شیائومی با عرضه 12T Pro باز هم یک عضو به خانواده گوشی‌های قاتل پرچم دار خود اضافه کرد. امسال این دستگاه از زبان طراحی سایر گوشی‌های سری Xiaomi 12 استفاده می‌کند. اما سؤال اصلی اینجا است که آیا این دستگاه با برچسپ قیمتی حدود ۲۲ میلیون تومان تا چه میزان ارزش خرید دارد؟ برای پاسخ به این سؤال بررسی شیائومی ۱۲ تی پرو را تا انتها مطالعه کنید.

آنباکس شیائومی ۱۲ تی پرو
آنباکس شیائومی 12T Pro

در بررسی شیائومی ۱۲ تی پرو شیائومی درون جعبه ۱۲ تی پرو، علاوه بر خود دستگاه، شارژر ۱۲۰ وات، کابل شارژ و انتقال داده USB Type C به USB A، قاب محافظ ژله‌ای، دفترچه راهنما و سوزن خارج کردن شیار سیم کارت را قرار داده است. از این رو بر خلاف سایر رقبا، حضور شارژر با وات بالا درون جعبه دستگاه یکی از نقاط مثبت این گوشی حساب می‌شود.

طراحی دکمه های کناری شیائومی ۱۲ تی پرو
طراحی Xiaomi 12T Pro
ابعاد گوشی8.6*75.9*163.1
وزن گوشی205
جنس صفحهکورنینگ گوریلا گلس 5
استاندارد ضد آبIP53
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهآلومینیوم

شیائومی امسال درون دو گوشی شیائومی 12T و 12T Pro از زبان طراحی گوشی‌های سری ۱۲ خود استفاده کرده است. از این رو با در دست گرفتن این گوشی، به یاد طراحی سایر گوشی‌های سری ۱۲ شیائومی مانند Xiaomi 12 Pro خواهید افتاد. پس از در دست گرفتن شیائومی 12T Pro ابعاد ضخیم گوشی و وزن ۲۰۵ گرمی آن تنها نکته‌هایی خواهد بود که می‌تواند شما را آزار دهد. این دو مورد می‌تواند اندکی احساس در دست گرفتن یک گوشی پرچم دار را از شما بگیرد.

شیائومی امسال برای قاتل پرچم دار جدید خود سه رنگ مشکی (Black)،‌ نقره‌ای (Silver) و آبی (Blue) را در نظر گرفته است. همچنین از نظر کیفیت ساخت نیز شاهد یک گوشی خوش ساخت از شیائومی هستیم. چرا که فریم دور دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و پنل پشتی نیز از جنس شیشه است. علاوه بر این ستاپ دوربین پشت، اندکی برآمدگی دارد و از آلومینیوم ساخته شده است.

در طراحی شیائومی 12 تی پرو می‌تواند دکمه‌های کنترل صدا و خاموش-روشن (پاور) را در لبه سمت راست مشاهده کرد. در لبه پایینی و بالایی اسپیکرهای مکالمه وجود دارند. علاوه بر این شما می‌توانید شاهد درگاه حسگر IR در لبه بالایی گوشی و درگاه USB Type C و شیار سیم کارت در لبه پایینی گوشی باشید.

شما می‌توانید درون این شیار، از دو سیم کارت نانو به صورت همزمان استفاده کنید.

صفحه نمایش شیایومی ۱۲ تی پرو
صفحه نمایش Xiaomi 12 T Pro
نوع پنلامولد
اندازه صفحه6.67 اینچ
رزولوشن2712*1220
تراکم پیکسلی446
نرخ به روز رسانی120 هرتز

شیائومی از یک پنل صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED درون این دستگاه استفاده کرده است که امکان نمایش ۶۸ میلیارد رنگ را دارد. این پنل می‌تواند محتوا صفحه نمایش را با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز پخش کند. همچنین صفحه نمایش Xiaomi 12T Pro از استانداردهای رنگی DCI-P3، Dolby Vision و HDR10+ پشتیبانی می‌کند.

صفحه نمایش Xiaomi 12T Pro دارای حاشیه‌های کمی است. از این رو نسبت مساحت صفحه نمایش به پنل روی دستگاه در این گوشی ۸۶.۷ درصد است. همچنین رزولوشن صفحه نمایش شیائومی ۱۲ تی پرو 1220*2712 پیکسل است که این عدد تراکم پیکسلی 446ppi را به کاربر خروجی می‌دهد.

