یک سناتور آمریکایی خواستار جریمه و زندان برای کاربران دیپ‌سیک و دیگر هوش مصنوعی‌های چینی شده است

چت‌بات هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک طی هفته‌های اخیر باعث جنجال‌های فراوانی شده است. این ابزار که در سال 2023 عرضه شد، پس از معرفی مدل «R1» به شهرت بیشتری دست یافت؛ مدلی که عملکردی مشابه رقبای خود دارد اما با مصرف منابع کمتر فعالیت می‌کند.

با‌این‌حال، به‌نظر می‌رسد دیپ‌سیک به‌زودی در ایالات متحده ممنوع شود و استفاده از آن می‌تواند جریمه‌های مالی سنگین و حتی زندان را به همراه داشته باشد. براین‌اساس سناتور جمهوری‌خواه «جاش هاولی» اخیرا لایحه‌ای ارائه داده که هدف آن ممنوعیت همکاری شهروندان ایالات متحده با توسعه قابلیت‌های هوش مصنوعی در جمهوری خلق چین و افراد وابسته به آن عنوان شده است.

به گزارش ایندیپندنت، این قانون پیشنهادی تصریح می‌کند که افراد متخلف با جریمه‌هایی تا سقف یک میلیون دلار و حداکثر 20 سال زندان مواجه خواهند شد. همچنین شرکت‌هایی که از هوش مصنوعی‌های چینی استفاده کنند، ممکن است جریمه‌هایی تا سقف 100 میلیون دلار را متحمل شوند.

جریمه کاربران دیپ‌سیک

اگرچه در این لایحه نامی به‌طور مستقیم از دیپ‌سیک برده نشده، اما به‌طور تصادفی این پیشنهاد تنها چند روز پس از صعود این چت‌بات به صدر جدول اپ‌استور آمریکا مطرح شده است. دلیل اصلی ارائه چنین لایحه‌ای، نگرانی‌هایی پیرامون امنیت، حریم خصوصی و مسائل اخلاقی عنوان شده است. از سوی دیگر، برخی مخالفان نیز به عدم پاسخگویی دیپ‌سیک به پرسش‌های مرتبط با حزب کمونیست چین انتقاد دارند.

ایتالیا نخستین کشوری بود که به دلایل مرتبط با حفظ حریم خصوصی، استفاده از دیپ‌سیک را ممنوع کرد. گمان می‌رود کشورهای دیگری نیز به‌زودی از این رویکرد پیروی کنند. در ایالات متحده، ایالت تگزاس استفاده از این چت‌بات را در دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، نیز اخیرا دیپ‌سیک را هشداری جدی برای صنعت فناوری داخلی دانسته و تحقیقات گسترده‌ای پیرامون تأثیرات امنیتی آن آغاز کرده است. موفقیت چشمگیر دیپ‌سیک باعث افت ارزش سهام شرکت‌هایی همچون انویدیا شده است. با این حال، عملکرد چشمگیر این چت‌بات غیرقابل انکار است.

درحالی سناتور جمهوری‌خواه خواستار ممنوعیت و جریمه و زندانی برای کاربران دیپ‌سیک و دیگر هوش‌های مصنوعی چینی شده، تیم کوک، مدیرعامل اپل، در واکنش به پرسش‌ها درباره این فناوری چینی اظهار داشت: «نوآوری که باعث بهبود بهره‌وری شود، اتفاقی مثبت است.»

AMA