کمپانی چینی شیائومی قصد دارد برای رقابت با بزرگان دنیای گوشیهای هوشمند از سیستمعامل اختصاصی HyperOS رونمایی کند؛ اما قبلاز معارفه رسمی، معماری ساخت و اکوسیستم آن افشا شد.
براساس آخرین گزارشها از منابع داخلی در چین، سیستمعامل HyperOS نتیجه سالها تلاش و تحقیقوتوسعه مهندسان کمپانی شیائومی محسوب میشود که برپایه چهار اصل طراحی شده که شامل عملکرد بهبودیافته، هوش مصنوعی، تسهیل ارتباطی بین دستگاهها و تضمین حریم خصوصی کاربران میشود. طی سالهای اخیر، با اعمال تحریم و محدودیتها علیه کمپانیهای چینی مانند هواوی و ZTE، بسیاری از سازندگان چینی دربخشهای مختلف با جدیت تمام برای خودکفایی تلاش کردند و اکنون بهنظر میرسد یکی پساز دیگری سورپرایزهای ویژهای را برای جامعه جهانی ارائه میکنند.
همانگونهکه اشاره کردیم، سیستمعامل HyperOS برپایه چهار اصل اساسی ساخته میشود؛ اگر بخواهیم بهصورت کامل آن را توضیح دهیم باید بگوییم عملکرد و سادگی سیستمعامل گوشیهای هوشمند بسیار مورد توجه کاربران قرار میگیرد؛ ازسویدیگر، هوش مصنوعی بهعنوان فناوری نوین بهعنوان پشتیبان در سیستمعامل اندروید گنجانده شده و حالا HyperOS قرار است دومین پلتفرم نرمافزاری باشد که از قابلیتهای هوش مصنوعی برای تعامل بیشتر کاربران بهره میبرد.
ازسویدیگر، تسهیل ارتباطی بین دستگاههای شیائومی میتواند فوقالعاده باشد و احتمالا شیائومی مکانیسمی را طراحی کرده که میتوان در کمترین زمان ممکن فرآیند انتقال اطلاعات را با پهنای باند زیاد انجام دهد. شاید حفظ حریم خصوصی کاربران مهمترین بخش برای کاربران باشد که روی آن حساسیت زیادی دارند؛ برهمیناساس، غول فناوری چینی با ارائه ویژگیهای پیشرفته قصد دارد سطح حریم خصوصی و اطلاعات شخصی را در گوشیهای هوشمند شیائومی و زیربرندهای این شرکت بهبود بخشد.
برای تحقق این اهداف، سیستمعامل HyperOS از سه لایه اصلی تشکیل میشود که اصطلاحا بهآنها هسته کرنل، فریمورک و خدمات و لایه سوم HyperConnect گفته میشود. بهعبارتی دقیقتر، هسته کرنل بهعنوان قلب سیستمعامل HyperOS عمل میکند و هستههای ولا (Vela) با هستههای لینوکس (Linux) ترکیب میشوند تا ماژولهای اصلی مانند عملکرد، وظیفه، حافظه و مدیریت فایل را بازسازی کند. همچنین، این هسته هیبریدی بیشتر از ۲۰۰ پلتفرم پردازشی و ۲۰ فایل سیستمی را پشتیبانی میکند و در شرایط مختلف میتواند انعطافپذیر باشد.
فریمورک سیستمعامل HyperOS مانند اندروید عمل میکند که ۸ مدل زیرسیستم ازجمله زیرسیستم هوش مصنوعی برای آن وجود دارد و میتواند قابلیتهای بزرگ و مهمی را بهصورت یکپارچه به کاربران ارائه کند. همچنین، این زیرسیستم امکان دستیابی به قابلیتهای هوش مصنوعی را در کل اکوسیستم میدهد. ازطرفدیگر، HyperConnect بهتمام دستگاهها اجازه میدهد با یکدیگر ازطریق یک پروتکل ارتباط برقرار کنند. درنهایت باید اشاره کنیم معماری سیستمعامل HyperOS برپایه سه رکن اساسی ساخته شده که از پایینترین سطح به بهبود امنیت می پردازد.
اخبار مرتبط: