سامسونگ گلکسی S22 اولترا پرچم دار امسال سامسونگ است. اما مهم ترین موضوعی که ذهن کاربر ها را درباره سامسونگ S22 Ultra درگیر کرده، طراحی آن است. آیا باید روی این دستگاه اسم سری S یا نام Note را گذاشت. چرا که طراحی اس ۲۲ اولترا همان زبان طراحی سری های نوت سامسونگ است. اما سوال اصلی برای همه کاربر های سامسونگ این است که این دستگاه چقدر ارزش خرید دارید؟ در ادامه این متن به بررسی کامل سامسونگ گلکسی S22 اولترا می‌پردازیم. پس اگر شما هم می‌خواهید درباره پرچم دار امسال سامسونگ اطلاعات بیشتری کسب کنید، بررسی اس ۲۲ اولترا را تا انتها مطالعه کنید.


آنباکس سامسونگ گلکسی S22 اولترا
آنباکس Galaxy S22 Ultra

در بررسی اس ۲۲ اولترا ما درون جعبه سامسونگ اس ۲۲ اولترا علاوه بر خود دستگاه شاهد دفترچه های راهنما، سوزن اجکت سیم کارت، کابل شارژ و انتقال داده دو سر Type C را شاهد هستیم. همچنین دیگر درون جعبه مانند سال گذشته خبری از شارژر نیست و باید در صورت نیاز، شارژر را به صورت جداگانه از سامسونگ خریداری کنید.

 

طراحی دکمه های کناری سامسونگ گلکسی S22 اولترا
طراحی Galaxy S 22 Ultra
ابعاد گوشی۸.۹×۷۷.۹×۱۶۳.۳
وزن گوشی۲۲۸ گرم
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهآلومینیوم
استاندارد ضد آبIP۶۸

گلکسی S22 اولترا امسال سامسونگ ما را بیشتر به یاد سری نوت و به خصوص نوت ۲۰ اولترا می‌اندازد. چرا که از نظر طراحی خیلی به طراحی سری های نوت شبیه است. اما این بار سامسونگ تصمیم گرفته این دستگاه را درون سری اس خود قرار دهد. Samsung S 22 Ultra وزن ۲۲۸ گرمی دارد. البته اگر شما نسخه دارای آنتن های mmWave آن را خریداری کنید این عدد یک گرم بیشتر خواهد بود. وزن سامسونگ S22 Ultra به روی کاغذ کمی سنگین به نظر می‌رسد. اما با توجه به ابعاد بزرگ آن اصلا آزار دهند نیست و توزیع وزنی دستگاه کاملا مناسب است.

سامسونگ پنل پشتی دستگاه را از گوریلا گلس ویکتورز پلاس ساخته است. اما با همان تکنولوژی گذشته خود که درون اس ۲۱ اولترا هم شاهد آن بودیم. چرا که دیگر احساس شیشه ای بودن در دست به شما نمی‌دهد و اثر انگشت هم روی دستگاه باقی نمی‌ماند. اما در عوض احساس کیفیت ساخت بالای پنل پشتی به کاربر القا می‌شود.

فریم دور دستگاه نیز از جنس Armor aluminum است که مقاومت مناسبی در برابر خط و خش و ضربه دارد.

 ما در قسمت بالا و سمت چپ پنل پشتی دستگاه شاهد ستاپ دوربین های اصلی دستگاه هستیم که به صورت حرف P  قرار گرفته شده اند. ستاپ دوربین امسال سامسونگ بر خلاف طراحی سال گذشته است و دوربین ها به صورت جداگانه و رینگی در کنار هم قرار گرفته شده اند. این موضوع باعث شده که دستگاه به روی سطح صاف کمتر از Note 20 Ultra و S21 Ultra تکان بخورند. اما همچنان شاهد تکان خوردن دستگاه به روی سطح صاف هستیم. 

گرچه سامسونگ با این طراحی ماژول دوربین توانسته سامسونگ اس ۲۲ اولترا را زیبا تر کند، اما طراحی رینگی دوربین ها باعث نشت گرد و غبار در بین رینگ ها به مرور زمان می‌شوند. از این رو باید هر از گاهی آن ها را تمیز کنید. البته اگر از قاب محافظ استفاده کنید، به دلیل پوشیده شدن فاصله بین رینگ های احتمالا نشست گرد و غبار در بین آن ها کمتر می‌شود.

گلکسی اس ۲۲ اولترا گواهی مقاومت در برابر آب و گرد و غبار IP68 را نیز دارد. از این رو می‌توانید به راحتی در زیر آب نیز ای دستگاه استفاده کنید. گرچه همیشه احتمال خرابی دستگاه در زیر آب وجود دارد.

همچنین ما در مرکز و پایین پنل پشتی دستگاه نیز شاهد لوگوی سامسونگ و IMEI دستگاه هستیم. فریم S22 Ultra از آلومینیوم ساخته شده که مقاومت دستگاه را بالا می‌برد و وجود آن طراحی S22 Ultra را زیبا تر کرده است. ما در لبه سمت چپی فریم دو شیار آنتن را شاهد هستیم و در سمت مقابل نیز شاهد دکمه های کنترل صدا، دکمه پاور و یک شیار آنتن دیگر هستیم.

در لبه بالایی فریم ما تنها شاهد میکروفون و شیار آنتن هستیم و در لبه پایینی هم شاهد درگاه سیم کارت، میکروفون مکالمه، درگاه شارژ Type C 3.2 برای شارژ و انتقال داده، اسپیکر و محل قرار گیری قلم هستیم. البته به روی لبه پایینی فریم دستگاه می‌توان دو خط شیار آنتن را در طرفین دستگاه مشاهده کرد.

به روی دستگاه نیز ما صفحه نمایش با حاشیه کم را شاهد هستیم که طراحی لبه های آن به صورت خمیده است. در قسمت بالای صفحه نمایش نیز ما شاهد دوربین سلفی هستیم که به صورت حفره ای در بالا و مرکز نمایشگر قرار داده شده است. در بالای دوربین سلفی نیز شیار اسپیکر مکالمه را شاهد هستیم. این شیار خیلی نازک است و خیلی دیده نمی‌شود. اما خروجی صدای آن با اسپیکر دوم استریو مشترک است و در بالای S22 Ultra شاهد درگاه خروجی صدای دیگری نیستیم.

