وان پلاس امسال هم نسل بعدی گوشیهای پرچمدار خود را روانه بازار کرد. OnePlus ۱۱ اولین گوشی این شرکت در سال ۲۰۲۳ میلادی است که در بازار ایران قیمت حدودی ۴۵ میلیون تومانی دارد. اما سؤال اصلی اینجا است که آیا وان پلاس ۱۱ یک انتخاب مناسب و با ارزش خرید بالا در این رنج قیمتی محسوب میشود؟ همچنین باید دید که مشخصات سختافزاری این گوشی باعث عملکرد بهتر این گوشی در برابر رقبا خواهد شد یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤالها بررسی وان پلاس ۱۱ را مطالعه کنید.
پس از جعبه گشایی وان پلاس ۱۱ شما میتوانید درون جعبه این محصول علاوه بر خود دستگاه، شاهد دفترچههای راهنما، استیکرهای مخصوص وان پلاس، کابل شارژ USB-A به USB-C، سری شارژ ۶۵ واتی و سوزن خارج کردن شیار سیم کارت باشید. از این رو هنوز جایامیدواری هست و وان پلاس سراغ حذف شارژر از جعبههای خود نرفته است.
البته شارژر موجود در بستهبندی مخصوص نسخه جهانی، ۶۵ واتی است و نسخه مخصوص چین این گوشی به همراه شارژر ۸۰ واتی عرضه میشود.
وان پلاس امسال هم از طراحی جدیدی در OnePlus ۱۱ استفاده کرده است. از این رو به راحتی میتوان تفاوت این دو گوشی را تشخیص داد. البته پنل روی دستگاه طراحی مشابه نسل گذشته خود دارد. اما ستاپ دوربین از نظر ظاهر کاملاً با نسل گذشته خود تفاوت دارد. چرا که برخلاف سال گذشته، وان پلاس از طراحی دایرهای شکل درون قاب مربعی استفاده کرده است. این در حالی است که وان پلاس ۱۰ پرو طراحی ستاپ دوربین مربعی شکل است.
ابعاد گوشی | 8.5*74.1*163.1 |
وزن گوشی | 205 |
جنس قاب پشتی | شیشه |
جنس بدنه | آلومینیوم |
استاندارد ضد آب | IP64 |
البته در اینجا منظور از نسل گذشته، OnePlus ۱۰ Pro است. چرا که این شرکت تاکنون نسخه غیر پرو وان پلاس ۱۰ را عرضه نکرده است. همچنین درون ستاپ دایرهای شکل دوربین میتوان بافت خاص و طراحی متفاوت وان پلاس را مشاهده کرد. البته به جز تغییر طراحی ستاپ دوربین در پشت دستگاه، سایر المانهای به کار رفته در طراحی وان پلاس ۱۱ مشابه OnePlus ۱۰ Pro است. وان پلاس این گوشی ۲۰۵ گرمی را با پنل پشتی از جنس گوریلا گلس ۵ و فریم آلومینیومی عرضه کرده است. از نظر ابعاد نیز وان پلاس ۱۱ کمتر از ۱ میلیمتر از نسل گذشته خود پهنتر شده است.
One Plus ۱۱ در دو رنگ مشکی (Black) و سبز تیره (Green) روانه بازار شده است. وان پلاس در لبه سمت راست دکمه تغییر حالت دستگاه به حالت بیصدا یا ویبره و دکمه پاور را قرار داده است. در لبه سمت چپ نیز میتوان شاهد دکمههای کنترل میزان صدا گوشی بود. همچنین در لبه بالایی فریم، خطوط آنتن و میکروفون قرار دارد و در لبه پایینی نیز وان پلاس میکروفون مکالمه، خطوط آنتن، اسپیکر، درگاه شارژ و شیار سیم کارت را قرار داده است.
درگاه سیم کارت این گوشی امکان استفاده از دو سیم کارت سایز نانو به صورت همزمان را به شما میدهد و خبری از کارت حافظه micro-SD درون دستگاه نیست.
در مجموع از نظر طراحی، وان پلاس ۱۱ یک گوشی خوش ساخت و زیبا است که به راحتی درون دست قرار میگیرد و لبههای منحنی و خمیده اطراف دستگاه زیبایی OnePlus ۱۱ را بیشتر کرده است.
