اواسط هفته جاری کمپانی شیائومی با برگزاری مراسمی اقدام به معرفی گوشی میکس فولد ۳ کرد؛ اکنون در این مقاله قصد داریم این گوشی را گوگل پیکسل فولد مقایسه کنیم.

از ابتدای سال ۲۰۲۳ اخبار و شایعات زیادی درباره معرفی تاشوهای پرچمدار از کمپانی‌های معروف و بزرگ حوزه فناوری موبایلی شنیدیم. اما تقریبا از حدود دو ماه پیش این شرکت‌ها اقدام به معرفی و عرضه گوشی‌های تاشوشان کردند. تاکنون دستگاه‌های تاشدنی گوگل پیکسل فولد، شیائومی میکس فولد ۳، گلکسی زد فلیپ ۵ و گلکسی زد فولد ۵ معرفی و وارد بازار شده‌اند؛ برهمین‌اساس، در ادامه قصد داریم به مقایسه تاشدنی‌های میکس فولد ۳ و پیکسل فولد بپردازیم.

اگر از طرفداران حوزه فناوری باشید و به‌صورت روزانه پیگیر مطالب آن باشید می‌دانید که کمپانی چینی شیائومی همواره به معرفی محصولات باکیفیت و ارزان‌قیمت تاکید ویژه‌ای دارد، بنابراین شما می‌توانید با خرید گوشی‌های شیائومی صاحب یک محصول بسیار باکیفیت شوید که درمقایسه با سایر کمپانی از قیمت کمتری برخوردار می‌شود. چند روز پیش، این کمپانی پیش‌رو در صعنت گوشی‌های هوشمند با معرفی شیائومی میکس فولد ۳ با مشخصات سخت‌افزاری فوق‌العاده و قیمت بسیار پایین و رقابتی وارد میدان شد.

حاشیه‌های ضخیم گوگل پیکسل فولد

البته ازسوی دیگر، دنیای گوشی‌های تاشو در سال ۲۰۲۳ با اولین نسل از تاشو کمپانی گوگل به‌نام پیکسل فولد آشنا شد. این دستگاه از کیفیت بالا و مشخصات سخت‌‌افزاری نسبتا خوبی برخوردار است، اما قیمت آن هم‌رده پرچمدار تاشدنی سامسونگ یعنی گلکسی زد فولد ۵ قرار می‌گیرد؛ براین‌اساس تقریبا ارزش خرید آن را کمی پایین می‌آورد، اما بازهم ویژگی‌های خاص خودش را دارد که کاربران جدید و طرفداران گوشی‌های پیکسلی را متقاعد به‌خرید می‌کند. در ادامه مقاله شما را با قابلیت‌ها و ویژگی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری گوشی‌های یادشده آشنا می‌کنیم تا هنگام خرید انتخاب بهتری داشته باشید.

با مشاهده جداول زیر شما به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید هر دو گوشی تاشو شیائومی میکس فولد ۳ و گوگل پیکسل فولد از شباهت‌های کمی برخوردار هستند، اما ازسوی دیگر تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد که دریک نگاه قابل رویت هستند؛ سپس به‌صورت جامع درباره شباهت‌ها و تفاوت‌ها می‌نویسیم.

ویژگی‌هامیکس فولد ۳پیکسل فولد
شکافنداردندارد
نرم‌افزاراندروید ۱۳اندروید ۱۳
بلندگوهااستریواستریو
شیار میکرو اس‌دینداردندارد
جک ۳.۵ میلی‌مترینداردندارد
شاٰرژر بی‌سیمدارددارد

همان‌طور که می‌بینید، مکانسیم لولا در میکس فولد ۳ و پیکسل فولد مشابه یکدیگر هستند. هردو گوشی به‌طور کامل بدون شکاف هستند که نشان می‌دهد کمپانی‌های سازنده از سامسونگ طی سال‌های گذشته درس گرفته‌ و اقدام به‌تولید یک تاشدنی جذاب و بدون شکاف کرده‌اند. لولای گوشی‌های تاشو با چنین فناوری به صفحه‌نمایش اجازه می‌دهد تا در زوایای مختلف ثابت بماند و حتی به‌صورت نیمه‌باز نیز مورد استفاده قرار بگیرد. از شباهت مهم دیگر می‌توان به عرضه اندروید ۱۳ به‌صورت پیش‌فرض اشاره کرد که با پشتیبانی چهار به‌روزرسانی سیستم‌عامل می‌توانیم شاهد انتشار اندروید ۱۷ برای این گوشی‌ها باشیم.

البته برخی از افشاگران و خبرگزاری‌های فناوری اشاره‌های درباره انتشار آپدیت سیستم‌عامل اندروید ۱۸ برای این گوشی‌ها درکنار گلکسی زد فولد ۵ کردند، اما این موضوع درهاله‌ای از ابهام قرار دارد و مورد تایید سازندگان نیست. همچنین باتوجه‌به جدول، برخی ویژگی‌های فراگیر در سایر گوشی‌های هوشمند مانند بلندگو‌های استریو و شارژ بی‌سیم در میکس فولد ۳ و پیکسل فولد دیده می‌شود. از شباهت‌های دیگر می‌توانیم به وجود حسگر اثرانگشت، او‌تی‌جی، جی‌پی‌اس، ان‌اف‌سی و درگاه تایپ سی ۳.۲ اشاره کنیم.

با‌این‌حال، پشتیبانی از شیار میکرو اس‌دی وجود ندارد، چراکه گوگل پیکسل فولد و شیائومی میکس فولد ۳ به‌ترتیب از حداکثر ۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت حافظه داخلی پشتیباتی می‌کنند و تقریبا همه کاربران را از داشتن فضای بیشتر ذخیره‌سازی بی‌نیاز می‌سازد. طی دو یا سه سال اخیر، سازندگان گوشی‌های هوشمند پرچمدرا تصمیم گرفتند جک ۳.۵ میلی‌متری صدا را از گوشی‌هایشان حذف کنند، چراکه هندزفری‌های بلوتوثی جاگزین هندزفری‌های سیمی شده‌اند و کمپانی‌ها فرض می‌کنند کاربران باخرید یک پرچمدار برای تجربه کاربری بهتر هنگام پخش موسیقی از هندزفری‌های نسل جدید بهره می‌‌برند. جدول زیر تفاوت‌های پیکسل فولد و میکس فولد ۳ را نشان می‌دهد و شما راحت‌تر می‌توانید تشخیص دهید کدام تاشو برتری بیشتری دارد.

نام دستگاهمیکس فولد ۳پیکسل فولد
نوع نمایشگرLTPO اولداولد
ابعاد نمایشگر۸.۰۲ اینچ۷.۶ اینچ
تراشهاسنپدراگون ۸ نسل ۲تنسور G2
پردازنده گرافیکیآدرنو ۷۴۰Mali-G710
حافظه رم۱۶ گیگابایت۱۲ گیگابایت
حافظه داخلییک ترابایت۵۱۲ گیگابایت
دوربین اصلیواید : ۴۸
اولترا واید ۱۲
تله‌فوتو: ۱۰
تله‌فوتو پریسکوپ: ۱۰
واید: ۴۸
اولترا واید: ۱۰.۸
تله‌فوتو:؛ ۱۰.۸
دوربین سلفی 208 + 9.5
ظرفیت باتری۴۸۰۰ میلی‌آمپرساعتی۴۸۲۱ میلی‌آمپرساعتی
وزن۲۵۵ گرم۲۸۳ گرم
ضد آبمشخص نیستIPX8
قیمت۱۲۵۰ دلار۱۷۹۹ دلار

در ابتدا، اولین تفاوت فاحشی که به چشم می‌خورد طراحی شیائومی میکس فولد ۳ و گوگل پیکسل فولد است؛ در اطراف صفحه‌نمایش گوشی تاشدنی گوگل حاشیه‌های زیادی دیده می‌شود، اما میکس فولد ۳ بسیار باریک و حاشیه‌های کمی دارد که تجربه‌ای تمام صفحه‌ را به کاربران می‌دهد. بالای نمایشگر‌ داخلی پیکسل فولد از یک پانچ‌هول مرکزی میزبانی می‌کند که سنسور سلفی درون آن قرار می‌گیرد. صفحه نمایش داخلی میکس فولد ۳ نیز از سنسور سلفی با فناوری زیر صفحه‌نمایش بهره‌ می‌برد، ولی به‌دلیل استفاده از فناوری مذکور نمی‌تواند با عکس‌های شفاف با رزولوشن بالا ثبت کند. باتوجه‌به استفاده از فناوری به‌روزتر توسط شیائومی امتیاز این بخش به تاشدنی میکس فولد ۳ می‌رسد. در ادامه به جزئیات بیشتری از صفحه‌نمایش تاشو‌های مذکور می‌پردازیم.

