پس از معرفی گلکسی A35 اگر به‌دنبال خرید آن هستید توصیه می‌کنیم بررسی پوکو X6 را مطالعه کرده تا گزینه بهتر را شناسایی و خریداری کنید.

چند هفته قبل گوشی پوکو X6 و X6 پرو با مشخصات جذاب برای رده قیمت میان‌رده راهی بازار ایران شدند. پس از آن پوکو X6 Pro را بررسی کرده و متوجه شدیم با یک گوشی گیمینگ اقتصادی در رده قیمت ۱۵ تا ۲۰ میلیون مواجه هستیم که از نظر قدرت پردازشی حتی از گلکسی S23 FE سامسونگ که حدودا ۷ میلیون تومان گران‌تر است هم بهتر است. این دستگاه ارزش خرید بسیار بالایی در بازار ایران داشت و اگر دوربین برای کاربری اهمیت نداشته باشد، گزینه‌ای ایده‌آل به‌نظر می‌رسد. اکنون می‌خواهیم برادر کوچک آن یعنی پوکو X6 را بررسی کنیم تا ببینیم این دستگاه که اکنون حدودا ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان قیمت دارد چگونه با گلکسی A35 سامسونگ رقابت خواهد کرد.

به‌صورت کلی پوکو X6 شباهت‌های زیادی به نسخه پرو دارد، اما یک تفاوت اساسی ۲ دستگاه را از یکدیگر جدا می‌کند. درحقیقت تراشه پوکو X6 بسیار ضعیف‌تر از نسخه پرو است تا جایی که پوکو X6 دیگر یک گوشی گیمینگ به‌حساب نمی‌آید و قدرت پردازشی، نقطه قوت آن نیست. البته به این معنی نیست که تراشه ضعیفی در این دستگاه به‌کار رفته، بلکه صرفا این دستگاه قدرت پردازشی مشابه هم‌رده های خودش دارد و نمی‌تواند با رده بالاتر از این نظر رقابت کند. ازسوی دیگر استفاده از دوربین مشابه باعث شده این دستگاه دوربین خوبی نسبت‌به قیمتش داشته باشد و کمی متعادل‌تر شود.

آنباکس Poco X6
آنباکس Poco X6

در جعبه Poco X6 علاوه‌بر سیم شارژ، سوزن شیار سیم‌کارت و دفترچه راهنما، آداپتور شارژ و قاب محافظ قرار گرفته است. دراین دامنه قیمت در‌صورت خرید گوشی‌های سامسونگ، خبری از آداپتور شارژ در جعبه نیست و آداپتور باید به‌صورت جداگانه خریداری شود. همچنین آداپتور قرار گرفته از مدل ۶۷ واتی است که برای خرید آن باید حداقل چند صد هزار تومان بپردازید. علاوه‌بر ان قاب محافظ اورجینال هم در جعبه است که خرید آن برای گوشی سامسونگ هزینه دیگری به هزینه‌های شما اضافه می‌کند.

طراحی پوکو X6
طراحی پوکو X6

از نظر طراحی، پوکو X6 ظاهری ساده و جذاب دارد. در پنل پشتی این دستگاه، ماژول دوربین برآمدگی بسیار کمی درحد ضخامت یک شیشه بسیار نازک دارد. روی ماژول ۳ دوربین به‌همراه فلش LED قرار گرفته و درکنار آنها لوگو پوکو به‌همراه نوشته ۶۴ مگاپیکسلی دیده می‌شود. هنگام استفاده از قاب گوشی، ماژول دوربین بدون پوشش باقی می‌ماند؛ البته لبه‌های ماژول به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که هنگام قرار دادن روی میز آسیبی به دوربین نرسد. بنابراین باوجود برآمدگی نسبتا کم، اگر از قاب محافظ استفاده کنید مشکلی نخواهید داشت.

ابعاد گوشی ۱۶۱.۲×۷۴.۳
ضخامت۸
وزن گوشی۱۸۱
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک

پوکو X6 در ابعاد ۱۶۱.۲×۷۴.۳ یلی‌متری و ضخامت ۸ میلی‌متری حدود ۱۸۱ گرم وزن دارد. درعمل هم هنگام بررسی پوکو X6 به‌این نتیجه رسیدیم که با یک گوشی خوش دست و نسبتا سبک مواجه‌ایم که وزن کم و ضخامتی عادی درمقایسه‌با نمونه‌های دیگر دارد. این دستگاه به فریم و بدنه پلاستیکی مجهز شده است. بااین حال جنس بدنه باکیفیت بود و اصلا احساس گرفتن یک گوشی ارزان‌قیمت نمی‌داد. همچنین پنل پشتی حالت مشابه شیشه‌ای داشت که باوجود ظاهری زیبا، هنگام استفاده به‌راحتی رد انگشت را به‌خود می‌گرفت. بااین حال استفاده از قاب این مسئله را تا حد زیادی رفع می‌کند.\

این دستگاه موفق شده گواهی IP54 را برای مقاومت در برابر گرد و خاک و پاشش قطرات کسب کند. بیشتر گوشی‌های میان‌رده پوکو و ردمی همین گواهی را کسب کرده‌اند و اگر به‌دنبال یک گوشی ضد آب هستید باید به‌سراغ نمونه‌های دیگر سامسونگ بروید. بااین حال اگر گوشی خود را زیر آب فرو نکنید مشکلی برای شما به‌وجود نخواهد آمد و می‌توانید از این دستگاه به‌راحتی استفاده کنید. همچنین روی پنل نمایشگر این دستگاه، محافظ گوریلا گلس ویکتوز قرار گرفته است که مقامت خوبی دربرابر خط و خش دارد.

