گوشی‌های POCO F6 و Redmi Turbo 3 درواقع دو روی یک سکه هستند! هردو گوشی از نظر طراحی و مشخصات فنی از پردازنده قدرت‌مند گرفته تا دوربین‌ و نمایشگر، کاملا یکسان هستند؛ به‌این‌معنی که تنها تفاوت در نام و برند تجاری آن‌ها خلاصه می‌شود؛ در ادامه با بررسی پوکو F6 همراه رسانه علاالدین باشید.

سری پوکو F از زمان تولدش در سال 2018 مسیری پر فرازونشیب را در بازار جهانی طی کرده است. پوکو F1 با پردازنده قدرت‌مند Snapdragon 845 و قیمت بسیار رقابتی، سریعا به پدیده‌ای تبدیل شد و لقب «قاتل پرچمداران» را ازسوی کارشناسان دریافت کرد. طراحی ساده و کاربردی، عملکرد عالی در بازی‌ها و باتری با دوام، ازجمله ویژگی‌هایی بودند که باعث محبوبیت پوکو F1 در بازارهای آسیایی و اروپایی شدند.

گوشی پوکو F6 را فروشگاه شیائومی مرکزی دراختیار رسانه علاالدین قرار داده است.

موفقیت پوکو F1 ادامه‌دار نبود؛ مدل‌های بعدی این سری، یعنی POCO F2 و POCO F3، نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. طراحی نه‌چندان جذاب پوکو F2 و مشکلات نرم‌افزاری آن، باعث شد تا این مدل در سایه رقبای قرار بگیرد. پوکو F3 نیز با وجود بهبود دوربین و صفحه‌نمایش، نتوانست موفقیت پوکو F1 را تکرار کند و با استقبال چندانی مواجه نشد. پوکو F4 با تغییرات قابل‌توجهی در طراحی و مشخصات فنی معرفی شد؛ پردازنده Snapdragon 870 و صفحه‌نمایش AMOLED، عملکرد بسیار خوبی در بخش بازی و عملیات چندوجهی ارائه می‌داد، اما همچنان قیمت بالا و برخی مشکلات نرم‌افزاری، مانع از موفقیت چشمگیر این مدل در بازار جهانی شد.

poco-f6

با معرفی پوکو F5 در سال 2023، شیائومی سعی کرد با بازگشت به ریشه‌های اصلی، موفقیت‌های گذشته را تکرار کند. مدل پایه با طراحی جذاب، پردازنده Snapdragon 7+ Gen 2 و قیمت رقابتی، توانست نظر بسیاری از کاربران را جلب کند. صفحه‌نمایش AMOLED باکیفیت، دوربین‌های بهبودیافته و شارژ سریع، ازجمله ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی بودند که پوکو F5 را به گزینه‌ای طلایی و جذاب در بخش میان‌رده تبدیل می‌کرد. با این حال، این مدل نیز نتوانست به یک پدیده جهانی تبدیل شود و در برخی بازارها با استقبال کمتری مواجه شد.

اطلاعات Poco F6مشخصات سخت‌افزاری
ابعاد (میلی‌متر)8.0×74.5×160.5
وزن (گرم)179
تکنولوژی نمایشگرAMOLED, 68B colors, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 500 nits (typ), 1200 nits (HBM), 2400 nits (peak)
ابعاد نمایشگر6.67
تراشهQualcomm SM8635 Snapdragon 8s Gen 3 (4 nm): Octa-core (1×3.0 GHz Cortex-X4 & 4×2.8 GHz Cortex-A720 & 3×2.0 GHz Cortex-A520)
رم و حافظه256GB 8GB RAM, 512GB 12GB RAM; UFS 4.0
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی با سنسور 1/1.95 اینچی
سایر دوربین‌هااولتراواید 8 مگاپیکسلی
دوربین سلفی20 مگاپیکسلی
فیلم‌برداری4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
سیستم‌عاملAndroid 14, HyperOS
ظرفیت باتری5000 میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ90 وات PD3.0

شیائومی با سیاست‌های نام‌گذاری و تولید متنوع، گاهی کاربران را سردرگم می‌کند. برای مثال، شباهت‌های سخت‌افزاری پوکو F6 با Redmi Turbo 3 که مختص بازار چین است، سوال‌برانگیز به نظر می‌رسد. همچنین، بررسی‌ ما نشان می‌دهد که پوکو F6 و نسخه POCO F6 Pro تقریبا DNA مشابهی دارند که انتخاب را برای خریداران آسان‌تر می‌کند. باوجوداین، اگر به‌دنبال یک میان‌رده جذاب در سال 2024 هستید، در ادامه بررسی با جزئیات کامل پوکو F6 آشنا می‌شوید.

آنباکسینگ POCO F6
آنباکسینگ POCO F6

سازندگان چینی برای مشتری‌مداری و فروش بیشتر در بازار جهانی، تمام لوازم جانبی مورد نیاز را در اختیار خریداران قرار می‌دهند تا بدون نیاز به هزینه بیشتر، از خریدی کامل و لذت‌بخش بهره‌مند شوند. گوشی هوشمند POCO F6 نیز از چنین قاعده‌ای مستثنی نیست. شیائومی برای عرضه این محصول در بازار جهانی، جعبه‌ای مشکی‌رنگ با نوشته‌هایی طلایی در نظر گرفته که اطلاعات و نام دستگاه را نمایش می‌دهد.

درون جعبه تمامی لوازم جانبی موردنیاز کاربر از جمله سوزن سیم‌کارت، کابل USB با استاندارد 6A و یک شارژر فوق‌سریع 90 واتی قرار دارد. شارژر قدرت‌مند در عرض 35 دقیقه باتری گوشی را کاملا شارژ می‌کند و کاربران را از انتظار طولانی برای شارژ شدن گوشی بی‌نیاز می‌کند. همچنین، یک دفترچه راهنما در جعبه موجود است که به‌کاربران کمک می‌کند تا با مدل پایه جدیدترین عضو خانواده POCO آشنا شوند.

شیائومی به فکر محافظت از POCO F6 هم بوده و یک قاب خاکستری‌رنگ با طراحی مینیمال و ساده را در جعبه قرار داده‌است. قاب سیلیکونی، علاوه‌بر محافظت از بدنه گوشی در برابر خط و خش و ضربه، دارای دو حفره نسبتا بزرگی است که به‌طور اختصاصی برای سیستم دوربین تعبیه شده و دسترسی آسان به لنزهای دوربین را فراهم می‌کند. باوجود محتویات کامل، تنها چیزی که کاربر برای محافظت کامل از گوشی نیاز دارد، یک گلس محافظ صفحه‌نمایش خواهد بود.

طراحی-پوکوووو
طراحی و کیفیت ساخت پوکو F6
ابعاد8.0×74.5×160.5
وزن179 گرم
محافظ صفحه‌نمایشCorning Gorilla Glass Victus
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضدآب و ذراتIP64

پوکو F6 از همان نگاه اول، مرا به‌یاد گوشی میان‌رده OnePlus Ace 2V انداخت؛ ترکیب فریم تخت، برآمدگی اندک دوربین و حاشیه‌های باریک نمایشگر، همگی در القای این حس هیجان‌انگیز نقش دارند. البته باید اعتراف کنم که پوکو F6 درمقایسه‌با نسل قبلی، یعنی پوکو F5، تنها در طراحی جزیره‌ای ماژول دوربین و ضخامت کمتر حاشیه‌ پایین نمایشگر تفاوت دارد. این تغییرات جزئی، شاید برای برخی ناامیدکننده باشد؛ اما به‌نظر من، طراحی کلی F6 همچنان جذاب و گیرا است.

بدنه تمام پلاستیکی پوکو F6 احتمالا کمی ناراحت‌کننده باشد، به‌خصوص وقتی بدانیم که مدل‌های هم‌رده از شیشه در پنل پشت بهره‌مند هستند. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که همین بدنه پلاستیکی باعث خوش‌دستی فوق‌العاده‌ای شده که با ماهیت گیمینگ گوشی کاملا همخوانی دارد. لبه‌های تخت گوشی، در دست گرفتن آن را بسیار راحت کرده و حس خوبی را منتقل می‌کنند.

