یک گوشی میان رده در رنج قیمتی 4 تا 5 میلیون تومان می تواند انتخاب خیلی از کاربر ها برای خرید یک گوشی هوشمند باشد که بتوان کار های روزانه را با آن انجام داد، جدید باشد و کیفیت ساخت مناسبی نیز داشته باشد. اما سوال اینجا است که آیا Samsung Galaxy A13 می تواند یک انتخاب مناسب برای پاسخ به نیاز های روزمره باشد یاخیر؟ و سوال مهم تر میزان ارزش خرید A13 در مقابل با رقبای سر سختی مثل شیائومی ردمی نوت 11 است و اینکه این دستگاه تا چه میزان نسبت به نسل گذشته خود پیشرفت داشته است؟ برای پاسخ به این سوال ها بررسی سامسونگ گلکسی A13 را تا انتها مطالعه کنید.


آنباکس سامسونگ گلکسی A13

آنباکس گلکسی A13

در بررسی سامسونگ گلکسی A13 ما درون جعبه گوشی گلکسی A13 سامسونگ علاوه بر خود دستگاه شاهد شارژ، کابل شارژ و انتقال داده USB Type A به USB Type C، سوزن خارج کردن شیار سیم کارت و دفترچه راهنما هستیم. از این رو خبری از هندزفری یا قاب ژله ای درون جعبه Galaxy A 13 نیست. اما با توجه به حذف شارژر از جعبه میان رده های با برچسب قیمتی بالاتر وجود شارژر درون جعبه این دستگاه غنیمت است!

طراحی دکمه های کناری سامسونگ گلکسی A13

طراحی Galaxy A13

عملکرد سامسونگ در طراحی A13 کاملا مناسب بود است و ما شاهد زبان طراحی جدید سامسونگ در این دستگاه نیز هستیم. در نگاه اول طراحی سامسونگ گلکسی A13 شما را به یاد گلکسی A32 می اندازد و خیلی طراحی مشابهی به این دستگاه دارد. همچنین دیگر مانند نسل گذشته یعنی گلکسی A12 خبری از طراحی دوربین مربعی شکل در پشت دستگاه نیست.

علاوه بر این طراحی بخش دوربین های دستگاه نیز اندکی مانند طراحی بخش دوربین های پشتی S22 Ultra هستند و از همان زبان طراحی پیروی می کنند. ما درون گوشی Galaxy A 13 اندکی شاهد بیرون زدگی دوربین ها نیز هستیم. لبه های پشتی دستگاه کاملا گرد طراحی شده اند و این موضوع در دست گرفتن دستگاه را برای شما راحت تر می کند. گرچه لبه های تیز صفحه نمایش می تواند اندکی شما را اذیت کند.

ابعاد گوشی۸.۸×۷۶.۴×۱۶۵.۱
وزن گوشی۱۹۵ گرم
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک

جنس بدنه گلکسی A13 از پلاستیک است. همچنین پلاستیک به کار رفته در بدنه دستگاه بسیار جذب کننده اثر انگشت است و این موضوع می تواند شما را اذیت کند. جنس پلاستیک به کار رفته در پشت Galaxy A13 مقاومت پایینی در برابر خط و خش دارد. از این رو لبه های دستگاه به آسانی خش بر می دارند. همچنین وزن دستگاه نیز 195 گرم اعلام شده است. اما ما وزن گلکسی A13‌ را 194.8 گرم ثبت کردیم.

ما در لبه سمت راستی دستگاه شاهد دکمه های کنترل میزان صدا و دکمه روشن و خاموش کردن گوشی هستیم که با حسگر اثر انگشت ادغام شده است. در لبه سمت چپی دستگاه نیز تنها می توان شیار سیم کارت و کارت حافظه جانبی را پیدا کرد. سامسونگ گلکسی A13 به طور همزمان از دو سیم کارت نانو و کارت حافظه Micro SD پشتیبانی می کند.

در لبه پایینی Samsung Galaxy A13 شاهد اسپیکر مونو، درگاه Type C و یک میکروفون و جک 3.5 میلی متری صدا هستیم که حضور آن می تواند خبر خوبی برای کاربر ها باشد. در لبه بالایی گلکسی A13 نیز تنها شاهد یک میکروفون هستیم.
طراحی دوربین سلفی به روی صفحه نمایش دستگاه به صورت قطره ای است و ما در بالای دوربین سلفی دستگاه نیز شاهد شیار اسپیکر مکالمه هستیم.

گلکسی A13 سامسونگ در سه رنگ مشکی، سفید، آبی روشن و نارنجی روشن یا گلبهی عرضه شده است و نسخه ای که ما برای بررسی در دست داریم، نسخه مشکی رنگ این دستگاه است. علاوه بر این گلکسی A13 مانند نسل گذشته خود از استاندارد مقاومت در برابر آب نیز پشتیبانی نمی کند.

به صورت کلی طراحی Galaxy A13 برای یک میان رده کاملا مناسب است و وزن آن نیز 10 گرم از نسل گذشته خود کمتر است. اما ممکن است در استفاده طولانی مدت سنگینی گوشی دست شما را اندکی اذیت کند یا ضخیم بودن دستگاه احساس راحتی در دست گرفتن دستگاه را کمتر کند.

صفحه نمایش سامسونگ گلکسی A13

صفحه نمایش گلکسی A13

نوع پنلPLS TFT LCD
اندازه صفحه۶.۶ اینچ
رزولوشن۱۰۸۰×۲۰۴۸
تراکم پیکسلی۴۰۰PPI
نرخ به روز رسانی۶۰ هرتز

سامسونگ از یک پنل PLS TFT LCD با کیفیت FHD درون گلکسی A13 استفاده کرده است که از نظر کیفیت ارتقا خوبی نسبت به نسل گذشته خود داشته است. این پنل 6.6 اینچی رزولوشن 1080×2048 پیکسلی دارد و این اعداد تراکم پیکسلی 400 ppi را به ما می‌دهد. از این رو از نظر دقت ما با یک پنل با دقت بالا رو‌به‌رو هستیم. همچنین ابعاد صفحه نمایش دستگاه با دقت 20 به 9 طراحی شده است که برای پخش محتوا مناسب است. نسبت صفحه نمایش به پنل روی دستگاه نیز در گوشی A13 به 83.2 درصد می رسد که از یک میان رده در این رنج قیمتی توقع بیشتری نمی توان داشت.


رنگ ها در این صفحه نمایش دامنه رنگی مناسبی دارند. ساموسنگ ادعا کرده است که صفحه نمایش Galaxy A13 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را دارد. گرچه شاید اندکی احساس سرد بودن برخی رنگ ها درون صفحه نمایش به شما دست بدهد اما دقت رنگی پنل Samsung Galaxy A13 کاملا مناسب است. همچنین عمق رنگ ها و به خصوص رنگ مشکی درون این پنل خوب است. اما در صفحه نمایش های AMOLED سامسونگ ما عمق رنگ مشکی بیشتری را می توانیم مشاهده کنیم.
سامسونگ به طور رسمی به میزان نیت روشنایی صفحه نمایش Samsung Galaxy A13 اشاره نکرده است. روشنایی صفحه نمایش گوشی برای محیط های با نور خیلی زیاد و زیر نور مستقیم خورشید، مناسب نیست و در این محیط ها دیدن محتوای صفحه نمایش دشوار است. اما در سایر محیط ها Galaxy A13 عملکرد مناسبی دارد.

نکته قابل توجه در این گوشی نیز عدم وجود سنسور تشخیص میزان نور محیط است. از این رو دستگاه برای تنظیم خودکار نور صفحه از دوربین سلفی استفاده می کند. این موضوع سرعت تطبیق نور دستگاه با محیط را آهسته تر کرده و در نتیجه ممکن است در استفاده روزانه از گلکسی A13 با مشکل مواجه شوید که قبل از خرید باید به آن دقت کنید.

