گلکسی A25 یک جایگزین برای A24 پرطرفدار و پرفروش محسوب میشود. حالا در بررسی سامسونگ Galaxy A25 قرار است به سنجش ارزش خرید این دستگاه تازه وارد به بازار بپردازیم که قرار است به زودی مورد توجه کاربران قرار بگیرد.
سری گلکسی A همواره پر از دستگاههای اقتصادی بوده که ارزش خرید زیادی را به کاربران ارائه میکنند. البته باید گفت این سری از دستگاههای سامسونگ چندان هم بینقص نیست اما مدلهای خوب زیادی در میان آنها وجود دارد. یکی از این مدلهای موفق، گلکسی A24 بود که در سال 2023 وارد بازار شد و به سرعت مورد توجه کاربران قرار گرفت.
این دستگاه ارزش خرید بالایی داشت و همین موضوع کار را کمی برای سامسونگ سخت میکند. زیرا حالا گلکسی A25 باید بتواند رکورد فروش نسل قبلی خود را پشت سر بگذارد و با توجه به شواهد میتوان گفت که این کار ممکن است. گلکسی A25 اختلاف قیمتی کمی با نسل پیشین خود دارد اما با این وجود، برخی از بخشهای آن را ارتقا داده و با سختافزار بهتری وارد بازار شده است.
جعبه گلکسی ای ۲۵ دقیقا همان چیزی است که از یک میانرده سال 2023 انتظار میرود. این جعبه باریک فقط خود دستگاه و یک کابل یواسبی C را در خود جای داده و ویژگی خاصی در آن وجود ندارد. این موضوع سامسونگ را در موضع ضعیفتری نسبت به شیائومی قرار داده زیرا دستگاههای این شرکت چینی به همراه تمامی لوازم مورد نیاز کاربر عرضه میشود.
در آخرین نسل از میانردههای سری A، سامسونگ سعی کرده تا طراحی یکپارچه خود را تاحدودی ارتقا دهد و آن را از دستگاههای سال گذشته متمایز کند. این تغییر به وضوح در فریم مشاهده میشود زیرا یک برآمدگی به سمت راست آن اضافه شده که دکمههای پاور و ولوم را در خود جای داده است. این تغییر ممکن است در ابتدا کمی بیخاصیت و عجیب به نظر برسد اما پس از استفاده، متوجه مزایای آن خواهید شد.
این برآمدگی در حقیقت استفاده از دکمهها را کمی آسانتر میکند و آنها را به راحتی در دسترس قرار میدهد. علاوه بر این، در حین استفاده از دستگاه متوجه میشوید که میتوان از این برآمدگی به عنوان یک پایه استفاده کرد تا دستتان را روی آن قرار داده و از لیز خوردن دستگاه جلوگیری کنید. این بخش به خوبی در دل فریم جای گرفته و در حین استفاده افقی یا عمودی متوجه حضور آن نخواهید شد.
جک 3.5 میلیمتری هدفون، میکروفون اول، پورت یواسبی C و اسپیکر اول در بخش پایین فریم قرار گرفتهاند اما طراحی آنها کمی نسبت به گذشته تغییر کرده است. مثل دستگاههای سری گلکسی S24، شیار اسپیکر حالا به یک شیار یکپارچه تبدیل شده و دیگر خبری از چند سوراخ نیست. این موضوع میتواند تمیز کردن اسپیکر را آسانتر کرده و صدای آن را کمی افزایش دهد.
از طرف دیگر، حالا این اسپیکر به کمک اسپیکر بالای فریم میتواند جلوه استریو را برای کاربر به وجود بیاورد که در نسل قبلی ممکن نبود. سمت راست فریم شیار سیمکارت را در خود جای داده که نسبت به سال گذشته تغییراتی داشته است. حالا این شیار از یک فضای مشترک برای سیمکارت دوم و کارت حافظه استفاده میکند که میتواند کمی آزار دهنده باشد.
در بخش بالای فریم هم فقط میکروفون دوم قرار گرفته که برای خنثی کردن نویزها در حین تماس به کار برده میشود. فریم به صورت کامل از پلاستیک ساخته شده و تفاوتی با نسل قبلی خود ندارد. روی فریم و قاب پشتی از پوشش مات استفاده شده که میتواند تاحدودی مانع جذب اثرانگشت شود.