طراحی POCO F6؛ ترکیبی از تصمیمات درست و غلط

طراحی و کیفیت ساخت پوکو F6

چیزی که واقعا مرا مجذوب کرد، حاشیه‌های اندک نمایشگر است که تنها در مدل‌های پرچمدار شاهد آن هستیم. حاشیه‌های باریک، باعث می‌شوند هنگام تماشای فیلم یا اجرای بازی‌ها، به‌طور کامل در دنیای آن‌ها غرق شویم و لذت استفاده از گوشی دوچندان شود. نسبت نمایشگر به بدنه در POCO F6 به 89.9 درصد می‌رسد که رقمی قابل‌توجه است و اختلاف ناچیزی با پرچمداران سامسونگ دارد؛ در ادامه با بررسی پوکو F6 با رسانه علاالدین همراه باشید.

علاوه‌براین، لبه‌ سمت راست فریم، دکمه‌های صدا و حسگر اثرانگشت یکپارچه با دکمه‌ لاک‌اسکرین قرار دارند. حسگر اثرانگشت از سرعت و دقت بسیار بالایی برخوردار است و به‌سرعت قفل گوشی را باز می‌کند؛البته به‌نظر می‌رسد مساحت حسگر به بزرگیِ گوشی‌های گلکسی‌های سامسونگ نیست و احتمالا برای شناسایی بهتر، لازم باشد نقاط دیگر انگشت را به‌صورت مجزا در گوشی تعریف کنید. پوکو F6 از سیستم تشخیص چهره دو-بعدی بهره می‌برد که با پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی، بسیار ایمن‌تر شده و نمی‌توان با عکس، قفل گوشی را باز کرد.

در فریم پایینی، پورت USB-C کنار بلندگوی دستگاه، شیار سیم‌کارت دوگانه و میکروفون قرار گرفته‌اند. فریم بالایی نیز تنها میزبان میکروفون ثانویه در کنار بلندگوی دوم است. متاسفانه پوکو F6 از کارت حافظه microSD پشتیبانی نمی‌کند؛ اما حافظه داخلی 256 گیگابایتی یا 512 گیگابایتی آن برای اکثر کاربران کافی خواهد بود. البته اگر اهل ذخیره‌سازی فیلم و بازی‌های حجیم هستید، احتمالا جای خالی نسخه یک ترابایتی را احساس کنید.

جنس-پوکوf6

شیائومی برای پوکو F6 سه رنگ جذاب سبز، نقره‌ای و مشکی را در نظر گرفته است. رنگ سبز، ظاهری ساده و مینیمال دارد، درحالی‌که رنگ‌های مشکی و نقره‌ای بافتی فیبرکربنی دارند که به زیبایی و جذابیت گوشی می‌افزایند. به‌طور کلی، پوکو F6 با طراحی زیبا، ارگونومی عالی و امکانات جذاب، گزینه‌ای مناسب برای گیمرها و علاقه‌مندان به گوشی‌های خوش‌ساخت است.

پوکو F6 با IP64 نمایش چشمگیری در دنیای میان‌رده‌ها دارد

بررسی ابعاد و وزن پوکو F6 نشان می‌دهد که با وجود ظرفیت باتری یکسان در این مدل و پوکو F5، نسل جدید از ضخامت 8.0 میلی‌متری برخوردار است، اما حدود دو گرم از نسل قبل سبک‌تر است. بااین‌حال، اختلاف جزئی در وزن و ضخامت دستگاه در استفاده روزمره چندان محسوس نیست و پوکو F6 همچنان خوش‌دست و سبک احساس می‌شود. شیائومی برای ساخت POCO F6 از استاندارد IP64 استفاده کرد که تقریبا تنها مزیت مثبت طراحی F6 نسبت‌به F5 به‌شمار می‌رود.

طراحی ظاهری پوکو F6، به‌ویژه درمقایسه‌با نسل قبلی، احتمالا برای کاربران جذاب یا نامأنوس باشد. سبک جدید طراحی شیائومی در پوکو F6، با پنل پشتی مسطح، فریم تخت و دوربین‌های نسبتاً برجسته و بزرگ، ظاهری نسبتا مینیمال به این گوشی بخشیده است. برجستگی دوربین‌ها باعث باعث لغزش گوشی روی سطح صاف می‌شود، اما با استفاده از قاب این مشکل به راحتی قابل حل است.

ازسوی‌دیگر، بررسی پوکو F6 نشان می‌دهد که طراحی این گوشی شباهت زیادی به گوشی‌های OnePlus Ace 2V و Realme GT 6T دارد. این شباهت به‌حدی است که می‌توان این نسخه‌ها را برادر خوانده دانست. هردو دستگاه از نظر قدرت پردازشی و سخت‌افزاری مدل‌های ضعیف‌تری درمقایسه‌با پوکو F6 هستند که می‌توانند برای کاربران نیمه‌حرفه‌ای مناسب باشند. طی سال‌های گذشته، شیائومی از زبان طراحی یکسانی برای تولید مدل‌های مختلف استفاده کرده، دلیل این سیاست مشخص نیست، اما بمباران مدل‌های اقتصادی و میان‌رده با ظرفیت‌های مشابه می‌تواند سود بیشتری برای چینی‌ها داشته باشد.

poco-f6-display
صفحه‌نمایش POCO F6 شیائومی

پوکو F6 با نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED، معیارهای نمایشگر در رده قیمتی را جابه‌جا کرده است؛ این پنل با رزولوشن 1220×2712 پیکسل و تراکم 446 پیکسل‌براینچ، تصاویر را با وضوح و شفافیت بالا ارائه می‌دهد؛ درحقیقت، می‌توان گفت داشتن دو عنصر یادشده می‌توان تجربه فراگیری را هنگام تماشای فیلم‌وسریال برای کاربران به‌ارمغان بیاورد؛ اما تازه آغاز راه بررسی پنل 12 بیتی شیائومی پوکو F6 هستیم.

نوع نمایشگرAMOLED
ابعاد پنل6.67 اینچ
رزولوشن1220×2712
تراکم پیکسل446 پیکسل‌براینچ
نرخ به‌روزرسانی120 هرتز

فناوری AMOLED به‌کاررفته در نمایشگر POCO F6، امکان نمایش 68 میلیارد رنگ را فراهم می‌کند که به مراتب فراتر از محدوده sRGB و DCI-P3 است؛ به‌این‌معنی که تولید رنگ‌های زنده، اشباع و دقیق است که به‌خصوص هنگام مشاهده عکس و فیلم‌های HDR به‌خوبی نمایان می‌شود. عمق رنگ 12 بیتی نیز باعث می‌شود تا گرادیانت‌های رنگی به‌صورت نرم و پیوسته نمایش داده شوند و از ایجاد banding در تصاویر جلوگیری شود.

نمایشگر پوکو F6 با پشتیبانی از استانداردهای Dolby Vision و HDR10+، دنیایی از رنگ‌ها و جزئیات را برای شما آشکار می‌کند. این استانداردها، کنتراست و روشنایی تصویر را به‌طرز چشمگیری بهبود می‌بخشند و تصاویری سینمایی را در دستان شما قرار می‌دهند. نمایشگر بزرگ 6.67 اینچی نیز لذت تماشای فیلم، سریال و بازی را دوچندان می‌کند.

صفحه‌نمایش با رنگ‌های خیره‌کننده، نقطه قوت شیائومی POCO F6

شاید جالب‌ترین ویژگی نمایشگر پوکو F6، پنل 12 بیتی آن باشد؛ این فناوری معمولا در گوشی‌های پرچمدار و نمایشگرهای حرفه‌ای یافت می‌شود. پنل با عمق رنگ 12 بیتی حدود 68.7 میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ یعنی 64 برابر بیشتر از پنل‌های 8 بیتی استاندارد که تنها می‌توانند 16.7 میلیون رنگ را نمایش دهند. نتیجه این است که گرادیان‌های رنگی به‌صورت بسیار نرم‌تر و طبیعی‌تر نمایش داده می‌شوند و جزئیات بیشتری در تصاویر HDR قابل مشاهده است.

تماشای-فیلم-با-پوکوf6

شیائومی حداکثر روشنایی نمایشگر پوکو F6 را 2400 نیت اعلام کرده، اما در بررسی‌ رسانه علاالدین، این نمایشگر به روشنایی حیرت‌انگیز 2545 نیت دست یافت. میزان روشنایی POCO F6 برای یک گوشی میان‌رده بی‌نظیر است و به‌کاربران اجازه می‌دهد حتی در محیط‌های بسیار روشن و زیر نور مستقیم خورشید، به‌راحتی از گوشی‌شان استفاده کنند. حداقل روشنایی 1.8 نیتی نمایشگر پوکو F6 برای استفاده در محیط‌های تاریک بسیار مناسب است؛ این میزان روشنایی کمک می‌کند تا هنگام استفاده از گوشی در تاریکی چشمان‌تان خسته نشود.

