برای انتخاب یک گوشی هوشمند در رنج قیمتی ۴ تا ۵ میلیون تومان گزینه‌های مختلفی از سامسونگ برای انتخاب وجود دارد. اما سؤال اصلی اینجاست که بین گوشی‌های سامسونگ اف ۱۲، A12 ،M12 و A22 کدام دستگاه مناسب‌تر است و ارزش خرید بیشتری دارد؟ چراکه این گوشی‌ها از نظر مشخصات سخت‌افزاری و طراحی شباهت زیادی با یک دیگر دارند. برای پاسخ به این سؤال بررسی سامسونگ F12 را تا انتها مطالعه کنید.

آنباکس سامسونگ گلکسی F12
آنباکس Galaxy F12

برای بررسی سامسونگ F12 پس از جعبه گشایی Galaxy F12 درون جعبه گوشی علاوه بر خود دستگاه شاهد کابل شارژ USB-A به USB-C، سری شارژ، سوزن خارج کردن شیار سیم‌کارت و دفترچه‌های راهنما بودیم و خبری از هندزفری در جعبه سامسونگ F12 نبود.

طراحی دکمه های کناری سامسونگ گلکسی F12
طراحی Galaxy F12

سامسونگ اف ۱۲ از نظر طراحی شباهت زیادی به طراحی گوشی‌های M12 و A12 دارد. و از نظر ابعاد و طرح پنل پشتی کاملاً مشابه گلکسی M12 است. پیش‌تر نیز شاهد زبان طراحی مشابه این گوشی در سایر گوشی‌های سامسونگ بوده‌ایم.

در لبه سمت چپ دستگاه می‌توان دکمه‌های کنترل صدا و دکمه روشن-خاموش را مشاهده کرد که با سنسور اثرانگشت ادغام شده است. در لبه سمت راست نیز تنها شاهد شیار سیم‌کارت هستیم. شما می‌توانید از دو سیم‌کارت نانو و یک کارت حافظه microSD به صورت همزمان درون سامسونگ F12 استفاده کنید.

در لبه پایینی Samsung Galaxy F12 شیار اسپیکر، درگاه USB-C، میکروفون و جک 3.5 میلی‌متری صدا وجود دارد و در لبه بالایی نیز تنها می‌توان میکروفون را دید.

جنس فریم و پنل پشتی سامسونگ گلکسی اف ۱۲ از پلاستیک طرح دار است. و پس از در دست گرفتن اثرانگشت به روی بدنه دستگاه باقی نمی‌ماند. ستاپ دوربین چهارگانه Galaxy F12 نیز به صورت مربعی شکل در سمت بالا و چپ پنل پشتی قرار دارد که اندکی دارای برآمدگی است.

در زیر این ستاپ مربعی شکل نیز می‌توان فلش LED را مشاهده کرد. در پایین و مرکز پنل پشتی نیز لوگو سامسونگ نقش بسته است. همچنین دوربین سلفی F12 به صورت قطره‌ای در بالای صفحه نمایش دستگاه قرار دارد و در بالای دوربین نیز می‌توان شیار اسپیکر مکالمه را دید.

ابعاد گوشی9.7*75.9*164
وزن گوشی221 گرم
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک

سامسونگ وزن این گوشی را 221 گرم اعلام کرده است اما ما در اندازه‌گیری‌های خود به عدد 222.1 گرم رسیدیم. مهم‌ترین نکته منفی در طراحی سامسونگ F12 علاوه بر قدیمی بودن زبان طراحی، ضخامت زیاد 9.7 میلی‌متری گوشی است. به‌طوری‌که ضخامت بیش از حد می‌تواند احساس بدی از در دست گرفتن گلکسی F12 به شما بدهد. علاوه بر این لبه‌های تخت صفحه نمایش و تیزی لبه‌ها نیز اندکی ممکن است در دست گرفتن دستگاه را ناخوشایند کند.

صفحه نمایش سامسونگ گلکسی F12
صفحه نمایش گلکسی F12
نوع پنلPLS TFT LCD
اندازه صفحه6.5 اینچ
رزولوشن720*1600
تراکم پیکسلی270ppi
نرخ به روز رسانی90 هرتز

سامسونگ از یک صفحه نمایش 6.5 اینچی PLS TFT LCD درون سامسونگ اف ۱۲ استفاده کرده است. این صفحه نمایش باوجود LCD بودن نرخ تازه‌سازی 90 هرتزی دارد که کار کردن با آن را لذت‌بخش می‌کند. این صفحه نمایش 90 هرتزی برای یک میان‌رده اقتصادی امتیاز مثبت به حساب می‌آید.

این صفحه نمایش HD+ رزولوشن 720*1600 پیکسلی دارد که تراکم پیکسلی 270ppi را خروجی می‌دهد. سامسونگ ادعا دارد که این صفحه نمایش می‌تواند 16 میلیون رنگ را نمایش دهد. نسبت این صفحه نمایش نیز 20:9 است و دارای محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس است. البته سامسونگ به مدل گوریلا گلس این صفحه نمایش اشاره‌ای نکرده است.

نسبت پنل صفحه نمایش به سطح روی دستگاه درون گلکسی اف ۱۲، 81.9 درصد است و لبه پایینی صفحه نمایش گلکسی F12 نیز اندکی پهنای بیشتری نسبت به سایر لبه‌ها دارد.

کیفیت تصاویر پخش شده در صفحه نمایش گلکسی F12 بالا نیست اما قابل‌قبول است و در کار کردن با دستگاه اصلاً احساس بی‌کیفیت بودن به شما دست نمی‌دهد. همچنین ۹۰ هرتز بودن پنل صفحه نمایش به روی حس بهتر کاربران در کار کردن با گوشی تأثیرگذار است.

همچنین رنگ‌های نمایش داده شده در صفحه نمایش گلکسی F12 نیز مناسب است و عمق رنگ مشکی با توجه به LCD بودن پنل دستگاه اندکی پایین است. علاوه بر این شما در تنظیمات دستگاه می‌توانید نرخ تازه‌سازی صفحه نمایش را به روی حالت متغیر بین ۹۰ و ۶۰ هرتز و یا حالت ثابت به روی ۶۰ هرتز قرار دهید.

سامسونگ به میزان روشنایی صفحه نمایش گلکسی F12 اشاره نکرده است. اما روشنایی صفحه نمایش گلکسی F12 برای یک میان‌رده مناسب است. چراکه شما به‌راحتی در محیط‌های با نور نسبتاً زیاد می‌توانید محتوای صفحه نمایش را مشاهده کنید.

اما در زیر نور مستقیم آفتاب مشاهده محتوای صفحه نمایش مشکل است. ولی همچنان می‌توان محتوای صفحه نمایش را مشاهده کرد و روشنایی به قدری پایین نیست که مطالب نمایش داده شده خوانا نباشند.

دوربین سامسونگ گلکسی F12
دوربین Galaxy F12
رزولوشن دوربین‌ها48و5و2و2 مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30fps
امکانات دوربین اصلی PDAF

سامسونگ از یک ستاپ دوربین چهارگانه درون گلکسی F12 استفاده کرده است. دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.0 به‌عنوان دوربین اصلی، دوربین 5 مگاپیکسلی اولترا واید با دیافراگم 2.2 و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.4، دوربین‌های این ستاپ چهارگانه را تشکیل می‌دهند.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی دستگاه در نور روز از کیفیت خوب و مناسبی برای یک میان‌رده برخوردار هستند. به‌طوری‌که در شرایط نوری مناسب می‌توانید تصاویر رضایت بخشی را با دوربین اصلی دستگاه ثبت کنید. جزئیات درون تصاویر ثبت شده بالا است و رنگ‌ها نیز دامنه رنگی مناسبی دارند و نسبتاً به واقعیت نزدیک هستند.

