بازار گوشیهای تاشو در حال بزرگ شدن است و حالا تقریبا همه برندهای بزرگ به این عرصه رقابتی وارد شدهاند و موتورولا هم از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله قصد داریم به بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا در رسانه علاالدین بپردازیم.
تکنولوژی هرروز پیشرفت میکند و دستگاهها نسبت به قبل قدرتمندتر میشوند. این موضوع برای تلفنهای همراه شامل استفاده از سختافزار و بدنههای تاشو میشود که به کاربران اجازه میدهند تجربه کاربری بهتری داشته باشند. بازار دستگاههای تاشو هرروز در حال گسترش است و شرکتهای زیادی سعی میکنند تا وارد این بازار شوند و سهم بیشتری را به خودشان اختصاص دهند.
موتورولا هم به تازگی جدیدترین دستگاه فلیپ، یعنی موتو Razr 40 Ultra را وارد بازار کرده تا به رقابت با دستگاههایی مثل گلکسی فلیپ و هواوی پاکت بپردازد. این دستگاه از ظاهر جذابی برخوردار است که در نگاه اول به راحتی توجه شما را جلب میکند. البته برچسب قیمت 1200 یورویی میتواند کمی عجیب به نظر برسد ولی به شما پیشنهاد میکنیم برای بررسی ارزش خرید این دستگاه با ما همراه باشید.
جعبه Razr 40 Ultra طراحی سادهای دارد و روی آن فقط لوگو RAZR به چشم میخورد. این لوگو با رنگ دستگاه هماهنگ است و نور را به شکل خاصی بازتاب میکند. داخل جعبه دستگاه را میبینید که در حالت باز قرار گرفته و در بخش پایین آن هم یک جعبه وجود دارد. این جعبه، دفترچههای راهنما و قاب 2 تکه دستگاه را در خود جای داده است. این قاب به صورت جداگانه روی بخش بالا و پایین دستگاه قرار میگیرد و روی آن فضایی برای استفاده از صفحه نمایش دوم وجود دارد.
در آخرین بخش هم آداپتور شارژ و کابل آن وجود دارد که میتواند دستگاه را با توان 30 وات به صورت سیمی شارژ کند. این موضوع کمی عجیب است زیرا روی آداپتور عدد 33 نوشته شده اما عدد حقیقی از آن 3 وات کمتر است. ریز 40 اولترا جعبه کاملی دارد و شما برای خرید لوازم جانبی این دستگاه نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارید. البته باید بدانید که این دستگاه در برخی نقاط با نام ریزر 40 پلاس شناخته میشود و موتورولا برای عرضه در برخی کشورها نام آن را تغییر داده است.
ابعاد گوشی در حال گشوده | 7*74*170.8 |
ابعاد گوشی در حالت تا شده | 15.1*74*88.4 |
وزن گوشی | 188.5 گرم |
جنس قاب پشتی | شیشه |
جنس بدنه | آلومینیوم |
Motorola Razr 40 Ultra شباهت زیادی به دستگاههای تاشو دیگر در بازار دارد. در این دستگاه از گوریلا گلس ویکتوس برای محافظت از قابهای پشتی استفاده شده که مقاومت بالایی در برابر ضربهها دارد. فریم هم آلومینیوم سری ۷۰۰۰ ساخته شده و برای مقاومت بیشتر، بخش لولا هم از استیل ضد زنگ ساخته شده که میتواند عمر طولانی مدت بیشتری داشته باشد.
برخلاف کیفیت ساخت بالای بخش پشتی دستگاه، روی صفحه نمایش از شیشه خاصی برای محافظت استفاده نشده و این قسمت پوشش پلاستیکی دارد. البته نمیتواند این موضوع را به عنوان یک مشکل دانست زیرا تمامی دستگاههای تاشو از شرایط یکسانی برخوردار هستند. یک لایه محافظ ضد خش به صورت پیشفرض روی این بخش وجود دارد اما این لایه برای محافظت در برابر ضربات اصلا خوب نیست و شما باید برای استفاده از دستگاه، توجه زیادی به آن داشته باشید.
در نسخههای آبی و مشکی از شیشه در قاب پشتی استفاده شده اما نسخه قرمز رنگ این بخش را با چرم طبیعی پوشانده است. ما نسخه آبی رنگ را در دست داریم که طراحی بخش پایین آن مات است. این بخش اثرانگشت را به خود جذب نمیکند و از پوشش خاصی برخوردار است که میتواند لیز خوردن آن از دست را کمی سختتر کند. در این بخش لوگو موتورولا هم به چشم میخورد که پوشش براق دارد.
در بخش لولای دستگاه از طراحی قطرهای استفاده شده که مزایای زیادی دارد. در میان این مزایا میتوان به روی هم قرار گرفتن دو طرف دستگاه در حالت بسته و بیشتر شدن عمر دستگاه در طولانی مدت اشاره کرد. این موضوع به موتورولا کمک کرده تا ضخامت دستگاه را در حالت بسته به 15.1 میلیمتر برساند.
ضخامت موتورلا ریزر ۴۰ اولترا در حالت باز هم به 6.99 میلیمتر رسیده که حدود 0.6 میلیمتر از نسل قبلی کمتر است. ریزر 40 اولترا حالا وزن 188 گرمی دارد که نسبت به دستگاههای رقیب بسیار خوب است. در بخش پایین فریم شاهد قرارگیری شیار اسپیکر اول، پورت یواسبی C و میکروفون اول هستیم. سمت راست فریم هم دکمههای ولوم و پاور را در خود جای داده و میکروفون سوم هم در بالای آنها قرار گرفته است.
دکمه پاور در این دستگاه به صورت یکپارچه با حسگر اثرانگشت طراحی شده و دسترسی به آن نسبتا آسان است. سمت چپ فریم خالیست و فقط شیار سیمکارت در آن قرار دارد. بخش بالای فریم هم نکته خاصی ندارد و میکروفون دوم را در خود جای داده است. شیار اسپیکر دوم هم در این بخش واقع شده که از آن برای مکالمه هم استفاده میشود.
بخش پشتی دستگاه هم دو دوربین و فلش الایدی را در خود جای داده که به صورت جداگانه در قاب قرار گرفتهاند. بخش بالای دستگاه هم تقریبا به صورت کامل با صفحه نمایش پوشانده شده و فقط اجزای دوربین در آن قرار دارند. شیشه استفاده در این بخش بسیار براق است و تقریبا شبیه به یک آینه عمل میکند. اثرانگشت به این قسمت جذب میشود و تمیز نگه داشتن آن آسان نیست. بدنه دستگاه از مقاومت مناسبی برخوردار است و میتوان حدس زد که عمر طولانی مدت آن هم خوب خواهد بود.
مقاومت لولا در برابر باز شدن تقریبا زیاد است و نمیتوان آن را به راحتی با یک دست باز کرد. در بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا متوجه شدیم که این دستگاه در حالت باز، زاویه 180 درجه ندارد و به صورت کامل باز نمیشود. مشخص نیست که این موضوع عمدی بوده یا به مرور زمان رفع میشود اما در حالت عادی، زاویه باز شدن دستگاه حدود 175 درجه است که ممکن گاهی عجیب به نظر برسد.
موتورولا برای رقابت بیشتر با دستگاههای فلیپ دیگر، این مدل را به گواهی IP52 مجهز کرده که مزیت بزرگی محسوب میشود. البته این دستگاه به صورت کامل ضد آب نیست و فقط میتواند در برابر پاشش آب مقاومت کند اما نکتهای که آن را از دستگاههای فلیپ دیگر متمایز میکند، مقاومت آن در برابر گرد و خاک است. برخلاف دستگاههای سامسونگ، این دستگاه میتواند بدون خرابی در برابر گرد و خاک مقاومت کند.
در پایان باید گفت که موتورولا Razr 40 Ultra طراحی جذابی دارد و ویژگیهای زیادی در آن وجود دارد که اصلیترین آنها، تا شدن دستگاه است. بدنه دستگاه از مواد با کیفیتی ساخته شده و میتوان کیفیت آن را در حد پرچمداران فلیپ دیگر بازار دانست. البته جذب اثرانگشت صفحه نمایش بیرونی ممکن است گاهی اوقات آزار دهنده باشد اما این موضوع با استفاده از یک محافظ تاحدودی رفع خواهد شد.
نوع پنل داخلی | LTPO AMOLED |
اندازه صفحه | 6.9 اینچ |
رزولوشن | 1080*2640 |
تراکم پیکسلی | 413ppi |
نرخ به روز رسانی | 165 هرتز |
صفحه نمایش داخلی موتورولا ریزر 40 اولترا نسبت به گذشته کمی بزرگتر شده و حالا اندازه 6.9 اینچی دارد. این پنل از نوع امولد انعطافپذیر است و کم و کاستی در آن دیده نمیشود. موتورولا برای این پنل از استاندارد HDR10+ استفاده کرده و توانایی نمایش 1 میلیارد رنگ را به آن اضافه کرده است. صفحه نمایش داخلی رزولوشن 1080×2640 پیکسلی دارد و 413 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده است.
اما این پنل دو ویژگی شاخص دارد که آن را از پرچمداران دیگر متمایز میکند. اولین ویژگی، نسبت تصویر 22:9 است که طول صفحه نمایش را بیشتر، و عرض آن را کمتر میکند. این موضوع باعث میشود دستگاه ظاهر کشیدهتری داشته باشد و استفاده از آن با یک دست کمی راحتتر شود. موضوع دوم هم استفاده از نرخ بروزرسانی 165 هرتزی است که میتوان آن را در میان بهترینهای بازار قرار داد.
برای استفاده از این نرخ بروزرسانی، نرخ نمونهبرداری لمس دستگاه هم میتواند تا 360 هرتز بالا برود. این نرخ به Razr 40 Ultra اجازه میدهد تا با سرعت بیشتری لمسهای شما را ثبت کند و با سرعت بیشتری به آنها پاسخ دهد. به دلیل استفاده از تکنولوژی LTPO در صفحه نمایش، دستگاه میتواند نرخ بروزرسانی صفحه نمایش را نسبت به استفاده شما از دستگاه بین 1 تا 120 هرتز تنظیم کند. این کار میتواند به کاهش مصرف باتری کمک کند و در عین حال، انیمیشنها را به بهترین شکل به شما نمایش دهد.
صفحه نمایش داخلی 85.1 درصد بخش داخل دستگاه را پر کرده که عدد مناسبی محسوب میشود. حاشیههای صفحه نسبتا باریک است و به دلیل طراحی فلیپ، نمیتوان از آن انتظار زیادی داشت. اعداد اعلام شده توسط موتورولا نشان میدهند که سقف روشنایی این دستگاه در حالت خودکار به 1400 نیت میرسد. استفاده از این پنل در نور مستقیم و فضای آزاد راحت است و مشکلی در آن وجود ندارد.
تجربه استفاده از صفحه نمایش این دستگاه بسیار خوب است و مشکل خاصی در آن دیده نمیشود. رنگها در این پنل به خوبی نمایش داده میشوند و به دلیل بالا بودن نرخ بروزرسانی، هیچ کندی در سیستم دیده نمیشود. یکی از مواردی که ممکن است در حین استفاده از دستگاه متوجه شوید، فرورفتگی بخش میانی صفحه نمایش است. البته اندازه این فرورفتگی نسبت به گذشته کمتر شده اما همچنان میتوانید آن را ببینید.
در حین اسکرول کردن و استفاده عمودی از دستگاه حتما متوجه این مورد میشوید که ممکن است برای تمامی افراد خوشایند نباشد. صفحه نمایش دوم ریزر از تمامی دستگاههای فلیپ دیگر بازار بهتر است و موتورولا در ساخت آن از تمامی امکانات موجود استفاده کرده است. در این بخش از یک صفحه نمایش 3.2 اینچی اولد استفاده شده که رزولوشن 1066×1056 پیکسلی دارد.
نوع پنل بیرونی | امولد |
اندازه صفحه | 3.6 اینچ |
رزولوشن | 1066*1056 |
تراکم پیکسلی | 413ppi |
نرخ به روز رسانی | 144 هرتز |
این پنل هم مثل صفحه نمایش داخلی از گواهی HDR10+ پلاس برخوردار است و میتواند رنگهای 10 بیتی را نمایش دهد. البته نرخ بروزرسانی این صفحه نمایش 165 هرتز نیست و موتورولا آن را به 144 هرتز محدود کرده که از صفحه نمایش اصلی بسیاری از گوشیهای دیگر بیشتر است. اما مثل پنل اصلی، نرخ نمونهبرداری لمس این صفحه همان 360 هرتز باقی مانده که آن را تبدیل به یک پنل پرچمدار میکند.
این صفحه همچنین از قابلیت Always On هم پشتیبانی میکند و شما میتوانید به کمک آن به محتوای دستگاه دسترسی داشته باشید. ظاهرا میکروفون سوم هم به همین دلیل در لبه دستگاه قرار گرفته تا شما بتوانید بدون باز کردن دستگاه تماس بگیرید. حاشیههای این صفحه در تمامی مدلها مشکی رنگ است که ممکن است برای تمامی افراد خوشایند نباشد. قرارگیری دو لنز برجسته دوربین در این بخش باعث میشود تا پاک کردن گرد و خاک کمی سختتر شود.
موتورولا در هردو صفحه نمایش از تکنولوژیهای برتر بازار استفاده کرده و همین موضوع، ریزر 40 اولترا را تبدیل به رقیبی جدی برای دستگاههای تاشو دیگر میکند. در این بخش ایراد خاصی وجود ندارد و ریزر 40 اولترا کاملا شبیه به یک پرچمدار تمام عیار عمل میکند.
رزولوشن دوربین اصلی | 12 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF, OIS |
بخش دوربین در نگاه اول بسیار ساده و ابتدایی به نظر میرسد اما پس از استفاده متوجه میشوید که اینطور نیست. ریزر 40 اولترا از دو دوربین 12 و 13 مگاپیکسلی با لنزهای واید و اولتراواید در پنل پشتی خود استفاده میکند. این دوربینها به صورت جداگانه در قاب پشتی قرار گرفتهاند و ماژول ندارند. همچنین هرکدام از آنها برآمدگی کمی دارد که میتواند منجر به تکان خوردن دستگاه روی سطوح صاف شود.
دوربین اصلی از لزرشگیر اپتیکال برخوردار است و میتواند لرزشهای دست را در تصاویر و ویدیوها خنثی کند. ارتقا رزولوشن دوربین نسبت به نسل قبلی ناامید کننده است اما بهبود تکنولوژی سنسور و پردازنده دستگاه منجر به ثبت تصاویر بهتر با این دوربین میشود. تصاویر ثبت شده با این دوربین در نور روز از کیفیت بالایی برخوردارند و جزئیات زیادی در آنها به چشم میخورد. البته باید توجه داشته باشید که توانایی ثبت جزئیات در سنسور 12 مگاپیکسلی کمی محدود است اما ریزر 40 میتواند توانش را به خوبی به کار بگیرد.
محدوده دینامیکی در این تصاویر بالاست و منابع نوری در آنها به خوبی مدیریت میشوند. همچنین به دلیل پایین بودن رزولوشن سنسور، دستگاه به راحتی میتواند آن را مدیریت کند و تصاویر را به سرعت ثبت کند. سرعت شاتر هم در دوربین بالاست و ثبت کردن سوژههای در حال حرکت، کار نسبتا آسانی است. مثل تمامی دوربینهای دیگر، کیفیت تصاویر با کاهش نور محیط کمتر میشود.
در نور کمتر، رنگها کمی غلظت خود را از دست میدهند اما نویز در تصاویر به خوبی مدیریت میشود. تصاویر ثبت شده در حالت عادی نویز بسیار کمی دارند و واضح است که این کار به صورت نرمافزاری انجام میشود. پردازشهای انجام شده روی تصاویر پس از ثبت، نویز را کاهش میدهند و سطح جزئیات را کمی بیشتر میکنند اما این کار منجر به خارج شدن تصاویر از حالت طبیعی میشود.
اگر بخواهید جزئیات بیشتری را در نور کم ثبت کنید، میتوانید از حالت نایت ویژن استفاده کنید که به صورت پیشفرض در برنامه دوربین وجود دارد. ثبت تصاویر با این حالت کمی بیشتر طول میکشد اما در عوض، نور تصاویر به شکل قابل توجهی بیشتر میشود. در این حالت، جزئیات بیشتری در تصاویر دیده میشود و فضای بیشتری روشن میشود اما در عوض، نویز تصاویر بیشتر میشود و این موضوع میتواند گاهی اوقات آزار دهنده باشد.
دوربین اولتراواید هم وضع مشابهی دارد. این دوربین با رزولوشن 13 مگاپیکسلی و زاویه دید 108 درجهای میتواند تصاویر خوبی را ثبت کند که بسیاری از مشکلات دوربینهای زاویه باز را ندارند. این تصاویر از کیفیت بالا و رنگهای با جزئیاتی برخوردارند که تفاوت چندانی با تصاویر دوربین اصلی ندارند. همچنین افزایش زاویه دید دوربین، منجر به ایجاد جلوه چشم ماهی نشده و نرمافزار دستگاه این موضوع را به خوبی مدیریت میکند.
البته دوربین اولتراواید به دلیل استفاده از سنسور کوچکتر، زودتر تحت تاثیر کاهش نور قرار میگیرد و نویز آن بیشتر میشود. البته باز هم دستگاه در اینجا پردازشهایی را انجام میدهد تا کیفیت تصاویر را بالا ببرد اما تغییر ایجاد شده مثل سنسور اصلی نیست. به دلیل استفاده از رابط کاربری مشابه به اندروید خام، ممکن است ویژگیهای دوربین در ابتدا کم به نظر برسد اما در حقیقت تمامی ویژگیها در بخشهای مختلف از رابط کاربری قرار گرفتهاند و پیدا کردن آنها ممکن است کمی دشوار باشد.
دوربین اولتراواید از قابلیت فوکوس خودکار برخوردار است و میتواند با نزدیک شدن به سوژه، تصاویر ماکرو را از آن ثبت کند. کیفیت تصاویر ماکرو بسیار خوب است و تمامی جزئیات سوژهها در آن مشخص است. این موضوع به دلیل استفاده از سنسور کامل 13 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر رخ میدهد که باعث میشود نتایج از تمامی دوربینهای ماکرو بهتر باشد.
فیلمبرداری با این دوربینها هم به خوبی انجام میشود و دوربین اصلی میتواند با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. ویدیوهای ثبت شده با این رزولوشن از کیفیت بالایی برخوردارند و لرزش دستها در آنها به خوبی خنثی میشود. رنگها جزئیات مناسبی در ویدیو دارند و محدوده دینامیکی هم به نمایش آنها کمک میکند. البته قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 1080 با نرخ 30 و 60 فریم در ثانیه هم وجود دارد.
با کاهش نور محیط، نویز در ویدیوها بیشتر میشود و نمیتوان برای کاهش آن کار خاصی را انجام داد. در بخش اسلوموشن دوربین هم شما میتوانید بین سه گزینه 120، 240 و 960 فریم در ثانیه گزینه مناسب را انتخاب کنید. در این حالت، دستگاه اعلام میکند که در محیطی با نور بالا این ویدیوها را ثبت کنید و این موضوع دقیقا نقطه ضعف حالت اسلوموشن را نشان میدهد.
ویدیوهای ثبت شده در این حالت با نور کافی، کیفیت مطلوبی دارند و جزئیات سوژه به خوبی در آنها ثبت میشود. اما با کاهش نور، نویز تصاویر به سرعت بالا میرود و نتیجه را کمی خراب میکند. حالتهای دیگری هم برای ثبت تصاویر و ویدیوهای خلاقانه در قسمت More وجود دارند که میتوانند به شما در تولید محتوای جذاب کمک کنند. در میان این حالتها میتوان به حالت پرو و حالت ویدیو دوگانه اشاره کرد که در آن، دو دوربین به صورت همزمان یک ویدیو را تولید میکنند.
موتورولا در این بخش از صفحه نمایش دوم هم بهره برده و آن را تبدیل به یک صفحه برای پیشنمایش کرده است. در زمان ثبت تصاویر، صفحه نمایش دوم به صورت مستقیم تصویر دوربین را نشان میدهد و پس از ثبت تصویر، نتیجه را هم به نمایش میگذارد. این موضوع در مورد ثبت ویدیو هم صادق است و صفحه نمایش دوم میتواند ویدیو را به صورت زنده نمایش دهد.
البته به دلیل استفاده بیشتر از پردازنده برای روشن نگه داشتن صفحه نمایش دوم، توانایی شما ممکن است کمی محدود شود. شما در زمان استفاده از صفحه نمایش دوم نمیتوانید با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید که میتواند کمی آزار دهنده باشد.
تجربه دوربین این دستگاه بسیار خوب است و مشکل خاصی در آن وجود ندارد. این دوربین میتواند به راحتی در بیشتر شرایط، نتایج خوبی را ثبت کند که از جزئیات و کیفیت بالایی برخوردارند. وجود صفحه نمایش دوم هم به شما اجازه میدهد تا خلاقیت بیشتری به خرج دهید و نتایج جذابتری را ثبت کنید.
رزولوشن دوربین | 32 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps |
در این دستگاه از یک دوربین 32 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی استفاده شده که میتواند با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم هم فیلمبرداری کند. در بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا مشخص شد که این دوربین کیفیت مناسبی دارد و میتواند تصاویر و ویدیوهای قابل قبولی را ثبت کند. همچنین پانچ هول دوربین سلفی کوچک است و در مرکز صفحه نمایش قرار گرفته است.
اما موضوع جذاب در این بخش، استفاده از دوربینهای اصلی برای ثبت تصاویر و ویدیوهای سلفی است. شما با بستن صفحه نمایش میتوانید از صفحه نمایش دوم دستگاه استفاده کنید و با دوربینهای پشت دستگاه به ثبت تصاویر و ویدیو بپردازید. این موضوع میتواند کیفیت این تصاویر را حتی از بهترین پرچمداران بازار هم بالاتر ببرد که خبر خوبی محسوب میشود.
شما در این بخش امکان استفاده از هردو دوربین و تمامی رزولوشنهای فیلمبرداری را هم دارید. در تجربه کاربری ما، نتایج به دست آمده در حالت سلفی، بسیار چشمگیر بودند و هیچ مشکلی در آنها وجود نداشت. استفاده از دوربین اولتراواید هم میتواند در ثبت تصاویر با زاویه باز کمک کند که برای سلفیهای گروهی، یک مزیت محسوب میشود.
نام تراشه | اسنپدراگون 8 نسل 1 |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 4 نانومتر |
در بخش سختافزار، موتورلا Razr 40 Ultra شبیه به یک پرچمدار تمام عیار عمل میکند اما مشکلاتی هم در آن وجود دارند که میتوانند تجربه کاربری شما را کاملا دگرگون کنند. این دستگاه از تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 برای انجام پردازشها استفاده میکند که یک تراشه پرچمدار و قدرتمند محسوب میشود. اما مشخص نیست که چرا موتورولا از آخرین نسل تراشه استفاده نکرده و تراشه قدیمیتری را به کار برده است.
این تراشه برپایه معماری 4 نانومتری ساخته شده و از 8 یا 12 گیگابایت رم هم برای انجام پردازشها استفاده میکند. فرکانس قویترین هسته پردازشی هم در این دستگاه به 3.19 گیگاهرتز میرسد که بسیار خوب است. برای انجام پردازشهای گرافیکی از چیپ آدرنو 730 استفاده شده که با پرچمداران دیگر یکسان است. برای افزایش سرعت دستگاه از 256 یا 512 گیگابایت حافظه UFS 3.1 استفاده شده که سرعت مطلوبی دارد.
در بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا مشخص شد که این دستگاه از تراشه پرچمدار استفاده میکند اما برای جای دادن لولاها در بدنه دستگاه، این شرکت مجبور شده تا توانایی و اندازه سیستم خنککننده را تا حدودی کاهش دهد. برای مثال، ما بازی کال آف دیوتی موبایل را با تنظیمات گرافیکی Very High و تنظیمات فریم Max روی دستگاه اجرا کردیم اما دستگاه از نرخ 60 فریم در ثانیه بالاتر نرفت.
این موضوع کاهش عملکرد دستگاه را نشان میدهد زیرا دستگاههای عادی که از همین تراشه استفاده میکنند، نرخ فریم بالاتری را ارائه میدهند. این موضوع در بازی آسفالت 9 هم قابل رویت بود زیرا نرخ فریم در این بازی از 60 فریم در ثانیه بالاتر نرفت. ظاهرا موتورولا برای جلوگیری از داغ کردن دستگاه، عملکرد تراشه را کاهش داده تا دمای آن را کمتر کند.
با این وجود، عملکرد این تراشه همچنان در حد دستگاههای پرچمدار است و ضعف خاصی در آن دیده نمیشود. دمای دستگاه هم در طول بازی به خوبی کنترل میشود و بیش از حد بالا نمیرود.
قدرت این پردازنده در بنچمارکها به وضوح قابل مشاهده است. ریزر 40 اولترا توانست در بنچمارک آنتوتو به امتیاز 935659 دست پیدا کند که میتواند قابل مقایسه با دیگر پرچمداران بازار باشد. این امتیاز در بنچمارک گیک بنچ به 1811 در بخش تک هستهای و به 4791 در بخش چند هستهای رسید. بنچمارکهای حافظه هم نتایج قابل قبولی را اعلام کردند.
اما مشکل اصلی، پایداری این عملکرد است. در استرس تست 3D Mark پایداری این دستگاه 58 درصد اعلام شد که بسیار بد محسوب میشود. به این معنا که ریزر 40 اولترا پس از 20 رندر 4K حدود نیمی از توان پردازشی خود را از دست داد و عملکرد آن با افت شدیدی روبهرو شد. این موضوع به اندازه کوچک سیستم خنککننده مربوط میشود و راه حلی هم برای آن وجود ندارد.
ریزر 40 اولترا برای پخش صدا از سیستم اسپیکر استریو استفاده میکند که شامل اسپیکر پایین فریم و اسپیکر مکالمه در بالای صفحه نمایش میشود. صدای اسپیکر مکالمه نسبتا خوب است و میتواند جلوه استریو برابری را تولید کند. حجم صدای اسپیکرها چندان بالا نیست ولی کیفیت صدای آنها خوب است. احتمالا موتورولا به دلیل کاهش اندازه اجزای داخلی سیستم مجبور شده تا اندازه سیستم اسپیکر را هم کاهش دهد.
البته این اسپیکرها با دستگاههای تاشو دیگر قابل مقایسه هستند و نسبت به آنها عملکرد خوبی دارند.
نام ونسخه رابط کاربری | MYUI |
نسخه اندروید | 13 |
در این دستگاه به صورت پیشفرض از نسخه ششم رابط کاربری MYUI موتورولا استفاده شده که برپایه اندروید 13 ساخته شده است. این رابط شباهت زیادی به اندروید خام دارد اما موتورولا ویژگیهایی را به آن اضافه کرده که در دستگاههای پیکسل دیده نمیشود. به دلیل عرضه نسخه اولترا برای بازار چین، در استفاده از رابط کاربری آن شاهد موارد زیادی بودیم که دستگاه در آنها اعلانها را به زبان چینی نشان میدهد.
همچنین برنامههای چینی زبان زیادی به صورت پیشفرض در دستگاه وجود دارند و زبان آنها قابل تغییر نیست که میتواند مشکل را بسیار بزرگتر کند. علاوه بر این موضوع، با وجود تغییر زبان دستگاه به انگلیسی، زبان برخی از برنامههای پیشفرض سیستم ثابت میماند و نمیتوان آنها را تغییر داد. این موضوع شامل فروشگاههای دانلود برنامه و کیبورد دستگاه هم میشود که برای رفع آنها، حتما باید یک اپ استور و کیبورد سوم شخص را دانلود کنید.
اگر این مشکل را کنار بگذاریم، در بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا مشخص شد که رابط کاربری این دستگاه بسیار روان است و میتواند انیمیشینها را نرخ بروزرسانی بالا نشان دهد که در تجربه کاربری بسیار موثر است. مای یوآی موتورولا علاوه بر ظاهر خاص، ویژگیهای جالبی را هم به دستگاه اضافه کرده برخی از آنها بسیار عجیب به نظر میرسند.
برای مثال، در این دستگاه یک برنامه به نام AI Health وجود دارد که از شما میخواهد 20 ثانیه به دوربین نگاه کنید. پس از گذشت این زمان، این برنامه ضربان قلب، تعداد دم و بازدمها در دقیقه و اکسیژن خونتان را به شما اعلام میکند. این موضوع بسیار عجیب به نظر میرسد اما پس از مقایسه نتایج اعلام شده با ساعتهای هوشمند، متوجه شدیم که درصد خطا بسیار کم است و دقت این برنامه نسبتا خوب است.