شیائومی در پوکو F6 از یک پنل 12 بیتی برای نمایشگر استفاده کرده که البته با نکته‌ای مهم همراه است؛ برای القای حس پنل‌های 12 بیتی از فناوری Frame Rate Control استفاده می‌شود. باتوجه‌به بررسی در منابع مختلف، متوجه شدیم پوکو F6 در واقع قادر به‌نمایش مستقیم رنگ‌های 12 بیتی در تمام‌ کانال‌ها نیست؛ ازاین‌سو، تکنولوژی FRC کمک بزرگی به‌بهبود کیفیت تصویر POCO F6 می‌کند.

در بخش تنظیمات گوشی پوکو F6، با انتخاب Color Scheme می‌توانید به دو پروفایل رنگی Vivid و Saturated دسترسی داشته باشید. گزینه Vivid از گستره رنگی DCI-P3 و Saturated از sRGB پشتیبانی می‌کند که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. Vivid برای لذت بردن از محتوای HDR و نمایش رنگ‌های خالص‌تر، واقعی‌تر و مطلوب‌تر بهینه‌سازی شده است. درمقابل، Saturated رنگ‌ها را تقویت می‌کند که احتمالا به مذاق همه خوش نیاید.

Color-Scheme-poco-f6

در قسمت Color Temperature نیز سه گزینه Natural، Warm و Cold وجود دارد که هر کدام برای کاربران با سلیقه‌های مختلف مناسب هستند. Natural یا طبیعی تقریباً خنثی عمل می‌کند و چشمان شما زردی یا سفیدی خاصی را تشخیص نمی‌دهد. Warm یا گرم، رنگ‌ها را به سمت زردی می‌برد که برای مطالعه و کاهش آسیب به چشم مناسب است. Cold یا سرد نیز رنگ‌ها را کاملاً سرد و سفید می‌کند که برای آرامش بیشتر و جذابیت بصری هنگام تماشای فیلم و سریال مناسب است.

برای انعطاف‌پذیری بیشتر و مدیریت مصرف انرژی، پوکو F6 به‌کاربران اجازه می‌دهد تا نرخ به‌روزرسانی (Refresh Rate) نمایشگر را به‌صورت دستی روی 60 هرتز تنظیم کنند. البته به‌طور پیش‌فرض، دستگاه روی حالت Default تنظیم شده است که با نرخ نوسازی متغیر، حرکات روان و طبیعی را در رابط کاربری و هنگام اسکرول کردن به ارمغان می‌آورد.

رفرش-ریت-پوکو-f6

درزمینه‌ پوشش رنگی، پوکو F6 عملکردی درخشان دارد. در پروفایل استاندارد، این نمایشگر 100 درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد و با میانگین Delta E کمتر از 2، دقت رنگی بسیار بالایی را به نمایش می‌گذارد؛ به‌این‌معنی که رنگ‌ها در نمایشگر پوکو F6 بسیار نزدیک به واقعیت هستند و تجربه‌ای لذت‌بخش از تماشای عکس و فیلم را برای شما به ارمغان می‌آورند. همچنین، روشنایی 1273 نیتی نمایشگر، خوانایی آن را حتی زیر نور مستقیم خورشید تضمین می‌کند.

display-taster-poco-f6

برای بررسی دقیق‌تر نمایشگر پوکو F6، از اپلیکیشن Display Tester استفاده کردیم؛ اگر تصویر سمت چپ با تصویر اول سمت راست یکسان باشد، گوشی شما از قابلیت Wide Color Gamut پشتیبانی می‌کند، اما اگر تصویر دوم را می‌بینید، دستگاه شما فاقد این قابلیت است، هرچند سیستم‌عامل اندروید شما از آن پشتیبانی می‌کند. در نهایت، اگر رنگ سوم را مشاهده می‌کنید، سیستم‌عامل شما اندروید 8 یا قدیمی‌تر است و رنگ‌ها به شکل نامطلوبی نمایش داده می‌شوند.

علاوه‌براین، نرخ نمونه‌برداری لمسی نمایشگر پوکو F6 در حالت Game Mode به 2160 هرتز می‌رسد که می‌تواند عملکرد گیمرها را در بازی‌های رقابتی به‌طرز چشمگیری افزایش دهد. البته رقبایی مانند Nothing Phone 2a یا Oppo Reno 10 با نمایشگرهای 1.5K و نرخ نوسازی بالاتر، تجربه‌ بصری برتری را ارائه می‌دهند، اما باتوجه‌به مشخصات سخت‌افزاری و قیمت رقابتی پوکو F6، نمایشگر آن همچنان یکی از بهترین‌ها در میان گوشی‌های میان‌رده محسوب می‌شود و می‌تواند نیاز اکثر کاربران را برآورده کند.

طراحی-دوربین-پوکوf6
سیستم دوربین پوکو F6

پوکو F6 از دو دوربین در پنل پشت بهره می‌برد که شامل یک حسگر اصلی 50 مگاپیکسلی Sony IMX 882 با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.6، لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) چند جهته و حسگر اولتراواید 8 مگاپیکسلی Sony IMX 355 با گشودگی دیافراگم f/2.2 و فوکوس ثابت می‌شود. دوربین اصلی می‌تواند ویدئو 4K را با نرخ 60 یا 30 فریم‌برثانیه ضبط کند، اما دوربین اولتراواید قادر به ضبط ویدیوهای Full HD با نرخ 30 فریم‌برثانیه است.

دوربین اصلی50 مگاپیکسلی Sony IMX 882
دوربین اولتراواید8 مگاپیکسلی Sony IMX 355
دوربین سلفی20 مگاپیکسلی OmniVision OV20B

سنسور اصلی IMX 882 با اندازه 1/1.95 اینچ و پیکسل‌های 0.8 میکرومتری (با ترکیب پیکسل به 1.6 میکرومتر می‌رسد)، درشرایط فراوانی نور عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد. لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) نیز به کاهش لرزش دست و بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری ضعیف کمک می‌کند. فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته (PDAF) نیز سرعت و دقت فوکوس را افزایش می‌دهد.

poco-f6-camera

دوربین اصلی پوکو F6 به‌صورت پیش‌فرض با ترکیب چهار پیکسل مجاور، تصاویر 12.5 مگاپیکسلی با کیفیت بالا ثبت می‌کند؛ این فناوری ترکیب پیکسل، به‌بهبود عملکرد دوربین در شرایط نوری ضعیف و کاهش نویز کمک می‌کند. همچنین، با بهره‌گیری از الگوریتم‌های هوشمند پردازش تصویر، این دوربین خروجی 12 مگاپیکسلی ارائه دهد. ازطرف‌دیگر، حالت Hi-Res تمام قدرت 50 مگاپیکسلی سنسور را به‌کار می‌گیرد تا تصویری خوبی خلق کند، اما کیفیت باب‌میل من نیست. همچنین، در برنامه دوربین، زوم دیجیتال 2 برابری وجود دارد، اما کیفیت آن چنگی به‌دل نمی‌زند و سطح نویز آن به‌شدت بالاست.

شیائومی با ترکیب لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.6، پردازش‌های پیشرفته‌ سخت‌افزاری/نرم‌افزاری و لرزشگیر اپتیکال، تلاش کرده است تا عملکرد دوربین را در شرایط نوری مختلف، به ویژه در محیط‌های کم‌نور، بهبود بخشد و تا حدی محدودیت‌های ناشی از اندازه سنسور را جبران کند. در فراوانی نور دوربین اصلی پوکو F6 عکس‌های معقولی ثبت می‌کند، اما با وجود جزئیات نسبتا خوب و دقت رنگ مناسب، محدودیت‌هایی مانند گستره دینامیکی محدود و نویز بالا، مانع از دستیابی به کیفیت ایده‌آل در تصاویر می‌شوند.

