در بررسی جامع پیکسل ۹ پرو ایکس ال به‌دنیای قابلیت‌ها، امکانات و نوآوری‌های آن سفر می‌کنیم تا ببینیم هوش مصنوعی بی‌نظیر آن در ویدئوهای تبلیغاتی تا چه‌حدی صحت دارد؛ همچنین، در ادامه می‌گوییم آیا Pixel 9 Pro XL می‌تواند انتظارات را برآورده سازد و به‌عنوان یک پرچمدار تمام‌عیار در بازار بدرخشد؟ با رسانه علاالدین همراه باشید تا پرسش‌ها پاسخ دهیم.

در سال 2016، گوگل اولین گوشی پیکسل را با شباهتی انکارناپذیر به آیفون ۶ اپل به جهانیان عرضه کرد، کمتر کسی تصور می‌کرد این غول نرم‌افزاری و هوش مصنوعی بتواند روزی در قلمروی گوشی‌های هوشمند، امضای منحصربه‌فرد خود را حک کند. در بازاری که حتی برندهای نامداری چون نوکیا، مایکروسافت و اچ‌تی‌سی را به ورطه‌ فراموشی کشانده، گوگل بدون تجربه کافی در دنیای گوشی‌های هوشمند مسیری طولانی و پرپیچ‌وخم را پیموده تا سری پیکسل را به‌جایگاه رفیع کنونی‌اش برساند.

آنباکسینگ پیکسل 9 پرو ایکس ال

پیکسل ۹ پرو ایکس ال از بسیاری جهات یک اسمارت‌فون استثنایی به‌شمار می‌رود؛ برای اثبات این ادعا، حتی نیازی نیست به‌‌گفته ریک استرلو که می‌گوید «We’re fully in the Gemini era» متوسل شویم. تنها با نگاهی به‌تغییرات ظاهری پیکسل ۹ درقیاس‌با نسل پیشین، می‌توان دریافت که پس از تحولات چشم‌گیر طی این سال‌ها، اکنون گوگل به‌بلوغ کامل رسیده‌است.

گوگل پیکسل ۹ پرو ایکس المشخصات سخت‌افزاری
ابعاد (میلی‌متر)8.5×76.6×162.8
وزن (گرم)221 گرم
تکنولوژی نمایشگرSuper Actua, 1B colors, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 1000nits (typ), 2000nits (HBM), 3000nits (peak)
ابعاد نمایشگر6.8 اینچ
تراشهGoogle Tensor G4 (4 nm): Octa-core (1×3.1 GHz Cortex-X4 & 3×2.6 GHz Cortex-A720 & 4×1.92 GHz Cortex-A520)
پردازنده گرافیکیMali-G715 MC7
رم و حافظه128GB 16GB, 256GB 16GB RAM, 512GB 16GB RAM, 1TB 16GB RAM; UFS 4.0
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی با سنسور 1/1.31 اینچی با دیافراگم f/1.68
سایر دوربین‌هااولتراواید 48 مگاپیکسلی با سنسور 1/2.55 اینچی
تله‌فوتو 48 مگاپیکسلی با سنسور 1/2.55 اینچی
دوربین سلفی42 مگاپیکسلی
فیلم‌برداری8K با نرخ 30 فریم‌برثانیه
4Kبا نرخ 60 فریم‌برثانیه
سیستم‌عاملAndroid 14
پشتیبانی نرم‌افزاری7 سال
ظرفیت باتری5060 میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ37 وات با فناوری PD3.0
قیمت جهانی1099 دلار

البته مهندسان گوگل می‌گویند نباید پیشگامی پیکسل ۹ پرو ایکس ال را در عرصه‌های مختلف درمقایسه‌با رقبا تفسیر کرد. گوگل بارها اعلام‌کرده که هدف اصلی‌ آن‌ها رقابت مستقیم و بی‌قید و شرط با دیگران نیست، بلکه معیارها و سنجش‌های متعددی تعریف کرده و پیشرفت سالانه‌اش را براساس آن‌ها ارزیابی می‌کند. پیکسل ۹ پرو ایکس‌ ال نیز از همین فلسفه پیروی می‌کند و در برخی جنبه‌ها پیشرو است، اما باتوجه‌به قلب تپنده ضعیف و قیمت بالای آن تنها نسبت‌به نسل‌های پیشین خودش برتری دارد.

نوآوری‌های سری پیکسل ۹ به اینجا ختم نمی‌شود؛ گوگل با معرفی این نسل گام‌های بلندی در جهت پایداری محیط زیست برداشته است. استفاده از مواد بازیافتی در ساخت بدنه و بسته‌بندی 100٪ کاغذی نشان از تعهد گوگل به کاهش اثرات زیست‌محیطی محصولات دارد؛ در ادامه به‌جزئیات بیشتری از بررسی پیکسل ۹ پرو ایکس ال می‌پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت پیکسل 9 پرو ایکس ال
طراحی و کیفیت ساخت پیکسل 9 پرو ایکس ال
ابعاد8.5×76.6×162.8
وزن221 گرم
محافظ صفحه‌نمایشGorilla Glass Victus 2
جنس بدنهآلومینیوم
استاندارد ضدآب و ذراتIP68

هنگام نخستین برخورد در بررسی گوگل پیکسل ۹ پرو ایکس ال، این تصور را در من ایجاد کرد که گویی یک دستگاهی فراتر از یک گوشی هوشمند را در دست گرفته‌ام. ظرافت و دقت در طراحی پنل جلویی و فریم آلومینیومی، حسی از لوکس بودن و کیفیت ساخت بالا را القا می‌کند که حتی در برخی از پرچمداران مطرح بازار نیز به سختی یافت می‌شود. استفاده از آلومینیوم در ساخت پنل پشتی، علاوه بر زیبایی بصری، استحکام و دوام دستگاه را نیز تضمین می‌کند.

نسبت‌تصویر 88 درصدی نمایشگر به بدنه و هم‌سطح بودن نمایشگر و فریم، جذابیت بصری پیکسل 9 پرو XL را دوچندان می‌کند. انحنای ظریف لبه‌های پنل، یادآور طراحی ارگونومیک و خوش‌دست اپل آیفون است. دو لایه پوشش Corning Gorilla Glass Victus 2 برای محافظت از نمایشگر و پنل پشتی در نظر گرفته شده است، اما توقع داشتیم کمپانی گوگل از فناوری‌های پیشرفته‌تر مانند سامسونگ استفاده کند تا میزان انعکاس نور هنگام استفاده دستگاه زیرنور خورشید درمقایسه‌با نسل پیشین کمتر شود.

طراحی مینیمالیستی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال تنها در ظاهر آن خلاصه نمی‌شود؛ گوگل با ظرافت خاصی، جزئیات را به‌خدمت گرفته تا تجربه‌ای فراتر از یک گوشی هوشمند را خلق کند. ماژول دوربین بیضی‌شکل و آلومینیومی که به‌صورت یکپارچه با بدنه ترکیب‌شده با برش‌های CNC دقیق و پرداخت سطح مات، نمادی از تعهد گوگل به طراحی کارآمد و درعین‌حال زیبا است. همچنین، دکمه‌های فیزیکی با طراحی ارگونومیک و بازخورد لمسی مطلوب، حس کنترل و اطمینان را به کاربر القا می‌کنند. حتی محل قرارگیری دکمه‌ها و پورت‌ها با دقت مهندسی شده تا دسترسی به آن‌ها در هر شرایطی آسان باشد.

طراحی و کیفیت ساخت پیکسل 9 پرو ایکس ال

گوگل در انتخاب رنگ‌بندی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال نیز جسارت به خرج داده که بدون‌شک مورد توجه علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. علاوه‌بر رنگ‌های مشکی (Obsidian) و کرم (Porcelain)، رنگ‌های صورتی (Rose Quartz) و خاکستری (Hazel) نیز به‌گزینه‌های جذاب برای خریداران خوش‌سلیقه اضافه شده‌اند. رنگ‌های جدید درکنار پرداخت مات بدنه که مقاومت بالایی در برابر اثرانگشت و لکه دارد، جلوه‌ای منحصربه‌فرد و چشم‌نواز به پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال می‌بخشند.

پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال، با ابعاد 8.5×76.6×162.8 میلی‌متر و وزن 221 گرم، در نگاه اول کمی سنگین به‌نظر می‌رسد، اما درمقایسه‌با نسل پیشین 11 گرم کاهش وزن داشته و توزیع وزن متعادل به‌همراه مهندسی دقیق شاسی باعث می‌شود که دستگاه دردست بسیار خوش‌دست‌تر از آنچه که اعداد نشان می‌دهند، احساس شود. این امر به‌لطف استفاده از مواد سبک و مقاوم مانند آلومینیوم در ساخت فریم و شیشه Gorilla Glass Victus 2 در پنل پشتی و جلویی محقق شده است.

ضخامت 8.5 میلی‌متری پیکسل ۹ پرو ایکس‌ ال، درکنار لبه‌های تخت و صیقلی، ارگونومی دستگاه را به‌سطح بالایی ارتقا می‌دهد. طراحی گوگل، نه‌تنها ظاهری مدرن و جذاب به دستگاه می‌بخشد، بلکه با افزایش سطح تماس با کف دست و توزیع فشار به‌صورت یکنواخت، دردست گرفتن آن را برای مدت طولانی راحت‌تر می‌کند. همچنین، استاندارد IP68 تضمین می‌کند که پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال در برابر نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است و می‌تواند در شرایط مختلف محیطی بدون نگرانی استفاده شود.

طراحی و کیفیت ساخت پیکسل 9 پرو ایکس ال

شاید تغییر سرتاسری ماژول دوربین سری پیکسل ۹ از برجسته‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌‌های طراحی باشد. پیکسل 8 و نسل‌های قبل‌ازآن زیبایی بصری چندانی نداشتند و حس پریمیوم را به‌کاربران القا نمی‌کردند؛ به‌خصوص زمانی‌که می‌دانستیم ازنظر قدرت سخت‌افزاری حرفی برای گفتن مقابل پرچمداران روز دنیا ندارند. به‌نظر من، گوگل توانسته برای اولین‌بار درتاریخ گوشی‌های پیکسل دستگاه با ظرافت را مخصوص کاربران با حساسیت‌های بالا تولید کند تا سطح فروش آن رشد چشم‌گیری داشته باشد.

گوگل با استفاده از تکنولوژی اولتراسونیک، عملکرد بسیار سریع و دقیقی را در شناسایی اثرانگشت ارائه می‌دهد. همچنین، الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی، امنیت این حسگر را تضمین می‌کنند و امکان فریب آن با استفاده از اثر انگشت جعلی را به حداقل می‌رسانند. درکنار حسگر اثرانگشت، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال از سیستم تشخیص چهره دو بعدی نیز بهره می‌برد که با استفاده از دوربین سلفی و الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری ماشینی، چهره کاربر را با دقت بالا شناسایی می‌کند و قفل دستگاه را باز می‌کند. همچنین، این سیستم در برابر فریب با استفاده از عکس یا ویدئو مقاوم است و امنیت بالایی را برای اطلاعات کاربر فراهم می‌کند.

نمایشگر پیکسل 9 پرو ایکس ال
نمایشگر و اسپیکر Pixel 9 Pro XL
نوع پنلSuper Actua Display
ابعاد نمایشگر6.8 اینچ
رزولوشن1344 ×2992
تراکم پیکسل486 پیکسل‌براینچ
نرخ به‌روزرسانی120 هرتز

اگرچه تحولات در طراحی سری پیکسل ۹ چشمگیر و انقلابی هستند، اما بهبودهای نمایشگر درمقایسه‌با سایر ویژگی‌ها کمتر رادیکال به‌نظر می‌رسند؛ به‌این‌معنی که پیشرفت چندانی دراین بخش مشاهده نخواهیم کرد. نمایشگر پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال با افزایش 0.1 اینچی نسبت‌به پیکسل 8 پرو به 6.8 اینچ رسیده و با نسبت‌تصویر به‌بدنه‌ بهبودیافته، فضای بیشتری از نمای جلویی دستگاه را به‌خودش اختصاص داده است. افزایش ابعاد نمایشگر، درکنار کاهش حاشیه‌های اطراف نمایشگر، تجربه‌ بصری فراگیرتری را برای کاربر به‌ارمغان می‌آورد.

پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال، با نمایشگر 6.8 اینچی Super Actua Display، تجربه‌ای بصری فراگیر و خیره‌کننده را به کاربران ارائه می‌دهد؛ پنل LTPO OLED با رزولوشن 1344 ×2992 پیکسل و تراکم پیکسلی 486 پیکسل‌براینچ، تصاویر را با جزئیات فوق‌العاده و شفافیت بی‌نظیر به‌نمایش می‌گذارد. فناوری LTPO در این نمایشگر، امکان تغییر نرخ به‌روزرسانی بین 1 تا 120 هرتز را به صورت پویا فراهم می‌کند. این قابلیت، علاوه‌بر نمایش روان‌تر محتوا، با تطبیق نرخ به‌روزرسانی با نوع محتوای درحال نمایش، مصرف انرژی را بهینه می‌کند و به افزایش عمر باتری کمک می‌کند.

نمایشگر پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال با پشتیبانی از استانداردهای Dolby Vision و +HDR10، تصاویری سینمایی با کنتراست و روشنایی بالا را در دستان شما قرار می‌دهد. این استانداردها، با افزایش دامنه دینامیکی تصاویر، جزئیات بیشتری را در صحنه‌های تاریک و روشن نمایان می‌کنند و تجربه‌ی تماشای فیلم و سریال را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهند. نمایشگر بزرگ 6.8 اینچی نیز با نسبت‌تصویر 20:9، فضای کافی را برای انجام چند کار همزمان و مشاهده‌ی محتوا در حالت تمام صفحه فراهم می‌کند.

کیفیت نمایشگر پیکسل 9 پرو ایکس ال
کیفیت نمایشگر پیکسل 9 پرو ایکس ال

گوگل برای تولید پرچمداران سری پیکسل 9 از پنل 8 بیتی پیشرفته و فناوری dithering استفاده‌کرده که توانایی نمایش طیف رنگی وسیع و چشم‌نوازی را دارد و فراتر از محدوده‌های استاندارد sRGB و DCI-P3 است. شبیه‌سازی رنگ‌ها در گوشی‌های پیکسل 9 بیشتر ازطریق ترکیب سریع پیکسل‌های مجاور، عمق رنگی نزدیک به 10 بیت را فراهم می‌کند و به‌معنای واقعی کلمه، دنیایی از رنگ‌ها را در دستان شما قرار می‌دهد. نتیجه‌ فناوری دیترینگ، نمایش گرادیان‌های رنگی با نرمی و طبیعی است که پیش‌ازاین در گوشی‌های هوشمند کمتر دیده می‌شدند. همچنین، جزئیات بیشتری در تصاویر و ویدئوهای HDR نمایان می‌شود که به‌خصوص هنگام مشاهده‌ محتوای با کیفیت بالا، تفاوت چشمگیری ایجاد می‌کند.

پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال با حداکثر روشنایی 3000 نیت، حتی در محیط‌های بسیار روشن و زیر نور مستقیم خورشید، امکان مشاهده‌ واضح محتوا را فراهم می‌کند.؛ درواقع، این میزان روشنایی، به‌لطف فناوری HDR به نمایش جزئیات دقیق در صحنه‌های با کنتراست بالا کمک می‌کند. همچنین، حداقل روشنایی 1 نیتی برای محیط‌های تاریک بسیار مناسب است و با کاهش نور آبی از خستگی چشم جلوگیری می‌کند.

در بخش تنظیمات نمایشگر پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال، کاربران به گزینه‌های متعددی برای شخصی‌سازی دسترسی دارند. برای‌مثال،با انتخاب Colors، می‌توان بین پروفایل‌های رنگی مختلفی مانند «Natural» و «Adaptive» جابه‌جا شد. هریک ازاین پروفایل‌ها، با تنظیم دقیق دمای رنگ و اشباع، تجربه‌ بصری متفاوتی را ارائه می‌دهند. پروفایل Natural با هدف نمایش دقیق رنگ‌ها و نزدیک بودن به فضای رنگی sRGB طراحی شده است، اما پروفایل Adaptive به‌صورت هوشمند، دمای رنگ و اشباع را براساس محتوای نمایش داده‌شده تنظیم می‌کند تا بهترین کیفیت تصویر را در هر شرایطی ارائه دهد.

پروفایل رنکی پیکسل 9 پرو ایکس ال

علاوه‌براین، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال از فناوری Smooth Display بهره می‌برد که نرخ به‌روزرسانی نمایشگر را به‌صورت پویا و بسته‌به نوع محتوا بین یک تا 120 هرتز تغییر می‌دهد؛ البته فعال‌سازی آن باعث افزایش انرژی باتری می‌شود. درصورت خاموش بودن، نرخ به‌روزرسانی تصویر به‌صورت خودکار روی 60 هرتز تنظیم‌شده که برای دستگاهی پرچمدار کمی پایین محسوب می‌شود، اما باتری بسیار کمتری مصرف می‌کند؛ ازاین‌سو، گوگل دستگاه را به‌صورت پیش‌فرض 60 هرتز عرضه کرده‌است.

سیستم صوتی استریوی بهبودیافته در Pixel 9 Pro XL تجربه‌ شنیداری غنی و فراگیری را به کاربران ارائه می‌دهد. پرچمدار گوگل با دو بلندگوی قدرت‌مند تشکیل شده که در بالا و پایین دستگاه قرار گرفته‌اند. پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال با برخورداری از فناوری‌های پیشرفته پردازش سیگنال دیجیتال و الگوریتم‌های هوشمند، صدایی متعادل و شفاف را در تمامی سطوح صدا تولید می‌کند.

اسپیکر پیکسل 9 پرو ایکس ال

درمقام‌مقایسه‌با نسل‌های پیشین، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال برای اکثر سناریوهای روزمره، ازجمله تماشای ویدیو، بازی و موسیقی کافی است. همچنین، این دستگاه از فناوری‌های صوتی پیشرفته‌ای مانند Dolby Atmos و صدای تطبیقی بهره می‌برد که تجربه‌ی شنیداری را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهند. Dolby Atmos با ایجاد حس فراگیر بودن صدا، کاربر را در مرکز صحنه قرار می‌دهد و صدای تطبیقی نیز با تنظیم خودکار صدا براساس محیط و محتوای درحال پخش، بهترین کیفیت صدا را درهر شرایطی ارائه می‌دهد.

بررسی‌ ما در رسانه علاالدین تخصصی نشان می‌دهد که پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال در حفظ تعادل بین فرکانس‌های مختلف صدا موفق عمل می‌کند؛ به‌این‌معنی که صدا واضح و تمامی جزئیات موسیقی و گفتار به‌خوبی شنیده می‌شوند. همچنین، باس عمیق و قدرت‌مند، بدون غلبه بر فرکانس‌های میانی و بالا، تجربه‌ شنیداری غنی و لذت‌بخشی را برای کاربر فراهم می‌کند.

رابط کاربری پیکسل 9 پرو ایکس ال
رابط کاربری و نرم‌افزار پیکسل 9 پرو ایکس‌ال

با وجود اینکه پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال در زمینه‌ قدرت خام پردازنده، احتمالا درمقایسه‌با برخی از رقبا مانند سامسونگ و اپل برتری نداشته باشد، اما در زمینه‌ نرم‌افزار و تجربه‌ کاربری، به‌لطف بهره‌گیری از هوش مصنوعی پیشرفته و اندروید خام، عملکردی بی‌نظیر را ارائه می‌دهد.؛ در ادامه به بررسی قابلیت‌های نرم‌افزاری پیکسل ۹ پرو ایکس ال می‌پردازیم.

گوگل با معرفی جمنای (Gemini AI)، گامی بلند در عرصه‌ هوش مصنوعی برداشته است؛ این پلتفرم قدرت‌مند با قابلیت‌های یادگیری عمیق ماشینی و پردازش مدل‌های زبان بزرگ (LLMs)، امکان اجرای طیف وسیعی از وظایف هوشمند را فراهم می‌کند. از ترجمه همزمان و پاسخ به سوالات پیچیده گرفته تا تولید محتوا و خلاصه‌سازی متون، جمنای تجربه‌ کاربری را به‌سطح جدیدی ارتقا می‌دهد و پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال را به یک دستیار هوشمند همه‌کاره تبدیل می‌کند.

اما حتی اگر از علاقه‌مندان به هوش مصنوعی نباشید، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال همچنان تجربه‌ کاربری دلپذیر، روان و سریعی را ارائه می‌دهد که از اندروید خام انتظار می‌رود. رابط کاربری ساده و کارآمد، در کنار بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری، باعث می‌شود که دستگاه به‌سرعت به دستورات شما پاسخ دهد و اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها بدون هیچ گونه لگ یا تاخیری انجام شود.

اسکرین شات از هوش مصنوعی پیکسل 9 پرو ایکس ال
اسکرین شات از هوش مصنوعی پیکسل 9 پرو ایکس ال
اسکرین شات از هوش مصنوعی پیکسل 9 پرو ایکس ال

اگرچه پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال در ابتدا با اندروید 14 عرضه شد، اما گوگل با ارائه به‌روزرسانی‌های منظم و سریع، همواره آخرین ویژگی‌ها و بهبودهای امنیتی را برای این دستگاه فراهم می‌کند. همچنین، با پشتیبانی طولانی‌مدت از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، کاربران می‌توانند برای سال‌ها از آخرین نسخه اندروید و ویژگی‌های جدید آن لذت ببرند.

مولد هوش مصنوعی Gemini پس از ادغام با Google Assistant، به یک دستیار صوتی پیشرفته تبدیل شده که فراتر از تنظیم هشدار عمل می‌کند و تجربه‌ای نزدیک به «مکالمه دوطرفه”»را بین کاربر و دستگاه ایجاد می‌کند؛ همان رویایی که سال‌ها پیش در مراسم رونمایی از سیری مطرح شد. چنین پیشرفت چشمگیری، مرهون قابلیت‌های یادگیری عمیق ماشینی و پردازش زبان طبیعی Gemini است که امکان تعامل طبیعی‌تر و هوشمندانه‌تر با دستگاه را فراهم می‌کند.

قابلیت نامه‌نگاری جمنای در پیکسل 9 پرو ایکس ال
قابلیت نامه‌نگاری جمنای در پیکسل 9 پرو ایکس ال
قابلیت نامه‌نگاری جمنای در پیکسل 9 پرو ایکس ال

با جمینای کاربران می‌توانند طیف وسیعی از وظایف را با استفاده از دستورات صوتی انجام دهند، از آشپزی و نوشتن ایمیل‌های چالشی گرفته تا یافتن پاسخ پرسش‌های پیچیده و تولید محتوا. همچنین، با بهره‌گیری از توانایی‌های Gemini AI در تولید تصاویر، کاربران می‌توانند تصاویر واقع‌گرایانه و خلاقانه‌ای را براساس توصیفات خود ایجاد کنند. علاوه بر این، با استفاده از اشتراک Gemini Advanced، کاربران می‌توانند به قابلیت مکالمه با دستگاه به زبان طبیعی دسترسی پیدا کنند، هرچند این قابلیت هنوز در مراحل اولیه توسعه است و محدودیت‌هایی دارد.

پیکسل 9 پرو ایکس ال قابلیت پیکسل استودیو
پیکسل 9 پرو ایکس ال قابلیت پیکسل استودیو
پیکسل 9 پرو ایکس ال قابلیت پیکسل استودیو
پیکسل 9 پرو ایکس ال قابلیت پیکسل استودیو

درحالی‌که هوش مصنوعی Gemini همچنان در حال تکامل و بهبود است، اما به‌شکل چشمگیری به تحقق رویای یک دستیار صوتی واقعا هوشمند نزدیک شده است. با پیشرفت‌های بیشتر در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، می‌توان انتظار داشت که Gemini در آینده قابلیت‌های بیشتری را ارائه دهد و تجربه‌ کاربری را به‌سطح بالاتری ارتقا بخشد و به یک همراه همه‌کاره و هوشمند در زندگی روزمره تبدیل شود.

باوجوداینکه سری پیکسل ۹ به تراشه‌ قدرتمند Tensor G4 مجهز شده که واحدهای پردازش عصبی (NPU) پیشرفته‌ای را برای اجرای بومی قابلیت‌های هوش مصنوعی در اختیار دارد، اما بسیاری از ابزارهای پیشرفته‌ Gemini برای عملکرد بهینه و کامل، همچنان به اتصال اینترنت نیاز دارند. وابستگی به اینترنت، به‌دلیل پیچیدگی الگوریتم‌ها و حجم بالای داده‌های مورد نیاز برای پردازش در برخی از قابلیت‌های پیشرفته‌ است. باوجوداین، واحد پردازش عصبی قدرت‌مند تانسور G4، با سرعت و کارایی بالا، در تسریع پردازش‌های محلی و کاهش تأخیر در تولید نتایج نقش مهمی ایفا می‌کنند.

ابزار ویرایش تصویر Reimagine از ویژگی‌‌های منحصربه‌فرد چمینای محسوب می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد با انتخاب بخشی از تصویر و تایپ عبارتی توصیفی، سوژه‌ای تولیدشده با هوش مصنوعی را به عکس اصلی اضافه کنند. چنین قابلیتی از مدل‌های مولد پیشرفته، پتانسیل بالایی برای خلاقیت و ویرایش تصاویر دارد. برای جلوگیری از سواستفاده و تولید محتوای نامناسب، گوگل محدودیت‌هایی را در قالب یک لیست سیاه از کلمات و عبارات ممنوعه برای این قابلیت در نظر گرفته است. شاید محدودیت‌ها کارایی Reimagine را در برخی موارد کاهش دهند، اما برای حفظ امنیت و اخلاق در استفاده ازاین فناوری ضروری هستند.

هوش مصنوعی ای ایمیجین پیکسل 9 پرو ایکس ال
هوش مصنوعی ای ایمیجین پیکسل 9 پرو ایکس ال

باوجود محدودیت‌ها، Reimagine همچنان گزینه‌ کارآمد و قدرتمندی برای ویرایش تصاویر محسوب می‌شود. نتایج تولیدشده توسط این ابزار، گاهی اوقات به‌حدی واقع‌گرایانه هستند که تشخیص واقعی یا مصنوعی بودن آن‌ها را دشوار می‌کنند. به‌نظرم این قابلیت، پتانسیل بالایی برای تغییر نحوه‌ ویرایش و خلق تصاویر دارد و می‌تواند ابزار قدرت‌مندی برای عکاسان و هنرمندان باشد.

علاوه‌بر Reimagine، گوگل اپلیکیشن جدیدی تحت‌عنوان Pixel Studio را معرفی کرده که به‌کاربران اجازه می‌دهد تصاویر کارتونی مربعی را براساس توصیفات متنی تولید کنند. اپلیکیشن جدید پیکسل استودیو با ارائه سبک‌های مختلف مانند کارتون سه‌بعدی، پوستر و بازی‌های ویدئویی رترو و امکان استفاده از پرامپت‌های دقیق و پرجزئیات، ابزاری قدرت‌مند برای خلق تصاویر خلاقانه و سرگرم‌کننده است؛ Pixel Studio نیز مانند Reimagine، لیستی از کلمات ممنوعه دارد که برای دسترسی به آن نیاز به اتصال اینترنت خواهد بود.

پیکسل استودیو پیکسل 9 پرو ایکس ال
پیکسل استودیو پیکسل 9 پرو ایکس ال
پیکسل استودیو پیکسل 9 پرو ایکس ال
پیکسل استودیو پیکسل 9 پرو ایکس ال

اپلیکیشن Pixel Screenshots در پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال، قابلیتی پیشرفته برای مدیریت و سازماندهی اسکرین‌شات‌ها ارائه می‌دهد که فراتر از یک گالری ساده است. این اپلیکیشن، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، امکان جستجوی هوشمند و بازیابی سریع اطلاعات از میان اسکرین‌شات‌ها را فراهم می‌کند. هربار که کاربر اسکرین‌شاتی می‌گیرد، به‌صورت خودکار به این اپلیکیشن اضافه می‌شود و با استفاده از الگوریتم‌های پردازش تصویر و متن، اطلاعات موجود در اسکرین‌شات‌ها استخراج و دسته‌بندی می‌شوند.