بنابراین ما با یک صفحه نمایش با کیفیت در این گوشی رو به رو هستیم. چرا که رنگ‌ها درون این صفحه نمایش به واقعیت نزدیک هستند و از غلظت رنگ مناسبی برخوردارند. درون تنظیمات صفحه نمایش نیز می‌تواند شاهد گزینه تنظیم نرخ تازه سازی به صورت خودکار (با توجه به محتوای در حال نمایش) و یا به صورت ثابت به روی دو عدد ۶۰ و ۱۲۰ هرتز بود.

شیائومی همچنین از محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۵ درون این گوشی استفاده کرده است که مقاومت بالایی در برابر ضربه و خط و خش پذیری دارد. علاوه بر این صفحه نمایش Xiaomi 12T Pro دارای میزان روشنایی حداکثری ۹۰۰ نیت است. از این رو در محیط‌های با نور زیاد به راحتی می‌توانید محتوای صفحه نمایش را مشاهده کنید. در زیر نور مستقیم خورشید نیز مشاهده محتوای صفحه نمایش دشوار نیست. اگرچه در گوشی‌های پرچم دار این میزان روشنایی حداکثری بیشتر است.

طراحی دوربین  شیایومی ۱۲ تی پرو
دوربین شیائومی ۱۲ تی پرو
رزولوشن دوربین‌ها200و8و2 مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS

شیائومی از یک ستاپ دوربین سه گانه به عنوان دوربین اصلی خود استفاده کرده است که دارای یک دوربین واید ۲۰۰ مگاپیکسلی با دیافراگم ۱.۷، یک دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با پهنای دید ۱۲۰ درجه و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو است.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی 12T Pro در نور روز از کیفیت بالایی برخوردار هستند. درون این تصاویر دامنه رنگی کاملاً مناسب است و جزئیات نیز به خوبی دیده می‌شوند. از این رو این لنز به راحتی می‌تواند خیال شما را بابت ثبت تصاویر با کیفیت راحت کند.

اما در مقابل تصاویر ثبت شده با سایر دوربین‌ها از کیفیت پایین‌تری برخوردارند. البته این پایین‌تر بودن کیفیت به میزانی نیست که تصاویر قابل استفاده نباشند و یا کیفیت خیلی پایینی داشته باشند. اما ما مقایسه این تصاویر با دوربین اصلی، این تفاوت قابل مشاهده است.

برای نمونه دوربین اولترا واید در نور روز عملکرد مناسبی دارد و جزئیات را با دقت قابل قبولی ثبت می‌کند اما در مقایسه با تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی، این تصاویر دارای دامنه رنگی سردتری هستند.

همچنین تصاویر ثبت شده با دوربین ماکرو نیز دارای جزئیات کمی هستند. اما باز هم این کم بودن جزئیات خیلی آزار دهنده نیست و تصاویر ثبت شده با این دوربین قابل استفاده است.

علاوه بر این ثبت تصاویر پرتره یکی از نقاط قوت دوربین شیائومی 12T Pro است. چرا که درون تصاویر ثبت شده علاوه بر کیفیت بالا، شاهد جداسازی مناسب سوژه نیز هستیم و لبه‌های سوژه به خوبی تشخیص داده می‌شوند. همچنین پس از ثبت تصاویر نیز می‌توان درون رابط کاربری نرم افزار تصاویر گوشی، میزان تار بودن و یا افکت پرتره را تغییر داد.

البته اگر پس از ثبت تصاویر میزان تار بودن پشت تصویر را تا انتها زیاد کنید، شاهد برخی اشتباهات در جدا سازی سوژه‌ها خواهید بود.

همچنین عملکرد دوربین اصلی در ثبت تصاویر درون شب نیز مناسب است و به راحتی می‌توانید با نور نسبتاً کم تصاویر با کیفیتی را ثبت کنید. ثبت تصاویر پرتره درون نور شب نیز کاملاً مناسب است.

اما در مقابل تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید و ماکرو درون نور شب از کیفیت پایین‌تری برخوردارند و جزئیات درون این تصاویر به میزان کمی ثبت می‌شود.

علاوه بر این شیائومی درون رابط کاربری دوربین شیائومی 12 تی پرو امکان زوم به روز سوژه را تا ۱۰ برابر به کاربران می‌دهد. البته طبیعی است که این زوم دیجیتالی است. اما تصاویر ثبت شده در حالت زوم از کیفیت مناسبی برخوردارند و دستگاه تصاویر را پس از زوم پردازش می‌کند تا تصاویر خروجی مناسب و قابل استفاده باشد. طبیعی است که در زوم‌های پایین تصاویر از جزئیات بیشتری برخوردارند.