دوربین اولتراواید پوکو F6 از همان سنسور 8 مگاپیکسلی Sony IMX355 بهره می‌برد که در برخی مدل‌های پیشین این کمپانی نیز به‌کار گرفته شده بود. ماژول اولتراواید با ابعاد 1/4.0 اینچ و پیکسل‌های 1.12 میکرومتری، گستره میدان دید وسیع 120 درجه‌ای را با استفاده از لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 پوشش می‌دهد؛ این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا در عکس‌ها، فضای بیشتری را پوشش دهید و سوژه‌های بیشتری را در کادر جای دهید.

مگاپیکسل‌های ناکافی؛ پاشنه آشیل همیشگی گوشی‌های پوکو

Shot-on-POCO-F6-Selfie

درکنار ازاین ویژگی‌ها، دوربین اولتراواید پوکو F6 با محدودیت‌هایی نیز مواجه است؛ برای‌مثال، یکی محدودیت‌ها، عدم وجود فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) است؛ این قابلیت تنها در دوربین اصلی وجود دارد و نبود آن در حسگر اولتراواید، می‌تواند در برخی شرایط، به‌خصوص عکاسی از سوژه‌های متحرک، مشکل‌ساز شود. همچنین، دوربین سلفی نیز فاقد این قابلیت است و کاربران هنگام عکاسی دچار مشکلات زیادی می‌شوند.

برای ارزیابی دقیق‌تر عملکرد دوربین پوکو F6، تصمیم گرفتیم تا تصاویر گرفته‌شده با این گوشی را با تصاویر POCO F5 مقایسه کنیم. درواقع، بررسی دوربین پوکو F6 درکنار نسل پیشین اجازه می‌دهد به‌درک بهتری از نقاط قوت و ضعف آن برسیم. با مقایسه تصاویر گرفته‌شده با این دو گوشی در شرایط نوری مختلف و سوژه‌های متفاوت، می‌توانیم به ارزیابی دقیقی از عملکرد دوربین پوکو F6 بپردازیم و ببینیم که آیا این گوشی می‌تواند انتظارات ما را در زمینه عکاسی برآورده کند یا باید به‌دنبال گزینه‌های بهتری باشیم.

در تصاویر مقایسه‌ای، می‌توان مشاهده کرد که دوربین اصلی پوکو F6 در ثبت گستره دینامیکی وسیع‌تر از پوکو F5 موفق‌تر عمل می‌کند. همچنین، پوکو F5 برخی جزئیات خارج از ساختمان را ازدست داده و ناحیه مربوطه را بیش‌ازاندازه روشن ثبت کرده، اما پوکو F6 توانسته جزئیات بیشتری را در این نواحی حفظ کند. همچنین، رنگ‌ها در تصویر ثبت‌شده با پوکو F6 به واقعیت نزدیک‌تر هستند، ولی در پوکو F5 کمی اغراق‌شده به نظر می‌رسند. POCO F6 با سنسور بزرگ‌تر توانسته تصاویر کم‌نویزتری را ثبت کند و در برخی موارد، جزئیات بیشتری را از صحنه استخراج کند.

Shot-on-POCO-F6-50-MP
Shot-on-POCO-F5-64-MP

در تصاویر گرفته‌شده با دوربین اولتراواید، شاهد تکرار الگوی مشابهی درخصوص گستره دینامیکی و دقت رنگ‌ها هستیم. پوکو F6 دراین زمینه عملکرد بهتری دارد، همچنین، سنسور پوکو F6 باعث شده تا این گوشی در نمایش نقاط تاریک، کاهش نویز و ثبت جزئیات بیشتر، نسبت‌به نسل پیشین خودش برتری داشته باشد.

Shot on POCO F6/ Normal
Shot-on-POCO-F6-Normal
عملکرد دوربین POCO F6 در تاریکی شب

در محیط‌های کم‌نور، دوربین اصلی پوکو F6 در نگاه اول تصاویری با نویز ظاهرا کمتر نسبت‌به پوکو F5 ثبت می‌کند که احتمالا کمی گمراه‌کننده باشد. با بررسی دقیق‌تر جزئیات حسگر اصلی POCO F6، مشخص می‌شود که کاهش نویز، نتیجه‌ پردازش نرم‌افزاری بیش‌ازاندازه است که منجر به ازدست‌رفتن جزئیات ظریف و بافت‌ها می‌شود. البته پوکو F6 به لطف سنسور بزرگ‌تر، نور بیشتری را جذب می‌کند و تصاویر روشن‌تری را بدون نیاز به حالت شب تولید می‌کند. فعال‌سازی حالت شب در پوکو F6، گرچه نویز را کاهش می‌دهد، اما همچنان به‌دلیل حفظ جزئیات بیشتر و جذب نور بهتر، تصاویر باکیفیت‌تری نسبت‌به پوکو F5 ارائه می‌دهد.

در تصاویر اولتراواید گرفته‌شده در محیط‌ کم‌نور، دیافراگم بسته‌تر پوکو F5 به نفع پوکو F6 عمل می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا نور بیشتری جذب کند و تصاویر روشن‌تری ثبت کند. همچنین، برتری پوکو F6 در حفظ جزئیات، وضوح و کاهش نویز حتی در نور کم، مشهود است. الگوریتم‌های پردازش تصویر پوکو F6 به‌خوبی عمل می‌کنند و سعی در حفظ تعادل بین کاهش نویز و حفظ جزئیات دارند، درحالی‌که پوکو F5 در این زمینه کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند.

night-mode-پوکوF6
night-mode-POCO-F6

در شرایط نوری مناسب، فعال‌سازی حالت 50 مگاپیکسلی در دوربین اصلی پوکو F6 می‌تواند به ثبت تصاویر واضح‌تر با جزئیات بیشتر کمک کند. این حالت، بدون تاثیر منفی روی کنتراست و گستره دینامیکی، اطلاعات بیشتری را از صحنه ثبت می‌کند. در‌مقایسه‌با حالت پیش‌فرض 12.5 مگاپیکسلی که با شارپ کردن مصنوعی تصاویر سعی در القای حس جزئیات دارد، حالت 50 مگاپیکسلی تصاویر طبیعی‌تر و با جزئیات واقعی‌تری ارائه می‌دهد.

دوربین سلفی پوکو F6 عملکرد قابل قبولی دارد، اما درمقایسه‌با برخی از رقبای دراین‌بازه قیمتی کمی ضعیف به‌نظر برسد. تصاویر سلفی گرفته‌شده با این دوربین، گستره دینامیکی خوبی دارند، اما جزئیات و کنتراست آن‌ها می‌توانست بهتر باشد. همچنین، حالت پرتره در جداسازی سوژه از پس‌زمینه چندان دقیق عمل نمی‌کند و گاهی اوقات با مشکلاتی مواجه می‌شود. باوجوداین، برای استفاده‌های روزمره و ثبت سلفی‌های معمولی، دوربین سلفی پوکو F6 می‌تواند نیازهای کاربران را برآورده کند.

فیلم‌برداری-پوکو-F6
فیلم‌برداری پوکو F6

پوکو F6 با قابلیت‌های ویدئویی، میان گوشی‌های میان‌رده عملکرد نسبتا قابل‌قبولی را به‌نمایش می‌گذارد. دوربین اصلی این گوشی، با امکان فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 و 60 فریم‌بر‌ثانیه، تصاویری با جزئیات بالا و حرکات روان را ثبت می‌کند. در نور روز، کیفیت ویدئوهای گرفته‌شده با این دوربین کاملا معقول است. رنگ‌ها طبیعی و زنده به‌نظر می‌رسند، جزئیات به‌خوبی حفظ می‌شوند و گستره دینامیکی وسیع، به شما اجازه می‌دهد تا در صحنه‌های پرنور و کم‌نور، جزئیات را به خوبی ثبت کنید. اگرچه هنگام بررسی دوربین پوکو F6 متوجه شدم که اصلا باب میل من نیست؛ البته این موضوع تازگی ندارد و دوربین گوشی‌های POCO همواره پاشنه آشیل آن بوده‌است.

لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) موجود در دوربین اصلی، یکی از ویژگی‌های برجسته پوکو F6 است که به لطف آن، ویدئوهای شما پایدار و بدون لرزش خواهند بود. علاوه‌بر‌این، لرزش‌گیر الکترونیکی (EIS) نیز برای بهبود بیشتر پایداری ویدئوها در دسترس است. همچنین، پوکو F6 قابلیت لرزش‌گیری Always-on را نیز ارائه می‌دهد که با ترکیب OIS و EIS، پایداری ویدئوها را درهر شرایطی تضمین می‌کند.

یکی دیگر از نکات مثبت در بخش فیلم‌برداری پوکو F6، امکان انتخاب بین کدک‌های h.264 (پیش‌فرض) و h.265 است. کدک h.265 با فشرده‌سازی بهتر ویدئوها، حجم فایل‌ها را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه، فضای کمتری را در حافظه گوشی اشغال می‌کند. هنگام بررسی POCO F6 با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم‌برثانیه استفاده کردیم که حدود 790 مگابایت از حجم دستگاه را اشغال کرد؛ به‌این‌معنی که برای مدیریت تولید محتوا باید حسابی وقت بگذارید.

دوربین اولتراواید پوکو F6 باوجوداینکه تنها قادر به فیلم‌برداری Full HD با نرخ 30 فریم‌برثانیه است، اما همچنان در نور مناسب عملکرد معقولی دارد، اما به‌دلیل نبود لرزش‌گیر اپتیکال و عملکرد ضعیف‌تر در نور کم، پیشنهاد می‌شود در محیط‌های کم‌نور ازاین دوربین برای فیلم‌برداری استفاده نکنید. دوربین سلفی پوکو F6 نیز با قابلیت فیلم‌برداری Full HD و نرخ 60/30 فریم‌برثانیه، عملکرد خوبی دارد. وضوح Full HD برای تماس‌های ویدئویی و ثبت ویدئوهای سلفی مناسب است و نرخ 60 فریم‌بر‌ثانیه، ویدئوهای نرمی را ایجاد می‌کند.

درمقام‌مقایسه‌با پوکو F5، نسل جدید POCO F6 پایداری ویدئوها به‌لطف لرزشگیر اپتیکال پیشرفت‌های خوبی درزمینه فیلم‌برداری داشته است . همچنین، امکان فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌بر‌ثانیه، یکی دیگر از برتری‌های پوکو F6 نسبت‌به نسل قبلی است. برای جمع‌بندی بررسی دوربین پوکو F6 باید گفت باید منتظر سال‌های آینده و نسخه‌های پریمیوم‌تر باشیم تا ببینیم کمپانی POCO فکری به‌حال میان‌رده‌های منحصر‌به‌فردش درزمینه سیستم دوربین می‌کند یا خیر.

سخت-افزار-پوکوf6
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک POCO F6

در بخش سخت‌افزار، همواره انتظار بالایی از گوشی‌های پوکو می‌رود و پوکو F6 رقبا را با تمام وجود به‌حاشیه می‌راند. شیائومی در این گوشی از Snapdragon 8s Gen 3 استفاده کرده که با استفاده از لیتوگرافی کلاس 4 نانومتری TSMC تولید می‌شود و از هشت هسته پردازشی با کلاستبرندی 1+4+3 بهره می‌برد. این چیپست از موتور هوش مصنوعی کوالکام بهره می‌برد که به‌صورت خاص برای اجرای وظایف یادگیری ماشین طراحی شده است و در کارهایی مانند پردازش زبان طبیعی و بینایی ماشین عملکرد فوق العاده ای دارد. همچنین،، اسنپدراگون 8s نسل 3 از یک پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) سه‌گانه 18 بیتی پشتیبانی می‌کند که قادر به‌ضبط ویدیوهای 8K HDR با سرعت 30 فریم‌برثانیه است.

هسته قدرت‌مند Cortex-X4 با فرکانس 3.0 گیگاهرتزی به‌عنوان هسته اصلی در کلاستر پرایم قرار دارد. چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز در کلاستر عملکرد و سه هسته Cortex-A520 با فرکانس 2.0  گیگاهرتز در کلاستر بهره‌وری این تراشه را همراهی می‌کنند. کوالکام ادعا می‌کند که این تراشه درمقایسه‌با نسل قبلی ، Snapdragon 8s Gen 2 تا 25 cدرصد عملکرد پردازشی بالاتری را ارائه می‌دهد و درعین‌حال تا 40 درصد در مصرف انرژی بهینه‌تر است.

پردازنده گرافیکی جدید Adreno 735 در اسنپدراگون 8s نسل 3 نیز تا 50 درصد عملکرد گرافیکی سریع‌تری را ارائه می‌دهد؛ درعین‌حال تا 20 درصد در مصرف انرژی بهینه‌تر است. همچنین، عملکرد تراشه در پردازش‌های هوش مصنوعی به لطف Hexagon Digital Signal Processor (DSP) تا دو برابر بهبود یافته است و می‌تواند تا 10 میلیارد پارامتر از مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) را بدون نیاز به‌اتصال اینترنتی پردازش کند. همچنین، این تراشه برای اولین بار امکان استفاده از مدل Stable Diffusion را برای بهره‌برداری از هوش مصنوعی مولد در اختیار قرار می‌دهد.

مشخصات فنیSnapdragon 8s Gen 3Snapdragon 8 Gen 2
معماریARMv9.2-A (64-bit)ARMv9-A (64-bit)
لیتوگرافی4 نانومتری N4P4 نانومتری N4
هسته‌ اصلییک هسته‌ 3.0 گیگاهرتزی Cortex-X4یک هسته‌ 3.2 گیگاهرتزی Cortex-X3
هسته میانی4 هسته‌ 2.8 گیگاهرتزی Cortex-A7202 هسته‌ 2.8 گیگاهرتزی Cortex-A715
2 هسته‌ 2.8 گیگاهرتزی Cortex-A710
هسته کم‌مصرف3 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A5203 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A510
کش L3 پردازنده مرکزی8 مگابایت8 مگابایت
کش L2 پردازنده مرکزییک مگابایتیک مگابایت
پردازنده‌ گرافیکیAdreno 750 با فرکانس 770 مگاهرتزیAdreno 740 با فرکانس 719 مگاهرتزی
پردازنده‌ سیگنال دیجیتالمحاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16 ،FP16
محاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16
DRAMLPDDR5X
فرکانس 4200 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 77 گیگابایت‌برثانیه
LPDDR5X
فرکانس 4200 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 64 گیگابایت‌برثانیه
تعداد ترانزیستور16 میلیارد16 میلیارد
ضبط ویدئو8K30 HDR 4K120 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR108K30 HDR 4K120 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR10
پخش ویدئو8K60, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, H.264, H.265, HLG8K60, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, H.264, H.265
مودم ۵GSnapdragon X70 5G با 6.5 گیگابیت‌برثانیه دانلود 3.5 گیگابیت‌برثانیه آپلودSnapdragon X70 5G با 10 گیگابیت‌برثانیه دانلود 3.5 گیگابیت‌برثانیه آپلود

تراشه اسنپدراگون 8s نسل 3 از مودم Snapdragon X70 5G بهره می‌برد که از اتصال به شبکه‌های 5G زیر 6 گیگاهرتز و mmWave با پشتیبانی از تجمیع فرکانس 10CC و امکان دستیابی به نرخ دانلود 6.5 گیگابیت برثانیه روی دو سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند. ازطرف‌دیگر، این مودم از جدیدترین پروتکل‌های ارتباطی مانند 5G NR-Light و RedCap پشتیبانی می‌کند که به‌صورت خاص برای دستگاه‌های اینترنت اشیا با توان پایین طراحی شده‌اند؛ همچنین، این تراشه از Wi-Fi 7 و بلوتوث 5.4 نیز پشتیبانی می‌کند.

برای سنجش توان محاسباتی پردازنده و همچنین عملکرد آن در پردازش‌های گرافیکی، پوکو F6 را تحت آزمون‌های سنجش عملکرد مختلفی قرار دادیم که شامل بنچمارک‌های معتبری مانند Geekbench 6، 3DMark Wild Life Extreme، و GFXBench Aztec Ruins (High Tier) می‌شود. ازآنجایی‌که، محمدرضا موذن، از یک دستگاه POCO F5 استفاده می‌کند؛ توانستیم قدرت پردازشی اسنپدراگون +7 نسل 2 را مورد سنجش قرار دهیم. اگرچه برتری فاحش پردازنده‌ Snapdragon 8s Gen 3 بر همگان آشکار است؛ اما در معرض دید قرار دادن پارامترهای کمی در مورد پیشرفت نسلی این گوشی خالی از لطف نیست.

