یکی از جدیدترین اعضای خانواده قاتل پرچمدار شیائومی از سری پوکو در تحریریه علاالدین در اختیار ما قرار گرفت؛ در ادامه به بررسی پوکو F5 می‌پردازیم.

سری پوکو F همواره در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار بوده‌اند و این موضوع تنها یک دلیل دارد، دستگاه‌های این سری سخت‌افزار و طراحی با کیفیتی را با قیمت اقتصادی به بازار عرضه می‌کردند و این موضوع در پنجمین نسل این دستگاه‌ها هم دیده می‌شود. سری پوکو F5 به تازگی معرفی و عرضه شده‌ و ما در این مطلب قصد داریم به بررسی نسخه ارزان‌تر، یعنی مدل پایه پوکو F5 بپردازیم.

البته دقت داشته باشید که این دستگاه در حقیقت همان ردمی نوت 12 توربو است که تحت عنوان پوکو وارد بازار شده است. این دو دستگاه از نظر سخت‌افزاری تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند اما مدل نوت 12 توربو کمی دیرتر وارد بازار شده است. البته ممکن است با نگاه کردن به مشخصات این دستگاه تصور کنید که شیائومی در ساخت آن کم گذاشته اما این‌طور نیست. در حقیقت این دستگاه برای به دست آوردن قیمت پایین‌تر، برخی قطعات را کنار گذاشته که مدل قوی‌تر تمامی آن‌ها در Poco F5 پرو موجود است.

جعبه گشایی شیائومی پوکو F5
جعبه گشایی Poco F5

تجربه جعبه گشایی پوکو F5 شباهت زیادی به دستگاه‌های دیگر این سری و دستگاه‌های دیگر پوکو دارد. جعبه دستگاه سیاه رنگ و نام دستگاه هم با رنگ زرد روی آن درج شده است. همچنین نام دستگاه در کناره‌های جعبه هم وجود دارد که پس از بازکردن آن با یک جعبه کوچک‌تر روبه‌رو می‌شوید. این جعبه حاوی سوزن سیم‌کارت، قاب سیلیکونی شفاف و دفترچه‌های راهنما است که در تمامی دستگاه‌های پوکو وجود دارد. 

در بخش پایین‌تر آن هم خود دستگاه قرار گرفته و توسط یک لایه پلاستیک محافظت می‌شود. در آخرین بخش هم شاهد قرارگیری آداپتور 67 واتی شارژ به همراه کابل یو‌اس‌بی C آن هستیم. تجربه جعبه‌گشایی این دستگاه را می‌توان یک تجربه کامل دانست زیرا تمامی لوازم جانبی مورد نیاز شما در جعبه خود دستگاه وجود دارد و برخلاف شرکت‌های دیگر، شما نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای خرید آن‌ها ندارید.

طراحی جانبی شیائومی پوکو F5
طراحی

زبان طراحی سری پوکو F5 شباهت زیادی به دستگاه‌های سری نوت 12 شیائومی دارد. طراحی قاب پشتی دستگاه نسبت به گذشته بسیار ساده و چشم‌نواز شده و واضح است که شیائومی برای رقابت با طراحی دستگاه‌های سامسونگ، اقداماتی را انجام داده است. حالا در این قاب خبری از ماژول دوربین نیست و تمامی قسمت‌ها به صورت مستقیم روی قاب قرار گرفته‌اند. این اجزا شامل سه لنز دوربین می‌شود که لنز‌ آن‌ها برجستگی کمی دارد. باید گفت که برآمدگی لنز‌های اصلی دوربین یکپارچه نیست و در حقیقت برای آن‌ها از طراحی دو پله‌ای استفاده شده است. البته یکی از این لنز‌ها اندازه کوچک‌تری دارد که در بخش پایین آن فلش ال‌ای‌دی و در بخش بالای آن هم لوگو دوربین 64 مگاپیکسلی قرار گرفته است.

در بخش پایین قاب هم لوگو پوکو به همراه استاندارد‌های دستگاه قرار گرفته‌اند. این دستگاه در سه رنگ آبی، سفید و مشکی به بازار عرضه می‌شود که به جز مدل آبی، دو مدل دیگر از طرح‌های خاصی برخوردارند. قاب پشتی مدل آبی ساده است و نکته خاصی در آن وجود ندارد اما در مدل سفید رنگ شاهد استفاده از طرح یخ هستیم که ظاهر جالبی به دستگاه بخشیده و مدل مشکی رنگ هم طرح فیبر کربنی دارد که برای علاقه‌مندان به خودرو و مسابقات می‌تواند بسیار جذاب باشد.