Xiaomi 12T Pro امکان فیلم برداری با کیفیت‌های 4K و ۱۰۸۰ با فریم ریت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. همچنین دوربین این گوشی امکان فیلم برداری با کیفیت 8K و فریم ریت ۲۴ فریم بر ثانیه را نیز دارد.

ویدیوهای ثبت شده با کیفیت 8K جزئیات را به خوبی نمایش می‌دهند. اما به دلیل ثبت این ویدیوها با فریم ریت ۲۴ فریم بر ثانیه، اندکی ویدیوهای نمایش داده شده با لگ و کندی ضبط می‌شوند.

در غیر این صورت ویدیوهای ضبط شده با کیفیت 4K و فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه با Xiaomi 12T Pro از کیفیت بالایی برخوردارند. جزئیات درون این ویدیوها بالا است و دامنه رنگی ویدیوهای ضبط شده نیز کاملاً مناسب است.

در نهایت باتوجه به نسخه MIUI این گوشی، رابط کاربری نرم افزار نمایش تصاویر 12T Pro این امکان را به شما می‌دهد تا افکت‌های بیشتری را به تصاویر خود اعمال کنید. برای نمونه مانند برخی دیگر از گوشی‌های شیائومی شما درون تصاویر این گوشی می‌توانید رنگ آسمان را تغییر دهید.

در مجموع عملکرد دوربین پشت Xiaomi 12T Pro کاملاً مناسب است و نسبت به رنج قیمتی خود ارزش خرید بالایی را دارد. اما اگر نیاز به ثبت تصاویر اولترا واید و ماکرو بهتر دارید، ممکن است انتخاب‌های مناسب‌تری را نیز در این رنج قیمتی داشته باشید.

طراحی دوربین سلفی شیائومی ۱۲ تی پرو
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین20 مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30/60fps, HDR

دوربین سلفی شیائومی 12T Pro یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی واید با دیافراگم ۲.۲ است. تصاویر ثبت شده با این دوربین از کیفیت خوبی برخوردارند. به طوری که جزئیات درون تصاویر به خوبی ثبت شده و دامنه رنگی تصاویر نیز مناسب است.

اما با توجه به کیفیت بالای دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی پشت دستگاه، تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی در مقایسه با تصاویر ثبت شده با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، جزئیات کمتری را نمایش می‌دهد. همچنین دامنه رنگی تصاویر سلفی ثبت شده مانند دوربین اصلی گرم نیست و اندکی سردتر است و رنگ‌ها با کنتراست کمتری ثبت می‌شود.

علاوه بر این ویدیوهای ضبط شده با دوربین سلفی این گوشی امکان ضبط با کیفیت ۱۰۸۰ و فریم ریت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. کیفیت این ویدیوها نیز نسبت به ۱۰۸۰ بودن آن‌ها مناسب است. اما طبیعی است که نمی‌توان انتظار کیفیت خیلی بالا را از این ویدیوها داشت.

سخت افزار شیائومی ۱۲ تی پرو
سخت افزار شیائومی12T پرو
نام تراشهاسنپدراگون 8 نسل 1
تعداد هسته ها8
معماری تراشه4 نانومتر

Xiaomi 12T Pro با پردازنده ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ به همراه ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم عرضه شده است. از این رو شیائومی 12 تی پرو به راحتی می‌تواند از پس انواع پردازش‌های سنگین شما به راحتی بر بیاید. علاوه بر این شیائومی 12T Pro را با حافظه‌های ذخیره سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی عرضه کرده است.

نسخه‌ای که ما برای بررسی در دست داریم، نسخه با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره سازی این دستگاه است.

همان طور که انتظار داشتیم، شیائومی ۱۲ تی پرو در تست‌های ما نیز عملکرد مناسبی را از خود به نمایش گذاشت. به طوری که ما به راحتی توانستیم انواع بازی‌ها و نرم افزارهای سنگین را به روی این گوشی اجرا کنیم.

دمای دستگاه حین اجرای پردازش‌های سنگین نیز کاملاً مناسب است و در اکثر مواقع حین اجرا پردازش‌های سنگین دمای دستگاه به حدود ۳۹ درجه سانتی‌گراد رسید. البته با توجه به طراحی مناسب سیستم خنک کننده دمای دستگاه با سرعت مناسبی کاهش پیدا می‌کند.

تجربه بازی شیائومی ۱۲ تی پرو
تجربه گیمینگ شیائومی ۱۲ تی پرو

ما برای تست سخت افزار Xiaomi 12T Pro انواع بازی‌های سنگین را به روی این گوشی اجرا کردیم و این گوشی توانست به راحتی از پس اجرای این بازی‌ها بر بیاید.

