کوچک دیگری وجود دارد. در این جعبه کوچک دفترچههای راهنما، سوزن سیمکارت و قاب سیلیکونی شفافی وجود دارد.
در آخرین بخش از جعبه هم آداپتور 33 واتی را به همراه کابل شارژ میبینیم. ضخامت کابل کمی از حد عادی بیشتر است و میتوان دلیل آن را توان بالای شارژ دانست. شیائومی روی صفحه به صورت پیشفرض، یک محافظ ضد خش را قرار داده که مقاومت خاصی در برابر ضربه ندارد.
در بررسی Poco M5s، طراحی این دستگاه شباهت زیادی به دستگاههای دیگر پوکو دارد. فریم Poco M5s از جنس پلاستیک ساخته شده و کیفیت مناسبی دارد. پوشش این فریم از نوع براق است و به راحتی اثرانگشت را به خود جذب میکند. این موضوع میتواند در ظاهر دستگاه تاثیر زیادی داشته باشد. در قسمت پایین فریم شاهد پورت تایپ سی، شیار اسپیکر، میکروفون و جک هدفون هستیم. در سمت راست فریم دکمههای ولوم و دکمه پاور قرار گرفته که با حسگر اثر انگشت یکپارچه شده است.
در قسمت بالای فریم اسپیکر دوم، سنسور مادون قرمز و میکروفون دوم وجود دارد. شیار اسپیکر بالای فریم 3 حفره دارد که دو حفره از آن پر به نظر میرسند. این موضوع میتواند نشان دهنده استفاده از اسپیکر مکالمه به جای اسپیکر دوم باشد. در سمت چپ فریم هم شیار سیمکارت قرار گرفته که میتواند دو سیمکارت را به همراه یک کارت حافظه به صورت همزمان را در خود جای دهد.
صفحه نمایش با گوریلا گلس 3 برای محافظت بیشتر پوشیده شده است. دوربین سلفی در یک پانچ هول کوچک در قسمت بالای صفحه نمایش قرار گرفته و اسپیکر مکالمه هم در قسمت بالای آن است و ضخامت کمی دارد. ضخامت حاشیه پایین صفحه نمایش کمی بزرگتر از اندازه حاشیههای کناری است و ممکن است گاهی اوقات متوجه آن شوید.
ابعاد گوشی | 8.3*74.5*160.5 |
وزن گوشی | 182 گرم |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
استاندارد ضد آب | IP53 |
قاب پشتی Xiaomi Poco M5s از پلاستیک ساخته شده و کیفیت قابل قبولی دارد. از مزایای آن میتوان به پوشش مات اشاره کرد که در تمامی رنگها وجود دارد. گاهی اوقات اثرانگشت روی این قاب به جا میماند ولی به راحتی پاک میشود. قاب پشتی به دلیل جنس پلاستیکی به راحتی خش میشود و پیشنهاد میکنیم برای محافظت بیشتر از قاب استفاده کنید. این دستگاه ضخامت 8.3 میلیمتری و وزن 182 گرمی دارد که باعث میشود در دست گرفتن آن برای مدتهای طولانی کمتر خسته کننده باشد.
ماژول دوربین پوکو M5s در حقیقت مستطیل شکل است اما اضافه شدن لوگو پوکو به آن، شکلش را تغییر داده و اندازه آن را بزرگتر کرده است. ماژول از سه پله تشکیل شده که پله اول خالی است و فقط لوگو پوکو در آن وجود دارد. پله دوم فلش را به همراه سنسور فوکوس و نوشتهها را در خود جای داده است. در پله سوم بالاخره به دوربینهای دستگاه میرسیم که شامل 4 لنز میشود.
لنز دوربین اصلی در یک مربع نقرهای رنگ قرار گرفته و سه دوربین دیگر در فضای پایین آن قرار دارند. در قسمت پایین قاب پشتی هم استانداردهای محصول وجود دارد که اندازه آنها ازار دهنده نیست. در کل کیفیت دستگاه را با توجه به قیمت آن میتوان خوب دانست. اما برای جلوگیری از افتادن خط و خش پیشنهاد میکنیم از قاب برای پوکو M5s استفاده کنید.
