انتخاب یک گوشی هوشمند مناسب در میان گوشی های میان رده ارزان قیمت، اندکی مشکل باشد و “ریلمی C21Y” یک گزینه برای انتخاب در رنج قیمتی حدود ۳ میلیون تومان است. اما باید دید که گوشی Realme C21Y نسبت به قیمت خیلی پایینی که دارد تا چه میزان می تواند نیاز کاربران را پاسخ گو باشد و چقدر ارزش خرید دارید؟ برای پاسخ به این سوال بررسی Realme C21Y را تا انتها مطالعه کنید.
ما در بررسی Realme C21Y درون جعبه گوشی علاوه بر خود دستگاه، شاهد شارژر ۱۰ واتی با خروجی ۵ ولت ۲ آمپر هستیم. همچنین درون جعبه Realme C21Y کابل شارژ و انتقال داده USB Type A به Micro USB، دفترچه های راهنما و سوزن خارج کردن سیم کارت موجود است. نکته جالب استفاده Micro USB با ۴ پین در یک گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۱ است. چرا که این درگاه شارژ دیگر منسوخ شده است.
گوشی Realme C21-Y طراحی خوبی به عنوان یک میان رده دارد. گرچه فریم دور دستگاه اندکی تیز است و ممکن است در استفاده روزانه شما را اذیت کند. اما طراحی پنل پشتی ما شاهد طراحی زیبایی هستیم. در سمت چپ و پشت دستگاه شاهد ستاپ دوربین سه گانه به همراه فلش LED هستیم. در مرکز و بالای پنل پشتی نیز شاهد سنسور اثرانگشت هستیم. مکان سنسور اثرانگشت نیز اندکی بالا است و زمانی که گوشی را در یک دست خود گرفته اید، دسترسی به آن سخت و مشکل است.
ابعاد گوشی | ۹.۱×۷۶×۱۶۴.۵ |
وزن گوشی | ۲۰۰ گرم |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
جنس بدنه پشتی و فریم دستگاه از پلاستیک است و ریلمی این دستگاه را در دو رنگ مشکی (Cross Black) و آبی (Cross Blue) عرضه کرده است. ریلمی برای C21Y وزن ۲۰۰ گرمی را اعلام کرده است. اما ما در اندازه گیری های خود به عدد 195.2 گرم رسیدیم.
در سمت راست دستگاه ما دکمه های کنترل صدا و دکمه روشن خاموش را مشاهده می کنیم. در لبه سمت چپی نیز ما تنها شاهد شیار سیم کارت هستیم. ریلمی C21Y به صورت همزمان از دو سیم کارت نانو و یک کارت حافظه Micro SD پشتیبانی می کند.
همچنین در پایین و سمت چپ پشت دستگاه شاهد شیار اسپیکر و لوگو ریلمی هستیم. مکان قرار گیری اسپیکر در اجرای بازی ها کاملا مناسب است و با توجه به در دست گرفتن دستگاه حین بازی، شاهد کاهش صدا نیستیم. اما زمانی که دستگاه را از پشت به روی سطح صاف می گذارید، به دلیل محل اسپیکر شاهد کاهش میزان صدا هستید.
در بالا و مرکز صفحه نمایش دوربین سلفی دستگاه به صورت قطره ای قرار دارد و در بالای دوربین سلفی نیز شاهد شیار اسپیکر مکالمه هستیم. در لبه بالایی دستگاه ما در بالای فریم هیچ قسمتی مشاهده نمی کنیم و در لبه پایینی نیز شاهد درگاه میکرو USB، میکروفون و جک ۳.۵ میلی متری صدا هستیم.
در مجموع شاید بعد از در دست گرفتن دستگاه لبه های تیز آن شما را آزار دهد، اما کیفیت ساخت دستگاه اصلا شما را یاد یک گوشی میان رده خیلی اقتصادی نمی اندازد.
نوع پنل | IPS LCD |
اندازه صفحه | ۶.۵ اینچ |
رزولوشن | ۱۶۰۰×۷۲۰ |
تراکم پیکسلی | ۲۷۰ppi |
سقف روشنایی | ۴۰۰ نیت |
طی بررسی Realme C21Y شاهد یک پنل ۶.۵ اینچی IPS LCD بودیم. این پنل رزولوشن 1600*720 دارد و HD+ است. همچنین این رزولوشن تراکم پیکسلی 270 ppi را به ارمغان می آورد و طبقه گفته ریلمی نسبت صفحه نمایش به بدنه دستگاه در این پنل 88.7 درصد است. دامنه رنگی و عمق رنگ ها نیز دورن صفحه نمایش ریلمی C21Y مناسب است.
کیفیت تصاویر نیز نسبتا خوب است و با وجود رزولوشن معمولی و رنج قیمتی پایین اصلا کیفیت خیلی پایین و رنگ ها شما را اذیت نمی کند. همچنین درون تنظیمات دستگاه می توانید حالت های رنگی را تغییر دهید که برای یک میان رده خیلی مناسب است.
عمق رنگ مشکی نیز درون پنل مناسب است. گرچه خیلی زیاد نیست اما با توجه به LCD بودن پنل دستگاه توجیح پذیر است. ما ویدیو با کیفیت 4K را به روی ریلمی C21Y پخش کردیم و با لگ در پخش ویدیو مواجه شدیم که انتظاری به جز این نیز از این دستگاه نداشتیم. روشنایی صفحه نمایش گوشی نیز مناسب است و ریلمی روشنایی ۴۰۰ نیت را برای این دستگاه اعلام کرده است.
در زیر نور زیاد نیز این صفحه نمایش به راحتی شما را همراهی می کند. اما در زیر نور مستقیم آفتاب، نباید توقع زیادی از صفحه نمایش دستگاه داشته باشید. جنس شیشه محافظ روی صفحه نمایش نیز معلوم نیست و ریلمی به استاندارد خاصی برای این شیشه اشاره نکرده است.
رزولوشن دوربینه اصلی | ۱۳و۲و۲ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
ریلمی از یک ستاپ دوربین سه گانه برای C21-Y استفاده می کند. دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۲ دو دوربین ماکرو و تشخیص عمق با دیافراگم ۲.۴، دوربین های این ستاپ سه گانه را تشکیل می دهند. تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی دامنه رنگی معمولی دارند، اما کیفیت عکس ها با توجه به قیمت دستگاه کاملا مناسب و خوب است.
اگر چه نمی توانیم از آن توقع زیادی داشته باشیم. همچنین دوربین اصلی می تواند تا ۴ برابر زوم دیجیتال داشته باشد که کار راه بینداز است. درون تنظیمات نیز گزینه هایی قرار دادرد که با استفاده از آن ها می توانید واترمارک ریلمی و یا ساعت و تاریخ را در زیر عکس ها ثبت کنید. تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی دستگاه اندکی نیز شارپ هستند و رنگ ها غلیظ هستند اما همچنان مناسب است و کیفیت خیلی پایینی ندارد و کیفیت مناسبی را به کاربر ارائه می کند.
در نور کم ما شاهد نویز های زیاد درون عکاسی هستیم و با فعال کردن حالت شب شاید بتواند اندکی تصاویر ثبت شده را بهبود بخشید. نکته جالب در حالت عکاسی شب، عدم وجود فلاش دوربین است که جای تعجب دارد! تصاویر پرتره ثبت شده نیز صرف وجود مناسب هستند. اما لبه ی سوژه ها اندکی با خطا جدا سازی می شوند ولی نسبت به دوربین یک میان رده افتصادی از کیفیت مناسبی برخوردار است.
تصاویر ماکرو ثبت شده با دوربین اصلی نیز نسبتا مناسب هستند و کیفیت متوسطی دارند و صرف اینکه بتوانند تصویر ماکرو را ثبت کنند، شما را همراهی می کنند. فیلم های ثبت شده با دوربین اصلی نیز از کیفیت 1080 پیشتیبانی می کنند. و شاهد کیفیت پایین و نویز درون فیلم ها هستیم.