علاوه بر این شما با دوربین اصلی دستگاه می‌توانید به صورت مجازی تا ۱۰ برابر به روی تصاویر زوم کنید. البته شاهد افت کیفیت در تصاویر ثبت شده با زوم بالا هستیم. اما تا زوم دو برابری، جزئیات درون تصاویر مناسب است و می‌توان به‌راحتی از تصاویر ثبت شده استفاده کرد.

عملکرد دوربین اولترا واید سامسونگ اف ۱۲ نیز قابل‌قبول است. تصاویر ثبت شده با این لنز نیز در نور روز از کیفیت قابل‌قبولی برخوردار هستند و قابل‌استفاده‌اند. البته جزئیات تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید کمتر از تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی است.

دامنه رنگ‌های ثبت شده نیز کمتر از تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی است. همچنین تصاویر ثبت شده با لنز اولترا واید کم‌رنگ‌تر و اندکی بی روح هستند و تفاوت بین تصاویر دو لنز قابل مشاهده است.

دوربین ماکرو نیز عملکرد ضعیفی دارد و صرف اینکه بتواند تصاویر را از فاصله ۳ الی ۵ سانتی‌متری از دوربین ثبت کند، شما را همراهی می‌کند. در تصاویر ثبت شده با این دوربین اصلاً نمی‌توان انتظار جزئیات زیاد را داشت و تصاویر ثبت شده از کیفیت پایینی برخوردار هستند. همچنین رنگ‌ها در تصاویر ثبت شده با دوربین ماکرو غلظت بیشتری دارند و شارپ تر هستند.

تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین پشت دستگاه دارای کیفیت مناسبی هستند و گلکسی F12 می‌تواند با دقت مناسبی سوژه را تشخیص دهد. البته احتمال خطا نیز به دلیل میان‌رده بودن دستگاه هست. همچنین اندکی جزئیات درون تصاویر ثبت شده در این حالت پایین است اما اگر قیمت این دستگاه را در نظر بگیریم، عملکرد حالت پرتره دوربین دستگاه کاملا مناسب است.

نکته منفی در رابط کاربری دوربین Galaxy F12 کم بودن حالت‌های تصویربرداری است و به‌جز حالت پرتره، عکاسی و ویدیو تنها حالت‌های پرو، پانوراما و ماکرو را درون تنظیمات دوربین شاهد هستیم.

ازاین‌رو خبری از حالت عکاسی شب نیز درون رابط کاربری دوربین نیست و با کم شدن نور محیط نیز دستگاه به صورت خودکار به روی این حالت جابه‌جا نمی‌شود. بنا‌بر‌این تصاویر ثبت شده در نور کم با دوربین گلکسی F12 از جزئیات کم و نویز زیاد برخوردار هستند و نمی‌توان از تصاویر ثبت شده در شب با دوربین گلکسی F12 خیلی راضی بود.

برای فیلم‌برداری نیز شما می‌توانید با کیفیت‌های HD و FHD و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه با دوربین دستگاه فیلم‌برداری کنید. جزئیات در ویدیوهای ثبت شده قابل‌قبول است و اگر منبع نوری مستقیم در تصویر شما وجود نداشته باشد، ویدیوهای ثبت شده نسبت به میان‌رده بودن دستگاه مناسب است.

رنگ‌های ثبت شده درون ویدیوها نیز مناسب هستند. البته لرزش درون ویدیوها قابل ملاحظه است و به دلیل ۳۰ فریم بودن ویدیوهای ضبط شده، در حرکت‌های سریع دوربین شاهد اندکی لگ در ویدیو ضبط شده هستیم.

درنهایت سرعت فوکوس به روی سوژه‌ها درون ویدیو و تصاویر اندکی پایین است و جابه‌جایی بین بخش‌های مختلف دوربین اندکی زمان‌بر است که این موضوع می‌تواند آزاردهنده باشد.

دوربین سلفی سامسونگ گلکسی F12
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین8 مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps

دوربین سلفی گلکسی اف ۱۲ یک دوربین واید ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 است. تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی این دستگاه نیز در نور روز کیفیت مناسبی دارند. البته جزئیات درون تصاویر ثبت شده با این دوربین کم است.

حالت پرتره دوربین سلفی گلکسی F12 با دقت مناسبی سوژه‌ها را تشخیص می‌دهد و پشت سوژه‌ها را تار می‌کند. البته به دلیل پایین بودن رزولوشن این دوربین، تصاویر در این حالت نیز از جزئیات کمی برخوردار هستند. اما تصاویر ثبت شده قابل استفاده است. نکته مثبت در عکاسی پرتره دوربین سلفی این دستگاه امکان عکاسی با دو زاویه بسته و بازتر است که می‌تواند برای کاربران مفید باشد.

دوربین سلفی Samsung Galaxy F12 امکان فیلم‌برداری با دو کیفیت HD و FHD و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. ویدیوهای ضبط شده با این دوربین نیز از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و عملکردی مشابه دوربین اصلی دارند. با این تفاوت که ویدیوهای ثبت شده در این حالت جزئیات کمتری نسبت به ویدیوهای ضبط شده با دوربین اصلی ثبت می‌کنند.

برنامه های سامسونگ گلکسی F12
سخت افزار Samsung Galaxy F12
نام تراشهاگزینوس 850
تعداد هسته ها8
معماری تراشه8 نانومتر
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

سامسونگ از تراشه ۸ نانومتری و قدیمی اگزینوس 850 درون سامسونگ F12 نیز استفاده کرده است. این تراشه میان‌رده که قلب پردازشی گلکسی F12 است، به همراه 4 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی، سخت‌افزار این دستگاه را تشکیل می‌دهد.

همچنین شما می‌توانید با استفاده کارت حافظه جانبی microSD نیز حافظه دستگاه را افزایش دهید. نسخه‌ای که ما برای بررسی در اختیار داریم نسخه با ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی است.

عملکرد سامسونگ اف ۱۲ در اجرای نرم‌افزار‌های سبک و متوسط کاملاً روان و بدون لگ است. همچنین گلکسی اف ۱۲ از پس اجرای نرم‌افزار‌های سنگین نیز با گرافیک مناسب بر می‌آید. اما ممکن است حین اجرای نرم‌افزار اندکی با لگ و کندی مواجه باشید.
دمای دستگاه در پردازش‌های سنگین نیز در بیشترین حالت به 39 درجه سانتی‌گراد رسید که این عدد اصلاً زیاد و آزاردهنده نیست. جنس بدنه پلاستیکی اف ۱۲ یکی از عوامل دمای مناسب دستگاه در پردازش‌های سنگین است.

تست بازی سامسونگ گلکسی F12
تجربه گیمینگ گلکسی اف ۱۲

برای بررسی عملکرد دستگاه در اجرای بازی‌ها نیز ما بازی‌ها مختلفی را به روی سامسونگ اف ۱۲ اجرای کردیم و توانستیم عملکرد مناسبی را از دستگاه دریافت کنیم. به‌طوری‌که در اجرای بازی سنگین Asphalt 9 شاهد گرافیک متوسط بازی و لگ های اندک در اجرای بازی بودیم.

حین اجرای بازی نیز فریم ریت خروجی صفحه نمایش دستگاه به روی ۹۰ فریم بر ثانیه ثابت ماند. همچنین دمای دستگاه در اجرای این بازی نیز به حدود ۳۶ الی ۳۷ درجه سانتی‌گراد رسید که کاملاً مناسب است. تنها نکته منفی در اجرای بازی، طولانی بودن زمان لود بازی بود که با توجه به میان‌رده بودن سخت‌افزار گوشی قابل‌قبول است.