نوع پنل | امولد |
اندازه صفحه | 6.43 اینچ |
رزولوشن | 1080*2400 |
تراکم پیکسلی | 409 ppi |
سقف روشنایی | 700 نیت |
پوکو M5s از یک صفحه نمایش 6.43 اینچی اولد استفاده میکند که رزولوشن فول اچ دی پلاس دارد. این صفحه نمایش 409 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده و رزولوشن 1080×2400 پیکسلی دارد. روشنایی صفحه در بالاترین حالت به 700 نیت میرسد که عدد قابل قبولی محسوب میشود. محتوای صفحه حتی در شرایطی که نور محیط زیاد است هم به راحتی قابل مشاهده میباشد. البته در نظر داشته باشید که روشنایی در حالت دستی به 450 محدود میشود و برای به دست آوردن عددهای بیشتر باید از حالت خودکار صفحه استفاده کنید.
صفحه نمایش 83.5 درصد از بخش جلوی دستگاه را پر کرده است. حاشیههای کناری صفحه اندازه قابل قبولی دارند اما حاشیه پایین دستگاه اندازه بزرگتری نسبت به بقیه دارد و ممکن است گاهی اوقات خود را نشان دهد. این صفحه نمایش از نرخ بهروزرسانی بالا پشتیبانی نمیکند و نرخ بهروزرسانی آن، همان 60 هرتز است.
این موضوع ممکن است کمی ناامید کننده به نظر برسد اما با در نظر گرفتن قیمت دستگاه نمیتوان از آن انتظار زیادی داشت. این صفحه از گواهی رنگی خاصی برخوردار نیست اما رنگها را به خوبی و با کیفیت بالا نشان میدهد. جزییات تصاویر در این صفحه به لطف تراکم پیکسلی مناسب، خوب هستند و نمیتوان به راحتی پیکسلها را تشخیص داد.
نرخ بهروزرسانی 60 هرتزی ممکن است کمی باعث کند به نظر رسیدن دستگاه شود اما جابجایی میان صفحهها و استفاده از رابط کاربری به خوبی انجام میشود و لگ خاصی در آنها دیده نمیشود. نسبت تصویر این صفحه 20:9 میباشد که آن را برای استفاده از محتوای ویدیویی به گزینه خوبی تبدیل میکند.
اندازه صفحه نمایش مناسب است و به راحتی در دست جای میگیرد. در کل تجربه استفاده از این پنل را در پوکو M5s میتوان یک تجربه میانرده دانست.
رزولوشن دوربینها | 64و8و2و2 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
ماژول دوربین این دستگاه 4 لنز را در خود جای داده است. در این ماژول، لنز دوربین اصلی با حاشیه نقرهای رنگ از بقیه لنزها جدا شده است. دوربین اصلی در این ماژول رزولوشن 64 مگاپیکسلی دارد و به صورت پیشفرض پیکسلها را با نسبت 4 به 1 ترکیب میکند. این موضوع اندازه عکسهای ثبت شده را به 16 مگاپیکسل میرساند.
ترکیب پیکسل میتواند به نور پردازی بهتر عکسها و بهبود رنگهای آن کمک کند. همچنین این موضوع باعث کاهش اندازه تصاویر خروجی میشود. دوربین دوم این دستگاه، یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز اولترا واید میباشد که زاویه دید 118 درجهای دارد. در قسمت پایین ماژول هم دو دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق هم وجود دارد.
تصاویر دوربین اصلی در نور روز کیفیت قابل قبولی دارند. سطح جزییات در این تصاویر بالاست و نویز کمی در آنها دیده میشود. در حالت عادی میتوانید تا حد قابل قبولی روی تصاویر زوم کنید اما اگر به زوم و جزییات بیشتری احتیاج دارید، میتوانید از حالت عکسبرداری 64 مگاپیکسلی استفاده کنید.
رنگها در این تصاویر به خوبی ثبت میشوند و شما امکان ثبت آنها را با گواهی HDR را دارید. هوش مصنوعی هم در این دستگاه به کمک پردازنده پس از ثبت عکس سعی میکند با توجه به سوژه، عکس را بهتر کند. همانطور که انتظار میرفت، کیفیت تصاویر در نور کمتر کاهش مییابد و نویز آنها بیشتر میشود.
استفاده از حالت 64 مگاپیکسلی در نور کمتر پیشنهاد نمیشود زیرا تصاویر ثبت شده با این حالت در نور کم، نویز زیادی دارند و نمیتوان از آنها انتظار جزییات زیادی داشت. حالت شب هم در دوربین این دستگاه وجود دارد که میتواند حین ثبت تصاویر در نور کمتر مفید باشد. به دلیل برخوردار نبودن این دستگاه از لرزشگیر ایپتکال، نمیتوان از حالت شب آن انتظار زیادی داشت.
به لطف رزولوشن بالای سنسور اصلی، شما میتوانید تا دوبرابر در آن بدون افت کیفیت زوم کنید. گزینه دیگری که در برنامه دوربین وجود دارد، استفاده از سنسور اولترا واید با زوم 0.6 برابری میباشد. این دوربین میتواند در نور روز تصاویر نسبتا با کیفیتی را ثبت کند. رنگها در این سنسور کمی با رنگهای سنسور اصلی تفاوت دارند و در بیشتر مواقع نتایج دو سنسور مشابه نیست.
تصاویر دوربین اولترا واید سریعتر از دوربین اصلی تحت تاثیر کمبود نور قرار میگیرند. با کم شدن نور، تصاویر این دوربین جزییات و غلظت رنگ خود را از دست میدهد و نویز آنها بیشتر میشود. در حاشیه تصاویر ثبت شده توسط دوربین اولترا واید، جلوه چشم ماهی کمی وجود دارد که بخش عمده آن توسط نرمافزار تصحیح میشود.
از دو دوربین 2 مگاپیکسلی دیگر هم نمیتوان انتظار خاصی داشت. دوربین تشخیص عمق دکمه مشخصی در برنامه دوربین ندارد و به گفته شیائومی، به ثبت تصاویر پرتره کمک میکند. دوربین ماکرو هم در بخش عکسبرداری دکمه مشخصی دارد اما نمیتوان از آن انتظار زیادی داشت. تصاویر این دوربین در نور زیاد قابل قبول هستند و جزییات نسبتا کمی دارند.
پیشنهاد میشود برای عکسبرداری ماکرو از دوربین اصلی استفاده کنید و سپس در تصاویر زوم کنید. فیلمبرداری در این دوربین با کیفیت 1080 و 4K در نرخ 30 فریم انجام میشود و نرخ 60 فریم فقط محدود به حالت 1080 میباشد. ویدیوهای ثبت شده با دوربین اصلی کیفیت قابل قبولی دارند و جزییات آنها چشمگیر نیست. رنگها در ویدیو کمی با واقعیت تفاوت دارند و کمی تیرهتر به نظر میرسند.
یکی از نکاتی که در حین ضبط ویدیو در پوکو ام ۵ اس توجهمان را جلب کرد، پرش روشنایی بود که حین تغییر حجم نور محیط، به شکل پلهای کم میشود و ظاهر خوبی در ویدیو ندارد. دوربین اصلی همچنین توانایی ضبط ویدیوهای اسلوموشن با کیفیت 720 و نرخ 120، 240 و 960 فریم در ثانیه را دارد.
رزولوشن دوربین | 13 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
Poco M5s از دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی استفاده میکند که در پانچ هول کوچک بالای صفحه نمایش قرار گرفته است. این دوربین میتواند ویدیوهایی با کیفیت 1080 و 720 با نرخ 30 فریم نیز ضبط کند. کیفیت تصاویر دوربین سلفی قابل قبول است اما در برخی مواقع بسیار ناامید کننده است. رنگها در این دوربین با واقعیت تفاوت دارند و جزییات تصاویر نسبتا کم هستند.
کیفیت ویدیوهای سلفی هم خوب نیست و در بسیاری از شرایط تصویر وضوح مناسبی ندارد. رنگها در این ویدیوها کمی بی روح هستند و لگ کمی در آنها دیده میشود.
نام تراشه | هلیو G95 |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 12 نانومتر |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
طی بررسی Poco M5s شاهد پردازنده مدیاتک هلیو G95 بودیم. این تراشه 8 هسته پردازشی دارد و برپایه معماری 12 نانومتری ساخته شده است. ساختار این تراشه از دو هسته 2.05 گیگاهرتزی به همراه 6 هسته 2 گیگاهرتزی تشکیل شده است. این تراشه از پردازنده Mali-G76 MC4 برای انجام پردازشهای گرافیکی استفاده میکند.
دمای دستگاه حین استرس تست به 45 درجه هم رسید اما حین استفاده عادی، از 37 درجه بالاتر نرفت. این دما در بخش مقابل ماژول دوربین ایجاد میشود اما تقسیم خوب آن باعث میشود تا دست را اذیت نکند و در صورت استفاده از قاب قابل مشاهده نباشد. عملکرد دستگاه در بازیها و برنامههای سنگین خوب است اما نمیتوان از پردازنده میانرده آن انتظار زیادی داشت.