نوع پنل | امولد |
اندازه صفحه | 7.6 اینچ |
رزولوشن | 3216*1440 |
تراکم پیکسلی | 525 |
نرخ به روز رسانی | 120 هرتز |
وان پلاس مانند نسل گذشته از یک صفحه نمایش ۶. ۷ اینچی AMOLED درون این گوشی استفاده کرده است. این صفحه نمایش از نسل سوم پنلهای LTPO پشتیبانی میکند. از این رو به راحتی میتواند نرخ تازهسازی محتوای در حال نمایش را بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد. همچنین این پنل امکان نمایش ۱ میلیارد رنگ را دارد و از استاندارد رنگی HDR۱۰+ و دالبی ویژن نیز پشتیبانی میکند.
علاوه بر این وان پلاس ۱۱ دارای صفحه نمایش همیشه روشن نیز هست که در صورت نیاز میتوانید از آن استفاده کنید و با توجه به نرخ به روزرسانی متغیر صفحه نمایش، مصرف انرژی صفحه نمایش در این حالت، کمتر از حالت عادی خواهد بود.
همچنین این صفحه نمایش روشنایی متوسط ۸۰۰ نیت و روشنایی حداکثری ۱۳۰۰ نیت دارد. از این رو محتوای نمایش داده شده در محیطهای با نور زیاد به راحتی قابل مشاهده است. اما در زیر نور مستقیم آفتاب و در مقایسه با سایر گوشیهای پرچمدار، روشنایی وان پلاس ۱۱ اندکی کمتر است. البته این موضوع به معنی پایین بودن میزان روشنایی صفحه نمایش دستگاه نیست.
رنگهای نمایش داده شده درون پنل صفحه نمایش این دستگاه که با تکنولوژی E۴ سامسونگ ساخته شده است، کاملاً مناسب است. رنگهای نمایش داده شده دامنه رنگی بالایی دارند و جزئیات درون تصاویر نمایش داده شده به راحتی قابل مشاهده است.
چراکه وان پلاس در این گوشی از یک صفحه نمایش با رزولوشن ۱۴۴۰*۳۲۱۶ پیکسل استفاده کرده است که تراکم پیکسلی ۵۲۵ppi را به کاربر خروجی میدهد و این عدد نشانگر وضوح بالای صفحه نمایش دستگاه است. همچنین در صورت نیاز شما میتوانید از صفحه نمایش همیشه روشن نیز استفاده کنید که با توجه به استفاده از تکنولوژی LTPO ۳، مصرف باتری کمتری نسبت به گذشته دارد.
ابعاد صفحه نمایش این گوشی ۲۰: ۹ است و نسبت صفحه نمایش به بدنه در OnePlus 11، ۸۹.۷ درصد است. علاوه بر این One Plus ۱۱ با پوشش محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ویکتوز عرضه شده است که مقاومت خوبی در برابر ضربه و خط و خش دارد.
از این رو به راحتی میتوان گفت که صفحه نمایش یکی از نقاط مثبت این گوشی است که اصلاً شما را از خریدتان پشیمان نمیکند.
رزولوشن دوربینها | 50و32و48 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps |
امکانات دوربین اصلی | multi-directional PDAF, OIS |
وان پلاس ۱۱ دارای ستاپ دوربین سهگانه در پشت خود است. دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید با دیافراگم ۱. ۸، دوربین اولترا واید ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲. ۲ و پهنای دید ۱۱۵ درجه و دوربین ۳۲ مگاپیکسلی تله فوتو با قابلیت زوم اپتیکال ۲ برابری و دیافراگم ۲، دوربینهای این ستاپ سهگانه را تشکیل میدهند.
وان پلاس برای تنظیم و بهبود تصاویر ثبت شده One Plus ۱۱، با Hasselblade همکاری داشته است و نتیجه این همکاری به راحتی در تصاویر ثبت شده قابل مشاهد است.
تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی وان پلاس ۱۱ کیفیت بالایی دارند. به طوری که جزئیات ثبت شده درون این تصاویر بالا است و دامنه رنگی درون تصاویر ثبت شده زیاد است. همچنین پس از زوم به روی تصاویر ثبت شده با این دوربین نیز، نویز درون تصاویر دیده نمیشود و تنها اندکی تصاویر تار میشوند که طبیعی است.
تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید نیز مانند دوربین اصلی عملکرد کاملاً مناسبی دارند. درون این تصاویر هم پهنای دید ثبت شده بالا است و هم دامنه رنگی و کیفیت تصاویر بالا است و همان طور که انتظار داشتیم درون تصاویر ثبت شده با این دوربین نیز رنگها با دقت بالایی ثبت شدهاند و به واقعیت نزدیک هستند.