درمقام مقایسه، شیائومی میکس فولد ۳ از صفحه‌نمایش LTPO اولد با ابعاد ۸.۰۲ اینچی برخوردار می‌‌شود که با رزولوشن ۱۹۱۶×۲۱۶۰، نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی، پشتیبانی از یک میلیارد رنگ، سطح روشنایی خودکار ۱۳۰۰ نیتی و تراکم پیکسلی ۳۶۰ پی‌پی‌آی همراه می‌شود. سازنده چینی برای محافظت از صفحه‌نمایش و پنل پشت دستگاه از محافظه شیشه‌ای گوریلا گلس ویکتوس ۲ بهره برده که مقاوت بسیار بالایی دربرابر خط‌وخش و ضربه‌های ناگهانی دارد یا سقوط از ارتفاع دارد. نمایشگر خارجی دستگاه نیز از نوع امولد با ابعاد ۶.۵۶ اینچی، رزولوشن ۱۰۸۰×۲۵۲۰، نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی، سطح روشنایی خودکار ۲۶۰۰ نیتی و نسبت تصویر ۲۱:۹ خواهد بود که نیاز کاربران را به نمایشگر داخلی بسیار کم می‌کند؛ همین باعث می‌شود عمر دستگاه به‌طور چشمگیری افزایش یابد.

حاشیه‌های شیائومی میکس فولد ۳

نمایشگر داخلی پیکسل فولد ۷.۶ اینچی از نوع اولد خواهد بود که از رزولوشن ۱۸۴۰×۲۲۰۸ پیکسل، نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی، سطح روشنایی خودکار ۱۴۵۰ نیتی و دستی ۱۰۰۰ نیتی و تراکم پیکسلی ۳۷۸ پی‌پی‌آی پشتیبانی می‌کند. صفحه‌نمایش خارجی این دستگاه نیز ۵.۸ اینچی از نوع اولد است که دارای رزولوشن ۱۰۸۰×۲۰۹۲ پیکسل، نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی، سطح روشنایی خودکار ۱۵۵۰ نیتی و دستی ۱۲۰۰ نیتی، نسبت تصویر ۱۷.۴:۹ و تراکم پیکسلی ۴۰۸ پی‌پی‌آی خواهد بود.

علاوه‌براین، گوشی تاشدنی میکس فولد ۳ از تراشه پرچمدار کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برپایه معماری ۴ نانوتری و ارتباط 5G استفاده می‌کند عملکرد بسیار بالاتر و سریع‌تری درمقایسه با تراشه گوگل تنسور جی‌۲ دارد. تراشه هشت هسته ای اسنپدراگون سریع‌تر و قدرت‌مندتر هستند و پردازنده گرافیکی موجود در این تراشه می‌تواند بازی‌های موبایلی و چندین برنامه را به‌صورت هم‌زمان در پس‌زمینه بدون هیچ‌گونه مشکل یا کاهش سرعت اجرا کند؛ این امر بازهم نشان‌دهنده برتری میکس فولد ۳ درمقابل پیکسل فولد است.

اگرچه شیائومی تاکنون پیروز ماراتن در مقایسه میکس فولد ۳ و پیکسل فولد محسوب می‌شود، اما تاشو گوگل در بعضی بخش‌ها می‌تواند بر رقیبش پیروز شود. به‌عنوان مثال، ظرفیت باتری پیکسل فولد ۴۸۲۱ میلی‌آمپرساعتی است که با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی با فناوری PD 3.0 می‌تواند ظرف مدت‌زمان ۲۰ دقیقه از صفر به‌ صد برسد. ازطرف‌دیگر، میکس فولد ۳ از ظرفیت باتری ۴۸۰۰ میلی‌آمپرساعتی برخوردار می‌شود که با پشتیبانی از شارژ سریع سیمی ۶۷ واتی و شاٰرژ سریع بی‌سیم ۵۰ واتی می‌تواند کمتر از ۳۰ دقیقه صفر تا صد شارژ شود.

سیستم دوربین شیائومی میکس فولد ۳

سیستم دوربین مهم‌ترین بخش برای طیف وسیعی از کاربران محسوب می‌شود که انتخاب گوشی‌های هوشمند در این روزها به آن بستگی دارد. شیائومی میکس فولد ۳ از یک ماژول دوربین با چهار سنسور میزبانی می‌کند که شامل سنسور اصلی یا واید ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8، لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار، سنسور اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و زاویه دید ۱۲۰ درجه، سنسور تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 و زوم ۲.۵ برابری و سنسور تله‌فوتو پریسکوپ با دیافراگم f/2.9 و زوم ۵ برابری می‌شود. این گوشی تاشو در حالت فیلم‌برداری می‌تواند از کیفیت 8K با نرخ ۲۴ فریم برثانیه و 4K با نرخ ۶۰ فریم برثانیه پشتیبانی کند؛ همچنین از استانداردهای دالبی ویژن و HDR پشتیبانی می‌کند که نشان از کیفیت بالای فیلم‌برداری دارد.

گوشی تاشو گوگل پیکسل فولد با یک ماژول سه‌گانه همراه می‌شود که شامل سنسور واید ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.7، فناوری دوال پیکسل، فوکوس خودکار، فوکوس لیزری و لرزش‌گیر اپتیکال، سنسور ۱۰.۸ مگاپیکسلی اولترا واید با دیافراگم f/2.2 و زاویه دید ۱۲۱ درجه و سنسور تله‌فوتو ۱۰.۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/3.1، فناوری دوال پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرز‌ش‌گیر اپتیکال و زوم ۵ برابری اپتیکال می‌شود. همچنین، درحالت فیلم‌برداری پیکس فولد می‌تواند از کیفیت 4K با نرخ ۶۰ فریم برثانیه و 1080p با نرخ حداکثری ۲۴۰ فریم برثانیه با فناوری اچ‌دی‌آر ۱۰ بیتی پشتیبانی کند؛ باتوجه‌به قابلیت‌های دوربین پیکسل فولد می‌توان گفت عملکرد این دستگاه از همتای چینی بهتر است.

سیستم دوربین پیکسل فولد

از دیگر مواردی پیکسل فولد در آن برتری دارد می‌توان به قابلیت ‌IPX8 اشاره کرد که در برابر پاشش آب توان بالایی دارد، اما میکس فولد ۳ از چنین قابلیتی پشتیبانی نمی‌کند و می‌تواند باعث شود ارزش خرید این تاشدنی دربرابر سایر تاشو‌های پایین بیاید. اما فاکتور مهم دیگری که برای بسیاری از کاربران مهم تلقی می‌شود و تعیین‌کننده میزان فروش هرگوشی در بازار گوشی‌های هوشمند خواهد بود، قیمت این مدل گوشی‌های تاشو است. اگر به‌دنبال گوشی ارزان‌قیمت‌تر با مشخصات سخت‌افزاری عالی هستند به‌شما پیشنهاد می‌کنیم میکس فولد ۳ را خریداری کنید.

قیمت شیائومی میکس فولد ۳ از ۱۲۵۰ دلار برای مدل پایه با پیکربندی ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی شروع می‌شود. سایر پیکربندی‌ها نظیر ۱۶ گیگابایت حافظه رم + ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی حدود ۱۳۷۰ دلار و ۱۶ گیگابایت حافظه رم + یک ترابایت داخلی ۱۵۰۰ دلار در بازار جهانی قیمت خواهد داشت. ازسوی‌دیگر، قیمت گوگل پیکسل فولد برای نسخه پایه ۱۲ گیگابایت حافظه رم + ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی ۱۷۹۹ دلار و نسخه ۱۲ گیگابایت حافظه رم + ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی ۱۹۱۹ دلار هزینه دارد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، شیائومی میکس فولد ۳ با مشخصات فنی بهتر که شامل تراشه، نمایشگر داخلی و خارجی بزرگ‌تر، سنسور دوربین چهارگانه و پشتیبانی از شارژ سیمی و بی‌سیم می‌شود عملکرد بسیاری بهتری از گوگل پیکسل فولد دارد و ارزش خرید آن بیشتر است. با‌این‌حال، خرید هر گوشی به فاکتورها و عوامل متعددی بستگی دارد که کاربران سنجیدن و تحقیق درباره آن‌ها باید اقدام به خرید کنند. برای مثال، اگر جز گیمرهای حرفه‌ای هستند که پردازش داده‌ها و رندرگیری برای‌تان مهم است و نیاز به حافظه داخلی بیشتری دارید نباید تعللی در خرید شیائومی میکس فولد ۳ کنید.

مقاله مرتبط:‌ مقایسه گلکسی زد فولد ۵ و شیائومی میکس فولد ۳؛ کدام گلادیاتور برنده مبارزه می‌شود؟