به تازگی بازار گوشیهایی که کمتر از 10 میلیون تومان قیمت دارند، بسیار رقابتی شده و حالا قرار است به بررسی ریلمی 10 بپردازیم که رقیب جدیدی در این رنج قیمتی محسوب میشود.
کاربران زیادی در حال حاضر قصد خرید دستگاهی با بودجه کمتر از 10 میلیون تومان را دارند و شرکتها هم از این موضوع اطلاع دارند. به همین دلیل، در سال گذشته شاهد عرضه دستگاههای باکیفیتی در این بازه قیمتی بودیم که ارزش خرید بالایی داشتند و این موضوع همچنان ادامه دارد. ریلمی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دستگاههای میانرده، ریلمی ۱۰ را به بازار عرضه کرده تا به رقابت با دستگاههایی مثل گلکسی A24 سامسونگ بپردازد.
این دستگاه با برچسب قیمتی حدود 9 میلیون تومان، توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده و حالا قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که این دستگاه در مقایسه با رقبای خود، چه عملکردی را به نمایش میگذارد. پس تا پایان این بررسی با ما همراه باشید.
realme 10 در یک جعبه زرد رنگ عرضه میشود که شباهت زیادی به جعبه دستگاههای پوکو دارد. روی این جعبه با فونت مشکی لوگو ریلمی و عدد 10 مشاهده میشود. پس از باز کردن جعبه با یک جعبه کوچکتر روبهرو میشوید که قاب سیلیکونی شفاف و دفترچههای راهنما را در خود جای داده است. البته این قاب کمی با دستگاههای دیگر تفاوت دارد و رنگ آن کمی تیره است که میتواند عمر آن را بیشتر کند.
در بخش پایین این جعبه، خود دستگاه وجود دارد که با یک لایه پلاستیک پوشانده شده است. در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری آداپتور 33 واتی شارژ به همراه کابل آن هستیم. این آداپتور توان 33 واتی دارد و کابل آن، برای انتقال جریان از ضخامت بالایی برخوردار است. اما عرضه آداپتور در جعبه موضوعی است که سامسونگ آن را رعایت نکرده و شما باید آداپتور آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
جعبه این دستگاه امکانات کاملی را در اختیار کاربران میگذارد که خبر خوبی است. جعبه دستگاههای شیائومی هم تقریبا محتویات یکسانی دارند اما برای دستگاههای سامسونگ، شما باید تمامی لوازم را به صورت جداگانه خریداری کنید. البته باید گفت که این قاب نمیتواند دستگاه را به خوبی محافظت کند و بهتر است که برای آن از محافظ دیگری استفاده کنید.
ریلمی 10 را میتوان یکی از زیباترین دستگاههای موجود در این بازه قیمتی دانست. ریلمی عموما به طراحی دستگاههایش اهمیت زیادی میدهد و این موضوع در realme 10 مشخص است. این دستگاه در دو رنگ با نامهای Rush Black و Clash White عرضه میشود که هرکدام میتوانند برای کاربر جذاب باشند. رنگ مشکی این دستگاه در حقیقت ترکیبی از آبی پررنگ و بنفش است که در زوایای مختلف نور خود را نشان میدهد.
نسخه سفید رنگ ترکیبی از رنگ سفید و زرد به همراه هالههای دیگری است که ظاهر دستگاه را جذابتر میکند. باید بدانید که هردو رنگ ظاهر براقی دارند و اگر کمی به آنها دقت کنید، متوجه میشوید که در ساخت آنها از اکلیلهای براق استفاده شده است. با این وجود، در حالت عادی طراحی این دستگاه زیبا به نظر میرسد و جلوههای آن تا در زاویه خاص نور قرار نگیرند، دیده نمیشوند.
در قاب پشتی ریلمی ۱۰ شاهد قرارگیری دو لنز دوربین هستیم که هرکدام برآمدگی خود را دارند. کنار دوربینها نوشته 50 مگاپیکسلی به چشم میخورد و لوگو ریلمی هم در بخش پایین قاب قرار گرفته است. در سمت راست این قاب شاهد قرارگیری دکمه پاور و دکمههای ولوم هستیم. در این بخش، حسگر اثرانگشت به صورت یکپارچه با دکمه پاور ترکیب شده و به راحتی در دسترس کاربر قرار دارد.
سمت راست دستگاه شاهد قرارگیری شیار سیمکارت هستیم که از کارت حافظه میکرو اسدی پشتیبانی میکند. در بخش پایین فریم جک 3.5 میلیمتری هدفون، میکروفون اول، پورت یواسبی C و شیار اسپیکر هستیم. میکروفون دوم هم در بخش بالای فریم قرار دارد.
قاب پشتی در این مدل از پلاستیک ساخته شده و اثرانگشت را به خود جذب میکند. البته اگر مدل سفید رنگ را داشته باشید، اثرانگشتها کمتر خود را نشان میدهند. استفاده از پلاستیک در قاب پشتی و فریم باعث میشود تا ایجاد خط و خش بسیار آسان شود و پیشنهاد میکنیم که برای محافظت بیشتر از قاب استفاده کنید.
فریم دستگاه طراحی تخت دارد اما خمیدگی در بخش بالا و پایین آن وجود دارد که تاحدودی مانع اذیت شدن دست میشود. صفحه نمایش طراحی کاملا تخت دارد اما خوشبختانه برای محافظت بیشتر با گوریلا گلس 5 پوشانده شده که مقاومت دستگاه را در برابر ضربه و خط و خش بیشتر میکند. در بخش بالای صفحه شیار کوچکی برای اسپیکر مکالمه وجود دارد و دوربین سلفی در یک پانچ هول کوچک در سمت چپ صفحه قرار گرفته است.
ریلمی ۱۰ وزن 178 گرمی و ضخامت 8 میلیمتری دارد که آن را به یک دستگاه خوش دست تبدیل میکند. این دستگاه به راحتی در دست قرار میگیرد و خرید آن به افرادی که میخواهند دستگاهشان وزن کمتری داشته باشد توصیه میشود. متاسفانه برخلاف دستگاههای شیائومی در همین بازه قیمتی، ریلمی 10 هیچ مقاومتی در برابر آب و خاک ندارد و در حین استفاده از آن باید دقت زیادی را به خرج دهید.
ابعاد گوشی | ۸×۷۳.۳×۱۵۹.۹ |
وزن گوشی | ۱۷۸ |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
اگر کمی به شیار سیم کارت دقت کنید، متوجه میشوید که ریلمی دور آن یک پوشش پلاستیکی را قرار داده که مانع ورود آب میشود. این موضوع نشان میدهد که کارهایی برای مقاوم کردن دستگاه انجام شده اما گواهی دریافت نشده است.
نوع پنل | سوپر امولد |
اندازه صفحه | ۶.۴ اینچ |
رزولوشن | ۲۴۰۰×۱۰۸۰ |
تراکم پیکسلی | ۴۱۱ |
نرخ به روز رسانی | ۹۰ هرتز |
realme 10 از یک صفحه نمایش 6.4 اینچی امولد استفاده میکند که رزولوشن فولد اچدی دارد. این پنل 409 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده و نرخ بروزرسانی 90 هرتزی دارد. نرخ بروزرسانی این پنل ممکن است کمی از رقبا کمتر به نظر برسد اما در نظر داشته باشید که ریلمی از نرخ نمونه برداری لمس 360 هرتزی در آن استفاده کرده است. این نرخ نمونه برداری میتواند سرعت دستگاه را بسیار بالاتر ببرد و واکنش شما را در بازیها سریعتر کند.