همچنین از نقاط مثبت پنل روی دستگاه می توان به محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس 5 آن اشاره کرد که در کمتر دستگاه هایی با این رنج قیمتی می توان آن را پیداکرد و خیال کاربران را اندکی از نظر مقاومت صفحه نمایش در برابر ضربه و خط و خش پذیری راحت می کند.
علاوه بر این ما در بررسی سامسونگ گلکسی A13 شاهده نرخ تازه سازی عادی 60 هرتزی برای صفحه نمایش دستگاه هستیم و تنظیمات رنگی خاصی را درون رابط کاربری دستگاه برای شخصی سازی بیشتر صفحه نمایش نمی توان یافت.

گلکسی A13 سامسونگ به خوبی و با کیفیت مناسب می تواند محتوای ویدیویی را پخش کند. اما اگر محتوای شما با کیفیت بالا باشد، در پخش محتوا به مشکل خواهید خورد و این موضوع به دلیل عملکرد پردازشی ضعیف سخت افزار دستگاه است. ما در تست های خود با پخش کننده های مختلف سعی به اجرای ویدیو با کیفیت 4K و فریم ریت 60 فریم بر ثانیه گرفتیم اما با کندی و لگ و خطا در پخش ویدیو مواجه شدیم.

به طور کلی صفحه نمایش Galaxy A 13 برای یک میان رده کاملا مناسب است و با توجه به کیفیت مناسب می تواند انتخاب خوبی در این رنج قیمتی باشد. اما اگر نیاز به یک صفحه نمایش مناسب تر با عمق رنگ مشکی بیشتر دارید، می‌توانید با اندکی هزینه بیشتر سراغ Xiaomi Redmi Note 11 بروید که دارای پنل AMOLED است و از نرخ تازه سازی صفحه نمایش 90 هرتزی پشتیبانی می کند.

طراحی دوربین سامسونگ گلکسی A13

دوربین Samsung Galaxy A13

رزولوشن دوربین‌ه اصلی۵۰و۵و۲و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30fps
امکانات دوربین اصلی PDAF

گلکسی A13 از یک ستاپ دوربین چهار‌گانه درون خود استفاده می کند. ما درون این ستاپ شاهد دوربین اصلی واید 50 مگاپیکسلی با دیافراگم 1.8، دوربین اولترا واید 5 مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 با پهنای دید 123 درجه و دو دوربین 2 مگاپیکسلی با دیافراگم 2.4 به عنوان دوربین ماکرو و دوربین تشخیص عمق هستیم.

عملکرد دوربین اصلی درون نور روز مناسب است و جزئیات درون تصویر برداری با دقت مناسبی ثبت می شود. گرچه با اندکی زوم کیفیت تصاویر اندکی کاهش می یابد. همچنین زمانی که با نور آفتاب عکاسی می‌کنید، اندکی شاهد حالت محو شدن درون لنز هستیم. اما درون عکاسی در نور کم اندکی میزان تیرگی درون تصاویر تغییر می کند و در بررسی سامسونگ گلکسی A13 ما شاهد تیرگی بیشتر از حد معمول برای سایه ها بودیم.

دامنه رنگی عکس های ثبت شده با دوربین Galaxy A13 نیز مناسب است و رنگ ها به خوبی ثبت می شوند. اگرچه شاید پس از ثبت تصاویر احساس کنید رنگ ها اندکی به صورتی تمایل دارند و اندکی مرده ثبت می‌شوند. همچنین در عکاسی با دوربین گلکسی A13 توقع تشخیص نور و فوکوس خیلی راحت با دستگاه را نباید داشته باشید. عکس ها درون A13 با کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت می شوند. اما ما درون رابط کاربری گوشی شاهد حالت 50 مگاپیکسلی نیز هستیم که در این حالت جزئیات و حجم تصاویر بیشتر می شود.

علاوه بر این ما شاهد حالت عکاسی شب نیز درون دوربین Galaxy A13 نیستیم. اما درون تصاویر ثبت شده در شب یا نور خیلی کم باید منتظر نویز و کاهش جزئیات عکس های ثبت شده درون عکس ها باشید. همچنین اگر قصد عکاسی پشت سر هم با دوربین A13 را داشته باشید، سرعت ثبت عکس ها پایین است و از این رو ممکن است گوشی شما را اندکی اذیت کند. اما درون خروجی تصاویر ثب شده شاهد تاری عکس ها نیستیم.

کیفیت عکاسی پرتره با دوربین پشت گلکسی A13 سامسونگ نیز کاملا متوسط است. چرا که ما شاهد خطا در جدا سازی لبه های سوژه هستیم. همچنین میزان تار شدن پشت سوژه نیز به صورت پیش فرض زیاد است. اگر‌چه می توانید بعد از ثبت عکس ها میزان تار بودن پشت سوژه را تغییر دهید. در حالت پرتره شما تنها زمانی می توانید تصاویر مناسبی را با Galaxy A13 ثبت کنید که میزان تار بودن سوژه را در هنگام عکاسی کم کنید تا جدا سازی لبه های سوژه به خوبی انجام شود. علاوه بر این ما شاهد حالت های مختلفی برای تغییر افکت پرتره بعد از ثبت عکس نیز هستیم. افکت هایی مانند SPW-Zoom-Color Point برخی از این افکت ها هستند.

عکس های ثبت شده با دوربین اولترا واید گلکسی A13 از دامنه رنگی پایین تری نسبت به دوربین اصلی برخوردار هستند و به دلیل اشباع بودن رنگ ها، کمتر شاهد جزئیات درون تصاویر ثبت شده با این دوربین هستیم. درون نور مناسب نیز می توان تصاویر قابل قبولی را با این دوربین ثبت کرد و برای بهتر کردن تجربه عکاسی با این لنز می توانید زمان عکاسی چند بار روی سوژه اصلی فوکوس کنید تا نسبت به سوژه رنگ ها و سایه ها تغییر نکند.

کیفیت تصاویر ماکرو ثبت شده در بررسی سامسونگ گلکسی A13 نیز کاملا عادی و پایین است و از یک سنسور 2 مگاپیکسلی نمی توان توقع بیشتری را داشت. در هنگام عکاسی در حالت ماکرو نیز احتمالا با فوکوس کردن به روی سوژه با مشکل مواجه خواهید شد و باید فاصله مناسب از سوژه را برای ثبت تصاویر رعایت کنید. به طور کلی تصاویر ثبت شده با این دوربین صرف وجود مناسب است و می تواند کاربردی باشد اما نباید توقع زیادی از عکس های ثبت شده با حالت ماکرو داشته باشید.

کیفیت فیلم برداری با دوربین پشت گلکسی A13 نیز مناسب است و فیلم ها با کیفیت FHD و 30 فریم بر ثانیه ثبت می‌شوند. ما درون فیلم های ثبت شده با Galaxy A13 شاهد دامنه رنگی مناسب و رنگ های نزدیک به واقعیت هستیم. همچنین جزئیات نیز با دقت مناسبی ثبت می شوند. گرچه با اندکی زوم شاهد افت کیفیت هستیم که درون این کیفیت فیلم برداری این موضوع عادی است و با توجه به رنج قیمتی گلکسی A13 مناسب است. همچنین در فیلم برداری با دوربین اصلی شاهد لرزشگیر اپتیکال درون ستاپ دوربین دستگاه نیستیم.

دوربین سلفی سامسونگ گلکسی A13

دوربین سلفی

رزولوشن دوربین۸ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps

سامسونگ برای دوربین سلفی Galaxy A13 از یک سنسور 8 مگاپیکسلی واید با دیافراگم 2.2 استفاده کرده است. کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین متوسط و عادی است و توقع زیادی از این دوربین نباید داشته باشید و صرف اینکه دوربین دستگاه بتواند کار شما را در مکالمه های ویدیویی راه بیندازد، شما را همراهی می کند. دامنه رنگی تصاویر ثبت شده نیز مناسب است اما رنگ ها اندکی درون حالت سلفی سرد ثبت می شوند. جزئیات تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی نیز پایین است و با زوم کردن شاهد افت کیفیت درون تصاویر ثبت شده هستیم.

درون دوربین سلفی دستگاه همچنین شاهد حالت عکاسی پرتره نیز هستیم که تجربه عکاسی در این حالت مشابه عکاسی پرتره دوربین اصلی دستگاه است و A13 اندکی در شناسایی سوژه ها به خصوص در زمانی که افکت تار بودن زیاد باشد مشکل دارد. کیفیت تصاویر پرتره و جزئیات درون تصاویر نیز به دلیل مگاپیکسل کمتر دوربین سلفی، از دوربین اصلی پایین تر است.

تجربه فیلم برداری با دوربین Galaxy A13 نیز کاملا متوسط است و در شرایط نوری مناسب می تواند ویدیو های سلفی خوب و قابل قبولی با دستگاه ثبت کنید. گرچه اصلا نباید توقع زیاد از فیلم برداری با دوربین سلفی گلکسی A13 داشته باشید.همچنین لرزش درون ویدیو های ثبت شده با این دوربین نیز نسبت به خود، مناسب است.

برنامه های سامسونگ گلکسی A13

سخت افزار گلکسی A13

نام تراشهاگزینوس ۸۵۰
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۸ نانومتری
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

سامسونگ برای سخت افزار Galaxy A13 از پردازنده اگزینوس 850 استفاده کرده است. این پردازنده به همراه 3، 4 و یا 6 گیگابایت رم و 32، 64 و یا 128 گیگابایت حافظه عرضه شده است. نسخه‌ای که ما برای بررسی در اختیار داریم، نسخه با 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی این دستگاه است.

پردازنده Exynos 850 دارای 8 هسته با توان پردازشی 2.0 گیگاهرتز است و هسته ها با معماری Cortex-A55 ساخته شده است. همچنین معماری پردازنده نیز 8 نانومتری است که مصرف باتری دستگاه را پایین تر می آورد. همچنین حافظه دستگاه از تکنولوژی eMMC 5.1 پشتیبانی می کند که در مقایسه با حافظه های UFS 2.2 از سرعت پایین تری برخوردار است.

با بررسی سامسونگ گلکسی A13 به این نتیجه رسیدیم که عملکرد سخت افزار Galaxy A13 برای اجرای نرم افزار ها سبک و روزانه مناسب است. اما درون پردازش های سنگین باید منتظر لگ یا کندی از سخت افزار این دستگاه باشید.

از این رو اگر نیاز به سخت افزار بهتر برای اجرای بازی ها و یا پردازش های سنگین دارید، می توانید با اندکی هزینه بیشتر در همین رنج قیمتی سراغ پردازنده های قوی تر یا دستگاه های دیگر مانند Xiaomi Redmi Note 11 بروید. همچنین دما در حین کار با دستگاه مناسب است و با توجه به بدنه پلاستیکی گلکسی A13 افزایش دما خیلی آزار دهنده نیست. اما در حین پردازش های سنگین ما دمای دستگاه را تا 43 درجه سانتی گراد اندازه گیری کردیم.

تجربه بازی Galaxy A13

در عملکرد گلکسی A13 در اجرای بازی ها نسبت به میان رده بودن دستگاه مناسب است. بازی های سبک به راحتی و با روانی و گرافیک مناسب به روی A13 اجرا شدند و ما شاهد کندی یا لگ در اجرای این بازی ها نبودیم. همچنین فریم ریت خروجی صفحه نمایش نیز به روی این بازی ها 60 فریم بر ثانیه بود.

اما درون بازی های سنگین تر اندکی عملکرد دستگاه متفاوت بود. این بازی ها با گرافیک نسبتا مناسب به روی Galaxy A13 اجرا شدند اما درون بازی ها اندکی شاهد لگ و تاخیر در حین اجرای بازی بودیم. برای مثال با بازی Asphalt 9 را به روی گوشی Samsung Galaxy A13 نصب و اجرا کردیم. بازی با گرافیک مناسب به روی دستگاه اجرا شد و ما شاهد افت گرافیک زیاد در اجرای بازی نبودیم.

اما درون بازی هر از گاهی با لگ یا سکته در تصویر مواجه بودیم که این موضوع از روان بودن اجرای بازی را کاهش می‌داد. علاوه بر این ما بازی سنگین Call of Duty Mobile را نیز به روی گلکسی A13 اجرا کردیم و درون تنظیمات درون بازی شاهد گزینه های گرافیک Low / Medium و گزینه های فریم ریت Low / Medium / High بودیم. ما تنظیمات بازی را روی سنگین ترین حالت یعنی گرافیک Medium و فریم ریت High اجرا کردیم. در این حالت ما شاهد گرافیک مناسب بازی و افت کیفیت خیلی کمی در حین اجرای بازی بودیم.

علاوه بر این اجرای بازی در این حالت از نظر روان بودن نیز نسبتا مناسب و قابل قبول بود. اما در حین اجرای بازی شاهد لگ های ریز و تاخیر درون بازی بودیم و این لگ ها در بخش Battle Royale بازی بیشتر از بخش Multiplayer بازی بود. فریم ریت نمایشی صفحه نمایش نیز در این حالت به 60 فریم بر ثانیه رسید. همچنین عملکرد A13 در اجرای بازی Need for Speed نیز مناسب بود و ما با گرافیک مناسب و روانی توانستیم بازی را اجرا کنیم و لگ ها در اجرای این بازی خیلی کمتر شد و درون این بازی نیز توانستیم فریم ریت 60 فریم بر ثانیه را از صفحه نمایش دستگاه خروجی بگیریم.

بازی سنگین دیگری که ما به روی A13 اجرا کردیم، بازی League of Legends بود. عملکرد Galaxy A13 در اجرای این بازی نیز روان بود و ما با گرافیک مناسب توانستیم بازی را به روی A13 اجرا کنیم. در این حالت نیز فریم ریت نمایشی صفحه نمایش دستگاه 60 فریم بر ثانیه بود. اما ما درون خود بازی شاهد عدد فریم ریت خروجی37 تا 42 فریم بر ثانیه بودیم و با توجه به میزان روان بودن بازی، تجربه ما حین اجرای بازی بیشتر به عدد 37 تا 42 فریم بر ثانیه نزدیک بود.

همچنین ما بازی های دیگری نیز مانند Among Us، Temple Run 2 و SubwaySurf را به روی گلکسی A13 به آسانی اجرا کردیم و توانستیم به 60 فریم بر ثانیه به عنوان فریم ریت نمایشی صفحه نمایش برسیم.
همچنین در حین اجرای بازی دمای دستگاه تا 43 درجه سانتی گراد نیز بالا رفت. اما این افزایش دما به دلیل پلاستیکی بودن بدنه دستگاه خیلی آزار دهند نبود.

نتایج بنچمارک سامسونگ گلکسی A13

گلکسی A13 در بنچمارک ها

ما برای بررسی عملکرد دقیق تر Samsung Galaxy A13 بنچمارک های مختلفی را به روی این دستگاه اجرا کردیم و به نتایج قابل قبولی رسیدیم. گلکسی A13 توانست در نسخه 9.2.1 بنچمارک Antutu امتیاز 133178 را در مجموع به ثبت برساند. البته این تست با استفاده از نسخه سبک و لایت Antutu 3D Bench Lite اجرا شد و بنچمارک با نسخه عادی Antutu 3D Bench اجرا نشد.

ما بنچمارک Antutu 3D Bench و نسخه Lite این بنچمارک را نیز به صورت جداگانه به روی A13 اجرا کردیم که نتایج اجرای این بنچمارک ها را نیز می توانید به صورت جداگانه درون تصاویر مشاهید کنید.

در نسخه 5.4.4 بنچمارک Geekbench و در تست CPU ما توانستیم امتیاز 154 را در بخش تک هسته‌ای و امتیاز 585 را در بخش چند هسته‌ای ثبت کنیم. علاوه بر این در تست Compute نیز به اعداد 652 و 621 در دو حالت OpenCL و Valkan رسیدیم.

علاوه بر این ما بررسی میزان پایداری دستگاه در عملکرد های سنگین نیز بنچمارک 3DMark را به روی A13 اجرا کردیم و در تست Wild Life Extreme Stress Test به درصد پایداری 97.2 درصدی رسیدیم که برای یک میان رده قابل قبول است. این عدد نشان گر میزان ثبات بودن عملکرد دستگاه در پردازش طولانی مدت است و افت عملکرد دستگاه در پردازش طولانی مدت را نشان می دهد.

همچنین برای بررسی سرعت حافظه دستگا نیز ما بنچمارک CPDT Benchmark را به روی A13 اجرا کردیم و به سرعت خواندن اطلاعات از حافظه 303.14 MB/s و سرعت نوشتن اطلاعات به روی حافظه 142.9 MB/s رسیدیم. همچنین سرعت کپی کردن اطلاعات درون حافظه رم دستگاه نیز 2.25 GB/s است.

همچنین ما بنچمارک GFX Bench را نیز به روی گلکسی A13 اجرا کردیم که نتایج آن را می توانید درون تصاویر مشاهده کنید.

اسپیکر سامسونگ گلکسی A13

اسپیکر

سامسونگ گلکسی A13 دارای یک اسپیکر مونو در سمت راست لبه پایینی دستگاه است. حجم صدای این اسپیکر متوسط است و نسبتا زیاد است. کیفیت صدای خروجی از Galaxy A13 برای یک میان رده مناسب است و با کیفیت قابل قبولی می تواند صدا ها را پخش کند. اما عملکرد اسپیکر های دستگاه در صدا های با جزئیات زیاد و شلوغ و صدا های دارای بیس زیاد مناسب نیست و دستگاه به خوبی نمی تواند در این حالت ها صدا را پخش کند. همچنین در صدا های شلوغ نیز ما شاهد قاطی شدن صدا های در حال پخش هستیم.

سنسور ها و تکنولوژی های ارتباطی

سامسونگ سنسور های نسبتا کاملی را برای Galaxy A13 در نظر گرفته است. ما درون گوشی A13 شاهد سنسور مجازی مجاورت و سنسور های قطب نما و شتاب سنج هستیم. علاوه بر این درون دستگاه ما شاهد بلوتوث نسل 5 و وایفای دو کاناله هستیم. همچنین در برخی نسخه ها نیز سامسونگ برای گلکسی A13 از NFC نیز استفاده کرده است.

علاوه بر این ما سنسور تشخیص میزان نور محیط را درون این دستگاه شاهد نیستیم و این موضوع تنظیم خودکار نور صفحه نمایش را با مشکل مواجه می کند که در بخش صفحه نمایش گلکسی A13 به آن پرداختیم. به جز این مورد ترکیب سنسور های A13 برای یک میان رده مناسب است.

رابط کاربری

نام ونسخه رابط کاربریOne UI 4.1
نسخه اندروید۱۲

گلکسی A13 نیز مانند سایر گوشی های سری A امسال سامسونگ با اندروید 12 عرضه شده است و نسخه رابط کاربری دستگاه نیز One UI 4.1 است. ما اکثر ویژگی های One UI 4 را در این دستگاه نیز شاهد هستیم و شاهد ویژگی خاص متفاوتی در رابط کابری دستگاه نیستیم. عملکرد رابط کاربری دستگاه نیز به دلیل سنگین بودن رابط کاربری و سخت افزار متوسط A13 اندکی کند است و هر از گاهی ممکن است با لگ و یا خطا در کارکردن با سیستم مواجه شوید.

همچنین سرعت باز شدن منو ها و جا به جایی درون رابط کاربری نیز اندکی کند است و با سرعت بالا انجام نمی شود. از این رو اگر استفاده سنگینی از دستگاه دارید، احتمالا هر از گاهی با رابط کابری دستگاه به مشکل بر می خورید اما اگر استفاده شما از دستگاه خیلی سنگین نباشد، کمتر با خطا در حین کار کردن با دستگاه مواجه خواهید شد.

البته اگر نسخه با 6 گیگ رم دستگاه را تهیه کنید، احتمالا کمتر با مشکل مواجه خواهید شد. همچنین ممکن است در آپدیت های بعدی کمتر شاهد کندی و خطا در اجرای رابط کاربری گلکسی A13 باشیم.

امنیت و احراز هویت

Samsung Galaxy A13 نیز مانند سایر گوشی های امروزی علاوه بر رمز عبور و الگو از سنسور اثر‌انگشت و تشخیص چهره پشتیبانی می کند که تشخیص چهره از امنیت پایین تری برخوردار است. سرعت تشخیص اثر‌انگشت گلکسی A13 نیز اندکی پایین است و از این رو ممکن است در استفاده روزانه اندکی با مشکل مواجه شوید و گاهی تشخیص اثر‌انگشت با در مرحله اول صورت نگیرد و شما را اذیت کند.

علاوه بر این ما شاهد نصب بودن نسخه 3.8 هسته امنیتی Samsung Knox به روی این دستگاه هستیم که اندکی خیال کاربران را از نظر تهدیدات امنیتی راحت تر می کند.

سیم شارژر سامسونگ گلکسی A13

شارژدهی و سرعت شارژ

حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۱۵ وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

گلکسی A13 از یک باتری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت استفاده می کند. باتری دهی این باتری مناسب است و به راحتی استفاده ترکیبی یک روز شما را پاسخ گو خواهد بود. ما برای بررسی باتری دهی Galaxy A13 حدود 1 ساعت و 13 دقیقه بازی های سنگین Call of Duty Mobile و Asphalt 9 را به روی این دستگاه اجرا کردیم و در این زمان شاهد افت شارژ 21 درصدی دستگاه بودیم که برای یک میان رده مناسب است.

همچنین سامسونگ ادعا کرده است گلکسی A13 از شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی می کند. این موضوع می تواند اندکی برای کاربران آزار دهند باشد. چرا که این عدد سرعت شارژ پایینی در مقایسه با رقبای A13 است. برای مثال شیائومی ردمی نوت 11 در همین رنج قیمتی از سرعت شارژ 33 واتی پشتیبانی می کند و در حدود یک ساعت می تواند از صفر تا 100 درصد شارژ شود. ما در تست شارژ Galaxy A13 توانستیم در مدتی حدود 2 ساعت و 38 دقیقه دستگاه را شارژ کنیم که این عدد زیاد است. در ادامه می توانید اطلاعات شارژ گلکسی A13 را مشاهده کنید.

ردیفزمان  (به ساعت)زمان (به دقیقه)درصد شارژبیشینه دما روی دستگاهبیشینه دما پشت دستگاه
1000اطلاعات در دسترس نمی باشداطلاعات در دسترس نمی باشد
20:06:30653031
30:14:081412اطلاعات در دسترس نمی باشداطلاعات در دسترس نمی باشد
40:25:3325203539
50:36:5236253337
61:23:4083643639
71:35:3095703335
81:42:40102753835
91:49:00109803537
101:57:1911785اطلاعات در دسترس نمی باشداطلاعات در دسترس نمی باشد
112:07:2812791اطلاعات در دسترس نمی باشداطلاعات در دسترس نمی باشد
122:38:08158100اطلاعات در دسترس نمی باشداطلاعات در دسترس نمی باشد

جمع بندی

در نهایت بررسی سامسونگ گلکسی A13 باید به شما بگوییم که Galaxy A13، یعنی جایگزین سامسونگ برای Galaxy A12 از پیشرفت های اندکی نسبت به نسل گذشته خود برخوردار است و ما تنها شاهد بیشتر شدن رزولوشن صفحه نمایش و زبان طراحی جدید در این دستگاه هستیم. از نظر سخت افزاری نیز اندکی از رقیب سال گذشته خود قوی تر است و حتی در امتیاز های پردازش پردازنده دستگاه از نسل گذشته خود اندکی ضعیف تر هم شده است.

از این رو اگر به دنبال یک دستگاه سامسونگی در رنج قیمتی 4 تا 5 میلیون تومان هستید، گلکسی A13 می تواند انتخاب شما باشد. اما اگر دنبال یک صفحه نمایش، سخت افزار و سرعت شارژ سریع تر در همین رنج قیمتی هستید، می توانید به راحتی سراغ رقیب گلکسی A13 یعنی Xiaomi Redmi Note 11 بروید که ارزش خرید بالاتری نسبت به گلکسی A13 دارد.

نظر شما درباره Galaxy A13 میان رده امسال سامسونگ چیست؟‌ آیا می تواند جایگزین مناسبی برای نسل گذشته خود باشد و مانند Galaxy A12 پر فروش خواهد بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به محصولات سامسونگ علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی سامسونگ گلکسی A23 را نیز مطالعه کنید.