 Poco X6

درلبه سمت راست پوکو X6 دکمه قفل/پاور و دکمه‌های تنظیم صدا قرار گرفته‌اند و اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر قرار دارد. این مسئله کمک بزرگی به حس کاربر از این دستگاه می‌کند و در برخی از گوشی‌های میان‌رده این سنسور با دکمه قفل تلفیق شده است. درلبه سمت بالا، فرستنده مادون قرمز، میکروفون دوم، شیار اسپیکر بالا و جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون قرار گرفته است. شرکت پوکو برای اسپیکر بالایی، ۲ شیار متفاوت درنظر گرفته است تا صدا بهتر خارج شود. در لبه پایین هم درگاه تایپ سی، میکروفون مکالمه، اسپیکر پایین و شیار سیم‌کارت و کرات microSD قرار گرفته است.

دوربین سلفی در پنل نمایشگر داخل پانچ هول قرار می گیرد و خبری از ناچ قطره‌ای نیست. بااین حال این مسئله در این دامنه قیمتی عادی است و نقطه قوت محسوب نمی‌شود. پوکو X6 در ۳ رنگ سفید، مشکی و آبی راهی بازار شده و ما در تحریریه علاالدین نمونه مشکی را بررسی کردیم. بااین حال براساس تصاویر پنل پشتی نمونه سفید رنگ حالت سنگی دارد و جذابیت خاصی به آن می‌دهد.

درمجموع، پوکو X6 از نظر طراحی شباهت های زیادی به نسخه پرو داشته و به‌همین دلیل نمره خوبی کسب می‌کند. بااین حال ظاهر دستگاه کمی به سلیقه کاربر هم بر می گردد و برای همین ممکن است از نظر شما گوشی‌های سامسونگ یا شرکت های دیگر گزینه‌های جذاب‌تری داشته باشند. البته از نظر مقاومت نماینده‌های سامسونگ در این دامنه قیمتی گواهی IP68 را دریافت کرده و ضد آب هستند.

صفحه‌نمایش Poco X6
صفحه‌نمایش Poco X6
نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۲۷۱۲×۱۲۲۰
تراکم پیکسلی۴۴۶ پیکسلی
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتزی

از نظر مشخصات فنی، Poco X6 به نمایشگر ۶.۶۷ اینچی CrystalRes FIow AMOLED مجهز شده که از رزولوشن ۱.۵K معادل ۲۷۱۲×۱۲۲۰ پیکسلی بهره می‌برد. این نمایشگر ۱۲ بیتی است؛ یعنی توانایی تولید ۶۸ میلیارد رنگ مختلف را دارد که قطعا قابلیت بسیار خوبی برای یک نمایشگر محسوب می‌شود. کاربران می‌توانند هنگام استفاده از Poco X6 روشنایی نمایشگر را تا سقف ۵۰۰ نیت تنظیم کرده و با قرار دادن در حالت خودکار، پس از قرار گرفتن گوشی زیر نور آفتاب روشنایی تا ۱۲۰۰ نیت بالا می‌رود که به آن حالت روشنایی بالا (HBM) گفته می‌شود. بااین حال نمایشگر هنگام استفاده از حالت HDR می‌تواند روشنایی بخش‌های مورد نیاز در صفحه را تا ۱۸۰۰ نیت بالا ببرد.

نمایشگر Poco X6 از نرخ به‌روزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند و از تراکم ۴۴۶ پیکسل بر اینچ بهره می‌برد. شرکت پوکو در وب‌سایت خود اعلام کرده این نمایشگر باوجود رزولوشن بالاتر، مصرف انرژی مشابه نمایشگرهای +FHD دارد. حاشیه‌های نسبتا باریکی برای Poco X6 درنظر گرفته شده و با درنظر گرفتن حاشیه و پانچ هول دوربین سلفی، نسبت نمایشگر به بدنه در این دستگاه ۸۹.۷ درصد است که نسبت بالایی محسوب می‌شود. این نمایشگر از نرخ نمونه‌برداری ۲۱۶۰ هرتزی با دقت ۱۶ برابری نسبت‌به نمایشگرهای عادی مجهز شده است. همان‌طور که در بخش طراحی به آن اشاره شد، شیائومی از گوریلا گلس ویکتوز برای محافظت از این نمایشگر استفاده کرد.

display Poco X6

درمجموع پس از بررسی نمایشگر Poco X6 می‌توان گفت این نمایشگر از هر جهت بی‌عیب و نقص است و درمقایسه‌با نمونه‌های مشابه عملکردی خیره‌کننده دارد. این نمایشگر از هر جهت عالی است و دلیل آن هم این است که نمایشگر مشابه پوکو X6 پرو در این دستگاه استفاده شده است. به‌گفته رضا ذوالفقاری که بررسی پوکو X6 پرو را انجام داد، نمایشگر این دستگاه بسیار خوب بود و با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ می‌توانست طیف رنگ‌ها را به‌خوبی نمایش دهد. علاوه‌بر آن این دستگاه نسخه ارزان‌تر X6 Pro محسوب شده و بنابراین استفاده از نمایشگر مشابه نسخه پرو که در آن دامنه قیمتی هم بسیار خوب بود باعث شده تا با یکی از بهترین نمایشگرها برای تماشا فیلم یا بازی در این بازه قیمتی روبرو شویم.

