اولین گوشی گیمینگ شیائومی در سال 2021 در سری K را با نام K40 گیمینگ به بازار چین عرضه شد که به دلیل قیمت مناسب، با استقبال خوبی مواجه شد. پوکو F4 GT دومین گوشی گیمینگ از برند پوکو و سری K شیائومی است که در سال 2022 به صورت حهانی معرفی شد. پس از استقبال کاربران، این دستگاه با نام F3 GT به صورت جهانی عرضه شد و به بازار کشورهای مختلف راه یافت. شیائومی امسال هم مثل سال قبل، مدل K40 Gaming را برای بازار چین و مدل F4 GT را برای بازار جهانی عرضه کرد. در بررسی Poco F4 GT از تیم رسانه علاءالدین با ما همراه باشید.
این گوشیها نسبت به سال قبل قیمت بالاتری دارند اما این افزایش قیمت بیدلیل نیست و بسیاری از قطعات در نسل جدید ارتقا یافتهاند. در میان این ارتقاها میتوان به استفاده از بهترین تراشه کوالکام به جای تراشه مدیاتک (در F3 GT) اشاره کرد. شیائومی در تبلیغات و مراسم معرفی این دستگاه از عبارت “بالاترین حد عملکرد” برای نشان دادن توانایی آن استفاده کرده است. در ادامه به بررسی صحت این عبارت خواهیم پرداخت.
جعبه این محصول طراحی دو رنگی دارد که شامل رنگ زرد پوکو و مشکی فیبر کربنی میشود. پوکو تلاش کرده تا با استفاده از شکل فیبرکربن، سرعت بالای این محصول را یادآوری کند (زیرا فیبرکربن در خودروهای سریع و قدرتمند استفاده میشود). پس از بازکردن جعبه، پاکت زرد رنگی را میبینیم که در آن سوزن سیمکارت، قاب سیلیکونی شفاف، تبدیل یو اس بی type C به جک 3.5 میلیمتری هدفون و دفترچههای راهنما وجود دارد.
بعد از این قسمت خود گوشی را میبینیم که ۴ مورد از ویژگیهای خاص آن روی روکش پلاستیکی دیده میشود. در آخرین بخش هم شارژر 120 واتی به همراه کابل ضخیم تایپ سی وجود دارد. نکاتی که در این بخش توجه ما را جلب کرد، اداپتور 195 گرمی و کابل عمودی از جنس آلومینیوم بود که از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بودند.
ابعاد گوشی | ۸.۵×۷۶.۷×۱۶۲.۵ |
وزن گوشی | ۲۱۰ گرم |
جنس قاب پشتی | شیشه |
جنس بدنه | آلومینیوم |
گوشیهای گیمینگ همیشه طراحیهای جذابی دارند و Poco F4 GT هم شامل این موضوع میشود. قاب پشتی از شیشه با روکش مات ساخته شده ولی طرحهای آن نسبت به نسل قبل کمتر شده و به صورت کلی ظاهر سادهتری دارد. از نکات جذاب در قاب پشتی میتوان به خطوط شفافی اشاره کرد که ظاهر گوشی را بهتر، و نور را بازتاب میکنند. در قسمت پایینی این قاب لوگوی پوکو به همراه نماد اینترنت نسل 5 یا همان 5G نیز دیده میشود.
ماژول دوربین این دستگاه برخلاف نسل قبل ظاهری مستطیل شکل دارد و دو قسمت RGB نیز در دو طرف آن وجود دارند. مثل گذشته فلش دوربین به شکل رعد و برق طراحی شده که باز هم اشاره به سرعت دستگاه دارد. در کنار ماژول دوربین دو عبارت Freezing و Speediest نیز نوشته شده است.
