آنر ایکس 7a یکی از خوش قیمتترین گوشیهای این برند است که هماکنون در اختیار تحریریه علاءالدین قرار گرفته و قصد داریم به بررسی Honor X7a بپردازیم.
آنر در گذشته زیرمجموعه شرکت هوآوی بود و پس از اعمال تحریمهای آمریکا، از این شرکت جدا شد و به صورت مستقل دستگاههای خودش را تولید میکند. محصولات این شرکت در بازههای قیمتی متفاوتی موجودند اما سریهای ارزان قیمت و میان رده، با اختلاف آمار فروش بالاتری دارند.
طبیعتا بخش عمدهای از کاربران قصد ندارند مبلغ زیادی را برای خرید تلفن همراه صرف کنند و میخواهند نیازشان را با یک دستگاه مناسب برطرف کنند. به همین دلیل رقابت زیادی در بازار دستگاههای میانرده وجود دارد و شرکتهای بزرگ در تلاشند تا سهم خود را در این بازار افزایش دهند.
ضمن تشکر از شرکت مدیاپردازش برای اینکه گوشی Honor X7a را جهت بررسی فنی/ تخصصی در اختیار ما گذاشت، شما هم میتوانید این گوشی را با گارانتی ۱۸ ماهه مدیاپردازش خریداری کنید.
نسخهی آنر X7a با ۴ گیگابایت رم در یک جعبه سفید رنگ برای ما ارسال شده که روی آن نام و تصویر دستگاه دیده میشود. در حاشیههای کناری دستگاه فقط نام دستگاه حک شده و خبری از درج ویژگیهای دستگاه نیست. پس از باز کردن جعبه با خود دستگاه روبهرو میشوید که در بخش پایین آن یک جعبه کوچکتر حاوی جعبه قاب سیلیکونی شفاف و دفترچههای راهنما است.
در بخش پایین جعبه هم یک آداپتور شارژر به همراه کابل یواسبی C قرار دارد. این آداپتور میتواند دستگاه را با توان 22.5 وات شارژ کند که برای یک دستگاه میانرده قابل قبول است. در کل تجربه جعبه گشایی شباهت زیادی به میانردههای دیگر دارد ولی خبر خوب این است که نیازی به خرید هیچ لوازم اضافهای ندارید و تمامی وسایل مورد نیازتان در جعبه عرضه میشود.
همانطور که میدانید، Honor X7a یک دستگاه اقتصادی محسوب میشود و نمیتوان از طراحی آن انتظار زیادی داشت. درست مثل دستگاههای میانرده دیگر، بدنه X7a تماما پلاستیکی است و کیفیت بالایی ندارد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از دستگاهتان بدون قاب استفاده میکنید، باید بدانید که بدنه این مدل میتواند به راحتی با اشیا تیز دچار خط و خش شود و بهتر است که برای آن یک قاب تهیه کنید.
پنل پشتی هم از پلاستیک تشکیل شده اما طراحی جالبی دارد. این قاب مات است و طرح روی آن از جا ماندن اثرانگشت و لیز خوردن گوشی از دست جلوگیری میکند که نکته خوبی است. رنگ Titanium Silver برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته که شباهت آن به رنگ آبی بیشتر است و بسته به زاویه تابش نور تغییر میکند که ظاهر آن را کمی بهبود میبخشد.
در بخش سمت چپ این قاب، ماژول مستطیل شکل دوربین دیده میشود که دو لنز بزرگ را به همراه فلش الایدی در خود جای داده است. لنز اول در دوربین اصلی قرار گرفته و در لنز دوم شاهد جایگیری دو دوربین دیگر هستیم. یک بخش مشکی بیضی شکل دیگر در این ماژول قرار دارد که فلش و یک دوربین کوچک را در خود جای داده است. در بخش پایین قاب پشتی هم لوگوی آنر دیده میشود.
اثر انگشت عموما روی قاب پشتی نمیماند و به راحتی از روی قاب پاک میشود. در سمت راست فریم شاهد قرارگیری دکمه پاور و دکمه ولوم هستیم. دکمه پاور سطح تخت و گستردهای دارد زیرا حسگر اثر انگشت را هم در خود جای داده و سمت چپ فریم هم کاملا خالی است. در بخش پایین فریم شاهد قرارگیری اسپیکر مونو، پورت یواسبی C، میکروفون اول و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هستیم.
ابعاد گوشی | ۸.۳×۷۶.۹×۱۶۷.۵ |
وزن گوشی | ۱۹۶ |
در بخش بالای دستگاه هم شاهد قرارگیری شیار سیمکارت هستیم که میتواند حداکثر دو سیمکارت را به همراه کارت حافظه در خود جای دهد. این دستگاه ضخامت ۸ میلیمتری و وزن ۱۹۷ گرمی دارد که در مقایسه با رقبا ممکن است کمی سنگین باشد. حاشیههای صفحه نمایش کمی بزرگ هستند اما تفاوتی با دستگاههای دیگر در این رنج قیمتی ندارند. دوربین سلفی هم در یک ناچ قطرهای قرار گرفته و اندازه نسبتا کوچکی دارد.
نوع پنل | TFT LCD |
اندازه صفحه | ۶.۷۵ اینچ |
رزولوشن | ۷۲۰×۱۶۰۰ |
تراکم پیکسلی | ۲۶۰ |
نرخ به روز رسانی | ۹۰ هرتز |
آنر X7a از یک پنل 6.75 اینچی السیدی TFT استفاده میکند. این پنل 85.4 درصد فضای بخش جلویی دستگاه را در بر گرفته که نسبت به رقبا خوب محسوب میشود. با وجود قرار گرفتن این دستگاه در بخش میانردههای بازار، آنر در آن از نرخ بروزرسانی 90 هرتزی استفاده کرده که میتواند به خوبی انیمیشنها را پخش کند و سرعت دستگاه را بالا ببرد.
این پنل رزولوشن 720×1600 پیکسلی دارد و 260 پیکسل را در هر اینچ جای داده است. این عدد در مقایسه با دستگاههای دیگر کم به نظر میرسد ولی به دلیل بهینهسازیهای نرمافزاری ما شاهد کمبود کیفیتی در صفحه نمایش نبودیم. رنگها در این پنل به خوبی نمایش داده میشوند ولی نمیتوان آن را با پنلهای اولد مقایسه کرد. در پایان باید در نظر داشته باشید که این دستگاه با قیمتی اقتصادی وارد بازار شده و آنر برای کم نگه داشتن آن مجبور شده تا برخی قطعات را تعویض کند.
برخلاف انتظارات کاربران، در بررسی Honor X7a متوجه شدیم که صفحه نمایش از روشنایی خوبی برخوردار است و حتی میتوان با آن در فضاهای پر نور هم کار کرد. این موضوع در دستگاههای میانرده به ندرت دیده میشود ولی وجود داشتن آن در این دستگاه بسیار خوشحال کننده است. همچنین چند قابلیت نرمافزاری هم به این دستگاه اضافه شده تا تجربه کاربری شما را بهبود ببخشند.
رزولوشن دوربینها | ۵۰و۵و۲و۲ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
ممکن در نگاه اول تصور کنید که آنر ایکس 7a دو دوربین بزرگ در قاب پشتی دارد، اما اینطور نیست. در حقیقت، آنر توانسته 4 دوربین را در این فضا جای دهد که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. این دوربینها شامل دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق میشود.
دوربین اصلی این دستگاه از یک سنسور 50 مگاپیکسلی استفاده میکند که در حالت عادی، با ترکیب پیکسلها به نسبت 4 به 1 میتواند تصاویر 12.5 مگاپیکسلی را به شما تحویل دهد. ترکیب پیکسلها باعث میشود نور بیشتری ثبت و رنگها هم بهتر نمایش داده شوند. این موضوع با در نظر گرفتن اینکه آنر X7a یک دستگاه اقتصادی محسوب میشود بسیار خوب است.
در نور روز، دوربین اصلی میتواند تصاویر رضایت بخشی ثبت کند که رنگها را به خوبی نمایش میدهند. فوکوس در دوربین اصلی هم با سرعت و دقت مناسبی انجام میشود اما ممکن است گاهی اوقات دچار خطا شود. همچنین میتوان تنظیمات دوربین را روی حالت 50 مگاپیکسلی قرار داد که به کمک آن میتوانید از همه پتانسیل سنسور بهره ببرید و تصاویر را با رزولوشن کامل ثبت کنید.
تصاویر در حالت رزولوشن کامل میتوانند جزئیات بیشتری را ثبت کنند اما در این حالت باید نور محیط زیاد باشد. اگر در شرایط نوری ضعیفتر از آن استفاده کنید، ممکن است نویز تصاویر بالا برود در حالی که سطح جزئیات آن نسبت به حالت عادی تغییری نمیکند. متاسفانه در این دوربین خبری از حالت نایت مود نیست و شما در شرایط نوری ضعیفتر باید از همان حالت عکاسی عادی استفاده کنید.
تصاویر ثبت شده در نور کم، نویز زیادی دارند و رنگها در آنها کمی بیروح میشوند. البته آنر تلاش کرده تا در این دستگاه از قدرت هوش مصنوعی استفاده کند و تصاویر را به این وسیله بهبود ببخشد. با بررسی Honor X7a میتوانیم بگوییم که این کار موثر بوده و در صورت روشن کردن گزینه AI در برنامه دوربین، شما میتوانید نتایج ثبت شده توسط دوربین را در شرایط مختلف بهبود ببخشید که ویژگی خوبی محسوب میشود.
در این ماژول یک دوربین 5 مگاپیکسلی اولتراواید هم وجود دارد که میتواند در برخی شرایط کاربردی باشد. این دوربین زاویه دید گستردهای دارد و میتواند به شما در ثبت تصاویر از فاصله نزدیک کمک کند. البته برای دریافت بهترین نتایج از این دوربین بهتر است شرایط نوری خوبی را انتخاب کنید تا سطح جزئیات و دقت رنگها به حداکثر برسد. با کاهش نور محیط، این دوربین سریعتر از دوربین اصلی تحت تاثیر قرار میگیرد و نویز افزایش مییابد.
درست مثل تمام میانردههای دیگر بازار، شما نمیتوانید از دوربین ماکرو این دستگاه هم انتظار چندانی داشته باشید. این دوربین فاصله فوکوس ثابتی دارد و میتواند تصاویر نسبتا قابل قبولی را از اجسام ثبت کند. البته رنگها و جزئیات در این تصاویر عموما کم هستند و بهتر است به جای این دوربین، از دوربین اصلی استفاده کنید و سپس روی تصاویر زوم کنید. دوربین تشخیص عمق هم فقط در حین ثبت تصاویر پرتره استفاده میشود و میتواند به دستگاه در پیدا کردن سوژه کمک کند.
فیلمبرداری با آنر ایکس 7a با سقف رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه امکانپذیر است. در این حالت شما میتوانید ویدیوهایی را ثبت کنید که سطح جزئیات قابل قبولی دارند اما ممکن است گاهی رنگها را کمی بیروح نشان دهند. یکی از نکات منفی در فیلمبرداری با این دستگاه، لرزش آن است. به دلیل نداشتن لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی، لرزش دست به وضوح در ویدئو قابل مشاهده است و روی کیفیت تصاویر تاثیر میگذارد. متاسفانه در این دستگاه مثل میانردههای دیگر، خبری از حالت فیلمبرداری صحنه آهسته نیست.
با توجه به تجربه ما در استفاده از دوربین آنر X7a باید گفت که این گوشی یک دستگاه میانرده اقتصادی محسوب میشود و مثل تمام گوشیهای این رده، نمیتوان از آن انتظار زیادی در بخش دوربین داشت. شما میتوانید با عکسبرداری در شرایط مناسب، نتایج خوبی دریافت کنید اما با تغییر وضعیت، ممکن است کیفیت فایلها کمی تغییر کنند.
رزولوشن دوربین | ۸ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
آنر X7a از یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی استفاده میکند که در ناچ قطرهای بالای صفحه قرار گرفته است. این دوربین میتواند تصاویر سلفی نسبتا با کیفیتی را ثبت کند. سطح جزئیات در این تصاویر کمی ضعیف است اما رنگها در آن نسبتا خوب نمایش داده میشوند. البته باید گفت که کاهش نور محیط، به سرعت روی تصاویر دوربین سلفی تاثیر میگذارد که موضوع جدیدی نیست.
دوربین سلفی هم میتواند با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند که قابل قبول است. ویدیوهای ثبت شده با این دوربین، کیفیت مناسبی دارند ولی نمیتوان انتظار زیادی از آنها داشت.
نام تراشه | هلیو G37 |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۱۲ نانومتری |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
آنر X7a برای انجام پردازشها از تراشه مدیاتک هلیو G37 استفاده میکند که برپایه معماری 12 نانومتری ساخته شده است. این تراشه 8 هسته پردازشی دارد که شامل 4 هسته با فرکانس 2.3 و 4 هسته با فرکانس 1.7 گیگاهرتزی میشود. همچنین برای انجام پردازشهای گرافیکی هم در این دستگاه از تراشه PowerVR GE8320 استفاده شده است.
این تراشه به همراه 4 یا 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی عرضه میشود که برای یک دستگاه اقتصادی خوب است. البته حافظه داخلی دستگاه از طریق کارت میکرو اسدی هم قابل افزایش است.
از آنجایی که آنر X7a یک دستگاه اقتصادی محسوب میشود، نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت. اما با این وجود، نتایجی که در بازیها دریافت کردیم امیدوار کننده بودند. در حین اجرای بازی کال آف دیوتی موبایل متوجه شدیم که تنظیمات گرافیکی آن از Low و تنظیمات فریم آن از High بالاتر نمیرود. اما با این شرایط، بازی به صورت پیوسته با نرخ فریم 60 اجرا شد که در کل رضایتبخش است.
البته گاهی اوقات شاهد وجود لگ در بازی بودیم اما این موضوع اصلا آزار دهنده نبود و تغییری در تجربه کاربری ایجاد نکرد. همچنین بازی آسفالت 9 هم در این دستگاه با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا شد که بسیار خوب است. اما یکی از بهترین نقاط قوت این دستگاه، پایداری عملکرد آن است. در حین اجرای بازیها حتی برای مدتهای طولانی، دستگاه اصلا داغ نشد و تنها قاب پشتی آن کمی گرم شد. اما این گرما خیلی کم بود و هیچ تغییری را در تجربه کاربری ایجاد نکرد.
بخش بنچمارکها به وضوح اقتصادی بودن دستگاه را نشان میدهد. در این بخش شاهد کسب امتیاز 100 هزار در بنچمارک آنتوتو بودیم که پتانسیل واقعی دستگاه را نشان نمیدهد. زیرا در حین اجرای این نرمافزار، بخش شبیهساز سهبعدی آن کار نکرد و باعث کاهش امتیاز کلی دستگاه شد. در بنچمارک گیکبنچ هم این امتیاز به 197 در بخش تک هستهای و 840 در بخش چند هستهای رسید.
همچنین در بررسی Honor X7a، تست اسلینگ شات 3D Mark را روی آن اجرا کردیم و به امتیاز 438 رسیدیم که برای این بازه قیمتی خوب محسوب میشود. پایداری دستگاه در بنچمارکها هم مشخص شد و این دستگاه توانست عملکرد خود را در زمان طولانی حفظ کند.
متاسفانه برخلاف برخی رقبای دیگر، آنر X7a از اسپیکرهای استریو برخوردار نیست. این دستگاه فقط از یک اسپیکر مونو در پایین فریم برخوردار است که حجم صدای مناسبی دارد. این اسپیکر کیفیت صدای خوبی دارد و تفاوت خاصی میان ولومهای مختلف آن دیده نمیشود. البته به دلیل تک کاناله بودن اسپیکر، پوشاندن آن در حین استفاده افقی بسیار آسان است که میتواند در حین بازی یا تماشای ویدیو کمی آزار دهنده باشد.
نام ونسخه رابط کاربری | UI 6.1 |
نسخه اندریود | ۱۲ |
این دستگاه به صورت پیشفرض با رابط کاربری مجیک UI 6.1 برپایه اندروید 12 عرضه میشود که ویژگیهای زیادی را در خود جای داده است. این رابط کاربری طراحی سادهای دارد اما با کمی گشت و گذار در تنظیمات آن میتوانید ویژگیهای زیادی را پیدا کنید. همچنین قابلیتهای شخصیسازی زیادی در این رابط وجود دارد که به کمک آنها میتوانید دستگاه را طبق سلیقهتان تنظیم کنید.
برای بازکردن دستگاه میتوانید از حالتهای قدیمی استفاده کنید یا حسگر اثرانگشت را تنظیم کنید. این حسگر به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده و سرعت بالایی دارد. شما همچنین بدون روشن کردن دستگاه میتوانید قفل آن را با حسگر اثرانگشت باز کنید که به سرعت انجام میشود.
حجم | ۶۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۲۲.۵ وات |
سرعت شارژ بیسیم | ۵ وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
باتری یکی از بزرگترین نقاط قوت آنر X7a محسوب میشود. این دستگاه از یک باتری عظیم 6000 میلیآمپری استفاده میکند که به کمک آداپتور عرضه شده در جعبه میتواند با توان 22.5 وات شارژ شود. این باتری حجم بسیار زیادی دارد و به لطف کم مصرف بودن پردازنده و صفحه نمایش، میتواند عمر زیادی داشته باشد. در حالت استفاده عادی، عمر باتری به 3 روز هم میرسد که بسیار چشمگیر است.
حتی اگر از دستگاهتان استفاده سنگینی میکنید، باید بدانید که عمر باتری آن در این حالت حداقل یک روز است و احتمال کمی وجود دارد که بتوانید شارژ آن را در طول یک روز تمام کنید. البته سرعت شارژ دستگاه کم است اما میتواند نیاز شما را برطرف کند و عمر باتری را در طولانی مدت افزایش دهد.
برای بررسی Honor X7a در لابراتوار مجموعه علاءالدین تمام قابلیتهای آن را آزمایش کردیم؛ این دستگاه یک میانرده اقتصادی است که نقاط قوت و ضعف خود را دارد و این موضوع در تمامی دستگاههای میانرده وجود دارد و هیچکدام از آنها بدون عیب نیستند. اگر به صفحه نمایش با نرخ بروزرسانی بالا، دوربین خوب و باتری بزرگ علاقه دارید، آنر ایکس 7a گزینه خوبی است.
این دستگاه از مشخصاتی برخوردار است که پیدا کردن برخی از آنها در دستگاههای میانرده سخت است. همچنین تمامی لوازم مورد نیاز شما در جعبه دستگاه عرضه میشود و نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای آنها ندارید. البته کمبودهایی هم در برخی قابلیتهای آن وجود دارد اما به دلیل عرضه در بازه میانرده اقتصادی، نمیتوان از آن ایراد خاصی گرفت.
اگر قصد خرید گوشی در این بازه قیمتی را دارید، به شما پیشنهاد میکنیم بررسی شیائومی ردمی ۱۲ سی و بررسی سامسونگ گلکسی A14 4G را مطالعه کنید.