شیائومی ۱۲ تی پرو بازی‌های Leag of Legends و Asphalt 9 را با گرافیک خیلی زیاد و فریم ریت بالا اجرا کرد و حین بازی شاهد لگ یا کندی نبودیم. همچنین فریم ریت نمایش داده شده صفحه نمایش حین اجرای این بازی‌های نیز حدود ۶۰ الی ۶۱ فریم بر ثانیه بود.

علاوه بر این ما بازی سنگین Call of Duty Mobile را نیز به روی این دستگاه اجرا کردیم و توانستیم به روانی و با گرافیک بالا بازی را بدون مشکل اجرا کنیم. فریم ریت نمایش داده شده صفحه نمایش حین اجرای این بازی نیز حدود ۱۱۲ الی ۱۱۶ فریم بر ثانیه بود که با توجه به تنظیمات متفاوت بازی و طول اجرای بازی به روی دستگاه متفاوت بود.

با توجه به سخت افزار قوی شیائومی ۱۲ تی پرو، درون تنظیمات این بازی شاهد گزینه‌های گرافیک High، Medium، Low و VeryHigh و گزینه‌های فریم ریت VeryHigh، High، Medium، Low و ULTRA (تنها برای حالت مالتی پلیر) بودیم.

بنچمارک ها

علاوه بر اجرای روان بازی‌ها، شیائومی 12 تی پرو در اجرای بنچمارک ها نیز عملکرد خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشت. به طوری که این دستگاه درون تست‌های ما توانست امتیاز ۱۰۴۶۶۱۲ را از بنچمارک Antutu نسخه 9.4.4 کسب کند. همچنین در بنچمارک Geekbench نسخه 5.4.6 نیز این دستگاه توانست امتیاز ۱۳۱۵ را در بخش تک هسته‌ای و امتیاز ۴۱۵۶ را در بخش چند هسته‌ای که کسب کند.

برای بررسی پایداری عملکرد این گوشی نیز ما تست Wild Life Extreme Stress Test را به روی این گوشی اجرا کردیم و متأسفانه بعد از گذشت چندین دقیقه از اجرای بنچمارک، دستگاه به دلیل دمای زیاد اجرای بنچمارک را متوقف کرد و ما دمای ۴۵ درجه سانتی‌گراد را در این حالت اندازه گیری کردیم که این عدد بیشترین عدد اندازه گیری شده ما بود.

البته اندکی افت فریم ریت در اجرای بازی‌های سنگین نیز این موضوع را با ما نشان داد. اما در عملکردهای سنگین و طولانی مدت ما با مشکلی رو به رو نشدیم و دمای دستگاه حین اجرای پردازش‌های سنگین اکثراً آزاردهنده نبود.

در ادامه بررسی شیائومی ۱۲ تی پرو می‌توانید امتیاز بنچمارک های این گوشی را در تصاویر زیر مشاهده کنید.

طراحی اسپیکر شیائومی ۱۲ تی پرو
اسپیکرها

شیائومی 12 تی پرو دارای اسپیکرهای استریو در قسمت بالا و پایین خود است. کیفیت صدای خارج شده از اسپیکرهای این دستگاه مناسب است و صدای پخش شده دارای جزئیات و بیس مناسبی است.

علاوه بر این حجم صدای خارج شده از اسپیکرهای Xiaomi 12T Pro نیز بالا است. اما نباید از آن توقع صدای خارج شده از Galaxy S22 Ultra را داشته باشید.

طبق ادعای شیائومی صدای اسپیکرهای این دستگاه توسط شرکت Harman Kardon تنظیم شده است که این موضوع نیز کیفیت صدای مناسب اسپیکرهای این دستگاه را تأیید می‌کند. همچنین 12T Pro می‌تواند صدای با کیفیت ۲۴ بیت و ۱۹۲ کیلو هرتز را نیز پخش کند.

سنسورها و تکنولوژی‌های ارتباطی

12T Pro از حسگرهای شتاب سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب نما، مادون قرمز و حسگر سنجش طیف رنگ (color spectrum) استفاده می‌کند که به راحتی می‌تواند نیاز کاربران را پاسخ گو باشد. همچنین این دستگاه از وای‌فای دوکاناله نسل ۶ و بلوتوث نسل ۵.۲ نیز پشتیبانی می‌کند.