علاوه‌بر آن، امکان استفاده از حالت تنظیم خودکار رنگ‌ها برای نمایش بهتر انواع محتوا، حالت تنظیم خودکار نرخ به‌روزرسانی تصویر برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و در عین حال بهره‌مندی از به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی در مواقع لازم وجود دارد. البته اگر تنظیم خودکار رنگ‌ها مورد پسند واقع نشود کاربران می‌توانند رنگ‌ها را به‌صورت دستی تنظیم کنند تا به تجربه مورد نیاز دست یابند. از دیگر مشخصات این نمایشگر می‌توان به دالبی ویژن، حالت همیشه روشن (Always on Display) برای شخصی‌سازی و نمایش محتوا مانند ساعت حتی وقتی که دستگاه قفل است و دریافت ۳ گواهی TÜV Rheinland برای محافظت از چشم، نمایش نور آبی و سوسو نزدن نمایشگر اشاره کرد.

دوربین پوکو X6
دوربین پوکو X6

هنگام بررسی پوکو X6 Pro مشخص شد شیائومی برای پایین نگه داشتن قیمت و درعین حال ارائه یک گوشی پرقدرت از سیستم دوربین ضعیفی در آن استفاده کرده است. اگرچه این سیستم دوربین برای یک گوشی با پردازنده دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا که حتی از گلکسی S23 FE هم قدرت پردازشی و پایداری بالاتری داشت کافی نیست، شیائومی از همین سیستم دوربین در پوکو X6 استفاده کرده است. درحقیقت سنسورهای به‌کار رفته در ۲ دستگاه کاملا مشابه یکدیگر هستند و لنزهای دوربین اصلی، اولترا واید و سلفی تفاوت بسیار کمی دارند. البته نباید فراموش کرد که پردازنده هم نقش مهمی در نتایج نهایی داشته و عاملی تعیین‌کننده در ثبت تصاویر است.

رزولوشن دوربین‌ها۶۴و۸و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری۴K@30fps, 1080p@30/60fps
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS

از نظر فنی، پوکو X6 به دوربین اصلی با سنسور ۶۴.۲ مگاپیکسلی با ابعاد ۱/۲ اینچی و ابعاد پیکسلی ۰.۷ میکرومتری OV64B شرکت اومنی ویژن مجهز شده است. این سنسور از لرزش‌گیر اپتیکال (OIS)، قابلیت فوکوس خودکار لیزری (PDAF) و لنز با فاصله کانونی ۲۵ میلی‌متری و دیافراگم f/۱.۷۹ بهره می‌برد. البته هنگام استفاده از این دوربین درحالت پیش‌فرض، قابلیت ترکیب ۴ پیکسل در هم روشن است و بنابراین ابعاد پیکسلی به ۱.۴ میکرومتر افزایش و رزولوشن به ۱۶ مگاپیکسل کاهش پیدا می‌کند تا تصاویر بهتر با نویز کمتری ثبت شود. علاوه‌بر آن شرکت شیائومی این دستگاه را به لرزش‌گیر الکترونیکی مجهز کرده تا ۲ لرزش‌گیر به‌صورت موازی درکنار یکدیگر به بهبود کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری کمک کنند.

درکنار این دوربین، دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با سنسور ۱/۴ اینچی OV08D که از ابعاد پیکسلی ۱.۱۲ میکرومتری بهره می‌برد قرار گرفته است. این دوربین به لنز با دیافراگم f/۲.۲ مجهز شده و می‌تواند زاویه دید ۱۱۸ درجه‌ای را ارائه دهد. همچنین دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/۲.۴ به‌همراه فلش LED در ۲ دایره کوچک‌تر قرار می‌گیرند. پس از بررسی دوربین پوکو X6 مشخص شد باوجود بهره‌مندی از ۳ دوربین مختلف، دوربین‌های اولترا واید و ماکرو کیفیت بسیار پایینی داشته و تنها دوربین قابل استفاده همان سنسور اصلی ۶۴ مگاپیکسلی است.

همان‌طور که اشاره شد، دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی تنها دوربین این دستگاه است که عملکرد قابل قبولی دارد؛ البته این مسئله در اغلب گوشی‌های میان رده و اقتصادی دیده می‌شود و جای تعجب ندارد. درحقیقت شرکت‌های سازنده گوشی از این موضوع آگاه هستند و فقط برای ترغیب کاربران سنسورهای بیشتری در گوشی خود قرار می‌دهند. این مسئله درباره عدد مگاپیکسل گوشی هم صادق است؛ درعمل سنسور ۶۴ مگاپیکسلی با قابلیت ترکیب ۴ پیکسل در یک، همان سنسور ۱۶ مگاپیکسلی است که برای ترغیب کاربران به‌عنوان سنسور ۶۴ مگاپیکسلی در گوشی استفاده می‌شود.

استفاده از این ترفند تبلیغاتی مخصوص شیائومی یا حتی برای گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی نیست. شرکت سامسونگ در گلکسی S24 اولترا به‌عنوان پرچمدار خود از دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی با قابلیت ترکیب ۱۶ پیکسل در یک استفاده کرده که درعمل یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دراختیار کاربر می‌گذارد. البته به‌معنی ضعیف بودن سنسور نیست، بلکه نشان می‌دهد حداکثر توان مگاپیکسلی گوشی‌ها بسیار پایین‌تر از اعداد فعلی است و موارد دیگر مانند ابعاد پیکسل، پردازنده و لنز اهمیت به‌مراتب بیشتری دارند.

پس از بررسی دوربین اصلی پوکو X6 متوجه شدیم این دوربین درمجموع کیفیت خوبی دارد، بااین حال وایت بالانس دستگاه به‌درستی تنظیم نشده و تصاویر کمی به گرمی می‌زنند. بااین حال از نظر مدیریت نور و کیفیت دوربین خوبی است و می‌تواند نیازهای کاربر عادی را برطرف کند. البته کاربران می‌توانند به‌صورت دستی درحالت پرو وایت‌بالانس دستگاه را تنظیم کرده و با قرار دادن بقیه بخش‌ها درحالت خودکار، از بهترین تجربه عکاسی ممکن بهره‌مند شوند.

همان‌طور که اشاره شد دوربین‌های اولترا واید و ماکرو عملکرد چندان جالبی ندارند. دوربین اولترا واید هنگام ثبت تصاویر نویز زیادی ثبت می کند و از‌سوی دیگر حالت چشم ماهی هم به‌وضوح دیده می‌شود. دوربین ماکرو هم کیفیت بسیار بدی داشته و توصیه می‌کنیم اصلا سمت آن نروید.

یکی دیگر از بخش‌های دوربین پوکو X6، عکاسی در حالت شب است. برای استفاده از این قابلیت کاربران باید در برنامه دوربین در بخش بیشتر مراجعه کرده و گزینه حالت شب یا night mode را انتخاب کنند. بااستفاده از این حالت، بخش‌هایی از تصویر که نور زیادی دارند با نور کمتر و بخش‌های تاریک تصویر با نور بیشتر ذخیره می‌شوند تا کاربر بهتر بتواند جزئیات را تماشا کند. در بررسی ما این قابلیت هم توانست بخش‌هایی از تصویر را بهبود ببخشد، اما همه بخش‌های تصویر درحد انتظار بهتر نشده و نباید انتظار زیادی از آن داشت.

فیلم‌برداری پوکو ایکس ۶
فیلم‌برداری پوکو ایکس ۶

یکی از مهم‌ترین قابلیت های دوربین‌ گوشی، امکان فیلم‌برداری و عملکرد دستگاه است. پوکو ایکس ۶ می‌تواند با رزولوشن ۴K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند. امکان فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه هم وجود دارد، اما در این حالت رزولوشن به ۱۰۸۰ پیکس افت می‌کند. دوربین اصلی به‌لطف لرزش‌گیر اپتیکال و دیجیتال می‌تواند لرزش دست را به‌خوبی هنگام فیلم‌برداری کم کند. بااین حال نباید انتظار لرزش‌گیر مشابه پرچمداران از این دستگاه داشت. بنابراین در حالت دویدن و پریدن دوربین نمی‌تواند ثبات خود را حفظ کند.

پس از بررسی پوکو ایکس ۶ مشخص شد مشکل تنظیم وایت بالانس که در عکاسی وجود داشت در فیلم‌برداری هم تکرار شده است؛ بااین حال درمجموع دوربین اصلی کیفیت قابل قبولی در فیلم‌برداری دارد و علاوه‌بر ثبت جزئیات در مدیریت نور هم قابل قبول است. البته این دستگاه در فیلم‌برداری با مشکل رنگ مواجه شد که در نسخه پرو هم وجود داشت. درحقیقت رنگ‌ها به‌خوبی تنظیم نشده وپ برخی اوقات کمی بی‌روح می‌شوند. درمجموع اگر به‌دنبال یک گوشی با قابلیت فیلم‌برداری هستید، پوکو ایکس ۶ نمی‌تواند گزینه چندان جالبی باشد و نمونه‌های بهتری هم در بازار وجود دارد.

دوربین سلفی Poco X6
دوربین سلفی Poco X6

دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/۲.۴۵ در پانچ هول بالای نمایشگر Poco X6 قرار گرفته است. شرکت شیائومی توجه چندانی به دوربین سلفی این دستگاه نداشته و دوربین عملکرد متوسطی دارد. مشکل وایت بالانس که در دوربین اصلی هم وجود داشت در دوربین سلفی تکرار شده است. علاوه‌بر آن مدیریت رنگ‌ها اصلا خوبب نیست و در تصاویر سلفی، پوست و صورت بی‌روح و سفید ثبت می‌شود.