قابلیت پیکسل اسکرین شات گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال
قابلیت پیکسل اسکرین شات گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال

با استفاده از Pixel Screenshots، کاربران می‌توانند به راحتی اسکرین‌شات‌های مورد نظر خود را براساس کلمات کلیدی، تاریخ، یا حتی محتوای بصری پیدا کنند. به‌عنوان‌مثال، اگر به‌دنبال اسکرین‌شاتی از یک آدرس خاص هستید، کافی است نام خیابان یا کد پستی را در اپلیکیشن جستجو کنید تا تمام اسکرین‌شات‌های مرتبط نمایش داده شوند. همچنین، درصورتی‌که از یک پیام متنی یا ایمیل اسکرین‌شات بگیرید، اپلیکیشن به‌صورت هوشمند نام فرستنده و گیرنده و حتی بخشی از متن پیام را تشخیص می‌دهد و امکان جستجوی سریع‌تر و دقیق‌تر را فراهم می‌کند.

اگرچه درحال‌حاضر امکان درخواست مستقیم اسکرین‌شات از Gemini وجود ندارد، اما باتوجه‌به قابلیت‌های یادگیری ماشینی این دستیار هوشمند، می‌توان انتظار داشت که در آینده این قابلیت نیز به آن اضافه شود. درهرصورت، پیکسل اسکرین‌شات با قابلیت‌های پیشرفته‌، تجربه‌ مدیریت و استفاده از اسکرین‌شات‌ها را بهبود بخشد و به کاربران کمک می‌کند تا اطلاعات مورد نیاز را به‌سرعت و سهولت پیدا کنند.

قابلیت Add Me در اپلیکیشن دوربین سری پیکسل ۹ با بهره‌مندی از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های پیشرفته‌ پردازش تصویر، به کاربران اجازه می‌دهد تا به راحتی عکس‌هایشان را به عکس‌های گروهی اضافه کنند، حتی اگر در زمان گرفتن عکس اصلی حضور نداشته باشند. با ترکیب دو عکس و تطبیق هوشمندانه‌ آن‌ها، تصویری یکپارچه و طبیعی ایجاد می‌کند که گویی همه در یک لحظه درکنارهم بوده‌اند.

قابلیت اد می گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال
قابلیت اد می گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال
قابلیت اد می گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال

استفاده از Add Me بسیار ساده و کاربرپسند است؛ ابتدا یک عکس از گروه بدون حضور خودتان بگیرید، سپس گوشی را به یکی از اعضای گروه داده و خودتان در جای او قرار بگیرید. در این مرحله، اپلیکیشن دوربین با استفاده از واقعیت افزوده، تصویر قبلی را به‌صورت شفاف روی صحنه‌ فعلی نمایش می‌دهد تا عکاس جدید بتواند شما را به درستی در کادر قرار دهد. پس از گرفتن عکس دوم، الگوریتم‌های هوش مصنوعی به سرعت دو تصویر را با هم ترکیب می‌کنند و نتیجه‌ی نهایی را نمایش می‌دهند.

باتوجه‌به بررسی و تجربه کاربری من هنگام استفاده از ویژگی Add Me، باید بگویم در شرایط نوری مناسب و با ژست‌های ثابت بهترین عملکرد را دریافت خواهید کرد، اما پیکسل ۹ پرو ایکس ال حتی در شرایط چالش‌برانگیزتر نیز نتایج معقولی ارائه می‌دهد. البته، با دقت در جزئیات تصویر نهایی، احتمالا برخی ناهماهنگی‌ها یا مصنوعی بودن در ترکیب تصاویر مشاهده شود. بااین‌حال، قابلیت Add Me به خوبی قدرت پردازش تصویر و هوش مصنوعی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال را به نمایش می‌گذارد و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، تجربه‌ عکاسی را بهبود بخشید و لحظات خاطره‌انگیز را به‌شکلی کامل‌تر ثبت کرد.

در نهایت، قابلیت Satellite SOS درحال تبدیل شدن به یک ویژگی رایج در گوشی‌های هوشمند جدید اندرویدی است. گوگل برای قابلیت Satellite SOS سری جدید پیکسل ۹ با خدمات هماهنگی پاسخ اضطراری Garmin Response همکاری کرد که بسیار کاربردی خواهد بود. درحال‌حاضر، این سرویس فقط در ایالات متحده و برای کاربران سری پیکسل ۹ دردسترس است.

آمار نشان می‌دهد Garmin Response سالانه بیش از 17000 سرویس SOS را در بیش از 150 کشور مدیریت می‌کند، بنابراین احتمالا روزی شاهد این سرویس در سایر کشورها باشیم. به‌نظر می‌رسد گوگل به‌دنبال رفع مشکلات باشد؛ و زمانی که تمام مشکلات برطرف شود، گوگل این سرویس را به بازارهای جدید گسترش دهد. درحال‌حاضر، Garmin با یک شبکه جهانی از متخصصان جست‌وجو و نجات، گارد ساحلی، سفارتخانه‌ها و دیگر سازمان‌هایی که می‌توانند شما را از مشکل نجات دهند، همکاری می‌کند.

گوگل دراین‌زمینه شریک دیگری به‌نام Skylo دارد که ارائه‌دهنده خدمات شبکه غیرزمینی (NTN) است؛ به‌این‌معنی که با تعدادی از اپراتورها و حامل‌های ماهواره‌ای در سراسر جهان برای ارائه اتصال اضطراری در مناطقی که اتصال سلولی یا وای‌فای وجود ندارد، همکاری می‌کند. شبکه Skylo به‌صورت ۲۴ ساعته و در سطح جهانی کار می‌کند، بنابراین مانعی برای گسترش قابلیت Satellite SOS پیکسل ۹ نیز وجود ندارد.

دوربین‌های گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال
سیستم دوربین PIxel 9 Pro XL
دوربین اصلی50 مگاپیکسل ISOCELL GN1
اولتراواید48 مگاپیکسل Samsung S5KGM5
تله‌فوتوSamsung 48 مگاپیکسل S5KGM5
سلفی42 مگاپیکسل Sony IMX858

ماژول پیکسل 9 پرو ایکس‌ال درمقایسه‌با پیکسل 8 پرو، تقریبا بدون تغییر باقی‌مانده و تنها لنز اولتراواید آن کمی تغییر کرده‌است. باید یادآور شویم پیکسل 8 پرو در زمان عرضه هم پیشرفت چشمگیری محسوب نمی‌شد و انتظار می‌رفت گوگل برای نسل نهم ارتقا سخت‌افزاری بیشتری را اعمال کند. گوگل به‌عنوان یک غول نرم‌افزاری، به‌جای سخت‌افزار، تمرکزش را روی بهبود هوش مصنوعی معطوف کرده‌است. البته، نباید از حق بگذریم، چراکه لنز سلفی 42 مگاپیکسلی تغییرات اساسی داشته و کاربران می‌توانند روی آن حساب کنند.

سنسور 1/1.31 اینچی ISOCELL GN1 سامسونگ در Pixel 9 Pro XL از رزولوشن 50 مگاپیکسل بهره می‌برد؛ درحالی‌که تولیدکنندگان چینی سنسورهای یک اینچی را برای تولید گوشی‌های قاتل پرچمدار و پرچمدار عادی‌‌سازی کرده و شرایط چالش‌برانگیزی را ایجاد کرده‌اند. باتوجه‌به اینکه آیفون 16 پرو مکس و گلکسی S24 اولترا نیز از سنسورهایی با اندازه مشابه استفاده می‌کنند، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال ازنظر اندازه سنسور در وضعیت نامناسبی قرار ندارد و همچنان می‌تواند رقیبی برای پرچمداران محبوب بازار باشد.

دوربینحسگرلنزویژگی‌ها
دوربین واید50 مگاپیکسل
ابعاد 1/1.31 اینچ
پیکسل‌ 1.2 میکرومتری
فاصله‌کانونی 24 میلی‌متری
دیافراگم f/1.68
فوکوس خودکار لیزری
فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel
لرزش‌گیر اپتیکال
فیلم‌برداری 8K با نرخ 30 فریم‌برثانیه
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 12.5 مگاپیکسل
Zoom Enhance
دوربین اولتراواید48 مگاپیکسل
ابعاد 1/2.55 اینچ
پیکسل‌های 0.7 میکرومتری
فاصله‌کانونی 12 میلی‌متری
دیافراگم f/1.7
فوکوس خودکار تشخیص فاز چندجهتی
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 12.5 مگاپیکسل
دوربین تله‌فوتو48 مگاپیکسل
ابعاد 1/2.55 اینچ
پیکسل‌های 0.7 میکرومتری
فاصله‌کانونی 110 میلی‌متری
دیافراگم f/2.8
فوکوس خودکار تشخیص فاز چندجهتی
لرزش‌گیر اپتیکال
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 12.5 مگاپیسل
بزرگ‌نمایی 5 برابری اپتیکال
دوربین سلفی42 مگاپیکسل
ابعاد 1/1.31 اینچ
پیکسل‌های 0.7 میکرومتری
فاصله‌کانونی 18 میلی‌متری
دیافراگم f/2.2
فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 10.5 مگاپیکسل

لنز تله‌فوتو با سنسور 48 مگاپیکسلی و بزرگ‌نمایی اپتیکال 5 برابری، ازنظر اندازه سنسور و قابلیت زوم، قابل مقایسه‌با گلکسی و آیفون است. بااین‌حال، حداقل فاصله فوکوس پیکسل در حدود 75 سانتی‌متر است که درمقایسه‌با گلکسی یک نقطه ضعف محسوب می‌شود و در عکاسی ماکرو محدودیت‌های زیادی برای کاربران ایجاد می‌کند.