آزمون‌ها را در دو پروفایل عملکردی Balanced و Performance اجرا کردیم. نتایج نشان داد انتخاب پروفایل Performance تأثیر قابل‌توجهی در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای CPU دارد. به‌طور خاص، امتیاز تک هسته‌ای Geekbench 6 در حالت Performance به‌طور متوسط 15 درصد و امتیاز چند هسته‌ای آن به طور متوسط 10 درصد افزایش یافت. همچنین مشاهده شد که عملکرد دستگاه در هنگام وب‌گردی نیز با انتخاب این پروفایل بهبود می‌یابد که این امر را می‌توان با تست‌های Jetstream 2 و Speedometer 2.0 تایید کرد. با‌این‌حال، تفاوت چندانی در پردازش‌های گرافیکی و GPU محور در بنچمارک‌های 3DMark و GFXBench مشاهده نشد که نشان می‌دهد عملکرد GPU عمدتا تحت تأثیر پروفایل‌های عملکردی قرار نمی‌گیرد.

تست چند هسته‌ای پوکو F6 در بنچمارک گیک‌بنچ 6
تست تک هسته‌ای پوکو F6 در بنچمارک گیک‌بنچ 6

همان‌طورکه انتظار می‌رفت، برتری چشمگیر پوکو F6 نسبت‌به نسل پیشین در پردازش‌های محاسباتی CPU و GPU، به‌ثبت رساندن اختلاف قابل توجه در قدرت خام پردازشی و همچنین عملکرد بسیار بهتر در بازی‌ها، برتری این گوشی را به خوبی نشان می‌دهد. برای‌مثال، در بنچمارک Geekbench 6، امتیاز تک هسته‌ای و چند هسته‌ای پوکو F6 به ترتیب حدود 40 و 60 درصد بالاتر از POCO F5 بود. همچنین، در تست‌های گرافیکی 3DMark Wild Life Extreme و GFXBench Aztec Ruins (High Tier)، پوکو F6 به ترتیب حدود 70 و 90 درصد عملکرد بهتری را نسبت‌به نسل پیشین ارائه داد؛ این نتایج نشان می‌دهد که پوکو F6 می‌تواند به‌راحتی از پس اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها و برنامه‌ها با بالاترین تنظیمات گرافیکی برآید.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6 CPUGeekBench 6 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.43DMark Wild Life ExtremeSolarBay Stress TestSteel Nomad Light Stress TestGFXBench Aztec Ruins 4K/ VulkanSpeedometer 2.0Jetstream 2.0
POCO F6
(Performance Mode)
1727
4494
8708
9590
1141386161384226781863104932247135.722
POCO F51096
4138
3940
4657
9385691248573975123786921127129.622
Realme 12 Pro Plus۸۸۱
۲۹۲۱
۱۷۵۲
۲۱۴۷
۵۷۰۱۱۰۶۶۲۵۰۶۱۲۶۸۷۹۹1261.9
Galaxy A55۹۹۰
۲۸۷۹
۳۰۲۵
۳۰۲۶
۵۱۵۹۹۹۷۶۵۵۹۶۸۱۲۷۹۷5.945.8
Redmi Note 13 Pro Plus۱۱۴۳
۲۷۰۰
۳۱۱۹
۳۳۱۰
۶۳۵۳۵۱۸۰۲۴۵۶۱۶۲۴۱۰۹۶1996.3
Poco X6 Pro۱۲۴۱
۴۱۳۳
۴۲۴۸
۴۹۱۴
۹۹۷۹۴۰۱۳۰۳۱۱۹۲۱۴۹۱۵۷۳23169
تمامی بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

اعدادوارقام خیره‌کننده‌ پوکو F6 هنگام بررسی ما را برآن‌داشت تا میان‌رده‌ چینی‌ها را در مقابل گوشی‌هایی با تراشه‌های پرچمدار و قدرت‌مند کوالکام، ازجمله POCO X6 Pro و Redmi Note 13 Pro Plus به‌عنوان به‌عنوان نزدیک‌ترین رقیب قرار دهیم؛ پوکو F6، مجهز به تراشه Snapdragon 8s Gen 3 با یک هسته Kryo Prime و 3 هسته Kryo Performance به‌همراه 4 هسته Kryo Efficiency، موفق شد پوکو X6 Pro را با اختلاف قابل‌توجه در عملکرد گرافیکی، به‌لطف بهره‌گیری از پردازنده‌ گرافیکی Adreno 735 با فرکانس 1100 مگاهرتزی، پشت سر بگذارد. اختلاف کمتر این دو گوشی در اجرای بازی‌ها، ناشی از وضوح بیشتر نمایشگر پوکو F6 است و درصورت برابر بودن رزولوشن صفحه‌نمایش، فاصله عملکرد گرافیکی بین دو گوشی افزایش می‌یابد.

سخت‌افزار شیائومی پوکو F6 هم‌پای پرچمداران سال 2024 پیش می‌آید

در‌مقایسه‌با Redmi Note 13 Pro Plus، شاهد نتایج جالبی بودیم. پوکو F6 در پردازش‌های چندرشته‌ای، به لطف معماری جدید هسته‌های Kryo در Snapdragon 8s Gen 3، تا 15 درصد سریع‌تر عمل کرد. با وجود کسب 40 درصد امتیاز بالاتر توسط گوشی پوکو در پردازش‌های محاسباتی GPU، دو گوشی در آزمون شبیه‌سازی بازی عملکردی نزدیک به هم داشتند. با برتری نسبی پوکو F6 در برخی موارد. پیشرفت‌های نسلی تراشه درمقایسه‌با شیائومی 13T، ادعای کوالکام مبنی‌بر بهبود 15 تا 25 درصدی عملکرد پردازنده و 75 درصدی در زمینه‌ گیمینگ را تایید می‌کند.

تست-بازی-پوکو-f6
game-poco-f6

کسب نتایج شگفت‌انگیز در بنچمارک‌ها به‌تنهایی کافی نیست و پایداری عملکرد و کنترل دمای گوشی نیز اهمیت دارد. خوشبختانه پوکو F6، به‌لطف بهره‌گیری از معماری تراشه 4 نانومتری Snapdragon 8s Gen 3 و سیستم خنک‌کننده‌ پیشرفته با محفظه بزرگ و لایه‌های گرافیتی چندگانه، در آزمون پایداری عملکرد عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد. هنگام بررسی POCO F6، این گوشی موفق شد بدون افزایش دمای نگران‌کننده که منجر به افت عملکرد می‌شود، آزمون را به پایان برساند. به‌نظر می‌رسد هماهنگی مناسب بین تراشه و سیستم خنک‌کننده‌ پوکو F6 کارساز بوده و می‌تواند به‌کاربران اطمینان دهد که گوشی در استفاده طولانی‌مدت و تحت فشار، عملکرد پایداری خواهد داشت.

در بررسی پوکو F6، دمای گوشی در طول اجرای آزمون از 43 درجه‌ سلسیوس فراتر نرفت؛ این امر به‌لطف بهینگی فرایند ساخت تراشه 4 نانومتری و فناوری خنک‌کننده‌ پیشرفته LiquidCool Technology 4.0 و WildBoost Optimization 3.0 شیائومی میسر شده است. سیستم خنک‌کننده از یک محفظه بخار بزرگ با مساحت 4800 میلی‌مترمربعی بهره می‌برد که گرما را به‌شکل موثری از پردازنده و سایر اجزای تولیدکننده گرما دور می‌کند. همچنین، چندین لایه گرافیتی با مساحت بالا در سراسر دستگاه پخش شده‌اند تا اتلاف گرما را بیشتر بهبود بخشند. یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، وجود هشت حسگر دما در نقاط استراتژیک گوشی است که به‌طور مداوم دما را کنترل کرده و به سیستم خنک‌کننده اجازه می‌دهند تا به‌صورت پویا تنظیم شود و عملکرد بهینه را حفظ کند.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Genshin ImpactUltra57 فریم‌برثانیه
Asphalt 9: LegendsVery High120 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatSuper High90 فریم‌برثانیه
Call of Duty WarzoneHigh62 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteVery High88 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsUltra120 فریم‌برثانیه
Wild RiftUltra120 فریم‌برثانیه
Arena Breakout: Realistic FPSVery High92 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

عملکرد پوکو F6 در دقایق ابتدایی اجرای آزمون استرس حدود 10٪ افت می‌کند که می‌تواند به‌دلیل فعال شدن اولیه سیستم خنک‌کننده باشد، اما پس‌از آن تا پایان، روند خطی خود را حفظ می‌کند که نشان‌دهنده پایداری حرارتی عالی است. پایداری به ‌دلیل طراحی پیشرفته LiquidCool Technology 4.0 و الگوریتم‌های کنترلی هوشمند حاصل می‌شود. درحالی‌که POCO X6 Pro با وجود شروع قوی‌تر، در طول زمان با افت عملکرد شدیدتری مواجه می‌شود که به‌دلیل محدودیت‌های سیستم خنک‌کننده آن است. Redmi Note 13 Pro Plus رفتاری پایدارتر دارد، اما تنها 61 درصد از توان پردازشی پوکو F6 را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد تراشه پوکو F6 در بررسی ما عملکرد برتری دارد.