قاب پشتی هم مثل فریم از پلاستیک ساخته شده اما کیفیت قابل قبولی دارد. البته در نظر داشته باشید که در بررسی مدل مشکی Poco F5 مشخص شد که این پنل اثرانگشت زیادی را جذب می‌کند و بهتر است برای آن از یک قاب محافظ استفاده کنید. فریم دستگاه هم پلاستیکی است اما در آن از پوشش مات استفاده شده که اثر انگشت زیادی را جذب نمی‌کند. در بخش پایین فریم شاهد قرارگیری شیار سیم‌کارت، میکروفون اول، پورت یو‌اس‌بی C و اسپیکر اول هستیم. شیار سیم‌کارت در این دستگاه از دو سیم‌کارت نانو استفاده می‌کند و جایی برای استفاده از کارت حافظه در آن وجود ندارد.

دکمه‌های ولوم و پاور هم در سمت راست فریم قرار گرفته‌اند و حسگر اثر انگشت به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده است. در بخش بالای فریم هم شاهد قرارگیری جک 3.5 میلی‌متری هدفون، شیار اسپیکر دوم، میکروفون دوم و فرستنده مادون قرمز هستیم. بخش سمت چپ دستگاه هم کاملا خالی است.

همانند دستگاه‌های اخیر سری نوت 12، فریم این دستگاه طراحی تخت دارد که ظاهر آن را کمی بهتر کرده اما ممکن است برای تمامی کاربران راحت نباشد. قاب پشتی هم تقریبا تخت است اما حاشیه‌های آن خمیدگی‌های کمی دارد تا دستگاه تجربه کاربری بهتری را به شما بدهد. استفاده از فریم تخت باعث شده تا صفحه نمایش هم کاملا تخت باشد و انحنایی نداشته باشد.

در بخش صفحه نمایش هم از گوریلا گلس 5 برای محافظت استفاده شده که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار خوب محسوب می‌شود. دوربین سلفی پوکو F5 هم در یک پانچ هول بالای صفحه نمایش قرار گرفته و اندازه کوچکی دارد. نکته جالبی که در بررسی پوکو F5 مشخص شد، باریک بودن حاشیه‌های صفحه نمایش آن بود. این حاشیه‌ها از دستگاه‌های میان‌رده دیگر بسیار باریک‌تر هستند و ظاهر دستگاه را بسیار جذاب‌تر کرده‌اند. همچنین اسپیکر مکالمه در یک شیار بسیار باریک در بخش بالای صفحه نمایش قرار گرفته است.

ابعاد گوشی۷.۹×۷۵×۱۶۱.۱
وزن گوشی۱۸۱
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک
استاندارد ضد آبIP۵۳

Poco F5 وزن 181 گرمی و ضخامت 7.9 میلی‌متری دارد که نسبت به رقبای دیگر بسیار خوب است. این دستگاه از گواهی IP53 برخوردار است و می‌تواند در برابر پاشش آب مقاوم باشد. در کل می‌توان گفت که طراحی پوکو F5 نسبت به دستگاه‌های دیگر خوب است و از ویژگی‌های جذابی در آن استفاده شده است. 

صفحه نمایش شیائومی پوکو F5
صفحه نمایش
نوع پنلامولد
اندازه صفحه۶.۶۷ اینچ
رزولوشن۱۰۸۰×۲۴۰۰
تراکم پیکسلی۳۹۵
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

ممکن است در نگاه اول تصور کنید که صفحه نمایش این دستگاه هیچ تغییری نسبت به گذشته نداشته، اما این‌طور نیست. در Poco F5 از یک پنل 6.67 اینچی امولد استفاده شده که نرخ بروزرسانی 120 هرتزی دارد و روشنایی آن در حالت خودکار تا 1000 نیت بالا می‌رود. این پنل از گواهی دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی می‌کند که آن را به یک صفحه نمایش خوب برای استفاده از محتوای ویدیویی تبدیل می‌کند. 

