امروز مشخص شد که به دلیل عدم تهیه تراشههای هوش مصنوعی، عرضه ابرکامپیوتر هوش مصنوعی کره جنوبی تا 2026 به تاخیر افتاده است.
واضح است که بسیاری از کشورها در تلاشاند بهترین استفاده خود را از هوش مصنوعی ببرند و وارد رقابت جدی که در این حوزه به وجود آمده شوند. برخی کشورها و کمپانیها سعی دارند ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی بسازند که فشار زیادی بر خط تولید تراشههای هوش مصنوعی وارد کردهاند. شرایط مشابهی نیز در کشور کره جنوبی در جریان است و این کشور پیشرفته، سعی دارد به هر طریقی جاهطلبیهای خود را در زمینه هوش مصنوعی به جلو براند و در این مسابقه برای دستیابی به پیشرفتهترین، سعی دارد از رقبا جلو بیوفتد.
به تازگی، گزارش جدیدی که توسط رسانه محلی Chosun منتشر شده، یکی از ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی کشور کره جنوبی که با نام Supercomputer No. 6 شناخته میشود، با تاخیر مواجه شده است. ظاهراً این تاخیر به دلیل کمبود قطعات سختافزاری لازم در زمینه هوش مصنوعی است زیرا تقاضا برای این محصولات در سطح جهانی با افزایشی بسیار چشمگیر مواجه شده است. گفته میشود که این پروژه تا سال 2026 تاخیر خورده و حال که بهرهبرداری ابرکامپیوترهای موجود در این کشور به 90 درصد رسیده است، کره جنوبی به زودی با بحرانی در زمینه پردازش کامپیوتری روبرو خواهد شد.
گفته میشود که ابرکامپیوتر هوش مصنوعی کره جنوبی هزینهای برابر با 2 میلیارد دلار در برداشته و یکی از بزرگترین پروژههای در جریان این کشور تلقی میشود که قرار است قدرت پردازشی عظیمی را به محققان و حرفهایها ارائه دهد. متاسفانه تقاضای جهانی زیاد، باعث شده بسیاری از مشتریان نتوانند به تراشههای هوش مصنوعی دسترسی داشته باشند. تقاضای زیاد، باعث افزایش قیمتها نیز شده است و همین اکثر شرکتها و سازمانها را مجبور میکند برنامههایشان را تغییر دهند تا بتوانند به نحوی این افزایش قیمتها را توجیه کنند.
بحث هوش مصنوعی و تلاش کمپانیها برای وارد شدن به جهان آن، تازه آغاز شده و در آینده نیز همچنان با جهشی ویژه روبرو خواهد بود زیرا اکثر شرکتها و سازمانهای شناختهشده و بزرگ، در تلاش برای افزایش قدرت هوش مصنوعیهای خود و بهرهبردن از این تکنولوژی هستند. چنین تلاشی، در نهایت به سود غولهایی چون AMD و انویدیا تمام خواهد شد.
جالب است بدانید که ایالات متحده و خاورمیانه، توسعه هوش مصنوعی را تبدیل به اولویتی ملی کردهاند پس باید انتظار هزینههای زیادی از این دو منطقه، در قبال پروژههای هوش مصنوعی داشته باشیم. باید ببینیم این پیشرفتها نهایتا به کدام سمت خواهند رفت.