روز جمعه، اپل به‌طور رسمی انتشار قابلیت‌های وعده‌داده‌شده سیری در iOS 18 را به تعویق انداخت. در ادامه به مشکل پیش‌آمده در عرضه قابلیت‌های سیری می‌پردازیم.

قابلیت‌های سیری در iOS 18، که شامل آگاهی از محتوای صفحه نمایش و اقدامات درون برنامه‌ای می‌شوند، اکنون قرار است طی سال آینده منتشر شوند. پیش از این نیز نشانه‌هایی مبنی‌بر تأخیر در انتشار این ویژگی‌ها وجود داشت، اما اکنون این موضوع به‌طور قطعی تأیید شده است. این سؤال مطرح می‌شود که چه مشکلی پیش آمده است؟

اپل هیچ پاسخ روشنی در این باره نداده است. این شرکت اعلام کرد که توسعه این قابلیت‌ها بیشتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد زمان خواهد برد، اما هیچ دلیل مشخصی برای این تأخیرها ذکر نکرد. با‌این‌حال، برخی از گزارش‌های مارک گورمن از بلومبرگ، بینش‌هایی در مورد دلایل احتمالی این مشکل ارائه می‌دهند.

در حالی که اپل در حال توسعه قابلیت‌های جدید سیری برای iOS 18 بود، زمان کافی برای ایجاد یک زیرساخت یکپارچه جهت مدیریت تمام درخواست‌های سیری نداشت. در نتیجه، دو سیستم مجزا ایجاد شد؛ یکی برای دستورات قدیمی و دیگری برای دستورات پیشرفته‌تر. این موضوع، توسعه را پیچیده‌تر کرده است.

به گزارش بلومبرگ، نسخه فعلی سیری در iOS 18 اساسا دارای دو مغز است؛ یکی که دستورات قدیمی سیری، مانند تنظیم تایمر و تماس‌گیری را مدیریت می‌کند و دیگری که به پرس‌وجوهای پیشرفته‌تر رسیدگی می‌کند. قابلیت دوم قادر خواهد بود از داده‌های کاربر استفاده کند و هم‌اکنون نیز برای جلوگیری از سردرگمی در مواقعی که کاربران در میانه دستور، درخواست خود را تغییر می‌دهند، به‌کار گرفته می‌شود.

برای اینکه اپل بتواند قابلیت‌های هوش مصنوعی خود را به‌عنوان بخشی از iOS 18 عرضه کند، زمان کافی برای ادغام این دو سیستم وجود نداشت. این به معنای آن است که نرم‌افزار به اندازه‌ای که می‌توانست، به‌صورت روان عمل نمی‌کند.

قابلیت‌های سیری در iOS 18

اپل قصد دارد در iOS 19 یک سیستم یکپارچه را منتشر کند، اما این موضوع به‌طور واضح هیچ کمکی به قابلیت‌های وعده‌داده‌شده در iOS 18 نمی‌کند. با توجه به استفاده اپل از عبارت «در سال آینده» به جای «در ماه‌های آینده»، به‌نظر می‌رسد که این شرکت می‌خواهد منتظر بماند تا زیرساخت جدید سیری در iOS 19 آماده شود و سپس این قابلیت‌های پیشرفته را منتشر کند.

علاوه‌بر‌این، بلومبرگ گزارش می‌دهد که توسعه این قابلیت‌های جدید به آن سادگی که ممکن است تصور شود، پیش نرفته است. این گزارش بیان می‌کند که مهندسان اپل در حال «رقابت برای رفع اشکالات متعدد» هستند و بر این باورند که این قابلیت‌ها تا سال آینده و احتمالا تا نسخه iOS 19.3 یا بعد از آن آماده نخواهند شد.

کرگ فدریگی، مدیر ارشد نرم‌افزار اپل، نیز نگرانی‌هایی را در مورد عملکرد این قابلیت‌ها به شکل فعلی ابراز کرده است. او و سایر مدیران ارشد در تست‌های شخصی خود متوجه شدند که این ویژگی‌ها به‌درستی یا مطابق با آنچه تبلیغ شده بود، عمل نمی‌کنند.

این کاملا غیرقابل قبول است که ویژگی‌هایی تبلیغ شوند که هنوز به‌درستی کار نمی‌کنند. اعلام اهداف و مقاصد به توسعه‌دهندگان در یک کنفرانس توسعه‌دهندگان قابل قبول است، اما استفاده از این موارد به‌عنوان نقطه فروش برای مصرف‌کنندگان، نوعی تبلیغات گمراه‌کننده است.

اپل باید از تجربه AirPower درس گرفته باشد. این واقعیت که آنها به‌نظر می‌رسد همچنان قابلیت‌هایی را اعلام و تبلیغ می‌کنند قبل از اینکه حتی مطمئن شوند امکان‌پذیر هستند، توهین‌آمیز است و باید به‌عنوان نوعی تقلب مورد بررسی قرار گیرد.

در نهایت، برخی از کارمندان اپل این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا تیم‌های هوش مصنوعی به رهبری بهتری نیاز دارند یا خیر. آنها معتقدند که بدون تغییر در رهبری، این شرکت همچنان از رقابت عقب خواهد ماند.

به‌طور کلی، اپل با مجموعه‌ای از چالش‌های فنی مواجه است و احتمالا بهتر بود که شرکت عجله‌ای برای ورود به موج هوش مصنوعی نداشته باشد. به‌علاوه، رهبری ضعیف ادعاشده نیز به احتمال زیاد به تیم‌ها کمک چندانی نمی‌کند.

AMA