همچنین اعلام شده که این پنل می‌تواند تا 68 میلیارد رنگ را نمایش دهد. در بررسی پوکو F5 که توسط تیم علاالدین صورت گرفت، مشخص شد که رنگ‌ها به خوبی در صفحه نمایش پوکو F5 نمایش داده می‌شوند و استفاده از آن برای دیدن فیلم می‌تواند تجربه بسیار خوبی را برای شما به وجود بیاورد. این پنل عمق رنگ 12 بیتی و رزولوشن 1080×2400 پیکسلی دارد و 395 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده است. همچنین نسبت صفحه به بدنه هم 88.9 درصد اعلام شده که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار خوب است.

یکی از نکات خوب در مورد این پنل، نرخ نمونه برداری لمس 240 هرتزی است که به خاطر آن دستگاه می‌تواند به سرعت لمس‌ انگشتان شما را دریافت کند و به آن‌ها پاسخ دهد. این موضوع در کنار نرخ بروزرسانی بالای صفحه نمایش نشان می‌دهد که این دستگاه برای گیمینگ می‌تواند بسیار مناسب باشد. متاسفانه نرخ بروزرسانی صفحه نمایش تطبیق پذیر نیست اما شیائومی برای آن یک حالت خودکار را در نظر گرفته که می‌تواند نرخ را بین 120 و 60 هرتز به صورت خودکار تنظیم کند.

همان‌طور که در بخش طراحی گفته شد، حاشیه این پنل نسبت به گذشته کاهش یافته و حتی حاشیه پایین صفحه نمایش هم کوچک‌تر شده است. البته هنوز هم ضخامت این بخش از سه ضلع دیگر بیشتر است. در بررسی پوکو اف 5 متوجه شدیم که این دستگاه مثل نسل‌های قبلی از یک صفحه نمایش خوب و با کیفیت استفاده می‌کند که می‌تواند تجربه بسیار خوبی را در کار‌های مختلف به کاربر ارائه دهد. 

دوربین پوکو F5
دوربین پوکو اف ۵

سری پوکو اف همیشه از دوربین‌های نسبتا با کیفیتی استفاده می‌کردند که در برابر میان‌رده‌های دیگر، حرف‌هایی برای گفتن داشتند. البته باید گفت که عملکرد همه دستگاه‌های میان‌رده در نور کم افت می‌کند و رقابت آن‌ها در نور روز است. پوکو هم اعلام کرده که دوربین این دستگاه نسبت به گذشته بهبود‌هایی داشته و حالا می‌تواند تصاویر و ویدیو‌های بهتری را به کاربر تحویل دهد. 

رزولوشن دوربین‌ها۶۴و۸و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS
امکانات دوربین اصلیPDAF, OIS

ماژول دوربین این دستگاه شباهت زیادی به نسل قبلی دارد و می‌توان گفت که سنسور‌های آن تغییر زیادی نسبت به گذشته نداشته‌اند. در پوکو اف 5 از سنسور 64 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، سنسور 8 مگاپیکسلی برای دوربین اولترا‌واید و سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو استفاده شده که از نظر مشخصات تفاوتی با گذشته ندارند. یکی از مزایای دوربین اصلی، استفاده آن از لرزشگیر اپتیکال است که می‌تواند تصاویر و ویدیو‌های بدون لرزشی را به شما تحویل دهد.

برنامه دوربین هم تفاوتی با دستگاه‌های دیگر شیائومی ندارد و ظاهر آن بسیار آشناست. در این برنامه ویژگی‌های زیادی گنجانده شده تا شما بتوانید در شرایط متفاوت از آن‌ها استفاده کنید و تصاویر بهتری را ثبت کنید. البته استفاده از این برنامه و پیدا کردن ویژگی‌های خاص آن ممکن است آسان نباشد زیرا هر‌کدام از آن‌ها در یک بخش خاص قرار گرفته‌اند. 

به دلیل عدم تغییر سخت‌افزار دستگاه نسبت به سال گذشته شاید تصور کنید که کیفیت تصاویر و ویدیو‌های آن تغییری نکرده‌، اما این‌طور نیست. در حقیقت، پوکو اف 4 که سال گذشته با همین سیستم دوربین عرضه شد هم تصاویر خوبی را در نور روز ثبت می‌کرد اما حالا این موضوع یک پله فراتر رفته است. ظاهرا به دلیل بهبود‌های به وجود آمده در پردازنده و سیستم پردازش تصویر آن، حالا شاهد ثبت تصاویر با کیفیت‌تری هستیم که جزئیات بیشتری را در خود جای داده‌اند.

