این روزها یک گوشی در رنج قیمت حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میان رده و زیبا می‌تواند انتخاب خیلی از کاربرها باشد. به‌خصوص اگر که طراحی گوشی هم در انتخاب آن‌ها تأثیر زیادی داشته باشد. تلفن هوشمند هواوی نوا ۹ اس ای یک دستگاه با طراحی زیبا است که باید دید تا چه میزان ارزش خرید دارد و می‌تواند پاسخ گوی نیاز کاربران باشد. برای پاسخ به این سؤال‌ها بررسی هواوی نوا ۹ SE را تا انتها مطالعه کنید.


آنباکس نوا ۹ SE
آنباکس هواوی نوا ۹ SE

بعد از جعبه گشایی هواوی Nova 9 SE ما درون جعبه گوشی علاوه بر خود دستگاه شاهد شارژر ۶۶ واتی با تکنولوژی SuperCharge هواوی و کابل USB Type A به USB Type C بودیم. همچنین درون جعبه گوشی هواوی نوا ۹ اس ای شاهد برگه‌های راهنمای کاربر و سوزن سیم کارت نیز بودیم.

اگرچه درون جعبه برخی نسخه‌ها شاید بتوان هندزفری هواوی را نیز پیدا کرد. اما نسخه‌ای که در دست ما بود از وجود این هندزفری درون بسته‌بندی خود محروم بود.

طراحی دکمه های کناری نوا ۹ SE
طراحی Nova 9 SE
ابعاد گوشی۷.۹×۷۵.۶×۱۶۴.۶
وزن گوشی۱۹۱ گرم
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهآلومینیوم

برگ برنده و نقطه مثبت مهم در بررسی Huawei Nova 9 SE طراحی این دستگاه است. نوا ۹ اس ای طراحی زیبایی دارد و درون دست احساس خوبی به شما می‌دهد. طبق اعلام هواوی نوا ۹ اس ای ۱۹۱ گرم وزن دارد. اما ما با اندازه‌گیری خود به عدد ۱۹۳.۸ گرم رسیدیم. بدنه پشت دستگاه از جنس شیشه ساخته‌شده است و زیبایی خاصی به دستگاه داد.

جنس و طراحی این شیشه به‌طوری است که می‌توان شعاع‌های نور و بازتاب نور را درون آن دید. همچنین لوگو برند نوا در مرکز و پایین شیشه پشتی دستگاه به چشم می‌خورد. جنس این شیشه به‌گونه‌ای است که اثرانگشت روی آن می‌ماند و این موضوع می‌تواند در استفاده بدون قاب از دستگاه شمارا اذیت کند.

فریم دور دستگاه نیز از جنس پلاستیک است. اما به دلیل جنس خوب این فریم احتمالاً آن را با آلومینیوم اشتباه می‌گیرید. ما در لبه سمت راستی دستگاه شاهد دکمه‌های کنترل‌کننده صدا و دکمه پاور هستیم که با اثرانگشت ادغام‌شده است. مکان حسگر اثر انگشت نیز مناسب است و حسگر اندکی درون فرورفتگی فریم دستگاه طراحی‌شده است که دسترسی به آن را برای کاربر آسان‌تر می‌کند.

در لبه پایینی دستگاه شاهد یک اسپیکر مونو، میکروفون و درگاه شارژ Type C هستیم. در لبه بالایی دستگاه نیز میکروفون، محل قرارگیری اسپیکر مکالمه و شیار سیم کارت را شاهد هستیم. Nova 9 SE از دو سیم‌کارت نانو پشتیبانی می‌کند. اما درون برخی از نسخه‌های آن ما شاهد شیار سیم‌کارت و کارت حافظه هستیم که به‌صورت همزمان می‌توان از دو سیم‌کارت نانو و یا یک سیم‌کارت نانو و یک کارت حافظه Micro SD استفاده کرد.

نسخه‌ای که ما برای بررسی در دست داشتیم از قرار دادن کارت حافظه درون دستگاه پشتیبانی نمی‌کرد. ما در مرکز و بالای صفحه‌نمایش دستگاه نیز شاهد دوربین سلفی هستیم که به‌صورت حفره‌ای قرار دارد و حاشیه دوربین سلفی نیز کم است. در بالا و سمت چپ پشت دستگاه نیز ما شاهد ستاپ دوربین هستیم که به‌صورت بیضی طراحی‌شده است.

درمجموع طراحی نوا ۹ اس ای ما را یاد طراحی برادر بزرگ‌تر آن یعنی Nova 9 SE می‌اندازد و از همان زبان طراحی استفاده می‌کند و درون دست نیز تا حد قابل قبولی می‌توانید طراحی یک گوشی گران‌قیمت را با هواوی Nova 9 SE لمس کنید.

صفحه نمایش هواوی نوا ۹ SE
صفحه نمایش نوا ۹ اس ای
نوع پنلIPS LCD
اندازه صفحه۶.۷۸ اینچ
رزولوشن۱۰۸۰×۲۳۸۸
تراکم پیکسلی۳۸۷ppi
نرخ به روز رسانی۹۰ ivjc

هواوی برای Nova 9 SE از یک صفحه‌نمایش ۶.۷۸ اینچی IPS LCD با نرخ به‌روزرسانی ۹۰ هرتزی استفاده کرده است. همچنین نرخ به‌روزرسانی تاچ نیز در این دستگاه ۲۷۰ Hz است. حاشیه صفحه‌نمایش خیلی کم است و طبق گفته هواوی، ۹۴.۸۵ درصد روی گوشی را صفحه‌نمایش تشکیل داده است. همچنین حاشیه لبه‌های اطراف نمایشگر نیز از سه طرف خیلی کم است و تنها از سمت پایین اندکی حاشیه صفحه‌نمایش ضخیم‌تر است.

رنگ‌ها درون صفحه‌نمایش Huawei Nova 9 SE خیلی مناسب است و ما شاهد دامنه رنگی مناسب و عمق مناسب رنگ‌ها درون صفحه‌نمایش این دستگاه هستیم. به‌طوری‌که هواوی ادعا کرده نوا ۹ اس ای تا ۱۶.۷ میلیون رنگ را می‌تواند پشتیبانی کند و می‌توان گفت که پنل نوا ۹ اس ای یکی از بهترین پنل های LCD موجود درون بازار است و هواوی کار خود را به‌درستی انجام داده است.

اما همچنان در مقایسه با پنل های OLED از عمق رنگ مشکی و کیفیت پایین‌تری برخوردار است. ازاین‌رو با توجه به رنج قیمتی دستگاه می‌توان در بین رقبای Huawei Nova 9 SE سراغ گوشی‌های با صفحه‌نمایش بهتر نیز رفت. کیفیت صفحه‌نمایش برای پخش ویدیو نیز مناسب است. چراکه صفحه‌نمایش نوا ۹ اس ای FHD+ است و رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۸۸ پیکسلی دارد. این رزولوشن تراکم پیکسلی ۳۸۷ ppi را به همراه دارد.

عملکرد نوا ۹ اس ای در نور زیاد کاملاً مناسب است و می‌توان محتوای صفحه‌نمایش را مشاهده کرد. اما در زیر نور مستقیم خورشید اندکی مشاهده محتوا برای کاربر سخت است. هواوی به‌طور رسمی به جنس شیشه محافظ صفحه‌نمایش دستگاه اشاره نکرده است و ازاین‌رو اطلاعات دقیقی درباره پوشش محافظه صفحه‌نمایش دستگاه در اختیار کاربران نیست.

طراحی دوربین نوا ۹ SE
دوربین هوآوی نوا ۹ اس ای
رزولوشن دوربین‌ه اصلی۱۰۸و۸و۲و۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری۱۰۸۰p@30fps, gyro-EIS
امکانات دوربین اصلی PDAF

ستاپ دوربین اصلی هواوی Nova 9 SE شامل چهار دوربین می‌شود که در ماژول بیضی‌شکل طراحی‌شده است. دوربین اصلی این ستاپ یک لنز ۲.۲ مگاپیکسلی واید با دیافراگم ۱.۹ است و این دوربین را یک لنز اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۲ و دو لنز دو مگاپیکسلی تشخیص عمق و ماکرو با دیافراگم ۲.۴ کامل می‌کند.

تجربه عکاسی با دوربین اصلی نوا ۹ اس ای در نور روز کاملاً مناسب است و در شرایط نوری خوب می‌توان تصاویر خیلی خوبی با دوربین Nova 9 SE ثبت کرد. اما در نور کم باید منتظر حضور نویز درون تصاویر ثبت‌شده باشید. علاوه بر این ما درون رابط کاربری دوربین شاهد حالت عکاسی شب نیز هستیم.

تصاویر ثبت‌شده در این حالت دارای نویز کمتری هستند. همچنین میزان نور ثبت‌شده درون عکس‌ها در این حالت خیلی بیشتر و بهتر از حالت عادی است. اما توقع حالت عکاسی شب یک پرچم‌دار را اصلاً نباید از دوربین نوا ۹ اس ای داشت. همچنین درون تصاویر ثبت‌شده در شب اگر نور محیط کافی باشد، تصاویر ثبت‌شده با لنز اصلی از کیفیت مناسبی برخوردار است.

کیفیت تصاویر ثبت‌شده با دوربین اولترا واید نوا ۹ اس ای نیز در مقایسه با دوربین اصلی پایین‌تر است و ما کمتر شاهد جزئیات درون تصاویر هستیم. اما تصاویر متوسط و قابل قبولی را می‌توان با این لنز ثبت کرد و تصاویر ثبت‌شده قابل‌استفاده هستند. نکته مثبت درون تصاویر ثبت‌شده با دوربین اولترا واید نزدیک بودن نسبی دامنه رنگی و رنگ‌های دوربین اصلی به دوربین اولترا واید است.

تصاویر ثبت‌شده با دوربین ماکرو Nova 9 SE نیز اصلاً قابل‌قبول نیست و صرف حضور لنز ماکرو شمارا همراهی می‌کند. ما درون دوربین دستگاه یک حالت سوپر ماکرو مشاهده می‌کنیم که ماکروهای ثبت‌شده با این حالت کاملاً عادی است. به‌طوری‌که اگر تصاویر را به‌صورت عادی ثبت کنید و بعد از ثبت تصاویر یا حین عکاسی، به روی تصویر زوم کنید، شاید بتوانید تصاویر ماکرو بهتری را ثبت کنید.

تصاویر پرتره ثبت‌شده با دوربین اصلی گوشی نوا ۹ اس ای از کیفیت مناسبی برخوردار است و پشت سوژه ها به خوبی تار می‌شود و می‌توان پرتره‌های خیلی خوبی را با استفاده از دوربین دستگاه ثبت کرد. تشخیص لبه‌ها نیز در عکس‌هایی که سوژه با دوربین فاصله دارد، کاملاً مناسب است.

اما زمانی که فاصله سوژه با دوربین دستگاه کم می‌شود ما شاهد محو شدن لبه‌های سوژه هستیم. در این حالت افکت تار شدن اندکی نیز به روی لبه‌های تصویر سوژه کشیده می‌شود و این موضوع می‌تواند شمارا اذیت کند. علاوه بر این اندکی میزان افکت زیبا کردن تصاویر پرتره زیاد است و ممکن است روشن شدن و صاف شدن بیش‌ازحد پوست در تصاویر ثبت‌شده مطلوب شما نباشد.

کیفیت فیلم‌برداری دوربین اصلی Huawei Nova 9 SE کاملاً عادی است و دستگاه توانایی ثبت فیلم‌های ۱۰۸۰ بافریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. ویدیوهای ثبت‌شده نسبت به ۱۰۸۰ بودن از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. اما اگر خیلی کیفیت فیلم‌برداری برای شما مهم است شاید بتوانید در گوشی‌های با همین رنج قیمتی یا اندکی بیشتر گزینه‌های مناسب‌تری را نیز تهیه کنید. Galaxy M33 سامسونگ و Poco F3 دو نمونه از گزینه‌های باقابلیت فیلم‌برداری ۴K در این رنج قیمتی هستند.

همچنین ما درون رابط کاربری دوربین شاهد حالت‌های خوب و مناسبی مخصوص بلاگر ها هستیم. برای مثال درون رابط کاربری دوربین ما حالتی را مخصوص فیلم‌برداری همزمان با دوربین سلفی و دوربین اصلی دستگاه مشاهده می‌کنیم که خیلی می‌تواند مفید باشد.

دوربین سلفی نوا ۹ SE
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین۱۶ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری۱۰۸۰p@30fps, gyro-EIS

هواوی نوا ۹ اس ای از یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم ۲.۲ استفاده می‌کند. تصاویر ثبت‌شده با این دوربین از کیفیت و جزئیات مناسبی برخوردار هستند. همچنین تصاویر پرتره ثبت‌شده نیز باکیفیت مناسبی هستند. اما لبه‌های سوژه در حالت‌های پرتره اندکی محو می‌شوند و ازاین‌رو ممکن است برای شما خوشانید نباشد.

همچنین حالت زیباسازی چهره نیز برای دوربین سلفی وجود دارد و تصاویر ثبت‌شده اندکی بیش‌ازحد دارای افکت زیباسازی هستند و اندکی تصاویر از واقعیت به دور هستند. کیفیت فیلم‌های ضبط‌شده با دوربین سلفی نوا ۹ اس ای ۱۰۸۰ و با فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه است. فیلم‌های ثبت‌شده از دامنه رنگی مناسبی برخوردار هستند و برای استفاده عادی و روزانه می‌توانند شمارا همراهی کنند.

برنامه های نوا ۹ SE
سخت افزار
نام تراشهاسنپدراگون ۶۸۰
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۶ نانومتر
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

پردازنده Nova 9 SE کوالکام اسنپدراگون ۶۸۰ است. این پردازنده به همراه ۸ گیگابایت رم قلب سخت‌افزاری این میان رده نوا را تشکیل می‌دهند. همچنین نوا ۹ اس ای با ۱۲۸ گیگابایت حافظه عرضه‌شده است. اگرچه ما شاهد نسخه با حافظه ۲۵۶ گیگابایت و رم ۶ گیگابایتی این محصول نیز در سایر بازارها هستیم. اما در بازار ما بیشتر نسخه با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه این محصول در دسترس است و نسخه‌ای که ما برای بررسی در اختیارداریم نیز همین نسخه است.

شاید بتوان نقطه منفی اصلی این دستگاه در بررسی را پردازنده نسبتاً ضعیف این محصول در نظر گرفت. اگرچه وجود ۸ گیگابایت رم باعث می‌شود که شما به‌ندرت با لگ یا کندی در سیستم مواجه شوید. اما زمانی که به پردازش گرافیکی سنگینی نیاز داریم، سخت‌افزار دستگاه عملکرد کم نقصی را از خود به نمایش نمی‌گذارد و در همین رنج قیمتی به‌راحتی می‌توان سراغ رقبای نوا ۹ اس ای با پردازنده‌های قوی‌تر رفت.

اما به‌طورکلی عملکرد سخت‌افزار دستگاه در اجرای نرم‌افزار سبک و نیمه سنگین مناسب است و در نرم افزارهای سنگین نیز ممکن است در برخی نرم‌افزارها با لگ یا افت گرافیک مواجه باشید.

تجربه بازی هواوی نوا ۹ SE
تجربه بازی Nova 9 SE

ما برای بررسی عملکرد هواوی نوا ۹ اس ای بازی‌های سنگین Asphalt 9 و Call of Duty Mobile به همراه چند بازی سبک را به روی دستگاه نصب کردیم. عملکرد گوشی nova 9 SE در اجرای بازی‌های سبک کاملاً سریع و مناسب است و در اجرای این بازی‌ها با مشکل خاصی مواجه نمی‌شویم.

نکته مهم تجربه بازی عدم وجود یک نرم‌افزار آشنا برای ما است. ازآنجایی که ما سرویس‌های گوگل را درون نوا ۹ اس ای نداریم، ازاین‌رو خبری هم از نرم‌افزار Google Play Games درون این گوشی نیست. ازاین‌رو اگر خیلی اهل بازی باشید و سابقه بازی‌های شما به روی اکانت گوگل شما باشد، در این دستگاه نمی‌توانید ادامه آن بازی‌ها را انجام دهید.

تنها در صورتی می‌توانید بازی‌هایی که از قبل انجام دادید را ادامه دهید که سابقه بازی خود را روی یک اکانت دیگر ذخیره کرده باشید. برای مثال با اکانت فیس بوک یا اکانت های مخصوص بازی شرکت‌های بازی‌سازی که امکان آن‌ها موجود باشد، می‌توانید سابقه بازی خود را درون بازی ادامه دهید. ازاین‌رو اگر خیلی اهل بازی هستید یا بازی خاصی را همواره دنبال می‌کنید، قبل از خرید دستگاه حتماً به انتخاب یا عدم انتخاب دستگاه دقت کنید.

برای بررسی هواوی نوا ۹ SE ما بازی سنگین Asphalt 9 را به روی گوشی نوا ۹ اس ای نصب و اجرا کردیم و نتوانستیم سابقه بازی را از گوگل پلی گیمز بازگردانیم و متأسفانه بازی را از ابتدا اجرا کردیم. تجربه اجرای بازی آسفالت نیز تجربه نسبتاً روانی بود. اگرچه شاهد لگ های ریز در اجرای بازی بودیم. اما روان بودن و کم لگ بودن به دلیل رم بالای دستگاه بود و مشکل خاصی برای شما به وجود نمی‌آورد.

گرافیک درون بازی اما اندکی پایین بود و ما شاهد گرافیک پیکسلی در اجرای بازی بودیم و این موضوع به دلیل سخت‌افزار غیر قوی نوا ۹ اس ای است. فریم ریت نمایشی صفحه‌نمایش دستگاه نیز حدود ۸۲ تا ۸۷ فریم بر ثانیه بود که نسبتاً مناسب است. دمای دستگاه نیز در پس از اجرای بازی آسفالت ۹ تا ۳۸ درجه سانتی‌گراد بالا رفت و افزایش دما بیشتر در قسمت بالایی و روی دستگاه بود.

تجربه اجرای بازی Call of Duty Mobile اندکی بهتر از تجربه اجرای بازی آسفالت ۹ بود. ما درون تنظیمات بازی توانستیم گزینه‌های فرم ریت Low-Medium-High و گزینه‌های گرافیک Low-Medium-High-VeryHigh را مشاهده کنیم. البته اگر تنظیمات گرافیکی بازی را روی گزینه High قرار بدهید، تنها می‌توانید با گرافیک Low از بازی استفاده کنید.

اما اگر گرافیک VeryHigh را می‌خواهید باید فریم ریت Medium را دریافت کنید. ما هردوی این حالات را درون بازی کالاف دیوتی موبایل اجرا کردیم. در حالت با فریم ریت بیشینه، اجرای بازی روان‌تر از حالت با فریم ریت کمتر بود و این تفاوت محسوس است و کمتر لگ را در اجرای بازی شاهد هستیم. همچنین در این حالت تنظیمات گرافیک اندکی پایین‌تر از حالت دیگر می‌آید و با توجه به روانی بیشتر بازی کردن با این حالت مطلوب‌تر است.

اما اگر گزینه با گرافیک بیشتر را انتخاب کنید، گرافیک درون بازی اندکی بهبود می‌یابد اما باید منتظر تأخیر ها یا لگ های ریز در اجرای بازی باشید و این موضوع روان اجراشدن بازی را از شما می‌گیرید. علاوه بر این، لگ ها اندکی درون حالت Battle Royale بیشتر از حالت Multiplayer است. دمای دستگاه پس از اجرای بازی کالاف دیوتی موبایل نیز به ۳۸ درجه سانتی‌گراد رسید.

درمجموع نوا ۹ اس ای به‌راحتی از پس بازی‌های سنگین برمی‌آید اما اگر می خواهید بازی‌های سنگین را روان و با گرافیک بالا اجرا کنید، به‌راحتی در این رنج قیمتی می‌توانید سراغ رقبای این Nova 9 SE بروید.

نتایج بنچمارک نوا ۹ SE
نتیجه بنچمارک نوا ۹ اس ای

همان‌طور که انتظار داشتیم عملکرد هواوی nova 9 SE درون بنچمارک ها نیز کاملاً عادی بود و نباید توقع زیادی از آن داشته باشیم. این اعداد به معنی خیلی ضعیف بودن دستگاه نیست اما همان‌طور که اشاره کردیم، می‌توان با همین بودجه گوشی‌هایی که اعداد بهتری دارند را نیز تهیه کرد.

هواوی Nova 9 SE در نسخه ۹.۲.۱ بنچمارک Antutu توانست امتیاز ۱۸۹۸۱۱ را درمجموع کسب کند. درون بخش CPU و GPU نیز به ترتیب شاهد امتیازهای ۲۹۵۱۲ و ۴۶۰۸۶ هستیم.

هواوی نوا ۹ اس ای درون نسخه ۵.۴.۱ بنچمارک Geekbench نیز توانست در اجرای تست CPU امتیاز ۳۸۶ را در بخش تک‌هسته‌ای و امتیاز ۱۶۷۵ را در بخش چندهسته‌ای کسب کند.

اسپیکرهای هواوی نوا ۹ SE
اسپیکر

Huawei Nova 9 SE تنها از یک اسپیکر مونو برخوردار است و خبری از اسپیکرهای استریو درون دستگاه نیست. درحالی‌که رقبای نوا ۹ اس ای مانند نوت ۱۱ پرو از اسپیکرهای استریو برخوردار است. اما در مقابل صدای خروجی از اسپیکرهای دستگاه از کیفیت خیلی خوبی برخوردار است و اسپیکرهای دستگاه جزئیات صدا را به خوبی پخش می‌کنند.

همچنین حجم صدای خروجی از اسپیکر با توجه به مونو بودن آن نیز کاملاً مناسب و بالا است و در استفاده شمارا با مشکل خاصی مواجه نمی‌کند.

سنسور ها و تکنولوژی وایفای

نوا ۹ اس ای دارای سنسورهای ژیروسکوپ، قطب‌نما، مجاورت، شتاب سنج و تشخیص نور است. همچنین این دستگاه با وایفای دو کاناله و بلوتوث نسل ۵ عرضه‌شده است و در یک نسخه آن شاهد حضور NFC نیز درون دستگاه هستیم.

رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربری EMIU 12
نسخه اندروید۱۱

امروزه یکی از نقاط پربحث گوشی‌های هواوی پشتیبانی از سرویس‌های گوگل و سیستم‌عامل خود هواوی برای این گوشی‌ها است و این بحث‌ها برای گوشی nova 9 SE نیز مطرح می‌شود. هواوی نوا ۹ اس ای با اندروید ۱۱ و رابط کاربری EMIU 12 این شرکت عرضه‌شده است و در این دستگاه خبری از سیستم‌عامل هارمونی او اس درون این دستگاه نیست.

مهم‌ترین نکته‌ای که کاربران را در خرید هواوی Nova 9 SE به تردید می‌اندازد، عدم پشتیبانی از سیستم‌های گوگل در نوا ۹ اس ای است. شما هیچ‌کدام از نرم‌افزار‌‌های گوگل را نمی‌توانید به روی نوا ۹ اس ای اجرا کنید. اگرچه می‌توانید این نرم‌افزارها را جداگانه دانلود و نصب کنید اما زمان اجرا با خطای عدم نصب سرویس‌های گوگل به روی دستگاه مواجه می‌شود.

حتی اگر فایل Google Play Services را جداگانه به روی دستگاه نصب کنید، به دلیل عدم پشتیبانی این نرم افزار، همچنان نمی‌توان نرم افزارهای گوگل را روی این دستگاه نصب کنید. اگر هم برخی از نرم‌افزارها اجرا شوند، بعد از چند ثانیه نرم‌افزار بسته می‌شود یا در صورت اجراشدن نیز شاهد لگ و خطا درون نرم‌افزار هستیم.

عدم وجود سرویس‌های گوگل درون‌گوشی نوا ۹ اس ای اجرای برخی از نرم‌افزارهای ایرانی را نیز با مشکل مواجه می‌کند و امکان اجرای این نرم‌افزارها را نخواهید داشت. اما تعداد نرم‌افزارهایی که با این مشکل مواجه هستند خیلی کم هستند و غالباً مشکل خاصی در اجرای نرم‌افزارها نخواهید داشت.

همچنین در nova 9 SE خبری از Google Play Store نیست و برای نصب نرم‌افزارها شما می‌توانید از دو فروشگاه Huawei App Gallery و ‌Petal Search که هواوی درون رابط کاربری دستگاه قرار داده است می‌توانید استفاده کنید. همچنین فروشگاه‌های نرم‌افزارهای ایرانی نیز در نصب نرم‌افزار موردنیاز خیلی می‌توانند به شما کمک کنند.

نکته جالب که در بررسی هواوی نوا ۹ SE متوجه شدیم این بود که دو فروشگاهی که به روی دستگاه نصب است هدایت کاربر از درون نرم فزار به بیرون نرم‌افزار برای دانلود است و ما شاهد این موضوع در نرم‌افزار Petal Search هستیم.

نکته‌ای که شاید شمارا اندکی در نصب نرم‌افزارها اذیت کند، فیلتر بودن سایتی است که از درون نرم‌افزار به آن هدایت می‌شوید هست و ازاین‌رو برای نصب نرم‌افزار موردنظر اندکی با مشکل مواجه خواهید شد. البته یک سری از نرم‌افزارها نیز به‌صورت مستقیم درون نرم‌افزار موجود است که می‌توانید از آن استفاده کنید.

نکته دیگری که در اجرای نرم‌افزارها درون رابط کاربری دستگاه به آن برخورد می‌کنید، درست اجرا نشدن برخی نرم‌افزارهایی است که به روی دستگاه نصب می‌کنید. برای مثال ممکن است درون برخی نرم‌افزارها جایگاه دکمه‌ها و سایر چیزها در نرم‌افزار جابه‌جا شود. اگرچه اکثراً بااین‌وجود نرم‌افزارها همچنان قابل‌استفاده هستند. اما به‌ندرت ممکن است نتوانید از نرم‌افزار نصب‌شده استفاده کنید.

برای نمونه ما بازی Temple Run را به روی نوا ۹ اس ای نصب کردیم و به دلیل به هم ریختن مکان اشیا طراحی‌شده درون بازی، اصلاً امکان استفاده از بازی به روی دستگاه وجود نداشت. اگر هم خیلی به سرویس‌های گوگل نیاز دارید می‌توانید با استفاده از نرم‌افزار Gspace این نرم‌افزارها را در فضایی جداگانه اجرا کنید.

سرعت اجرای عملکردهای رابط کاربری و باز شدن منوها درون نوا ۹ اس ای کاملاً مناسب است است و به‌راحتی و با روانی می‌تواند درون رابط کاربری دستگاه جابه‌جا شوید. ما در تست‌های رابط کاربری با لگ خاصی مواجه نشدیم. ظاهر رابط کاربری دستگاه نیز کاملاً ساده است و احتمالاً با پیچیدگی خاصی درون کار با گوشی مواجه نخواهید شد.

درمجموع اگر کاربر حرفه‌ای هستید و نیاز روزانه به سرویس‌های گوگل دارید، این گوشی مناسب شما نیست. اما اگر کاربر عادی هستید و خیلی به سرویس‌های گوگل وابسته نیستید، نوا ۹ اس ای می‌تواند برای شما مناسب باشد و در رابط کاربری دستگاه با لگ خاصی مواجه نخواهید شد.

امنیت و احراز هویت

هواوی nova 9 SE علاوه بر رمز عبور و الگو برای باز کردن قفل دستگاه از سنسور اثرانگشت و تشخیص چهره استفاده می‌کند. سرعت سنسور اثرانگشت دستگاه کاملاً مناسب است و دستگاه با سرعت خوبی می‌تواند قفل صفحه باز کند.

همچنین سرعت باز شدن قفل دستگاه با استفاده از تشخیص چهره نیز نسبتاً بالا و مناسب است. اما همان‌طور که می‌دانیم، این شیوه از امنیت پایین‌تری نسبت به سایر روش‌ها برخوردار است.

شارژر هواوی نوا ۹ SE
شارژ دهی و سرعت شارژ
حجم۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی۶۶ وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

هواوی نوا ۹ اس ای از یک باتری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی‌آمپر استفاده می‌کند. در نگاه اول شاید ظرفیت این باتری کم به نظر برسد و احساس کنید که شمارا اذیت می‌کند. چراکه رقبای این محصول باتری‌های با ظرفیت بزرگ‌تر و ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی دارند. اما باتری دهی نوا ۹ اس ای نسبت به حجم باتری آن کاملاً مناسب است.

به‌طوری‌که به‌راحتی استفاده سبک و روزانه شمارا تا حدود یک روز می‌تواند پاسخ‌گو باشد. ما در اجرای بازی‌های سنگین نیز باتری دهی دستگاه را تست کردیم. برای مثال گوشی نوا ۹ اس ای بعد از اجرای نیم ساعت بازی Asphalt 9، ۱۲ درصد شارژ خالی کرد. این میزان خالی کردن شارژ برای بازی Call of Duty Mobile نیز همین میزان در نیم ساعت اجرای بازی بود.

ازاین‌رو در پردازش‌های سنگین شاید اندکی احساس باتری دهی کمتری بکنید که برای یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپری طبیعی است. اما درصورتی‌که نیاز به شارژ پیدا کنید، تکنولوژی شارژ سریع ۶۶ واتی هواوی خیلی می‌تواند به شما کمک کند. چراکه شما با استفاده از شارژ ۶۶ واتی درون جعبه گوشی که از تکنولوژی Huawei Supercharge استفاده می‌کند، می‌توانید حدود ۴۰ دقیقه دستگاه خود را شارژ کنید.

ما هم سرعت شارژ هواوی نوا ۹ اس ای را تست کردیم و در تست‌های خود توانستیم در ۲۲ دقیقه دستگاه را از صفر تا ۶۹ درصد شارژ کنیم. همچنین زمان شارژ از صفر تا صد دستگاه نیز برای ما ۴۱ دقیقه بود که نسبت به زمان ادعایی هواوی که ۳۶ دقیقه است، تفاوت کمی دارد. اگر هم تصمیم به استفاده از حداکثر قدرت شارژ دستگاه دارید، باید درون منو تنظیمات باتری، گزینه‌های مربوط به شارژ بهینه دستگاه را خاموش‌کنید تا دستگاه با بیشترین سرعت ممکن شارژ شود.

دمای دستگاه نیز در حین شارژ بالا می‌رود. اما این افزایش به‌قدری نیست که آزار دهند باشد. در ادامه می‌تواند اطلاعات ثبت‌شده ما از سرعت شارژ هواوی نوا ۹ اس ای را مشاهده کنید.

جمع بندی

درمجموع نوا ۹ اس ای یک میان رده خوش‌ساخت با طراحی زیبا از هواوی است که می‌تواند انتخاب یک سری از کاربرها باشد. به‌خصوص کاربرهایی که برای آن‌ها زیبایی گوشی مهم است. دوربین نوا ۹ اس ای در نور روز مناسب است و عکس‌های خوبی ثبت می‌کند اما در نور شب باید منتظر نویز درون عکس‌ها بود.

صفحه‌نمایش مناسب اما IPS LCD و شارژ سریع در ۴۰ دقیقه سایر ویژگی‌های نوا ۹ اس ای هستند. در مقابل سخت‌افزار متوسط این دستگاه می‌تواند شمارا در اجرای نرم افزارهای سنگین اذیت کند. ازاین‌رو اگر با عدم وجود نرم افزارهای گوگل در گوشی خود مشکل ندارید و استفاده عادی و سبک از گوشی خوددارید، نوا ۹ اس ای می‌تواند یکی از انتخاب‌های شما باشد. اما اگر نیاز به توان پردازشی بالا و سرویس‌های گوگل در گوشی خوددارید، می‌توانید سراغ رقبای نوا ۹ اس ای بروید.

نظر شما درباره نوا ۹ اس ای چیست؟ به نظر شما این دستگاه تا چه اندازه ارزش خرید دارد و می‌تواند نیاز کاربران را پاسخ‌گو باشد؟ شما با عدم حضور سرویس‌های گوگل درون‌گوشی موبایل خود مشکل دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به گوشی‌های هواوی علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی هواوی P50 Pro را نیز مطالعه کنید.