رنگ های S22 Ultra

سامسونگ S22 Ultra را در رنگ های Phantom Black, White, Burgundy, Green, Graphite, Red, Sky Blue عرضه کرده است. انتخاب رنگ های امسال سامسونگ برای پرچم دار های خود کاملا هوشمندانه بود. گرچه شاید برخی از این رنگ ها را قبلا در سایر گوشی های سامسونگ دیده باشید، اما برخی از این رنگ ها جدید هستند.

در مجموع S22 Ultra طراحی بی عیب و نقصی دارد و بهینه ترین حالت ممکن طراحی سری نوت را در خود جای داده است. به طوری که در دست گرفتن این گوشی احساس در دست گرفتن Samsung S 22 Ultra به شما دست می‌دهد که این احساس، حس لوکس بودن و بزرگ بودن یک گوشی پرچم دار است.

 

صفحه نمایش سامسونگ گلکسی S22 اولترا
صفحه نمایش Galaxy S22 Ultra
نوع پنلDynamic AMOLED 2X
اندازه صفحه۶.۸ اینچ
رزولوشن۳۰۸۸×۱۴۴۰
تراکم پیکسلی۵۰۰ppi
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

سامسونگ برای پرچم دار امسال خود از یک پنل ۶.۸ اینچی از نوع Dynamic Amoled 2X استفاده کرده است. پنل پرچم دار امسال سامسونگ مانند نسل گذشته خود از HDR10+ پشتیبانی می‌کند و ۱۲۰ هرتزی است. همچنین صفحه نمایش S22 Ultra دارای حداکثر روشنایی 1750 nits است. ما با این مقدار روشنایی توانستیم به راحتی محتوای صفحه نمایش را در نور روز مشاهده کنیم. این عدد روشنایی ۲۵۰ نیت از نسل گذشته خود بیشتر است. اما در مقایسه با S21 Ultra تفاوت زیادی ندارد و هر دو گوشی زیر نور آفتاب عملکرد خوبی دارند.

نسبت مساحت روی دستگاه به میزان صفحه نمایش در اس ۲۲ اولترا ۹۰/۲ درصد است و این موضوع به معنی حاشیه کم این صفحه نمایش است. صفحه نمایش سامسونگ اس ۲۲ اولترا دارای لبه های خمیده از سمت راست و چپ دستگاه است و همین موضوع بیشتر ما را یاد زبان طراحی سری های Note این شرکت می‌اندازد.

دوربین سلفی گلکسی S22 Ultra نیز در مرکز و بالای صفحه نمایش به صورت حفره ای قرار داده شده است و مساحت کمی از صفحه نمایش را اشغال می‌کند. همچنین اطراف ناحیه دوربین نیز کیفیت صفحه نمایش افت نداشته است و ما شاهد سایه در دور دوربین نیستیم. 

از آن جایی که امسال قلم درون دستگاه به سری S آمده است، از این رو صفحه نمایش اس ۲۲ اولترا از این قلم پشتیبانی م کند. همچنین سامسونگ برای صفحه نمایش پرچم دار امسال خود از گوریلا گلس ویکتوس پلاس استفاده کرده است که آخرین نسل گوریلا گلس محسوب می‌شود. از این رو می‌تواند عملکرد خوبی در مقابل خط و خش و ضربه پذیری داشته باشد.

پس از بررسی صفحه نمایش این دستگاه و کار کردن با آن به عالی بودن پنل صفحه نمایش خواهید رسید. ما تست های مختلفی را به روی صفحه نمایش دستگاه انجام دادم. طبق نتیجه این تست ها صفحه نمایش S22 Ultra دامنه رنگی بالایی دارد و تفکیک رنگ ها به درستی در صفحه نمایش صورت می‌گیرد.

میزان عمق رنگ مشکی در صفحه نمایش Galaxy S22 Ultra خیلی بالا است و رنگ ها در این پنل به میزان بالایی به واقعیت نزدیک هستند. علاوه بر این با توجه به ‍۱۲۰ هرتز بودن این پنل تجربه کار کردن با گوشی کاملا روان و لذت بخش است. به خصوص در بازی ها این تجربه خوب می‌تواند بیشتر شما را راضی کند.

همچنین نرخ تاچ سمپل ۲۴۰ هرتزی نیز باعث تجربه خیلی روان در کار کردن با دستگاه می‌شود که این موضوع نیز برای گیمرها خبر خوبی است. امسال سامسونگ از تکنولوژی LTPO نسل دوم برای ساخت صفحه نمایش خود استفاده است. این موضوع باعث می‌شود تا بستگی به محتوای در حال نمایش، میزان نرخ تازه سازی آن تغییر کند و نتیجه این تغییر مصرف باتری بهتر دستگاه است.

 

دوربین سامسونگ گلکسی S22 اولترا
دوربین گلکسی S22 اولترا
رزولوشن دوربین‌ اصلی۱۰۸ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS, 10x optical zoom

گلکسی اس ۲۲ اولترا پنج بریدگی درون قسمت دوربین خود دارد. این بریدگی ها را لیزر اتو فوکوس و ستاپ چهار گانه دوربین ها تشکیل می‌دهد. دوربین اصلی این ستاپ یک سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی به دیافراگم ۱.۸ است که OIS نیز دارد. دوربین های دیگر این ستاپ نیز یک دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۰ درجه و دو دوربین تله فوتو ۱۰ مگاپیکسلی هستند. یکی از این لنز ها قابلیت زوم اپتیکال ۳ برابری دارند و دوربین دیگر قابلیت زوم اپتیکال ۱۰ برابری دارند.  البته این لنز می‌تواند تا ۱۰۰ برابر زوم دیجیتال را به شما بدهد.