امتیازات این تراشه در بنچمارکهای مختلف چشمگیر نیست و در دسته میانردههای اقتصادی قرار میگیرد. Poco M5s با 4 یا 6 گیگابایت رم عرضه میشود ولی توانایی آن در باز نگه داشتن برنامهای پس زمینه کم است.\
عملکرد پوکو M5s در بازیهای مختلف قابل قبول بود و میتوان آن را با رقبای هم قیمت خود مقایسه کرد. تنظیمات این دستگاه در بازی کال آف دیوتی به بالاترین حد خود میرسید و در این تنظیمات، بازی بدون لگ اجرا شد. دمای دستگاه در برخی نقاط حین بازی به 38 درجه هم رسید اما آزار دهنده نبود.
بازی آسفالت هم با گرافیک قابل قبول و به طور متوسط با نرخ 45 فریم در ثانیه اجرا شد. حین بازی گاهی اوقات گرمای پنل پشتی احساس میشد اما آزار دهنده نبود.
پوکو M5s از اسپیکر استریو در بالا و پایین فریم استفاده میکند. حجم صدای اسپیکر خوب است و کیفیت قابل قبولی دارد. تقسیم صدا بین اسپیکر بالا و پایین برابر نیست و صدا عمدتا از اسپیکر پایین فریم پخش میشود.
پوشاندن اسپیکر با دست حین استفاده افقی از دستگاه ساده نیست و تنها در برخی موارد دستتان روی این شیار را میپوشاند. اسپیکر بالای فریم با اسپیکر مکالمه مشترک است و بلندی صدای آن گاهی اوقات در تماسهای صوتی هم دیده میشود. این اشتراک باعث میشود تا بخشی از صدا، از شیار اسپیکر مکالمه پخش شود.
حجم | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 33 وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
Xiaomi Poco M5s از باتری 5000 میلیآمپر ساعتی استفاده میکند که اندازه مناسبی دارد. این باتری میتواند طبق ادعای شرکت در مدت زمان 30 دقیقه تا 64 درصد شارژ شود. عملکرد باتری در استفاده روزمره خوب است و به راحتی میتواند برای یک یا حتی دو روز استفاده عادی کافی باشد.
اگر قصد دارید با گوشی خود به صورت مداوم بازی کنید، ممکن است تا پایان روز نیاز به شارژ دوباره داشته باشید. این کار به کمک آداپتور 33 واتی عرضه شده در جعبه گوشی به سرعت انجام میشود.
نام ونسخه رابط کاربری | MIUI 13 |
نسخه اندروید | 12 |
پوکو M5s با اندروید 12 و MIUI 13 به بازار عرضه شده و احتمالا آپدیت اندروید 13 را نیز دریافت میکند. این نرمافزار تفاوت زیادی با دستگاههای دیگر شیائومی ندارد و در برخی نقاط آن، شخصیسازیهایی برای گوشی پوکو صورت گرفته است.
عملکرد این رابط روان است و مشکل یا لگ خاصی در آن دیده نمیشود. از نقاط قوت این رابط میتوان به شخصیسازیهای زیاد در تنظیمات دستگاه اشاره کرد.
پوکو M5s یک گوشی میانرده اقتصادی میباشد که به تازگی وارد بازار کشور شده است. این دستگاه قیمت رقابتی دارد و میتواند به راحتی در این بازه قیمتی، رقبای خود را به چالش بکشد. از مزیتهای آن میتوان به صفحه نمایش و باتری با اندازه خوب اشاره کرد.
برخی از افراد در خرید گوشیهای رقیب Poco M5s از برندهای ردمی و ریلمی دچار شک میشوند. در این موارد بهترین راه برای پیدا کردن گوشی مناسب، بررسی کردن نیازها و تقاضاهای خودتان از یک گوشی هوشمند میباشد. این دستگاه یک گوشی میانرده محسوب میشود که میتواند تمامی کارها را در سطح قابل قبولی انجام دهد و مشکل خاصی در هیچکدام از بخشهای آن دیده نمیشود.
ممنون که با بررسی Poco M5s همراه ما بودید، حتما نظرتون راجع به این گوشی را برای ما بنویسید.
بررسی: اگر به گوشیهای پوکو علاقهمند هستید، میتوانید بررسی شیائومی پوکو C40 را نیز مطالعه کنید.