پایداری عملکرد پوکو F6 زیر بار پردازشی

در ادامه بررسی عملکرد سخت‌افزاری پوکو F6، به‌اجرای بازی Call of Duty Warzone با بالاترین تنظیمات گرافیکی پرداختیم؛ توانایی گیمینگ قابل‌توجه این دستگاه برای ما شگفتی‌ساز بود، درحالی‌که درباره نسخه Pro را صحبت نمی‌کنیم. شیائومی POCO F6 توانست نرخ فریم میانگین 62 فریم‌برثانیه را به‌مدت 30 دقیقه، بدون افت فریم‌های ناگهانی حفظ کند. عملکرد روان و بدون لگ، به لطف ترکیب تراشه گرافیکی قدرت‌مند Adreno 735، معماری بهینه هسته‌های Kryo و سیستم خنک‌کننده‌ پیشرفته حاصل شده است. هشت حسگر دمای تعبیه‌شده با کنترل دقیق و هوشمندانه دمای دستگاه در محدوده 42تا 45 درجه‌ سلسیوس در طول اجرای بازی، به این عملکرد پایدار کمک شایانی می‌کنند و امکان تجربه‌ گیمینگ بی‌وقفه و لذت‌بخش را فراهم می‌سازند.

مدل گوشینرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
POCO F640132997224.7227.4
Galaxy A5516871392340.4270.0
POCO F51898.71600.9233.9247.8
Realme 12 Pro Plus۶۸۷.۸۶۳۸۴.۲۴۲۶۷.۱۲۲۱۳.۸
Galaxy A35۵۲۹.۴۳۳۳۰.۷۶۲۰۲.۵۶۱۹۷.۵
Galaxy A25۵۲۳.۳۴۹۶.۹۱۹۶.۴۱۴۴.۷
POCO X6 Pro۹۴۷.۵۲۶۰۹.۶۹۳۴۹.۸۲۵۶.۷
Redmi Note 13 Pro 4G۴۰۱.۶۳۲۱.۶۳۱۸۷.۴۵۱۶۳.۲
Redmi Note 13 Pro Plus۷۳۱.۸۱۶۶۳.۴۳۲۵۶.۲۳۱۹۱.۶۷
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

پوکو F6 در دو کانفیگ حافظه داخلی 256 و 512 گیگابایت عرضه می‌شود؛ مدل 256 گیگابایتی با دو گزینه رم 8 یا 12 گیگابایت LPDDR5X در دسترس است، اما مدل 512 گیگابایتی تنها با 12 گیگابایت رم LPDDR5X عرضه می‌شود. این نوع رم با فرکانس کاری بالا و تأخیر کم، عملکرد چندرسانه‌ای و اجرای برنامه‌های سنگین را بهبود می‌بخشد؛ همچنین، با قابلیت RAM Extension می‌توان ظرفیت حافظه را 8 گیگابایت دیگر افزایش داد. نسل جدید گوشی‌ها از کارت حافظه microSD پشتیبانی نمی‌کنند، بنابراین کاربران باید فضای ذخیره‌سازی موردنیاز را در هنگام خرید با دقت انتخاب کنند.

رابط-کاربری-pocof6
رابط کاربری و نرم‌افزار پوکو F6
سیستم‌عاملAndroid 14
رابط کاربریHyperOS
تعداد به‌روزرسانی3 سال سیستم‌عامل و چهار سال پچ‌های امنیتی

بررسی پوکو F6 نشان می‌دهد که این گوشی، نسل دوم گوشی‌های POCO است که پس‌از سری پوکو X6، به‌صورت پیش‌فرض با رابط کاربری پیشرفته HyperOS، مبتنی‌بر اندروید 14 عرضه می‌شود. رایط کاربری HyperOS، تجربه‌ای نوین از شخصی‌سازی را به‌کاربران ارائه می‌دهد که با بازطراحی کامل لاک‌اسکرین آغاز می‌شود. این بخش اکنون به یک بوم دیجیتال تبدیل شده که کاربران می‌توانند با انتخاب از میان قالب‌های متنوع، چیدمان، اندازه، فونت‌ها و حتی ویجت‌های تعاملی را به دلخواه خود تغییر دهند و حتی با افزودن متون شخصی، هویت‌شان را به‌نمایش بگذارند.

فناوری هوش مصنوعی نیز در HyperOS خودنمایی می‌کند، به‌طوری که گزینه‌ Depth با تشخیص هوشمند سوژه در عکس، امکان جداسازی آن از پس‌زمینه و جابجایی آزادانه بین المان‌های مختلف لاک‌اسکرین را فراهم می‌آورد. همچنین، HyperOS امکان شخصی‌سازی آیکون‌ها، تم‌ها و انیمیشن‌ها را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند رابط کاربری را مطابق سبک‌وسیاق خودشان تنظیم کنند.

در بررسی POCO F6 مشاهده می‌شود که پوکو لانچر، با وجود افزوده شدن قابلیت‌های جدیدی مانند ویجت‌های تعاملی، شخصی‌سازی سایز پوشه‌ها و دسته‌بندی خودکار برنامه‌ها، هنوز ردپایی از MIUI قدیمی را دارد. آیکون‌های منسوخ‌شده و انیمیشن‌های نه چندان روان، کمی از شکوه HyperOS می‌کاهند، اما لایه‌های امنیتی و بهبود حریم شخصی باعث چشمگیرشدن آن می‌شود.

رابط کاربری HyperOS با بمباران تبلیغاتی و آیکون‌های بدگل در خدمت شماست

بررسی تخصصی ما در رسانه علاالدین با پوکو F6 نشان از بهبود چشمگیر در سیستم‌عامل HyperOS دارد. به‌روزرسانی‌های جدید، مشکلات قبلی رابط کاربری، مانند مدیریت ناکارآمد برنامه‌ها در پس‌زمینه را برطرف کرده و به‌پایداری سیستم‌عامل کمک شایانی کرده‌است. علاوه‌براین، امکانات جدیدی همچون فایل‌منیجر با طراحی مدرن و فونت Mi Sans با پشتیبانی از زبان فارسی به رابط کاربری اضافه شده‌اند که تجربه کاربری را بهبود می‌بخشند.

صفحه‌نمایش POCO F6 شیائومی
xiaomi-poco-f6

ازطرف‌دیگر، هنگام بررسی POCO F6 به یکی از ویژگی‌های قابل‌توجه تحت‌عنوان Night time Charging Protection در بخش تنظیمات باتری برخوردم؛ این قابلیت هوشمند، شارژ گوشی را در طول شب به‌صورت خودکار مدیریت می‌کند. با توقف شارژ در محدوده مشخص (مثلا 80٪) و سپس ادامه آن تا پیش‌از بیدار شدن کاربر، عمر باتری افزایش یافته و از استهلاک جلوگیری می‌شود. ازسوی‌دیگر، HyperOS با بهینه‌سازی مصرف انرژی درحالت استندبای، به‌افزایش طول‌عمر باتری در روز کمک می‌کند.

پوکو F6 با اولین نسخه HyperOS مبتنی بر اندروید 14 عرضه می‌شود و شیائومی متعهد به ارائه 3 به‌روزرسانی نسخه‌ اندروید و 4 سال آپدیت امنیتی برای این دستگاه است. این به‌روزرسانی‌ها، علاوه‌بر افزودن ویژگی‌های جدید اندروید و بهبودهای امنیتی، باگ‌ها و مشکلات احتمالی را نیز برطرف می‌کنند و به‌کاربران اطمینان می‌دهند که گوشی‌شان برای مدت طولانی‌تری به‌روز و ایمن باقی خواهد ماند.