بخش جلوی دستگاه از شیشه پوشانده شده اما لایه محافظی روی آن وجود ندارد که میتواند دستگاه را در برابر ضربات آسیبپذیرتر کند. شیشه صفحه نمایش به صورت کاملا تخت طراحی شده و در بخش بالای آن هم یک شیار برای اسپیکر مکالمه وجود دارد. حاشیههای این پنل اندازه یکسانی دارند اما اندازه حاشیه پایین آن به شکل قابل توجهی از بقیه بزرگتر است.
دوربین سلفی هم در یک ناچ قطرهای قرار گرفته که اندازه آن با دستگاههای قبلی تفاوتی ندارد. درست مثل صفحه نمایش، قاب پشتی هم به صورت تخت طراحی شده و فقط برآمدگی لنزهای دوربین روی آن به چشم میخورد. روی این قاب سه لنز به صورت جداگانه وجود دارند که برآمدگی آنها نسبتا کم است. فلش الایدی هم در کنار آنها قرار گرفته و لوگوی سامسونگ در بخش پایین این قاب قرار دارد.
ابعاد گوشی | ۱۶۱*۷۶.۵*۸.۳ |
وزن گوشی | ۱۹۷ |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
طراحی این دستگاه را میتوان ساده اما جذاب دانست. تغییرات ایجاد شده در گلکسی A25 کوچک هستند اما باید گفت که نسل قبلی این دستگاه هم ایراد خاصی نداشت که نیاز به رفع شدن داشته باشد. همچنین، گلکسی A25 حدود 8.3 میلیمتر ضخامت و 197 گرم وزن دارد که میتوان آن را برای یک میانرده ایدهآل دانست.
صفحه نمایش سامسونگ گلکسی ای ۲۵ از نظر ظاهری کاملا دست نخورده باقی مانده اما پیشرفتهای کمی در بخش داخلی آن صورت گرفته است. در این بخش از یک پنل 6.5 اینچی سوپر امولد استفاده شده که سقف روشنایی آن به 1000 نیت هم میرسد. اما یکی از تغییرات اصلی آن، ارتقا نرخ بروزرسانی از 90 به 120 هرتز است که برای یک دستگاه اقتصادی، نقطه قوت بزرگی به حساب میآید.
نوع پنل | سوپر امولد |
اندازه صفحه | ۶.۵ اینچ |
رزولوشن | ۱۰۸۰*۲۳۴۰ |
تراکم پیکسلی | 396 |
نرخ به روز رسانی | ۱۲۰ هرتز |
این پنل حالا حدود 84 درصد بخش جلوی دستگاه را پر کرده که نسبت به گذشته حدود 2 درصد افزایش داشته است اما تغییر آن چندان قابل مشاهده نیست. این پنل رزولوشن 1080×2340 پیکسلی دارد و 396 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده است. همچنین باید گفت که نسبت تصویر حالا به 19.5:9 کاهش یافته که عرض پنل را کمی بیشتر از گذشته میکند.
استفاده از یک پنل سوپر امولد با نرخ بروزرسانی 120 هرتزی در یک دستگاه میانرده پیشرفت بسیار دلنشینی به حساب میآید که میتواند انیمیشنها را تا حد زیادی روان کند. علاوه بر این، روشنایی 1000 نیتی صفحه نمایش به شما اجازه میدهد تا بتوانید به راحتی از دستگاه در محیطهای پرنور استفاده کنید اما باید گفت که استفاده از گلکسی A25 در مقابل نور مستقیم خورشید تجربه چندان جذابی را به همراه ندارد.
رزولوشن دوربینها | ۵۰و۸و۲ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30fps, 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF, OIS |
بخش دوربین گلکسی A25 در نگاه اول دست نخورده به نظر میرسد اما تغییرات کوچک ایجاد شده در آن میتوانند نتایج بهتری را به شما ارائه دهند. در ماژول دوربین مثل سال گذشته از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی استفاده شده که از لرزشگیر اپتیکال برخوردار است. سنسور اولتراواید حالا از 5 به 8 مگاپیکسل ارتقا پیدا کرده و میتواند تصاویر بهتری را ثبت کند.
در جایگاه سوم هم شاهد قرارگیری دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو هستیم که با سال گذشته تفاوتی ندارد و نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت. یکی از موضوعاتی که باید به آن دقت کنید، استفاده از پردازنده جدید است که میتواند تصاویر را با سرعت بیشتری پردازش کند و نتایج بهتری را در سناریوهای مختلف تولید کند.
تصاویر دوربین اصلی به صورت پیشفرض با رزولوشن 12.5 مگاپیکسلی ثبت میشوند که حاصل ترکیب 4 به 1 پیکسلهای سنسور است. نتایج ثبت شده در نور روز کیفیت مطلوبی دارند و میتوانند جزئیات زیادی را به تصویر بکشند. رنگها در این تصاویر غلظت خود را حفظ میکنند ولی ممکن است گاهی اوقات بیش از حد اشباع باشند.
یکی از نکاتی که در عکاسی روز قابل مشاهده است، سرعت ثبت تصاویر است که در نسل جدید کمی بیشتر شده است. لرزشگیر اپتیکال موجود در سنسور اصلی هم میتواند به ثبت نتایج واضح کمک کند اما قدرت آن بیشتر در بخش فیلمبرداری دیده میشود. در میان دیگر نکات قابل توجه میتوان به سرعت فوکوس اشاره کرد که برای یک دستگاه میانرده بسیار خوب است.
بررسی سامسونگ Galaxy A25 نشان داد که این دستگاه حتی در محیطهایی با نور کمتر هم عملکرد خوب خود را حفظ میکند. البته نمیتوان تصاویر ثبت شده در نور کم را بهتر از سایر دستگاههای میانرده دانست اما میتوان کیفیت قابل قبول آنها را تایید کرد. در این حالت نویز کمی بیشتر میشود و گاهی اوقات، غلظت رنگها کاهش پیدا میکند.
البته برای بهتر کردن این تصاویر میتوان از حالت شب استفاده کرد که به صورت پیشفرض در برنامه دوربین وجود دارد. استفاده از این حالت زمان ثبت تصویر را بیشتر میکند اما میتواند نویز را تقریبا به صورت کامل از بین ببرد. همچنین در حالت شب رنگها هم کمی بهتر نمایش داده میشوند و نمیتوان نقش لرزشگیر را در انجام این کار نادیده گرفت.
دوربین اولتراواید میتواند تصاویر قابل قبولی را در نور روز ثبت کند اما نباید انتظار بالایی از آن داشته باشید. جلوه چشم ماهی تقریبا در تصاویر این دوربین به چشم نمیخورد و سطح جزئیات آنها هم بالا است. البته با کاهش نور محیط به سرعت نویز در تصاویر دیده میشود و نمیتوان از این موضوع جلوگیری کرد.
دوربین ماکرو هم که در میانردههای زیادی وجود دارد و نمیتوان حضور آن را چندان منحصر به فرد دانست. این دوربین میتواند تصاویر سادهای را ثبت کند که ویژگی خاصی در آنها وجود ندارد. همچنین باید گفت که فاصله فوکوس دوربین ماکرو ثابت است و شما باید به صورت دستی فاصله دستگاه با سوژه را تنظیم کنید.
یکی دیگر از بخشهایی که پیشرفت پردازنده را نشان میدهد، فیلمبرداری است. با وجود ثابت بودن رزولوشن دوربین، حالا گلکسی ای ۲۵ میتواند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. فیلمهای ثبت شده با این رزولوشن کیفیت بالایی دارند اما نمیتوان آنها را با دستگاههای پرچمدار مقایسه کرد. همچنین امکان کاهش این رزولوشن به 1080 با نرخ 30 و 60 فریم هم وجود دارد.
همچنین باید گفت که این ویدیوها رنگها را به خوبی ثبت میکنند و غلظت این رنگها بسیار به واقعیت نزدیک است. لرزشگیر اپتیکال در حین فیلمبرداری به خوبی خود را نشان میدهد و میتواند در بهبود نتایج نقش مهمی را ایفا کند. این لرزشگیر اندازه بزرگی ندارد اما لرزشهای ناشی از حرکت فیلمبردار را تا حدودی خنثی میکند و نتایج را بهتر میکند.
دوربین سلفی را میتوان در دسته بخشهای دست نخورده گلکسی ای ۲۵ قرار داد. سامسونگ در این دستگاه از همان سنسور 13 مگاپیکسلی گلکسی ای ۲۴ استفاده کرده که نتایج نسبتا قابل قبولی را به همراه دارد. تصاویر ثبت شده توسط این دوربین جزئیات بالایی ندارد و رنگها هم در آنها کمی بیروح ثبت میشود.
رزولوشن دوربین سلفی | ۱۳ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
این دوربین امکان ضبط ویدیو با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه را دارد اما نمیتوان از ویدیوهای آن انتظار زیادی داشت. البته امکان تغییر رزولوشن ویدیو به 720 هم وجود دارد اما تفاوت خاصی بین این دو حالت وجود ندارد. عملکرد این دوربین در نور کم هم تعریفی ندارد و سطح نویز تصاویر ثبت شده با آن در این شرایط بالاست.
نام تراشه | اگزینوس ۱۲۸۰ |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۵ نانومتری |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
بخش سختافزار تغییرات کم اما مثبتی را در خود جای داده که میتوان آنها را قابل قبول دانست. حالا در بخش مرکزی دستگاه از تراشه اگزینوس 1280 استفاده شده که معماری آن در نسل جدید به 5 نانومتر رسیده است. این تراشه از دو هسته پرتوان 2.4 گیگاهرتزی در کنار 6 هسته گیگاهرتزی استفاده میکند و میتواند مصرف انرژی را بهتر از گذشته مدیریت کند.
برای انجام پردازشهای گرافیکی در این تراشه از چیپ Mali-G68 استفاده شده که توانایی قابل قبولی را ارائه میدهد. مدل پایه در نسل جدید دارای 6 گیگابایت رم است که نسبت به سال گذشته 2 گیگابایت افزایش یافته است. همچنین در دو نسخه 128 و 256 گیگابایتی امکان انتخاب رم 8 گیگابایتی هم وجود دارد.
برخلاف انتظار، بررسی سامسونگ Galaxy A25 نشان داد که این دستگاه عملکرد بسیار خوبی را در بخش گیمینگ ارائه میدهد. این دستگاه در بخش عمدهای از بازیهای سبک میتواند نرخ 120 فریم در ثانیه را به کاربر ارائه دهد. در بازی آسفالت 9 هم این موضوع قابل مشاهده بود. در این بازی نرخ فریم بدون افت بود و سطح جزئیات محیط از حد انتظار بالاتر بود.
در بازی کال آف دیوتی موبایل با تنظیمات گرافیکی High و تنظیمات فریم Very High هم شاهد ارائه نرخ 120 فریم در ثانیه بودیم که گاهی اوقات با کاهشهای کوچکی همراه بود. در این بازی میتوانید نرخ فریم را روی گزینه Max قرار دهید اما در این حالت تنظیمات گرافیک به Low تغییر میکند.
بنچمارکهایی که در بررسی سامسونگ Galaxy A25 اجرا شد میتوانند تغییرات ایجاد شده در پردازنده دستگاه را به وضوح نشان دهند. گلکسی ای ۲۵ توانست در بنچمارک آنتوتو به امتیاز 440000 دست پیدا کند که نسبت به گذشته پیشرفت زیادی داشته است. یکی از علتهای دستیابی به امتیاز بالاتر، بهبود چیپ گرافیکی دستگاه است که عملکرد بهتری را از خود به نمایش میگذارد.
امتیازهای به دست آمده در گیکبنچ هم پیشرفتهایی را در عملکرد پردازشی نشان میدهند که میتوان آنها را قابل قبول دانست. گلکسی ای ۲۵ توانست در این تست به امتیازهای 973 و 2069 در بخش تک هستهای و چند هستهای دست پیدا کند. البته باید گفت که تفاوتهایی بین عملکرد مدل رم 6 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی وجود دارد و پیشنهاد میکنیم که اگر از دستگاهتان انتظار عملکرد بالایی دارید، مدل 8 گیگابایتی را انتخاب کنید.
پایداری عملکرد یکی از ویژگیهای مهم دستگاههای میانرده است که به وضوح در عملکرد این دستگاه دیده میشود. Galaxy A25 توانست در استرس تست 3D Mark امتیاز 99.5 درصد پایداری را به دست بیاورد که نشان میدهد این دستگاه در 20 تست رندر تنها 0.5 درصد عملکرد خود را از دست داد که بسیار چشمگیر است.
در گلکسی ای ۲۵ سیستم اسپیکر به یک سیستم استریو تبدیل شده که میتواند جلوه فراگیرتری را به کاربر ارائه کند. حالا سامسونگ در این دستگاه از اسپیکر مکالمه به همراه اسپیکر واقع در پایین فریم استفاده میکند تا بتواند صدا را به دو کانال چپ و راست تقسیم کند. این موضوع در حین استفاده افقی از دستگاه به وضوح قابل مشاهده است زیرا در این حالت حتی با پوشاندن اسپیکر پایین فریم، باز هم صدا به خوبی به گوش میرسد.