دوربین سلفی نیز با یک سنسور 42 مگاپیکسلی جدید جایگزین سنسور 10.5 مگاپیکسلی نسل قبلی شده‌است. گوگل مانند نسل‌های پیشین از حالت اولتراواید برای سلفی استفاده کرده تا کاربران بتوانند برای ثبت عکس‌های دست‌جمعی راحت‌تر باشند؛ همچنین، فوکوس خودکار درمقایسه‌با نسل پیشین بهبود یافته که مزیت بزرگی برای کاربران به‌شمار می‌رود.

عکاسی با پیکسل 9 پرو ایکس ال

لنز اولتراواید پیکسل 9 پرو ایکس‌ ال نیز تنها تغییر مثبت سخت‌افزاری سیستم دوربین محسوب می‌شود. گوگل از یک سنسور 1/2.55 اینچی به‌جای سنسور 1/2.0 اینچی استفاده کرده که با گشودگی دیافراگم f/1.7 و پیکسل‌هایی به‌ضلع 0.7 میکرومتر می‌تواند عکس‌های نسبتا معقولی بگیرد. طبق بررسی و مقایسه ما با پیکسل ۹ پرو ایکس ال، کاهش اندازه سنسور می‌تواند تاثیر منفی روی جزئیات و نویز تصویر در شرایط نوری مختلف داشته باشد. بااین‌حال، قابلیت Quad Bayer یک مزیت بزرگ نسبت‌به سنسورهای 1/2.55 اینچی در آیفون و گلکسی محسوب می‌شود، چراکه امکان ترکیب پیکسل‌ها و بهبود عملکرد در شرایط نوری کم را فراهم می‌کند.

همان‌طورکه گفتیم، گوگل با تکیه‌بر قابلیت‌های نرم‌افزاری و هوش مصنوعی تلاش می‌کند تا تجربه‌ عکاسی با کیفیتی را به کاربران ارائه دهد. قابلیت‌هایی مانند Super Res Zoom و Night Sight به‌همراه Real Tone با بهره‌مندی از الگوریتم‌های پیشرفته، می‌توانند تصاویر را در شرایط نوری مختلف بهبود بخشیده و جزئیات بیشتری را ثبت کنند. همچنین، پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) جدید در تراشه‌ Tensor G4 با سرعت و کارایی بالا، به‌پردازش سریع‌تر و بهینه‌تر تصاویر کمک می‌کند.

طبق بررسی من با پیکسل ۹ پرو ایکس ال، جزئیات تصاویر دوربین اصلی به شکل واضح و دقیقی ثبت می‌شوند و رندرینگ کلی صحنه‌ها بسیار طبیعی و چشم‌نواز هستند. در برخی شرایط نوری خاص، ممکن است نشانه‌هایی از پیکسل شدن در تصاویر مشاهده شود، اما الگوریتم‌های شارپنینگ به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که از پردازش بیش از حد بافت‌ها و ایجاد مصنوعیت در تصویر جلوگیری می‌کنند. همچنین، نویز در تصاویر به حداقل رسیده است و در اکثر شرایط نوری، قابل تشخیص نیست.

گستره دینامیکی تصاویر بسیار گسترده هستند و جزئیات را در نواحی تاریک و روشن صحنه به‌خوبی حفظ می‌کند. بااین‌حال، همانند نسل‌های قبلی گوشی‌های گوگل، تمایل به افزایش کنتراست در تصاویر وجود دارد که در برخی موارد منجر به تیره‌تر شدن سایه‌ها شود. همچنین، درمقایسه‌با گوشی‌های سامسونگ، رنگ‌ها در تصاویر پیکسل ۹ پرو ایکس‌ ال کمی ملایم‌تر و خنثی‌تر به‌نظر می‌رسند.

کیفیت دوربین اصلی پیکسل 9 پرو ایکس ال
کیفیت دوربین اصلی گلکسی اس 24 اولترا
کیفیت دوربین اصلی آیفون 15 پرو مکس

درزمینه‌ عکاسی پرتره، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال با ترکیب سنسور اصلی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی قادر به‌ثبت پرتره‌هایی با جداسازی سوژه و پس‌زمینه به‌صورت طبیعی و جزئیات بالا است. البته سطح تاری پیش‌فرض درحالت پرتره می‌تواند برای برخی کاربران بیش‌ازاندازه به‌نظر برسد و نیاز به تنظیم دستی داشته باشد.

درحالت عکاسی با رزولوشن 50 مگاپیکسلی، جزئیات بیشتری در تصاویر ثبت می‌شود، اما در صحنه‌ها و سناریوهای مختلف به‌دلیل محدودیت‌های فیزیکی سنسور و لنز، با کاهش جزئی در رزولوشن و افزایش نویز مواجه می‌شویم. درحالت بزرگ‌نمایی 2 برابری، پیکسل ۹ پرو ایکس‌ ال عملکرد معقولی دارد، اما درمقایسه‌با سایر پرچمداران مانند گلکسی S24 اولترا، حفظ جزئیات و رزولوشن کمتری در زوم بالا دارد.

کیفیت عکس پیکسل 9 پرو ایکس ال
کیفیت عکس گلکسی اس 24 اولترا
کیفیت عکس آیفون 15 پرو مکس

لنز تله‌فوتو پیکسل ۹ پرو ایکس ال، با وجود عملکرد قابل‌قبول در ثبت تصاویر، فاقد نوآوری‌های چشم‌گیر است و برتری نسبت‌به رقبای خودش ندارد؛ هنگام بررسی، ساقی خوانساری، عکاس رسانه علاالدین تجربیاتش را با من درمیان گذاشت و به‌نتیجه رسیدیم که رزولوشن تصاویر در سطح مطلوبی قرار دارد، اما در ارائه جزئیات بسیار ریز و شارپنس بالا، ضعف‌های زیادی مشاهده می‌شود. محدودیت در حداقل فاصله فوکوس، درمقایسه‌با دوربین‌های پرچمدار مانعی در ثبت جزئیات دقیق از سوژه‌های نزدیک ایجاد می‌کند، اما عملکرد دوربین در بازتولید گستره دینامیکی وسیع و رنگ‌های طبیعی رضایت‌بخش است.

در بزرگ‌نمایی 5 برابری، حالت پرتره به‌صورت پیش‌فرض دردسترس نیست و استفاده از روش‌های جایگزین توصیه نمی‌شود. برای عکاسی پرتره با فاصله‌کانونی 110 میلی‌متری، استفاده از حالت Photo پیشنهاد می‌شود. درمقایسه‌با گلکسی و آیفون، سطح جزئیات ثبت‌شده با پرچمدار گوگل در محدوده مشابهی قرار دارد. پیکسل در مقایسه عملی عملکرد قابل‌قبولی به‌نمایش می‌گذارد، اما فاقد ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که آن را در جایگاه برتری قرار دهد.

هنگام بررسی سیستم دوربین، متوجه شدم پیکسل ۹ پرو ایکس ال درحالت بزرگ‌نمایی 10 برابری، تفاوت چندانی بین گلکسی S24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس مشاهده نمی‌شود. البته به‌‌نظرم تصاویر آیفون اندکی نویز بیشتری داشته باشند، اما سطح جزئیات در تصاویر ثبت‌شده با هرسه دوربین تقریبا یکسان است.

تله‌فوتو 10 برابری پیکسل 9 پرو ایکس ال
تله‌فوتو 10 برابری گلکسی اس 24 اولترا
تله‌فوتو 10 برابری آیفون 15 پرو مکس

حسگر اولتراواید تصاویری با کیفیت بسیار بالا و چشم‌نوازی را به‌نمایش می‌گذارد؛ درواقع، این دوربین قادر به‌ثبت جزئیات فراوان در صحنه است و با پردازش طبیعی و دور از مصنوعی‌سازی، عکس‌هایی با ظاهر واقعی و دل‌پذیر تولید می‌کند. پارامترهای کلی تصویر نیز با ویژگی‌های بصری معمول دوربین‌های پیکسل شامل کنتراست بالا، رنگ‌های زنده و وضوح مناسب همخوانی دارند.

به‌نظر می‌رسد سنسور پیشرفته‌تر به‌کاررفته در پیکسل ۹ پرو ایکس ال در زمینه ارائه جزئیات نسبت‌به رقبای اصلی برتری می‌بخشد. در تصاویر ثبت‌شده این گوشی هوشمند جزئیات ریزتری مشاهده می‌شود که آیفون 15 پرو مکس و گلکسی S24 اولترا وجود ندارد که نشان‌دهنده توانایی بالاتر سنسور در تفکیک جزئیات است. استفاده از حالت full-res در دوربین اولتراواید بهبود قابل لمسی در جزئیات ایجاد نمی‌کند که می‌تواند به دلیل محدودیت‌های لنز دوربین، الگوریتم‌های پردازش تصویر یا رزولوشن نمایشگر مورد استفاده برای مشاهده تصاویر باشد.

باتوجه‌به محدودیت لنز تله‌فوتو در فوکوس روی سوژه‌های نزدیک، گوگل از دوربین اولتراواید برای پیاده‌سازی حالت ماکرو استفاده کرده است. در بزرگ‌نمایی 1x و فعال بودن فوکوس خودکار ماکرو، درصورتی‌که فاصله سوژه از دوربین کمتر از حداقل فاصله فوکوس لنز اصلی باشد، گوشی به‌صورت خودکار به دوربین اولتراواید سوئیچ کرده و با استفاده از قابلیت فوکوس نزدیک این دوربین، امکان ثبت تصاویر ماکرو را فراهم می‌کند.