 

تصاویر ثبت شده با دوربین سامسونگ اس ۲۲ اولترا کیفیت مناسبی دارند. دامنه رنگی تصاویر ثبت شده با دوربین کاملا مناسب است و تفکیک رنگ ها نیز به خوبی در دوربین اصلی سامسونگ S22 Ultra شکل گرفته است.

یکی از مزیت های دوربین نسخه های اولترا قابلیت زوم در آن ها است. S22 Ultra نیز از این قاعده مستثنی نشده است و زوم فوق العاده ای دارد. تصاویر ثبت شده با دوربین های تله فوتو از کیفیت خیلی خوبی برخوردار اند. به طوری که در حالت زوم اپتیکال اصلا شاهد کاهش کیفیت دوربین نیستید و تصاویر ثبت شده همان کیفیت مناسب دوربین اصلی را دارند.

اما در زوم دیجیتال نویز در عکس ها ظاهر می‌شود که با توجه به قابلیت زوم ۱۰۰ برابری کاملا طبیعی است. اما سامسونگ امسال با استفاده از هوش مصنوعی توانسته نویز تصاویر ثبت شده در این حالت را بگیرد. به طوری که در گذشته تصاویر ثبت شده در حالت زوم ۱۰۰ برابری کاملا به صورت پیکسلی بود.

اما تصاویر با زوم ۱۰۰ برابری گلکسی اس ۲۲ اولترا لبه های نرم تری دارند و قابل استفاده اند. چرا که تاکنون یکی از مشکلات زوم های زیاد در دوربین گوشی های هوشمند، غیر قابل استفاده بودن تصویر ثبت شده به دلیل پیکسلی بودن زیاد تصویر بود.

حالت عکاسی ۱۰۸ مگاپیکسلی

شما در این حالت تنها با استفاده از لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی Galaxy S22 Ultra عکاسی می‌کنید. تجربه عکاسی با این حالت شاید در ظاهر تفاوت زیادی با حالت عکاسی عادی نداشته باشد. اما زمانی که به روی تصاویر ثبت شده با این حالت زوم می‌کنید، جزئیات خیلی بیشتری را نسبت به حالت عادی مشاهده خواهید کرد.

اما تنها نکته منفی این حالت حجم زیاد فایل عکس ها است و این موضوع با توجه به ثبت جزئیات زیاد عکس ها کاملا طبیعی است. حجم تصاویر ثبت شده در این حالت گاهی به ۳۰ مگاپیکسل نیز می‌رسند اما کیفیت و جزئیات عالی را به کاربر ارائه می‌کنند.

همچنین در حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی درون رابط کاربری دوربین یک گزینه Detail Enhancer را مشاهده می‌کنیم که با فعال کردن آن دوربین جزئیات بیشتری را درون عکس ها ثبت می‌کند. که در تست های ما تفاوت فعال بودن با نبودن این قابلیت ملموس بود و با فعال کردن آن نویز تصاویر کمتر خواهد شد.

فیلم برداری

گلکسی S22 اولترا امکان فیلم برداری 8K و ۲۴ فریم بر ثانیه را دارد. همچنین این دستگاه می‌تواند با کیفیت های HD, FHD, UHD را با فریم ریت های ۳۰ و ۶۰ فریم دارد. همچنین درون رابط کاربری دوربین در حالت فیلم برداری ما شاهد قابلیت Super Steady هستیم که با فعال کردن این قابلیت می‌توانید تا میزان زیادی جلوی لرزش درون فیلم برداری را بگیرد. اما با فعال سازی این قابلیت تنها می‌توانید با کیفیت FHD و فریم ریت های ۳۰ و ۶۰ فریم فیلم برداری کنید. 

ویدیو های ضبط شده با دوربین اس ۲۲ اولترا نیز کیفیت خوبی دارند. دامنه رنگی و تفکیک پذیری رنگ ها در دوربین S22 اولترا کاملا مناسب است. تنها تصاویر ضبط شده با کیفیت 8K  به دلیل کیفیت بالا و فریم ریت ۲۴ فریم بر ثانیه، اندکی لگ دارند. همچنین در این حالت دوربین اندکی زوم می‌کند و شبیه این حالت است که تصاویر را با زوم دو برابری ضبط کرده ایم که این موضوع مورد منفی برای دوربین S22 Ultra حساب می‌شود.

تصویر برداری در شب

تصاویر و ویدیو های ثبت شده در حالت شب نیز کیفیت کاملا مناسبی دارند. درون حالت عکاسی اگر حالت شب را فعال کنید، جزئیات تصاویر بیشتر قابل مشاهده است. همچنین فیلم برداری درون شب S22 Ultra نیز نویز کمی را ثبت می‌کند.

همچنین در شب ما تا زوم ۳ برابری ما شاهد تعویض دوربین اصلی به دوربین تله فوتو نیستیم و برای زوم بیشتر از ۳ برابری، دوربین دستگاه به روی دوربین تله فوتو تغییر پیدا می‌کند. 

تصاویر ثبت شده پرتره 

تصاویر ثبت شده در حالت پرتره سامسونگ اس ۲۲ اولترا کاملا از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. لبه های تصاویر در حالت پرتره با دقت زیادی تشخیص داده می‌شوند. اما در بعضی مواقع و خیلی کم دوربین در شناسایی لبه های سوژه دقیق عمل نمی‌کند. این موضوع به دلیل وجود سنسور فوکوس لیزری است. 

نکته جالب در حالت عکاسی پرتره با S22 اولترا تغییر محل تابش نور به سوژه بعد از گرفتن عکس است. که این عمل با استفاده از هوش مصنوعی انجام می‌شود و نمونه تصاویر ثبت شده در این حالت نیز گویای عملکرد عالی این حالت است.

حالت Pro در عکاسی

S22 اولترا نیز مانند سایر پرچم دار ها دارای حالت عکاسی پرو است که با استفاده از آن می‌توانید کنترل زیادی روی لنز های دوربین خود داشته باشید و تمامی تنظیمات عکاسی را تغییر دهید. از این رو اگر عکاس حرفه ای هستید، این حالت خیلی به کمگ شما خواهد آمد. 

حالت Pro در فیلم برداری

یکی از قابلیت های جالب دوربین S22 اولترا وجود حالت پرو درون بخش فیلم برداری است. ما کمتر این قابلیت را درون رابط کاربری دوربین سایر دوربین ها شاهد هستیم. اما با وجود این قابلیت در S22 Ultra شما می‌توانید همان طور که در عکاسی تسلط بالایی به لنز های دوربین خود دارید، در این حالت نیز تسلط بالایی به روی بخش های مختلف دوربین و لنز ها برای فیلم برداری داشته باشید که این موضوع عالی است.

حالت فیلم برداری آهسته

اس ۲۲ اولترا دو حالت اسلو موشن و سوپر اسلو موشن برای فیلم برداری آهسته دارد که با سرعت ها مختلف می‌تواند. ویدیو های صحنه آهسته را برای شما ثبت کند. همچنین اگر در حالت سوپر اسلو موشن باشید، به دلیل فریم ریت بالای ۹۶۰ فریم بر ثانیه و حجم زیاد فایل، دستگاه به صورت هوشمند حرکت را در فیلم برداری تشخیص می‌دهد و آن لحظه را آهسته می‌کند. نمونه ویدیو های ثبت شده با این حالت نیز حاکی از کیفیت مناسب اسلو موشن در S22 Ultra است. این دستگاه امکان فیلم برداری اسلو موشن با کیفیت ها و فریم ریت های زیر را دارا است:

1080p@240fps, 720p@960fps

حالت پرتره در ویدیو

Samsung S 22 Ultra نیز حالت تصویر برداری پرتره را در نظر گرفته است. عملکرد این حالت شبیه حالت Cinematic mode در آیفون ها است. اما حالت های مختلفی را برای فیلم برداری به صورت پرتره به کاربر می‌دهد که این حالت ها تجربه فیلم برداری بهتری را به کاربر ارائه می‌کند.

سایر قابلیت های رابط کاربری دوربین

همچنین درون رابط کاربری دوربین ما قابلیت های دیگری مانند ضبط همزمان فیلم با استفاده از دوربین اصلی و دوربین سلفی را شاهد هستیم. علاوه بر این ما شاهد قابلیت Single Take هستیم که با استفاده از آن می‌توانید پس از ۱۵ ثانیه فیلم برداری حالت های مختلفی را دریافت کنید و دستگاه به صورت هوشمند می‌تواند حالت های مختلف خروجی را به کاربر تحویل دهد. 

 

دوربین سلفی سامسونگ گلکسی S22 اولترا
دوربین سلفی اس ۲۲ اولترا
رزولوشن دوربین۴۰ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps

سامسونگ برای گلکسی اس ۲۲ اولترا از یک لنز ۴۰ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۲ استفاده کرده است. تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی دامنه رنگی مناسبی دارد. همچنین تفکیک پذیری رنگ ها درون تصاویر ثبت شده با دوربین اس ۲۲ اولترا مناسب است. سامسونگ برای حالت عکاسی با دوربین سلفی دو حالت زاویه عادی و زاویه باز را در نظر گرفته است.

همچنین ما درون دوربین سلفی نیز شاهد حالت پرتره درون عکاسی و فیلم برداری هستیم. تفکیک پذیری سوژه از پس زمینه درون این حالت نیز به خوبی انجام می‌گیرید و با کیفیت بالا می‌تونید  تصاویر و ویدیو های پرتره مناسبی را ثبت کنید. 

ما درون رابط کاربری دوربین سلفی همچنین شاهد حالت شب هستیم که با استفاده از آن نور بیشتری درون عکس ها ثبت می‌شود و از این رو شاهد جزئیات بیشتری درون عکس ها هستیم.

فیلم برداری دوربین سلفی

دوربین سلفی اس ۲۲ اولترا قابلیت فیلم برداری تا 4K با فریم ریت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. تصاویر ثبت شده با دوربین اس ۲۲ اولترا از کیفیت بالایی برخوردار اند. به خصوص اگر شما با کیفیت 4K  فیلم برداری کنید. همچنین ویدیو های ثبت شده با این دوربین از دامنه رنگی و تفکیک پذیری رنگی بالایی برخوردار هستند. 

همچنین ما درون دوربین سلفی شاهد قابلیت اتو فریمینگ نیز هستیم. با استفاده از این قابلیت دوربین دستگاه به صورت هوشمند شما را در حالت فوکوس قرار می‌دهد و کادر بندی سوژه ها درون دوربین را به صورت خودکار انجام می‌دهد. این قابلیت خیلی می‌تواند در ویدیو کنفرانس ها و مکالمات تصویری گروهی کاربردی باشد.

نکته مثبت دیگر درون دوربین سلفی Galaxy S22 Ultra وجود قابلیت اسلو موشن در رابط کاربری بخش سلفی است که با استفاده از آن می‌توانید ویدیو های صحنه آهسته با کیفیتی را ثبت کنید.

حالت Export Raw

سامسونگ قابلیت عکاسی Raw را چند ماهی است که درون پرچم دار های خود توسعه داده است و این قابلیت درون گلکسی اس ۲۲ اولترا نیز موجود است. اما برای استفاده از آن نمی‌توانید از نرم افزار دوربین دستگاه استفاده کنید. بلکه باید نرم افزاری که سامسونگ جداگانه برای این منظور منتشر کرده را از روی استور سامسونگ به روی دستگاه خود نصب کنید. بعد از نصب این نرم افزار شما کنترل کاملی به روی لنز های دوربین خود دارید. تصاویر ثبت شده با این نرم افزار نیز کیفیت بالایی دارند.

جمع بندی دوربین

در مجموع دوربین اصلی و سلفی اس ۲۲ اولترا از هر نظر بی عیب و نقص است و با استفاده از آن می‌توانید تصاویر و ویدیو های فوق العاده ای ثبت کنید. همچنین اگر اهل عکاسی با استفاده از زوم هستید، گلکسی S22 Ultra انتخاب مناسبی برای شما است.