رزولوشن دوربین سلفی۱۶ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری۱۰۸۰p@30/60fps

از نظر فیلم‌برداری هم باتوجه به عملکرد عکاسی نباید انتظار بالایی داشت. این دوربین می‌تواند با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلمک‌برداری کند. بااین حال نتایج نهایی کیفیت پایینی دارند و نمی‌توان روی این سنسور ساب ویژه‌ای باز کرد.

درمجموع، عملکرد دوربین Poco X6 در بهترین حالت قابل قبول است و در اغلب مواقع چندان جالب نیست. بنابراین اگر به‌دنبال خرید یک گوشی با دوربین خوب می‌گردید، توصیه می‌کنیم به‌سراغ بقیه گزینه‌های بازار بروید. البته نباید فراموش کرد که شیائومی قصد استفاده از دوربین خوب ار در این دستگاه نداشته و با نمایشگر بی‌نظیر و تراشه خوب سعی کرده بیشتر یک گوشی میان‌رده برای کسانی‌که از دوربین استفاده زیادی ندارند تولید کند.

سخت‌افزار پوکو X6
سخت‌افزار پوکو X6
نام تراشهاسنپدراگون ۷s نسل ۲
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴
پشتیبانی از کارت حافظهندارد

پوکو X6 Pro به سخت‌افزار بسیار قدرتمندی مجهز شده بود و پس از بررسی مشخص شد قدرت پردازشی آن از گلکسی S23 FE هم بیشتر است. بااین حال در پوکو X6 خبری از تراشه با قدرت پردازشی پرچمداران نیست. این دستگاه به تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۷s نسل ۲ با ۴ هسته قدرتمند ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۴ هسته کم‌مصرف ۱.۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A55 مجهز شده است. همچنین پردازنده گرافیکی ۹۴۰ مگاهرتزی Adreno 710 در آن قرار دارد که در تجربه گیمینگ نقش پررنگی ایفا می‌کند.

درکنار پردازنده اسنپدراگون ۷s نسل ۲ کوالکام، حافظه رم LPDDR4X با کلاک اسپید ۲.۱۳ گیگاهرتزی قرار دارد. شرکت شیائومی این دستگاه را در پیکربندی‌های مختلف با ۲ حافظه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی عرضه کرده است، بااین حال نوع حافظه رم تفاوتی ندارد. بااستفاده از این حافظه رم کاربران می‌توانند به‌صورت همزمان چندین برنامه را باز نگه دارند و هنگام نیاز به برنامه مورد نظر بازگردند. علاوه‌بر آن حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی UFS 2.2 درکنار آنها نصب شده و کاربران می‌توانند انواع فایل‌ها را در آن ذخیره کنند.

یکی از قابلیت‌های رایج در نسل فعلی گوشی‌ها، امکان استفاده از رم مجازی است. درحقیقت کاربران می‌توانند درکنار حافظه رم از ۸ گیگابایت رم مجازی استفاده کنند و درمجموع حافظه رم خود را به ۲۰ گیگابایت ارتقا دهند. البته هنگام استفاده از رم مجازی، بخشی از حافظه داخلی به رم اختصاص داده شده و برای همین از میزان نهایی حافظه داخلی کاربر کم می‌شود. بنابراین شیائومی گزینه‌های ۴ و ۶ گیگابایتی را هم برای افرادی که حافظه داخلی محدودتری دارند قرار داده است.

این سخت‌افزار برای رقابت با بقیه میان‌رده‌های بازار عملکرد بسیار خوبی دار د، بااین حال شیائومی برای حفظ پایداری درمقایسه‌با گوشی‌های اقتصادی تصمیم گرفته از یک پوشش دوگانه گرافیتی-گرافینی خنک‌کننده ۱۳۵۸۱ میلی‌متر مربعی در این دستگاه استفاده کند. این پوشش چند لایه گرمای پردازنده را به بیرون منتقل می‌کند تا کاربر به‌راحتی از دستگاه استفاده کند. البته خبری از سیستم خنک‌کننده نیست و فقط پوشش پخش کننده دما قرار گرفته است. بااین حال پردازنده دستگاه قدرت چندان بالایی نداشته و برای همین نیازی به خنک‌کننده بزرگ نیست.

تجربه بازی پوکو ایکس ۶
تجربه بازی پوکو ایکس ۶

برای درک بهتر عملکرد پوکو X6 در زمینه گیمینگ، این دستگاه را بررسی کرده و بازی‌های مختلفی را با آن اجرا کردیم. پوکو ایکس ۶ در اجرای بازی‌های مختلف شامل Devil May Cry: Peak of Combat، بازی شوتر Call of Duty: Mobile و عنوان ریسینگ Asphalt 9: Legend توانست تمامی انتظارات را برآورده کند. این دستگاه تمام بازی‌ها را بدون لگ و با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه نمایشگر اجرا کرد؛ البته بعضی از بازی‌ها مانند آسفالت فقط ۲ حالت با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه دارند و آنها هم بدون مشکل با بالاترین نرخ اجرا شدند.