رزولوشن دوربین | ۵ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
Realme C21Y یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۲ دارد. از این رو از تصاویر ثبت شده با این دوربین نمی توان انتظار زیادی داشت. تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی از کیفیت پایینی برخوردارند و همچنین ما در دوربین سلفی شاهد حالت پرتره نیز نیستیم و این حالت تنها مخصوص دوربین اصلی است. تصاویر ثبت شده با نور کم و دوربین سلفی نیز از کیفیت پایینی برخوردار اند.
تجربه فیلم برداری با دوربین سلفی ریلمی C21Y نیز کاملا یک تجربه عادی است و ما شاهد نویز درون ویدیو ها هستیم. همچنین ویدیو ها در این حالت با کیفیت 720 فیلم برداری می شوند. در مجموع از دوربین سلفی Realme C21Y توقع زیادی نمی توان داشت و صرف اینکه بتواند کار شما را راه بیندازد، شما را همراهی می کند.
نام تراشه | Unisoc T610 |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۱۳ نانومتر |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
ریلمی از پردازنده T610 شرکت Unisoc درون ریلمی سی ۲۱ وای استفاده کرده است. این پردازنده ۸ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی دارد که معماری دو هسته آن Cortex-A75 و معماری ۶ هسته دیگر آن Cotrex-A55 است. همچنین ریلمی این دستگاه را در دو نسخه با حافظه ۳۲ و رم ۳ گیگابایتی و حافظه ۶۴ و رم ۴ گیگابایتی عرضه کرده است. نسخه ای که ما برای بررسی در دست داریم، نسخه با ۶۴ گیگابایت حافظه و ۴ گیگابایت رم این دستگاه است. پردازنده Realme C21Y معماری ۱۲ نانومتری دارد.
Realme C21Y در کمال تعجب عملکرد خوبی و روانی در اجرای نرم افزار ها دارد و عملکرد آن اندکی از توقع ما بالاتر بود. چرا که توانست بدون لگ یا کندی کم نرم افزار ها را باز کند و با مشکلی خاصی در اجرای نرم افزار های عادی رو به رو نبودیم. گرچه اجرای نرم افزار های سنگین اندکی زمان بر است و اجرای آن ها ممکن است با لگ همراه باشد.
ما بازی های مختلفی را به روی ریلمی سی ۲۱ وای نصب و اجرا کردیم. عملکرد گوشی Realme C21Y در اجرای بازی های سبک کاملا روان و بدون لگ و با گرافیک بالا است. اما درون بازی های سنگین گرافیک بازی خوب و متوسط است و بازی ها با لگ کمی به روی دستگاه اجرا می شوند. برای مثال ما بازی Asphalt 9 را به راحتی به روی ریلمی C21Y اجرا کردیم. شاید زمان لود بازی با توجه به سخت افزار دستگاه اندکی پایین بود، اما درون بازی شاهد گرافیک خوبی بودیم و گرافیک بازی بر خلاف انتظار به صورت پیکسلی نبود.
در اجرا نیز، بازی نسبتا روان اجرا می شود اما در انتهای گیم و زمانی که پردازش سنگین شده بود، شاهد تاخیر نسبتا زیاد در اجرای بازی بودیم و تصویر نمایش داده شده با اندکی لگ به کاربر نمایش داده شد. همچنین ما درون این بازی توانستیم فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه را از صفحه نمایش دستگاه دریافت کنیم که مناسب است. علاوه بر این ما بازی Call of Duty Mobile را نیز به روی ریلمی C21Y اجرا کردیم که عملکرد آن نیز کاملا مناسب بود. ما درون تنظیمات این بازی شاهد گزینه های گرافیک Low و Medium و گزینه های فریم ریت Low، Medium و High بودیم و توانستیم بازی را به روی گرافیک Medium و فریم ریت High اجرا کنیم.
تجربه اجرای بازی با این تنظیمات هم در حالت Multiplayer و هم در حالت Battle Royale تجربه روان و بدون لگی بود و بازی با گرافیک خوب و متوسط به روی دستگاه اجرا شد که توقع بیشتری نیز از آن نداشتیم. اما در مقایسه با یک پرچم دار شاید بتوان لگ ها و تاخیر های خیلی کمی را درون بازی شاهد بود. فریم ریت نمایشی صفحه نمایش درون حالت Multiplayer، ۶۰ فریم بر ثانیه و درون حالت Battle Royale، ۵۹ الی ۶۰ فریم بر ثانیه بود.
در حین اجرای این بازی نیز دمای Realme C21Y به ۳۷ درجه سانتی گراد رسید و با توجه به پلاستیکی بودن و جنس پلاستیک بدنه دستگاه، دمای زیاد را احساس نمی کردید و افزایش دما اصلا آزار دهند نبود.
ریلمی C21Y امتیاز های نسبتا پایینی را درون بنچمارک ها کسب کرد و این اعداد با توجه به سخت افزار آن کاملا طبیعی است. به طوری که ما درون ورژن 9.2.1 بنچمارک Antutu توانستیم امتیاز 188895 راکسب کنیم. البته تست گرافیک این بنچمارک به دلیل سخت افزار ضعیف دستگاه با نسخه Lite انجام شد و شاهد امتیاز 31863 در بخش GPU بودیم. همچنین در بخش CPU امتیاز 65240 و در بخش رم امتیاز 34662 را کسب کردیم.
نسخه عادی بنچ مارک Antutu 3D Bench به صورت کامل رو دستگاه اجرا نشد و نسخه Lite این بنچمارک نیز با نتایج متوسطی روی دستگاه اجرا شد که نتایج را می توانید در تصاویر زیر مشاهده کنید. بنچمارک Geekbench نیز در بخش تک هسته ای امتیاز 344 و در بخش چند هسته ای امتیاز 1204 را در تست CPU کسب کرد. اما در تست Compute اجرا بنچ مارک با خطا مواجه شد.
علاوه بر این ما نسخه 0.5.0 بنچمارک Geekbench ML را نیز به روی Realme C21Y اجرا کردیم که درون تست CPU با خطا مواجه شدیم اما در تست های GPU و NNAPI به ترتیب امتیاز های 105 و 123 را کسب کردیم.
برای تست میزان سرعت حافظه دستگاه نیز ما بنچمارک CPDT Benchmark را سه مرتبه به روی این دستگاه اجرا کردیم و به سرعت تقریبی 84.06 MB/s در نوشتن اطلاعات به روی حافظه و 150.37 MB/s در خواندن اطلاعات از حافظه رسیدیم. همچنین سرعت تقریبی کپی کردن اطلاعات درون حافظه رم دستگاه نیز 3.50 GB/s بود. این اعداد نشان گر عملکرد معمولی و ضعیف این دستگاه در خواندن و نوشتن اطلاعات است.
همچنین ریلمی C21Y در بنچمارک 3DMark و در بخش Wild Life امتیاز 507 را کسب کرد. در بخش Wild Life Extreme Stress Test بنچمارک 3DMark نیز ریلمی سی ۲۱ وای توانست امتیاز پایداری 97.8 درصد را کسب کند که برای یک میان رده اقتصادی عدد مناسبی است و نشان گر میزان پایداری دستگاه در عملکرد ها طولانی مدت و عدم کاهش عملکرد سخت افزار دستگاه است.
ما درون Realme C21Y شاهد یک اسپیکر مونو هستیم که کیفیت صدای این اسپیکر خیلی بد نیست اما کاملا عادی است. اما حجم صدای آن مناسب و زیاد است. تفاوت میزان صدا در حالت کم و زیاد نیز مناسب است و طیف مناسبی از صدا را از صفر درصد تا صد درصد پشتیبانی می کند. ما درون ریلمی C21Y شاهد گزینه صدای Dolby Atmos نیز نیستیم. کیفیت صدا در اجرای فیلم ها و بازی ها نیز خوب و قابل قبول است. اما در صدا های شلوغ و دارای بیس شاهد افت کیفیت در پخش صدا هستیم.
Realme C21Y دارای سنسور های شتاب سنج، مجاورت و قطب نما است. همچنین این دستگاه از بلوتوث 5.0 نیز پشتیبانی می کند.
نام ونسخه رابط کاربری | Realme UI |
نسخه اندروید | ۱۰/۱۱ |
Realme C21Y با اندروید ۱۱ یا ۱۰ عرضه شده است و در صورت وجود نسخه ۱۰ به نسخه ۱۱ نیز آپدیت می شود. نسخه ای که ما در دست داشتیم با اندروید ۱۱ عرضه شده و بعد از جعبه گشایی نیز شاهد یک آپدیت برای دستگاه بودیم. همچنین این دستگاه با نسخه R Edition رابط کاربری Realme UI عرضه شده است.
عملکرد دستگاه در جا به جایی بین منو ها و اجرا نیز کاملا روان و بدون لگ است. اما ممکن است با توجه به سخت افزار میان رده، در پردازش های سنگین اندکی با لگ مواجه شوید اما در پردازش های سبک و عادی و باز کردن منو ها سرعت دستگاه متوسط و خوب است و مشکلی با آن نخواهید داشت.
ریلمی C21Y علاوه بر رمز عبور و الگو از شیوه های اهراز هویت اثر انگشت و تشخیص چهره پشتیبانی می کند. اثر انگشت دستگاه نسبتا سریع است و با سرعت مناسبی قفل دستگاه را باز می کند. عملکرد تشخیص چهره نیز مناسب است و با سرعت می تواند قفل دستگاه را باز کند. اگرچه امنیت این شیوه نسبت به سایر روش های اهراز هویت پایین تر است.
حجم | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۱۰ وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
ریلمی C21Y با باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری عرضه شده است. و با شارژ ۱۰ واتی درون جعبه گوشی نیز می توانید در حدود ۲ ساعت ۳۰ دقیقه شارژ دستگاه را از صفر درصد به ۹۹ درصد برسانید. دمای اندازه گیری شده درون شارژ نیز تا ۳۴ درجه سانتی گراد بالا رفت. درون رابط کاربری دستگاه نیز شاهد حالت Ultra Saving هستیم که با استفاده از آن می توانید باتری دهی بیشتری را از دستگاه دریافت کنید.
درون تست خالی کردن شارژ نیز Realme C21Y در حدود یک ساعت اجرای بازی های Asphalt 9 و Call of Duty Mobile توانست ۱۴ درصد شارژ دستگاه را خالی کند که مناسب است و به راحتی می تواند یک روز و یا بیشتر استفاده ترکیبی شما را پاسخ گو باشد. همچنین این دستگاه نیز از قابلیت شارژ معکوس با سیم نیز پشتیبانی می کند که برای یک میان رده با رنج قیمتی حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مناسب است.
ریلمی C21Y یک میان رده مناسب و خوش قیمت است که به راحتی می تواند در استفاده روزانه شما را همراهی کند. از این رو اگر قصد خرید یک میان رده با سخت افزار معمولی که شما را اذیت نکند و دوربین و صفحه نمایش قابل قبول داشته باشد را دارید، در رنج قیمتی حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در خرید این دستگاه شک نکنید و برای اینکه در کار های روزانه کمتر با لگ و خطا مواجه شوید، ترجیحا سراغ نسخه با ۴ گیگابایت رم این دستگاه بروید. گرچه وجود درگاه میکرو USB درون یک گوشی در سال ۲۰۲۲، اندکی شما را اذیت خواهد کرد اما Realme C21Y یکی از بهترین انتتخاب هایی است که می تواندی داشته باشید.
نظر شما درباره بررسی Realme C21Y چیست؟ به نظر شما Realme C21Y می تواند انتخاب مناسبی برای گوشی دوم باشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی: اگر به گوشیهای ریلمی علاقهمند هستید، میتوانید بررسی Realme GT Master را نیز مطالعه کنید.