سامسونگ همیشه در سری دستگاههای میانرده خود بسیار خوب عمل کرده و حالا زمان آن رسیده تا این سری با سری 4 جایگزین شوند. دستگاههای ارزان قیمت همیشه برای شرکتها از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا افراد زیادی قصد ندارند برای خرید گوشی هزینه زیادی را صرف کنند. به همین دلیل سامسونگ ارزانترین دستگاه این سری را در دو نسخه 5G و 4G به بازار عرضه کرده که قیمت آنها تفاوت کمی دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی سامسونگ گلکسی A14 4G بپردازیم.


جعبه گشایی سامسونگ Galaxy A14 4G
متاسفانه اگر به جعبه دستگاه نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که ترند حذف کردن شارژ به دستگاههای میانرده هم رسیده است. جعبه این دستگاه بسیار باریک شده و سامسونگ آداپتور شارژ را از آن حذف کرده است. البته باید گفت که این موضوع فقط در دستگاههای سامسونگ دیده میشود و شرکتهایی مثل شیائومی هنوز هم آداپتور شارژ را به همراه یک قاب شفاف در جعبه دستگاه قرار میدهند. حالا در جعبه Samsung A14 4G فقط خود دستگاه به همراه یک کابل شارژ قرار دارد.


طراحی
ظاهر قاب پشتی این دستگاه مثل تمامی دستگاههای دیگر سامسونگ تغییر کرده و ماژول دوربین آن بروز شده است. در حقیقت میتوان گفت که قاب پشتی این دستگاه شباهت زیادی به مدل پایه گلکسی S23 دارد. اما این شباهت زمانی که دستگاه را در دست بگیرید از بین میرود. باید گفت که بدنه این دستگاه از اس 23 کمی بزرگتر است اما کیفیت ساخت آن حرفهای زیادی برای گفتن ندارد.
فریم گلکسی A14 4G به جای آلومینیوم از پلاستیک استفاده کرده که پوشش ماتی دارد و اثرانگشت را کمی جذب میکند. قاب پشتی دستگاه هم جنس پلاستیکی دارد اما سامسونگ برای جلوگیری از لیز خوردن دستگاه، طرح خاصی را به این قاب اضافه کرده است. اضافه شده این طرح همچنین باعث جلوگیری از ماندن اثرانگشت هم شده است. ماژول دوربین هم در بخش سمت چپ این قاب قرار گرفته و شامل سه لنز میشود که هرکدام برآمدگی جداگانهای دارند.
ابعاد گوشی | 9.1*78*167.7 |
وزن گوشی | 201 |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
در کنار این لنزها هم یک فلش ال ای دی قرار گرفته است. در کل میتوان گفت که قاب پشتی گلکسی A14 طراحی سادهای دارد اما کیفیت ساخت آن بالا نیست. وزن این دستگاه نسبت به گذشته افزایش یافته و حالا به 201 گرم رسیده است. ضخامت آن هم از 8.8 به 9.1 رسیده است. Samsung A14 4G همچنین در چهار رنگ مشکی، سبز، نقرهای و قرمز تیره عرضه میشود. با وجود وزن بالای دستگاه، استفاده از آن سخت نیست و نسبت تصویر صفحه نمایش، کار به صورت یک دستی با آن را سادهتر کرده است.
در بخش پایین فریم این دستگاه شیار اسپیکر، پورت یو اس بی C، میکروفون اول به همراه جک 3.5 میلیمتری هدفون وجود دارد. در بخش سمت راست فریم هم دکمه پاور و دکمههای ولوم قرار گرفتهاند ولی محل قرارگیری آنها کمی به بالا منتقل شده است. دکمه پاور دستگاه با حسگر اثرانگشت یکپارچه شده و دسترسی به آن کمی مشکل شده است.
در سمت راست فریم هم شیار سیمکارت قرار گرفته که میتوانید در آن دو سیمکارت را به همراه کارت حافظه قرار دهید. در بخش جلوی دستگاه یک صفحه نمایش 6.6 اینچی قرار گرفته که از حاشیههای نسبتا بزرگی برخوردار است. البته این اندازه حاشیه در دستگاههای میانرده عادی است و نمیتوان ایراد خاصی به آن گرفت. در بخش بالای صفحه نمایش هم دوربین سلفی در یک ناچ قطرهای قرار گرفته است.
اسپیکر مکالمه هم در یک شیار باریک قرار گرفته ولی از آن به عنوان اسپیکر دوم استفاده نمیشود. متاسفانه سامسونگ برای محافظت از صفحه نمایش، از شیشه خاصی استفاده نکرده است.


صفحه نمایش galaxy A14
نوع پنل | PLS LCD |
اندازه صفحه | 6.6 اینچ |
رزولوشن | 1080*2408 |
تراکم پیکسلی | 400 |
نرخ به روز رسانی | 60 هرتز |
در بخش جلویی دستگاه یک صفحه نمایش 6.6 اینچی قرار گرفته که از تکنولوژی PLS ال سی دی استفاده میکند. حاشیههای این صفحه نمایش نسبتا ضخیم است اما تفاوتی با دستگاههای میانرده دیگر ندارد. این صفحه حدود 80 درصد بخش جلویی دستگاه را پر کرده است. متاسفانه برخلاف مدل 5G، در این مدل خبری از نرخ بروزرسانی بالا نیست و این نرخ به 60 هرتز محدود شده است.
رزولوشن صفحه نمایش 1080×2408 پیکسل اعلام شده و تراکم پیکسلی آن حدود 400 پیکسل در هر اینچ است. در حقیقت میتوان گفت که سامسونگ در بخش صفحه نمایش این دستگاه ویژگی جدیدی اضافه نکرده و از همان پنل گلکسی A13 در آن استفاده کرده است. برخلاف گذشته دیگر از گوریلا گلس به عنوان محافظ صفحه نمایش استفاده نشده و حالا روی این پنل هیچ نوع شیشهای وجود ندارد.
سامسونگ برای نسبت تصویر این دستگاه مثل شرکتهای دیگر از نسبت 20:9 استفاده کرده که در دست گرفتن آن را کمی سادهتر میکند. در تستها، سقف روشنایی این دستگاه حدود 500 نیت اعلام شده که برای یک دستگاه میانرده بد نیست. استفاده از پنل ال سی دی در این دستگاه باعث کاهش زاویه دید آن شده و کیفیت رنگها را کمی کاهش داده است. تجربه استفاده از گلکسی A14 برای محتوای تصویری قابل قبول است و نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت.
در بررسی گلکسی A14 متوجه شدیم که صفحه نمایش این دستگاه در نشان دادن رنگها و عمق رنگ مشکی ممکن است کمی ضعیف عمل کند. با این وجود، در همین بازه قیمتی دستگاههایی وجود دارند که از پنل اولد با کیفیت بالاتری استفاده میکنند و وقت آن رسیده که سامسونگ این پنل را جایگزین کند. همین موضوع در بخش نرخ بروزرسانی هم دیده میشود. بسیاری از رقبای گلکسی A14 از نرخ بروزرسانی 90 یا حتی 120 هرتزی استفاده میکنند اما پنل این دستگاه به نرخ 60 هرتز محدود شده که بسیار ناامید کننده است.