کیفیت عکس ماکرو پیکسل 9 پرو ایکس ال
کیفیت عکس ماکرو گلکسی اس 24 اولترا
کیفیت عکس ماکرو آیفون 15 پرو مکس

تصاویر ثبت‌شده درحالت ماکرو کیفیت معقولی دارند، اما فاقد شارپنس ایده‌آل هستند. در فاصله‌های بسیار نزدیک، عمق میدان بسیار کم می‌شود که منجر به‌محدود شدن فوکوس شارپ در تصویر می‌شود. علاوه‌براین، انحنای میدان نیز افزایش می‌یابد که حتی درصورت عکاسی از سوژه‌های تخت، می‌تواند باعث کاهش شارپنس در حاشیه تصویر شود؛ همچنین، به‌دلیل فاصله بسیار کم از سوژه، احتمال ایجاد سایه دوربین وجود دارد. باید یادآور شویم حسگر اولتراواید، چه درحالت ماکرو و چه درحالت عادی، قادر به فوکوس روی سوژه‌ها با فاصله حدود 15 میلی‌متر از لبه لنز را خواهد داشت؛ به‌این‌معنی که امکان ثبت تصاویر کلوزآپ اولتراواید را در میدان دید طبیعی دوربین فراهم می‌کند.

طی سال‌های گذشته، دوربین سلفی گوشی‌های پیکسل از کیفیت فوق‌العاده بالایی برخوردار بودند؛ پیکسل 9 پرو ایکس‌ ال نیز ازاین قاعده مستثنی نیست و نتایج بسیار خوبی را در بخش سلفی به‌نمایش می‌گذارد. اگر بخواهیم یک نکته‌ جزئی را مطرح کنیم، باید به‌وجود اندکی پیکسل‌بندی در جزئیات تصاویر اشاره کرد، اما این موضوع بیشتر یک نکته‌ قابل اغماض است تا یک نقص واقعی. درواقع، تصاویر 10.5 مگاپیکسلی به‌خوبی جزئیات را به تصویر می‌کشند و لنز اولتراواید امکان پوشش وسیع‌تری را فراهم می‌کند که برای گرفتن سلفی‌های گروهی مفید است. رنگ‌ها زنده و پویا، رنگ پوست طبیعی و گستره دینامیکی تصاویر بسیار عالی است که باعث می‌شود جزئیات در نواحی روشن و نواحی تاریک تصویر حفظ شوند.

هردو رقیب اصلی پیکسل ۹ پرو ایکس ال درزمینه‌ سلفی عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند، و انتخاب بین ‌آن‌ها کمی سخت می‌شود. عکس‌های سلفی گلکسی S24 اولترا نسبت‌به آیفون 15 پرو مکس و پرچمدار گوگل عملکرد ضعیف‌تری به‌نمایش می‌گذارد، اما به‌معنای بد بودن آن نیست. طبق نظر شخصی خودم، برنده رقابت بین هرسه گوشی، بدون‌شک پیکسل ۹ پرو ایکس ال است که بخش بزرگی ازآن به‌لطف هوش مصنوعی رقم می‌خورد.

عکس سلفی پیکسل 9 پرو ایکس ال
عکس سلفی گلکسی اس 24 اولترا
کیفیت عکس سلفی آیفون 15 پرو مکس

در شرایط محیطی کم‌نور، دوربین اصلی پیکسل 9 پرو ایکس‌ال عملکرد معقولی داشته و جزئیات را به‌خوبی ثبت می‌کند، اما در ارائه وضوح تصویر ضعف‌های زیادی دارد؛ به‌عنوان‌‌مثال، سایه‌ها کمی مبهم باشند. ازطرف‌دیگر، حفظ نقاط روشن به‌خوبی انجام می‌شود، اما گاهی اوقات تعادل رنگ سفید متغیر است و تصاویر متوالی از یک صحنه رنگ‌های متفاوتی دارند.

باتوجه‌به بررسی من هنگام استفاده از پیکسل ۹ پرو ایکس ال و آیفون 15 پرو مکس، پرچمدار گوگل عکس‌های واضح‌تر و پرجزئیات‌تری در تاریکی شب می‌گیرد، اما آیفون به‌واسطه سنسور بزرگ‌تر تصاویری واقعی‌تر می‌گیرد که برای کاربران حرفه‌ای دل‌نشین‌تر است.

عکس نایت مود پیکسل 9 پرو ایکس ال
عکس نایت مود گلکسی اس 24 اولترا
عکس نایت مود آیفون 15 پرو مکس

درحالت بزرگ‌نمایی 2 برابری، نتایج پیکسل قابل‌قبول هستند، اما توصیه می‌کنم عکاسی با زوم 2 برابری را به صحنه‌های پرنور یا روز محدود کنید. مقایسه‌های ما نشان می‌دهد، پرچمدار اپل نسبت‌به پیکسل و سامسونگ گلکسی عملکرد بهتری دارد و رضایت من را بیشتر جلب کرد؛ باوجوداین، بخش عکس‌برداری و فیلم‌برداری کمی سلیقه‌ای است و نمی‌توان نظر قطعی داد.

دوربین تله‌فوتو پیکسل ۹ پرو ایکس ال هنگام شب عملکرد چندان چشم‌گیری ندارد؛ اگرچه دستگاه نوردهی خوب و اشباع رنگی را حفظ می‌کند، اما جزئیات را با وضوح کمتری ثبت می‌کند. تصاویر ثبت‌شده حسگر تله‌فوتو در محیط‌های کم‌نور، اغلب شبیه‌به تصاویری هستند که از دوربین اصلی با زوم دیجیتال 5 برابری گرفته شده‌اند.

سخت‌افزار پیکسل 9 پرو ایکس ال
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک پیکسل ۹ پرو ایکس ال

دربخش سخت‌افزار، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال با بهره‌مندی از پردازنده Tensor G4، عملکرد چشم‌گیری را ارائه نمی‌دهد. این پردازنده با استفاده از لیتوگرافی 4 نانومتری سامسونگ تولید شده و از هشت هسته پردازشی با چینش 4+3+1 بهره می‌برد. تراشه Tensor G4 به موتور هوش مصنوعی اختصاصی گوگل مجهز است که برای اجرای وظایف یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی و بینایی ماشین بهینه‌سازی شده است. همچنین، این پردازنده از پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) پیشرفته‌ای پشتیبانی می‌کند که امکان ضبط ویدیوهای 8K HDR با نرخ 30 فریم‌برثانیه و 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه را فراهم می‌کند.

یک هسته Cortex-X4 با فرکانس 3.10 گیگاهرتزی به‌عنوان هسته‌ پرایم در کلاستر عملکرد بالا قرار دارند؛ سه هسته Cortex-A20 با فرکانس 2.60 گیگاهرتی ز در کلاستر میانی و چهار هسته Cortex-A520 با فرکانس 1.92 گیگاهرتزی در کلاستر بهره‌وری انرژی این تراشه را همراهی می‌کنند. درمقایسه‌با نسل قبلی، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال با پردازنده Tensor G4، عملکرد پردازشی و گرافیکی بهبودیافته‌ای را ارائه می‌دهد، اما مقابل رقبای اصلی حرفی برای گفتن ندارد.

مشخصات فنیGoogle Tensor G4Google Tensor G3
معماریARMv9.2-A (64-bit)ARMv9-A (64-bit)
لیتوگرافی4 نانومتری سامسونگ4 نانومتری سامسونگ
هسته‌ اصلییک هسته‌ 3.1 گیگاهرتزی Cortex-X4یک هسته‌ 2.91 گیگاهرتزی Cortex-X3
هسته میانی3 هسته‌ 2.6 گیگاهرتزی Cortex-A7203 هسته‌ 2.37 گیگاهرتزی Cortex-A715
هسته کم‌مصرف4 هسته‌ 1.92 گیگاهرتزی Cortex-A5204 هسته‌ 1.7 گیگاهرتزی Cortex-A510
پردازنده‌ گرافیکیMali-G715 MP7 با فرکانس 940 مگاهرتزیMali-G715 MP7 با فرکانس 890 مگاهرتزی
پردازنده‌ سیگنال دیجیتالمحاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16 ،FP16
محاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16
DRAMLPDDR5X
فرکانس 4200 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 64 گیگابایت‌برثانیه
LPDDR5X
فرکانس 4200 مگاهرتز
چهار کانال 16 بیتی
پهنای باند 64 گیگابایت‌برثانیه
ضبط ویدئو۸K30 HDR 4K120 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR10۸K30 HDR 4K120 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR10
پخش ویدئو۸K30, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, H.264, H.265, HLG۸K60, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, H.264, H.265
مودم 5GExynos 5400 5G با 14.5 گیگابیت‌برثانیه دانلود 3.7 گیگابیت‌برثانیه آپلودExynos 5300i 5G با 7.3 گیگابیت‌برثانیه دانلود 3.7 گیگابیت‌برثانیه آپلود

پردازنده گرافیکی Mali-G715 MP7 در Tensor G4 با فرکانس 940 مگاهرتزی، عملکرد گرافیکی بالاتری را نسبت‌به Pixel 8 Pro ارائه می‌دهد و مصرف انرژی آن نیز بهینه‌تر شده است. همچنین، به‌لطف پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP) قدرت‌مندتر، عملکرد تراشه در پردازش‌های هوش مصنوعی بهبود یافته و وظایف پیچیده‌ را با سرعت و کارایی بیشتری انجام می‌دهد.

تراشه Tensor G4 از مودم سامسونگ Exynos 5400 بهره می‌برد که امکان اتصال به شبکه‌های 5G زیر 6 گیگاهرتز و mmWave را با پشتیبانی از تجمیع فرکانس فراهم می‌کند. درواقع، مودم با ارائه سرعت دانلود و آپلود بالا، تجربه کاربری روان و سریعی را در استفاده از اینترنت همراه فراهم می‌کند. همچنین، تراشه تانسور G4 از Wi-Fi 7 و بلوتوث 5.3 پشتیبانی می‌کند که امکان اتصال به شبکه‌های بی‌سیم با سرعت بالا و پایداری را فراهم می‌سازد.

برای بررسی و ارزیابی توان محاسباتی و گرافیکی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال، این گوشی تحت آزمون‌های مختلف رسانه علاالدین قرار گرفت که شامل بنچمارک‌های معتبری مانند Geekbench 6 و 3DMark Wild Life Extreme Test به‌همراه GFXBench می‌شود. درمقایسه‌با نسل قبلی، اعدادوارقام به‌دست‌آمده پیشرفت خوبی را نشان می‌دهد، اما هنوز هم برای رقابت با پرچمداران اپل و سامسونگ ضعف‌های زیادی دارد.

تست گیک‌بنچ ۶ تک هسته پیکسل 9 پرو ایکس ال
تست گیک‌بنچ ۶ پیکسل 9 پرو ایکس ال چند هسته

درحال‌حاضر، بررسی پارامترها نشان می‌دهد که پیکسل 9 پرو ایکس‌ال با وجود استفاده از پردازنده اختصاصی گوگل، در برخی بنچمارک‌ها عملکرد پایین‌تری نسبت‌به برخی از پرچمداران مجهز به پردازنده‌های سری اسنپدراگون داشته باشد. با‌این‌حال، به‌لطف بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری انجام شده توسط گوگل، این گوشی در اجرای برنامه‌ها و انجام وظایف روزمره، عملکرد روان و سریعی را ارائه می‌دهد.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6 CPUGeekBench 6 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.23DMark Solar Bay3DMark Wild Life ExtremeSteel Nomad Light StressGFXBench Aztec Ruins 4K/ VulkanSpeedometer 2.0Jetstream 2.0
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال1929
4854
6518
7031
96162512938742566102919185104.137
شیائومی 14 اولترا2297
7060
13967
16459
152833518456577526289523174
گلکسی S24 اولترا2279
7076
۱۳۴۰۷
13851
۱۳۹۹۳۵۴1586947۷۷۶۰۲۹۶۴22183
آیفون 15 پرو مکس2783
7237
16530
17153
۱۵۰۲۲۲۵1796825۷۳۲۸۳۵۲۷31176
شیائومی 13 اولترا1447
5293
۷۸۹۵
۸۶۴۰
۱۲۳۰۳۴۶۱۴۶۵۹۵۹۵۱۸۷243118145
پیکسل 8 پرو1673
4956
5789
6378
7584131117798168915۸۱.۳
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

ما در رسانه علاالدین آزمون‌ها را در دو پروفایل Balanced و Performance روی پیکسل 9 پرو ایکس‌ال اجرا کردیم. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد انتخاب پروفایل Performance تاثیر چشم‌گیری در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای دارد. درواقع، امتیاز تک هسته‌ای Geekbench 6 درحالت Performance به‌طور متوسط 10 تا 15 درصد و امتیاز چند هسته‌ای آن 5 تا 10 درصد افزایش یافت. همچنین عملکرد دستگاه هنگام وب‌گردی نیز با انتخاب این پروفایل بهبود می‌یابد که این امر را می‌توان با تست‌های Jetstream 2.0 و Speedometer 2.0 تایید کرد. بااین‌حال، تفاوت چندانی در پردازش‌های گرافیکی در بنچمارک‌های 3DMark و GFXBench مشاهده نشد که نشان می‌دهد عملکرد GPU عمدتا تحت‌تاثیر پروفایل‌های پرفورمنس قرار نمی‌گیرد و در هردو حالت، قدرت پردازش گرافیکی بالایی را ارائه می‌دهد.

پیکسل 9 پرو ایکس‌ال نسبت‌به نسل پیشین یعنی پیکسل 8 پرو با Tensor G3، در پردازش‌های محاسباتی برتری چشمگیری را به‌ثبت رساند؛ این میزان اختلاف قابل‌توجه در قدرت خام پردازشی و عملکرد بسیار بهتر در بازی‌ها منجر شد. همچنین، در تست‌های گرافیکی 3DMark Wild Life Extreme Test، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال عملکرد بهتری را ارائه داد؛ درحالی که تست GFXBench Aztec Ruins اختلاف کمتری را نشان می‌داد. نتایج نشان می‌دهد که پیکسل 9 پرو ایکس‌ال می‌تواند به‌راحتی از پس اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها و برنامه‌ها با بالاترین تنظیمات گرافیکی برآید؛ باتوجه‌به ضعف کلی پردازنده، تصور می‌کنم گوگل با بهینه‌سازی نرم‌آفزاری اندروید و هوش مصنوعی توانست بازی‌ها را با فریم‌ریت و گرافیک مطلوبی ارائه دهد.

تجربه گیمینگ بازی Devil May Cry Peak of Combat با گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال

اعدادوارقام پیکسل 9 پرو ایکس‌ال هنگام بررسی ما را مجبور کرد تا این پرچمدار را درمقابل گوشی‌هایی با تراشه‌های پرچمدار مانند آیفون 15 پرو مکس و گلکسی S24 اولترا قرار دهیم. پیکسل 9 پرو ایکس‌ال، در بنچمارک‌ها عملکرد پایین‌تری نسبت‌به پرچمداران اپل و سامسونگ دارد، اما به‌لطف بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری انجام شده توسط توسط گوگل، این گوشی در اجرای برنامه‌ها و انجام وظایف روزمره، عملکرد روان و سریعی را ارائه می‌دهد.

علاوه‌براین، باید خاطرنشان کنیم پیکسل 9 پرو ایکس‌ال در پردازش‌های چندهسته‌ا‌ی نسبت‌به گلکسی S24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس حدود 50 درصد قدرت پایین‌تری دارد. همچنین، در تست تک هسته‌ای حدود 30 درصد ظرفیت کمتری را تجربه کردیم که توصیف‌کننده ضعف معماری تراشه تانسور است. باوجوداین، پرچمدار گوگل در آزمون شبیه‌سازی بازی عملکردی بسیار نزدیکی آیفون 15 پرو مکس و گلکسی S24 اولترا داشت. هنگام اجرای بازی Devil May Cry: Peak of Combat، گرافیک بازی را روی Super High با نرخ 120 فریم‌برثانیه تنظبم کردیم که هیچ‌گونه مشکلی برای دستگاه به‌وجود نیامد و بدون لگ ساعت‌ها بازی کردیم.

تجربه گیمینگ گوشی پیکسل 9 رو ایکس ال
تجربه گیمینگ گوشی پیکسل 9 رو ایکس ال

کسب نتایج مختلف در بنچمارک‌ها به‌تنهایی کافی نیست و پایداری عملکرد و کنترل دمای گوشی نیز اهمیت دارد. پیکسل 9 پرو ایکس‌ال، به‌دلیل برخورداری از لیتوگرافی سامسونگ در کلاس 4 نانومتری در آزمون پایداری عملکرد عملکرد چشم‌گیری ارائه نمی‌دهد. هنگام بررسی، این گوشی با افزایش دمای نگران‌کننده که منجر به افت عملکرد (thermal throttling) شد، آزمون را به پایان برساند. به‌نظر می‌رسد هماهنگی ‌نامناسب بین تراشه و هیت‌سینک پیکسل 9 پرو ایکس‌ال باعث تحت‌فشار قرار گرفتن دستگاه می‌شود.

دمای گوشی پیکسل 9 پرو ایکس ال

گوگل ادعا کرد در پیکسل 9 پرو ایکس‌ال از سیستم خنک‌کننده جدیدتری بهره برده که با محفظه بخار و لایه‌های گرافیتی، حرارت تولید‌شده تراشه را به‌صورت موثر دفع می‌کند؛ بااین‌حال، بررسی و ارزیابی‌های ما از پیکسل ۹ پرو ایکس ال چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. در چنین سیستمی، حرارت تراشه به محفظه بخار منتقل می‌شود؛ سپس، مایع خنک‌کننده با جذب گرما به بخار تبدیل می‌شود و ازطریق کانال‌های طراحی‌شده به‌سمت مناطق خنک‌تر حرکت می‌کند. چرخه حرارتی همواره ادامه پیدا می‌کند تا دستگاه آسیب نبیند، اما همان‌طورکه گفتم حقیقتا من چنین چیزی را در Pixel 9 Pro XL ندیدم.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Genshin ImpactUltra45 فریم‌برثانیه
Asphalt 9: LegendsVery High120 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatSuper High120 فریم‌برثانیه
Call of Duty WarzoneHigh60 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteVery High90 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsUltra120 فریم‌برثانیه
Diablo ImmortalsHigh30 فریم‌برثانیه
Arena Breakout: Realistic FPSVery High90 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بازی Call of Duty: Warzone Mobile، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال توانست بازی را با بالاترین تنظیمات گرافیکی موجود، شامل کیفیت بافت‌ها و سایه‌ها روی High، عمق میدان High، و نرخ فریم روی Max اجرا کند. در طول بازی، حتی در صحنه‌های شلوغ و پر انفجار، میانگین فریم‌ریت حدود 50 تا 60 فریم‌برثانیه را حفظ کرد. همچنین، کمترین فریم‌ریت ثبت‌شده در طول بازی، حدود 30 فریم‌برثانیه بود که نشان‌دهنده‌ محدودیت‌هایی در پایداری عملکرد گرافیکی این گوشی در بالاترین تنظیمات است.

ازطرف‌دیگر، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال در بازی Genshin Impact نیز توانست بازی را با تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کند، اما در طول بازی، شاهد افت فریم‌های بیشتری در برخی صحنه‌های بسیار شلوغ یا هنگام استفاده از افکت‌های سنگین بودیم. این موضوع نشان می‌دهد که پردازنده گرافیکی Pixel 9 Pro XL در اجرای بازی‌های سنگین با بالاترین تنظیمات گرافیکی، ممکن است با چالش‌هایی روبه‌رو شود. به‌صورت‌کلی، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال عملکرد قابل‌قبولی در اجرای بازی‌ها ارائه می‌دهد و می‌تواند تجربه‌ی گیمینگ روان و لذت‌بخشی را برای کاربران فراهم کند.

مدل‌نرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال1998.11299.1237.4331.0
شیائومی 14 اولترا2874.91197447.67299.84
گلکسی S24 اولترا۲۷۱۰.۲۲۱۲۲۱.۵۴333.97422.5
پیکسل 8 پرو۱۵۹۸.۲۱۹۵۴.۲۱236.25290.58
آیفون 15 پرو مکس1664.41691.1161.545.3
گلکسی زد فولد 5۹۶۳.۶۹۷۹۶.۲۲۱۳۷.۳۲۲۹.۸۱
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

کمپانی گوگل نسخه XL را در چهار کانفیگ حافظه داخلی 128، 256، 512 و 1024 گیگابایت با فناوری UFS 3.1 عرضه کرد و تمام‌ آن‌ها با 16 گیگابایت حافظه رم LPDDR5X همراه هستند که مدل 16|256 گیگابایتی پیکسل ۹ پرو ایکس ال برای بررسی دراختیار ما قرار گرفت. حافظه رم با فرکانس کاری 4200 مگاهرتزی، عملکرد چندرسانه‌ای و اجرای برنامه‌های سنگین را بهبود می‌بخشد. پیکسل 9 پرو ایکس‌ال از کارت حافظه microSD پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین کاربران باید فضای ذخیره‌سازی موردنیاز را در هنگام خرید با دقت انتخاب کنند، زیرا امکان افزایش حافظه از طریق کارت حافظه وجود ندارد.

باتری پیکسل 9 پرو ایکس ال
باتری و سرعت شارژ Pixel 9 Pro XL

پیکسل 9 پرو ایکس‌ال از باتری 5060 میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد، اما این‌بار با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی 37 واتی و شارژ بی‌سیم 23 واتی، به گزینه‌ای مناسب برای کاربرانی تبدیل می‌شود که به دنبال شارژ سریع و عمر باتری طولانی هستند. متاسفانه به شارژر اصلی دستگاه دسترسی نداشتیم، اما با شارژ 45 واتی سامسونگ که خروجی 37 را به پرچمدار گوگل می‌داد تست کردیم که توانست ظرف‌ مدت‌زمان 81 دقیقه از صفر تا صد شارژ کند. هنگام بررسی پیکسل ۹ پرو ایکس ال، حس کردم این گوشی با وجود نمایشگر +WQHD طول‌عمر باتری معقولی را ارائه کرد و یک روز کامل بدون‌نیاز به‌شارژ مجدد کار کرد.

مدل گوشی/ زمان شارژپیکسل ۹ پرو ایکس‌الشیائومی 14 اولتراگلکسی S24 اولتراآیفون 15 پرو مکسشیائومی 13 اولترا
5 دقیقه14 درصد21 درصد15 درصد9 درصد16 درصد
10 دقیقه26 درصد39 درصد26 درصد16 درصد36 درصد
20 دقیقه18 درصد59 درصد44 درصد30 درصد52 درصد
30 دقیقه64 درصد94 درصد58 درصد48 درصد88 درصد
60 دقیقه94 درصد❌98 درصد 72 درصد❌
شارژ کامل81 دقیقه32 دقیقه63 دقیقه115 دقیقه41 دقیقه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بررسی عملکرد باتری Pixel 9 Pro XL هنگام اجرای بازی‌ها، نتایج جالبی به‌دست آمد. اجرای بازی Diablo Immortals به‌مدت 120 دقیقه با نرخ به‌روزرسانی 120 هرتز و تنظیمات گرافیکی بالا، منجر به کاهش شارژ از 100 درصد به حدود 59 درصد شد؛ این نتایج نشان می‌دهد که پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال در زمینه‌ شارژدهی هنگام اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین، عملکرد خوبی دارد، اما گیمرهای حرفه‌ای نیاز به شارژ مجدد در طول روز داشته باشند.

باتری پیکسل 9 پرو ایکس ال

در تست‌های انجام شده با بنچمارک PCMark 3.0، گوشی هوشمند پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال برای استفاده روزمره حدود 12 ساعت دوام آورد. همچنین، در تست پخش ویدئو با روشنایی 200 نیت و بدون اتصال به اینترنت، توانست بیش از 14 ساعت قدرت پخش دارد. عملکرد باتری، باتوجه‌به تراشه Tensor G4 بسیار قابل توجه است و نشان می‌دهد که گوگل در بهینه‌سازی مصرف انرژی موفق عمل می‌کند.

محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدئو (دقیقه:ساعت)کاربری روزمره (دقیقه:ساعت)
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال6.8 اینچ، 1344×2992 پیکسل، 120 هرتز5060 میلی‌آمپرساعت15:4312:37
آیفون 16 پرو مکس6.9 اینچ، 1320×2868 پیکسل، 120 هرتز4685 میلی‌آمپرساعت22:4616:39
آیفون 15 پرو مکس6.7 اینچ، 1290×2796 پیکسل، 120 هرتز4422 میلی‌آمپرساعت22:2915:27
گلکسی S24 اولترا6.8 اینچ، 1440×3120 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت17:2813:45
شیائومی 14 اولترا6.73 اینچ، 1440×3200 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت13:2311:07

در کنار موارد ذکرشده، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال از ویژگی‌های نرم‌افزاری مدیریت باتری نیز بهره می‌برد؛ به‌عنوان‌مثال، حالت Battery Saver با محدود کردن برخی فعالیت‌های پس‌زمینه و کاهش روشنایی صفحه‌نمایش، به‌افزایش عمر باتری در مواقع ضروری کمک می‌کند. همچنین، قابلیت Adaptive Charging با یادگیری الگوهای استفاده کاربر، مصرف باتری را بهینه کرده و به‌افزایش طول‌عمر باتری در درازمدت کمک می‌کند.

قابلیت شارژ بی‌سیم معکوس (Battery Share) از ویژگی‌های اپیکسل ۹ پرو ایکس‌ال محسوب می‌شود؛ شارژ بی‌سیم معکوس به شما اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های دیگر را که از شارژ بی‌سیم Qi پشتیبانی می‌کنند، با قرار دادن آن‌ها روی پشت گوشی شارژ کنید.

خلاصه و جمع‌بندی پیکسل 9 پرو ایکس ال
مقایسه‌ و جمع‌بندی پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال

پیکسل 9 پرو ایکس‌ال در بازار ایران و جهان با رقبای قدرت‌مندی رقابت می‌کند که از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند. با قیمت نزدیک به 100 میلیون تومان، ارزش‌خرید بسیار کمتری درمقایسه‌با آیفون 15 پرو مکس یا آیفون 16 پرو مکس و گلکسی S24 اولترا دارد. بااین‌حال، انتخاب بین گزینه‌های موجود به‌نیازها و اولویت‌های شخصی کاربر بستگی دارد.

هنگام نوشتن مقاله بررسی پیکسل ۹ پرو ایکس ال عنوان کردیم این نسخه با برادر کوچک‌ترش یعنی پیکسل 9 پرو، تفاوت چندانی ندارد. به‌عنوان‌‌مثال، هردو گوشی از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بسیار مشابه هستند و تنها تفاوت آن‌ها در اندازه نمایشگر و باتری است. اگر به‌دنبال یک گوشی با نمایشگر بزرگ‌تر و باتری با ظرفیت بیشتر هستید، پیکسل 9 پرو ایکس‌ال گزینه مناسبی است. اما اگر اندازه و وزن برای شما اهمیت بیشتری دارد، پیکسل 9 پرو انتخاب بهتری خواهد بود.

درمقایسه‌با رقبای اصلی، آیفون 15 پرو مکس یا آیفون 16 پرو مکس درزمینه فیلمبرداری عملکرد بهتری دارند، اما در سایر جنبه‌های دوربین، هردو گوشی بسیار نزدیک به هم هستند. همچنین، آیفون 15 پرو مکس عمر باتری بهتری دارد و انتخاب بین این دو گوشی بستگی به اکوسیستم مورد نظر کاربر دارد. با این حال، آیفون در برخی بازارها قیمت بالاتری دارد که می‌تواند یک عامل منفی برای آن باشد.

اگر به‌دنبال صرفه‌جویی در هزینه هستید، پیکسل 8 پرو نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد؛ این گوشی با قیمت پایین‌تر، همچنان بسیاری از ویژگی‌های پیکسل 9 پرو ایکس‌ال را ارائه می‌دهد، هرچند نمایشگر آن به اندازه مدل جدید روشن نیست و باتری آن نیز کمی ضعیف‌تر است. باوجوداین، هردو دستگاه از سیاست به‌روزرسانی نرم‌افزاری هفت ساله گوگل بهره می‌برند و تفاوتی بین نسل جدید یا قدیم وجود ندارد.

بررسی‌های مرتبط: