برای گوشیهای سری گوگل پیکسل سال 2021 بسیار مفید محسوب میشد. چراکه در این سال برای اولین بار گوگل از تراشه تنسور در گوشیهای پیکسل استفاده کرد. این تراشه توسط گوگل، طبق اولویتهای این شرکت، برای سری پیسکل ساخته شد و جابجایی از تراشههای اسنپدراگون به این تراشه قدمی بسیار بزرگ محسوب میشد. برای اولین بار از این تراشه در گوشیهای سری پیکسل 6 استفاده شد و نظرات متفاوتی راجع به آن به وجود آمد. حالا گوگل از این تراشه در گوشی اقتصادی خود استفاده کرده و قصد دارد رقابت را در این بازه قیمتی سختتر کند. در این مطلب از رسانه علاءالدین با بررسی گوگل پیکسل 6a همراه ما باشید.
هنگام جعبه گشایی گوشی پیکسل 6a، متوجه شدیم جعبه این دستگاه تفاوتی با سری پیکسل ۶ ندارد. به این معنا که آداپتور شارژر از جعبه حذف شده و ضخامت آن کاهش یافته است. روی جعبه تصویر قاب پشتی گوگل پیکسل 6a به رنگ انتخابی شما، به همراه لوگو گوگل قرار دارد. پس از خارج کردن گوشی، به بخش پایین جعبه میرسیم که کابل تایپ C و دفترچه راهنما را در خود دارد.
طبق سنت گوگل، در این بخش همچنین تبدیل یو اس بی A به یو اس بی C وجود دارد. تجربه آنباکس Google Pixel 6a به صورت کلی ساده بود و ویژگی خاصی نداشت اما تمامی اجزای آن از کیفیت خوبی برخوردار بودند که باعث بهبود تجربه جعبهگشایی میشود.
سری پیکسل ۶ از زبان طراحی خاصی برخوردار بودند که باعث شناخته شدن آنها در اولین نگاه میشد. پیکسل 6a هم از این طراحی بی نصیب نمانده و به راحتی میتوانید ارتباط آن با دستگاههای پرچمدار پیکسل را تشخیص دهید. از ویژگیهای خاص طراحی میتوان به ماژول دوربین کشیده و طراحی دو رنگ قاب پشتی اشاره کرد.
فریم گوگل پیکسل 6a از آلومینیوم ساخته شده و کیفیت بالایی دارد. در سمت راست فریم، دکمه پاور به همراه دکمههای ولوم قرار گرفته و در بالا و پایین این بخش دو خط آنتن قرار دارد. در قسمت پایین فریم، پورت تایپ C به همراه دو شیار برای بلندگو و میکروفون قرار گرفته و در میان آنها یک خط آنتن نیز وجود دارد.
شیار سیمکارت به همراه دو خط آنتن در سمت چپ فریم قرار گرفته و در قسمت بالای آن دو خط آنتن به همراه میکروفون دوم وجود دارد. قاب پشتی برای صرفه جویی در هزینهها از جنس پلاستیک ساخته شده و کیفیت مناسبی دارد. ماژول دوربین در قسمت بالای قاب قرار گرفته و آن را به دو بخش تقسیم کرده که هرکدام از آنها رنگ متفاوتی دارند.
ماژول دوربین همانند دستگاههای دیگر سری پیکسل 6 تمام طول قاب پشتی را طی کرده و اندازه بزرگی دارد. باید در نظر داشته باشید که اندازه این ماژول بسیار چشمگیر است اما بیرون زدگی آن به اندازه بقیه گوشیهای این سری نیست و باعث خنثی شدن لرزش دستگاه روی سطوح صاف میشود. ماژول دوربین شامل دو دوربین 12 مگاپیکسلی و یک فلش الایدی میشود و تقریبا نیمی از آن خالی است.
ابعاد گوشی | 8.9*71.8*152.2 |
وزن گوشی | 178 گرم |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | آلومینیوم |
استاندارد ضد آب | IP67 |
این دستگاه 178 گرم وزن، و 8.9 میلیمتر ضخامت دارد. گوگل پیکسل 6a همچنین از گواهی IP67 برخودار است و میتواند تا عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه در آب بماند. در کل کیفیت ساخت این دستگاه خوب است و شباهت زیادی به سری پیکسل 6 دارد. بیرون زدگی لنز آزار دهنده نیست و به دلیل محل قرارگیری آن در قاب پشتی، احتمال کثیف شدن آن حین استفاده روزمره کم است.
نوع پنل | OLED |
اندازه صفحه | 6.1 اینچ |
رزولوشن | 1080*2400 |
تراکم پیکسلی | 429ppi |
نرخ به روز رسانی | 60 هرتز |
83 درصد قسمت جلوی این دستگاه را صفحه نمایش اولد 6.1 اینچی پر کرده است. این دستگاه در دسته گوشیهای کوچک قرار نمیگیرد اما اندازه آن باعث میشود تا به راحتی بتوانید به صورت یک دستی با آن کار کنید. صفحه نمایش پیکسل 6a رزولوشن 1080×2400 پیکسلی دارد و 429 پیکسل را در اینچ خود جای داده است.
اولد بودن این صفحه باعث افزایش کیفیت رنگها و افزایش عمق رنگ مشکی میشود. صفحه نمایش گوگل پیکسل 6a نسبت تصویر 20:9 دارد که باعث کشیده تر شدن دستگاه و راحتتر شدن استفاده یک دستی از آن میشود. برای محافظت، روی صفحه نمایش از گوریلا گلس 3 استفاده شده که کمی خیال شما را از بابت خط و خش راحتتر میکند.
کیفیت صفحه نمایش از نظر جزییات و نمایش رنگ بسیار خوب است و میتوان گفت که از رقبای خود بهتر است. در این میان باید به نکتهای اشاره کرد که بسیار ویژگی منفی برای Google Pixel 6a محسوب میشود. این دستگاه نرخ بهروزرسانی بالا ندارد و همانند گوشیهای قدیمیتر از نرخ بهروزرسانی 60 هرتزی استفاده میکند.
این موضوع باعث میشود تا سرعت کلی دستگاه به شکل چشمگیری افت کند. رقبای این دستگاه از صفحه نمایشهای بهتری برخوردارند که حین مقایسه با این دستگاه باعث میشود احساس کند بودن عملکرد به شما دست دهد. گاهی اوقات در نرمافزار پیکسل شاهد لگهایی بودیم که باعث شد نرخ ریفرش از 60 هرتز هم پایینتر برود.
در کل صفحه نمایش گوشی گوگل پیکسل 6a نسبت به رقبای خود حرفهایی برای گفتن دارد و نمایش دقیق رنگها به همراه جزییات زیاد تصاویر، آن را بالاتر قرار میدهد. از طرف دیگر گوگل برای صرفه جویی در هزینهها از صفحه نمایش 60 هرتزی استفاده کرده که باعث میشود علی رغم سرعت اجرای بالای برنامهها و قدرت پردازنده، در دستگاه احساس کند کنید. علاوه بر این، گاهی اوقات انیمیشنها به خوبی اجرا نمیشوند و باعث رسیدن این نرخ به زیر 60 هرتز میشوند که در این بازه قیمتی بسیار کم اتفاق میافتد.
آیفون SE هم قیمتی مشابه به این دستگاه دارد و از صفحه نمایش 60 هرتزی استفاده میکند اما انیمیشنهای روان و رابط کاربری مهندسی شده باعث میشود تمام سیستم بدون لگ اجرا شود و اصلا احساس کندی نداشته باشید. از طرف دیگر، ناتینگ فون ۱ هم قیمتی مشابه به پیکسل دارد اما از صفحه نمایش 120 هرتزی با نرخ نمونه برداری لمس 240 استفاده میکند و به همین دلیل واقعا سرعت بالایی دارد.
رزولوشن دوربینها | 12.2و12 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps |
امکانات دوربین اصلی | dual pixel PDAF, OIS |
دوربین پیکسل 6a در ظاهر بسیار ناامید کننده به نظر میرسد. برخلاف شایعاتی مبنی بر استفاده این دستگاه از سنسورهای پیکسل 6، مدل a از سنسورهایی استفاده میکند که در نسل دوم گوگل پیکسل هم استفاده شده بود. این دستگاه در ماژول دوربین خود از دو سنسور 12 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و دوربین زاویه باز 114 درجهای استفاده میکند.
همانند رقبای دیگر در این بازه قیمتی، دوربین اصلی گوشی پیکسل 6a از لرزشگیر اپتیکال و فوکوس dual pixel استفاده میکند. با وجود قدیمی بودن سنسور، عکسهای خروجی کیفیت خوبی دارند. گوگل تراشه تنسور را با تمرکز زیادی روی بخش عکاسی تولید کرده و کیفیت خوب تصاویر این دستگاه به دلیل موتور پردازش تصاویر جدید این پردازنده است.
در شرایط نوری مناسب میتوانید عکسهایی با جزییات بالا و رنگهای خوب را توسط این دوربین ثبت کنید. پردازش سنگین روی تصاویر به شما اجازه میدهد تا حین تاریکتر شدن محیط هم بتوانید جزییات زیادی از سوژه را ثبت کنید. همچنین حالت night sight در برنامه دوربین هم به کمک لرزشگیر اپتیکال میتواند روی کیفیت تصاویر بسیار تاثیرگذار باشد.
دوربین زاویه باز این دستگاه هم کیفیت مناسبی دارد اما به دلیل 12 مگاپیکسلی بودن سنسور، نمیتوان روی جزییات آن حساب زیادی باز کرد. رنگها در این دوربین تفاوت کمی با دوربین اصلی دارند اما برای گرفتن عکسهای خوب با آن، نیاز به نور بیشتری دارید.
شما در Google Pixel 6a میتوانید با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم فیلمبرداری کنید. فیلمهای ثبت شده توسط این دستگاه کیفیت خوبی دارند و به لطف لرزشگیر اپتیکال، لرزش کمی در آنها دیده میشود. رنگها در ویدیو تفاوت چندانی با عکسها ندارند و این نشان دهنده کیفیت بالای آنها است.
همچنین دوربین اصلی توانایی ثبت ویدیو صحنه آهسته با رزولوشن 1080 و نرخ 240 فریم را دارد. ویدیوهای اسلوموشن هم کیفیت قابل قبولی دارند اما استفاده از این حالت در شرایط نوری ضعیفتر باعث افزایش چشمگیر نویز میشود.
رزولوشن دوربین | 8 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
در قسمت بالای صفحه نمایش هم پانچ هول کوچکی وجود دارد که دوربین سلفی را در خود جای داده است. دوربین سلفی رزولوشن 8 مگاپیکسلی دارد و همانند دوربین اصلی از سنسور قدیمی استفاده میکند. پردازش تصاویر این دوربین هم بر عهده تراشه تنسور میباشد که باعث ثبت تصاویر قابل قبولی میشود.
پردازش انجام شده روی تصاویر باعث بهبود نورپردازی و کیفیت رنگها میشود اما نمیتواند روی رزولوشن عکس تاثیر خاصی بگذارد. رزولوشن تصاویر 8 مگاپیکسل است که به محض زوم کردن روی آنها، قابل مشاهده است. در بخش سلفی همچنین تنظیماتی برای تولید نور توسط صفحه نمایش وجود دارد که میتواند به ثبت تصاویر در نور کم کمک کند.
با دوربین سلفی پیکسل 6a میتوان با رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم فیلمبرداری کرد. فیلمهای این دوربین کیفیت قابل قبولی دارند اما رنگها در آن کمی بیروح هستند و ممکن است برخی صحنهها را تیرهتر نشان دهد. پیشنهاد میشود از دوربین سلفی فقط در محیطهای پر نور استفاده کنید. تصاویری که در محیطهای تاریکتر ثبت شوند کمی جزییات خود را از دست میدهند و نویز آنها افزایش مییابد.
نام تراشه | گوگل تنسور |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 5 نانومتر |
پیکسل 6a همانند دستگاههای دیگر سری 6 از تراشه تنسور برای انجام پردازشها استفاده میکند. این تراشه توسط گوگل برای استفاده در دستگاههای پیکسل ساخته شده و میتوان آن را تراشه پرچمدار این شرکت دانست. استفاده از تراشه پرچمدار در دستگاه میان رده دقیقا همان کاریست که اپل با آیفون SE انجام داد.
به صورت کلی، تراشه تنسور عملکرد خوبی در اجرای بازیها و برنامهها دارد. این تراشه از دو هسته با فرکانس 2.8 برای انجام پردازشهای سنگین، دو هسته عادی با فرکانس 2.25 و 4 هسته با فرکانس 1.8 برای ذخیره نیرو استفاده میکند. این تراشه توانست در تست آنتوتو امتیاز 550000 هزار را به دست بیاورد که عدد چشمگیری نیست.
عملکرد تراشه تنسور در تستهای سنگین به طور کلی بد نیست اما به محض طولانی شدن تست متوجه افت عملکرد آن خواهید شد. داغ شدن این تراشه در دستگاههای قبلی هم دیده شده بود و در 6a هم وجود دارد. این گرما فقط مربوط به استفاده سنگین نیست، بلکه گاهی اوقات حتی در حین استفاده روزانه مثل وبگردی یا چت کردن هم پشت دستگاه گرم میشود.
این موضوع را میتوان اشکالی بزرگ در تراشه تنسور دانست، زیرا گرمای آن باعث کم شدن عملکرد میشود. این دستگاه در تست 3D Mark Wild Life Extreme Stress Test توانست به عدد 42 درصد پایداری برسد. به این معنا که تراشه تنسور در مدت 30 دقیقه عملکرد سنگین، بیش از نصف توان خود را از دست داد.
عملکرد این دستگاه در بازیهای سنگین مثل call of duty خوب است. اگر تنظیمات بازی را روی بالاترین حالت ممکن تنظیم کنید، طولی نمیکشد که تراشه گرم میشود و افت فریم اتفاق میافتد. اگر میخواهید برای مدتهای طولانی با این دستگاه به بازی بپردازید، پیشنهاد میشود تنظیمات گرافیکی و فریم ریت را روی حالت متوسط قرار دهید تا از گرم شدن دستگاه جلوگیری کنید.
عملکرد پیکسل در بازی آسفالت هم به همین شکل است اما به دلیل عدم توانایی تنظیم دستی گرافیک در این بازی، افت فریم به سرعت اتفاق میافتد. به زبان ساده، بازی در ابتدا قدرت بالای پردازنده را در نطر میگیرد و تنظیمات را بر اساس آن تنظیم میکند اما پس از گذشت مدت کوتاهی، دستگاه داغ میشود و نرخ فریم به شدت افت میکند.
این افت فریم گاهی اوقات میتواند تجربه بازی را از بین ببرد. از آنجایی که در این دسته از بازیها توانایی تنظیم دستی گرافیک را ندارید، عموما مجبور به توقف و خروج از بازی خواهید شد که بسیار آزار دهنده است. در کل به دلیل عملکرد ضعیف پردازنده، نمیتوان روی سری 6 پیکسل برای بازی حساب زیادی باز کرد.
پیکسل 6a از اسپیکر استریو برای پخش صدا استفاده میکند. اسپیکر اول در قسمت پایین فریم، و اسپیکر دوم در قسمت بالای صفحه نمایش به صورت یکپارچه با اسپیکر مکالمه قرار گرفته است. تقسیم صدا بین این دو اسپیکر به خوبی انجام گرفته و تقریبا هیچ تفاوتی میان حجم صدای آنها وجود ندارد.
دکمههای ولوم برخلاف دستگاهها دیگر بازار، پایین دکمه پاور قرار گرفتهاند و در اکثر مواقع آنها را با دکمه پاور اشتباه خواهید گرفت. حجم صدا در پایینترین حالت بسیار کم است و میتوان آن را تا حد قابل قبولی بالا برد. در بالاترین حد صدا، نویزی وجود ندارد و کیفیت صدا بسیار خوب است. به دلیل تقسیم صدای خوب حتی اگر بلندگو پایین را بپوشانید، صدا از اسپیکر دوم به خوبی پخش میشود.
حجم | 4410 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 18 وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
در بررسی گوگل پیکسل 6a قسمت باتری، ظرفیت باتری آن 4410 میلیآمپر ساعتی است که نسبت به اندازه صفحه نمایش، ظرفیت خوبی به حساب میآید. این باتری میتواند با توان 18 وات شارژ شود که نسبت به رقبای خود، سرعت زیادی به حساب نمیآید. شارژ کامل دستگاه حدود 90 دقیقه طول میکشد و امکان شارژ بیسیم در آن وجود ندارد.
شارژدهی Google Pixel 6a به دلیل 60 هرتزی بودن صفحه نمایش و مصرف کم پردازنده خوب است و میتواند یک روز عادی را با یک بار شارژ پشت سر بگذارد. اگر قصد دارید از دستگاه خود استفاده بیشتری داشته باشید یا برنامه و بازیهای سنگین را اجرا کنید، تا انتهای روز مجبور به شارژ دوباره دستگاه خود خواهید شد. از آنجایی که آداپتور شارژر داخل جعبه عرضه نمیشود، برای شارژ کردن گوگل پیکسل 6a با توان 18 وات باید آداپتور پیکسل را از فروشگاه گوگل خریداری کنید.
برخی از افراد تنها برای استفاده از رابط کاربری اندروید خام آن را انتخاب میکنند. گوگل پیکسل 6a هم همانند نسلهای قبلی خود با نسخه خام اندروید 12 به بازار عرضه میشود. این نسخه ویژگیهای زیادی دارد و در عین حال ظاهر آن نسبت به نسلهای قبلی سادهتر شده است. تمامی انیمیشنها بسیار روان هستند و رنگهای شادی در آنها استفاده شده است.
در این نسخه از رابط پیکسل، تم Material You بسیار بهبود یافته و به راحتی با تصویر زمینه شما منطبق میشود. این تم میتواند رنگ تمامی جزییات سیستم، از جمله آیکونها، برنامهها و حتی انیمیشنهای بارگذاری را نیز بسته به سلیقه شما تغییر دهد. در این نسخه، پس از تغییر تصویر زمینه رنگها به صورت خودکار تغییر خواهند کرد و شما میتوانید رنگهای مرتبط دیگری را برای آن استفاده کنید.
نسخه اندروید | 12 |
همچنین لازم به ذکر است که آپدیت اندروید 13 برای Google Pixel 6a عرضه شده و با بهروزرسانی آن میتوانید از ویژگیهای جدیدتر بهرهمند شوید. در کل میتوان گفت که رابط کاربری پیکسل ظاهر ساده و متفاوتی دارد اما این موضوع باعث کاهش ویژگیهای خاص آن نشده است.
در بسیاری از بخشهای سیستم شما امکان شخصی سازی رابط را دارید و میتوانید آن را طبق سلیقه خود تنظیم کنید. همگام سازی بخشهای مختلف سیستم شباهت زیادی به روان بودن نرمافزار آیفون دارد و میتوان گفت که در هیچکدام از دستگاههای اندرویدی دیگر قابل مشاهده نیست.
Google Pixel 6a را میتوان دستگاهی میانرده دانست که برای رقابت با گوشیهایی همانند ناتینگ فون و آیفون SE به بازار عرضه شده است. قیمت دلاری این سه دستگاه تقریبا به یک اندازه است ولی به دلیل شرایط متفاوت واردات در ایران، قیمت آنها به هم نزدیک نیست. اگر بخواهیم به این دستگاه از دید سختافزاری نگاه کنیم، میتوان گفت که این دستگاه در حقیقت یک میانرده با پردازنده پرچمدار است.
پردازنده این دستگاه عملکرد خوبی دارد اما گرمای بیش از حد، باعث کاهش عملکرد آن میشود. دوربین پیکسل 6a سختافزاری قدیمی دارد اما پردازش سختافزاری و نرمافزاری به شما کمک میکند تا بتوانید تصاویر خوبی را با آن ثبت کنید. باتری این دستگاه اندازه مناسبی دارد و میتواند برای یک روز استفاده عادی کافی باشد.
در پایان بررسی گوگل پیکسل 6a میتوان گفت که این گوشی نسبت به رقبای خود، پردازنده، دوربین و باتری بهتری دارد. در اکثر مواقع دلیلی که باعث میشود کاربران این دستگاه را به رقبای آن ترجیح دهند، نرمافزار آن است که برای گوشیهای پیکسل شخصی سازی شده و عملکرد خوبی دارد.
بررسیهای مرتبط:
اگر به گوشیهای جی پلاس نیز علاقهمند هستید، میتوانید بررسی جی پلاس Q20 را از اینجا مطالعه کنید.