دوربین گلکسی A14
رزولوشن دوربینها | 50و5و2 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
ماژول دوربین این دستگاه کمی نسبت به گذشته تغییر کرده و یکی از دوربینهای خود را از دست داده است. اما طراحی آن بسیار شبیه به دستگاههای پرچمدار سامسونگ شده و لنزهای آن به صورت جداگانه در قاب پشتی قرار گرفتهاند. متاسفانه در این بخش هم Samsung A14 4G تغییرات بسیار کمی نسبت به گذشته داشته و از همان سنسورها استفاده میکند. در ماژول دوربین، سه سنسور قرار گرفته که شامل سنسور 50 مگاپیکسلی دوربین اصلی، سنسور 5 مگاپیکسلی دوربین اولتراواید و سنسور 2 مگاپیکسلی دوربین ماکرو میشود.
دوربین اصلی این دستگاه به صورت کلی عملکرد خوبی دارد. تصاویر ثبت شده با این سنسور در حالت عادی، پیسکلها را با نسبت 4 به 1 ترکیب میکنند و فایلهای 12.5 مگاپیکسلی را به شما تحویل میدهند. کیفیت تصاویر در نور روز خوب است و رنگها به خوبی در آنها نمایش داده میشوند ولی نمیتوان از این تصاویر انتظار جزئیات زیادی داشت. شما میتوانید در برنامه دوربین گزینه 50 مگاپیکسلی را انتخاب کنید و با رزولوشن کامل عکس بگیرید.
عکسهای ثبت شده در این حالت حجم بیشتری دارند و سطح جزئیات آنها تنها کمی از حالت عادی بیشتر است. استفاده از این حالت در نور کم توصیه نمیشود زیرا نویز تصاویر را بالا میبرد و سطح جزئیات آن کمتر میشود. محدوده دینامیکی تصاویر در حد میانردههای دیگر بازار است و نمیتوان حساب زیادی روی آن باز کرد. البته باید گفت که محدوده دینامیکی در برنامه دوربین کم به نظر میرسد اما پس از ثبت عکس به لطف پردازشهای انجام شده، بالاتر میرود.
با کمتر شدن نور کیفیت تصاویر کاهش پیدا میکنند. عکسهای ثبت شده در شب عمدتا غلظت رنگ کمتر، و نویز بیشتری دارند. البته حالت شب هم در گلکسی A14 وجود دارد که میتواند کیفیت تصاویر را کمی بهتر کند اما به دلیل استفاده نکردن از لرزشگیر اپتیکال، تاثیر این حالت خیلی زیاد نیست. استفاده از این حالت ممکن است گاهی تا 6 ثانیه هم طول بکشد اما در عوض میتواند سایهها را کمی عمیقتر کند و منابع نوری را بهتر ثبت کند.
دوربین دوم این دستگاه از یک سنسور 5 مگاپیکسلی به همراه لنز اولتراواید استفاده میکند. تصاویر ثبت شده توسط این دوربین کیفیت خوبی ندارند و جزئیات در آنها کم است. همچنین رنگها در این تصاویر غلظت کمی دارند و ممکن است کمی بیروح به نظر برسند. در حقیقت میتوان گفت که کیفیت تصاویر این دوربین در بهترین حالت، قابل قبول است و به شما پیشنهاد میکنیم که تصاویرتان را با دوربین اصلی ثبت کنید.
در نور کمتر هم بهتر است اصلا از این دوربین استفاده نکنید. جزئیات ثبت شده توسط دوربین اولترا واید در نور کم بسیار پایین است و نمیتوان آنها را تصاویر خوبی دانست. علاوه بر آن، این تصاویر از رنگهایی با غلظت بسیار کم برخوردار هستند که به طور کلی ظاهر عکسها را تغییر میدهند.
دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو هم مثل تمامی دستگاههای میانرده دیگر، فقط برای بالاتر بردن تعداد دوربینها استفاده شده است. این دوربین فاصله فوکوس کمی دارد و برای دسترسی به آن، باید به صفحه More در برنامه دوربین مراجعه کنید. تصاویر ثبت شده با این دوربین کیفیت مناسبی ندارند و رنگها در آنها بسیار بیروح است. در این مورد هم باید گفت که بهتر است با دوربین اصلی تصاویر را ثبت کنید و سپس در آنها زوم کنید.
فیلمبرداری با این دستگاه در حد میانردههای دیگر است و کیفیت مناسبی دارد. شما برای فیلمبرداری با گلکسی A14 به دو رزولوشن 720 و 1080 با نرخ 30 فریم در ثانیه محدود هستید و به شما پیشنهاد میکنیم از رزولوشن بالاتر استفاده کنید. فیلمها در این حالت جزئیات مناسبی دارند ولی حجم آنها کمی بالاست. این موضوع به دلیل استفاده از سنسور 50 مگاپیکسلی اتفاق میافتد و به شما پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از آن، گزینه فیلمبرداری با فرمت h.265 را در تنظیمات روشن کنید.
این دستگاه از لرزشگیر اپتیکال برخوردار نیست اما نرمافزار آن سعی میکند تا به صورت دیجیتالی لرزش تصاویر را خنثی کند. این موضوع کمی رزولوشن ویدیوها را کاهش میدهد اما این موضوع چندان هم محسوس نیست. محدوده دینامیکی ویدیوها در نور روز قابل قبول است و رنگها به خوبی در آنها نمایش داده میشوند. اما این موضوع در نور کمتر از بین میرود و غلظت رنگها کمتر میشود.
همچنین ویدیوهایی که در نور کم ضبط شدهاند، نویز نسبتا زیادی دارند. جزئیات این ویدیوها هم چندان خوب نیست و لرزش نسبتا زیادی در آنها وجود دارد. پس از بررسی سامسونگ گلکسی A14 میتوان گفت که دوربین این دستگاه مثل تمامی میانردههای دیگر، ضعفهای خود را دارد و نمیتوانید از آن انتظار زیادی داشته باشید. این دوربین میتواند در شرایط نوری مناسب، نتایج خوبی را ثبت کند اما این موضوع با کاهش نور تغییر میکند.