همچنین به کار بردن جک هدفون هم راهکارهای بیشتری را در اختیار کاربران میگذارد و امکان استفاده از هندزفریهای سیمی را فراهم میکند. نکته قابل توجه اینجاست که در نسل قبلی تنها از یک اسپیکر مونو در بخش پایین فریم استفاده شده بود.
حجم | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۲۵ |
شارژر در جعبه | کابل یواسبیc |
یکی از نکات جالب در مورد بخش باتری و سرعت شارژ گلکسی A25 این است که این سیستم دست نخورده باقی مانده اما نتایج جدیدی را به همراه دارد. برای تامین انرژی دستگاه از یک باتری 5000 میلیآمپری استفاده شده که میتواند با توان 25 وات شارژ شود. البته باید یادآوری کنیم که این آداپتور به صورت جداگانه به فروش میرسد.
باتری موجود در دستگاه میتواند انرژی مورد نیاز آن را برای دو الی سه روز استفاده سبک تامین کند اما در صورت سنگینتر شدن استفاده از دستگاه، عمر آن به یک تا یک و نیم روز کاهش پیدا میکند. این اعداد را میتوان برای یک دستگاه میانرده بسیار خوب دانست. اما نکته جالبی که عمر باتری را تا حدودی نسبت به گذشته افزایش داده، تغییر معماری پردازنده است.
با کاهش معماری استفاده شده در پردازنده، مصرف انرژی آن هم تاحدودی کاهش پیدا کرده و این موضوع را میتوان یکی از مزایای تراشه جدید دانست.
نام ونسخه رابط کاربری | One UI 6 |
نسخه اندریود | 14 |
گلکسی ای ۲۵ به صورت پیشفرض با رابط کاربری وان یوآی 6 برپایه اندروید 14 عرضه میشود که ویژگیهای زیادی را در خود جای داده است. این رابط به زودی به نسخه 6.1 آپدیت خواهد شد و سامسونگ اعلام کرده که قصد دارد A25 را تا 4 نسخه نرمافزاری بروزرسانی کند.
در نسل جدید رابط کاربری سامسونگ، ظاهر بخش نوتیفیکیشنها تغییر کرده و استفاده از گزینههای مختلف آن آسانتر شده است. همچنین در این نسخه میتوانید از قابلیتهای بیشتری برای شخصیسازی صفحه قفل استفاده کنید اما مشکل اینجاست که بخش عمدهای از این قابلیتها در تنظیمات پنهان شدهاند و برای پیدا کردن آنها باید کمی زمان صرف کنید.
باز کردن دستگاه به کمک حسگر اثرانگشت انجام میشود که به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده است. این حسگر به آسانی در دسترس کاربر قرار دارد و میتواند دستگاه را با سرعت مطلوبی باز کند اما باید دقت کنید که در حین تنظیم آن، همه بخشهای انگشت را روی سنسور قرار دهید و دستتان مرطوب نباشد.
در بررسی سامسونگ Galaxy A25 مشخص شد که میانرده جدید سامسونگ حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این دستگاه برخی از ویژگیهای نسل قبلی خود را ارتقا داده و با قیمت تقریبا یکسانی وارد بازار شده که میتواند آن را مثل گلکسی A24 مورد توجه کاربران قرار دهد.
با توجه به قیمت گلکسی ای ۲۵ باید گفت که این دستگاه ایراد خاصی ندارد و در بخشهای مختلف، عملکرد خوبی را ارائه میکند. به همین دلیل باید گفت که اگر به دنبال یک دستگاه اقتصادی هستید و میخواهید دستگاهتان در همه بخشها عملکرد خوب و قابل قبولی را ارائه دهد، میتوانیم خرید گلکسی A25 را به شما پیشنهاد کنیم.
نظر شما در مورد بررسی سامسونگ Galaxy A25 چیست؟ آیا این دستگاه میتواند انتخاب خوبی برای کاربران باشد؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط: بررسی Realme C51؛ یک اندروید در جامه آیفون اما ارزانقیمت
سلام قابلیت ویزیون بوستر که a25 5g داره چیه. نمیتونه یه برتری نسبت به M5 پرو باشه ممنون میشم پاسخ بدین؟
سلام مسعود جان
ویژن بوستر یه ویژگیه که با تغییر دادن کنتراست صفحه میتونه خوانایی مطالب رو توی محیطهای پرنور افزایش بده
برای انتخاب یه مدل بین گلکسی A25 و پوکو M5 باید به نیازهای خودتون دقت کنید و ببینین که چه بخشی براتون مهمتره