فریم دستگاه از جنس آلومینیوم ساخته شده و نکات جذابی را در خود دارد. در قسمت پایین فریم دو شیار اسپیکر، پورت تایپ سی، میکروفون اول و دو خط آنتن وجود دارد. خروجی اسپیکر به دو بخش تقسیم شده که برخلاف نسل قبلی، هرکدام یک اسپیکر مجزا را در خود دارند. سمت چپ فریم دکمههای تنظیم صدا، میکروفون سوم، دو خط آنتن و شیار سیمکارت وجود دارد که از دو سیمکارت پشتیبانی میکند. بالای فریم نیز دو شیار اسپیکر، میکروفون دوم، سنسور مادون قرمز و دو خط انتن قرار گرفته است.
اما جذابیت دستگاه در سمت راست فریم به اوج خود میرسد. حسگر اثر انگشت در این قسمت قرار دارد که با کلید پاور یکپارچه شده است. در دو طرف فریم دکمههایی وجود دارد که در حقیقت کشویی هستند و با کشیدن این دکمهها به سمت دکمه پاور، تریگرهای مغناطیسی از بدنه گوشی خارج میشوند. محل قرار گیری این دو دکمه در دو طرف فریم بسیار مناسب، و دسترسی به آنها حین استفاده در حالت افقی بسیار ساده است.
نوع پنل | امولد |
اندازه صفحه | ۶.۶۷ اینچ |
رزولوشن | ۲۴۰۰×۱۰۸۰ |
تراکم پیکسلی | ۳۹۵ppi |
سقف روشنایی | ۱۲۰ هرتز |
همانند نسل قبلی، پوکو F4 GT صفحه نمایشی 6.67 اینچی با رزولوشن فول اچدی+ دارد که 86 درصد پنل جلویی را پر کرده است. سقف روشنایی این صفحه نمایش 800 نیت اعلام شده که نسبت به نسل قبلی، پیشرفت خوبی محسوب میشود. این صفحه نمایش در نور زیاد به راحتی قابل مشاهد است و در محیطهای باز، هیچ مشکلی با آن نخواهید داشت. این صفحه نمایش به لطف فناوری امولد، رنگهای سیاه بسیار عمیقی را به شما نشان میدهد و در کنار تمامی این ویژگیها، از دامنه رنگی +HDR10 و DCI P3 با 1 میلیارد رنگ پشتیبانی میکند.
این پنل از نرخ بروزرسانی 120 هرتزی و نرخ نمونه برداری لمس 480 هرتزی پشتیبانی میکند. این دو عدد نشان دهنده عملکرد روان و سریع این صفحه میباشد. این سرعت به حدی بالاست که گاهی فقط دوست دارید در منوها بالا و پایین بروید و سرعت دستگاه را ببینید. این عملکرد در بازیها به اوج خود میرسد. در حین بازی کوچکترین حرکت انگشتان شما به سرعت شناسایی و به آن پاسخ داده میشود که میتواند باعث بالاتر رفتن سرعت عکسالعمل شما در حین گیمینگ شود.
تراکم پیکسلی این صفحه نمایش عدد چشمگیری نیست اما زود قضاوت نکنید. این مشخصات سختافزاری در حقیقت با ویژگیهای متعدد نرمافزاری ترکیب میشوند و عملکردی فراتز از انتظار را به شما تحویل میدهند. حالات مختلفی برای بهبود کیفیت تصاویر و فریم ریت فیلم و عکسها وجود دارد که حتی اگر تمامی آنها را هم خاموش بگذارید، باز هم از این صفحه در حین فیلم دیدن لذت خواهید برد.
رزولوشن دوربین اصلی | ۶۴ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
ماژول مستطیل شکل دوربین این گوشی، 3 لنز را در خود جای داده که شامل لنز 64 مگاپیکسلی واید، 8 مگاپیکسلی اولتراواید و 2 مگاپیکسلی ماکرو میشود. کیفیت عکسهای دوربین اصلی در نور روز خوب است و مشکل خاصی در آنها وجود ندارد. محدوده دینامیکی رنگها در این تصاویر نسبتا بالاست و جزییات زیادی در آنها دیده میشود. اگر بخواهید جزییات عکسها را بیشتر کنید، میتوانید از حالت 64 مگاپسکلی استفاده کنید. در این حالت سنسور دیگر پیکسلها را به نسبت 4 به 1 ترکیب نمیکند و عکسها را با رزولوشن کامل ثبت میکند.
عکس برداری با دوربین در نور روز کیفیت خوبی دارد اما از آنجایی که این دستگاه توجه بیشتری به بخش گیم داشته، نمیتوان از آن انتظار بهترین دوربین موبایل را داشت. با کم شدن نور، شرایط برای سنسور اصلی سخت میشود اما بهینه سازیهای نرمافزاری سعی میکنند کیفیت عکسها را بهبود دهند. عکسبرداری در نور کم جزییات قابل قبولی دارد اما در تجربه کاربری ما، حالت شب تفاوت چندانی را در تصاویر ایجاد نکرد و حتی گاهی اوقات عکسها که در حالت عادی ثبت شده بودند کیفیت بهتری داشتند.
حالت پرتره در این گوشی به خوبی عمل میکرد و مشکل خاصی در آن وجود نداشت. با این وجود گاهی اوقات خطاهایی در تشخیص حاشیههای سوژه صورت میگرفت که بسیار جزیی بودند. در حالت عکسبرداری این دوربین میتوانید تا 10 برابر زوم کنید اما عکسهایی که با این مقدار زوم گرفته میشوند به دلیل جزییات خیلی کم و نویز بالا عملا غیرقابل استفاده هستند.
فیلمبرداری با دوربین اصلی هم به صورت کلی خوب بود اما مشکلاتی در آن وجود دارد که گاهی اوقات میتواند تصویر خروجی شما را خراب کند. برخلاف نسل قبلی حالا امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در این گوشی وجود دارد و تصاویر خروجی در این حالت کیفیت و رنگهای بسیار خوبی دارند. فیلمبرداری با رزولوشن 1080 و 720 نیز امکان پذیر است اما جزییات و کیفیت فیلمها در این دو حالت کمتر خواهند شد. فیلمبرداری در شب هم با نویز زیادی همراه است، از این رو پیشنهاد میکنیم که در شرایط نوری ضعیف خیلی روی تصاویر این گوشی حساب باز نکنید.
همچنین قابلیت فیلمبرداری اسلوموشن با کیفیت 720 و نرخ 120، 240 و 960 و کیفیت 1080 با نرخ 120 فریم در ثانیه وجود دارد. پیشنهاد میشود که برای فیلمبرداری اسلوموشن از حالت 1080 استفاده کنید زیرا فیلم در این حالت جزییات بیشری نسبت به حالت 720 دارند. استفاده از کیفیت 720 در اسلوموشن تنها زمانی پیشنهاد میشود که سوژه شما با سرعت بسیار زیادی در حرکت است و شما فقط میخواهید آن را ثبت کنید.
دوربین 8 مگاپیکسلی اولتراواید هم در شرایط نوری خوب، کیفیت قابل قبولی دارد اما عکسهای این دوربین به دلیل رزولوشن کم، جزییات خیلی زیادی ندارند و به محض بزرگنمایی تصاویر کیفیت آنها از بین میرود. تصاویر و ویدیوهای این دوربین را میتوان به عنوان متوسط یا قابل قبول توصیف کرد و استفاده از آن فقط زمانی توصیه میشود که جزییات برایتان اهمیت زیادی ندارد یا فضای کمی برای عکس گرفتن دارید.
دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو نیز مانند دیگر دستگاهها، تقریبا بدون استفاده باقی میماند و فقط برای بالا بردن تعداد دوربینها از آن استفاده شده است. رنگها در این دوربین شباهت زیادی به واقعیت ندارند و عکسهای این لنز بسیار جزییات کمی دارند. توصیه ما این است که ابتدا با سنسور اصلی Poco F4 GT عکس بگیرید و سپس آن را بزرگ کنید.
دوربین سلفی F4 GT رزولوشن 20 مگاپیکسلی دارد و در پانچ هول بالای صفحه قرار گرفته است. عکسهای پرتره این دوربین وضوح مناسبی دارند و مشکل خاصی در انها دیده نمیشود. یکی از مشکلاتی که در عکاسی با این دوربین به چشم خورد، محدوده دینامیکی پایین عکس در نور آفتاب بود. در یکی از عکسها سوژه به طور کامل مشخص بود اما پس زمینه تقریبا به صورت کامل سفید شده بود. این مشکل خیلی آزار دهنده نیست و به نظر میآید که با آپدیتهای نرمافزاری بعدی حل شود.
فیلمبرداری با دوربین سلفی هم با کیفیت 1080 با نرخ 30 و 60 فریم در ثانیه امکان پذیر است. فیلمهای این دوربین کیفیت مناسبی دارند و رنگهای تصاویر به واقعیت نزدیک هستند. همچنین قابلیت فیلمبرداری اسلوموشن با نرخ 120 فریم در ثانیه و کیفیت 720 امکان پذیر است.
نام تراشه | اسنپدراگون ۸ نسل ۱ |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۴ نانومتر |
پوکو F4 GT برای بازی ساخته شده، برای همین میتوان انتظار زیادی از آن در این بخش داشت. برخلاف نسل قبلی که از یک تراشه میانرده استفاده میکرد، امسال پوکو بهترین تراشه بازار یعنی اسنپدراگون 8 نسل 1 را در این گوشی قرار داده است. این تراشه فقط در گوشیهای پرچمدار استفاده میشود و وجود آن در این گوشی بسیار خبر خوبی است. اما شیائومی به همین ارتقا قانع نشده و سرعت حافظه و رم دستگاه را نیز بالا برده تا سرعت پایین حافظه باعث کم شدن عملکرد پردازنده نشود.
همه این موضوعات نشان دهنده تمرکز شیائومی روی بالابردن عملکرد دستگاه است و میتوان گفت که در انجام این کار موفق بوده است. سرعت باز کردن بازیها و برنامهها در این دستگاه بسیار بالاست و میتوان گفت که پس از مدتی کار با Poco F4 GT دیگر نمیتوانید منتظر باز شدن برنامهها بمانید.
حالا زمان آن رسیده که در مورد بخش اصلی آن، یعنی تجربه گیم صحبت کنیم. Poco F4 GT از بهترین تراشه بازار، صفحه نمایش بهینه سازی شده برای گیم، سریعترین حافظه و رم و تریگرهای گیمینگ استفاده میکند، پس از همان ابتدا انتظارات از عملکرد آن بالا است. در تستهای ما هیچ مشکلی با هیچکدام از بازیها وجود نداشت و حتی در حین اجرای سنگینترین بازیها با بالاترین تنظیمات، حداقل شاهد 60 فریم در ثانیه بودیم که واقعا عالی است.
تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 به تولید حرارت زیاد معروف است اما شیائومی برای این موضوع هم کاملا خود را آماده کرده است. Poco F4 GT از یکی از بزرگترین صفحههای خنک کننده مسی استفاده میکند که وظیفه خنک سازی پردازنده و باتری را برعهده دارد. دمای گوشی در فشار سنگین کمی بالا میرود اما در تجربه ما، دمای آن از 40 درجه بالاتر نرفت. دمای 40 درجه کم نیست ولی باید دقت داشت که این دما پایدار بود و بیشتر نشد، که با در نظر گرفتن توان این پردازنده بسیار قابل تحسین است.
تریگرهای گیمینگ نقش زیادی را در بازیها ایفا میکنند. شما میتوانید در منو Game Turbo عملکرد تریگرها و جایگاه کلیک کردن آنها را نیز مشخص کنید تا بتوانید تجربه خود را ارتقا دهید. کم بودن ارتفاع و در دسترس بودن این دکمهها سرعت عکس العمل شما را در بازیها بالاتر میبرند و میتوانند به بازیکنانی هم که تجربه زیادی ندارند، کمک شایانی کنند.
پوکو در بخش اسپیکر برای Poco F4 GT هیچ چیزی کم نگذاشته و از 4 عدد اسپیکر (متشکل از دو توییتر و دو ووفر) استفاده کرده است. حجم و کیفیت صدا واقعا عالیست و هیچ مشکلی در آن دیده نمیشود. به دلیل استفاده از اسپیکرهای یکسان در بالا و پایین دستگاه، صدا کاملا استریو است و تفاوتی در میزان صدای خروجی از بالا و پایین دستگاه وجود ندارد.
حجم | ۴۷۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۱۲۰ وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
پوکو F4 GT از دو باتری با ظرفیت 2350 میلیآمپر استفاده میکند که ظرفیت کلی باتری را به 4700 میرساند. عملکرد باتری این دستگاه در استفاده روزمره خوب است و در صورت استفاده ترکیبی در 1 روز نیازی به شارژ نخواهد داشت. اگر هم نیاز به شارژ در میان روز داشتید، خبر خوب این است که پوکو به این موضوع اهمیت زیادی داده و یک شارژر 120 واتی را در جعبه گوشی قرار داده که میتواند باتری را از 0 تا 100 درصد تنها در حدود 19 دقیقه شارژ کند.
این موضوع باعث میشود که خیال شما از بابت سرعت شارژ و شارژدهی دستگاه کاملا راحت باشد. ویژگیهایی هم برای افزایش سلامت باتری در پوکو F4 GT تعبیه شده که میتواند مانع آسیب دیدن آن در حین شارژ سریع شود.
نام ونسخه رابط کاربری | MIUI 14 |
نسخه اندروید | ۱۲ |
این دستگاه از نسخه MIUI 13 برای پوکو استفاده میکند. عملکرد این رابط به دلیل داشتن پردازنده قدرتمند و صفحه نمایش سریع، بدون لگ است. گاهی اوقات در منو برنامههای اخیر با مشکلاتی از قبیل چرخش صفحه روبهرو شدیم اما در کل مشکلی با این رابط وجود نداشت.
برخلاف رابط گوشیهای گیمینگ دیگر که دارای تمها و آیکونهای سنگین گیمینگ هستند، رابط این دستگاه بسیار ساده است و تفاوت خاصی با گوشیهای دیگر شیائومی ندارد. در استفاده روزمره شاید حتی یادتان برود که یک گوشی گیمینگ در دست دارید. از معایب این کار میتوان به نداشتن نرمافزار بهینه سازی گیم در این دستگاه اشاره کرد.
منوی Game Turbo حین ورود به بازی روشن میشود و امکانات نسبتا کاملی را در اختیار شما میگذارد اما این امکانات در حد گوشیهای گیمینگ دیگر نیست و ظاهر سادهتری دارد.
پوکو اف ۴ جی تی (Poco F4 GT) دستگاهی است که بیشتر تمرکز خود را روی بخش تماشای محتوا و گیمینگ گذاشته و بخش خاصی از کاربران را در نظر دارد. این دستگاه از بهترین تراشه کوالکام، صفحه نمایش سریع با نرخ نمونه برداری لمس بالا، اسپیکرهای چهارگانه با صدای پر حجم و با کیفیت و باتری نسبتا بزرگ با شارژر 120 واتی بهره میبرد که آن را به رقیبی خوب برای گوشیهایی در این بازه قیمتی تبدیل میکند.
از ایرادات آن میتوان به نداشتن گواهی IP، دوربینهای متوسط و فیلمبرداری نسبتا ضعیف اشاره کرد. اگر شما نیز به عکاسی کمتر از بازی کردن اهمیت میدهید، این دستگاه میتواند به راحتی تمامی نیازهای شما ار براورده کند. اما اگر به عکاسی و قیلمبرداری اهمیت زیادی میدهید، بهتر است یه رقیبهای این گوشی نگاهی بیندازید.
نظر شما درباره بررسی Poco F4 GT چیست؟! اگر این گوشی را دارید یا قصد خرید پوکو F4 GT را دارید، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
بررسی: اگر به گوشیهای پوکو علاقهمند هستید، میتوانید بررسی Poco M5s را نیز مطالعه کنید.