علاوه بر این تصاویر ثبت شده با زوم اپتیکال دو برابری نیز عملکرد مناسبی دارند. به طوری که مانند سایر تصاویر، درون این عکسها نیز میتوانید شاهد کیفیت بالای تصاویر ثبت شده و دامنه رنگی مناسب عکسها باشید.
تصاویر ثبت شده درون شب نیز کیفیت مناسبی دارند و دوربین وان پلاس ۱۱ به خوبی توانسته سایهها را مدیریت کند و آنها را ثبت کند. از رو درون این تصاویر تاریک بودن زیاد معلوم نیست. همچنین به دلیل فعال شدن خودکار حالت شب در نور کم، دیگر نیاز نیست به صورت دستی این حالت را فعال کنید و میتوانید به راحتی تصاویر خود را در نور کم ثبت کنید.
در حالت فیلمبرداری نیز دوربین اصلی این گوشی میتواند ویدیوهای با کیفیت ۸K و فریم ریت ۲۴ فریم بر ثانیه و کیفیت ۴K و فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه را ثبت کند. کیفیت ویدیوهای ضبط شده با دوربین One Plus 11 کاملاً مناسب است. چرا که مانند حالت عکاسی رنگها با دقت بالایی ثبت میشوند و جزئیات درون ویدیوهای ثبت شده مشخص است. البته در فیلمبرداری با حالت ۸K، به دلیل ثبت ویدیو با فریم ریت ۲۴ فریم بر ثانیه، شاهد اندکی کندی و لگ در ضبط و پخش ویدیو هستیم. اما با فریم ریتهای بالاتر این موضوع کمتر قابل مشاهده است.
در مجموع دوربین OnePlus ۱۱ از هر نظر کاملاً مناسب است و شما را ناامید نمیکند. اما در مقایسه با سایر پرچم دارها، شما میتوانید در همین رنج قیمتی گوشی با قابلیت زوم بیشتر یا دوربین بهتر تهیه کنید.
رزولوشن دوربین | 16 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps, gyro-EIS |
وان پلاس از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی واید با دیافراگم ۲. ۵ به عنوان دوربین سلفی این گوشی استفاده کرده است. تصاویر ثبت شده با این دوربین نیز کیفیت مناسبی دارند. اما در مقایسه با دوربین اصلی، تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی دارای کیفیت پایینتری هستند و جزئیات کمتری را درون این تصاویر میتوانیم مشاهده کنیم.
همچنین عملکرد حالت پرتره دوربین سلفی نیز خیلی خوب نیست و گاهی اوقات در شناسایی سوژهها با خطا مواجه میشود. علاوه بر این وان پلاس امکان فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰ و ۷۲۰ را درون دوربین سلفی قرار داده است. از این رو ویدیوهای ضبط شده با این دوربین نیز جزئیات خیلی زیادی را نشان نمیدهند.
به صورت کلی میتوان گفت که دوربین سلفی وان پلاس ۱۱ نسبت به یک گوشی پرچمدار ضعیف است و این شرکت میتوانست عملکرد بهتری در مورد دوربین سلفی OnePlus ۱۱ از خود نشان دهد.
نام تراشه | اسنپدراگون 8 نسل 2 |
تعداد هستهها | 8 |
معماری تراشه | 4 نانومتری |
وان پلاس ۱۱ جزء اولین گوشیهایی است که با پردازنده ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل ۲ عرضه شده است. از این رو انتظار داریم تا عملکرد فوقالعادهای داشته باشد. همچنین OnePlus ۱۱ با ۸، ۱۲ و ۱۶ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸، ۲۵۶ و یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی عرضه شده است. نسخهای که ما برای بررسی در اختیار داریم، نسخه با حافظه رم ۱۶ گیگابایت و حافظه ذخیرهسازی ۲۵۶ گیگابایتی این گوشی است.
همچنین وان پلاس از تکنولوژی حافظه UFS ۴. ۰ برای این گوشی استفاده کرده است. این موضوع باعث شده تا سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به روی حافظه دستگاه بیش از گذشته شود. البته متاسفانه نسخههای ۱۲۸ گیگابایتی این گوشی با حافظه UFS ۳. ۱ عرضه شدند که اندکی سرعت حافظه کمتری نسبت به سرعت حافظه سایر نسخهها دارند.
عملکرد سختافزار این گوشی با توجه به سختافزار قوی به کار رفته در آن کاملاً مناسب است و وان پلاس ۱۱ همان طور که انتظار داشتیم، به راحتی از پس اجرای نرمافزارهای سنگین برآمد. دمای دستگاه حین اجرای نرمافزارها نیز تا ۴۵ درجه سانتی گراد اندازهگیری شد که خیلی زیاد نیست.
تنها نکته منفی سختافزار این گوشی، پایداری پایین عملکرد سختافزار دستگاه است. چراکه وان پلاس ۱۱ درون تستهای ما پس از اجرای طولانی مدت پردازشهای سنگین با افت عملکرد چشمگیر مواجه شد که این موضوع در استفاده گیمینگ و حرفهای اندکی میتواند آزار دهنده باشد. به زبان ساده OnePlus ۱۱ در پردازشهای سنگین و طولانی مدت عملکرد به مراتب ضعیفتری نسبت به اجرای پردازشهای سنگین و کوتاه مدت دارد.
ما برای بررسی سختافزار وان پلاس ۱۱، بازیهای سنگین مختلفی را به روی این گوشی اجرا کردیم و دستگاه توانست به راحتی از پس اجرای روان این بازیها با گرافیک بالا بر بیاید.
برای نمونه OnePlus ۱۱ توانست به راحتی از پس از اجرای بازیهای Call of Duty Mobile و Asphalt ۹ بر بیاد. به طوری که پس از اجرای بازی سنگین آسفالت ۹ ما شاهد روان اجرا شدن بازی با گرافیک خیلی بالا بودیم و این موضوع قدرت بالای سختافزار این گوشی را نشان میدهد.
با توجه به استفاده این گوشی از پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و ۱۶ گیگابایت حافظه رم، ما انتظار داشتیم که وان پلاس درون بنچمارکها از خود عملکرد مناسبی را به نمایش بگذارد. اما در واقعیت وان پلاس ۱۱ عملکرد پایینتر از انتظاری داشت. چرا که امتیازهای کسب شده توسط این گوشی کمتر از رقبای آن با حافظه رم کمتر و همین مدل پردازنده بود.
البته موضوع به معنی ضعیف بودن یا امتیازهای پایین این گوشی نیست و امتیازهای کسب شده، کاملاً پرچم دار بودن این گوشی را نشان میدهند و نشانگر عملکرد مناسب این دستگاه است. اما جا داشت که وان پلاس ۱۱ امتیازهای بیشتری کسب کند.
برای نمونه وان پلاس ۱۱ توانست امتیاز ۱ میلیون و ۴۵ هزار و ۴۵۶ را از نسخه ۹. ۴. ۴ بنچمارک Antutu کسب کند و درون نسخه ۵. ۴. ۶ بنچمارک Geekbench نیز شاهد کسب امتیاز ۱۱۳۸ در بخش تک هستهای و امتیاز ۴۴۱۴ در بخش چند هستهای پردازنده دستگاه بودیم.
عملکرد دور از انتظار OnePlus ۱۱، به دلیل پایداری عملکرد ضعیف سختافزار این گوشی است. چرا که درون پردازشهای سنگین شاهد افزایش دمای دستگاه و در نتیجه افت عملکرد آن هستیم. برای بررسی این موضوع ما تست Wild Life Extreme Stress Test بنچمارک ۳D Mark را به روی این گوشی اجرا کردیم و OnePlus ۱۱ درصد پایداری ۳۵. ۱ درصد را کسب کرد که این عدد برای یک گوشی پرچمدار خیلی پایین است و اصلاً مناسب نیست. این افت عملکرد در پردازشهای طولانی مدت در استرس تست بنچمارک Antutu نیز دیده شده و نتایج ثبت شده کاملاً نشانگر افت عملکرد دستگاه بود.
علاوه بر این ما بنچمارکهای دیگری را نیز برای بررسی سرعت حافظه و عملکرد دستگاه، به روی وان پلاس ۱۱ اجرا کردیم که میتوانید نتایج آن را در زیر مشاهده کنید.
وان پلاس ۱۱ دارای ۲ اسپیکر در قسمت بالا و پایین خود است و این موضوع قابلیت پخش صدای استریو را برای این دستگاه به ارمغان میآورد. OnePlus ۱۱ امکان پخش صدای با کیفیت ۲۴ بیت و ۱۹۲ کیلو هرتز را دارد. کیفیت صدای پخش شده از اسپیکرهای این دستگاه بالا است و شنیدن جزئیات صدا به راحتی درون این اسپیکرها امکانپذیر است. حجم صدای خارج شده از اسپیکرهای این گوشی نیز زیاد و مناسب است اما در مقایسه با سایر پرچم دارها، اندکی حجم صدای خارج شده از اسپیکرها کمتر است.
همچنین در مقایسه حجم صدای خارج شده اسپیکر بالایی و پایینی میتوان متوجه شد که اندکی حجم صدای اسپیکر پایینی دستگاه بیشتر است که این موضوع قدرت کمتر اسپیکر بالایی را نشان میدهد.
OnePlus ۱۱ دارای سنسورهای شتاب سنج، ژیروسکوپ، قطب نما و حسگر تشخیص طیف رنگ (Color Spectrum) است که به راحتی استفاده کاربران را پاسخگو است. همچنین وان پلاس درون این گوشی از بلوتوث نسخه ۵. ۳ نیز استفاده کرده است که با استفاده از آن میتوان سرعت بیشتر در اتصال دستگاهها و دامنه اتصال بیشتر را تجربه کرد.
وان پلاس ۱۱ برای تشخیص هویت علاوه بر شیوههای رایج، از تشخیص اثر انگشت نیز برای ورود و احراز هویت استفاده میکند. سنسور اثر انگشت این دستگاه در زیر قسمت پایینی صفحه نمایش قرار دارد و مکان آن مناسب است.
دقت این حسگر نیز بالا است و با سرعت و دقت بالا میتواند فرایند تشخیص را انجام دهد.
نام ونسخه رابط کاربری | OxygenOS 14 |
نسخه اندریود | 13 |
نسخه جهانی وان پلاس ۱۱، با اندروید ۱۳ و نسخه ۱۳ رابط کاربری این شرکت یعنی OxygenOS عرضه شده است. البته نسخه چین این گوشی با نسخه ۱۳ رابط کاربری ColorOS عرضه میشود که ظاهری مشابه به اکسیژن OS دارد.
عملکرد رابط کاربری OnePlus ۱۱، با توجه به سختافزار قوی این گوشی کاملاً روان و مناسب است. از این رو شما به راحتی میتوانید بین منوها جابهجا شوید و نرمافزارهای مختلف را بدون باگ اجرا کنید.
همچنین وان پلاس درون رابط کاربری این گوشی حالت مخصوص بازی را نیز برای کاربران در نظر گرفته است که با استفاده از آن میتوانید درون بازیها عملکرد دستگاه را مشاهده و کنترل کنید.
حجم | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 100و80 وات |
وان پلاس برای این گوشی از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده کرده است که به راحتی استفاده ترکیبی یک روز شما را پاسخگو خواهد بود و در استفاده سنگین OnePlus ۱۱ به راحتی میتواند حدود ۵ ساعت باتری دهی داشته باشد.
از نظر سرعت شارژ نیز وان پلاس برای نسخه جهانی سرعت شارژ ۱۰۰ واتی را در نظر گرفته است و شما با استفاده از شارژر موجود در جعبه میتوانید در مدت زمان ۱۰ دقیقه دستگاه را از ۰ تا ۵۰ درصد شارژ کنید و یا در مدت زمان ۲۵ دقیقه دستگاه را به طور کامل شارژ کنید.
البته ما در تستهای خود به عدد متفاوتی رسیدیم. اما این عدد همچنان مناسب بود و نسبتاً به استاندارد شارژ این گوشی نزدیک است. طبق تستهای ما با شارژر موجود در جعبه دستگاه، وان پلاس ۱۱ توانست در مدت زمان حدود ۳۰ دقیقه از ۰ تا ۹۵ درصد شارژ شود که کاملاً مناسب است.
در مجموع وان پلاس ۱۱ یک گوشی با کیفیت ساخت بالا، خوش دست و زیبا است که به راحتی از پس انواع کارهای شما بر میآید و دقت ثبت رنگ بالایی در دوربین خود دارد که با استفاده از آن میتوانید تصاویر خوبی ثبت کنید. اما با توجه به برچسب قیمتی حدود ۴۵ میلیون تومانی این دستگاه در بازار ایران، ارزش خرید پایینی دارد و در صورتی که نیاز به صفحه نمایش بزرگتر یا دوربین با زوم بیشتر داشته باشید، میتوانید سراغ رقبای این گوشی در بازار بروید.
نظر شما درباره ارزش خرید وان پلاس ۱۱ چیست؟ به نظر شما این گوشی تا چه میزان ارزش خرید دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی: اگر به گوشیهای زد تی ای نیز علاقهمند هستید، میتوانید بررسی رد مجیک ۸ پرو را از اینجا مطالعه کنید.