دوربین سلفی
رزولوشن دوربین | 13 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
دوربین سلفی یکی از معدود بخشهایی محسوب میشود که نسبت به گذشته بهبود یافته است. سنسور این دوربین حالا از 8 به 13 مگاپیکسل رسیده و کیفیت آن افزایش یافته است. کیفیت تصاویر دوربین سلفی این دستگاه خوب است و رنگها به خوبی در آنها نمایش داده میشوند. سطح جزئیات در این تصاویر هم خوب است و میتوان از آنها انتظار نتایج خوبی داشت.
البته مثل تمامی دوربینهای دیگر، کیفیت تصاویر این دوربین هم با کاهش نور محیط کمتر میشود و سطح نویز آن بیشتر میشود. فیلمبرداری با این دوربین هم به سقف رزولوشن 1080 و نرخ 30 فریم در ثانیه محدود شده که برای یک دستگاه میانرده خوب محسوب میشود. ویدیوهای ثبت شده با این دوربین در نور روز کیفیت خوبی دارند و رنگها در آنها به خوبی نمایش داده میشود.


سخت افزار
نام تراشه | هلیو G80 |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 8 نانومتری |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
امسال سامسونگ این دستگاه را با دو تراشه متفاوت برای مدلهای 4G و 5G عرضه کرده که تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در گلکسی A14 از تراشه مدیاتک هلیو G80 استفاده شده که برپایه معماری 12 نانومتری ساخته شده است. موضوع این است که در گذشته، گلکسی A13 از یک تراشه با معماری 8 نانومتری استفاده میکرد و میتوان گفت که حالا کمی افت کرده است.
Galaxy A14 4G در دو نسخه با رم 4 و 6 گیگابایتی عرضه میشود که برای یک دستگاه میانرده، خوب محسوب میشود. البته به لطف قابلیت رم مجازی، شما میتوانید رم این دستگاه را تا سقف 4 گیگابایت بیشتر کنید و 4 گیگابایت از فضای حافظه دستگاهتان را به آن اختصاص دهید.


تجربه گیمینگ گلکسی A14
گلکسی A14 در دسته دستگاههای میانرده قرار میگیرد و نمیتوان انتظار زیادی از عملکرد آن داشت. اما با این وجود، این دستگاه در بازیها مختلف عملکرد خوبی دارد. برای مثال، در بازی کال آف دیوتی موبایل در تنظیمات گرافیکی Medium و تنظیمات فریم High، ما توانستیم برای مدتی طولانی با نرخ 60 فریم در ثانیه بازی کنیم. این موضوع پایداری عملکرد بالای دستگاه را نشان میدهد. اما در حین بازی متوجه میشوید که استفاده از صفحه نمایشی با نرخ بروزرسانی بالا میتواند در تجربه شما بسیار تاثیر گذار باشد.
در بازی آسفالت 9 هم با داستانی مشابه مواجه شدیم. این بازی هم در زمان اجرا به صورت پیوسته با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا شد و لگی در آن دیده نشد. در نظر داشته باشید که هردو بازی، کمبود توان پردازشی را در بخش گرافیکی خود نشان میدهند. عموما این تنظیمات روی کم یا متوسط قرار گرفته و جزئیات زیادی در آن دیده نمیشود. پس از بازی برای مدتهای طولانی، بخش کنار دوربین دستگاه کمی گرم میشود اما این گرما بسیار کم است و در صورت استفاده از قاب، ممکن است اصلا متوجه آن نشوید.


بنچمارک
دستگاههای میانرده در بیشتر مواقع به امتیازات خوبی دست پیدا نمیکنند اما تفاوت آنها با دستگاههای پرچمدار، در بخش حفظ عملکرد است. این دستگاهها به دلیل مدیریت بهتر گرما و تولید گرمای کمتر توسط پردازنده، میتوانند عملکرد خود را برای مدتهای طولانی ثابت نگه دارند. همین موضوع به وضوح در گلکسی A14 هم دیده میشود.


Samsung A14 4G توانست در بنچمارک آنتوتو به امتیاز 199400 دست پیدا کند که از دستگاههای رقیب، کمی کمتر است. این امتیاز در بنچمارک گیکبنچ به 400 در بخش تک هستهای و 1150 در بخش چند هستهای می رسد. اما نکته قابل توجه، پایداری آن است. استرس تست 3D Mark به ما نشان داد که این دستگاه در مدت زمان تست توانسته حدود 99 درصد عملکرد خود را حفظ کند که بسیار چشمگیر به نظر میرسد.


اسپیکر
گلکسی A14 از یک اسپیکر مونو در بخش پایین فریم استفاده میکند که کیفیت صدای خوبی دارد. در حین استفاده از دستگاه در حالت افقی، متوجه مونو بودن اسپیکر میشوید و صدا تنها از یک سمت به گوش شما میرسد. کیفیت صدا تقریبا در حد میانردههای دیگر محسوب میشود اما حجم آن ممکن است از برخی رقبا کمتر باشد.
در بررسی سامسونگ گلکسی A14 مشخص شد به دلیل مونو بودن اسپیکر، پوشاندن آن بسیار آسان است و در حین تماشای فیلم یا بازی، ممکن است دائما دستتان روی آن قرار بگیرد.
نرمافزار و رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربری | One UI Core 5 |
نسخه اندریود | 13 |
خوشبختانه این دستگاه با آخرین نسخه اندروید عرضه میشود اما تفاوتهایی میان آن و دستگاههای دیگر سامسونگ وجود دارد. به دلیل قدرت نسبتا کم پردازنده، سامسونگ در این دستگاه از One UI 5 Core استفاده کرده که در حقیقت، نسخه سبکتر رابط کاربری این شرکت محسوب میشود. برخی از قابلیتها در این نسخه در دسترس نیست و سامسونگ تمام تلاش خود را کرده تا آن را سبک کند.
بازکردن قفل دستگاه با استفاده از روشهای قدیمی مثل پین و الگو، یا حسگر اثرانگشت انجام میشود. حسگر اثرانگشت به صورت یکپارچه با دکمه پاور طراحی شده و سرعت آن نسبتا بالاست. اما به دلیل جابجایی آن روی فریم، دسترسی به این دکمه کمی سخت شده است.


باتری گلکسی A14
حجم | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 15 وات |
مثل سال گذشته، سامسونگ در این دستگاه از یک باتری 5000 میلیآمپری استفاده کرده که بسیار خوب محسوب میشود. به دلیل مصرف کم پردازنده و صفحه نمایش، این دستگاه عمر باتری بسیار خوبی دارد و در صورت استفاده عادی، ممکن است بتوانید از آن برای دو روز هم استفاده کنید. اگر هم قصد دارید از دستگاه به صورت سنگین استفاده کنید، احتمالا در پایان روز هم حدود 30 درصد شارژ برایتان باقی میماند.
نکته منفی در مورد باتری، سرعت شارژ آن است. گلکسی A14 میتواند با توان 15 وات شارژ شود که نسبتا کند محسوب میشود. البته باید یادآوری کنیم که آداپتور شارژ دستگاه در جعبه عرضه نمیشود و شما باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
جمعبندی
در پایان بررسی سامسونگ گلکسی A14 باید بگوییم که این دستگاه نسخه جدید میانرده اقتصادی این شرکت محسوب میشود که به تازگی وارد بازار شده است. این دستگاه بخش عمدهای از سختافزار خود را از گلکسی A13 برداشته و تغییرات کمی در آن به وجود آمده است. این موضوعات با در نظر گرفتن قیمت و رقبای این دستگاه، ناامید کننده به نظر میرسند.
در بررسی سامسونگ گلکسی A14 مشخص شد که این دستگاه در تمامی بخشها عملکرد متوسطی دارد و نقطه قوت خاصی در آن وجود ندارد. اگر قصد خرید دستگاهی در این رنج قیمتی را دارید، به شما پیشنهاد میکنیم به رقبای این دستگاه نگاهی بندازید زیرا بسیاری از آنها، عملکرد بهتری از این دستگاه دارند.
بررسی: اگر به محصولات سامسونگ علاقهمند هستید، میتوانید بررسی سامسونگ F12 را نیز مطالعه کنید.
سلام خدمت کسانی که می خواهند گوشی a14بخرند به نظر من نخرند بهتره چون من دو روزه خریدم که سه چها باره این گوشی خود به خود خاموش میشه