بازه قیمتی 10 میلیون تومان یکی از رقابتی‌ترین بخش‌های بازار به حساب می‌آید و شرکت‌ها در تلاشند تا سهم بیشتری از این بازار را در اختیار بگیرند. در ادامه به بررسی Realme 11 می‌پردازیم که یکی از جدیدترین گزینه‌های اقتصادی بازار به‌شمار می‌رود.

سری ریلمی 11 از چند دستگاه تشکیل شده که هر‌کدام از آن‌ها، در بازه قیمتی متفاوتی عرضه می‌شوند. این دستگاه‌ها سعی دارند تا دوباره ریلمی را به بازار برگردانند و به صورت مستقیم با محصولات شیائومی و سامسونگ وارد رقابت شوند. در بررسی ریلمی ۱۱ پرو پلاس مشخص شد که این شرکت موفق شده تا یک میان‌رده جذاب را وارد بازار کند که نقاط قوت زیادی دارد اما نقص‌هایی هم در آن دیده می‌شود.

آنباکسینگ ریلمی ۱۱
آنباکسینگ ریلمی ۱۱

ریلمی ۱۱ در یک جعبه زرد رنگ عرضه می‌شود که نام دستگاه با رنگ مشکی روی آن حک شده است. پس از باز کردن جعبه با یک جعبه کوچک‌تر روبه‌رو می‌شوید که قاب سیلیکونی شفاف و دفترچه‌های راهنما را در خود جای داده است. خود دستگاه در بخش میانی جعبه قرار گرفته و در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری آداپتور شارژ به همراه کابل یو‌اس‌بی A به یو‌اس‌بی C هستیم.

محتویات جعبه این دستگاه شباهت زیادی به گوشی‌های شیائومی دارد اما این موضوع لزوما بد نیست. زیرا تمامی لوازم مورد نیاز شما در جعبه وجود دارد و برای دریافت آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه جداگانه‌‌ای ندارید. همچنین به صورت پیش‌فرض صفحه نمایش دستگاه با یک گلس ضد خش پوشانده شده که به دلیل مقاومت کم این پوشش پلاستیکی، پیشنهاد می‌کنیم تا آن را جایگزین کنید.

طراحی Realme 11
طراحی Realme 11

طراحی ریلمی 11 به وضوح میان‌رده بودن آن را نشان می‌دهد. قاب پشتی از پلاستیک ساخته شده اما ریلمی تلاش کرده تا با اضافه کردن جزئیات، ظاهر آن را کمی جذاب‌تر کند. در بخش پایین این قاب لوگو ریلمی دیده می‌شود و ماژول دوربین هم در بخش سمت چپ قرار گرفته است. برخلاف دیگر دستگاه‌های سری ریلمی ۱۱، ماژول دوربین در مرکز دستگاه نیست و گزینه دیگری به‌جز پلاستیک برای قاب پشتی وجود ندارد. 

ماژول دوربین دایره‌ای شکل است و برجستگی کمی دارد که باعث تکان خوردن آن روی سطوح صاف می‌شود. البته این مشکل تا‌حدودی به کمک قاب موجود در جعبه حل می‌شود اما باید به آسیپ‌پذیر بودن آن دقت کرد زیرا کل ماژول دوربین توسط یک شیشه بزرگ پوشانده شده است. دو دوربین به همراه فلش در این ماژول قرار گرفته‌ که بزرگ بودن آن را کمی بی‌دلیل جلوه می‌دهد.

فریم دستگاه هم از پلاستیک ساخته شده و پوشش مات دارد که تا‌حدودی مانع جذب اثر‌انگشت می‌شود.

در بخش پایین این فریم شاهد قرارگیری پورت یو‌اس‌بی C، میکروفون اول و اسپیکر دستگاه هستیم. یکی از نکاتی که در این بخش دیده می‌شود، وجود جک 3.5 میلی‌متری هدفون است که در بسیاری از میان‌رده‌های دیگر دیده نمی‌شود. دکمه پاور که به صورت یکپارچه با حسگر اثر‌انگشت طراحی شده به همراه دکمه‌های ولوم در سمت راست فریم قرار گرفته‌ و شیار سیم‌کارت هم در سمت چپ فریم قرار دارد. 

طراحی کناره Realme 11

یکی از موضوعات مثبت در این بخش، استفاده از یک شیار مجزا برای کارت حافظه است که به شما اجازه می‌دهد به‌صورت همزمان از دو سیم‌کارت و کارت حافظه استفاده کنید. در این دستگاه خبری از اسپیکر دوم نیست و فقط یک میکروفون در بخش بالای فریم قرار گرفته است. به دلیل استفاده از پلاستیک با پوشش مات در بخش قاب پشتی و فریم، ایجاد خط و خش روی آن بسیار آسان است و به همین دلیل استفاده از قاب محافظ را پیشنهاد می‌کنیم.

صفحه نمایش دستگاه با شیشه پوشانده شده و محافظ خاصی روی آن وجود ندارد. در بخش بالای این پنل یک شیار کوچک برای اسپیکر مکالمه وجود دارد و در بخش پایین آن هم دوربین سلفی در یک پانچ هول قرار گرفته است. حاشیه صفحه نمایش در دو طرف صفحه نمایش کم است اما حاشیه پایین پنل با اختلاف اندازه بزرگ‌تری دارد که در یک دستگاه میان‌رده طبیعی است.

ابعاد گوشی۸.۱*۷۶*۱۶۵.۷
وزن گوشی۱۹۰
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهآلومینیوم

ریلمی 11 ضخامت 8.1 میلی‌متری و وزن 190 گرمی دارد که آن را برای بسیاری از افراد تبدیل به یک گزینه مناسب می‌کند. در پایان بخش طراحی باید گفت که ممکن است ظاهر این دستگاه مورد پسند تمامی کاربران نباشد اما نمی‌توان آن را بد دانست. مواد استفاده شده در این دستگاه نسبت به قیمت آن کیفیت خوبی دارد اما بهتر بود که ریلمی مواردی مثل گواهی مقاومت در برابر پاشش قطرات آب را به آن اضافه کند. 

صفحه نمایش ریلمی 11
صفحه نمایش ریلمی 11
نوع پنلIPS LCD
اندازه صفحه۶.۷۲ اینچ
رزولوشن۲۴۰۰*۱۰۸۰
تراکم پیکسلی392
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

حدود 86 درصد بخش جلوی دستگاه توسط یک صفحه نمایش 6.72 اینچی ال‌سی‌دی پوشانده شده که روشنایی آن تا 680 نیت بالا می‌رود. نرخ بروزرسانی این پنل تا 120 هرتز بالا می‌رود که از نوع تطبیق‌پذیر نیست اما نرم‌افزار دستگاه تا‌حدودی آن را تغییر می‌دهد. پنل این دستگاه رزولوشن 1080×2400 پیکسلی دارد و 392 پیکسل را در هر اینچ جای داده است.

صفحه نمایش این دستگاه اندازه مناسبی دارد و نرخ بروزرسانی بالا هم استفاده از آن را جذاب‌تر می‌کند. سقف روشنایی دستگاه هم قابل قبول است اما این عدد در برخی از دستگاه‌های رقیب مثل گلکسی A24 حتی تا 1000 نیت هم بالا می‌رود. صفحه نمایش Realme 11 می‌تواند تصاویر را با جزئیات مناسبی نشان دهد و رنگ‌های آن هم مشابه دنیای واقعی است، اما نمی‌توان از یک پنل IPS انتظار چندانی داشت.

البته باید گفت که حاشیه‌های این پنل نسبت به بسیاری از رقبا کمتر است. طبق روال عادی در دستگاه‌های میان‌رده، اندازه حاشیه پایین صفحه نمایش کمی از بقیه بیشتر است. به‌دلیل استفاده از پنل ال‌سی‌دی، رنگ‌های مشکی عمق چندانی ندارد و استفاده از زمینه‌های تاریک باعث کاهش مصرف انرژی دستگاه نمی‌شود. 

پانچ هول دوربین سلفی در بخش بالای صفحه نمایش قرار گرفته و گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید که نور صفحه در اطراف آن کمی تغییر می‌کند. در بررسی Realme 11 مشخص شد که صفحه نمایش این دستگاه نسبت به قیمت آن، عملکرد قابل قبولی دارد و می‌تواند تجربه خوبی برای شما به ارمغان بیاورد. اما اگر به دنبال دستگاهی با صفحه نمایش اولد هستید، بهتر است به سراغ برخی از دستگاه‌های رقیب ریلمی 11 بروید.

دوربین Realme 11
دوربین Realme 11

در بخش پشتی ریلمی 11 یک ماژول دوربین دایره‌ای شکل قرار گرفته که دو لنز را در خود جای داده است. ماژول دوربین این دستگاه به مدل‌های پرو شباهت دارد دو نکته در مورد آن وجود دارد. حالا محل قرارگیری آن به کنار دستگاه منتقل شده و در میان دو دوربین آن، تنها یکی قابل استفاده است.

رزولوشن دوربین‌ها۱۰۸ و ۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30fps
امکانات دوربین اصلیPDAF

در این ماژول شاهد قرارگیری دوربین اصلی با رزولوشن 108 مگاپیکسلی و دوربین تشخیص عمق با رزولوشن 2 مگاپیکسل هستیم که راهی برای استفاده از آن وجود ندارد و در هر صورت باید با دوربین اصلی به ثبت تصاویر بپردازید. در دوربین واید از یک سنسور نسبتا بزرگ استفاده شده که می‌تواند نور زیادی را جذب کند اما توانایی این دستگاه در مدیریت نور گاهی اوقات کاهش پیدا می‌کند.

تصاویر ثبت شده در نور روز کیفیت نسبتا خوبی دارد. جزئیات در این تصاویر بالاست اما پس از ثبت عکس مشخص می‌شود که دستگاه نمی‌تواند محیط‌های پرنور را به‌راحتی مدیریت کند. نورسنجی در این دوربین اصلا خوب نیست و ممکن است در بسیاری از موارد، با روشنایی بیش از حد سوژه مواجه شوید که منجر به کاهش کیفیت آن می‌شود.

این مشکل فقط به‌صورت دستی قابل حل است و دستگاه به سختی می‌تواند به‌صورت خودکار آن را انجام دهد. این موضوع در تصاویر پرتره به وضوح دیده می‌شود. در این تصاویر، تشخیص سوژه کمی ایراد دارد و جلوه پرتره به خوبی اعمال نمی‌شود که تصاویر را مصنوعی جلوه می‌دهد. علاوه بر این، در این حالت نورپردازی فضای پشت سوژه اصلا خوب نیست و در بخش عمده‌ای از موارد، این فضا نور بسیار زیادی دارد.

سیستم دوربین Realme 11

البته این موضوع به معنای بد بودن سیستم دوربین نیست زیرا می‌توانید بخش عمده‌ای از این موارد را به صورت دستی حل کنید. تصاویر این دوربین به‌صورت پیش‌فرض با رزولوشن 12 مگاپیکسلی ثبت می‌شوند که ترکیب پیکسلی 9 به 1 را نشان می‌دهد. ترکیب پیکسل‌ها می‌تواند حجم تصاویر را کاهش دهد ولی در عین‌حال، نوردهی و رنگ‌های آن را بهتر کند.

تصاویر ثبت شده با رزولوشن 12 مگاپیکسل، جزئیات عکس بالاست و رنگ‌ها در آن به خوبی ثبت می‌شوند. البته در صورت عکس‌برداری در محیط‌هایی با نور بالا، ممکن است مدیریت نور به خوبی انجام نشود. در کل می‌توان نتایج این قسمت را در حد رقبای ریلمی 11 دانست.

در حالت 108 مگاپیکسلی، سرعت ثبت تصاویر کمتر می‌شود و به‌همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از این حالت فقط برای سوژه‌های ثبت استفاده کنید زیرا در صورت تکان خوردن سوژه، تصویر تار خواهد شد. غلظت رنگ‌ها در این حالت حفظ می‌شود و جزئیات تصاویر تا‌حدودی بالا می‌رود. البته مثل دستگاه‌های دیگر، کاهش نور روی حالت تصویر‌برداری با رزولوشن 108 مگاپیکسلی تاثیر زیادی دارد.

در این حالت حتی ممکن است نتایج ثبت شده از حالت عادی هم کیفیت کمتری داشته باشند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا با حالت پیش‌فرض در شب عکس بگیرید. تصاویر ثبت شده در نور کم به لطف بزرگ بودن سنسور، کیفیت خوبی دارند و نویز کمی در آن‌ها به چشم می‌خورد. البته در این حالت تصاویر کمی تاریک ثبت می‌شوند و برای بهتر کردن آن‌ها می‌توانید از حالت شب استفاده کنید.

این حالت می‌تواند بخش‌های زیادی از تصاویر را روشن کند و همچنان نویز را کاهش دهد. البته در صورت استفاده از لرزشگیر اپتیکال، نتایج حالت شب می‌توانست بهتر شود اما این ویژگی در ریلمی ۱۱ وجود ندارد. استفاده از یک لنز ثابت حتی در بسیاری از موارد موجب تار شدن جزئیات می‌شود، اما با در نظر داشتن قیمت دستگاه، نمی‌توان آن را یک ایراد بزرگ دانست.

با وجود استفاده از یک سنسور 108 مگاپیکسلی، سقف رزولوشن فیلم‌برداری این دستگاه به 1080 محدود شده و فقط می‌توانید آن را به 720 تغییر دهید. همچنین در این بخش امکان فیلم‌برداری با نرخ 60 فریم بر ثانیه در هیچ‌کدام از رزولوشن‌ها وجود ندارد. استفاده نکردن از لرزشگیر اپتیکال روی نتایج فیلم‌برداری هم تاثیر نسبتا زیادی دارد و تکان خوردن دوربین می‌تواند به راحتی نتیجه را تغییر دهد. 

ویدیو‌های ضبط شده با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه قابل قبول است. سطح جزئیات در این ویدیو‌ها نسبتا خوب است و رنگ‌ها تقریبا به‌صورت کامل غلظت خود را حفظ می‌کنند اما در برخی موارد ممکن است کنتراست ویدیو کمی بالا به‌نظر برسد. لرزش در ویدیو‌ها وجود دارد اما نرم‌افزار دستگاه سعی می‌کند تا آن را کمی کاهش دهد.

در کل می‌توان سیستم دوربین Realme 11 یا یک سیستم میان‌رده دانست که برخلاف برخی رقبای دیگر، از سنسور بزرگی برخوردار است. این دستگاه می‌تواند در شرایط نوری مناسب نتایج خوبی را ثبت کند که حتی گاهی اوقات از رقبای خود هم بهتر هستند. 

دوربین سلفی ریلمی ۱۱
دوربین سلفی ریلمی ۱۱
رزولوشن دوربین۱۶ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps

در پانچ هول بالای صفحه نمایش از یک سنسور 16 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی استفاده شده که از لنز واید برخوردار است. تصاویر ثبت شده توسط این دوربین کیفیت خوبی دارند. در این تصاویر جزئیات قابل قبولی وجود دارد ولی رنگ‌ها از حالت عادی کمی گرم‌تر هستند. عملکرد دوربین سلفی در نور کم تعریفی ندارد و استفاده از آن پیشنهاد نمی‌شود.

این دوربین هم می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه را ثبت کند که ویژگی‌های آن‌ها شباهت زیادی به تصاویر سلفی دارد. منابع نوری تقریبا به خوبی در ویدیو‌ها مدیریت می‌شود و محدوده دینامیکی آن هم قابل قبول است. 

سخت‌افزار ریلمی 11
نام تراشهدایمنسیتی ۶۱۰۰+
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۶ نانومتری
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

برای انجام پردازش‌ها در این دستگاه از تراشه دایمنسیتی 6100+ استفاده شده که بر‌پایه معماری 6 نانومتری ساخته شده است. این تراشه برای یک دستگاه میان‌رده رضایت‌بخش است، ولی نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت. این تراشه از دو هسته با فرکانس 2.2 گیگاهرتزی و شش هسته 2 گیگاهرتزی استفاده می‌کند.

در کنار این تراشه از 8 گیگابایت رم استفاده شده ولی شما می‌توانید بسته به نیاز خود، تا سقف 8 گیگابایت از حافظه خود را به فضای رم اختصاص دهید تا مجموع آن‌ها را به 16 گیگابایت برسانید. این مدل در دو نسخه با حافظه‌های 128 یا 256 گیگابایتی عرضه می‌شود اما امکان افزایش آن به کمک کارت حافظه وجود دارد که جایگاه اختصاصی خود را در شیار سیم‌کارت دارد. 

تجربه گیمینگ Realme 11
تجربه گیمینگ Realme 11

با در نظر گرفتن استفاده از یک تراشه میان‌رده در این دستگاه نمی‌توان انتظار زیادی از آن در بخش گیمینگ داشت. این دستگاه توانست بازی کال‌آف‌دیوتی موبایل را با تنظیمات گرافیکی Medium و تنظیمات نرخ فریم High با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا کند اما گاهی اوقات شاهد افت این نرخ بودیم. در حین اجرای بازی، منو خاصی برای مدیریت عملکرد دستگاه باز می‌شود که به کمک آن می‌توانید پروفایل سخت‌افزار دستگاه را مدیریت کنید.

نرخ 60 فریم در بازی آسفالت 9 هم قابل مشاهده بود اما در این بازی برای بالاتر رفتن نرخ فریم، شاهد کاهش کیفیت و جزئیات محیط بودیم. یکی از نکات مثبت در مورد بازی با ریلمی ۱۱، بالا نرفتن دمای دستگاه است که می‌تواند عملکرد آن را حتی در مدت‌ طولانی هم پایدار کند.

بنچ‌مارک‌های ریلمی ۱۱
بنچ‌مارک‌های ریلمی ۱۱

میان‌رده بودن تراشه دستگاه در بخش بنچ‌مارک‌ها به وضوح قابل مشاهده است. تراشه دایمنسیتی 6100 پلاس در بنچمارک آن‌تو‌تو توانست امتیاز 344000 را کسب کند که آن را در میان رقبای خود قرار می‌دهد. امتیاز این دستگاه در تست گیک‌بنچ به 725 و 1943 در بخش تک‌ هسته‌ای و چند‌ هسته‌ای رسید.

یکی از نکات مثبت در مورد تمامی دستگاه‌های میان‌رده، پایداری عملکرد آن‌ها است. ریلمی ۱۱ توانست در استرس تست 3D Mark به امتیاز پایداری 90 دست پیدا کند. در زمان اجرای تمامی بنچ‌مارک‌ها، دمای دستگاه کمی بالا رفت که منجر به گرم شدن بدنه آن شد اما در صورت استفاده از قاب، حتی ممکن است متوجه این موضوع نشوید.

در این مدل از حافظه UFS 2.2 استفاده شده که امتیاز 26000 را کسب کرد. در نتیجه نمی‌توان آن را خیلی پرسرعت دانست اما باید گفت که سرعت آن کم نیست. 

اسپیکر ریلمی 11
اسپیکر ریلمی 11

باوجود برخورداری از دو اسپیکر در این دستگاه، ریلمی تنها اسپیکر پایین فریم را برای پخش محتوا انتخاب کرده و برخلاف برخی از دستگاه‌های دیگر در این بازه قیمتی، خبری از سیستم اسپیکر استریو نیست. صدای سیستم فقط به صورت مونو از اسپیکر پایین فریم پخش می‌شود. حجم صدای این اسپیکر خوب است اما در صورت بالا بردن ولوم، ممکن است شاهد افزایش نویز در صدای آن باشید.

تفکیک صدا در این اسپیکر قابل قبول است اما باید در نظر گرفت که ریلمی ۱۱ یک دستگاه میان‌رده با اسپیکر مونو است. 

باتری و سرعت شارژ Realme 11
باتری و سرعت شارژ Realme 11

ریلمی 11 در بخش باتری و شارژ عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و به‌راحتی می‌تواند رقبای خود را شکست دهد. در این دستگاه از یک باتری 5000 میلی‌آمپری استفاده شده که در حد میان‌رده‌های دیگر است. این باتری می‌تواند انرژی مورد نیاز دستگاه را برای 2 روز استفاده عادی تامین کند و در صورت استفاده سنگین از دستگاه، عمر آن به راحتی برای یک روز کافی است.

حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ سیمی۶۷ واتی
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

اما توانایی اصلی دستگاه در بخش شارژ مشخص می‌شود زیرا Realme 11 می‌تواند باتری خود را به کمک آداپتور موجود در جعبه با توان 67 وات شارژ کند. استفاده از این آداپتور می‌تواند شارژ باتری 5000 میلی‌آمپری آن را در حدود 18 دقیقه از صفر به 50 درصد برساند که از اکثر دستگاه‌های عرضه شده با این قیمت بهتر است.

البته امکان شارژ بی‌سیم در ریلمی ۱۱ وجود ندارد اما وجود یک آداپتور قدرتمند در جعبه می‌تواند خیال شما را از بابت عملکرد باتری راحت کند.

رابط کاربری ریلمی 11
رابط کاربری و ویژگی‌های ریلمی 11
نام ونسخه رابط کاربریRealme UI 4.0
نسخه اندریود۱۳

در ریلمی ۱۱ از رابط کاربری Realme UI 4 استفاده شده که بر‌پایه اندروید 13 ساخته شده است. این رابط شباهت زیادی به نرم‌افزار دستگاه‌های شیائومی دارد و ویژگی‌های جذابی به آن اضافه شده است. البته از نظر تعداد ویژگی‌ها و امکان شخصی‌سازی نمی‌توان آن را با نرم‌افزار سامسونگ و شیائومی مقایسه کرد اما عملکرد آن همچنان خوب است. 

باز کردن دستگاه به روش‌های عادی امکان‌پذیر است اما می‌توانید برای آن از حسگر اثر‌انگشت هم استفاده کنید. این حسگر به‌صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده و در لبه سمت راست دستگاه قرار گرفته است. سرعت حسگر بالاست و می‌توانید به سرعت دستگاه را به کمک آن باز کنید. البته باید در حین تنظیم این حسگر دقت کنید تا همه بخش‌های انگشت‌تان روی آن قرار بگیرد زیرا در غیر این صورت ممکن است حسگر به درستی کار نکند.

جمع‌بندی بررسی Realme 11
جمع‌بندی بررسی Realme 11

ریلمی 11 دستگاه‌ جدیدی در این بازه قیمتی به حساب می‌آید که توانایی‌های جذابی دارد. ویژگی‌های مثبت و منفی زیادی در ریلمی ۱۱ وجود دارند و به‌همین دلیل نمی‌توان آن را به همه افراد پیشنهاد داد. در میان نکات مثبت این مدل می‌توان به باتری و سرعت شارژ، صفحه نمایش و سیستم دوربین اشاره کرد اما اگر قصد دارید دستگاهی را خریداری کنید که تقریبا در تمامی بخش‌ها عملکرد خوبی دارد، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ دستگاه‌هایی مثل گلکسی A24 سامسونگ بروید.

نظر شما در مورد بررسی Realme 11 چیست؟ آیا این دستگاه ارزش خرید بالایی دارد؟ نظراتتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.