Samsung Galaxy F12 در اجرای بازی Call of Duty Mobile نیز عملکرد مناسبی از خود به نمایش گذاشت. ما درون تنظیمات بازی شاهد گزینه‌های گرافیک Low و Medium و گزینه‌های فریم ریت Low، Medium و High بودیم و به روی بیشترین گزینه گرافیک و فریم ریت توانستیم بازی را با گرافیک مناسب و نسبتاً روان در هر دو حالت Multiplayer و ‌BattleRoyale اجرا کنیم.

البته حین اجرای بازی شاهد اندکی لگ و کندی بودیم که این موضوع با توجه به صفحه نمایش ۹۰ هرتزی دستگاه کم‌تر احساس می‌شد. فریم ریت خروجی صفحه نمایش دستگاه در اجرای بازی نیز حدود ۶۰ الی ۶۲ فریم بر ثانیه ثبت شد.

نتایج بنچمارک سامسونگ گلکسی F12
نتایج بنچمارک‌ها

گلکسی F12 در اجرای بنچمارک‌ها کاملاً معمولی ظاهر شد. به‌طوری‌که F12 در اجرای تست CPU بنچمارک Geekbench امتیاز 181 را در بخش تک هسته‌ای و امتیاز 924 را در بخش چند هسته‌ای کسب کرد. امتیاز بنچمارک Antutu سامسونگ F12 که با نسخه Lite بنچمارک Antutu 3DBench اجرا شد نیز به عدد 146015 رسید.

ازاین‌رو ما با یک سخت‌افزار معمولی برای یک میان‌رده روبه‌رو هستیم. در بررسی درصد پایداری سامسونگ اف ۱۲ نیز به عدد 96 درصد رسیدیم که نشان‌گر پایداری مطلوب این دستگاه است. در ادامه می‌توانید تصاویر بنچمارک‌های گرفته شده از این دستگاه را مشاهده کنید.

اسپیکر سامسونگ گلکسی F12
اسپیکر

گلکسی F12 از یک اسپیکر مونو در لبه پایینی فریم خود استفاده می‌کند. حجم صدای خروجی از این اسپیکر زیاد است و کاملاً شما را راضی می‌کند. کیفیت صدای خروجی از اسپیکر Galaxy F12 نیز مناسب و قابل‌قبول است و می‌توان به جزئیات صدا تا حد مناسبی گوش داد.

البته کیفیت صدای خارج شده مانند صدای گوشی‌های پرچم‌دار نیست و در آهنگ‌های شلوغ و دارای بیس زیاد شما افت کیفیت را به‌وضوح لمس خواهید کرد. اما نسبت به یک میان‌رده با این رنج قیمت، اسپیکرهای گلکسی F12 مناسب است. همچنین حجم صدای خروجی در درصد صدای های متفاوت نیز مناسب است.

سنسورها و تکنولوژی‌های ارتباطی

گلکسی اف ۱۲ دارای سنسورهای شتاب سنج، گام شمار، سنسور تشخیص نور محیط مجازی و سنسور مجاورت مجازی است. متأسفانه خبری از ژیروسکوپ و قطب نما در این دستگاه نیست.

از این رو اگر به این دو سنسور نیاز دارید، گلکسی F12 انتخاب مناسبی برای شما نیست. همچنین شاهد پشتیبانی از وای فای دو کاناله در سامسونگ F12 نیستیم. سامسونگ اف ۱۲ از بلوتوث نسل ۵ نیز پشتیبانی می‌کند.

رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریOne UI 5
نسخه اندروید11

سامسونگ اف ۱۲ با اندروید ۱۱ و نسخه 3.1 رابط کاربری One UI سامسونگ عرضه شده است. البته پس از راه‌اندازی دستگاه شاهد به‌روزرسانی ارائه شده سامسونگ برای گوشی بودیم. اما این به‌روزرسانی وصله امنیتی بود و خبری از اندروید ۱۲ با رابط کاربری One UI 4 در این دستگاه نبود.

عملکرد رابط کاربری در پردازش‌های عادی کاملاً مناسب است و شما به راحتی و به روانی می‌توانید بین منوها جا‌به‌جا شوید و آن‌ها را باز کنید. اما ممکن است به دلیل میان رده بودن سخت‌افزار دستگاه در پردازش‌های سنگین با اندکی تأخیر و لگ رابط کاربری دستگاه مواجه شوید. این موضوع در رابط کاربری دوربین نیز به چشم می‌خورد و اندکی جابه‌جایی بین منو های بخش دوربین آهسته است.

امنیت و احراز هویت

سامسونگ اف ۱۲ علاوه بر شیوه‌های رایج تشخیص هویت کاربران، از تشخیص اثرانگشت و تشخیص چهره نیز برای باز کردن قفل دستگاه استفاده می‌کند. سرعت تشخیص چهره در گلکسی F12 مناسب است و خیلی کند نیست که آزاردهنده باشد. اما سرعت تشخیص بسیار سریع نیز نیست و معمولی است. اما طبیعی است که نمی‌توان خیلی به این شیوه از نظر امنیتی اطمینان کرد.

در مقابل سرعت تشخیص اثرانگشت دستگاه بسیار بالا است و قفل گوشی با سرعت مناسبی باز می‌شود. حتی اگر صفحه نمایش گوشی شما خاموش باشد، دستگاه می‌تواند به‌سرعت و با دقت مناسبی فرآیند تشخیص اثرانگشت را انجام دهد. البته به دلیل میان‌رده بودن دستگاه، اندکی زمان روشن شدن صفحه نمایش و باز کردن قفل زیاد است.

سامسونگ گلکسی F12 در شارژ
شارژدهی و سرعت شارژ گلکسی اف ۱۲
حجم6000 میلی‌امپرساعت
سرعت شارژ سیمی15 وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

مهم‌ترین برگ برنده Galaxy F12 نسبت به رقبای خود در این رنج قیمتی، باتری با ظرفیت بالای 6000 میلی‌آمپر ساعتی این دستگاه است. با توجه به این باتری حجیم گلکسی اف ۱۲ به راحتی می‌تواند استفاده متوسط یک یا دو روزه شما را پاسخ‌گو باشد. در استفاده سنگین نیز Samsung Galaxy F12 به راحتی می‌تواند حدود ۶ ساعت استفاده کاربر را پاسخ‌گو باشد که فوق‌العاده است.

اما در مقابل حیف که شارژر ۱۰ واتی موجود در بسته‌بندی خیلی کند است و برای شارژ شدن دستگاه از صفر تا ۱۰۰ درصد باید حدود ۳ ساعت صبر کنید که این مدت خیلی زیاد است. البته سامسونگ F12 از شارژ سریع ۱۵ واتی نیز پشتیبانی می‌کند اما احتمالاً با استفاده از شارژر ۱۵ واتی نیز خیلی شاهد بهبود سرعت شارژ نخواهید بود.

جمع‌بندی

درمجموع گلکسی F12 یک میان رده با ارزش خرید نسبتاً بالا از سامسونگ است که طراحی قدیمی دارد ولی با دوربین متوسط و سخت‌افزار میان رده خود می‌تواند به راحتی پاسخ گوی نیازهای روزانه شما باشد. اگر دنبال یک میان رده با باتری دهی بالا هستید، F12 یک انتخاب مناسب برای شما است.

در غیر این صورت با اندکی هزینه بیشتر می‌توانید سراغ رقبای این دستگاه مانند Galaxy A22 سامسونگ یا Redmi Note 11 شیائومی بروید. در صورتی که قصد خرید یک گوشی در همین رنج قیمتی با وزن سبک‌تر و باتری کمتر را دارید نیز Galaxy M12 سامسونگ انتخاب مناسبی برای شما است.

نظر شما درباره گوشی‌های سری F سامسونگ چیست؟ آیا حاضر به خرید این گوشی‌ها هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به محصولات سامسونگ علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ را نیز مطالعه کنید.