از نظر تجربه کاربری، پوکو ایکس ۶ به‌عنوان یک گوشی میان‌رده حس بسیار خوبی به کاربر می‌داد. تمام بازی‌ها روان اجرا شده و باتکیه‌بر نمایشگر بسیار عالی با دامنه رنگی کم‌نظیر و حس خوبی به کاربر می‌دهد. از نظر مشخصات درون بازی هم بازی Call of Duty با گرافیک بالا (high) و نرخ فریم حداکثر (Max) ۱۲۰ فریم بر ثانیه به راحتی اجرا شده و پس از بازی کردن هم دستگاه به‌هیچ وجه داغ نشد. این مسئله در عناوین دیگر هم صدق کرد و پس از بازی طولانی مدت دستگاه به‌هیچ وجه داغ نشد. علاوه‌بر موارد ذکر شده، این دستگاه از حالت Game Booster پشتیبانی می‌:ند که عملکرد دستگاه را هنگام بازی برای ارائه بهترین تجربه ممکن ارتقا می‌دهد.

درمجموع، به‌نظر من این دستگاه هم مانند برادر بزرگ‌ترش عملکرد بسیار خوبی در زمینه گیمینگ دارد و می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای کسانی باشد که دنبال یک گوشی میان‌رده برای بازی هستند. علاوه‌بر قدرت پردازش و پردازش گرافیکی، این دستگاه به نمایشگر بسیار خوب، جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری و اسپیکر استریو با ۲ خروجی متفاوت برای اسپیکر بالا مجهز شده که آن را برای بازی به‌گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل می‌کند. بااین حال اختلاف عملکرد پردازشی میان پوکو ایکس ۶ و ۶ پرو بسیار زیاد است و اگر دنبال بهترین عملکرد گیمینگ با هزینه‌ای معقول هستید، توصیه می‌کنیم پوکو X6 Pro که حدودا ۴ میلیون تومان گران‌تر است را هم درنظر بگیرید.

بنچ‌مارک Poco X6
بنچ‌مارک Poco X6

برای بررسی بهتر پوکو X6 بنچ‌مارک‌های مختلف را با این دستگاه اجرا کرده تا بفهمیم عملکرد واقعی این دستگاه در پردازش به چه صورتی است. بااجرای بنچ‌مارک‌های مختلف سعی کردیم تا از تمامی ابعاد مختلف شامل قدرت پردازشی، پردازش گرافیکی و پایداری آزمایش کنیم تا ببینیم بدون درنظر گرفتن حس کاربر و صرفا براساس اعداد و ارقام این دستگاه چه عملکردی دارد. نتایج بنچ‌مارک‌های Poco X6 هم بسیار خوب بود و نشان داد این دستگاه اگرچه اختلاف زیادی با نسخه پرو دارد، می‌تواند به‌خوبی از پس اجرای برنامه‌های مختلف و سنگین بر آید.

ابتدا یادآوری می‌کنیم Poco X6 که به دست ما در مجموعه علاالدین رسید و مورد بررسی قرار گرفت، پیکربندی با حافظه رم ۱۲ گیگابایتی و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بود. علاوه‌بر آن ما رم مجازی را روی ۲۰ گیگابایت قرار دادیم تا دستگاه را در بالاترین سطح خود بررسی کنیم. این دستگاه توانست در گیک‌بنچ ۶ امتیاز‌های ۱۰۳۵ و ۲۹۸۵ را در ۲ بخش تک هسته‌ای و چند هسته‌ای کسب کند. در آن‌توتو هم توانست امتیاز ۵۲۷۵۱۲ را درمجموع کسب کند که شامل ۱۶۱۰۰۰ امتیاز برای بخش پردازشی (CPU)، ۱۴۳۰۰۰ برای بخش پردازش گرافیکی (GPU)، ۹۵۰۰۰ برای بخش حافظه رم (Memory) و ۱۲۷۰۰۰ برای بخش تجربه کاربری (UX) بود.

درطول بنچ‌مارک آن‌توتو ۹ دمای دستگاه ۶ درجه بالا رفت و باتری آن هم ۳ درصد کاهش یافت. در بنچ‌مارک ۳D Mark هم توانست باوجود افزایش دما ۱۰ درصدی و کاهش باتری ۶ درصدی، پایداری ۹۹.۱ درصد را ثبت کند. این مسئله نشان می‌دهد که پوکو ایکس ۶ به‌خوبی حرارت را به بیرون منتقل کرده و توان پردازشی بسیار خوبی دارد. علاوه‌بر آن در آزمایش بسیار سنگین گلوگاه حرارتی (CPU Throttling) توانست پایداری ۷۰ درصدی را پس از ۳۰ دقیقه کسب کند که بسیار خوب است.