در ریزر 40 قسمتهایی هم وجود دارند که شما میتوانید در آنها عملکرد دستگاه را بین چند حالت موجود تنظیم کنید یا برای انجام هر کار، یک میانبر را تنظیم کنید. این میانبرها میتوانند برای عملکردهای متفاوتی تعریف شوند و کار با دستگاه را راحتتر کنند. گزینههای شخصیسازی زیادی هم در تنظیمات وجود دارند که به کمک آنها میتوانید ظاهر دستگاه و دو صفحه نمایش آن را مطابق با سلیقه خودتان تنظیم کنید.
حجم | 3800 میلیآمپرساعتی |
سرعت شارژ سیمی | 30 وات |
سرعت شارژ بیسیم | 5 وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
مثل تمامی دستگاههای تاشو دیگر، موتورولا مجبور شده تا برای قرار دادن لولا در میان دستگاه، باتری را به دو قسمت کوچک تقسیم کند که روی هم، ظرفیت 3800 میلیآمپری دارند. اندازه این باتری نسبت به اندازه صفحه نمایش و توان پردازنده کم است اما این موضوع در دستگاههای تاشو طبیعی محسوب میشود. عمر باتری دستگاه چندان چشمگیر نیست و در صورت استفاده نیمه سنگین، تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره خواهید داشت.
البته این بخش کمی کمبودهای باتری را جبران میکند. در جعبه این دستگاه یک شارژر 33 واتی وجود دارد که برای دریافت آن نیازی به پرداخت هزینه اضافی نخواهید داشت. این شارژر میتواند دستگاه را به سرعت شارژ کند که نسبت به تاشوهای دیگر، بسیار خوب محسوب میشود. البته امکان شارژ بیسیم با توان 5 وات هم در Razr 40 وجود دارد که سرعت آن چندان چشمگیر نیست.
بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا نشان داد که این دستگاه یک دستگاه تاشو با کیفیت محسوب میشود که در بخشهایی کمی نقص دارد. اما تمامی این نقصها برای دستگاههای تاشو عادی محسوب میشوند و در تمامی آنها دیده میشوند. تمامی بخشهای دستگاه با کیفیت بالایی تولید شدهاند و میتوان آنها را به راحتی با دستگاههای پرچمدار مقایسه کرد. اما نکته اینجاست که برخی از ویژگیهای ریزر 40 اولترا در دستگاههای دیگر وجود ندارند و میتوانند این دستگاه را کمی خاصتر جلوه دهند.
طبیعتا دستگاههای تاشو خریداران خاص خود را دارند و نمیتوان آنها را به تمامی افراد پیشنهاد کرد. اما اگر قصد خرید یک دستگاه تاشو را دارید، میتوانیم بگوییم که موتورولا ریزر 40 اولترا یک دستگاه خاص محسوب میشود که میتواند برای کاربران جذاب باشد اما اگر به دنبال دستگاهی هستید که بیشتر به گوشیهای عادی شباهت داشته باشد و مشکلات پشتیبانی از زبان مورد نظرتان را نداشته باشد، به شما پیشنهاد میکنیم به سراغ سری فلیپ سامسونگ بروید.
نظر شما در مورد بررسی موتورولا ریزر 40 اولترا چیست؟ آیا این دستگاه میتواند با گوشیهای تاشو سامسونگ و هوآوی رقابت کند؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی مرتبط:
کیفیت دوربینش تو عکسایی که باهاش گرفتین ثابت می کنه که موتورولا واقعا اینکاره نیست.
سلام رسول جان
ممنون از نظرت
کلا گوشیهای تاشو یه سری معایب دارن که به دلیل کاهش ضخامتشون به وجود میان
از جمله این معایب میشه به دوربین، باتری و کوچکتر شدن سیستم خنک کننده اشاره کرد
اما خب هنوزم افرادی وجود دارن که این دستگاههارو دوست داشته باشن
به نظرت توی این رنج قیمتی کدوم دستگاه بهتره؟