 

برنامه های سامسونگ گلکسی S22 اولترا
سخت افزار گلکسی اس ۲۲ اولترا
نام تراشهاگزینوس ۲۲۰۰
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتر

گلکسی اس ۲۲ اولترا امسال سامسونگ از پردازنده ۴ نانومتری استفاده می‌کند. البته امسال هم سامسونگ این پرچم دار های را با دو نسخه عرضه کرده است. یک نسخه با پردازنده پرچم دار Exynos 2200 و نسخه دیگر با پردازنده پرچم دار Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 عرضه شده است.

هر ساله سامسونگ با توجه به سیاست بازاریابی خود این دستگاه ها را روانه بازار جهانی می‌کند. امسال نیز نسخه با پردازنده Exynos به بازار اروپا عرضه شده است و نسخه دیگر برای برخی دیگر از بازار ها عرضه شده است.

اما خبر خوب برای بازار ایران، توزیع نسخه دارای پردازنده کوالکام سامسونگ S22 Ultra در بازار کشور ما است. چرا که امسال سامسونگ تصمیم گرفته بر خلاف سال های گذشته، برای بازار آسیا و آفریقا از پردازنده کوالکام استفاده کند و از آن جایی که این پردازنده اندکی قوی تر و محبوب تر است، این موضوع خبر خوبی برای طرفداران سامسونگ محسوب می‌شود.

سامسونگ اس ۲۲ اولترا با دو نسخه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی روانه بازار شده است و این موضوع یک پسرفت برای سامسونگ حساب می‌شود. چرا که ما در اس ۲۱ اولترا شاهد نسخه با ۱۶ گیگابایت رم نیز بودیم. اما امسال خبری از این میزان رم درون گلکسی اس ۲۲ اولترا نیست.

Samsung Galaxy S22 Ultra با دو نسخه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی روانه بازار شده است و این موضوع یک پسرفت برای سامسونگ حساب می‌شود. چرا که ما در اس ۲۱ اولترا شاهد نسخه با ۱۶ گیگابایت رم نیز بودیم. اما امسال خبری از این میزان رم درون اس ۲۲ اولترا نیست.

اما این تفاوت رم، تاثیر محسوسی در عملکرد دستگاه ندارد. همچنین سامسونگ برای S22 Ultra چهار نسخه حافظه 128GB, 256GB, 512Gb و 1TB در نظر گرفته است که تنها نسخه ۱۲۸ گیگابایتی با ۸ گیگابایت رم عرضه می‌شود و سامسونگ از تکنولوژی UFS 3.1 برای حافظه Galaxy S22 Ultra استفاده کرده است.

برای بررسی اس ۲۲ اولترا نسخه ای که ما در رسانه علاءالدین در دست داریم، نسخه با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه سامسونگ S22 Ultra است. همچنین، این نسخه دارای پردازنده اسنپدراگون است. 

عملکرد سخت افزاری 

با توجه به وجود پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و ۱۲ گیگابایت رم درون سامسونگ S22 Ultra، ما انتظار عملکرد کاملا روانی را از آن داریم. در عمل هم اس ۲۲ اولترا با روانی بسیار توانست نرم افزار ها را با سرعت بالایی اجرا کند و در اجرای نرم افزار ها ما با کوچک ترین لگ احتمالی مواجه نبودیم. این موضوع به دلیل وجود پرچم دار امسال کوالکام درون این دستگاه است. 

تست گیمینگ گلکسی اس ۲۲ اولترا

در بررسی اس ۲۲ اولترا ما در تست گیم خود به روی این دستگاه توانستیم بازی های سنگین را به روانی روی S22 Ultra اجرا کنیم. اس ۲۲ اولترا توانست بازی Asphalt 9 را به روانی و بدون لگ اجرا کند. سرعت اجرای بازی ها هم نسبت به سایر گوشی ها اندکی بیشتر بود. چرا که ما در این دستگاه شاهد پردازنده پرچم دار کوالکام هستیم و سرعت بیشتر اجرای این بازی ها به دلیل قدرت بیشتر این پردازنده است. 

علاوه بر این، گلکسی اس ۲۲ اولترا توانست بازی کالاف دیوتی موبایل را به روانی روی فریم ریت Max و گرافیک Very High اجرا کند. این روان اجرا کردن بازی ها هم شامل بخش Battel Royal و هم بخش Multi Player گوشی بود. ما درون بازی نیز شاهد هیچ لگی یا کندی و تاخیری نبودیم.

نتایج بنچمارک سامسونگ گلکسی S22 اولترا
تست بنچمارک Galaxy S22 Ultra

ما تست ها و بنچمارک های مختلفی را توانستیم به روی Galaxy S22 Ultra اجرا کنیم. این دستگاه در بنچمارک Geekbench ورژن ۵.۱ توانست در بخش تک هسته ای امتیاز ۱۲۰۸ را کسب کنید. همچنین در بخش چند هسته ای نیز ما شاهد امتیاز ۳۳۴۱ بودیم. ورژن ۰.۵.۰ نسخه ML بنچمارک Geekbench نیز توانست امتیاز ۴۴۹ را کسب کند. این امتیاز ها نشان گر عملکرد خوب سخت افزار Galaxy S22 Ultra است. 

گلکسی اس ۲۲ اولترا همچنین توانست در بنچمارک Antutu ورژن ۹.۲.۱ امتیاز ۹۲۸۳۵۱ را کسب کند. همچنین این دستگاه در بخش CPU امتیاز  ۲۱۹۵۰۲ و در بخش GPU امتیاز ۳۹۳۲۳۷ را کسب کرد که این اعداد نیز نشان گر قدرت پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به همراه ۱۲ گیگابایت رم است. 

ما برای بررسی عملکرد پایداری دستگاه نیز استرس تست بنچمارک Antutu ورژن ۹.۲.۱ را به روی گلکسی اس ۲۲ اولترا اجرا کردیم و اس ۲۲ اولترا توانست از پس این تست ها بر بیاید و اجرای تست به دلیل مشکل گرما وسط اجرای تست متوقف نشد. در زیر می‌توانیم نمودار اجرای استرس تست Antutu را مشاهده کنیم. 

بعد از اجرای استرس تست Antutu نوبت به اجرای استرس تست بنچمارک 3DMark می‌رسد. ما تست Wild Life Extreme Stress Test بنچمارک 3DMark را به روی گلکسی اس ۲۲ اولترا اجرا کردیم. پرچم دار امسال سامسونگ توانست درصد پایداری %71.2 را کسب کند. این عدد نشان گر پایداری کم اس ۲۲ اولترا است.

این عدد به معنی کاهش عملکرد دستگاه بعد از پردازش های سنگین و مداوم است و این موضوع اصلا برای یک پرچمدار قابل قبول نیست و ما انتظار عدد خیلی بیشتری را در تست پایداری داشتیم. عددی که برای یک پرچم دار مورد نظر است، بالای ۸۵ درصد است اما عدد کسب شده خیلی پایین تر از انتظار ما بود. 

علاوه بر این S22 اولترا در تست سرعت حافظه بنچمارک Cross Platform Disk Test توانست عملکرد خوبی از خود نشان دهد. سرعت نوشتن اطلاعات به روی هارد اس ۲۲ اولترا 231.61 MB/s است و سرعت خواندن اطلاعات از روی حافظه دستگاه نیز 647.58 MB/s است. این اعداد به لطف استفاده از تکنولوژی UFS 3.1 برای حافظه دستگاه کسب شده است و شما با سرعت بالا می‌توانید اطلاعات را به روی حافظه دستگاه رایت کنید و یا از روی حافظه دستگاه بخوانید.

برای بررسی سرعت کپی اطلاعات در رم دستگاه نیز ما از نرم افزار بنچمارک استفاده کردیم و با استفاده از آن به عدد 38352.60 MB\s رسیدم. این عدد سرعت کپی کردن اطلاعات در حافظه رم دستگاه را نشان می‌دهد که عدد مناسبی برای یک پرچم دار است.

همچنین در اجرای مداوم بازی های سنگین و بنچمارک ها ما شاهد افزایش دما در گوشی بودیم. قسمت سمت راست دوربین پشت و قسمت بالایی صفحه نمایش S22 Ultra بخش هایی از دستگاه هستند که بعد از پردازش های سنگین داغ می‌شوند. غالبا این افزایش دما به خصوص در تسک هایی که خیلی سنگین نیستند، خیلی آزار دهنده نیست.

اما به روی پردازش های خیلی سنگین مانند بنچ مارک ها و استرس تست هایی که با دستگاه گرفته شد، این افزایش دما به خصوص در قسمت بالایی صفحه نمایش آزار دهند بود و احتمالا همین افزایش دما باعث کاهش پایداری و عملکرد دستگاه می‌شود.

در مجموع سخت افزار S22 Ultra کاملا سخت افزار مناسبی است. اگرچه در مقایسه با سخت افزار سال گذشت در بخش میزان رم شاهد پسرفت بودیم، اما عملکرد خوب و روانی را توانستیم از اس ۲۲ اولترا دریافت کنیم. اما پایداری عملکرد پایین و افزایش دما در این گوشی نقاط ضعفی بود که در سخت افزار سامسونگ S22 Ultra شاهد بودیم.

چرا که از یک پرچم دار انتظار بیشتری در بهبود عملکرد این بخش داشتیم. با توجه به اینکه سامسونگ در کنفرانس معرفی پرچم دار های امسال خود نیز به سیستم خنک کنده جدید این دستگاه ها اشاره کرد، انتظار این میزان داغ کردن دستگاه را از S22 Ultra نداشتیم. 

 

اسپیکر سامسونگ گلکسی S22 اولترا
اسپیکر

سامسونگ برای گلکسی اس ۲۲ اولترا اسپیکر های استریو فوع العاده ای در نظر گرفته است. کیفیت صدای این اسپیکر ها نیز واقعا فوق العاده است. همچنین حجم صدای پخش شده توسط اسپیکر ها بالا است. از این رو به راحتی می‌توانید جزئیات صدا را درون فیلم ها یا بازی ها بشنوید.

حجم صدای پخش شده از اسپیکر های استریو گلکسی اس ۲۲ اولترا تقریبا برابر است و مشترک بودن خروجی صدای اسپیکر بالایی با اسپیکر مکالمه و نازک بودن شیار خروجی صدای اسپیکر مکالمه، قدرت بالای طراحی اسپیکر ها و محل قرار گیری آن ها را نشان می‌دهد. گرچه اگر خیلی دقیق بررسی کنیم، اندکی حجم صدای اسپیکر بالایی کمتر از حجم صدای اسپیکر پایینی دستگاه است.

اس ۲۲ اولترا از صدای Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند. همچنین درون رابط کاربری دستگاه شاهد یک گزینه هستیم که با استفاده از آن می‌توانید صدای دالبی اتموس را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه می‌توانید تجربه بهتری از پخش صدا را درون دستگاه کسب کنید.

علاوه بر این گلکسی S22 Ultra می‌تواند صدای با کیفیت 32-bit/384kHz را پخش کند.

سنسور ها

گلکسی اس ۲۲ اولترا سنسور های ستاپ سنج، قطب نما، مجاورت، ژیروسکوپ و فشار سنج را درون خود جای داده است. همچنین شما با استفاده از S22 Ultra می‌توانید از قابلیت Samsung DeX و حالت بی سیم Samsung DeX استفاده کنید. 

Galaxy S22 Ultra از وای فای دو کاناله نسل ۶ و بلوتوث ۵.۲ نیز پشتیبانی می‌کند و ما شاهد سنسور NFC نیز درون این دستگاه هستیم.

 

s-pen سامسونگ گلکسی S22 اولترا
قلم اس پن

طراحی قلم اس پن برای S22 Ultra کاملا مشابه طراحی قلم Note 20 Ultra است. تنها جنس بدنه قلم کمی با جنس بدنه قلم نوت متفاوت است و این موضوع باعث خوش ساخت تر شدن قلم شده و در مقایسه با یک دیگر، کمی قلم S22 Ultra سبک تر است.

قلم گلکسی S22 اولترا تاخیر 2.8 میلی ثانیه ای دارد که در مقایسه با قلم نسل گذشته که تاخیر ۹ میلی ثانیه ای داشت، پیشرفت خیلی خوبی محسوب می‌شود. این تاخیر کم باعث شده در کار کردن با قلم دستگاه کاملا احساس کار کردن با مداد به شما دست دهد و تفاوت این تاخیر قلم در S22 Ultra با Note 20 Ultra کاملا قابل مشاهده است و برتری اس ۲۲ اولترا خیلی بیشتر از نوت است.

این موضوع کار کردن با قلم را به خصوص برای کسانی که زیاد از آن استفاده می‌کنند و دقت در کار آن ها خیلی مهم است، لذت بخش تر می‌کند. از این رو اگر خیلی از قلم برای طراحی و … استفاده می‌کنید، S22 Ultra برای شما مناسب است.

امنیت

سامسونگ برای تشخیص هویت علاوه بر رمز و الگو، از اثر انگشت زیر صفحه نمایشگر و تشخیص چهره نیز استفاده می‌کند. سنسور اثر انگشت زیر صفحه نمایش برای S22 Ultra از نوع اولترا سونیک است. از این رو می‌تواند با دقت بسیار زیادی با استفاده از امواج صوتی و با سرعت بالا دستگاه شما را باز کند. همچنین شما می‌توانید در حالت خاموش بودن صفحه نمایش نیز بدون روشن کردن آن، قفل صفحه را باز کنید. 

تشخیص چهره نیز با سرعت بالایی درون دستگاه انجام می‌شود. درون بخش اسکن چهره نیز سامسونگ هم با استفاده از عینک و هم بدون آن چهره شما را اسکن می‌کند. همچنین شما با استفاده از ماسک نیز نمی‌توانید قفل صفحه نمایش را باز کنید. این موضوع نشان گر الگوریتم قوی تر و امن تر سامسونگ برای تشخیص چهره در مقایسه با سایر گوشی ها است.

رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریOne UI 6.1
نسخه اندروید۱۲

اس ۲۲ اولترا با اندروید ۱۲ و نسخه ۴.۱ رابط کاربری One UI سامسونگ عرضه شده است. سامسونگ قول داده تا ۴ نسل برای این دستگاه به روزرسانی اندروید را ارائه دهد. همچنین سامسونگ تعهد کرده است که تا ۵ سال نیز این دستگاه وصله های امنیتی را دریافت خواهد کرد که این موضوع قیمت بالای این دستگاه را زمان خرید برای کاربران توجیه پذیر تر می‌کند و ارزش خرید آن را بالا می‌برد. اما این موضوع به معنی پشتیبانی این دستگاه از پروژه Android One گوگل نیست و سامسونگ به طور مستقل برای این دستگاه آپدیت ارائه خواهد کرد.

عملکرد رابط کاربری One UI 4.1 با وجود سخت افزار قوی کاملا روان و سریع است. به طوری که در کار کردن با دستگاه اصلا با لگ مواجه نمی‌شوید. 

صفحه نمایش S22 Ultra همچنین از قابلیت Always On نیز پشتیبانی می‌کند که با استفاده از آن می‌توانید اطلاعاتی مانند تقویم، وضعیت شارژ، ساعت، پیام ها و… را روی صفحه نمایش زمانی که دستگاه در حالت قفل است مشاهده کنید.

شما درون تنظیمات نیز می‌توانید رزولوشن را روی حالت های HD+, Full HD+ و WQHD+ قرار بدهید. همچنین درون بخش تنظیمات صفحه نمایش می‌توانید نرخ تازه سازی را به روی حالت تطبیق پذیر قرار دهید تا با توجه به محتوای در حال نمایش نرخ تازه سازی تغییر کند. گزینه دیگر برای نرخ تازه سازی تنظیم کردن نرخ تازه سازی به روی 60Hz  است. 

با توجه به نسخه جدید One UI 4 سامسونگ، بخش Color palette به تنظیمات دستگاه اضافه شده است که با استفاده از آن می‌توانید رنگ المان های صفحه را تغییر دهید. همچنین سامسونگ یک گزینه برای تغییر رنگ المان ها به صورت خودکار قرار داده است که رنگ ها را با توجه به رنگ های تصویر زمینه شما تنظیم می‌کند.

نکته جالب دیگری که سامسونگ برای S22 Ultra خود قرار داده است. قابلیت چرخش صفحه هوم است. با توجه به صفحه نمایش بزرگ و وجود قلم S Pen درون این دستگاه چرخش صفحه هوم می‌تواند تجربه بهتری از کار کردن با S22 Ultra را به کاربر بدهد.

عملکرد قلم در رابط کاربری

از آن جایی که دوباره قلم درون دستگاه به گوشی های سامسونگ بازگشته است، بخش زیادی از ویژگی های جالب رابط کاربری S22 Ultra به ویژگی های مخصوص قلم منحصر می‌شود.

قلم امسال اس ۲۲ به صورت بی سیم به دستگاه متصل است و سامسونگ اسم این حالت را حالت S Pen air actions می‌نامد که با استفاده از آن می‌توانید به ویژگی های جالبی دسترسی داشته باشید. مثلا درون رابط کاربری دوربین با حالت ها حرکتی که سامسونگ برای قلم دستگاه تعیین کرده است می‌توانید دوربین را کنترل کنید.

برای مثال با حرکت دایره ای به دو سمت می‌توانید زوم دوربین را زیاد یا کم کنید. یا با فشردن دکمه قلم می‌توانید حالت عکاسی یا فیلم برداری را آغاز کنید. همچنین درون صفحات می‌توانید با تکان دادن قلم از صفحه نمایش خود اسکرین شات بگیرید. 

علاوه بر این با بیرون آوردن قلم دستگاه، لوگو قلم در کنار گوشی ظاهر می‌شود که با فشردن آن می‌توانید به منو قلم دسترسی پیدا کنید. در این منو شما می‌توانید گزینه های مختلفی را انتخاب کنید.

نوشتن نوت به روی صفحه، اسکرین شات و نوشتن نوت به روی آن، نمایش نوت ها، ترجمه متن ها به زبان مورد نظر با گرفتن نوک قلم به روی کلمه بخشی از این قابلیت ها هستند که در بررسی اس ۲۲ اولترا عملکرد خوبی را به نمایش گذاشتند. علاوه بر این در این منو می‌توانید به صورت AR با قلم خود نقاشی بکشید. همچنین می‌توانید قابلیت Glance و بزرگنمایی را درون این منو مشاهده کنید.

درون این منو نیز می‌توانید برنامه PenUP را اجرا کنید. با استفاده از این برنامه شما می‌توانید طرح های دیگران را که با استفاده از قلم S Pen طراحی کرده اند را مشاهده کنید. 

همچنین درون تنظیمات دستگاه سامسونگ یک بخش را برای تنظیمات قلم S Pen قرار داده است. شما در این بخش می‌توانید تمامی حرکات و ژست های حرکتی قلم اس پن را شخصی سازی کنید. برای مثال می‌توانید با استفاده از قلم، نرم افزار خاصی را باز کنید یا عملکرد خاصی را تعریف کنید. همچنین سامسونگ قابلیت روشن کردن صفحه نمایش در حالت قفل با استفاده از قلم S Pen را درون این بخش از تنظیمات دستگاه قرار داده است. 

در نهایت عملکرد قلم و ویژگی های نرم افزاری که سامسونگ برای قلم این دستگاه در نظر گرفته است، کاملا مناسب است و قلم به روانی با دستگاه کار می‌کند. اما ما در تست های خود یک بار با خطا مواجه شدیم. زمانی که قلم در حال خارج شدن از دستگاه بود منو قلم باز شد. اما بعد از آن دستگاه به اصطلاح قفل شد و دستگاه هیچ فرمان دیگری دریافت نکرد.

حتی امکان خاموش کردن دستگاه هم با استفاده از منو خاموش کردن دستگاه وجود نداشت و ما مجبور به ری استارت کردن دستگاه به صورت دستی شدیم. خوشبختانه بعد از راه اندازی مجدد دستگاه تمامی اطلاعات حفظ شده بود و دستگاه به درستی کار می‌کرد. احتمال پیش آمدن این مشکل در کار کردن با گلکسی اس ۲۲ اولترا پایین است و سامسونگ احتمالا به زودی با به‌روز رسانی های بعدی خود این مشکل را حل خواهد کرد.

 

شارژر سامسونگ گلکسی S22 اولترا
باتری و شارژ دهی S22 اولترا
حجم۵۰۰۰ میلی‌‍آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۴۵ وات
سرعت شارژ بی‌سیم۱۵ وات
شارژ معکوس بی‌سیم۴.۵ وات

سامسونگ برای S22 Ultra یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری در نظر گرفته است. عملکرد این باتری با توجه به تراشه ۴ نانومتری و استفاده از نسل دوم تکنولوژی LTPO در ساخت نمایشگر، باعث شده تا اس ۲۲ اولترا عملکرد خیلی خوبی در باتری دهی داشته باشد. 

گرچه در مقایسه این دستگاه با S21 Ultra اندکی شارژ دهی اس ۲۱ اولترا بهتر است و این موضوع می‌تواند با به‌روزرسانی های بعدی بهبود بیابد و آینده شاهد بهتر شدن عدد باتری دهی باشیم. اما در عمل باتری دهی S22 Ultra کاملا عالی است و در استفاده ترکیبی روزمره به راحتی یک روز شلوغ کاری شما را پاسخ گو است. و اصلا احساس کم بودن باتری دهی نمی‌کنید. همچنین اگر از دستگاه استفاده عادی داشته باشید، باتری S22 Ultra می‌تواند به راحتی تا دو روز یا بیشتر دوام بیاورد.

یکی از بهبود های S22 Ultra نسبت به نسل گذشته پرچم دار های سامسونگ سرعت شارژ این دستگاه ها است. گلکسی اس ۲۲ اولترا سامسونگ امسال از شارژ ۴۵ واتی با سیم پشتیبانی می‌کند که در مقایسه با سرعت شارژ ۲۵ واتی نسل گذشته پیشرفت خیلی خوبی است. گرچه با توجه به حذف شارژر از جعبه گوشی، باید شارژر ۴۵ واتی سامسونگ را جداگانه تهیه کنید. 

علاوه بر این گلکسی اس ۲۲ اولترا از شارژ بی سیم ۱۵ واتی و شارژ معکوس بی سیم ۴.۵ واتی پشتیبانی می‌کند که اگر اهل استفاده از شارژر های بی سیم باشید، خبر خوبی برای شما محسوب می‌شود.

جمع بندی

در پایان بررسی اس ۲۲ اولترا باید گفت که این دستگاه قابلیت های زیادی را به شما می‌دهد و از همه جهات می‌تواند یک انتخاب مناسب برای شما باشد. پس اگر دنبال طراحی با گوشی هستید، باید سراغ این دستگاه بیایید. گرچه اس ۲۲ اولترا اندکی داغ می‌کند و پایداری عملکرد پایین تری نسبت به قیمت خود دارد. همچنین با وجود قیمت حدود ۴۲ میلیون تومانی نسخه ۲۵۶ گیگابایتی این دستگاه در اسفند ماه ۱۴۰۰، اندکی ارزش خرید رقبای Galaxy S22 Ultra بیشتر است.

بررسی اس ۲۲ اولترا را خواندید؟ نظر شما درباره پرچم دار امسال سامسونگ چیست؟

بررسی: اگر به محصولات سامسونگ علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی سامسونگ گلکسی A03s را نیز مطالعه کنید.