باطری-پوکو-f6
باتری و سرعت شارژ POCO F6

پوکو F6 همچنان از باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد و پشتیبانی از شارژ سریع 90 واتی آن‌را به‌گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل می‌کند. خوشبختانه، شیائومی همچنان آداپتور 90 واتی را در جعبه گوشی قرار می‌دهد که می‌تواند ظرف 35 دقیقه باتری را به‌طور کامل شارژ کند. در بررسی پوکو F6، مشاهده شد که با وجود افزایش رزولوشن نمایشگر از FHD به 1.5K، عمر باتری چندان تحت تاثیر قرار نگرفته و همچنان شارژدهی بالایی را ارائه می‌دهد.

مدل گوشیPOCO F6Redmi Note 13 Pro 4GRedmi Note 13 Pro PlusPOCO X6 ProRealme 12 Pro Plus
5 دقیقه16 درصد۱۶ درصد۴۰ درصد۱۵ درصد۱۰ درصد
10 دقیقه33 درصد۳۱ درصد۶۰ درصد۳۱ درصد۲۰ درصد
20 دقیقه62 درصد۵۳ درصد۱۰۰ درصد۵۳ درصد۳۷ درصد
30 دقیقه96 درصد۷۵ درصد❌۷۶ درصد۵۲ درصد
60 دقیقه❌❌❌❌۹۲ درصد
شارژ کامل35 دقیقه۴۹ دقیقه۲۱ دقیقه۴۸ دقیقه۷۵ دقیقه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بررسی عملکرد باتری پوکو F6 هنگام اجرای بازی‌ها، نتایج جالبی به‌دست آمد. اجرای بازی Devil May Cry به‌مدت 3 ساعت با نرخ به‌روزرسانی 120 هرتز، منجر به کاهش شارژ از 100 درصد به 43 درصد شد. نتایج نشان می‌دهد که پوکو F6 درزمینه شارژدهی هنگام اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین، عملکرد خوبی دارد، اما گیمرهای حرفه‌ای نیاز به شارژ مجدد در طول روز نیاز دارند. همچنین، اجرای بازی NBA Infinite به‌مدت 120 دقیقه ساعت، شارژ دستگاه را از 43 به 2 درصد کاهش داد.

با فعال کردن حالت «Boost charging speed» در منوی تنظیمات، می‌توانید از نهایت سرعت شارژ بهره‌مند شوید و باتری را ظرف مدت 30 تا 35 دقیقه به‌صورت کامل شارژ کنید. توجه داشته باشید که استفاده از حداکثر توان شارژر می‌تواند باعث افزایش دمای دستگاه و آسیب به آن شود، بنابراین شیائومی این حالت را به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال کرده است.

محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدئو (دقیقه:ساعت)کاربری روزمره (دقیقه:ساعت)
POCO F66.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت16:2912:56
POCO F56.67 اینچ، 2400×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت11:5710:34
POCO X6 Pro6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت13:2811:45
Redmi Note 13 Pro Plus6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت11:4910:23
Realme 12 Pro Plus6.67 اینچ، 2412×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت16:4214:19
Galaxy A556.6 اینچ، 2400×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت19:1714:05
Galaxy A356.6 اینچ، 2340×1080 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت14:3911:42
Redmi Note 13 Pro 4G6.67 اینچ، 2712×1220 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت11:2709:34
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در تست‌های انجام شده با بنچمارک PCMark 3.0، پوکو F6 در استفاده روزمره، 12 ساعت و 56 دقیقه دوام آورد و توانست 16:29 ساعت ویدئو را با روشنایی 200 نیت و بدون اتصال به اینترنت پخش کند. عملکرد باتری، باتوجه به ادعای کوالکام مبنی‌بر بهبود مصرف انرژی در SD8s Gen 3 نسبت‌به نسل‌های پیشین، قابل انتظار است. بررسی POCO F6 نشان می‌دهد. حتی درمقایسه‌با رقبایی که نمایشگر FHD با وضوح پایین‌تر دارند، شیائومی پوکو F6 عملکرد بهتری درزمینه عمر باتری نشان می‌دهد؛ این امر، نشانگر موفقیت POCO در بهینه‌سازی مصرف انرژی، علی‌رغم استفاده از نمایشگر با وضوح بالاتر است.

speaker-pooco-f6
اسپیکر و کیفیت صدای پوکو F6

گوشی میان‌رده POCO F6 دارای اسپیکرهای دوگانه است که صدایی استریو را برای تجربه صوتی همه‌جانبه‌تر ارائه می‌دهند. اسپیکرها از فناوری تنظیم هوشمند صدا بهره می‌برند و خروجی را براساس جهت‌گیری تلفن بهینه می‌کنند؛ این قابلیت تضمین می‌کند که صدا بدون توجه‌به اینکه تلفن را به‌صورت عمودی یا افقی نگه داشته‌اید، متعادل پخش شود.

ازنظر بلندی صدا، POCO F6 عملکرد تحسین برانگیزی دارد و به‌سطوح صدای کافی برای بیشتر سناریوهای روزمره می‌رسد. با‌این‌حال، کیفیت صدا در تمام سطوح صدا ثابت نیست؛ در ولوم‌های پایین‌تر، بلندگوها یک پروفایل صدای نسبتا متعادل را ارائه می‌دهند که طیف مناسبی از فرکانس‌ها را دربرمی‌گیرد، تعادل در ولوم‌های بالاتر کمی به‌سمت انتهای پایین‌تر منحرف می‌شود. فرکانس‌های بیس برجسته‌تر هستند و به‌صورت بالقوه بر اواسط و اوج‌ها غلبه می‌کنند و منجر به صدایی کم وضوح‌ و تعریف‌شده می‌شوند.

speaker-poc-f6

بررسی ما از بلندگوهای پوکو F6 نشان می‌دهد این دستگاه برای تجربیات عادی مانند تماشای ویدئو، بازی‌های موبایلی یا گوش دادن به پادکست مناسب است. اگرچه کیفیت صدا در سطح بالایی نیست، اما برای اکثر کاربران رضایت‌بخش خواهد بود. بااین‌حال، اگر به‌دنبال تجربه‌ای صوتی با کیفیت بالا هستید، احتمالا بخواهید به‌دنبال گزینه‌های دیگری باشید، چراکه عدم وجود یک بلندگوی بیس اختصاصی و محدودیت‌های درایورهای داخلی باعث ناامیدی‌تان می‌شود.

poco-f6بررسی
مقایسه‌ و جمع‌بندی POCO F6 با رقبا

POCO F6 در بازه‌قیمتی 25 میلیون تومان، در رقابتی تنگاتنگ با گوشی‌هایی مانند Xiaomi 13T Pro قرار می‌گیرد. اگرچه F6 عملکرد قابل قبولی را در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد، اما 13T Pro با دوربین‌های پیشرفته‌تر، طراحی جذاب‌تر و امکانات اضافی مانند شارژ بی‌سیم، گزینه جذاب‌تری برای کاربرانی است که به‌دنبال تجربه‌ای کامل‌تر و لوکس‌تر هستند.

با‌این‌حال، POCO F6 با تمرکز روی عملکرد روان، نمایشگر باکیفیت و شارژدهی سریع، همچنان گزینه‌ای ارزشمند برای کاربرانی است که به‌دنبال یک گوشی هوشمند قدرت‌مند و کاربردی با قیمت مناسب‌ هستند. تراشه قدرتمند SD 8s Gen 3، نمایشگر AMOLED با نرخ به‌روزرسانی 120 هرتزی، باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی با شارژ فوق‌سریع سیمی 90 واتی ازجمله ویژگی‌های برجسته این گوشی هستند که تجربه‌ای لذت‌بخش را در استفاده روزمره، بازی و تماشای محتوا ویدئویی فراهم می‌کنند.

در نهایت، انتخاب بین POCO F6 و Xiaomi 13T Pro به اولویت‌ها و نیازهای هر کاربر بستگی دارد. اگر عملکرد روان، نمایشگر باکیفیت و شارژدهی سریع برای شما در اولویت هستند و به‌دنبال یک گوشی با قیمت مناسب‌تر هستید، POCO F6 می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. اما اگر امکانات بیشتر، طراحی جذاب‌تر و دوربین‌های پیشرفته‌تر به‌همراه قدرت پردازشی در اولویت قرار دارد، Xiaomi 13T Pro گزینه‌ای بهتر است.