امنیت و احراز هویت

شیائومی ۱۲ تی پرو علاوه بر شیوه‌های رایج احراز هویت، از تشخیص اثر انگشت نیز استفاده می‌کند. سنسور تشخیص اثر انگشت این دستگاه اپتیکال است و در زیر صفحه نمایش قرار دارد.

عملکرد این سنسور نیز عالی است. چرا که می‌تواند با دقت بالا و سرعت خیلی زیاد اثر انگشت شما را تشخیص دهد. از این رو به جرات می‌توان گفت که 12T Pro دارای یکی از بهترین حسگرهای تشخیص اثر انگشت اپتیکال است.

رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریMIUI 13
نسخه اندروید12

شیائومی این دستگاه را با اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI 13 عرضه کرده است و به احتمال زیاد با عرضه MIUI 14، این نسخه از رابط کاربری شیائومی برای این گوشی نیز عرضه خواهد شد. اما متأسفانه تا این لحظه این آپدیت برای Xiaomi 12T Pro عرضه نشده است و فعلاً خبری از اندروید ۱۳ در این دستگاه نیست.

عملکرد رابط کاربری دستگاه نیز مانند سایر گوشی‌های با این نسخه از رابط کاربری MIUI است و در این دستگاه شاهد حالت اضافه‌ای درون رابط کاربری نیستیم.

همچنین درون این گوشی نیز شاهد حالت مخصوص گیم و بازی شیائومی به نام Game Boost نیز هستیم که تجربه خوبی را از اجرای بهتر بازی به کاربران می‌دهد.

علاوه بر این با توجه به سخت افزار قوی این گوشی، 12T Pro بدون لگ بین صفحه‌ها جا به جا می‌شود و می‌تواند چند نرم افزار را با هم و بدون لگ اجرا کند.

شارژ دهی شیائومی ۱۲ تی پرو
باتری دهی و شارژ
حجم5000 میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی120 وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

در بررسی شیائومی ۱۲ تی پرو یکی از نقاط مثبت اصلی این تلفن هوشمند، سرعت شارژ فوق‌العاده این گوشی است. چرا که شیائومی این دستگاه را با شارژر ۱۲۰ واتی عرضه کرده است و طبق ادعای این شرکت در صورت شارژ دستگاه با این شارژر شاهد شارژ از ۰ تا ۱۰۰ درصدی گوشی در ۱۹ دقیقه هستیم و در عمل مدت زمان حدود ۲۵ دقیقه‌ای برای شارژ کامل باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری Xiaomi 12T Pro دور از ذهن نیست.

همچنین Xiaomi 12T Pro باتری دهی خیلی خوبی نیز دارد. به طوری که ما در تست‌های خود پس از اجرای حدود ۳۰ دقیقه بازی سنگین کالاف دیوتی موبایل شاهد افت شارژ ۱۰ درصدی دستگاه بودیم. البته نرخ به روز رسانی صفحه نمایش دستگاه در تست ما به روی ۱۲۰ هرتز بود.

از این رو می‌توان گفت که در سنگین‌ترین پردازش‌ها نیز شیائومی ۱۲ تی پرو به راحتی می‌تواند اندکی بیش‌تر از ۵ ساعت دوام بیاورد و این موضوع با توجه به شارژ خیلی سریع این گوشی کاملاً مناسب است.

البته در استفاده متوسط و معمولی باتری دستگاه به راحتی یک روز کاری و بلکه بیشتر را پاسخ گو است و می‌تواند شما را بی نیاز از شارژ مجدد کند.

جمع بندی

در مجموع بررسی شیائومی ۱۲ تی پرو، یکی از گوشی‌های با ارزش خرید بالا است که می‌تواند مناسب خیلی از کاربران باشد. چرا که هم دوربین پشت فوق‌العاده خوبی دارد و هم سخت افزار یک پرچم دار را با برچسب قیمتی به مراتب پایین‌تر درون خود جای داده است.

همچنین شارژر ۱۲۰ واتی درون جعبه این گوشی نیز خیلی از کاربران را به سمت این گوشی می‌کشاند. از نظر نقاط منفی نیز تنها می‌توان وزن سنگین و ضخامت زیاد و دوربین سلفی معمولی و نه چندان عالی را جزو نقاط منفی این گوشی دانست. که این نکات می‌تواند برای خیلی از کاربران مهم نباشد.

نظر شما درباره ارزش خرید شیائومی ۱۲ تی پرو چیست؟ آیا شما حاضر به خرید همچنین قاتل پرچم داری هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به محصولات شیائومی علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی شیائومی 12S اولترا را نیز مطالعه کنید.