سقف روشنایی صفحه نمایش 1000 نیت اعلام شده که برای استفاده در محیطهای باز مناسب است اما نمیتوان از آن انتظار خیلی زیادی داشت. مثل تمامی دستگاههای دیگر در این بازه قیمتی، نرخ بروزرسانی نمایشگر تطبیقپذیر نیست و نرمافزار دستگاه میتواند کمی آن را مدیریت کند. اگر تنظیمات این بخش را روی حالت خودکار قرار دهید، در زمان استفاده از صفحه، نرخ بروزرسانی آن به 90 هرتز میرسد اما اگر از آن استفاده نکنید، این نرخ به 60 هرتز کاهش پیدا میکند تا در مصرف باتری صرفهجویی شود.
صفحه نمایش ریلمی ۱۰ حدود 84 درصد فضای جلوی دستگاه را پر کرده که در این بازه قیمتی، عددی طبیعی محسوب میشود. حاشیههای این صفحه در سه ضلع اندازه تقریبا یکسانی دارند و نمیتوان از آنها ایرادی گرفت اما حاشیه پایین صفحه بسیار بزرگتر است.
رزولوشن دوربینها | ۵۰و ۲ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
روی قاب پشتی Realme 10 دو لنز برای دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی و دوربین 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق وجود دارد که کمی عجیب است. با وجود اختلاف چشمگیر رزولوشن این دو دوربین، هردو اندازه یکسانی دارند تا ظاهر قاب پشتی را کمی بهتر کنند. نکته دیگر اینجاست که ریلمی ۹ از سه دوربین استفاده میکرد و برای دوربین اصلی آن از یک سنسور 108 مگاپیکسلی استفاده شده بود.
ریلمی اعلام کرده که کاهش رزولوشن این دوربین نکته بدی محسوب نمیشود و در حقیقت، این سنسور 50 مگاپیکسلی میتواند تصاویر بهتری را تولید کند. البته واضح است که این کار برای پایینتر آوردن قیمت انجام شده است. تصاویر ثبت شده با این دوربین در حالت عادی رزولوشن 12.5 مگاپیکسلی دارند که نشان میدهد دستگاه پیکسلها را با نسبت 4 به 1 ترکیب میکند.
ترکیب پیکسلها به دوربین اجازه میدهد تا نورپردازی تصاویر را بهتر کند و حجم آنها را کاهش دهد. تصاویر ثبت شده در نور روز از کیفیت مناسبی برخوردارند و میتوان آنها را در حد دستگاههای دیگری در همین بازه قیمتی دانست. نویز کمی در تصاویر ثبت شده دیده میشود اما موضوعی که توجه ما را جلب کرد، محدوده دینامیکی این تصاویر بود. در برخی موارد، محدوده دینامیکی تصاویر چندان خوب نبود و منابع نوری به خوبی مدیریت نشده بودند.
رنگها گاهی اوقات کمی بیروح به نظر میرسند اما این موضوع قابل چشمپوشی است. یکی از مشکلات دیگر در تصاویر، پردازشهای انجام شده روی آنها است. این پردازشها گاهی اوقات بیش از حد است و میتواند تصاویر را کمی مصنوعی نشان دهد. البته تمامی این موضوعات در دستگاههای میانرده عادی محسوب میشود و نمیتوان realme 10 را برای آنها مقصر دانست.
در برنامه دوربین یک گزینه برای زوم دو برابری وجود دارد که در حقیقت یک قسمت 12.5 مگاپیکسلی را از مرکز تصویر جدا میکند. پردازش انجام شده روی این تصاویر نسبتا زیاد است و کیفیت آنها کمی از تصاویر عادی کمتر است.
مثل تمامی دستگاههای دیگر، در ریلمی 10 امکان عکسبرداری با رزولوشن کامل دوربین هم وجود دارد. در حالت 50 مگاپیکسلی، حجم تصاویر بالا میرود ولی توانایی دستگاه در از بین بردن ایرادات عکس کاهش مییابد. این حالت نویز تصاویر را افزایش میدهد و حتی ممکن است گاهی اوقات، ظاهر آن را از حالت طبیعی خارج کند.
دوربین دو مگاپیکسلی تشخیص عمق در بخش تصاویر پرتره مورد استفاده قرار میگیرد ولی نتیجه آن مشخص نیست. تصاویر پرتره این دستگاه کیفیت مناسبی دارند و سوژه در آنها به خوبی شناسایی میشود. البته مشخص نیست که آیا از این دوربین در ثبت تصاویر استفاده میشود یا خیر اما در هر صورت، باید گفت که در حالت پرتره، سوژه به خوبی از پس زمینه جدا میشود و در محدود فوکوس قرار میگیرد.
عملکرد دوربین اصلی در شب کمی ضعیفتر میشود. در این حالت، نویز تصاویر بالا میرود و رنگها غلظت خود را از دست میدهند. بنا به دلایلی، پردازشهای انجام شده روی تصاویر در شب کمتر میشود و همین موضوع، ظاهر آنها را طبیعیتر میکند. البته نایت مود هم در این دوربین وجود دارد اما با استفاده از این حالت، دوباره پردازشهای انجام شده روی تصاویر بیشتر میشود که میتواند عکسها را کمی مصنوعی جلوه دهد.
در این حالت نویز کمتر میشود اما ممکن است جزئیات سایهها و نقاط پر نور کمتر شود. البته باید گفت که استفاده از نایت مود میتواند نور تصاویر را بیشتر کند که نکته خوبی محسوب میشود. ضبط ویدیو با realme 10 یکی از بخشهایی است که در آن قابلینتهای زیادی وجود ندارد.
در این حالت شما به دو رزولوشن 1080 و 720 با نرخ 30 یا 60 فریم در ثانیه محدود میشوید که در دنیای میانردهها تقریبا عادی محسوب میشود. البته حضور گزینه 1080 با نرخ 60 فریم در ثانیه یک مزیت محسوب میشود که در بسیاری از دستگاههای دیگری حضور ندارد. فیلمبرداری در نور روز به خوبی انجام میشود و نتایج، از کیفیت مناسبی برخوردارند. رنگها در ویدیو به خوبی نمایش داده میشوند و محدوده دینامیکی، کمی از تصاویر بالاتر میرود.
گزینه زوم دو برابری در ویدیوها هم وجود دارد اما کاهش کیفیت آن به اندازه تصاویر نیست. در این حالت، کمی سطح جزئیات ویدیو افت میکند اما این تغییر چندان قابل مشاهده نیست. متاسفانه ویدیوهای ضبط شده در شب، نویز بسیار زیادی دارند که میتواند آنها را بلا استفاده کند. محدوده دینامیکی این ویدیوها بالاست و رنگها در آنها غلظت خود را حفظ میکنند.
در کل، بررسی ریلمی 10 نشان داد که این دستگاه از یک سیستم دوربین میانرده استفاده میکند که مزایا یا معایب خاصی در مقایسه با دستگاههای دیگر ندارد. این دوربین میتواند در نور روز نتایج خوبی را تولید کند ولی مثل تمامی دستگاههای دیگر، عملکرد آن در شب افت میکند.
رزولوشن دوربین | ۱۶ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
در این دستگاه از یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی استفاده شده که در سمت چپ صفحه نمایش قرار گرفته است. از این دوربین نمیتوان انتظاری بالاتر از یک دوربین میانرده داشت. با این وجود، کیفیت تصاویر ثبت شده مناسب است و جزئیات به خوبی در آنها نمایش داده میشود. رنگها به خوبی در این دوربین ثبت میشوند و محدوده دینامیکی آنها قابل قبول است.
ویدیوهای ثبت شده با دوربین سلفی قابل قبول هستند. این دوربین میتواند ویدیوهایی با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه را ثبت کند که بسیار عادی محسوب میشود. کیفیت ویدیوها قابل قبول است و نویز کمی در آنها به چشم میخورد. البته نمیتوان از این ویدیوها انتظار جزئیات بالایی داشت.
ریلمی 10 برای انجام پردازشها از تراشه هلیو G99 استفاده میکند که یک تراشه عادی محسوب میشود. سقف فرکانس این تراشه در 2 هسته قدرتمند به 2.2 گیگاهرتز میرسد که در حد رقابت است. پردازشهای گرافیکی هم با چیپ مالی G57 انجام میشوند که نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت.
نام تراشه | هلیو G99 |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۶ نانومتر |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
در کنار این تراشه از 4، 6 یا 8 گیگابایت رم استفاده میشود و شما میتوانید بسته به نیازتان مدل مناسب را انتخاب کنید. گزینهیای به نام Ram Expansion در تنظیمات وجود دارد که به کمک آن میتوانید فضای رم دستگاه را تا سقف 8 گیگابایت افزایش دهید. ریلمی ۱۰ در سه نسخه با حافظههای 64، 128 یا 256 گیگابایتی عرضه میشود و شما میتوانید حافظه آن را تا سقف 1 ترابایت به کمک کارت حافظه افزایش دهید.
نتایج بنچمارکها، عملکرد میان رده ریلمی ۱۰ را نشان میدهند. این دستگاه در بنچمارک آنتوتو امتیاز 388000 را کسب کرد که در حد رقبا محسوب میشود. امتیاز ریلمی ۱۰ در بنچمارک گیکبنچ به 734 در بخش تک هستهای و 1928 در بخش چند هستهای رسید که به وضوح میانرده بودن آن را نشان میدهد.
البته استرس تست 3D Mark به ما نشان داد که این دستگاه میتواند عملکرد خود را به خوبی حفظ کند. امتیاز پایداری عملکرد 99 درصد اعلام شد که بسیار خوب محسوب میشود. این یعنی realme 10 در 20 رندر 4K تنها 1 درصد از عملکرد خود را از دست داد که خیال کاربران را از بابت استفاده طولانی مدت راحت میکند.
تست حافظه امتیاز 43248 را به این دستگاه داد که نشان میدهد سرعت حافظه ریلمی 10 از برخی رقبای دیگر بیشتر است.
همانطور که در دو بخش قبلی مشخص شد، ریلمی 10 یک گوشی میانرده محسوب میشود و نمیتوان از آن انتظار زیادی در بخش گیم داشت. برای تست بازی، کال آف دیوتی موبایل و آسفالت 9 را اجرا کردیم که با نتایج خوبی همراه بودند. بازی کال آف دیوتی موبایل با تنظیمات گرافیکی Medium و تنظیمات فریم High اجرا شد که با دستگاههای میانرده دیگر تفاوتی ندارد.
در این حالت، دستگاه به صورت پیوسته نرخ 60 فریم در ثانیه را به ما ارائه داد که رضایت بخش است. لازم به ذکر است که پس از حدود 1 ساعت بازی با تنظیمات ذکر شده، دمای بدنه دستگاه بالا نرفت و سیستم خنک کننده توانست به خوبی گرما را کنترل کند. بازی آسفالت 9 وضع مشابهی داشت و به صورت پیوسته با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا شد. در این بازی تنظیمات گرافیکی قابل قبول بودند و سطح جزئیات محیط مناسب بود.
نام ونسخه رابط کاربری | Realme UI 3.0 |
نسخه اندریود | ۱۲ |
Realme 10 از ریلمی UI 2 استفاده میکند که برپایه اندروید 12 ساخته شده است. نسخه اندروید این دستگاه قدیمی محسوب میشود اما خوشبختانه، نسخه ریلمی UI 4 بر پایه اندروید 13 برای این دستگاه عرضه شده و شما به سادگی میتوانید آن را ارتقا دهید. این ارتقا ویژگیهای سیستم را افزایش میدهد و ظاهر آن را بهبود میبخشد. رابط کاربری این دستگاه در حالت عادی ظاهر بسیار جذاب و سادهای دارد که شما را به یاد دستگاههای نوکیا میاندازد.
ساده بودن رابط کاربری برای بسیاری از کاربران خوشایند است و کارکردن با سیستم را آسانتر میکند. البته اجازه ندهید این موضوع شما را به اشتباه بیندازد. با وجود سادگی ظاهری، ویژگیهای این رابط بسیار زیاد است و شما به آسانی میتوانید تمامی بخشهای آن را مطابق با سلیقه خودتان شخصیسازی کنید. برخی از ویژگیهای این دستگاه حتی در مدلهای شیائومی هم وجود ندارند و ممکن است گاهی اوقات شما را متعجب کنند.
یکی از ویژگیهای جذاب شخصیسازی، تم متریال یو است. این تم در بسیاری از دستگاهها وجود دارد اما ریلمی ویژگی جالبی را به آن اضافه کرده است. حالا به جای انتخاب خودکار رنگها، دستگاه به شما اجازه میدهد تا رنگهای برخی قسمتهای تصویر زمینه را برای آیکونها و موارد دیگر استفاده کنید. البته همچنان گزینه خودکار برای این کار وجود دارد.
حجم | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۳۳ وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
ریلمی در بخش باتری بسیار خوب عمل کرده و برای این دستگاه، از یک باتری 5000 میلیآمپری استفاده کرده است. این باتری اندازه بزرگی دارد و میتواند انرژی مورد نیاز دستگاه را برای حداقل یک روز سنگین تامین کند. اگر شما جزو کاربرانی هستید که استفاده زیادی از دستگاهشان ندارند، میتوانید روی این باتری حتی برای شارژدهی 2 روزه هم حساب کنید.
بخش باتری تفاوت چندانی با دستگاههای دیگر در این بازه قیمتی ندارد اما مدیریت انرژی نرمافزاری ریلمی باعث افزایش عمر آن میشود. بخش شارژ دستگاه هم خبرهای خوبی را به همراه دارد. شما به کمک آداپتور 33 وات عرضه شده در جعبه دستگاه میتوانید آن را از 0 تا 50 درصد در مدت 28 دقیقه شارژ کنید که برای مواقع ضروری بسیار خوب محسوب میشود.
در این دستگاه از یک اسپیکر در پایین فریم استفاده شده که صدا را به صورت مونو پخش میکند. حجم صدای این اسپیکر مناسب است اما به دلیل پخش مونو، صدا فراگیر نیست و تنها از یک طرف دستگاه به گوش میرسد. کیفیت صدای اسپیکر مناسب است اما نمیتوان از آن انتظار زیادی داشت. این اسپیکر کیفیت قابل قبولی دارد اما پوشاندن آن در حالت استفاده افقی بسیار ساده است که میتواند در حین دیدن فیلم یا بازی کردن آزار دهنده باشد.
بررسی ریلمی 10 نشان داد که این دستگاه در حقیقت یک میانرده جذاب در بازه قیمتی کمتر از 10 میلیون تومان محسوب میشود. ریلمی ۱۰ ویژگیهای جذابی را به کاربران ارائه میکند که در دستگاههای دیگر وجود ندارند. بخشهای دیگر دستگاه هم نسبت به رقابت عملکرد خوبی دارند اما در برخی قسمتها، کمبودهایی مشاهده میشود که برای پایین نگه داشتن قیمت به وجود آمدهاند.
در میان مزایای این دستگاه میتوان به صفحه نمایش امولد 90 هرتزی، طراحی جذاب و خوشدست، باتری بزرگ با شارژ سریع و عملکرد پایدار پردازنده اشاره کرد که ریلمی 10 را به گزینه خوبی برای کاربران تبدیل میکند.
نظر شما در مورد این دستگاه چیست؟ آیا ریلمی 10 میتواند در رقابت با دستگاههای سامسونگ و شیائومی خوب عمل کند؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
مقاله مرتبط: بررسی گلکسی A24 سامسونگ