البته از این موضوع اشتباه برداشت نکنید. کیفیت دوربین این دستگاه هنوز در حد دستگاه‌های پرچمدار نیست و حتی در این بازه قیمتی دستگاه‌هایی وجود دارند که می‌توانند تصاویر بهتری را ثبت کنند. با این وجود می‌توان گفت که تصاویر ثبت شده با این دستگاه در نور روز از کیفیت بالایی برخوردارند. رنگ‌ها به خوبی در این تصاویر نمایش داده می‌شود و سطح جزئیات آن‌ها هم بالاست. 

دوربین اصلی در حالت اصلی پیکسل‌ها را به نسبت 4 به 1 ترکیب می‌کند و تصاویر 12 مگاپیکسلی را به شما تحویل می‌دهد. این موضوع به دوربین کمک می‌کند تا نور بیشتری را جذب کند و جزئیات تصاویر را بالاتر ببرد. البته اگر بخواهید، می‌توانید از حالت 64 مگاپیکسلی استفاده کنید که توان کامل سنسور را درگیر می‌کند و تصاویری با رزولوشن بالا را به شما تحویل می‌دهد.

البته باید گفت که در حالت 64 مگاپیکسلی به دلیل عدم ترکیب پیکسل‌ها، میزان نویز کمی بالا می‌رود و روشنایی تصویر کمی کمتر می‌شود که باعث می‌شود این حالت برای عکس‌برداری در شب مناسب نباشد. به دلیل بالا بودن رزولوشن سنسور اصلی، شما می‌توانید به کمک آن تا دو‌برابر بدون افت کیفیت زوم کنید که قابلیت خوبی محسوب می‌شود. همچنین به لطف لرزش‌گیر اپتیکال، احتمال تار افتادن تصاویر کاهش می‌یابد که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار خوب است.

دوربین دوم از یک سنسور 8 مگاپیکسلی و لنز 120 درجه اولترا واید استفاده می‌کند و می‌تواند تصاویر زاویه باز را ثبت کند. البته مثل تمامی میان‌رده‌های دیگر، نمی‌توان از این دوربین انتظار زیادی داشت زیرا رزولوشن کمی دارد و شیائومی کار زیادی را روی آن انجام نداده است. البته شما می‌توانید در نور مناسب، نتایج خوبی را از آن دریافت کنید که ویژگی خوبی محسوب می‌شود. اما به محض کم شدن نور محیط، نویز در این تصاویر بالا می‌رود و رنگ‌های آن کمی بی‌روح می‌شود.

عملکرد دوربین اصلی در نور کم به لطف پردازش‌های انجام شده، خوب است و می‌توان آن را بالاتر از میان‌رده‌های دیگر بازار قرار داد. رنگ‌ها در تصاویر نور کم به خوبی ثبت می‌شوند و نویز نسبتا کمی در این تصاویر به چشم می‌خورد. سایه‌ها هم در این تصاویر به خوبی ثبت می‌شوند و جزئیات آن‌ها بالاست. 

دوربین سوم از یک سنسور 2 مگاپیکسلی به همراه لنز ماکرو استفاده می‌کند و می‌تواند تا حد زیادی به سوژه برای ثبت تصویر نزدیک شود. این موضوع از نظر تئوری درست کار می‌کند اما در حقیقت باید بدانید که این نوع سنسور‌ها در تلفن‌های همراه کاربرد و کیفیت زیادی ندارند. شما می‌توانید با این دوربین از فاصله نزدیک تصویربرداری کنید اما کیفیت تا حدودی کم است و رنگ‌ها در آن‌ها بی‌روح نشان داده می‌شوند.

اما در مورد تجربه خودمان از فیلم‌برداری با پوکو اف 5 در تحریریه علاالدین، باید بگوییم که این دستگاه می‌تواند با رزولوشن 1080 و نرخ 30 و 60 فریم فیلم ضبط کند. اما حالا قابلیت فیلم‌برداری با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم هم در آن وجود دارد. فیلم‌های ثبت شده در هر دو حالت از کیفیت بالایی برخوردارند و به لطف لرزشگیر اپتیکال، تصاویر نسبتا پایدار هستند. جزئیات ثبت شده در ویدیو‌های 4K به راحتی می‌توانند با میان‌رده‌های دیگر رقابت کنند زیرا رنگ‌ها به خوبی در آن‌ها نشان داده می‌شود و جزئیات سوژه هم در آن‌‌ها مشخص است.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، جزئیات ویدیو‌ها با کاهش نور محیط کمتر می‌شود و نویز در آن‌ها افزایش می‌یابد. همچنین در شب رنگ‌های ویدیو‌ها کمی بی‌روح می‌شوند اما این تغییر چندان هم آزار دهنده نیست. ویدیو‌های ثبت شده در نور کم قابل استفاده هستند و نمی‌توان ایراد خاصی به آن‌ها گرفت و شما هم باید در نظر داشته باشید که ضعف‌های ذکر شده در تمامی دستگاه‌های میان‌رده وجود دارند.

همچنین در این دوربین امکان فیلم‌برداری در حالت اسلوموشن وجود دارد. در این حالت می‌توانید با دو رزولوشن 720 و 1080 با نرخ 120 یا 240 فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنید. فیلم‌های ثبت شده در این حالت کیفیت خوبی دارند و می‌توانند به راحتی سوژه در حال حرکت را ثبت کنند. البته ویدیو‌های اسلوموشن زودتر از ویدیو‌های عادی تحت تاثیر کمبود نور قرار می‌گیرند و پیشنهاد می‌کنیم فقط در محیط‌هایی با نور کافی از این حالت استفاده کنید.

حالت پرتره هم در دوربین دستگاه وجود دارد اما قابلیت خاصی در آن وجود ندارد. به کمک این حالت می‌توانید فضای پشت سوژه را با جلوه‌ای خاص تار کنید و حتی پس از ثبت تصویر میزان تاری آن را تنظیم کنید. 

در جمع‌بندی بررسی دوربین Poco F5 می‌توان گفت که سیستم دوربین این دستگاه نسبت به رقبایش کم ندارد و می‌تواند در شرایط خوب، تصاویر و ویدیو‌های خوبی را ثبت کند. البته ضعف‌هایی هم در آن وجود دارد که شامل تمامی دستگاه‌های میان‌رده می‌شود و نمی‌توان آن‌ها را فقط به این دستگاه نسبت داد.

دوربین سلفی شیائومی پوکو F5
دوربین سلفی

پوکو اف 5 از یک دوربین 16 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی در پانچ‌هول بالای صفحه نمایش استفاده می‌کند. این دوربین می‌تواند تصاویر خوبی را ثبت کند اما گاهی اوقات نمی‌توان انتظار زیادی از آن‌ها داشت. تصاویر سلفی از جزئیات مناسبی برخوردارند اما گاهی اوقات رنگ‌ها غلظت کمی دارند که می‌تواند روی ظاهر تصاویر تاثیر بگذارد. 

ضبط ویدیو با این دوربین با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه امکان پذیر است و ویدیو‌های ثبت شده توسط آن از کیفیت مناسبی برخوردارند. البته ممکن است گاهی اوقات جزئیات ثبت شده در ویدیو سلفی تا حدودی کم باشد اما این موضوع چندان هم واضح نیست و برای دیدن آن باید روی ویدیو زوم کنید. 

اپلیکیشن‌های شیائومی پوکو F5
سخت‌افزار Poco F5
نام تراشهاسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتر

در سال گذشته پوکو اف 4 بدون تغییرات سخت‌افزاری نسبت به نسل قبلی خودش عرضه شد و این موضوع بسیاری از کاربران را ناراحت کرد. اما خوشبختانه باید بگوییم که امسال شاهد عرضه پوکو اف 5 با یک تراشه جدید هستیم که در حقیقت جدیدترین تراشه میان‌رده کوالکام محسوب می‌شود. شیائومی در این دستگاه از تراشه اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 استفاده کرده که بر پایه معماری 4 نانومتری ساخته شده است.

این تراشه از 8 هسته پردازشی استفاده می‌کند و فرکانس قوی‌ترین هسته آن به 2.91 گیگاهرتز می‌رسد که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار خوب است. این تراشه برای انجام پردازش‌های گرافیکی از چیپ آدرنو 725 استفاده می‌کند که عملکرد بسیار خوبی دارد. شیائومی پوکو اف 5 را به همراه 8 یا 12 گیگابایت فضای رم عرضه می‌کند که می‌تواند به راحتی پاسخگو نیاز‌های شما باشد. البته نکته مثبت اینجاست که هر دو مدل به همراه 256 گیگابایت حافظه داخلی عرضه می‌شوند.

بنچمارک‌های شیائومی پوکو F5
بنچمارک

برای بررسی نسخه‌ای از گوشی با رم 12 گیگابایتی در اختیار ما بود و می‌توانیم بگوییم که نتایج بسیار چشمگیر بودند. پوکو اف 5 توانست در بنچ‌مارک آن‌تو‌تو به امتیاز 938000 دست پیدا کند که برای یک دستگاه میان‌رده بسیار عالی است. این امتیاز در بنچ‌مارک گیک‌بنچ به 1096 در بخش تک هسته‌ای و 4138 در بخش چند هسته‌ای رسید که توان بالای این دستگاه را نشان می‌دهد.

البته یکی از نقاط قوت این دستگاه مثل تمامی میان‌رده‌های دیگر، پایداری عملکرد آن است. این تراشه می‌تواند عملکرد خوبی در استفاده طولانی مدت‌ داشته باشد که برای گیمر‌ها خبر خوبی است. گرمای تولید شده توسط پردازنده به خوبی مدیریت می‌شود و حتی در حین فشار‌های سنگین، دمای بدنه به حد آزاردهنده‌ای بالا نمی‌رود. 

تست بازی پوکو F5
تجربه گیمینگ پوکو F5

در بررسی پوکو F5 مشخص شد که این دستگاه می‌تواند عملکرد خوبی را در بخش گیمینگ به نمایش بگذارد. در تست‌های ما این دستگاه توانست بازی کال آف دیوتی موبایل را در تنظیمات گرافیکی Very High و تنظیمات فریم ریت Max اجرا کند و به صورت پیوسته نرخ 60 فریم در ثانیه را به ما تحویل دهد. دمای دستگاه در حین بازی برای مدت‌ طولانی هم به شکل چشمگیری بالا نرفت و مدیریت قدرت پردازنده در آن به خوبی انجام شد.

این در بازی آسفالت 9 هم همان 60 فریم بود و بازی بدون هیچ‌‌گونه لگ و مشکلی اجرا شد. در کل می‌توان گفت که اگر قصد دارید از این دستگاه برای بازی استفاده کنید، توانایی مورد نیازتان در آن موجود است و حتی می‌توانید بازی‌های سنگین را با تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کنید. این موضوع به اضافه توانایی حفظ قدرت در زمان طولانی، نشان می‌دهد که پوکو اف 5 پرو یک دستگاه خوب برای گیمر‌ها محسوب می‌شود.

اسپیکر شیائومی پوکو F5
اسپیکر

پوکو اف 5 از سیستم اسپیکر استریو استفاده می‌کند که دو اسپیکر آن در بالا و پایین فریم قرار گرفته‌اند. اسپیکر پایین فریم تنها یک خروجی دارد در حالی که صدای اسپیکر بالای فریم به طور همزمان از دو شیار بلندگوی مکالمه و شیار مجزا در بالای فریم خارج می‌شود. کیفیت صدای این اسپیکر‌ها بالاست و می‌توانند حجم صدای زیادی را از خود خارج کنند.

صدای پخش شده در ولوم‌های پایین‌تر واضح است و ایرادی در آن دیده نمی‌شود اما بالا بردن ولوم می‌تواند باعث ایجاد نویز در صدا شود که می‌تواند کمی آزار دهنده باشد. همچنین باید گفت که بیس در میان صدا‌ها دیده نمی‌شود و تمامی آهنگ‌ها کمی یکنواخت به نظر می‌رسند. البته خبر خوب دیگر برای علاقه‌مندان به موسیقی، استفاده از جک 3.5 میلی‌متری هدفون در بخش بالای فریم است. به همین دلیل شما دیگر به استفاده از آداپتور برای هدفون‌تان نیازی ندارید و می‌توانید آن‌ها را به شکل مستقیم به دستگاه متصل کنید.

رابط کاربری شیائومی Poco F5
نرم‌افزار و رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریMIUI 14
نسخه اندریود۱۳

Poco F5 با رابط کاربری MIUI 14 برپایه اندروید 13 عرضه می‌شود و از ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است. بخش‌های زیادی از این رابط کاربری نسبت به گذشته تغییر چندانی نداشته اما در برخی از قسمت‌های آن ویژگی‌های جدیدی اضافه شده که می‌تواند برای کاربران بسیار کاربردی باشد. البته برای پیدا کردن ویژگی‌های جدید شما باید زمانی را به گشت و گذار در تنظیمات دستگاه اختصاص دهید تا بتوانید آن‌ها را در بخش‌های مختلف پیدا کنید. 

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های می‌یوآی 14، بهینه سازی‌های آن است که می‌تواند سرعت دستگاه را تا حد زیادی بالا ببرد و لگ را از سیستم حذف کند. در این نسخه سخت‌افزار دستگاه بهتر و سریع‌تر با رابط کاربری همگام می‌شود و می‌تواند از تمام توان آن استفاده کند. همچنین بهبود‌هایی در بخش امنیت دستگاه به وجود آمده که می‌توانند امنیت اطلاعات کاربران را تضمین کنند.

همچنین برای باز کردن دستگاه می‌توانید از روش‌های قدیمی یا تشخیص چهره و حسگر اثر انگشت استفاده کنید. حسگر اثرانگشت در این دستگاه به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده و سرعت بسیار بالایی دارد. البته باید دقت کنید که در حین ثبت اثر انگشت‌تان، تمامی قسمت‌های آن را روی سنسور قرار دهید. تشخیص چهره هم در این دستگاه به سرعت انجام می‌شود اما به دلیل پایین بودن امنیت این روش، استفاده از آن را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.

شارژ شیائومی پوکو F5
باتری
حجم۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۶۷ وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

در پوکو اف 5 از یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده شده که می‌تواند انرژی دستگاه را برای مدتی طولانی تامین کند. در استفاده عادی، این دستگاه می‌تواند تا دو روز بدون نیاز به شارژ کار کند. ولی اگر استفاده شما از دستگاه مداوم و سنگین باشد، ممکن است در پایان روز نیاز به شارژ دوباره آن داشته باشید. اما نکته خوب این است که پوکو اف 5 به همراه یک آداپتور شارژر 67 واتی عرضه می‌شود که می‌تواند به سرعت دستگاه را شارژ کند.

در بررسی پوکو F5 مشخص شد که آداپتور می‌تواند در زمان 45 دقیقه دستگاه را به شکل کامل شارژ کند که خبر خوبی است. همچنین شیائومی برای افزایش عمر بلند‌مدت دستگاه ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را به آن اضافه کرده که فرآیند شارژ دستگاه را تقریبا به صورت کامل هوشمند می‌کند.

جمع‌بندی

پوکو اف 5 یک دستگاه میان‌رده با کیفیت محسوب می‌شود که می‌تواند نیاز‌های بسیاری از کاربران را به راحتی برآورده کند. این دستگاه از یک صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، باتری بزرگ با شارژ سریع، سیستم اسپیکر استریو و پردازنده به روز و قدرتمندی استفاده می‌کند که می‌تواند برای بسیاری از کاربران کافی باشد.

همچنین دوربین دستگاه نسبت به گذشته بهتر شده و حالا امکانات بیشتری دارد. اگر بخواهیم به معایب آن اشاره کنیم، می‌توان به بدنه پلاستیکی، توانایی کم دو دوربین دیگر، پشتیبانی نکردن از کارت حافظه و تبلیغات موجود در رابط کاربری شیائومی اشاره کرد. اگر قصد خرید گوشی در این بازه قیمتی را دارید، حتما پوکو اف 5 را در اولویت‌ اول لیست‌تان قرار دهید زیرا این دستگاه از رقبای زیادی بهتر عمل می‌کند و نسبت به آن‌ها قیمت معقول‌تری دارد.

شما همچنین می‌توانید بررسی گلکسی A54 را در سایت ما مطالعه کنید که در همین بازه قیمتی عرضه می‌شود.