نرم‌افزار و رابط کاربری پوکو X6
نرم‌افزار و رابط کاربری پوکو X6
نام ونسخه رابط کاربریMIUI ۱۴
نسخه اندریود۱۳

یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف پوکو X6 رابط کاربری آن است. این دستگاه به رابط کاربری MIUI 14 برپایه اندروید ۱۳ مجهز شده است. جالب اینجاست نسخه پرو به سیستم‌عامل اختصاصی و جدید HyperOS 1.0 برپایه اندروید ۱۴ مجهز شده بود، اما خبری از آخرین نسل نرم‌افزار در پوکو X6 نیست. البته قرار است در آینده این دستگاه هم آپدیت HyperOS را دریافت کند. بااین حال باتوجه به پشتیبانی سیستم‌عامل محدود پوکو، از دست رفتن یک‌سال دیگر از آن باعث می‌شود گوشی پس از مدت محدودی از رده خارج شود. بنابراین پشتیبانی سیستم‌عامل این دستگاه بسیار ضعیف است که درمقایسه با نماینده‌های سامسونگ یک گزینه منفی بزرگ به‌حساب می‌آید.

از نظر ظاهری و تجربه کاربری هم رابط کاربری یک مسئله شخصی است؛ بااین حال پس از عرضه سیستم‌عامل HyperOS، رابط کاربری MIUI حالت قدیمی پیدا کرده و در کل هم به‌عقیده من One UI سامسونگ راحت‌تر و جذاب‌تر است. بااین وجود ممکن است شما با رابط کاربری MIUI احساس بهتری داشته باشید و آن را ترجیح دهید. بنابراین صحبت درباره ظاهر و طراحی بی‌معنی است.

حالت App Drawer

درانتها پس از بررسی متوجه شدیم که پوکو X6 تا ۳ سال پشتیبانی سیستم‌عامل دریافت می‌کند. بنابراین بااحتساب HyperOS برپایه اندروید ۱۴ که اولین به‌روزرسانی آن است، فقط تا اندروید ۱۶ را دریافت خواهد کرد و پس از عرضه اندروید ۱۷ یعنی سال ۲۰۲۶ مصادف با پاییز ۱۴۰۵ دیگر خبری از نسخه جدید نیست و دستگاه از رده خارج می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید تا مدتی طولانی از آخرین قابلیت‌های جدید سیستم‌عامل بهره‌مند شوید به‌سراغ گوشی‌های میان‌رده سامسونگ بروید. البته نباید فراموش کرد که شیائومی با کاهش پشتیبانی سیستم‌عامل موفق شده قیمت دستگاه‌های خود را پایین بیاورد و اگر پشتیبانی بیشتری می‌خواهید، باید محصول گران‌تری خریداری کنید.

باتری و سرعت شارژ پوکو X6 پرو
باتری و سرعت شارژ Poco X6
حجم۵۱۰۰ میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ سیمی۶۷
سرعت شارژ سیمیآداپتور و کابل

اگر گوشی‌های سامسونگ درزمینه پشتیبانی و به‌روزرسانی سیستم‌عامل بهتر هستند، گوشی‌های شیائومی و درمجموع بیشتر گوشی‌های چینی از‌نظر باتری و شارژ گزینه بهتری محسوب می‌شوند. Poco X6 هم از این قاعده مستثنی نیست و این دستگاه به باتری ۵۱۰۰ میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ فوق سریع ۶۷ واتی مجهز شده است. برای مقایسه، تمامی گوشی‌های سری A سامسونگ از شارژ ۲۵ واتی بهره می‌برند و حتی گلکسی S24 پایه هم فقط از شارژ ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند.

با پشتیبانی از شارژ ۶۷ واتی، Poco X6 تنها طی ۴۴ دقیقه از ۰ تا صد شارژ می‌شود که برای نماینده‌های سامسونگ بیش از یک‌ساعت طول می‌کشد. همچنین همان‌طور که در بخش آنباکسینگ به آن اشاره شد، آداپتور شارژ ۶۷ واتی در جعبه Poco X6 قرار گرفته و مانند خریداری گوشی سامسونگ نیازی به تهیه آداپتور شارژ به‌صورت جداگانه نیست.

به‌گزارش وب‌سایت GSMArena، از نظر شارژ دهی این دستگاه موفق شد در تست باتری Smartviser تا ۱۰ ساعت و ۱۱ دقیقه دوام بیاورد که باوجود باتری ۵۱۰۰ میلی‌آمپر ساعتی انتظار زمان کمی طولانی‌تر داشتیم. برای مقایسه، ریلی ۱۱ پرو با باتری ۵۰۰۰ توانست ۱۳ ساعت و ۱۴ دقیقه دوام بیاورد. همچنین گلکسی A54 با باتری ۵۰۰۰ توانست ۱۱ ساعت و ۱۵ دقیقه دوام بیاورد. بااین حال ۱۰ ساعت و ۱۱ دقیقه چندان هم بد نیست و طول عمر باتری قابل قبولی به‌حساب می‌آید. بنابراین در‌صورت استفاده عادی، این دستگاه تا ۲ روز و در‌صورت استفاده سنگین یک روز دوام می‌آورد.

اسپیکر Poco X6 Pro
اسپیکر Poco X6 Pro

دربخش صفحه‌نمایش Poco X6 Pro اعلام کردیم این گوشی هوشمند از بلندگوهای دوگانه استریو بهره‌ می‌برد که پشتیبانی از استاندارد Dolby Atmos به‌افزایش خروجی صدا کمک می‌کند؛ درحقیقت، کاربران حین اجرای بازی یا تماشای فیلم‌وسریال در محیط‌های بسته با ابعاد کم مانند اتاق‌خواب می‌توانند تجربه سه‌بعدی صدا داشته باشند. کمپانی شیائومی از بهترین اسپیکرها برای ساخت پوکو X6 Pro استفاده کرده، چراکه با افزایش ولوم هنگام تماشای ویدئو اعوجاج در پایین‌ترین حالت خواهدبود و کیفیت صدا بدون‌تغییر باقی می‌ماند.

باوجوداین، قابلیتی که Poco X6 Pro را متمایز می‌کند، تنها کیفیت بلندگوهای استریو آن نیست، بلکه پیشرفت‌های نرم‌افزاری Dolby Atmos است؛ کاربران می‌توان تجربه صوتی را مطابق‌با نوع محتوا و اولویت‌های خودشان شخصی‌سازی کنند. درواقع، سطح شنیداری برای فیلم‌وسریال و بازی‌ها می‌تواند با تغییرات گسترده‌ای روبه‌رو شود تا کاربران احساس بهتری داشته باشند. البته باید اشاره کنیم این گوشی هوشمند از جک ۳.۵ میلی‌متری صدا برخوردار نیست؛ بنابراین برای بهترین حس شنیداری باید از هندزفری‌های بلوتوثی استفاده کنید که قیمت متفاوتی در بازار ایران دارند. به‌عنوان‌مثال، یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و باکیفیت‌ترین بازد‌ها Samsung Galaxy Buds FE خواهد بود که قیمتی معادل ۳ تا ۳.۵ میلیون تومان دارد

جمع‌بندی بررسی پوکو ایکس ۶ پرو
جمع‌بندی بررسی پوکو ایکس ۶ پرو

همان‌طورکه تمام طول این مقاله بررسی خاطرنشان کردیم، Poco X6 Pro به‌عنوان یک دستگاه گیمینگ با عملکرد فوق‌العاده عالی و بی‌نظیر در بازه‌قیمتی ۱۶ میلیون تومان محسوب می‌شود. بنابراین، اگر علاقه به‌ساعت‌ها بازی کردن با گوشی‌های هوشمندتان دارید، اما قصد پرداخت هزینه‌های هنگفتی را ندارید؛ تنها گزینه فوق‌العاده روی میز برای شما پوکو X6 Pro خواهد بود که تمام نیازهای شما را برطرف می‌کند. پیش‌ازاین، شیائومی ۱۳T Pro به‌عنوان یک گیمینگ عالی شناخته می‌شد، اما امروز این گوشی میان‌رده با قیمتی کمتر جایگزین آن شده‌است.

ازسوی‌دیگر، پوکو X6 Pro از صفحه‌نمایش جذاب ۱۲ بیتی با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ بهره می‌برد که قادر به‌نمایش فیلم‌وسریال یا بازی‌های موبایلی با بهترین رنگ‌ولعاب است. همچنین، شارژر سریع سیمی ۶۷ واتی می‌تواند ظرف مدت‌زمان کمتر از یک ساعت پوکو X6 Pro را از صفر تا صد شارژ کند که مزیت بزرگی برای گیمرها به‌شمار می‌رود، چراکه آن‌ها نیاز دارند در کوتاه‌ترین زمان ممکن دستگاه‌شان شارژ شده تا به‌ادامه بازی‌هایشان بپردازند. به‌طورکلی، شیائومی و زیربرندهای این کمپانی چینی تمام لوازم جانبی ازجمله قاب سیلیکونی، شارژر و سوزن شیار سیم‌کارت را داخل جعبه به‌کاربران عرضه می‌کنند که نقطه قوتی برای فروش بیشتر محسوب می‌شود.

Poco X6 Pro

بااین‌حال، Poco X6 Pro از سیستم دوربین فوق‌العاده ضعیفی بهره می‌برد که باعث ناامیدی کاربران علاقه‌مند به عکس‌وفیلم خواهد شد. درحقیقت، باید گفت تنها سنسور اصلی ۶۴ مگاپیکسلی این گوشی هوشمند عملکرد مناسبی را به‌نمایش می‌گذارد، اما سنسور ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو چشم‌نواز قابلیت چشم‌نوازی را دراختیار کاربران نمی‌گذارند. همچنین، سازنده چینی برای استحکام دستگاه مقابل گرد‌وغبار و فشار آب از گواهی IP54 استفاده کرده که درمقایسه‌با سایر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار مقاومت ضعیفی دارد.

نسخه مورد بررسی ما در رسانه علاءالدین، را رنگ مشکی براق بود که بدنه پلاستیکی دارد و درمقابل خط‌وخش به‌شدت آسیب‌پذیر است؛ همچنین، بدنه پشت دستگاه جذب اثرانگشت بسیار بالایی دارد، بنابراین اگر بدون قاب محافظ از دستگاه استفاده کنید به‌طرز نامطلوبی آثار انگشتان دست روی پنل باقی می‌ماند که بسیار اذیت‌کننده خواهد بود. بنابراین، پیشنهاد درصورت انتخاب این دستگاه به‌عنوان یک همراه همیشگی نسخه زرد رنگ با چرم گیاهی را استفاده کنید تا به‌جای ماندن اثرات انگشتان دست باعث دل‌زدگی شما نشود.

بررسی مرتبط: